Σύνδεση

View Full Version : KTM 990 Adventure vs F 800 GS για πείτε

Σελίδες : 1 [2] 3

freco
06/06/2012, 15:11
αν ήταν γκόμενα το ΚΤΜ θα ήταν η φοβερή Τατιάνα από τα Βυζοχώρια της Ουκρανίας
και το ΒΜW η Μαρικά με τα γιουβαρλάκια...

:lol:

Στο καλό !

Βρήκα όνομα για το δικό μου. ΤΑΤΙΑΝΑ :bawl:

Χαχαχα respect ρε... :beer:

el patron
06/06/2012, 15:11
[QUOTE=tthodor;2199161]Ναι ρε φίλε.... αλλά και το Transalp του konkost να είχε ο τύπος..... πάλι θα παλεύαμε να τον ακολουθήσουμε . . . . :D :D :D

Και αν θυμάμαι καλά, ο Κώστας έχει το R (ή S...ή όπως τελος πάντων λέγεται το ψηλό)... οπότε πάλι μιλάμε για πιο "ειδικό" μηχανάκι

Αστά αυτά αφού είσαι τρελό τιμόνι, ποτέ θα μας έρθεις για καμμιά χαλαρή ονοφαδα;:D

.

tthodor
06/06/2012, 15:26
Αστά αυτά αφού είσαι τρελό τιμόνι, ποτέ θα μας έρθεις για καμμιά χαλαρή ονοφαδα;:D

.

:).... Για χαλαρή ονοφάδα...είμαι πάντα έτοιμος ;)

elrodeo77
06/06/2012, 15:26
260712

Επιτελους το καταλαβες....;-) ασε που θα λες οτι εχω το πραγματικο μηχανάκι.... οπως λενε και οι afrika650 και adv950 και τα μονομπουζα στροματα, τα μετα ειναι μπουρουχες ηλεκτρικες σκουπες

Σοβαρα πάντως, εχω την αισθηση οτι ο lc8 δεν του αρεσει να ταξιδευει.... ειναι πολυστροφος για να καταπινει χιλιομετρα με την ευκολία κ βαρεμαρα που χρειάζεται ενα ταξιδερο μηχανάκι, σαφεστατα ο 3κυλινδρος ταιγκερ θα ειναι καλυτερος στο ταξιδι... αρα καταληγουμε περα του γουστου στο κατα πόσο εισαι καλος στο χωμα ετσι ωστε να αποφασισεις ευκολοτερα....

Πάμε :

bmw πολη/ευκολια/ταξιδι/οικονομια
triumph 800 μεση λυση
κτμ στο πιο εξτρημ απο πλευρας χωματος κ γενικοτερα εχει παραχωρησεις
εκτός και αν θες να περιμενεις το κτμ adv800 poy θα βγει αμεσως μετα το virus το sduke δηλαδη με τον rc8
Αυτο περιμενω και γω με προσευχη, κατανυξη και στρομα αιντε κ οπως προειπα λιγα αντικαταθλιπτικα.. τα ιδια που περνει και ο μπιγκ για να βγαλει το 5.5lt/100 :lol:

το ΚΤΜ800adv το περιμένω και εγώ , θεωριτικά όμως , γιατί μόνο φήμες στο ιντερνετ παίζουν.
Το tiger800xc πάει χώμα? ( δεν εννοω σε μια παραλία στην σέριφο) αλλά εκδρομικό ενδουρο

QSpec
06/06/2012, 15:39
το ΚΤΜ800adv το περιμένω και εγώ , θεωριτικά όμως , γιατί μόνο φήμες στο ιντερνετ παίζουν.
Το tiger800xc πάει χώμα? ( δεν εννοω σε μια παραλία στην σέριφο) αλλά εκδρομικό ενδουρο

Στο enduro festival είχα βολτάρει τα F800GS, και τα Tiger.

Το F8 αισθητά σταθερότερο και με καλλίτερη θέση οδήγησης στο χώμα* από τα Tigers, και ανάμεσα στα Tigers δεν είδα διαφορά* που να δικαιολογεί σε εμένα τα μειονεκτήματα της ρόδας 21.

*μην φανταστείς κανένα σοβαρό χώμα βέβαια

ΥΓ: Αν είναι να περιμένεις κάτι περίμενε και το 900άρι της Huqsvarna.

LOUKILOUK
06/06/2012, 16:01
Αυτό πάει, χέρια έχεις;
εκδρομικό εντούρο πολύ κάνουν με βαραντέρο και στρόματα...
Παιδιά όπως είπε και ο Ελ Πατρόν σημασία μάλλον έχει ποιο είναι το καλύτερο για τον καθένα μας...ποιο κοντά σε αυτό που θέλει και μπορεί ίσως...\
Το "τιγράκι" μοιάζει να καλύπτει ποιο καλά τις επιθυμίες σου αν μπορώ να καταλάβω σωστά τι ζητάς...

Ρε παιδιά μήπως τελικά μιλαμε όλοι για δυνατότητες των μηχανημάτων ενώ εμείς (οι περισσότεροι μάλλον) σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητές τους σαν οδηγοί...; Άσχετο...;

Το τελευταίο που θα πω (για να τα κάνω μπάχαλο ξανά...χιχιχιχ) είναι ότι 9 στους 10 που οδηγούν το 800 αν ήθελαν να αναβαθμιστούν αυριο, το 990 θα το θεωρούσαν αναβάθμιση...το 1200 θα έπερναν βέβαια τελικά, αλλά δεν έχει σημασία... :bawl:

LOUKILOUK
06/06/2012, 16:04
Στο enduro festival είχα βολτάρει τα F800GS, και τα Tiger.

Το F8 αισθητά σταθερότερο και με καλλίτερη θέση οδήγησης στο χώμα* από τα Tigers, και ανάμεσα στα Tigers δεν είδα διαφορά* που να δικαιολογεί σε εμένα τα μειονεκτήματα της ρόδας 21.

*μην φανταστείς κανένα σοβαρό χώμα βέβαια

Πήγες και φέτος ;
το 900αρι πότε θα βγει;

MikeG
06/06/2012, 16:16

Το οποίο είναι BMW, φοράει τον ίδιο κινητήρα με το 800 & αρκετά άλλα ανταλλακτικά. :winka:

QSpec
06/06/2012, 16:20
Πήγες και φέτος ;
το 900αρι πότε θα βγει;

Πήγα, πήγα.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=120298&page=5&highlight=enduro+festival

Το 900άρι άγνωστο πότε θα βγει αλλά θα είναι σίγουρα ενδιαφέρον.

elrodeo77
06/06/2012, 16:25
Το οποίο είναι BMW, φοράει τον ίδιο κινητήρα με το 800 & αρκετά άλλα ανταλλακτικά. :winka:

αυτό το nuda ? ποιο on off θα βγάλει? για ρίξε link να το δούμε γιατί κάπου χάθηκα τώρα :confused:

QSpec
06/06/2012, 16:27

Ναι, ένα βελτιωμένο F800 θα είναι. Λίγο πιο άγριο, λίγο πιο ελαφρύ, αρκετά καλλίτερα περιφερειακά. Θεωρώ ότι πλησιάζει περισσότερο στο 990 έτσι.

MikeG
06/06/2012, 16:30
αυτό το nuda ? ποιο on off θα βγάλει? για ρίξε link να το δούμε γιατί κάπου χάθηκα τώρα :confused:

Λέγεται ότι θα βγει και on off έκδοση του nuda. Όχι ακριβώς του nuda, αλλά ίδιος κινητήρας, άλλο πλαίσιο, σχεδόν ίδια περιφερειακά. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα αργήσει πάντως να κυκλοφορήσει.

Shiatman
06/06/2012, 16:36
Πείτε, πείτε έχω αρχίσει και ψήνομαι...:hmm: μόνο αυτή την κατανάλωση και τη μπελαλίδικη πρόσβαση στον κινητήρα (ίδιο κακό με το LC4) βάζω στα αρνητικά.

DrBig
06/06/2012, 17:43
Πείτε, πείτε έχω αρχίσει και ψήνομαι...:hmm: μόνο αυτή την κατανάλωση και τη μπελαλίδικη πρόσβαση στον κινητήρα (ίδιο κακό με το LC4) βάζω στα αρνητικά.

Για κατι σαν και σενα λοιπον υπαρχουν τα SE. Ουτε μεγαλη καταναλωση, ουτε μπελαλιδικη προσβαση.
90 αλογα τροχο, 190 κιλα γιοματο.
Και ασε τα φλωρια με τα 990 και τα 800 να συζητανε πιο ειναι το καλλιτερο. :lol:

Shiatman
06/06/2012, 18:02
Για κατι σαν και σενα λοιπον υπαρχουν τα SE. Ουτε μεγαλη καταναλωση, ουτε μπελαλιδικη προσβαση.
90 αλογα τροχο, 190 κιλα γιοματο.
Και ασε τα φλωρια με τα 990 και τα 800 να συζητανε πιο ειναι το καλλιτερο. :lol:

Βάλε ιδέες τώρα και δεν με βλεπω να γλιτώνω 2η φορά από την κυρά. Έχει δηλώσει έρωτα με το 950/990 (όχι ότι τα ξεχωρίζει) :pantofla:

harris_x
06/06/2012, 19:06
Παρακαλώ να μείνουμε στο θέμα

bogart
06/06/2012, 20:02
Μιας και σε ενδιαφέρει να κάνεις την αλλαγή για χωμάτινους προσανατολισμούς θα σου πω,

Ναι το 990 έχει περισσότερη δύναμη από το 800.
Πιστεύεις ότι θα αξιοποιήσεις αυτά τα γκάζια στο χώμα μιας και αυτό σε ενδιαφέρει κυρίως ?

