Σύνδεση

View Full Version : WR-DR-XR

AgelosEXP
23/05/2012, 12:54
Παιδεια. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιο απο τα 3 μηχανάκια είναι καλύτερο.
Ψάχνω ένα μηχανάκι το οποίο να είναι για βόλτα (αλλά άμα χρειαστεί να κάνω περίπου 100χιλιόμετρα πορεία, οχι παραπάνω)
Να είναι οικονομικό στην βενζίνη του, να μην καίει να έντερά του.
Να έχει τραβήγματα και για βουνό.
Περισσότερο όμως βολτάδικο.
Οικονομικό και προς την αγορά του.
Τα σερβις του, τα λαδια του, τα λαστιχακια του.
Και προπάντος. Να μην με ξεσκίσει στα προβλήματα όπως το παπάκι που έχω και μου βγάλει την πίστη και κλέω να λεφτάκια μου.
DR πήρε αυτές τις μέρες ένας φίλος μου και απ'ότι το είδα είναι παρα πολύ ωραίο και τα σπάει στην οδήγηση (125cc πήρε εκείνος όμως)
απλός έκανε πιστεύω βλακεία επειδή είναι 125 το δικό του μοντέλο του 2011 με injector.
Οικονομικό μεν... εκρηξη δε. Είναι και αερόψυχρο και ζεστένεται παρα πολύ εύκολα.
Απο WR δεν ξέρω πάρα πολλά, εχει ενας φίλος μου επισεις αλλά ειναι 450κυβικά οπότε τι να συγκρίνεις. Το 250 είναι μεσα στην τεχνολογια. Συστημα ψεκασμου, ηλεκτρονικά κοντερ, δαγκανες ρυθμιζόμενες και δεν συμαζεύεται. Για καινούργιο 6.500 ευρω..δεν παίρνεται εύκολα.
Για το XR δεν ξέρω. το μόνο που ξέρω είναι πως έχω οδηγήσει ένα 125 xr μοντέλο 2005 με 25.500 χιλιόμετρα επάνω ενοικιαζόμενο το είχε ένας θείος μου.

Παρακαλω Διαφωτήστε με!!!!! <3

DrBig
23/05/2012, 14:16
οπως καταλαβαινω ψαχνεις για sm.
Το wr250x ειναι οικονομικο και σκυλι αλλα του λειπει ροπη λογω κυβισμου (αναλογα τα γουστα βεβαια).
Το drz400 ειναι επισης σκυλι με λιγο μεγαλυτερη καταναλωση και πολυ ωραιο κινητηρα.
Μεταξυ των δυο θα επερνα το δευτερο, με την προυποθεση οτι θα εδινα 1000 ευρω λιγοτερα.
DR, XR επισης σκυλια αλλα πλεον αρχαιοτητες, εκτος κι αν σκεφτεσαι και τα dr650se και xr650 τα οποια εξακολουθουν να ειναι μαχημα, αλλα το δευτερο δεν εχει μιζα και το πρωτο δυσκολα το βρισκεις σε μετατροπη sm.

dpapag3
23/05/2012, 15:14
drz 400 νομιζω ειναι οτι χρειαζεσαι

AgelosEXP
23/05/2012, 21:17
Μιλάμε πάντα για μεταχειρισμένα έτσι?
Βρήκα στο car.gr ένα Dr650se το οποίο είναι δεύτερο χέρι μόνο στα 1.200 ευρώ και στην φώτο που έχει φένετε ωραίο και ελαφρός μεταχειρισμένο (98 μοντέλο). Τέλος πάντος εγώ περισσότερο λέω να εμπιστευτώ μεταχειρισμένα απο αντιπροσωπίες. Μου φένετε ποιο αξιοπιστο θα είναι το μηχανάκι, ετσι δεν ειναι?
DRZ400... μου φένετε μεγαλούτσικο δεν ειναι?
Μου φένονται πάρα πολυ παράξενες οι τιμές στο car.gr όσο αφορά το DR650 se. Κοιτάξτε (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?offer_type=sale&category=&make=&variant=dr650&price-from=&price-to=&so=dm&or=d&registration-from=&registration-to=&rg=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&hi=&modified=)
α και τελευταίο. Τα ανταλαχτικά, τα αναλοσυμά του (όπως λάστιχα) είναι ακριβά? όταν λες καίει κάτι παραπάνω? έχεις καμια αναλογία στα 100 χιλιομετρα περιπου πόσα?
ΥΓ: να τονίσω πως είναι 17 μόλις χρόνων αλλά μην σας απασχολεί το θέμα "δίπλωμα" ή "εμπειρία" σε τέτοια μηχανάκια.
Παιδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις :) Θέλω περισσότερες εάν μπορείτε γιατί φτάνει όπου νάνε η ώρα της κρίσεις να πάω να πάρω (υπενθυμίζω μεταχειρισμένο πάντα ψάχνω)

