Σύνδεση

View Full Version : NX 650 Dominator

tkata
14/05/2012, 14:27
Καλημέρα σας.

Γνωρίζουμε κανά-δύο πραγματάκια για το Dominator? Με ενδιαφέρει η κατηγορία αλλά δεν γνωρίζω και πολλά για το μοντέλο. Σαν μικρό Africa δεν είναι; Εκτός του ότι είναι παλιό, υπάρχουν κάποια στοιχεία από κάποιον που να το είχε;

Σας ευχαριστώ πολύ, πολύ!

nikonian
15/05/2012, 12:48
Είχα πάρει καινούριο ένα από τα τελευταία που κυκλοφόρησαν,σε κόκκινο και μαύρο μόνο.
Μόλις το μοτέρ ερχόταν σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας, έσβηνε. Σε κάθε φανάρι έσβηνε. Τρείς εξουσιοδοτημένοι δεν κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα. Δοκίμασέ το. Αν ο προκάτοχος το έχει λύσει (το να σβήνει που και που δεν είναι πρόβλημα), πάρ'το. Αναρτήσεις άριστες, ποιότητα Honda, γκάζι αρκετό ( 160 κοντερίσια τελική), κατανάλωση 5,5λ/100χλμ

tkata
15/05/2012, 13:37
ευχαριστώ φίλε μου, το ψάχνω

Epic
25/05/2012, 21:57
εφόσον μιλάμε για καινούργιο Domi το πιο πιθανό είναι να έσβηνε επειδή η αναπνοή του ρεζερβουάρ ήταν βουλωμένη από εργοστασιακή μπογιά... Κάτω μεριά ένα μικρό τσουτσουνάκι που εξισορροπεί την πίεση...

g_m900
25/05/2012, 22:20
αν η τιμη ειναι συμφερουσα παρτο με κλειστα ματια.
το ειχα 2 χρονια μεταχειρισμενο μοντελο του 1995.
ηταν το 1ο μου μηχανακι και με πηγε παντου.
Αθηνα-Καρδιτσα
Καρδιτσα- Καστορια
Γρεβενα, Αθηνα παλι...
Καρδιτσα-Πατρα...
Αθηνα...μονιμα...

δεν μασαγε πουθενα.
τελικη 160 κοντερισια, 210 χλμ και βαλε αυτονομια και γενικα πολυ ανετο.
προβληματα ΜΗΔΕΝ !!!
μια αρρυθμια στο καρπυρατερ λυθηκε με απλη ρυθμιση και μονο ενας ΜΑΛΑΚΑΣ μαστορας καταφερε να καψει την ηλεκτρονικη επειδη δεν μπορεσε να καταλαβει γιατι ειχε αρρυθμιες.

παρτο αδερφε να ξενοιασεις !!

tkata
25/05/2012, 23:53
ευχαριστώ παιδιά

Λευκάδιος
26/05/2012, 12:59
εχω επισης 95αρι εδω και 4 χρονια.ειναι ενα πραγματικο ον-οφ(50%-50%).εχω κανει πανω απο 30000χλμ(84000χλμ τωρα)σε χωμα,ασφαλτο και καθημερινη μετακινηση.τα προβληματακια που εχει βγαλει ειναι φυσιολογικα μετα απο 15-17 χρονια που κουβαλαει στην πλατη του:καταναλωση λαδιου(απο τσιμουχακια βαλβιδων καθως η συμπιεση ειναι οκ),καρβουνακια μιζας και ρουλεμαν λαιμου,ψαλιδιου και τροχων.τα σερβις του ειναι πολυ οικονομικα και πολλες εργασιες μπορεις να τις κανεις μονος σου γιατι ειναι πολυ απλη κατασκευη

cbhornet00
12/07/2012, 11:34
Η μηχανή είναι πολύ καλή. Σκυλί είναι. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Μόνο ένα θεματάκι με την σέλα που είναι κουραστική αλλά αυτό διορθώνεται. Με τα σβησίματα υπάρχει ένα θεματάκι αλλά αν την μάθεις λύνεται και αυτό. Κρατάς λίγο ανοιχτό το γκάζι ή πολύ εύκολα ανεβάζεις λίγο το ρελαντί. Πάντως είναι άριστη μηχανή. Κυρίως αν σε ενδιαφέρει και το χώμα είναι όλα τα λεφτά. Πάει σχεδόν παντού.

πυξιδας990
12/07/2012, 17:30
dr 650 rse ανακατασκευη,ερωτηση τωρα για domi,αθανατα αεροψηκτα μονοκυλινδρα βαστατε ακομα.πολυ καλο μηχανακι,εγω τοτε πηρα το dr αντι γι αυτο λογω περρισοτερης δυναμης,που δεν παιζει και μεγαλο λογο στην κατηγορια.χτυπα το μην κολας καθολου

Λευκάδιος
12/07/2012, 19:04
Με τα σβησίματα υπάρχει ένα θεματάκι αλλά αν την μάθεις λύνεται και αυτό. Κρατάς λίγο ανοιχτό το γκάζι ή πολύ εύκολα ανεβάζεις λίγο το ρελαντί. αυτο με τα σβησιματα το εχω ακουσει και απο αλλους.απ'οτι εχω καταλαβει ειναι λαθος ο τροπος που οδηγουν ενα μεγαλο αεροψυκτο μονοκυλινδρο.απλα δεν μπορεις να κινεισαι με 1500στρ/λ με μεγαλη σχεση στο σασμαν.στο δικο μου, με το ρελαντι που λεει το μανουαλ δεν εχω τετοιο θεμα.

ptc
01/11/2018, 21:43
Χαζευοντας στο car επεσα πανω σε αυτην την αγγελια.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/16571927/

Εχω μια αδυναμια στο συγκεκριμενο μηχανακι, μιας και ηταν το πρωτο μου. Αλλα δεν του εδωσα τοτε την ευκαιρια που του αξιζε, το πουλησα στο εξαμηνο. Ηθελα αλογα τοτε, καινουριος αναβατης και ανιωθος τερμα. :p

Μαλλον το ΜΤ-09 βρηκε αγοραστη οποτε ερχεται ο καιρος για την επομενη. Ελεγα για RC390... Αλλα κατι μεσα μου μου λεει να παω να ριξω μια ματια στο συγκεκριμενο. Ισως να ειναι μια ευκαιρια να δω λιγο και το χωμα που δεν το εχω δοκιμασει καθολου. Δεν ξερω, ειμαι λιγο μπερδεμενος. Το μικρο GN250 μου αλλαξε πολυ την οπτικη μου σε σχεση με τις μηχανες. Αρχιζω να σκεφτομαι πως μπορει να υπαρχει ευχαριστηση σε μερη που δεν το φανταζομουν.

Τι λετε; Να παω να ριξω μια ματια ή να ριξω λιγο νερο στα μουτρα μου να συνερθω; :lol:

ΥΓ:Σημερα σε φαναρι στο κεντρο της πολης πετυχα το παλιο μου Domie. Το εχει ακομα το παιδι που το αγορασε απο μενα. Πρωτο του μηχανακι και γι'αυτον αλλα αυτος το κρατησε. Γεματο σημαδια απο πτωσεις, μου ειπε πως μπαινει αρκετα και χωμα το λιγο που τα ειπαμε στην ακρη του δρομου. Αλλα συνεχιζει ακαθεκτο, σκυλι μαυρο. Ζηλεψα λιγο, ηθελα να το καβαλησω...

Αντε μην ανοιξω κανα θεμα "RC390 ή NX650" τωρα και σας αποτελειωσω ολους. :lol:

billy84
01/11/2018, 23:52
Σαφέστατα να το πάρεις και να ξεκινήσεις και κανα χωματόδρομο.Θα αλλάξει ακόμα περισσότερο η οπτική σου!;)

Εγώ για χώμα ψήνομαι αρκετά για το 250.130 κιλά γεμάτο!!!!

Bob_o_mastoras
02/11/2018, 00:43
:lol: Το εχω παρκαρισμενο στο car απο τοτε που το εβαλε αγγελια! Δεν πιστευα οτι θα ενδιαφεροταν κανενας και ελεγα να το τσιμπουσα πριν το καλοκαιρι. :lol:
Και εγω μετανιωσα που πουλησα το δικο μου.
Πανε δες το, φαινεται πολυ προσεγμενο και σε αριστη κατασταση. Πιστευω πως θα αξιζει. Μεγαλο συν οτι εχει βαλει μονη εξατμιση πισω και ξεφορτωθηκε τις δυο ξυλοσομπες που ζυγιζουν μισο τονο εκαστη! Τωρα πρεπει να ειναι 170 και κατι κιλα γεματο. Και εχει πραγμα να βγαλεις να φτασεις κοντα στα 165 κιλα, ευκολα.
Παρ'το και βουρ για ον-οφ αποδρασεις!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
02/11/2018, 06:05
Οι παλιες αγαπες δεν ξεχνιουντε.Ξερεις ποσες φορες εχω μετανιωσει για μηχανακια που εχω πουλησει που οπως λες δε τους εδωσα την ευκαιρια?
Εισαι στο σωστο δρομο.Λιγο προσοχη θελει το γκαζι του στο χωμα καθοτι εισαι απειρος και ως γνωστον τα χιλιομετρα στο χωμα διπλασιαζονται.
Καπου παλιοτερα ειχα διαβασει οτι το πιγασος το ντομι το φριγουιντ το φ650 φορουσαν τον ιδιο κινητηρα.Δε ξερω αν αληθευει.
ΠΑΡΤΩ....

Υ.Γ.Περιμενω ν'ακουσω τη γνωμη του μπλιζερ:lol:

alex14
02/11/2018, 08:52
Βουρ για το dominator και το χωμα. Δεν θα θες να ξαναπατησεις ασφαλτο.

ptc
02/11/2018, 09:12
Τέσσερα στα τέσσερα, ε; Άρα δεν είναι και τόσο κακή ιδέα τελικά. :p

Τον παίρνω τηλέφωνο...

Edit
@Παπασούζας: Ο Πήγασος φοράει ίδιο μοτέρ με τα bmw τα 650. Honda NX, SLR, FMX έχουν το ίδιο μοτέρ μεταξύ τους.

buckley
02/11/2018, 09:26
Οι παλιες αγαπες δεν ξεχνιουντε.Ξερεις ποσες φορες εχω μετανιωσει για μηχανακια που εχω πουλησει που οπως λες δε τους εδωσα την ευκαιρια?
Εισαι στο σωστο δρομο.Λιγο προσοχη θελει το γκαζι του στο χωμα καθοτι εισαι απειρος και ως γνωστον τα χιλιομετρα στο χωμα διπλασιαζονται.
Καπου παλιοτερα ειχα διαβασει οτι το πιγασος το ντομι το φριγουιντ το φ650 φορουσαν τον ιδιο κινητηρα.Δε ξερω αν αληθευει.
ΠΑΡΤΩ....

Υ.Γ.Περιμενω ν'ακουσω τη γνωμη του μπλιζερ:lol:

Το xr το 500 ξέχασες...:eleison:

ptc
02/11/2018, 09:41
Μάλλον μας προλάβανε... Ανεβαίνει αθηναίος αύριο για να το κλείσει. Καλά ρε χαμουτζήδες, τόσα μηχανάκια έχετε κάτω, θα μας πάρετε και τα δικά μας; :lol:

o_gavros
02/11/2018, 11:50
Αφήνοντας το συναισθηματισμό στην άκρη, τι παραπάνω πιστεύεις ότι θα κάνει το ντομι στο χώμα από ας πούμε ένα κλρ,ένα ΧΤ , ενα τρανσαλπ κλπ;

ptc
02/11/2018, 11:53
Αφήνοντας το συναισθηματισμό στην άκρη, τι παραπάνω πιστεύεις ότι θα κάνει το ντομι στο χώμα από ας πούμε ένα κλρ,ένα ΧΤ , ενα τρανσαλπ κλπ;

Τίποτα, άπλα το nx μου αρέσει.

devil's animal
02/11/2018, 12:12
Ρε Πέτρο ρίξε λίγο νερό στα μούτρα σου να συνέλθεις αγόρι μου...:lol:

Bob_o_mastoras
02/11/2018, 12:18

Εντος ή εκτος ασφαλτου το Ντομι ειναι πιο σταθερο και πιο δυνατο απο το ΧΤ, πιο ελαφρυ απο το KLR, το Transalp δεν το σχολιαζω καν.
Βασικα ειναι ενα ΧΤ βελτιωμενο παντου διατηρωντας την ιδια ή και μεγαλυτερη πρακτικοτητα.
Το καλυτερο στην κατηγορια του για εμενα.

buckley
02/11/2018, 13:07
Ρε Πέτρο ρίξε λίγο νερό στα μούτρα σου να συνέλθεις αγόρι μου...:lol:

Τώρα μάλιστα, σκάσαν και οι γλήγοροι να κάνουν το θρεντάκι ποτάνα ...:bawl:

billy84
02/11/2018, 13:53
Εντος ή εκτος ασφαλτου το Ντομι ειναι πιο σταθερο και πιο δυνατο απο το ΧΤ, πιο ελαφρυ απο το KLR, το Transalp δεν το σχολιαζω καν.
Βασικα ειναι ενα ΧΤ βελτιωμενο παντου διατηρωντας την ιδια ή και μεγαλυτερη πρακτικοτητα.
Το καλυτερο στην κατηγορια του για εμενα.

Το Dominator σίγουρα ταξιδεύει καλύτερα απο ΧΤ(προφανώς για το 600 λέμε ε).Το Transalp είναι αρκετά βαρύτερο αλλά σε ταξίδι είναι πολύ ανώτερο απο όλα.Με το KLR πιστευω οι διαφορές είναι αμελητέες.

Bob_o_mastoras
02/11/2018, 14:53
Nαι, στο ταξιδι προφανως το Τρανσαλπ ειναι ανωτερο απο ολα αυτα. Δεν το σχολιασα γιατι ειναι αλλη κατηγορια.

KotsosDR
02/11/2018, 18:39
H suzukάρα τα σκίζει όλα ! :cool: :lol:

Nostradamus
02/11/2018, 19:38
Ευτυχώς που θα το πάρει ο Αθηναίος και θα σωθείς.... Έχει δίκιο ο Σταύρος. Ρίξε λίγο νερό στα μούτρα σου..:lol:

Σοβαρά πάντως αυτό το "χάλι" του να πάρεις ότι έχει δύο Ρόδες και κινητήρα, το περνάει πολύς κόσμος (και εγώ μέσα)... Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το να φεύγει το βασικό (σουζες, πάντες και στριψιματα) και να πρόκειται να αντικατασταθεί από κάτι που φαινομενικά δεν βγάζει νόημα ως αγορά...

doctoras
02/11/2018, 19:58
Το domi ηταν χαμηλοφτερο ονοφ thumper και ο ανταγωνισμός του ηταν τα dr650rs, xt660z (το πενταβαλβιδο), klr650 tengai

KotsosDR
02/11/2018, 20:27
Πάντως 2 πράγματα μου έρχονται πάντα στο μυαλό βλέποντας το :

α) camel trophy : https://www.youtube.com/watch?v=tKcwST4AxyA
β) Ο fogarty να το πάει σαν δαιμονισμένος : https://www.youtube.com/watch?v=cmmRwEx8Bsc

doctoras
02/11/2018, 20:45

β) Ο fogarty να το πάει σαν δαιμονισμένος : https://www.youtube.com/watch?v=cmmRwEx8Bsc

Το camel marathon μουσικαρες '70-'80,μονο για τον survivor respect!!

KotsosDR
02/11/2018, 21:01
Το camel marathon μουσικαρες '70-'80,μονο για τον survivor respect!!

https://www.youtube.com/watch?v=ingPbmcNlkQ

:beer:

ptc
02/11/2018, 21:10

:eyepop:

Επαθα σοκ με το camel trophy. Μιλαμε για μουρλα κατηγοριας Isle of Man TT, τι κανουν οι ανθρωποι; :eek:

KotsosDR
02/11/2018, 21:20
:eyepop:

Επαθα σοκ με το camel trophy. Μιλαμε για μουρλα κατηγοριας Isle of Man TT, τι κανουν οι ανθρωποι; :eek:

Πάρε άλλο ένα : https://www.youtube.com/watch?v=JWxDbjj7dFo :a013:

doctoras
02/11/2018, 21:35
https://www.youtube.com/watch?v=ingPbmcNlkQ

:beer:

Το έχω αγορασμένο κασέτα(δεν είχα τα φράγκα για δίσκο)..! Ασε....τι όμορφα που ήταν όλα τότε...

οι επόμενες δικές μου :beer::beer:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
02/11/2018, 21:36
Το xr το 500 ξέχασες...:eleison:

Καλα ρε.Μη βαρας:lol:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
02/11/2018, 21:37
Τέσσερα στα τέσσερα, ε; Άρα δεν είναι και τόσο κακή ιδέα τελικά. :p

Τον παίρνω τηλέφωνο...

Edit
@Παπασούζας: Ο Πήγασος φοράει ίδιο μοτέρ με τα bmw τα 650. Honda NX, SLR, FMX έχουν το ίδιο μοτέρ μεταξύ τους.

Μπερδευτικα.Αυτο ειχα διαβασει.Δλδ.Πηγασος με ελικα.

KotsosDR
03/11/2018, 12:20
Ευτυχώς που θα το πάρει ο Αθηναίος και θα σωθείς.... Έχει δίκιο ο Σταύρος. Ρίξε λίγο νερό στα μούτρα σου..:lol:

Σοβαρά πάντως αυτό το "χάλι" του να πάρεις ότι έχει δύο Ρόδες και κινητήρα, το περνάει πολύς κόσμος (και εγώ μέσα)... Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το να φεύγει το βασικό (σουζες, πάντες και στριψιματα) και να πρόκειται να αντικατασταθεί από κάτι που φαινομενικά δεν βγάζει νόημα ως αγορά...

Φαινομενικά , γιατί με αυτό και σε αυτή τη χώρα μπορείς να κάνεις ... αυτό (που για κάποιους είναι νόημα ζωής) : https://www.youtube.com/watch?v=PDmLiIrt92E

(φτιάξτε καφεδάκι και δείτε το :a013:)

tarifas
03/11/2018, 12:27
Πέρασε και απο την δική μου καρδιά αυτό το μηχανάκι, το μανιβελάτο, τελικά όσοι το είχαμε, έχουμε τις ίδιες καλές αναμνήσεις,το έδωσα το 93 ίσως 94, το παλικάρι το πήρε τζιτζιλόνι και το έχει ακόμα έτσι, τον βλέπω που και πού, και πάντα τον ψήνω να μου το ξαναδώσει, πού τέτοια τύχη.... :a35:
Α Ξ Ι Ζ Ε Ι...., αρκεί να βρείς καλόόσυντηρημένο
Ά ρε αναμνήσεις που ήρθαν απο παλία :pink:

ptc
03/11/2018, 12:44
Πέρασε και απο την δική μου καρδιά αυτό το μηχανάκι, το μανιβελάτο, τελικά όσοι το είχαμε, έχουμε τις ίδιες καλές αναμνήσεις,το έδωσα το 93 ίσως 94, το παλικάρι το πήρε τζιτζιλόνι και το έχει ακόμα έτσι, τον βλέπω που και πού, και πάντα τον ψήνω να μου το ξαναδώσει, πού τέτοια τύχη.... :a35:
Α Ξ Ι Ζ Ε Ι...., αρκεί να βρείς καλόόσυντηρημένο
Ά ρε αναμνήσεις που ήρθαν απο παλία :pink:

Τώρα που είπες για μανιβέλα... Μέχρι ποια χρονιά είχε; Το δικό μου ήταν του 97 και δεν είχε. Το παιδί που το έχει τώρα του έβαλε όμως.

17inchwheeler
03/11/2018, 18:23
μανιβελα ειχαν τα πρωτα-πρωτα...που ειχαν ταμπουρο πισω

giannis113
03/11/2018, 19:59
Καλησπέρα. Έχω αλλάξει 5 μοτοσυκλέτες στο παρελθόν και πριν λίγες μέρες πήρα το εικονιζόμενο. Μετά από 7 χρόνια αμήχανος. 20 χρόνων μοτοσυκλέτα, αυτό που μου άρεσε είναι το πόσο χαλαρά δουλεύει το μοτέρ του.

giannis113
03/11/2018, 20:03
400825

Η πρώτη βόλτα έγινε στο χώμα φλαταδουρες κυριως. Και όχι για πικ Νικ.

Ήμουν ανάμεσα σε xf 650 και αυτό. Το προτίμησα γιατί θέλω και χώμα και όσο να ναι ο 21" τροχός είναι προτέρημα.

ptc
03/11/2018, 21:24
400825

Η πρώτη βόλτα έγινε στο χώμα φλαταδουρες κυριως. Και όχι για πικ Νικ.

Ήμουν ανάμεσα σε xf 650 και αυτό. Το προτίμησα γιατί θέλω και χώμα και όσο να ναι ο 21" τροχός είναι προτέρημα.

Ωραια επιλογη. Μου αρεσει πολυ και το χρωμα και φαινεται προσεγμενο.
Καλοταξιδο και να το χαρεις! :beer:

giannis113
03/11/2018, 22:33
Ήθελα ένα όχημα παντως εδάφους φθηνό οικονομικό αξιόπιστο. Νομίζω ότι έπεσα μέσα σε όλα.

Το χρώμα του μαρεσε πολύ. Κάποιες λεπτομέρειες θέλει σε μαύρο. Φυσουνες τιμόνι καβαλέτα αντίβαρα κλπ εν καιρό θα γίνουν.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
04/11/2018, 04:47
Πετραν αυτο τι λεει?Κοντα σου ειναι.
23 λιτρα ντεποζιτο?Ουαοοοο.:eek:
Τοσο οικονομικο που ειναι φαντασου την αυτονομια του.
https://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/15913588/#0

ptc
04/11/2018, 08:15
Πετραν αυτο τι λεει?Κοντα σου ειναι.
23 λιτρα ντεποζιτο?Ουαοοοο.:eek:
Τοσο οικονομικο που ειναι φαντασου την αυτονομια του.
https://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/15913588/#0

Έλα ρε συ Κώστα... Μήπως δε φοράς τα γυαλιά σου;:D

Nostradamus
04/11/2018, 09:18
Ωραίο Domi είχε πάρει ο Uriah όταν αντικατέστησε την αφρικανα του αν δεν κάνω λάθος.

Πέτρο committing θα κάνεις με το Σουζούκι, οπότε κοιτάς κάτι οικονομικό για χώμα και παντός εδάφους "ταξίδι"?

tarifas
04/11/2018, 09:34
Τώρα που είπες για μανιβέλα... Μέχρι ποια χρονιά είχε; Το δικό μου ήταν του 97 και δεν είχε. Το παιδί που το έχει τώρα του έβαλε όμως.

Θα σε γελάσω και δέν το θέλω

ptc
04/11/2018, 10:01
Ωραίο Domi είχε πάρει ο Uriah όταν αντικατέστησε την αφρικανα του αν δεν κάνω λάθος.

Πέτρο committing θα κάνεις με το Σουζούκι, οπότε κοιτάς κάτι οικονομικό για χώμα και παντός εδάφους "ταξίδι"?

Οντως το GN εχει αναλαβει ολα τα καθημερινα χρεη, οποτε το δευτερο θα ειναι καθαρα για παιχνιδι. Το τι μορφης παιχνιδι θα ειναι αυτο, ακομα το ψαχνω...

Σκεψεις ως τωρα:

RC390 (Ρυσιο & Σερρες, στροφιλικι, ξυσιματα)
690SMC (Ρυσιο, καγκουριλικι, στροφιλικι, λιγο χωμα με τα σωστα λαστιχα)
Domie (ον & οφ βολτες, οικονομικα και χωρις το αγχος του κοστους της πτωσης, λιγο καγκουριλικι)

Το RC ειναι πρωτο σαν υποψηφιο, εχει και καποια στημενα ηδη για πιστα στο car. Σαν παιχνιδι νομιζω πως και το SMC ειναι μια πολυ καλη σκεψη, απλα ειναι μια εντελως καινουρια προσεγγιση οδηγικα το sumo και με φοβιζει λιγο. Θα ξαναπαω στο μηδεν στην πιστα και θα πρεπει να ξαναμαθω καινουριο στυλ οδηγησης. Απο την αλλη μπορει να εχει και την πλακα του βεβαια κι αυτο. Το dominator μπηκε στη συναρτηση καθαρα λογω της συγκεκριμενης περιπτωσης που ποσταρα, επειδη φαινοταν πολυ προσεγμενο.

Σιγουρα παντως θελω κατι που να ειναι ελαφρυ και παιχνιδιαρικο, χωρις να με πολυνοιαζουν τα αλογα. Με οτιδηποτε πανω απο 35 ειμαι ΟΚ.

katsar
04/11/2018, 10:27
Και εγώ περνάω φάσεις και νομίζω ότι θέλω κάθε χρέπι και μη που κυκλοφορεί ( μμμ αυτό είναι ωραίο να πηγαίνω στα βουνά και να στήνω αντίσκηνο,αυτό είναι ωραίο να βγαίνω Ιονία κ να κάνω 250κλμ σε 1 ώρα,αυτό είναι ωραίο να το χώνω στη βάλτα να παλεύω με λάσπες και βατράχια,ναχαμε κ ένα Varadero ε να κάνουμε μεγάλες ταξιδάρες...).
Μακάρι να είχαμε ένα από όλα,αν έχεις σκοπό να κάνεις τουρισμό στα βουνά χτύπα το Domi,εγώ δεν θα αγόραζα μοτο για να δοκιμάσω ΑΝ μου αρέσει ενα συγκεκριμένο στυλ ταξιδιού ή να τρώω στη μάπα τον χαρο το Domi όλο το χρόνο επειδή θα πάω στα βουνά 2 σ/κ το χρόνο.Αν θελεις απλά πιο κοντινές χωματοβόλτες πάρε το enduro που κάνει και παιχνίδι εντός.
Πιο λογική επιλογή για εμένα το 390,και όμορφο και ''παιχνίδι'' ,τα ξέρεις τα γράμματα,'αποψη μου πάντα τα παραπάνω

ptc
04/11/2018, 10:46
Και εγώ περνάω φάσεις και νομίζω ότι θέλω κάθε χρέπι και μη που κυκλοφορεί ( μμμ αυτό είναι ωραίο να πηγαίνω στα βουνά και να στήνω αντίσκηνο,αυτό είναι ωραίο να βγαίνω Ιονία κ να κάνω 250κλμ σε 1 ώρα,αυτό είναι ωραίο να το χώνω στη βάλτα να παλεύω με λάσπες και βατράχια,ναχαμε κ ένα Varadero ε να κάνουμε μεγάλες ταξιδάρες...).
Μακάρι να είχαμε ένα από όλα,αν έχεις σκοπό να κάνεις τουρισμό στα βουνά χτύπα το Domi,εγώ δεν θα αγόραζα μοτο για να δοκιμάσω ΑΝ μου αρέσει ενα συγκεκριμένο στυλ ταξιδιού ή να τρώω στη μάπα τον χαρο το Domi όλο το χρόνο επειδή θα πάω στα βουνά 2 σ/κ το χρόνο.Αν θελεις απλά πιο κοντινές χωματοβόλτες πάρε το enduro που κάνει και παιχνίδι εντός.
Πιο λογική επιλογή για εμένα το 390,και όμορφο και ''παιχνίδι'' ,τα ξέρεις τα γράμματα,'αποψη μου πάντα τα παραπάνω

Δίκιο έχεις. Γενικά πάντως δε με φοβίζει η ιδέα να πάρω ένα μηχανάκι που δε θα μου ταιριάξει. Είδαμε και το ΜΤ09 που μου ταίριαξε πόσο το κράτησα... Τεσσεράμισι χρόνια οδηγώ μηχανή, αυτή θα είναι η έβδομη.

Λευκάδιος
04/11/2018, 18:11
Μάλλον μας προλάβανε... Ανεβαίνει αθηναίος αύριο για να το κλείσει. Καλά ρε χαμουτζήδες, τόσα μηχανάκια έχετε κάτω, θα μας πάρετε και τα δικά μας; :lol:

Πάει και του Uriah,το πήραν ΚΑΙ αυτό χαμουτζήδες Αθηναίοι :lol:

ptc
04/11/2018, 18:14
Πάει και του Uriah,το πήραν ΚΑΙ αυτό χαμουτζήδες Αθηναίοι :lol:

Μουνόπανα Adm... εεε, Αθηναίοι!

Nostradamus
04/11/2018, 19:23
..

Σκεψεις ως τωρα:

RC390 (Ρυσιο & Σερρες, στροφιλικι, ξυσιματα)
690SMC (Ρυσιο, καγκουριλικι, στροφιλικι, λιγο χωμα με τα σωστα λαστιχα)
Domie (ον & οφ βολτες, οικονομικα και χωρις το αγχος του κοστους της πτωσης, λιγο καγκουριλικι)

Τώρα συμφωνούμε.. Επειδή είχες "επενδύσει" στην πίστα και το καγκουριλικι για αυτό παραξενευτηκα.

Νομίζω χρειάζεσαι τουλαχιστον 3 μοτοσακο...
:lol: :lol:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
04/11/2018, 21:49
Έλα ρε συ Κώστα... Μήπως δε φοράς τα γυαλιά σου;:D

Γραφω απο κινητο και δε εχω τοσο καλη αναληση.Τι εχει το μηχανακι?Δε θες ενα μηχανακι πενα.Θα βαρεθεις να πεφτεις στην αρχη.Κριμα ειναι να απαριθμεις γρατζουνιες.

SeniorCanardo
05/11/2018, 10:53
Η αγγελία πάντως ακόμα πάνω είναι, μήπως λάκισε ο Αθηναίος;

ptc
05/11/2018, 11:16
Η αγγελία πάντως ακόμα πάνω είναι, μήπως λάκισε ο Αθηναίος;

Δεν εχει ουτε ωρα που με πηρε τηλεφωνο ο πωλητης. Οντως ο αθηναιος δε φανηκε ποτε. Κριμα, το Σαββατο με βολευε, θα ειχα παει να το δω. Και ο ανθρωπος φερθηκε πολυ σωστα, εδωσε προτεραιοτητα στον ακυρο επειδη τον ειχε παρει πρωτος.
Εγω για καμια δεκαρια μερες τωρα δε θα μπορεσω να παω, εχω υποχρεωσεις. Οδηγησα χθες και δυο περτικαλι (690SM & 690SMC) και μπερδευτηκα ακομα πιο πολυ. :rolleyes:

SeniorCanardo
05/11/2018, 12:26
Οδηγησα χθες και δυο περτικαλι (690SM & 690SMC) και μπερδευτηκα ακομα πιο πολυ. :rolleyes:
Άλλα φρούτα αυτά...

Bob_o_mastoras
05/11/2018, 18:22
Κοιτα, το θεμα ειναι, οπως καταλαβαινεις και εσυ, το τι θες να κανεις με το μηχανακι και τον ελευθερο σου χρονο. Το μονο κοινο που εχουν το ΝΧ με το SMC ειναι οτι ειναι μονοκυλινδρα.
Μπορω να σου προτεινω κατι που θα συνδυαζε, με καποιους συμβιβασμους, ολες τις επιθυμιες που περιεγραψες παραπανω, ον-οφφ αποδρασεις, καγκουριες, πιστα. Το DR 400 Z με ενα εξτρα σετ 17" ζαντες (ή 21"/18" σε περιπτωση που ειναι ηδη motard).
Γνωμη μου παντως, εφοσον ηδη πλεον εισαι σε ενα αρκετα καλο οδηγικο επιπεδο, ειναι να ασχοληθεις και λιγο με το χωμα ως αναβατης, ιδανικα με ενα ελαφρυ enduro, θα διευρεινει τους οδηγικους σου οριζοντες και θα σε εξελιξει.
Ασε που υπαρχει σοβαρη περιπτωση να καραγουσταρεις και να κολλησεις.

ptc
05/11/2018, 18:35
Κοιτα, το θεμα ειναι, οπως καταλαβαινεις και εσυ, το τι θες να κανεις με το μηχανακι και τον ελευθερο σου χρονο. Το μονο κοινο που εχουν το ΝΧ με το SMC ειναι οτι ειναι μονοκυλινδρα.
Μπορω να σου προτεινω κατι που θα συνδυαζε, με καποιους συμβιβασμους, ολες τις επιθυμιες που περιεγραψες παραπανω, ον-οφφ αποδρασεις, καγκουριες, πιστα. Το DR 400 Z με ενα εξτρα σετ 17" ζαντες (ή 21"/18" σε περιπτωση που ειναι ηδη motard).
Γνωμη μου παντως, εφοσον ηδη πλεον εισαι σε ενα αρκετα καλο οδηγικο επιπεδο, ειναι να ασχοληθεις και λιγο με το χωμα ως αναβατης, ιδανικα με ενα ελαφρυ enduro, θα διευρεινει τους οδηγικους σου οριζοντες και θα σε εξελιξει.
Ασε που υπαρχει σοβαρη περιπτωση να καραγουσταρεις και να κολλησεις.

Σωστα τα λες. Αλλα το χωμα θελει και παρεα που δεν την εχω αυτη τη στιγμη. Βεβαια ουτε για πιστα ειχα και σιγα σιγα βρηκα, και μπολικη μαλιστα.

Παντως δεν πολυαγχωνομαι για το τι θα παρω. Ενα sumo θα το παρω αργα ή γρηγορα καποια στιγμη, θελω να το δοκιμασω οπωσδηποτε. Επισης και το 390 θα περασει απο τα χερια μου, ξερω πως θα ειναι πολυ ευχαριστο στην πιστα. Και χωμα θα κανω καποτε... Θελω να πω ο,τι και να παρω πρωτο απλα τα αλλα θα πανε λιγο πισω. Να κρατησω μια μηχανη για χρονια δεν προκειται. Οποτε αν πχ παρω το RC τωρα, θα παρω το SMC σε κανα χρονο, και το αντιστροφο, κοκ... Την υγεια μας να'χουμε μονο. Αυτη τη στιγμη μαλλον σκεφτομαι πως θα παρω αυτο που θα βρω ως καλυτερη περιπτωση /ευκαιρια. Ας αποφασισει η μοιρα αντι για μενα. :p

SeniorCanardo
05/11/2018, 19:28
Σωστα τα λες. Αλλα το χωμα θελει και παρεα που δεν την εχω αυτη τη στιγμη.

Ε και 'γω μηχανάκι και παρέα για το βουνό ψάχνω και είσαι και εσύ βόρειος (τα είπαμε και αλλού νομίζω).

Η μεγάλη διαφορά είναι ότι εγώ είμαι "κουλάδι" και "στενά" οικονομικά, όποτε μέχρι κανά DT/WR κοιτάω προς το παρόν, αλλά nada.

KotsosDR
05/11/2018, 20:25
Αλλα το χωμα θελει και παρεα που δεν την εχω αυτη τη στιγμη.

Δεν είναι απαραίτητο αυτό αμα δεν πας "καρακατσάβραχα"

giannis113
19/03/2019, 18:06
Κύριοι εχω μια ερώτηση.

Έχει βελτιώσει κάνεις σας τα φρένα του dominator;

Κυρίως για το μπροστά. Για χώμα είναι οκ αλλά στο δρόμο δεν..

1, αλλαγη καλαμιών από transalp 650 και ακτινική τρόμπα ώστε να φρενάρει σωστά λόγο διπλού δίσκου.
Κατά πόσο ταιριάζουν όμως τα καλάμια και ο τροχός μεταξύ τους;

2 ακτινική τρόμπα και τακάκια; Τι όμως; μάρκα;

Επιμένω για την τρόμπα γιατί έχει ψιλοχαλάσει εκεί που ανάβει το φωτοστοπ

Λευκάδιος
19/03/2019, 19:20
Κύριοι εχω μια ερώτηση.

Έχει βελτιώσει κάνεις σας τα φρένα του dominator;

Κυρίως για το μπροστά. Για χώμα είναι οκ αλλά στο δρόμο δεν..

1, αλλαγη καλαμιών από transalp 650 και ακτινική τρόμπα ώστε να φρενάρει σωστά λόγο διπλού δίσκου.
Κατά πόσο ταιριάζουν όμως τα καλάμια και ο τροχός μεταξύ τους;

2 ακτινική τρόμπα και τακάκια; Τι όμως; μάρκα;

Επιμένω για την τρόμπα γιατί έχει ψιλοχαλάσει εκεί που ανάβει το φωτοστοπ

Τί σωληνάκι έχει πάνω? Αν είναι το στοκ λογικά θα 'φουσκώνει' αρκετά μετά από τόσα χρόνια,ένα υψηλής θα βελτιώσει την κατάσταση.
Η τρόμπα?Αν έχει ψιλοχαλάσει όπως λες θα θέλει και αυτή το σέρβις της ...
Τα καλάμια του ΤΑ650 είναι ίδιας διαμέτρου και λογικα μπορεις να κρατησεις τις στοκ τιμονοπλακες αλλά έχουν μικρότερη διαδρομή και θα χρειαστείς επιπλεον τις δαγκανες+τροχό του Τράνσαλπ.
Η χόντα χρησιμοποιεί ίδια ρουλεμάν στα περισσότερα ον/οφ της με αποτέλεσμα οι αλλαγές ολόκληρου μπροστινού να είναι σχετικά εύκολες.
Δες εδώ Ντομι με μπροστινό από αφρικα,τροχό τρανσαλπ και τρομπα cbr1000
https://www.dominator650.it/old_site/tuning/cirodominator/ciro.htm

Υπάρχει κιτ δισκοπλακας oversize 320mm από Γερμανική εταιρεία αλλά κοστίζει,αν ενδιαφέρεσαι να σου δώσω λινκ από την ιστοσελίδα τους.

Πάντως το στοκ σύστημα φρένων του Ντομι είναι αρκετά ικανοποιητικό αν είναι σωστά συντηρημένο και με ποιοτικά τακάκια .

Bob_o_mastoras
19/03/2019, 20:06
Σωληνακι υψηλης και κανα τακακι. Μια χαρα σταματαει το Ντομι με τα στοκ φρενα. Ποτε δεν με προβληματισε στο συγκεκριμενο τομεα.
Το μηχανακι ειναι ελαφρυ, αν βαλεις δυο δισκους πιθανον να αρχισει να μπλοκαρει πολυ ευκολα ο μπροστα εκτος αν το ψαξεις πολυ με το τι τρομπα θα βαλεις και πως να το κανεις πιο προοδευτικο το φρενο σε λειτουργεια, επισης θα αυξησεις και το μη αναρτωμενο βαρος μπροστα (θα "βαρυνει" λιγο το τιμονι ως εκ τουτου, πιστευω).
Αξιζει το ψαξιμο και το χρημα?

giannis113
19/03/2019, 20:10
Θα ξεκινήσω με σωληνάκια και τακάκια. Μάρκα τακάκια;

Πολλά ωραία η μοντα με τα μπροστινά!

giannis113
19/03/2019, 20:15
Παίζει ρόλο και η συνήθεια από τα street που είχαν όλα διπλό δίσκο. Αλλά οι δοκιμές δε με ικανοποίησαν. Θα κάνω τα 'απλα' και βλέπουμε.

stefanos
19/03/2019, 23:00
Κιτάκι oversize μαργαρίτα floating, μέχρι και 320mm, σωληνάκια υψηλής και είσαι μια
χαρά.
Μια braking 280mm που έβαλα στο xr και σωληνάκια, πολύ μεγάλη διαφορά
και στην προοδευτικότητα και στην αίσθηση.
Και galfer που έχω βάλει αντίστοιχα καλή.

giannis113
20/03/2019, 01:23
Είναι το θέμα ότι φοράει μαργαρίτες ήδη και είναι σαν καινούριες!

Από τακάκια καμιά γνώμη;

giannis113
28/03/2019, 02:25
Κύριοι, μπορεί κάποιος να μου πει με τι γρανάζια έβγαλε η honda το dominator; Σαν μακρύ μου φαίνεται και πάω για αλλαγή.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/03/2019, 06:30
Στο καρ που είδα σετ αλυσιδογραναζα έχει 15-45 15-46 15-47.Ψάξε για 14 μπροστά.

Λευκάδιος
28/03/2019, 06:40
Κύριοι, μπορεί κάποιος να μου πει με τι γρανάζια έβγαλε η honda το dominator; Σαν μακρύ μου φαίνεται και πάω για αλλαγή.

Όσα έχουν αριθμό πλαισίου που ξεκινάει με RD02 είχαν 15/45 και τα RD08 15/46.

giannis113
28/03/2019, 08:19
Ωραία ευχαριστώ

alexunder
08/07/2019, 08:58
Καλημέρα σε όλους, :)
να ρωτήσω βρε παιδιά...
έχω το NX 650 το dominator και προχθές στα καλά καθουμενα βάζοντας το μπροστά άρχισε να μιζαρει ασταματητα....
εκλεισα on/off button γυρισα κλειδι και το εβγαλα και αυτο συνεχισε να δινει.
τωρα γυρναω κλειδι αναβουν ολα τα λαμπακια αλλα παταω μπουτον μιζας και κανει μονο ενα χαρακτηριστικο (τσικ)
τι πιστευετε πως ειναι? μηπως καηκε η μιζα? ο ρελες?

doctoras
08/07/2019, 09:47
Καλημέρα σε όλους, :)
να ρωτήσω βρε παιδιά...
έχω το NX 650 το dominator και προχθές στα καλά καθουμενα βάζοντας το μπροστά άρχισε να μιζαρει ασταματητα....
εκλεισα on/off button γυρισα κλειδι και το εβγαλα και αυτο συνεχισε να δινει.
τωρα γυρναω κλειδι αναβουν ολα τα λαμπακια αλλα παταω μπουτον μιζας και κανει μονο ενα χαρακτηριστικο (τσικ)
τι πιστευετε πως ειναι? μηπως καηκε η μιζα? ο ρελες?

πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο! και άντε κόλλησε η μίζα πως δεν διακόπηκε η τροφοδοσία της με το κλειδί. ενδελεχή έλεγχο γιατί το έκανε pin to pin. Φυσικά θα πρέπει να το φτιάξεις πρώτα απο μπαταρία μέχρι ανορθωτή/πηνία(εάν ήταν ασφάλεια ή ρελέ δεν θα έκανε τσικ)

alexunder
08/07/2019, 10:23
πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο! και άντε κόλλησε η μίζα πως δεν διακόπηκε η τροφοδοσία της με το κλειδί. ενδελεχή έλεγχο γιατί το έκανε pin to pin. Φυσικά θα πρέπει να το φτιάξεις πρώτα απο μπαταρία μέχρι ανορθωτή/πηνία(εάν ήταν ασφάλεια ή ρελέ δεν θα έκανε τσικ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων doctoras εχεις στο περιπου ιδεα του κοστους της συγκεκριμενης ζημιας αν και εφοσον ενδεχεται στην προκειμενη?
:look::confused:

toyar
08/07/2019, 10:36
Κλασσική περίπτωση βλάβης
Άλλαξε ρελέ μιζας

alexunder
08/07/2019, 13:50
Κλασσική περίπτωση βλάβης
Άλλαξε ρελέ μιζας

Toyar σε ευχαριστώ πολύ για το tip! θα το τσεκάρω και αυτο!:)

toyar
08/07/2019, 13:53
παρε το παλιο και πηγαινε σε μαγαζι με ηλεκτρικα ανταλλακτικα αυτοκινητων

fragos.george
16/08/2020, 17:31
Με δεύτερη ή τρίτη σχέση στο κιβώτιο και το γκάζι σε θέση «ρελαντί» για την σχέση αυτή, ο κινητήρας νετάρει, σαν να «κλωτσάει» λές και έχει λόξυγκα!!! Κατά τα λοιπά η μοτοσυκλέτα δεν έχει άλλα εμφανή μηχανικά ή ηλεκτρικά προβλήματα (αν και προ μηνών έγινε παρέμβαση, από διπλωματούχο τεχνίτη, στην είσοδο του καρμπυρατέρ)... Το νετάρισμα αυτό είναι φυσιολογικό; Μήπως προειδοποιεί για βλάβη στο καρμπυρατέρ, στα ηλεκτρικά ή κάπου αλλού...;

Acacius
16/08/2020, 22:08
Με δεύτερη ή τρίτη σχέση στο κιβώτιο και το γκάζι σε θέση «ρελαντί» για την σχέση αυτή, ο κινητήρας νετάρει, σαν να «κλωτσάει» λές και έχει λόξυγκα!!! Κατά τα λοιπά η μοτοσυκλέτα δεν έχει άλλα εμφανή μηχανικά ή ηλεκτρικά προβλήματα (αν και προ μηνών έγινε παρέμβαση, από διπλωματούχο τεχνίτη, στην είσοδο του καρμπυρατέρ)... Το νετάρισμα αυτό είναι φυσιολογικό; Μήπως προειδοποιεί για βλάβη στο καρμπυρατέρ, στα ηλεκτρικά ή κάπου αλλού...;

Με πόση ταχύτητα αυτό; Αν πας σημειωτόν και δεν πατάς συμπλέκτη δε μου φαίνεται περίεργο

doctor_john
17/08/2020, 09:45
νεταρει = εστιαζει
ρεταρει = μπερδεύει, εχει λοξυγκα ;)

Αν δεν πας σημειωτόν, μπορει να είναι οτιδήποτε στην τροφοδοσία, ακόμα και ο αέρας του τεπόζιτου.

fragos.george
17/08/2020, 22:28
@Acacius,doctor_john
Φχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Η περίεργη συμπεριφορά κινητήρα/μοτοσυκλέτας που περιγράφω συμβαίνει με ταχύτητα περίπου 40χλμ/ώρα, στο «ρελαντί» τρίτης ή τέταρτης σχέσης, είτε στο ίσωμα είτε σε κατηφόρα...! «Αέρας στο τεπόζιτο»...; Δηλαδή...;

katsar
17/08/2020, 23:56
Αδερφέ αν έχεις 4η με 40 στο μονοκύλινδρο και ίσα ίσα ακουμπάς το γκάζι λογικό να κλοτσάει ,κατέβασε ταχυτητα-ες.