Δεν νομίζω Τάκη!

Η δύναμη του 800 είναι υπεραρκετή για το χώμα.
Ποτέ δεν έφτασα σε σημείο να πω ότι δεν μου φτάνει το γκάζι.

Από την άλλη οι αναρτήσεις του 990 είναι σίγουρα καλύτερες αλλά και οι δικές μου δεν με προβλημάτισαν ποτέ.
Όταν με το καλό κλάσουν θα πάμε για καλύτερες και ρυθμιζόμενες.

Φίλε Αντρέα, φέρομαι τόσο άσχημα στο 800 που αν είχε στόμα θα με έφτυνε στην μούρη και το κακόμοιρο δεν κάνει κιχ.
Πραγματικά απροβλημάτιστο μηχανάκι. Και το δικό μου είναι του 08.
Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα είχε βγάλει το ΚΤΜ με την χρήση που κάνω.

Στην τριετία και σε 40.000 χμ που έχω κάνει μέχρι τώρα υπολογίζω ότι έχω γλυτώσει περίπου 3.000,00 EUR βενζίνη (το λιγότερο) σε σύγκριση πάντα με το 990.
Με αυτά τα λεφτά κάνεις δώρο στον εαυτό σου ένα ταξιδάκι μέχρι το Nordkapp (βλ. Roadtrip)
Μιλάμε ακριβώς για την μισή κατανάλωση από το 990, δεν είναι καθόλου λίγα τα ποσά.

To 800 μπορεί να έχει το ίδιο μοτέρ με την μηχανή σου αλλά πέρα απ'αυτό δεν έχουν καμία σχέση στα περιφερειακά τους.
Το 800 στο χώμα κάνει παπάδες αν μπορείς, θυμάσαι τι έκανε ο Μανιάτης στο μάθημα...

Όσο για τον Τίγρη, το μοτέρ χαμηλά είναι άδειο και στο χώμα που θες ροπή χαμηλά δεν στην δίνει.

Για μένα αν κάνεις αλλαγή πήγαινε στο 800.
Δεν θα το μετανιώσεις. :wave2:

DrBig
06/06/2012, 20:51
Μιας και σε ενδιαφέρει να κάνεις την αλλαγή για χωμάτινους προσανατολισμούς θα σου πω,
Ναι το 990 έχει περισσότερη δύναμη από το 800.
Πιστεύεις ότι θα αξιοποιήσεις αυτά τα γκάζια στο χώμα μιας και αυτό σε ενδιαφέρει κυρίως ?
Δεν νομίζω Τάκη!
Η δύναμη του 800 είναι υπεραρκετή για το χώμα.
Ποτέ δεν έφτασα σε σημείο να πω ότι δεν μου φτάνει το γκάζι.

Οχι δεν χρειαζεσαι παραπανω, αλλα μας αρεσει να σκαβουμε κι ας μενουμε στο ιδιο σημειο.

Από την άλλη οι αναρτήσεις του 990 είναι σίγουρα καλύτερες αλλά και οι δικές μου δεν με προβλημάτισαν ποτέ.
Όταν με το καλό κλάσουν θα πάμε για καλύτερες και ρυθμιζόμενες.

Τα εχουν ηδη κλασει κι ας μη το ξερεις. Μολις εχασες και τα χρηματα που κερδισες απο την διαφορα στην καταναλωση.

Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα είχε βγάλει το ΚΤΜ με την χρήση που κάνω.

Ουτε εγω θα ηθελα να ξερω τι σκεφτεσαι οτι θα ειχε παθει το ΚΤΜ!

Τωρα σχετικα με τις καταναλωσεις:
800
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=409319

990
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=762295

Υπαρχουν και πολλα αλλα θρεντ που μπορειτε να βρειτε στο advrider. Αυτα ειναι τα πρωτα που βρηκα στη δικη μου αναζητηση.

bogart
06/06/2012, 21:03
Τα εχουν ηδη κλασει κι ας μη το ξερεις. Μολις εχασες και τα χρηματα που κερδισες απο την διαφορα στην καταναλωση.

Αναρτήσεις επώνυμες προς πίσω αλλάζω με κόστος λιγότερο από το χιλιάρικο.
Η εξίσωση του κόστους μόνο ανάλογη δεν είναι. :wave2:

DrBig
06/06/2012, 21:37
Αναρτήσεις επώνυμες προς πίσω αλλάζω με κόστος λιγότερο από το χιλιάρικο.
Η εξίσωση του κόστους μόνο ανάλογη δεν είναι. :wave2:

Αφ'ενος η διαφορα καταναλωσης που παρεθεσες δεν ειναι πραγματικη, αφ'ετερου ενα σοβαρο αμορτισερ για πισω με τις φουλ ρυθμισεις του 990 κανει 1000-1300 και ενα σοβαρο πηρουνι για μπροστα κανει καινουριο 2000. Το δικο σου πηρουνι ειναι επιπεδου KLX650 των αρχων της δεκαετιας του 90. Το αμορτισερ σου δε, δεν εχει καν ρυθμισεις συμπιεσης. Τωρα αν εσενα σου αρκει, η εχεις το οδηγικο επιπεδο να το αντιπαρερχεσαι, αυτο ειναι αλλο θεμα.

Αν διαβασεις γνωμες για τις καταναλωσεις των δυο μηχανων θα δεις οτι κατα μεσο ορο το ενα καιει 35-45 mpg και το αλλο 45-55.
Υπαρχουν μεγαλυτερες διακυμανσεις στα 990 αναλογα με την παλαιοτητα του μοντελου (τα 06 και 07 καινε για καποιο λογο παραπανω) και την ποιοτητα της βενζινης, ισως λογω μη συντηρητικης ρυθμισης αβανς. Εκει που το 800 εχει το μεγαλο ατου, ειναι σε συνθηκες οδηγησης παπιου, αλλα οσο το τεμπο ανεβαινει τοσο και η διαφορα μικραινει. Επισης ψαξε για ενα θρεντ των δικων μας μοντς στα πηρηναια οπου αναφερθηκε οτι το 800 εκαιγε ισα βαρκα ισα νερα (οβερολ) με ενα 1050, το οποιο ναι μεν ειναι σχετικα οικονομικο αλλα παντα στα φυσιολογικα πλαισια του κυβισμου και της ισχυος του.

Τελος, μεγαλη σημασια στην καταναλωση οφειλεται και στο τι σε προδιαθετει να κανεις με το γκαζι η καθε μηχανη.
Φιλος εδω στο φορουμ με 990 και υπομονη γαιδουριου βλεπει σταθερα 5.5 λ/100 σε ταχυτητες 100-120 και αλλος φιλος με λιγοτερη υπομονη και 990R βλεπει 6.5 σε ταξιδια με 130-160.

Οποτε ναι μεν η καταναλωση του 800 ειναι μικροτερη, αλλα οχι τοσο οσο το παρουσιαζετε. Ακομα και τα 990 μπορουν να κινουνται σε φυσιολογικα πλαισια.

Και για να ριξω λιγο ακομα λαδι στην φωτια....συνειδητοποιειτε οτι τα βασικα σας επιχειρηματα περιοριζονται στην καταναλωση και στο οτι οι αναρτησεις σας δεν ειναι δα και τοσο αθλιες? :bawl:

elrodeo77
06/06/2012, 22:09
φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσω να εξαντλησω τα ορια των δυνατοτήτων ούτε του gs ούτε του 990 και ίσως δυσκολα εκτιμησω όλες τις διαφορες που πολύ σοφα εξηγει ο dr.big!δεν είμαι τάκης μανιάτης!!!! βέβαια θέλω μια αναβαθμηση συμφωνα με τα κριτιρια που έδωσα στην αρχή του ποστ και φυσικα η επιλογη να ειναι value for money και επισης να ευχαριστιεμαι περισσοτερο την εμπειρια της οδήγησης σε όλα τα τεραίν.

panos1050
07/06/2012, 01:30
φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσω να εξαντλησω τα ορια των δυνατοτήτων ούτε του gs ούτε του 990 και ίσως δυσκολα εκτιμησω όλες τις διαφορες που πολύ σοφα εξηγει ο dr.big!δεν είμαι τάκης μανιάτης!!!! βέβαια θέλω μια αναβαθμηση συμφωνα με τα κριτιρια που έδωσα στην αρχή του ποστ και φυσικα η επιλογη να ειναι value for money και επισης να ευχαριστιεμαι περισσοτερο την εμπειρια της οδήγησης σε όλα τα τεραίν.

δεν υπαρχει μηχανακι που να τα κανει ολα τελεια,οποτε παμε σε αυτο που υπερτερει στους περισοτερους τομοις με τους λιγοτερους συμβιβασμους,
συμφωνα με αυτα που θες η καλυτερη επιλογη ειναι να παρεις ενα 950,04-05 μοντελο τα οποια τα βρισκεις σε παρα πολυ καλη τιμη.
ειναι ενα μηχανακι value for money και το κυριοτερο μαζι του ευχαριστιεσαι την εμπειρια της οδηγησης παντου και παντα

bogart
07/06/2012, 06:52
Το 950 είναι ένα μηχανάκι που πέρασε αν θυμάμαι καλά 17 ή 19 ανακλήσεις.
Σόρρυ αλλά δεν θα το έπαιρνα ΠΟΤΕ.

DrBig
07/06/2012, 07:30
Το 950 είναι ένα μηχανάκι που πέρασε αν θυμάμαι καλά 17 ή 19 ανακλήσεις.
Σόρρυ αλλά δεν θα το έπαιρνα ΠΟΤΕ.

Θα σε μαλωσω γιατι εισαι αδιαβαστος!
Εχεις λοιπον υποψιν τι προβληματα εβγαλε η πρωτη(ες) φουρνια(ες) του 800?
Μαλλον οχι οπως βλεπω!

Sapadak
07/06/2012, 07:43
Θα σε μαλωσω γιατι εισαι αδιαβαστος!
Εχεις λοιπον υποψιν τι προβληματα εβγαλε η πρωτη(ες) φουρνια(ες) του 800?
Μαλλον οχι οπως βλεπω!

Αν δε βαρίεσαι κανε μια αναφορα στα προβληματα :beer:

elrodeo77
07/06/2012, 07:46
δεν υπαρχει μηχανακι που να τα κανει ολα τελεια,οποτε παμε σε αυτο που υπερτερει στους περισοτερους τομοις με τους λιγοτερους συμβιβασμους,
συμφωνα με αυτα που θες η καλυτερη επιλογη ειναι να παρεις ενα 950,04-05 μοντελο τα οποια τα βρισκεις σε παρα πολυ καλη τιμη.
ειναι ενα μηχανακι value for money και το κυριοτερο μαζι του ευχαριστιεσαι την εμπειρια της οδηγησης παντου και παντα

ερώτηση : γιατί 950 και όχι 990?

Stabak
07/06/2012, 07:50

Γιατι σε αυτα τα μηχανάκια με χαρακτήρα που βαζουν φωτια στην ασφαλτο και εξιταρουν τις αισθησεις οσο πιο παλιο τοσο πιο καλο, σαν το κρασι.... :bawl:

DUKASII
07/06/2012, 08:02
poly xrima peftei edo mesa....agores 990 ...bmw...kainoyrion tiger...
990 vs 800(kalo! alla na kaneis antiparathesi me epixeirima oti kaiei ligotero..e ti tha ekaige perissotero?)

what about vstrom omos?e?990 vs vstrom 650?edo se thelo kavoyra..

DrBig
07/06/2012, 08:05
Αν δε βαρίεσαι κανε μια αναφορα στα προβληματα :beer:

Που να τα θυμαμαι ολα, αλλα 2-3 απο τα σημαντικα ηταν:
Αξονες μπροστινου τροχου που εσπασαν
Προβληματα στον κινητηρα λογω τριτης μπιελας
Προβληματα στο κιβωτιο
Αλυσιδες κινησης που εσπασαν
Ανορθωτες (οπως και στα κτμ)
Και το κατα την γνωμη μου σημαντικοτερο, το ανω σημειο εδρασης του αμορτισερ στο σκελετο που ειναι κακου σχεδιασμου με αποτελεσμα σε πολλες μηχανες που πιεστηκαν εκτος δρομου να στραβωνει εκει ο σκελετος. Αυτο ειναι κατι που ποτε δεν αναγνωριστηκε απο την εταιρια και αφορα οχι απλα μια δυο μηχανες.
http://advrider.com/forums/showthread.php?t=486251

DrBig
07/06/2012, 08:16

Τα βασικα του πλεονεκτηματα ειναι η χαμηλοτερη γενικα καταναλωση και το γεγονος οτι πολυ φτηνα διορθωνεται απαξ το θεμα της τρομπας βενζινης. Και προφανως λογω καρμπυρατερ ειναι γενικα πιο απλο.
Το βασικο του μειονεκτημα, ειναι οτι δεν εχει ABS.

elrodeo77
07/06/2012, 08:24
Τα βασικα του πλεονεκτηματα ειναι η χαμηλοτερη γενικα καταναλωση και το γεγονος οτι πολυ φτηνα διορθωνεται απαξ το θεμα της τρομπας βενζινης. Και προφανως λογω καρμπυρατερ ειναι γενικα πιο απλο.
Το βασικο του μειονεκτημα, ειναι οτι δεν εχει ABS.

το abs πάντως είναι θέμα, 950cc αγρίμι χωρίς abs :nono:! βέβαια στην περίπτωση του 950 ίσως δεν χρειαστεί να βάλω ούτε ευρω από την τσέπη μου. Το οικονομικό είναι και αυτό ένα σοβαρό ζητημα . Βέβαια για ανταλλαγη που ψάχνω, στο car τα μαγαζιά δεν έχουν και πολλές μηχανες ώστε να έχεις επιλογές .

bogart
07/06/2012, 08:32
Μια ολόκληρη ιστοσελίδα αφιερωμένη σε προβλήματα.
Enjoy.

http://www.ktm950.info/how/ktm_950_issues.html

elrodeo77
07/06/2012, 08:35
Enjoy.

πάρα πολλά! αν το πάρεις δευτερο χέρι , τις παιδικές ασθενειες δεν τις έχει γιατρέψει ο προήγουμενος ιδιοκτητης?

Stabak
07/06/2012, 08:37
Αν πας για 950 προτιμησε μετα το 05 μοντελο για να σαι σιγουρος για τις ανακλησεις, μαζεματα, βηχαλακια, παιδικες ασθένειες κλπ

bogart
07/06/2012, 08:43
Που να τα θυμαμαι ολα, αλλα 2-3 απο τα σημαντικα ηταν:
Αξονες μπροστινου τροχου που εσπασαν
Προβληματα στον κινητηρα λογω τριτης μπιελας
Προβληματα στο κιβωτιο
Αλυσιδες κινησης που εσπασαν
Ανορθωτες (οπως και στα κτμ)
Και το κατα την γνωμη μου σημαντικοτερο, το ανω σημειο εδρασης του αμορτισερ στο σκελετο που ειναι κακου σχεδιασμου με αποτελεσμα σε πολλες μηχανες που πιεστηκαν εκτος δρομου να στραβωνει εκει ο σκελετος. Αυτο ειναι κατι που ποτε δεν αναγνωριστηκε απο την εταιρια και αφορα οχι απλα μια δυο μηχανες.
http://advrider.com/forums/showthread.php?t=486251

Πέρα από την ανάκληση στον μπροστινό άξονα και αλυσιδογράναζα δεν έχω ακούσει και δεν γνωρίζω τα προβλήματα που αναφέρεις.
Το σίγουρο είναι ότι δεν τα έχω βιώσει μιας και οδηγώ ένα από τα πρώτα μοντέλα.

Και θα παραθέσω κάποια προβλήματα που δεν ανέφερες
- Πολλά καμμένα κάτοπτρα στο μπροστινό φανάρι μαζί και το δικό μου αλλά δεν το αλλάζω μιας και φωτίζει μια χαρά
- 2 περιπτώσεις που γνωρίζω με βλάβη στα πηνία και αυτό μετά από 60,000+ χιλιόμετρα

DUKASII
07/06/2012, 08:46
na rotiso kati ego re paidia..gia na ginei to aplo to 650 (800) se special edition 800 r kai de xero ego ti..posa xreiazonte?

emix24
07/06/2012, 08:52
Θ απαντησω και γω ως πρωην κατοχος ενος KTM 950Adv του 2003 και νυν (δεν ξερω για ποσο καιρο ακομα βεβαια) ενος 950Super Enduro:
Βεβαια BMW 800GS δεν ειχα ποτε (οτι ακουω απο φιλους που εχουν θα πω), αλλα ειχα ενα BMW R1200GS του 2004.

Με το που πηρα το 950adv αλλαξα δευτερευον συμπλεκτη. Στο SE αλλαξα μετα απο ενα χρονο. Και τα δυο τ αλλαξα οχι προληπτικα, αλλα γιατι με αφησαν. Κοστος αντικαταστασης 110-150ευρω.
Το 950Adv μετα απο λιγο καιρο μου παρουσιασε προβληματα και στο κομπλερ της μιζας. Κοστος αντικαταστασης καινουργιο 650ευρω. Το επισκευασα με 150ευρω.
Και στα δυο ΚΤΜ η αισθηση της οδηγησης και των συναισθηματων που σου βγαζουν ειναι κατι που δεν εχει περιγραφη, πιστευω.
Απο βλαβες; Τιποτα αλλο και στα δυο ΚΤΜ. Γενικα ομως ενοιωθα οτι πρεπει να ειμαι στην τσιτα μην μου βγαλουν κατι αλλο. Να προσεχω γενικα τα παντα. Με το 1200GS που ειχα 5 χρονια, μονο λαδια μ ενοιαζε. Τιποτα αλλο. Βεβαια στο τελος που ηρθε και μια σφαλιαρα με το servo abs, και πληρωσω και 1100ευρω!!!

Απο καταναλωση; Αστα να πανε παιδια. Με μια αντλια στο κωλο πρεπει να ειμαι. Γι αυτο πλεον δεν το κυκλοφορω πολυ. Βεβαια λογω οικονομικης στενοτητας ισως σουταρω και το SE.

Τωρα το 800GS απο θεματα βλαβων δεν το παρακολουθω το θεμα. Ξερω ομως οτι απο καταναλωση ειναι τρομερα οικονομικο. Σαν μηχανακι μου αρεσει αρκετα, αλλα οπως λεμε, δεν μου κανει κλικ!

Και γω θα προτιμουσα ενα 950Adv απο ενα 990. Ο λογος αναφερθηκε και απο αρκετους. Πιο απλα τα πραγματα, και αν πιανουν και τα χερια σου λιγο, μπορεις να κανεις και μονος σου σερβις και γενικα να το πειραζεις πιο ευκολο.

Για το θεμα της ζεστης τωρα; Αστα να πανε με τα ΚΤΜ. Δεν παιζονται τ ατιμα. Δεν μπορω να καταλαβω πως τα κανανε ετσι. Να βγαζουν τοσο πολυ ζεστη. Μιλαμε οτι μπορεις να παθεις εγκαυμα αν το πoδι σου ειναι γυμνο και εισαι 10-20εκ απ τον κινητηρα. Ειδικα στο SE που εχει και λιγοτερα πλαστικα.

Γενικα, δεν μπορω να προτρεψω καποιον στο τι θα παρει. Ειναι θεμα προτιμησης. Υπαρχουν πολλοι με ΚΤΜ, που παρ ολα τα προβληματα συνεχιζουν να τα εχουν! Η οδηγικη απολαυση παραμεριζει και σε κανει να αποδεχεσαι και να ζεις με τα οποια προβληματα βγαζουν. Αν θες να εχεις το κεφαλι σου πιο ησυχο σιγουρα η κατευθυνση προς 800GS ειναι η καλυτερη.

Εγω παντως, οταν και αν φτιαξουν τα πραγματα θα προσπαθησω με καθε τροπο να ξαναποκτησω ενα 1200GS. Ειμαι δεμενος μ αυτο το μηχανακι συναισθηματικα. Κατα τ αλλα ή αν δεν μπορεσω να παρω αυτο, η προτιμηση μου θα ειναι ενα 950Adv του 04-05 ή και ενα 990Adv παλι.

GhostDog
07/06/2012, 08:55
ρε μην πέρνετε adventure λέμε..

έχουν πήξει οι δρόμοι και τα πάνε όλοι σαν vstrom, θα καταντήσουμε γραφικοί στο τέλος :lol:

στρωματέξ 650, Αβίαστα, αβάδιστα, αβασάνιστα, πάει γρήγορα χωρίς να αγχώνει και να κουράζει, καίει αέρα, το γκαζάκι το έχει το νεύρο του λείπει, και γαμώ τα all around μηχανάκια.. άντε άμα θες πιο πολύ χώμα f800gs.

επειδή κανείς δεν το λέει ευθέως το 950/990 ΔΕΝ είναι τόσο καλό all-around/ταξιδιάρικο μηχανάκι όπως τα παραπάνω & δεν σου ταιριάζει σε καμία περίπτωση, όπως καταλαβαίνω ότι προσεγγίζεις το θέμα.

DrBig
07/06/2012, 08:57
Enjoy.

Την ξερω απε'ξω κι ανακατωτα :D
Αν ειχες κι εσυ διαβασει αυτο που παραθετεις θα εβλεπες οτι η σελιδα αφορα κυριως σερβις και βελτιωσεις.
Τα προβληματα ειναι 2-3 και λυνονται ολα φτηνα γιατι εχουν ολα να κανουν με περιφερειακα, με εξαιρεση μια παρτιδα εκκεντροφορων πρωτης φουρνιας.

Λοιπον εχουμε και λεμε:
950+990
κατω τρομπα συμπλεκτη, πολυ κοινο = 100ευ για αφτερμαρκετ και τελος
πανω τρομπα συμπλεκτη, σπανιο και οφειλομενο σε ακαταλληλα υγρα, βαζεις ATF υγρα και τελος. Ο gefr εχει κανει φτηνη και εξυπνη πατεντα με ρουλεμανακια για εξτρα πις οφ μαϊντ, δυο φορες τελος.
πλευρικο σταντ, εξαρταται πως θα σου κατσει η χυμα, = 150ευ και τελος
τρομπα νερου καθε 30,000κμ στα πρωτα, βαζεις τα τελευταια παρτς και τελος.

950
τρομπα βενζινης = 50 ευρω για κιτ οπτικης ενεργοποιησης και τελος

990
τρομπα βενζινης, o gefr εχει βρει αναταλλακτικες με 5-50 ευρω και φιλτρα με 30 και το ψαχνει οπως μιλαμε, συντομα δηλαδη τελος.

Αν τα βαλεις ολα αυτα το ενα διπλα στο αλλο βγαινουν 3-4 κατοσταρικα πανω κατω επιπλεον του κοστους αγορας του μεταχειρισμενου, κι αυτο αν δεν τα εχει κανει ηδη ο προηγουμενος.

Περιμενω κανα σοβαρο ποστ με επιχειρηματα, αλλα δεν το βλεπω να ερχεται απο σενα τουλαχιστον :rolleyes:

bogart
07/06/2012, 09:04
Θ απαντησω και γω ως πρωην κατοχος ενος KTM 950Adv του 2003 και νυν (δεν ξερω για ποσο καιρο ακομα βεβαια) ενος 950Super Enduro:
Βεβαια BMW 800GS δεν ειχα ποτε (οτι ακουω απο φιλους που εχουν θα πω), αλλα ειχα ενα BMW R1200GS του 2004.

Με το που πηρα το 950adv αλλαξα δευτερευον συμπλεκτη. Στο SE αλλαξα μετα απο ενα χρονο. Και τα δυο τ αλλαξα οχι προληπτικα, αλλα γιατι με αφησαν. Κοστος αντικαταστασης 110-150ευρω.
Το 950Adv μετα απο λιγο καιρο μου παρουσιασε προβληματα και στο κομπλερ της μιζας. Κοστος αντικαταστασης καινουργιο 650ευρω. Το επισκευασα με 150ευρω.
Και στα δυο ΚΤΜ η αισθηση της οδηγησης και των συναισθηματων που σου βγαζουν ειναι κατι που δεν εχει περιγραφη, πιστευω.
Απο βλαβες; Τιποτα αλλο και στα δυο ΚΤΜ. Γενικα ομως ενοιωθα οτι πρεπει να ειμαι στην τσιτα μην μου βγαλουν κατι αλλο. Να προσεχω γενικα τα παντα. Με το 1200GS που ειχα 5 χρονια, μονο λαδια μ ενοιαζε. Τιποτα αλλο. Βεβαια στο τελος που ηρθε και μια σφαλιαρα με το servo abs, και πληρωσω και 1100ευρω!!!

Απο καταναλωση; Αστα να πανε παιδια. Με μια αντλια στο κωλο πρεπει να ειμαι. Γι αυτο πλεον δεν το κυκλοφορω πολυ. Βεβαια λογω οικονομικης στενοτητας ισως σουταρω και το SE.

Τωρα το 800GS απο θεματα βλαβων δεν το παρακολουθω το θεμα. Ξερω ομως οτι απο καταναλωση ειναι τρομερα οικονομικο. Σαν μηχανακι μου αρεσει αρκετα, αλλα οπως λεμε, δεν μου κανει κλικ!

Και γω θα προτιμουσα ενα 950Adv απο ενα 990. Ο λογος αναφερθηκε και απο αρκετους. Πιο απλα τα πραγματα, και αν πιανουν και τα χερια σου λιγο, μπορεις να κανεις και μονος σου σερβις και γενικα να το πειραζεις πιο ευκολο.

Για το θεμα της ζεστης τωρα; Αστα να πανε με τα ΚΤΜ. Δεν παιζονται τ ατιμα. Δεν μπορω να καταλαβω πως τα κανανε ετσι. Να βγαζουν τοσο πολυ ζεστη. Μιλαμε οτι μπορεις να παθεις εγκαυμα αν το πoδι σου ειναι γυμνο και εισαι 10-20εκ απ τον κινητηρα. Ειδικα στο SE που εχει και λιγοτερα πλαστικα.

Γενικα, δεν μπορω να προτρεψω καποιον στο τι θα παρει. Ειναι θεμα προτιμησης. Υπαρχουν πολλοι με ΚΤΜ, που παρ ολα τα προβληματα συνεχιζουν να τα εχουν! Η οδηγικη απολαυση παραμεριζει και σε κανει να αποδεχεσαι και να ζεις με τα οποια προβληματα βγαζουν. Αν θες να εχεις το κεφαλι σου πιο ησυχο σιγουρα η κατευθυνση προς 800GS ειναι η καλυτερη.

Εγω παντως, οταν και αν φτιαξουν τα πραγματα θα προσπαθησω με καθε τροπο να ξαναποκτησω ενα 1200GS. Ειμαι δεμενος μ αυτο το μηχανακι συναισθηματικα. Κατα τ αλλα ή αν δεν μπορεσω να παρω αυτο, η προτιμηση μου θα ειναι ενα 950Adv του 04-05 ή και ενα 990Adv παλι.

Δεν μας είπες εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=128629&highlight=) τι έγινε ???

Stabak
07/06/2012, 09:05
na rotiso kati ego re paidia..gia na ginei to aplo to 650 (800) se special edition 800 r kai de xero ego ti..posa xreiazonte?

Gia to stroma rotas e? Me endiaferei kai mena.... :-)

DrBig
07/06/2012, 09:07

Εχουμε την ιδια μηχανη, εγω με ταπωμενες ακραπες και αψογως ρυθμισμενα καρμπ, εσυ με 2-1 και τι ρυθμισεις?
Σε ταξιδι με 130-150 πραγματικα χιλιομετρα (οχι κοντερισια που δειχνουν +10%) και γραναζωμα 16/45 αναβει η ρεζερβα (10.5 λιτρα) στα 150-160 χιλιομετρα. Σε ποιο ηρεμους ρυθμους εχω δει και 180. Στην πολη και βουνο με καγκουριες θα αναψει στα 120. Δεν ειναι μεγαλη καταναλωση, ειδικα αν σκεφτεις οτι ο κινητηρας συμπεριφερεται σα σφεντονα.

emix24
07/06/2012, 09:13
Εχουμε την ιδια μηχανη, εγω με ταπωμενες ακραπες και αψογως ρυθμισμενα καρμπ, εσυ με 2-1 και τι ρυθμισεις?
Σε ταξιδι με 130-150 πραγματικα χιλιομετρα (οχι κοντερισια που δειχνουν +10%) και γραναζωμα 16/45 αναβει η ρεζερβα (10.5 λιτρα) στα 150-160 χιλιομετρα. Σε ποιο ηρεμους ρυθμους εχω δει και 180. Στην πολη και βουνο με καγκουριες θα αναψει στα 120. Δεν ειναι μεγαλη καταναλωση, ειδικα αν σκεφτεις οτι ο κινητηρας συμπεριφερεται σα σφεντονα.

Δεν εχω κανει μετατροπες, αλλα τα χιλιομετρα που λες μου τα βγαζει και μενα. Στο τελευταιο μου ταξιδι, εβαλα βενζινη απο το γνωστο βενζιναδικο (για οσους εχουν παει) στο δρομο για Μπραλο, και μεχρι το σπιτι μου εβγαλε 210χιλιομετρα, αλλα εκει στεγνωσα τελειως.

Ομως γενικα τα ΚΤΜ καινε παρα πολυ.

DrBig
07/06/2012, 09:20
Δεν εχω κανει μετατροπες, αλλα τα χιλιομετρα που λες μου τα βγαζει και μενα. Στο τελευταιο μου ταξιδι, εβαλα βενζινη απο το γνωστο βενζιναδικο (για οσους εχουν παει) στο δρομο για Μπραλο, και μεχρι το σπιτι μου εβγαλε 210χιλιομετρα, αλλα εκει στεγνωσα τελειως.

Ομως γενικα τα ΚΤΜ καινε παρα πολυ.

210 χιλιομετρα με 14 λιτρα ειναι 6.7λτ/100
Με ενα drz400S που ειχα σε ταξιδι με 40 κμ/ω λιγοτερη μεση ταχυτητα εβγαζα τα ιδια χιλιομετρα με 12 λτ τεποζιτο. Που ειδες την μεγαλη καταναλωση?

DUKASII
07/06/2012, 09:20
Gia to stroma rotas e? Me endiaferei kai mena.... :-)
:moutza:
sto vstrom evala lastixa..
asfaltina.
oti kai na po einai ligo..san sm paei tora..:rotflmao:

emix24
07/06/2012, 09:24
210 χιλιομετρα με 14 λιτρα ειναι 6.7λτ/100
Με ενα drz400S που ειχα σε ταξιδι με 40 κμ/ω λιγοτερη μεση ταχυτητα εβγαζα τα ιδια χιλιομετρα με 12 λτ τεποζιτο. Που ειδες την μεγαλη καταναλωση?

Νομιζω οτι το θεμα που εχει ανοιχτει μιλαει για συγκριση ΚΤΜ 990 με BMW 800GS και οχι για drz400s. Αν ειναι ετσι τοτε και το παπακι που εχω καιει 5ευρω και βγαζει 120χιλ!!!

christof40
07/06/2012, 09:28
ο κ@υλωμενος θα παρει το 990 και ο ορθολογιστης το 800.τελος.-
10 σελιδες για να συμφωνησουν ολοι με αυτα που ειπα στην αρχη,εκτος τον drbig που θελει να βγαλει την μπουρουχα του την καλυτερη μοτο στον κοσμο:lol::lol:

DrBig
07/06/2012, 09:28
Νομιζω οτι το θεμα που εχει ανοιχτει μιλαει για συγκριση ΚΤΜ 990 με BMW 800GS και οχι για drz400s.

:plaf:
Ε τοτε γιατι λες οτι το δικο σου που ειναι 950 εχει μεγαλη καταναλωση, την στιγμη που... και θεωρεις οτι εισαι εκτος θεματος, και δεν εχει μεγαλη καταναλωση?

emix24
07/06/2012, 09:31
:plaf:
Ε τοτε γιατι λες οτι το δικο σου που ειναι 950 εχει μεγαλη καταναλωση, την στιγμη που... και θεωρεις οτι εισαι εκτος θεματος, και δεν εχει μεγαλη καταναλωση?

Δεν σε καταλαβαινω, ειλικρινα. Σε σχεση μ ενα 800GS ναι, εχει μεγαλη καταναλωση.

Δεν μπορω να καταλαβω τι θες να πεις οταν εμφανιζεις ενα drz400s στην συγκριση που γινεται εδω μεσα.

DrBig
07/06/2012, 09:36
ο κ@υλωμενος θα παρει το 990 και ο ορθολογιστης το 800.τελος.-
10 σελιδες για να συμφωνησουν ολοι με αυτα που ειπα στην αρχη,εκτος τον drbig που θελει να βγαλει την μπουρουχα του την καλυτερη μοτο στον κοσμο:lol::lol:

Υπομονη, θα μας παρει λιγο χρονο, αλλα θα καταληξουμε στα λεγομενα σου. Προς το παρον αναλωνομαστε σε ανουσιες εγκεφαλικες λειτουργιες οπως η σκεψη :beer:

harris_x
07/06/2012, 09:36
:evil:

christof40
07/06/2012, 09:41
Υπομονη, θα μας παρει λιγο χρονο, αλλα θα καταληξουμε στα λεγομενα σου. Προς το παρον αναλωνομαστε σε ανουσιες εγκεφαλικες λειτουργιες οπως η σκεψη :beer:
οκ.:D:beer: στην 20η σελιδα θα ξαναπαντησω

elrodeo77
07/06/2012, 09:45
Λοιπόν για την κατανάλωση στο GS σας λέω υπεύθυνα ότι μ.ο έχω 5,5 λτ/ 100 χλμ.

Το ζήτημα είναι άλλο, ο οδερφικός μου φίλος ο Μανώλης έχει 1200gs. Όταν πάμε εκτός Αθήνας με 140-170 χλμ /ωρα εγώ και αυτός χτυπάει και τις 200αρες του, συν επαρχιακούς δρόμους το γεγονός είναι ένα . Στην εθνική έχω ίδια κατανάλωση με το 1200 γιατί ζορίζομαι . Σε μεικτό ταξίδι ( εθνική, επαρχιακός, κλειστά κομμάτια, χώμα) όμως έχω μια εξοικονόμηση καυσίμου γύρω στο 15%.

Μέσα στην πόλη και το 650 και το 800 είναι πράγματι οικονομικά. Εκτός πόλης η ψαλίδα κλείνει πιστεύω και έναντι του 990 , του 1200 και όλων αυτών που καίνε πολύ. Βέβαια τα πολλά χλμ γίνονται στην πόλη.

DrBig
07/06/2012, 09:45
Δεν σε καταλαβαινω, ειλικρινα. Σε σχεση μ ενα 800GS ναι, εχει μεγαλη καταναλωση.

Δεν μπορω να καταλαβω τι θες να πεις οταν εμφανιζεις ενα drz400s στην συγκριση που γινεται εδω μεσα.

Να το κανω ταληρα λοιπον.

Σε θρεντ για 990 νς 800 ειπες οτι το 950 καιει το ποπο του.

Εγω ανταπαντησα οτι 6.666 λτ/ 100κμ με γρηγορη οδηγηση δεν ειναι 'τον ποπο του' και ανεφερα το 400 ως παραδειγμα. Αυτο που δεν ανεφερα και το αναφερω τωρα, ειναι οτι το 800 σε ιδιες συνθηκες αντε να εκαιγε 1λτ/100 λιγοτερο

Εσυ μετα ειπες 'τι σχεση εχει το 400?'

Εγω μετα ειπα αφενος 'τι σχεση εχει και το 950 ρε φιλος αμα το παμε ετσι?' οπως επισης 'τα νουμερα που λες δεν ειναι τον ποπο του σε καμια περιπτωση'

;)

DrBig
07/06/2012, 09:48
Λοιπόν για την κατανάλωση στο GS σας λέω υπεύθυνα ότι μ.ο έχω 5,5 λτ/ 100 χλμ.

Το ζήτημα είναι άλλο, ο οδερφικός μου φίλος ο Μανώλης έχει 1200gs. Όταν πάμε εκτός Αθήνας με 140-170 χλμ /ωρα εγώ και αυτός χτυπάει και τις 200αρες του, συν επαρχιακούς δρόμους το γεγονός είναι ένα . Στην εθνική έχω ίδια κατανάλωση με το 1200 γιατί ζορίζομαι . Σε μεικτό ταξίδι ( εθνική, επαρχιακός, κλειστά κομμάτια, χώμα) όμως έχω μια εξοικονόμηση καυσίμου γύρω στο 15%.

Μέσα στην πόλη και το 650 και το 800 είναι πράγματι οικονομικά. Εκτός πόλης η ψαλίδα κλείνει πιστεύω και έναντι του 990 , του 1200 και όλων αυτών που καίνε πολύ. Βέβαια τα πολλά χλμ γίνονται στην πόλη.

Αν το 650 καιει 5.5 τοτε το 800 θα καιει κατι τις παραπανω λογω γραναζωματος και ιππων. Πολυ κοντα λοιπον στα 950 (που ομως ειναι εκτος θεματος).

DrBig
07/06/2012, 09:50
:evil:

easy tiger!
Το θεμα λεει 'για πειτε'
Ε, λεμε!

bogart
Εγω ανταπαντησα οτι 6.666 λτ/ 100κμ με γρηγορη οδηγηση δεν ειναι 'τον ποπο του'

Πες μου ότι αστειεύεσαι με αυτό το νούμερο σε παρακαλώ!!

elrodeo77
Να το κανω ταληρα λοιπον.

Σε θρεντ για 990 νς 800 ειπες οτι το 950 καιει το ποπο του.

Εγω ανταπαντησα οτι 6.666 λτ/ 100κμ με γρηγορη οδηγηση δεν ειναι 'τον ποπο του' και ανεφερα το 400 ως παραδειγμα. Αυτο που δεν ανεφερα και το αναφερω τωρα, ειναι οτι το 800 σε ιδιες συνθηκες αντε να εκαιγε 1λτ/100 λιγοτερο

Εσυ μετα ειπες 'τι σχεση εχει το 400?'

Εγω μετα ειπα αφενος 'τι σχεση εχει και το 950 ρε φιλος αμα το παμε ετσι?' οπως επισης 'τα νουμερα που λες δεν ειναι τον ποπο του σε καμια περιπτωση'

;)

θα συμφωνήσω ότι η διαφορά πρέπει να είναι 1-2 λιτρα (το πολυ 3 ευρώ ανά 100 χλμ ) σιγα τα αυγά ..........

μέσα στην πόλη δεν ξέρω ποιά θα είναι η διαφορά :confused:

πάντως για να κάνω και την αποκάληψη μετά από τόσες σελίδες ......... το 950-990 πάντα με κα@@@@@νε απίστευτα:D

bogart
07/06/2012, 09:59
Προς μελέτη...:wave2:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=112901

DrBig
07/06/2012, 10:05
Πες μου ότι αστειεύεσαι με αυτό το νούμερο σε παρακαλώ!!

Αφου παρακαλας...
-'Αστειευομαι με αυτο το νουμερο!'

Κατα τ'αλλα λεω αληθεια. Τυγχανει να μιλας βεβαια σε αναβατη που εχει ασχοληθει πολυ με την σωστη λειτουργια και ρυθμιση των καρμπυρατερ του. Κατι που οι περισσοτεροι θεωρουν οτι δεν χρειαζεται και καταληγουν να οδηγουν μηχανη ρυθμισμενη για να περναει προδιαγραφες ρυπων και οχι για να εχει ροπη και χαμηλη καταναλωση. Το ιδιο ισχυει και για τα 990. Αυτο που παραδεχομαι στα bmw εναντι των ΚΤΜ ειναι τα συστηματα ψεκασμου. Κατα τ'αλλα και με κοστος 500ευρω μπορει ο οποισδηποτε κατοχος 990 να μειωσει πολυ την καταναλωση του αν μαθει να δουλευει 2 γκατζετακια.

DUKASII
07/06/2012, 10:13
ETSI ETSI..bogart..pestoys oti exeis k pio ftino simataki..pesta pesta..dose pono..

DrBig
07/06/2012, 10:15
Προς μελέτη...:wave2:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=112901

Αν θελει καποιος να μελετησει ξεκιναει απο δω:
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=625106&page=2

Kαι διαβαζει ολα τα ποστ του tahoecr στο θεμα 990 και FI.
Για την ιστορια, ηταν ο πρωτος που αποκωδικοποιησε στο advrider το πως δουλευει το FI στα 990.
Σε αλλο θρεντ (δεν θυμαμαι ποιο) εγραψε οτι εφτιαξε χαρτη που του εδινε 55+ mpg

elrodeo77
07/06/2012, 10:19
θα συμφωνήσω ότι η διαφορά πρέπει να είναι 1-2 λιτρα (το πολυ 3 ευρώ ανά 100 χλμ ) σιγα τα αυγά ..........

μέσα στην πόλη δεν ξέρω ποιά θα είναι η διαφορά :confused:

πάντως για να κάνω και την αποκάληψη μετά από τόσες σελίδες ......... το 950-990 πάντα με κα@@@@@νε απίστευτα:D

δηλαδή το σκ που εκανα 600 χλμ θα εκαιγα ένα 20αρικο παραπάνω , δηλαδή η διαμονή μου στην Καστάνιτσα χαχαχαχα

vagtav
07/06/2012, 10:48
δηλαδή το σκ που εκανα 600 χλμ θα εκαιγα ένα 20αρικο παραπάνω , δηλαδή η διαμονή μου στην Καστάνιτσα χαχαχαχα

Α καλαααά.
Κράτα το μπεμβέ αγόρι μου, μην καθόμαστε και διαβάζουμε τσάμπα 10 σελίδες.
Αν το θέμα σου είναι κυρίως η κατανάλωση τί ψάχνεις για μοτό 1000 κυβικά και ειδικά το ΚΤΜ;

Μία παρατήρηση. Το 990 δεν είναι για κ@υλωμένους (μόνο). Ανήκει στη κατηγορία μοροσυκλετών -ανεξαρτήτως μάρκας- που απευθύνονται σε αυτούς που μπορούν ακόμα να χαίρονται την οδήγηση σε κάθε στιγμή. Δυστυχώς αυτό δεν περιγράφεται. Ή το έχεις, ή δεν το έχεις.

DUKASII
07/06/2012, 10:51
Α καλαααά.
Αν το θέμα σου είναι κυρίως η κατανάλωση τί ψάχνεις για μοτό 1000 κυβικά και ειδικά το ΚΤΜ;

Μία παρατήρηση. Το 990 δεν είναι για κ@υλωμένους (μόνο). Ανήκει στη κατηγορία μοροσυκλετών -ανεξαρτήτως μάρκας- που απευθύνονται σε αυτούς που μπορούν ακόμα να χαίρονται την οδήγηση σε κάθε στιγμή. Δυστυχώς αυτό δεν περιγράφεται. Ή το έχεις, ή δεν το έχεις.
+1:ninja:

devil's animal
07/06/2012, 10:55
Γιατι σε αυτα τα μηχανάκια με χαρακτήρα που βαζουν φωτια στην ασφαλτο και εξιταρουν τις αισθησεις οσο πιο παλιο τοσο πιο καλο, σαν το κρασι.... :bawl:

poly xrima peftei edo mesa....agores 990 ...bmw...kainoyrion tiger...
990 vs 800(kalo! alla na kaneis antiparathesi me epixeirima oti kaiei ligotero..e ti tha ekaige perissotero?)

what about vstrom omos?e?990 vs vstrom 650?edo se thelo kavoyra..

:bawl::bawl:

elrodeo77
07/06/2012, 10:55
Α καλαααά.

αυτή την στιγμή το 20αρικο δεν με σωνει, ενα καλό μοτορι για ψυχοθεραπεία θα με σώσει όμως!!! Γι'αυτό ψάχνομαι για την αλλάγη. Η μηχανή για μένα δεν είναι μέσο μεταφορας(π.χ κουτί 1000αρι με χαμηλή κατανάλωση) . Η μηχανή είναι από τα λίγα πράγματα που με κάνουν και νιώθω πραγματικά καλά και να χαμογελάω ακόμα και όταν πηγαίνω το πρωί στην δουλεία μου. Πιστεύω να έγινα κατανοητός!

christof40
07/06/2012, 11:00
Α καλαααά.

το κ@υλωμενους δεν το ειπα για κακο η για να προσβαλω καποιους.η κ@υλα δεν ειναι κακο πραμα.αντιθετως ειναι η χαρα της ζωης.
την χαρα της οδηγησης μπορεις να την χαρεις με παρα παρα πολλες μοτο ειτε το εχεις,ειτε δεν τοχεις;):wave2:

TROOPER
07/06/2012, 11:01
αυτή την στιγμή το 20αρικο δεν με σωνει, ενα καλό μοτορι για ψυχοθεραπεία θα με σώσει όμως!!! Γι'αυτό ψάχνομαι για την αλλάγη. Η μηχανή για μένα δεν είναι μέσο μεταφορας(π.χ κουτί 1000αρι με χαμηλή κατανάλωση) . Η μηχανή είναι από τα λίγα πράγματα που με κάνουν και νιώθω πραγματικά καλά και να χαμογελάω ακόμα και όταν πηγαίνω το πρωί στην δουλεία μου. Πιστεύω να έγινα κατανοητός!

ε τοτε παιρνεις KTM.τοσο απλα.

vagtav
07/06/2012, 11:26
...
την χαρα της οδηγησης μπορεις να την χαρεις με παρα παρα πολλες μοτο ειτε το εχεις,ειτε δεν τοχεις;):wave2:

Άλλο πράγμα να χαίρεσαι με την οδήγηση και άλλο να χαίρεσαι την οδήγηση.
Το πρώτο πραγματικά δεν απαιτεί πολλά πράγματα. Το δεύτερο το γνωρίζουν οι κάτοχοι του 990 :)

panos1050
07/06/2012, 11:28

Γιατί το πουλησα πριν 6 μήνες και ακόμα κλαίω ,
Γιατί αυτή τη στιγμή η τιμή του είναι παρα πολυ καλή
Και τέλος λόγο καρμπιλατερ που τα κάνει όλα πιο απλά
και τέλος γιατί τα δυο μηχανάκια (950-800) απλά δεν συγκρινονται,
Το ένα είναι ένα rally rade to race εργαλείο , ενώ το άλλο ένα πολιτικό onoff που σε παει και σε φέρνει ........

road spirit
07/06/2012, 11:31
ότι να' ναι ...
:ZZZ:

QSpec
07/06/2012, 11:39
ότι να' ναι ...
:ZZZ:

Ώπα, ώπα, φίλε. Να μιλάμε με επιχειρήματα!

Για πες!

260739

devil's animal
07/06/2012, 11:42
μ'αρεσει που ολοι λετε για τα μηχανακια και δεν μιλαει κανεις (ή σχεδον κανεις) για την κουλαμαρα που εχουμε ολοι μαζι...
λες και ειστε ΟΛΟΙ ικανοι (συμπεριλαμβανομενου εμου και του δημιουργου του thread) να παει ταπα στο χωμα ενα 1000αρι και ενα 800αρι και μαλιστα να βρει και τις ψιλοδιαφορες στις "ακραιες καταστασεις"...:rolleyes:

κανετε 2 παντηλικια, 3 σουζες και πατε με σπασμενη 2α στο χωραφι του παππου σας (που το θεωρειτε την ειδικη του Dakar) και νομιζετε οτι δεν σας φτανουν οι αναρτησεις, τα γκαζια, τα φρενα, τα σωληνακια, τα καρμπς, τα παπαρακια, τα κοκοκοψαρα και παει λεγοντας....

οι μηχανες κανουν το πιο δυσκολο κομματι δλδ να διορθωνουν τις μ@λακιες και τα λαθη μας και εμεις τις κρινουμε λες και ειμαστε οι Θεοι της οδηγησης...
-"μμμ, γαμωτο να ειχα 10% παραπανω γκαζι για να ντριφταρω στην Κ σταμναγκαθι με τα οσα..."

και τοσες σελιδες για να πουμε παλι τα προφανη οσον αφορα την συγκριση.
οτι κερδιζεις απο το ενα, χανεις απο το αλλο και τουμπαλιν.

αντιθετως, αν παρεις καποιο/οποιοδηποτε και το μαθεις οσο καλυτερα γινεται θα πατας στα κλειστα μονοπατια ακομα και τα 2χρονα enduro, θα στριβεις στην ασφαλτο καλυτερα απο τα ss, θα ταξιδευεις με την ανεση και την κ@υλα ενος fjr, κλπ, κλπ...

μαθετε να οδηγειτε το μηχανακι που εχετε, και μην προσπαθειτε να βρειτε ατελειες σε αυτο, αλλα σε εσας...
εσεις να διορθωθειτε και να προσαρμοστειτε. οχι ν'αλλαζετε τα μηχανακια μηπως προσαρμοστει καποιο σε σας.

αϊντε.
:wave2:

Stabak
07/06/2012, 11:45
ready to race μηχανάκια με ντουλαπάκι μπροστά για το λιπ γκλος κ το ασετον :ZZZ:

Στρομα ρε γατάκια, με μια σωληνακια μπροστα γυριζεις τον πλανήτη και του βαζεις κ ενα φουρνέλο στο τέλος σε μια πλατεία κ γυρνας με το αεροπλανο Like a sir....

συνεχιστε να τσακώνε3στε ποσα λάδια καιει στο λίτρο ο κάθε ματρακας :D

και που στε

καβαληστε και κανα μηχανακι της προκοπής να καταλαβετε τι σημαινει στριβω, φρεναρω, βαζω φωτια στην άσφαλτο... ή παω κ σοβαρό χώμα. Εσενα το μεσο οδηγο λεω...

elrodeo77
07/06/2012, 11:48
ready to race μηχανάκια με ντουλαπάκι μπροστά για το λιπ γκλος κ το ασετον :ZZZ:

Στρομα ρε γατάκια, με μια σωληνακια μπροστα γυριζεις τον πλανήτη και του βαζεις κ ενα φουρνέλο στο τέλος σε μια πλατεία κ γυρνας με το αεροπλανο Like a sir....

συνεχιστε να τσακώνε3στε ποσα λάδια καιει στο λίτρο ο κάθε ματρακας :D

και που στε

καβαληστε και κανα μηχανακι της προκοπής να καταλαβετε τι σημαινει στριβω, φρεναρω, βαζω φωτια στην άσφαλτο... ή παω κ σοβαρό χώμα. Εσενα το μεσο οδηγο λεω...

μιας και άνοιξα το θέμα και ζήτησα την βοήθεια σας , να ξαναγράψω αθτό που έγραψα πριν κάποιες σελίδες .....

''φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσω να εξαντλησω τα ορια των δυνατοτήτων ούτε του gs ούτε του 990 και ίσως δυσκολα εκτιμησω όλες τις διαφορες που πολύ σοφα εξηγει ο dr.big!δεν είμαι τάκης μανιάτης!!!! βέβαια θέλω μια αναβαθμηση συμφωνα με τα κριτιρια που έδωσα στην αρχή του ποστ και φυσικα η επιλογη να ειναι value for money και επισης να ευχαριστιεμαι περισσοτερο την εμπειρια της οδήγησης σε όλα τα τεραίν. "

elrodeo77
07/06/2012, 11:49
μ'αρεσει που ολοι λετε για τα μηχανακια και δεν μιλαει κανεις (ή σχεδον κανεις) για την κουλαμαρα που εχουμε ολοι μαζι...
λες και ειστε ΟΛΟΙ ικανοι (συμπεριλαμβανομενου εμου και του δημιουργου του thread) να παει ταπα στο χωμα ενα 1000αρι και ενα 800αρι και μαλιστα να βρει και τις ψιλοδιαφορες στις "ακραιες καταστασεις"...:rolleyes:

κανετε 2 παντηλικια, 3 σουζες και πατε με σπασμενη 2α στο χωραφι του παππου σας (που το θεωρειτε την ειδικη του Dakar) και νομιζετε οτι δεν σας φτανουν οι αναρτησεις, τα γκαζια, τα φρενα, τα σωληνακια, τα καρμπς, τα παπαρακια, τα κοκοκοψαρα και παει λεγοντας....

οι μηχανες κανουν το πιο δυσκολο κομματι δλδ να διορθωνουν τις μ@λακιες και τα λαθη μας και εμεις τις κρινουμε λες και ειμαστε οι Θεοι της οδηγησης...
-"μμμ, γαμωτο να ειχα 10% παραπανω γκαζι για να ντριφταρω στην Κ σταμναγκαθι με τα οσα..."

και τοσες σελιδες για να πουμε παλι τα προφανη οσον αφορα την συγκριση.
οτι κερδιζεις απο το ενα, χανεις απο το αλλο και τουμπαλιν.

αντιθετως, αν παρεις καποιο/οποιοδηποτε και το μαθεις οσο καλυτερα γινεται θα πατας στα κλειστα μονοπατια ακομα και τα 2χρονα enduro, θα στριβεις στην ασφαλτο καλυτερα απο τα ss, θα ταξιδευεις με την ανεση και την κ@υλα ενος fjr, κλπ, κλπ...

μαθετε να οδηγειτε το μηχανακι που εχετε, και μην προσπαθειτε να βρειτε ατελειες σε αυτο, αλλα σε εσας...
εσεις να διορθωθειτε και να προσαρμοστειτε. οχι ν'αλλαζετε τα μηχανακια μηπως προσαρμοστει καποιο σε σας.

αϊντε.
:wave2:

μιας και άνοιξα το θέμα και ζήτησα την βοήθεια σας , να ξαναγράψω αθτό που έγραψα πριν κάποιες σελίδες .....

''φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσω να εξαντλησω τα ορια των δυνατοτήτων ούτε του gs ούτε του 990 και ίσως δυσκολα εκτιμησω όλες τις διαφορες που πολύ σοφα εξηγει ο dr.big!δεν είμαι τάκης μανιάτης!!!! βέβαια θέλω μια αναβαθμηση συμφωνα με τα κριτιρια που έδωσα στην αρχή του ποστ και φυσικα η επιλογη να ειναι value for money και επισης να ευχαριστιεμαι περισσοτερο την εμπειρια της οδήγησης σε όλα τα τεραίν. "

QSpec
07/06/2012, 11:50

Μέσες άκρες συμφωνώ, αλλά παρ' όλο που είμαι κουλάδι μπορώ να σου πω με σιγουριά για 2 (τουλάχιστον) περιπτώσεις όπου το Marzocchi που έχει το Husqy με έχει σώσει από άσχημη βρόντα. Οπότε ναι, θα κοιτάξω τις ψιλοδιαφορές στις "ακραίες καταστάσεις" ασχέτως του πόσο συχνά φτάνω σε αυτές.

Stabak
07/06/2012, 12:04

Αλλο η πλακα που κανουμε αλλα ρε συ αδερφε οταν λες για εκδρομικο εντουρο ή χωματινο ταξιδιωτικο χμ.. τι εννοεις;; Ξερεις ποσες φορες το χω ακουσει κ καταλήγουμε σε εκεινο τον χωματοδρομο στη Σεριφο με τα μπρατσάκια και την ομπρελα στο δευτερο τεποζιτο; Ειναι εννοιες αντιφατικες 200 κιλων μηχανακια με χωμα και αναζητησεις....

το περιεγραψα και ποιο πανω καπου... αλλο τι φανταζομαστε κ αλλο οι πραγματικες μας αναγκες...

Αν οντως εχεις τα χερια κ πας στο χωμα σωστα με ενα τερας 200 κιλών με συγχωρείς αλλα δεν θα εψαχνες την αποψη μας εδώ... θα ηξερες ακριβώς τι πρεπει να πάρεις. Εφοσον λοιπον ειναι θεμα συμβιβασμών/απολαυσης περιμενω να μας πεις τι σε φτιαχνει ακριβως στην οδήγηση για να τελειώνουμε και με αυτο το θρεντ κ να καταλήξουμε στο σωστό πως δεν ειναι ολα τα κτμ μπερδέλα...μονο τα adv ;-)

MikeG
07/06/2012, 13:01
Σας παρακαλώ πάρα πολύ, πάρτε όλοι KTM rally ready to race!!

Σας παρακαλώ....

elrodeo77
07/06/2012, 13:03

Σας παρακαλώ....

:a20:

panos1050
07/06/2012, 13:59

Σας παρακαλώ....

μακαρι να μπορουσαμε,μακαρι..........

εγω ακομα δεν εχω καταλαβει πως ακομα καποιοι συγκρινουν ακομα τις δυο αυτες μηχανες,
δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους ,
να συγκριναμε tiger 800 με bmw 800 το βλεπω,
αυτο ειναι σαν να συγκρινουμε r6 με r125....:wave2:

DrBig
07/06/2012, 16:36
Ώπα, ώπα, φίλε. Να μιλάμε με επιχειρήματα!

Για πες!

260739

Τωρα κατι γινεται :D
Για την ιστορια, pic=f800gs-20kg+10hp+4000eu

QSpec
07/06/2012, 17:20
Ζήτω!

Προσπαθώ να ανανεώσω λίγο το θέμα γιατί πολύ το σοβαρέψαμε και βαριέμαι.

On a serious note όμως, όταν ψαχνόμουν για το F8 είχα διαβάσει πως πολλοί παίρναν ένα Marzocchi Shiver μπροστινό, το αδειάζανε και το βάζανε μέσα στο μπροστινό του F8 με πολύ καλά αποτελέσματα. Τέτοιο μπροστινό βρίσκεις από ebay σε πολύ καλή τιμή, οπότε ίσως να αξίζει για κανέναν κάφτη. (nibo πχ :p).

bogart
07/06/2012, 18:05
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι πριν 2 βδομάδες πήγαμε 3μερο Μαίναλο - Πάρνωνα χώμα 6BMW κι ένα ΚΤΜ.
Και γυρίσαμε 6 BMW! :rotflmao:

DrBig
07/06/2012, 18:08
Ζήτω!

Προσπαθώ να ανανεώσω λίγο το θέμα γιατί πολύ το σοβαρέψαμε και βαριέμαι.

On a serious note όμως, όταν ψαχνόμουν για το F8 είχα διαβάσει πως πολλοί παίρναν ένα Marzocchi Shiver μπροστινό, το αδειάζανε και το βάζανε μέσα στο μπροστινό του F8 με πολύ καλά αποτελέσματα. Τέτοιο μπροστινό βρίσκεις από ebay σε πολύ καλή τιμή, οπότε ίσως να αξίζει για κανέναν κάφτη. (nibo πχ :p).

Υπαρχουν διαφορες λυσεις για εντοσθια μπροστινου, απο bitubo μεχρι ohlins. Η δευτερη κανα 1000+ η πρωτη νομιζω πιο φτηνη στα 600-700. Τη προσεγγιση shiver την εχω ακουσει αλλα νομιζω θελει καμποση μοντα λογω διαφορας στη διαδρομη.

elrodeo77
07/06/2012, 18:16
ωχ στο χώμα είναι μανίκι το σμπρώξιμο....

bogart
07/06/2012, 18:19
ωχ στο χώμα είναι μανίκι το σμπρώξιμο....

Κι αυτά μες το παιχνίδι είναι Αντρίκο.
Απλά το θέμα είναι όταν πουλάς μια μηχανή για Adventure Bike, να την βγάλει την ρημάδα την περιπέτεια.

Αλλιώς να xesw τα άλογα και το σκάψιμο.

crfouras
07/06/2012, 20:50
Κι αυτά μες το παιχνίδι είναι Αντρίκο.
Απλά το θέμα είναι όταν πουλάς μια μηχανή για Adventure Bike, να την βγάλει την ρημάδα την περιπέτεια.

Αλλιώς να xesw τα άλογα και το σκάψιμο.

+950..... Ορθό... ορθότατο..... σωστότατο.... σημαντικότατο.....

freco
08/06/2012, 09:02
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι πριν 2 βδομάδες πήγαμε 3μερο Μαίναλο - Πάρνωνα χώμα 6BMW κι ένα ΚΤΜ.
Και γυρίσαμε 6 BMW! :rotflmao:

Πες την αλήθεια τώρα. Αυτός με το ΚΤΜ αρνείται να γυρίσει πίσω ε; :lol:

bogart
08/06/2012, 09:08
Πες την αλήθεια τώρα. Αυτός με το ΚΤΜ αρνείται να γυρίσει πίσω ε; :lol:

Το παιδί δεν έβγαλε την βόλτα δυστυχώς.
Και λυπάμαι γιατί είναι φιλαράκι και ειλικρινά στενοχωρίεμαι γιατί απ'ότι λέει ο ίδιος η μηχανή του βγάζει κάτι μόνο όταν συναντιόμαστε (μάλλον είμαι εγώ ο γκαντέμης).

Γύρισε αυθημερόν με 80 χμ κουτσου κούτσου...

πυξιδας990
08/06/2012, 09:19
Το παιδί δεν έβγαλε την βόλτα δυστυχώς.
Και λυπάμαι γιατί είναι φιλαράκι και ειλικρινά στενοχωρίεμαι γιατί απ'ότι λέει ο ίδιος η μηχανή του βγάζει κάτι μόνο όταν συναντιόμαστε (μάλλον είμαι εγώ ο γκαντέμης).

Γύρισε αυθημερόν με 80 χμ κουτσου κούτσου...
απο τρομπα συμπλεκτη εμεινε,ειπαμε με 120ε λυνεις το προβλημα for ever.

bogart
08/06/2012, 09:24
Ερώτησις.

Εφόσον η εταιρεία γνωρίζει ότι έχουν προβλήματα οι τρόμπες και τα συναφή, γιατί δεν βγάζει μια ανάκληση ρε παιδιά κι αφήνει τον κόσμος
1) να τυραννιέται
2) να πληρώνει

Το κρίνω απαράδεκτο για μια τέτοια εταιρεία.

dmf
08/06/2012, 09:28
Είναι μέρος της περιπέτειας κι αυτό :p

MG-KTiNoS
08/06/2012, 09:46
Ερώτησις.

Εφόσον η εταιρεία γνωρίζει ότι έχουν προβλήματα με την ανάρτηση και τα άλογα (που δεν έχουν), γιατί δεν βγάζει ένα νέο μοντέλο ρε παιδιά κι αφήνει τον κόσμος
1) να τυραννιέται
2) να πληρώνει
τα ΚΤΜ ?

:lol:

(να χαμε και λεφτά λέει ε?)
:alien:

bogart
08/06/2012, 09:50
Για την ιστορία ο φίλος έπαθε μια βλάβη στον πίσω τροχό που άρχισε να παίζει αριστερά δεξία σαν τρελός.
Δυσκολευόταν να οδηγήσει ακόμα και στην άσφαλτο. Το μοτόρι είχε αν θυμάμαι καλά 40,000 χμ.
Δεν έχω μιλήσει μαζί του πρόσφατα για να μου πει τελικά τι ήταν.

Να ξεκαθαρίσω ότι μιλάμε για συνετό οδηγό και ΟΧΙ για κάγκουρα.

DrBig
08/06/2012, 10:00
Ερώτησις.

Εφόσον η εταιρεία γνωρίζει ότι έχουν προβλήματα οι τρόμπες και τα συναφή, γιατί δεν βγάζει μια ανάκληση ρε παιδιά κι αφήνει τον κόσμος
1) να τυραννιέται
2) να πληρώνει

Ειναι γεγονος οτι σε καποια θεματα η μαμα εταιρια εχει αφησει τον καταναλωτη να βρει λυσεις. Οχι μονο τις εχει βρει οπως μιλαμε, αλλα για τις συγκεκριμενες μηχανες υπαρχει μια απο τις πιο περιεκτικες και αναλυτικες βασεις δεδομενων στο ιντερνετ. Οποτε προτεινω να ξεκινησουμε απο αυτο ως αφετηρια μιας και το εχουμε χιλιοσυζητησει ετσι κι 'αλλιως.

Stabak
08/06/2012, 11:56
Στα πλαίσια του house resale η μαμα εταιρία θελει πελάτες ψαγμενους, διαβαστερους με βιβλιογραφια κλπ... και 10ΝΜ στοις βιδουλες ε; Πας για χελικοοιλ μετα αχαχαχαχαχα

elrodeo77
08/06/2012, 12:07
δηλαδή πρέπει να έχεις βασικές γνώσεις μηχανικού για το ΚΤΜ? παιδιά δεν θέλω να δυσκολέψω την ζωή μου , την κ@@@λα θέλω να κάνω όχι να αλλάξω επάγγελμα.

road spirit
08/06/2012, 12:10
η κουβέντα γίνεται απλά για να γίνεται ...
τα δυο μηχανάκια το μόνο κοινό που έχουν είναι πως είναι και τα δυο τα μόνα πραγματικά on-off σε μεγάλα κυβικά ...

απο εκεί και πέρα, είναι αστείο να συγκρίνουμε:
- επιδόσεις μεταξύ ενός 1000αριού και ενός 800αριού, πόσο δε μάλλον όταν ο 1000άρης είναι σχεδιασμένος απο τα γενοφάσκια του με αγωνιστικές ή σχεδόν αγωνιστικές προδιαγραφές, ενώ ο 800άρης είναι σχεδιασμένος για τουρισμό...
- στήσιμο, για τους ίδιους λόγους (αγωνιστικές περγαμηνές vs touring)

Το ΚΤΜ είναι ένα ον-off-RR, το BMW είναι ένα on-off-tourer ...

είναι όμως επίσης εκνευριστικό να λένε όσοι δεν το έχουν οδηγήσει (και όχι βόλτα γύρω στο τετράγωνο, αλλά να γράψουν χλμ) ότι το 800 δεν πάει, δεν στρίβει, δεν αποδίδει σε αυτό για το οποίο έχει φτιαχτεί ... πολύ απλά δεν έχετε δει τι μπορεί να κάνει το μηχανάκι στα χέρια ενός αναβάτη που έχει τις οδηγικές ικανότητες ... live, όχι σε βιντεάκια ...