AgelosEXP
23/05/2012, 21:21
Αυτό έβαλα στο μάτι τελικά (φυσικά απο αντιπροσωπία αν και ειναι πάνω απο 950χιλιομετρα η πάτρα απο το μέρος που μένω :/ )
Δειτε και πείτε μου την γνώμη σας (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2173307/)..ΛΕΕΙ?

Acacius
24/05/2012, 02:47
Ιντερνετικά δε μπορεί να σου πει κανείς πολλά, αλλά με μία ματιά θα σου πω τι νομίζω εγώ:

Πλαστικά μετατροπή από KTM, μάσκα εμπρός aftermarket, ψευτο-κάρμπον παντού, σκελετός και μερικά μέρη κινητήρα ξαναβαμμένα. Στην καλύτερη περίπτωση ο ιδιοκτήτης ήταν κακόγουστος, στη χειρότερη έφαγε στούκο.
Επίσης μπορεί να φταίει το χρώμα σε κύλινδρο/καπάκια αλλά ο κινητήρας δε μου μοιάζει να έχει κάνει μόνο 25000χλμ. Η περιοχή του καρμπυρατέρ πάντως μοιάζει καθαρή, οπότε ίσως κάνω λάθος.

Γνώμη μου: ψάξε καλύτερα κάτι μαμά, για να βρίσκεις και ανταλλακτικά αν (χτύπα ξύλο) χρειαστείς κανένα πλαστικό ή παρεμφερές. Στα 2000 Ευρώ φτηνό δεν το λες. Η Ακράπα αν είναι γνήσια και νόμιμη είναι στα συν.

AgelosEXP
24/05/2012, 14:15
Ιντερνετικά δε μπορεί να σου πει κανείς πολλά, αλλά με μία ματιά θα σου πω τι νομίζω εγώ:

Πλαστικά μετατροπή από KTM, μάσκα εμπρός aftermarket, ψευτο-κάρμπον παντού, σκελετός και μερικά μέρη κινητήρα ξαναβαμμένα. Στην καλύτερη περίπτωση ο ιδιοκτήτης ήταν κακόγουστος, στη χειρότερη έφαγε στούκο.
Επίσης μπορεί να φταίει το χρώμα σε κύλινδρο/καπάκια αλλά ο κινητήρας δε μου μοιάζει να έχει κάνει μόνο 25000χλμ. Η περιοχή του καρμπυρατέρ πάντως μοιάζει καθαρή, οπότε ίσως κάνω λάθος.

Γνώμη μου: ψάξε καλύτερα κάτι μαμά, για να βρίσκεις και ανταλλακτικά αν (χτύπα ξύλο) χρειαστείς κανένα πλαστικό ή παρεμφερές. Στα 2000 Ευρώ φτηνό δεν το λες. Η Ακράπα αν είναι γνήσια και νόμιμη είναι στα συν.

Μια απορία έχω γιατί ειναι τόσο φτηνα τα DR 650 μεταχειρισμένα? Ολα γύρο στα 1500 είναι περίπου.
Acacius βρήκα αυτό γιατί ειναι ωραίο εξωτερικά, και πιστεύω και μηχανικά γιατί ειναι αντιπροσωπίας...Δεν μπορώ να βρω άλλο στο car.gr που να μου αρέσει όσο αυτό :Σ

harris_x
24/05/2012, 14:55

Γνώμη μου: ψάξε καλύτερα κάτι μαμά, για να βρίσκεις και ανταλλακτικά αν (χτύπα ξύλο) χρειαστείς κανένα πλαστικό ή παρεμφερές. Στα 2000 Ευρώ φτηνό δεν το λες. Η Ακράπα αν είναι γνήσια και νόμιμη είναι στα συν.+675

AgelosEXP
24/05/2012, 15:20
+675

+675????????

alex14
24/05/2012, 15:24
+675????????

:lol:

harris_x
24/05/2012, 16:48
+675????????
Θέλω να πω πως συμφωνώ με όσα γράφει :beer:

Acacius
24/05/2012, 17:03
Μια απορία έχω γιατί ειναι τόσο φτηνα τα DR 650 μεταχειρισμένα? Ολα γύρο στα 1500 είναι περίπου.
Acacius βρήκα αυτό γιατί ειναι ωραίο εξωτερικά, και πιστεύω και μηχανικά γιατί ειναι αντιπροσωπίας...Δεν μπορώ να βρω άλλο στο car.gr που να μου αρέσει όσο αυτό :Σ

Να σου πω, με τις τιμές δεν το πολυέχω, αλλά εκτός από την ηλικία παίζει ρόλο και πόσο δημοφιλές και διαδεδομένο είναι το μοντέλο. Βάλε ότι είναι και 14ων χρονών μηχανάκι... συν ότι με λίγα σχετικά λεφτά πλέον παίρνεις πια ΠΟΛΥ καλή μηχανή (η ανάγκη βλέπεις).

Ωραίο εξωτερικά... γούστα είναι αυτά, απλά το πρόβλημά μου είναι ότι αν σπάσει κάτι μάλλον θα τρέχεις με τόσες μοντίφες στα πλαστικά. Για κινητήρα πλαίσιο κλπ σου είπα ήδη, δε μου φαίνεται τόσο "αγνό και άσπιλο", ειδικά για τέτοια τιμή. Μην παρεξηγηθώ, το DR γενικά το θεωρώ πολύ καλή και τίμια μηχανή, και μάλιστα πολύ όμορφη (όταν είναι μαμά).

Αν σου μιλάει η κ@υλα περισσότερο από το πάνω κεφάλι (μηχανή παίρνεις άλλωστε, όχι ψυγείο...), προσπάθησε να το δεις πιο ψύχραιμα. Cash is king, αν έχεις λεφτά δύσκολα δε θα βρεις μηχανάκι για τα γούστα σου. Ψάξε, ρώτα, σύγκρινε. Η πιθανότητα να χάσεις τη φανταστική ευκαιρία είναι μικρότερη από το να φορτωθείς κανένα ακριβό λεμόνι οπότε μη βιάζεσαι.

Αν το ερωτεύτηκες και δες να ξαναδείς άλλη μοτοσυκλέτα, πάσο :)

AgelosEXP
24/05/2012, 21:34
Να σου πω, με τις τιμές δεν το πολυέχω, αλλά εκτός από την ηλικία παίζει ρόλο και πόσο δημοφιλές και διαδεδομένο είναι το μοντέλο. Βάλε ότι είναι και 14ων χρονών μηχανάκι... συν ότι με λίγα σχετικά λεφτά πλέον παίρνεις πια ΠΟΛΥ καλή μηχανή (η ανάγκη βλέπεις).

Ωραίο εξωτερικά... γούστα είναι αυτά, απλά το πρόβλημά μου είναι ότι αν σπάσει κάτι μάλλον θα τρέχεις με τόσες μοντίφες στα πλαστικά. Για κινητήρα πλαίσιο κλπ σου είπα ήδη, δε μου φαίνεται τόσο "αγνό και άσπιλο", ειδικά για τέτοια τιμή. Μην παρεξηγηθώ, το DR γενικά το θεωρώ πολύ καλή και τίμια μηχανή, και μάλιστα πολύ όμορφη (όταν είναι μαμά).

Αν σου μιλάει η κ@υλα περισσότερο από το πάνω κεφάλι (μηχανή παίρνεις άλλωστε, όχι ψυγείο...), προσπάθησε να το δεις πιο ψύχραιμα. Cash is king, αν έχεις λεφτά δύσκολα δε θα βρεις μηχανάκι για τα γούστα σου. Ψάξε, ρώτα, σύγκρινε. Η πιθανότητα να χάσεις τη φανταστική ευκαιρία είναι μικρότερη από το να φορτωθείς κανένα ακριβό λεμόνι οπότε μη βιάζεσαι.

Αν το ερωτεύτηκες και δες να ξαναδείς άλλη μοτοσυκλέτα, πάσο :)

ε οχι ακριβος ερωτεύτηκα. Απλος συνήθησα με τα μικρά σε κυβισμό μηχανάκια (εως 250 διχρονα) και μου φένετε ψιλο-γελοία η τιμή των 1-2 χιλιάρικων για μεγάλο μηχανάκι με 650 κυβικά. Κοίτα, αύριο θα πάω Καβάλα να γυρίσω όλες τις αντιπροσωπίες μπας και βρω κάποιο (650 δύσκολα αλλά 250 πιστεύω θα βρω άνετε σε διάφορες μάρκες (yamaha, honda, suzuki...) ... αλλά ενοείτε οχι δίχρονο. Δεν τα μπορώ δεν ξέρω γιατί. Θέμα γούστου και οικονομίας είναι :D

DrBig
24/05/2012, 21:37
ε οχι ακριβος ερωτεύτηκα. Απλος συνήθησα με τα μικρά σε κυβισμό μηχανάκια (εως 250 διχρονα) και μου φένετε ψιλο-γελοία η τιμή των 1-2 χιλιάρικων για μεγάλο μηχανάκι με 650 κυβικά. Κοίτα, αύριο θα πάω Καβάλα να γυρίσω όλες τις αντιπροσωπίες μπας και βρω κάποιο (650 δύσκολα αλλά 250 πιστεύω θα βρω άνετε σε διάφορες μάρκες (yamaha, honda, suzuki...) ... αλλά ενοείτε οχι δίχρονο. Δεν τα μπορώ δεν ξέρω γιατί. Θέμα γούστου και οικονομίας είναι :D

Φοβου τις αντιπροσωπειες και καθαρα μηχανακια φεροντες...

AgelosEXP
25/05/2012, 07:27
Φοβου τις αντιπροσωπειες και καθαρα μηχανακια φεροντες...

:confused: giati??? :P

DrBig
25/05/2012, 07:36
:confused: giati??? :P

Γιατι πρωτον δεν ξερουν τιποτα για την κατασταση των μεταχειρισμενων που πουλανε και δευτερον γιατι αν γνωρισεις τον ιδιοκτητη εχεις ενα κλου παραπανω για το τι παιζει. Εμποροι ειναι και θα προσπαθησουν να σου πουλησουν τα παντα. Οχι οτι το τελευταιο δεν ισχυει και για τους ιδιωτες, αλλα οσο να ναι κατι παραπανω μπορεις να καταλαβεις.
Σε καθε περιπτωση εχε μαζι σου καποιον εμπειρο να το κοιταξει, ακουσει, καβαλησει κλπ.

AgelosEXP
25/05/2012, 10:07
Γιατι πρωτον δεν ξερουν τιποτα για την κατασταση των μεταχειρισμενων που πουλανε και δευτερον γιατι αν γνωρισεις τον ιδιοκτητη εχεις ενα κλου παραπανω για το τι παιζει. Εμποροι ειναι και θα προσπαθησουν να σου πουλησουν τα παντα. Οχι οτι το τελευταιο δεν ισχυει και για τους ιδιωτες, αλλα οσο να ναι κατι παραπανω μπορεις να καταλαβεις.
Σε καθε περιπτωση εχε μαζι σου καποιον εμπειρο να το κοιταξει, ακουσει, καβαλησει κλπ.

oooook ευχαριστώ πολύ @DrBig
αύριο το πρωί θα γυρίσω όλες τις αντιπροσωπίες τις καβάλα να δω εαν θα μου αρέσει/αρέσουν καμια μηχανή, να συγκρίνω τιμές και τέτοια... :)
Χιλια thanks paideia pantos!!!!!!! :smokin: