PDA

View Full Version : Δίλημμα για αλλαγή ελαστικών

booker
05/05/2012, 09:41
Καλημέρα

Είμαι κάτοχος ενός Bandit SA 650 και έφτασε η στιγμή για αλλαγή ελαστικών. Όσο περισσότερο το έψαχνα για να δω τι ταιριάζει περισσότερο στον ληστή τόσο μπερδευόμουν. Με όσους μίλησα σχεδόν όλοι μου έδωσαν διαφορετικές απαντήσεις.
Να μην τα πολύλογο τελικά κατέληξα σε δυο σετ ελαστικών, τα metzeler M5 και τα metzeler Z8. Η απόφαση για το ποιο από τα δυο δύσκολη γι’ αυτό και θέλω την βοήθειά σας.

Η χρήση του ληστή είναι περισσότερο εντός πόλεως (επαρχία) και με μικρά ταξιδάκια, τις πιο πολλές φορές διπλός. Όταν πιάνουν τα κρύα υπάρχει αυτοκίνητο. Με ενδιαφέρει το λάστιχο να έχει καλό κράτημα και ας μην κρατήσει για πολλά χιλιόμετρα.
Όπως καταλαβαίνεται η ζυγαριά γέρνει προς τα M5.

Εσείς τι λέτε ;

Ichigo
05/05/2012, 10:40
M5 αν και αυτό το σύστημα με τα διαφορετικά tensions του σκελετού ποτέ δε το συμπάθησα. Αν σε ενδιαφέρει made in Germany λάστιχο υπάρχει και το Pirelli Rosso II δίγομο (ίδια εταιρεία είναι).

TROOPER
06/05/2012, 07:55
+1 στον Ichigo

peter86
07/05/2012, 18:35
Ποσα χλμ κάνεις το χρόνο???????????
Πάντως καμία σχέση το ένα ελαστικό με το άλλο.
Είμαι και γω ετοιμος για αλλαγή αλλά έχω τελείως διαφορετικές επιλογές:wave2:

booker
07/05/2012, 22:06
Την μηχανή την πείρα απο χερι περυσι τον αυγουστο και μεχρι τωρα εχω κάνει 3500 χλμ. Υπολογίζω να κάνω γύρω στα 5000 με 7000 χλμ τον χρόνο.
Εσύ για τι λάστιχα σκέφτεσε ;

peter86
07/05/2012, 22:26
Αν μιλάμε για 7.000 χλμ. μόνο το χρόνο τότε καλά κοιτάς για το Μ5.
Το Ζ8 που λες θα σου βγάλει πολλά παραπάνω χλμ, αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.
Από την μεριά μου κάνω περίπου κοντά στις 30.000 χλμ. το χρόνο, όποτε με βάση αυτό αλλά και τα οικονομικα μου τοποθετώ Sport - touring ελαστικά.
Τώρα θα πηγαίνω για τα καινούργια roadsmart 2 εκτός και αν βρω σε πολύ καλή τιμή τα roadsmart 1 τα οποία φοράω τώρα και τελικά έμεινα παρα πολύ ευχαριστημένος.
Από DUNLOP κοιτα και τα qualifιer 2 για την χρήση που θες.

krynikosBandit
24/07/2012, 18:00
Καλησπέρα

Είμαι κάτοχος ενός Bandit SA 650 και θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ τις εμπειρίες μου με τους υπόλοιπους ληστές από λάστιχα που έχω φορέσει. Αρχικά η μηχανή αγοράστηκε με τα Bridgestone τα οποία πάντοτε κατά την γνώμη μου τα φοράς ή όχι είναι το ίδιο πράγμα. Έπρεπε να κάνεις το γύρο της Ελλάδος για να ζεσταθούν. Φρενάρισμα από μέτριο έως καθόλου. Αφού πραγματοποίησα περίπου 12.000km πάντοτε με την ψυχή στο στόμα ήρθε η χρονικά στιγμή να αλλάξω λάστιχα. Να σημειώσω ότι το πέλμα στα Bridgestone είχε φαγωθεί κατά το ήμισυ. Όσο περισσότερο το έψαχνα για να δω τι ταιριάζει περισσότερο στον ληστή τόσο μπερδευόμουν. Με όσους μίλησα σχεδόν όλοι μου έδωσαν διαφορετικές απαντήσεις. Αποφάσισα λοιπόν να απευθυνθώ στον λαστιχά από τον οποίο προμηθευόμουν λάστιχα για το αυτοκίνητο ο οποίος να σημειώσω επίσης κάτοχος μηχανής και κατά καιρούς με συμμετοχές σε αγώνες. Μου σύστησε τα Continental ContiSport Attack. Η οδήγηση μεταμορφώθηκε από ρωσική ρουλέτα σε απόλαυση. Ζεσταινόταν πάρα πολύ γρήγορα, φρενάρισαν, δεν ενεργοποιούταν συνέχεια το ABS, έστριβαν και δεν είχαν πρόβλημα υδρολυσθησης. Μετά από 10.500km περίπου υποχρεώθηκα να αλλάξω λάστιχο πίσω λόγο 4 κορδονιών από καρφιά και βίδες και για τον λόγο του ότι στο τελευταίο κλατάρισμα η μηχανή ήταν στο πλαϊνό stand και έμεινε σε ακινησία για περίπου 15 ημέρες και διαπίστωσα σκίσιμο στα πλάγια. Το λάστιχο είχε πέλμα για 1.500 με 2.000 km ακόμη. Το μπροστινό φαγωμένο κατά το 1/3. Αλλαγή ελαστικού πίσω πάλι το ίδιο Continental ContiSport Attack. Να σημειώσω ότι κάνω περίπου 6.000 με 7.000 km τον χρόνο και το 60 τοις εκατό είναι στην πόλη και το υπόλοιπο σε εξορμήσεις, οι οποίες δύστυχος μειώθηκαν λόγο κόστους μετακίνησης.
Ελπίζω να βοήθησα.
Εύχομαι ευχάριστα χιλιόμετρα. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ.

Ichigo
24/07/2012, 20:50
Είχα τα conti road attackII. Καλά στην αρχή μέχρι που στράβωσε ο σκελετός του μπροστινού και την άκουσε. Δεν θα τα έβαζα ξανά. Και με το παλιότερο μοντέλο ειδικά οι Vstromαδες είχαν θέματα με στραβοχυμένα μπροστινά αν θυμάμαι καλά. Πλέον μόνο τουριστικο Pilot Road III το οποίο δεν το φτάνει κανένα στο βρεγμένο ή Pilot Power ή Rosso II αν θέλω κάτι ποιο σπορτ. Ίσως δοκιμάσω τα Road Smart της Dunlop κάποια στιγμή.

IlliGoS
25/07/2012, 08:54
Καλησπέρα

Είμαι κάτοχος ενός Bandit SA 650 και θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ τις εμπειρίες μου με τους υπόλοιπους ληστές από λάστιχα που έχω φορέσει. Αρχικά η μηχανή αγοράστηκε με τα Bridgestone τα οποία πάντοτε κατά την γνώμη μου τα φοράς ή όχι είναι το ίδιο πράγμα. Έπρεπε να κάνεις το γύρο της Ελλάδος για να ζεσταθούν. Φρενάρισμα από μέτριο έως καθόλου. Αφού πραγματοποίησα περίπου 12.000km πάντοτε με την ψυχή στο στόμα ήρθε η χρονικά στιγμή να αλλάξω λάστιχα. Να σημειώσω ότι το πέλμα στα Bridgestone είχε φαγωθεί κατά το ήμισυ. Όσο περισσότερο το έψαχνα για να δω τι ταιριάζει περισσότερο στον ληστή τόσο μπερδευόμουν. Με όσους μίλησα σχεδόν όλοι μου έδωσαν διαφορετικές απαντήσεις. Αποφάσισα λοιπόν να απευθυνθώ στον λαστιχά από τον οποίο προμηθευόμουν λάστιχα για το αυτοκίνητο ο οποίος να σημειώσω επίσης κάτοχος μηχανής και κατά καιρούς με συμμετοχές σε αγώνες. Μου σύστησε τα Continental ContiSport Attack. Η οδήγηση μεταμορφώθηκε από ρωσική ρουλέτα σε απόλαυση. Ζεσταινόταν πάρα πολύ γρήγορα, φρενάρισαν, δεν ενεργοποιούταν συνέχεια το ABS, έστριβαν και δεν είχαν πρόβλημα υδρολυσθησης. Μετά από 10.500km περίπου υποχρεώθηκα να αλλάξω λάστιχο πίσω λόγο 4 κορδονιών από καρφιά και βίδες και για τον λόγο του ότι στο τελευταίο κλατάρισμα η μηχανή ήταν στο πλαϊνό stand και έμεινε σε ακινησία για περίπου 15 ημέρες και διαπίστωσα σκίσιμο στα πλάγια. Το λάστιχο είχε πέλμα για 1.500 με 2.000 km ακόμη. Το μπροστινό φαγωμένο κατά το 1/3. Αλλαγή ελαστικού πίσω πάλι το ίδιο Continental ContiSport Attack. Να σημειώσω ότι κάνω περίπου 6.000 με 7.000 km τον χρόνο και το 60 τοις εκατό είναι στην πόλη και το υπόλοιπο σε εξορμήσεις, οι οποίες δύστυχος μειώθηκαν λόγο κόστους μετακίνησης.
Ελπίζω να βοήθησα.
Εύχομαι ευχάριστα χιλιόμετρα. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ.

Σε βρεγμένο χειμώνα τα κυκλοφορείς? Πως συμπεριφέρονται εκεί?

Εγώ πάντως έχω ένα χρόνο το ληστή και όταν τον πήρα του είχα φορέσει καινούργια τα Metzeller Μ1. Σε γενικές γραμμές έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Ειδικά το χειμώνα απέδωσαν πάρα πού καλά. Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες(~0C) και οδόστρωμα με πολύ νερό, απλά βρεγμένο, αλλά και με γλίτσα απέδωσαν εξαιρετικά.
Το μόνο σημείο που έχουν -αισθητή- μείωση της απόδοσης είναι ότι το καλοκαίρι στις μέρες με πολύ ζέστη.

Viper4
25/07/2012, 08:56
Αν δεν σε ενδιαφέρει το πόσα χιλιόμετρα θα βγάλει θα σου συνιστούσα τα Pirelli Diablo Corsa 3... Δεν ξέρω αν βγαίνει ακόμα με αυτήν την ονομασία, αλλά θα σε αφήσει α-π-ό-λ-υ-τ-α ικανοποιημένο!

pektis
25/07/2012, 09:10
Για 7000χλμ. μονο το χρονο, βαλε σπορ λαστιχο(πχ. diablo rosso 2, dunlop sport smart,michelin pilot power...)

VASOS
25/07/2012, 09:51
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες για τα Sportsmart.
Πολύ ενισχυμένος σκελετός, γρήγορο ζέσταμα και απίστευτο μα απίστευτο κράτημα.
Στο δική μου μοτό με τις μαμά μαλακές αναρτήσεις ουσιαστικά λειτουργούσαν ως extra ανάρτηση.

Εάν θέλεις περισσότερα χλμ. κοίταξε τα roadsmart.

teo_g7
26/07/2012, 21:28
Θα συμφωνησω με τον Petkis για σπορ λαστιχακι!Σκεψου και το Metzeller το Μ5...Εγω αυτο ειχα και ημουν απολυτα ικανοποιημενος!

Ληστης
27/07/2012, 06:33
Εγω στο 1250 με τα michelin power 2ct που ειναι υποτηθετε μαλακα λαστιχα εχω 13000χλμ με ελαχιστα ταξιδια και ακομη εχουν πολυ ψωμι.

dimzan
27/07/2012, 06:40
Εγω στο 1250 με τα michelin power 2ct που ειναι υποτηθετε μαλακα λαστιχα εχω 13000χλμ με ελαχιστα ταξιδια και ακομη εχουν πολυ ψωμι.

Το θεμα ειανι και ποσο τα πιεζεις.

Εγω εβγαλα off σε ligotero apo 5000χλμ ενα πισινο metzeler M1

pektis
28/07/2012, 17:36
Το θεμα ειανι και ποσο τα πιεζεις.

Εγω εβγαλα off σε ligotero apo 5000χλμ ενα πισινο metzeler M1

Σε καθε φαναρι ξεκινουσες ''σβελτα'' να υποθεσω...!:rolleyes:

dimzan
28/07/2012, 17:52
οχι τοσο σε εκκινησεις οσο σε λιωμενους δρομους , εστριβα λες και ειχα SM. Δεν περιμενα να τα φυτιλιασει τοσο ευκολα. Στο προηγουμενο cb400 που ειχα με metzeler μαλακο λαστιχακι δεν ειχα τετοιο θεμα και το ελιωνα πολυ περισσοτερο. Βεβαια θα πεις αλλα αλογα και κιλα αλλα οκ..

Πλεον εχω βρει την υγεια μου με σκληρο λαστιχακι, αν και τα επομενα που θα βαλω κι εγω θα ειναι τα Μ5 . Κανω πολυ λιγα χλμ πλεον και δεν εχει νοημα το σκληρο λαστιχο. Καλυτερα να φαγωθει παρα να ξεραθει απο αχρηστια

pektis
30/07/2012, 09:30
Πλεον εχω βρει την υγεια μου με σκληρο λαστιχακι, αν και τα επομενα που θα βαλω κι εγω θα ειναι τα Μ5 . Κανω πολυ λιγα χλμ πλεον και δεν εχει νοημα το σκληρο λαστιχο. Καλυτερα να φαγωθει παρα να ξεραθει απο αχρηστια

Τωρα το καλοκαιρι δεν ειναι και οτι καλυτερο το σκληρο λαστιχο στους δρομους μας!...:D

valantis8
30/07/2012, 09:39
Eγω φιλος εχω τον μεγαλο τον ληστη, εβαλα τα bt 023 τα εχω 20.000 χλμ επανω και ειναι πενα, ειναι βεβαια πιο τουριστικο λαστιχο, αν ζεσταθει ειναι τρενο. Ελπιζω να βοηθησα.

Viper4
31/07/2012, 08:21
Eγω φιλος εχω τον μεγαλο τον ληστη, εβαλα τα bt 023 τα εχω 20.000 χλμ επανω και ειναι πενα, ειναι βεβαια πιο τουριστικο λαστιχο, αν ζεσταθει ειναι τρενο. Ελπιζω να βοηθησα.

Καλά εντάξει... εσύ ως γνωστόν είσαι κουλομαρία και ευθειάκιας οπότε και να μην ζεσταθεί πάντα το ίδιο πάει...

pineza
07/10/2012, 12:37
για χαρα και απο μενα.. αυτα τα λαστιχα τα εχει φορεσει κανεις ? MAXXIS DIAMOND

http://www.championmotouk.com/product-info-mc.php?Maxxis-Supermaxx-Diamond-Tyre-pid11812.html

pektis
12/10/2012, 12:09

http://www.championmotouk.com/product-info-mc.php?Maxxis-Supermaxx-Diamond-Tyre-pid11812.html

Καλυτερα να μην βαλεις λαστιχα του στιλ οτι να'ναι στην μηχανη σου...βαλε κατι αξιοπιστο & δοκιμασμενο;)

Bladerunner
12/10/2012, 12:42

Δεν τα έχω δοκιμάσει, ούτε γνωρίζω κάποιον που να το έχει κάνει.

Στα 250 ευρώ όμως που κοστίζουν παραδοτέα στην Ελλάδα, συν το κόστος για την ζυγοστάθμιση-τοποθέτηση, νομίζω υπάρχουν δοκιμασμένες επιλογές.

pineza
12/10/2012, 15:05
καλα δεν το συζητω... απλα μου φανηκαν πολυ παραξενα

εγω ειμαι μεταξυ

Bridgestone ΒΤ 023
Michelin Pilot Road 3
αν εχετε καμια γνωμη καλοδεχουμενη

amyroukai
12/10/2012, 19:21
"αν ζεσταθεί"

ενώ με τα Roadsmart2 δεν περιμένεις "αν", δεν αναρωτιέσαι "αν".

Ichigo
12/10/2012, 22:58
καλα δεν το συζητω... απλα μου φανηκαν πολυ παραξενα

εγω ειμαι μεταξυ

Bridgestone ΒΤ 023
Michelin Pilot Road 3
αν εχετε καμια γνωμη καλοδεχουμενη

Pilot Road III

Κρατάνε απρόσμενα καλά σε γλιστερη εντός πόλης άσφαλτο.

pineza
13/10/2012, 02:13
βασικα χειμωνα δεν την μετακινω ...πολυ σπανια....
σε πολη παιζει και η παπια...
οποτε πιο πολυ ταξιδακια δικαβαλος και φουλ φορτωμένος και αν ειναι καμια μακρινη βολτα
η αν βγω απο πειραια γενικοτερα..
αυτη τη στιγμη εχω τα ΒΤ 20 μαμα 18.500 και εχουν ακομα αλλα εχουν πεθανει και μου εχουν γινει μπαλονια..
λογικα τα ΒΤ23 πρεπει να ειναι πιο μαλακά απο τα ΒΤ20 και πιο πολυ κλεινω προς αυτα λογο οτι βγαζουν αρκετα χλμ
τωρα τα Pilot Road 3 δεν τα ξερω μονο απο την οψη που φαινεται βροχολαστιχο που φρεναρει και στη θαλασσα :lol:
θα κρατήσουν καμια 15.000 χλμ ?

Ichigo
13/10/2012, 02:29
Μια χαρα θα κρατήσουν τουριστικό λάστιχο είναι! Για μενα τα ΒΤ πιστεύω ότι είναι κατάλληλα μονο για εθνικές, στο επαρχιακό δίκτυο θα χορεύεις κλακέτες αν δεν έχουν ζεσταθεί καλά! Βάλε Michelin και δε θα χάσεις ;) + στο βρεγμένο είναι ότι καλύτερο υπάρχει!

taskon
23/10/2012, 10:58
Αλλαζω λαστιχακι την επομενη εβδομαδα. εχω τωρα τα bt023 αλλα σκεφτομουν τα pilot road 3 η ta roadsmart 2. και για τα 2 εχω διαβασει καλες κριτικες, ξερει κανεις ποιο βγαζει πιο πολλα χλμ γιατι με 15 κ το χρονο μας νοιαζει:)

pektis
23/10/2012, 11:54
Εχω τα roadsmart 2, ειμαι ακομα στις 12-12.500 χλμ.με αρκετα καλο κρατημα ακομα... Φιλος τα ειχε σε 1000 fzr (touring) μηχανακι για 20.000χλμ. και μεχρι τα τελευταια χλμ. απ'οτι μου ειπε δεν τον προβληματισαν καθολου! :beer:

taskon
23/10/2012, 12:05
Εχω τα roadsmart 2, ειμαι ακομα στις 12-12.500 χλμ.με αρκετα καλο κρατημα ακομα... Φιλος τα ειχε σε 1000 fzr (touring) μηχανακι για 20.000χλμ. και μεχρι τα τελευταια χλμ. απ'οτι μου ειπε δεν τον προβληματισαν καθολου! :beer:

i like it:beer:

Ευχαριστώ, αντε να τα αλλαξω γιατι εχω ξεχασει πως ειναι να στριβεις , οχι με την ψυχη στο στομα.

taskon
30/10/2012, 14:56
εβαλα σημερα τα roadsmart 2.:)

Σε συζητηση με το λαστιχά, μεταξυ αυτων και των michelin pilot 3 μου ειπε οτι το michelin ειναι λιγο καλυτερο στο βρεγμενο αλλα βγαζει λιγοτερα χιλιομετρα. Θα σας πω νεα σε κανα δυο εβδομαδες.

pektis
29/11/2012, 08:52
εβαλα σημερα τα roadsmart 2.:)

Σε συζητηση με το λαστιχά, μεταξυ αυτων και των michelin pilot 3 μου ειπε οτι το michelin ειναι λιγο καλυτερο στο βρεγμενο αλλα βγαζει λιγοτερα χιλιομετρα. Θα σας πω νεα σε κανα δυο εβδομαδες.

Τελικα ευχαριστημενος??

taskon
14/12/2012, 16:37
Τελικα ευχαριστημενος??

sorry για την καθυστερηση ειχα καιρο να μπω.

Λοιπον το λαστιχο μου αρεσει πολυ και σε βρεγμενο και σε στεγνο. Νομιζω οτι ειναι καλυτερο απο το Bridgestone και σιγουρα ζεσταίνεται πιο γρηγορα. Τα ευχαριστήθηκα αρκετά την τελευταια εβδομαδα γιατι πριν ειχα ενα προβλημα με χτυπημα στην μπροστινη ζαντα που εχανε αερα απο το χειλος και δεν τα πιεζα. τωρα που επισκευαστηκε η ζαντα τα ευχαριστιεμαι ιδιαιτερα. Πολυ καλα και στο βρεγμενο ειδικα σε αττικη οδο που σου εμπνεουν εμπιστοσυνη και με αρκετα χιλιομετρα.

Αυτα συνοπτικα, προσωπικα τα συνιστώ

pektis
15/12/2012, 17:05
sorry για την καθυστερηση ειχα καιρο να μπω.

Λοιπον το λαστιχο μου αρεσει πολυ και σε βρεγμενο και σε στεγνο. Νομιζω οτι ειναι καλυτερο απο το Bridgestone και σιγουρα ζεσταίνεται πιο γρηγορα. Τα ευχαριστήθηκα αρκετά την τελευταια εβδομαδα γιατι πριν ειχα ενα προβλημα με χτυπημα στην μπροστινη ζαντα που εχανε αερα απο το χειλος και δεν τα πιεζα. τωρα που επισκευαστηκε η ζαντα τα ευχαριστιεμαι ιδιαιτερα. Πολυ καλα και στο βρεγμενο ειδικα σε αττικη οδο που σου εμπνεουν εμπιστοσυνη και με αρκετα χιλιομετρα.

Αυτα συνοπτικα, προσωπικα τα συνιστώ
Καμια σχεση με τα bridgestone, εννοειται!!
Ειχα bt 021(ισως τα χειροτερα λαστιχα...για τους ''εδω'' δρομους...):winka: