PDA

View Full Version : KTM 990 Adventure vs F 800 GS για πείτε

Σελίδες : [1] 2 3

elrodeo77
05/06/2012, 20:50
Ίσως έχει ξαναμπεί το θέμα, για πείτε καμιά άποψη:

Κίνηση στην πόλη
Ταξίδι
Χώμα
Κατανάλωση
Κόστος συντήρησης
Βλάβες
Επιδόσεις
κτλ

όλες οι απόψεις ευπροσδεκτες...

MikeG
05/06/2012, 20:54
Ότι κερδίζεις με το ένα το χάνεις με το άλλο.

Το ΚΤΜ υπερέχει σε επιδόσεις & στο χώμα.

Το BMW καίει πολύ λιγότερο, φθηνότερη συντήρηση, βλάβες πλέον δεν υπάρχουν οι παιδικές ασθένειες που είχε, πόλη πιο παπί.

Στο ταξίδι θα τα έβαζα ισάξια, εξαιρώντας τη κατανάλωση βέβαια.

Ανάλογα του τι θες επιλέγεις & τα δύο είναι fun bike. Πλέον βρίσκεις πολύ φθηνά ΚΤΜ, αλλά τη διαφορά με το BMW θα τη φας στις βενζίνες & στα service γρήγορα. Αν πας για καινούρια, πάλι το ΚΤΜ θα σου έρθει πιο ακριβά.

& τα δύο πάντως πάνε καλά, με υπεροχή του ΚΤΜ, σε αναρτήσεις - γκάζι.

gixxerpap
05/06/2012, 21:06
και μόνο που κάποιος έχει δίλημμα μεταξύ ΚΤΜ 950 ή BMW 800 GS, το bmw κρίνεται αυτόματα πιο κατάλληλο.;)

Δεν το λέω για κακό, μην παρεξηγηθώ, μια χαρά είναι το gs

DrBig
05/06/2012, 21:15
Κίνηση στην πόλη
Μια απο τα ιδια με + στο 800 λογω λιγο μικροτερων διαστασεων

Ταξίδι
Το 990 ειναι πολυ πιο ανετο (και απο αερα) για τον οδηγο και τον συνεπιβατη

Χώμα
990 με διαφορα.

Κατανάλωση
Το 800 υπερτερει με διαφορα στην πολη. Σε ταξιδι η διαφορα μικραινει.

Κόστος συντήρησης
Δεν ειμαι σιγουρος για το 800, το 990 παει 200-250 περιπου το μεγαλο σερβις.
Το ΚΤΜ εχει φτηνοτερα ανταλλακτικα.

Βλάβες
Μια απο τα ιδια

Επιδόσεις
Το 990 με διαφορα.

Εγω προσωπικα θα σου προτεινα να παρεις ενα 950 04+ με τα μισα λεφτα.

tthodor
05/06/2012, 22:26
Χμμμμ ωραίο θέμα άνοιξες.... σφαγή θα γίνει :evil: :boxing: :smokin:

Να ξεκαθαρίσω ότι ναι μεν είμαι εγκάθετος..... αλλά το 990 το έχω οδηγήσει πολλές φορές, και σε διάφορα τεραίν, οπότε έχω προσωπική άποψη.....

Κίνηση στην πόλη:
Το 800 πολύ καλύτερο γιατί: πιο ελαφρύ, πιο μικροκαμμωμένο, κόβει πολύ περισσότερο το τιμόνι του.

Ταξίδι:
Ισάξια θα έλεγα. Το 990 υπερέχει σε προστασία από αέρα και άνεση σέλας, το 800 υπερέχει σε σχέση με συχνότητα ανεφοδιασμών. Φορτωμένα (τριβάλιτσο και δεύτερο άτομο) και τα δύο τα καταφέρνουν πολύ καλά.

Χώμα:
Βαράτε όσο θέλετε.... αλλά το 990 δεν υπερέχει ;) το χω λιώσει στο χώμα, και ποτέ δεν αισθάνθηκα μειονεκτικά απένταντι σε οποιοδήποτε μεγάλο On 0ff και φυσικά απένταντι σε 990/950.

Κατανάλωση:
Η διαφορά έδώ είναι χαοτική υπέρ του 800. Σε επαρχιακό δίκτυο χωρίς να το κυνηγάω με full φορτίο έχω βγάλει 330Km με αρκετά λιγότερο από 16lt (τόσο είναι το ντεπόζιτο) . . . με 180-200 Αθήνα -Θεσσαλονίκη στο 990 κάθε 170 Km άναβε λαμπάκι, και όταν βάζαμε βενζίνη ήμουν σταθέρα 30 με 40% λιγότερη κατανάλωση :smokin:

Κόστος συντήρησης
Δε ξέρω για το 990.... πάντως το service sto 800 μου έρχεται πιο φθηνά από το service που έκανα παλιότερα στο Transalp

Βλάβες
sto 800 μέσα στην εγγύηση σε πολλούς βγάζει "φλάντζα κεφαλής". Κάτι άλλο δεν έχω ακούσει / δεν έχω πάθει.

Επιδόσεις
Εντάξει.... υπeρέχει στο 990, αλλά όχι και με τρελή διαφορά.... μη τρελαθούμε κιόλας..... Σε τελική ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι υπερέχει ελάχιστα το 800, εκτός αν ο φίλος μου με το 990 είναι εντελώς κουλάδι :P

και κάτι τελευταίο.....

Marketing/ Τι θα πει ο κόσμος
Με το KTM είσαι Αλάνι/Μάγκας/Ωραίος Τύπός/Ταλιμπάν/ κλπ κλπ.... διάλεξε κάτι μόνος σου
με το BMW είσαι απλά "Ψώνιο/Μ@λ@κ@ς/Βουτυρομπεμπές" :-P :smokin: :D :D

LOUKILOUK
05/06/2012, 22:28

Κίνηση στην πόλη
Ταξίδι
Χώμα
Κατανάλωση
Κόστος συντήρησης
Βλάβες
Επιδόσεις
κτλ

Στην Πόλη η μπέμπα μαλλον θα είναι ποιο άνετη λόγο ύψους και μήκους αλλά και η κατανάλωση είναι μικρότερη σημαντικά... Με το 990 περνούσα πάντως με μεγάλη άνεση ανάμεσα στα κουτιά...
Στο ταξίδι το 990 πολύ ποιο άνετο λόγο σέλας και ανεμοθώρακα (τα μαμά συγκρίνουμε...). Στο φόρτωμα υπερέχει το 990 (δυνατότητα για μεγαλύτερες μπαγαζιέρες 2χ42λτ, και ρυθμιζόμενη ανάρτηση). Στο δικάβαλο επίσης λόγο σέλας και ανάρτησης. Στο γρήγορο ταξίδι η ψαλίδα στην κατανάλωση μικραίνει υπέρ του 990 αλλά δεν το φτάνει σε καμία περίπτωση το μπεμβέ ακόμα και αν ταξιδεύεις με 180 σταθερά στην εθνική...έχω εμπειρία...Στο επαρχιακό πάλι το 990 γαζώνει λόγο γκαζιού και ανάρτησης (πλήρως ρυθμιζόμενες...). Το Τζιες έχει γκάζι αλλά υστερεί σε αναρτήσεις και το νοιώθεις όταν πιέσεις λίγο ειδικά φορτωμένος.
Στο χώμα το 990 καλύτερο, ειδικά αν θες το κάτι παραπάνω και παραπέρα...
Κατανάλωση, ξεκάθαρη υπεροχή για τους Γερμανούς...
Κόστος συντήρησης δεν γνωρίζω ακριβώς για το Τζιες αλλά το 990 ότι γράφει ο DrBig
Βλάβες τα ευρωπαικά δεν εμφανίζουν....χαχαχχα
Επιδόσεις ξεκάθαρη υπεροχή 990...
Γενικά το ίδιο δίλημα είχα και εγώ το 09 αλλά πήρα τελικά 990 και δεν το αλλάζω. Όπως θα διάβασες ανέφερα την λέξη ανάρτηση πολλές φορές...όχι τυχαία...Το GS το έχω οδηγήσει, ροπάτος κινητήρας, ωραία φρένα, μέτρια ανάρτηση, ειδικά το μπροστινό μου έκανε διαφορά από το δικό μου και στη στροφή και στο φρενάρισμα...Σέλα στενή για πολύωρη χρήση αλλά ωραία θέση οδήγησης.
Το θέμα με τις βλάβες και την συντήρηση είναι πολύ σχετικό πάντως και πάντα θέμα για αντιπαράθεση...μάλλον άκρη δεν θα βγει... αυτό που μπορώ να πω σαν κάτοχος του 990 είναι ότι δεν έχει βγάλει καμία βλάβη σοβαρή στα 35.000χλμ που του έχω προσθέσει στα 22 που το πήρα...βλακιούλες έχουν χαλάσει..."καμένο" σωληνάκι βενζίνης(10ευρώ), σπείρώματα αντλίας συμπλέκτη(10ευρώ), καμένες λάμπες, καμένη ασφάλεια.
Καλές αγορές...:wave2:

LOUKILOUK
05/06/2012, 22:31
Επιδόσεις
Εντάξει.... υπeρέχει στο 990, αλλά όχι και με τρελή διαφορά.... μη τρελαθούμε κιόλας..... Σε τελική ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι υπερέχει ελάχιστα το 800, εκτός αν ο φίλος μου με το 990 είναι εντελώς κουλάδι :P[/QUOTE]

Μεγάλο κουλάδι στάνταρ...:smokin:

υ.γ.1 ειδικά αν είναι και ο ίδιος που πάτε χωματάδες/εντουράδες δεν υπάρχει καμία αμφιβιλία...αν αλλάξετε μηχανάκια μάλλον θα σε ψάχνει στο επόμενο βουνό...
υ.γ.2 θα πέσει πολύ πλάκα όντως...και εγώ εγκάθετος...;):D

πυξιδας990
05/06/2012, 22:40
η αισθηση που δινουν οι αναρτησεις του 990-950 στα δυσκολα δεν την πιανει ουτε με 500 μνημονια το bmw.και μονο για αυτο το 990 ειναι καλυτερο.χεστηκα την καλυτερη καταναλωση κτλπ,στα δυσκολα φαινονται οι διαφορες:wave2:

MG-KTiNoS
05/06/2012, 22:49
το ΚΤΜ είναι η Τζέιν και το BMW η τσίτα...

Τώρα παίζει ρόλο αν είσαι καβαλάρης ή μπανάνα!

(με όλο το σεβαΖμό για τις μπανάνες)

antsoar
05/06/2012, 22:57
Έχω να δηλώσω το εξής...

...

...

...

...

...

...

...

Δεν είμαι εγώ ο φίλος του Θοδωρή :lol::bawl::lol:

DrBig
05/06/2012, 22:59
με 180-200 Αθήνα -Θεσσαλονίκη στο 990 κάθε 170 Km άναβε λαμπάκι, και όταν βάζαμε βενζίνη ήμουν σταθέρα 30 με 40% λιγότερη κατανάλωση :smokin:

Δηλαδη το 800 καιει 6 λτ στα 100 κμ πηγαινοντας 180-200 κμ/ω.
Το ακουσαμε κι αυτο για πρωτη φορα στο moto.gr :D

tthodor
05/06/2012, 23:17
Δηλαδη το 800 καιει 6 λτ στα 100 κμ πηγαινοντας 180-200 κμ/ω.
Το ακουσαμε κι αυτο για πρωτη φορα στο moto.gr :D

Δε ξέρω πως το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα.... αλλά πάνω κάτω ισχύει :D :D :D :D :D

Και για τους δύσπιστους θωμάδες εδώ:

http://www.spritmonitor.de/en/detail/405659.html?page=2

Συγκεκριμένα δες τα γεμίσματα στις 25/6 (αΑθήνα προς Χαλκιδική) και 1/7 (Χαλκίδική προς Αθήνα....)

ΠΧ δες στο κμ 15.634 (στα comment ta βλεπω δε τα θυμάμαι και όλα :D) έγιναν 166 km με Μέση Ταχύτητα 130 km/h και έβαλα 11,76 litra (τουτέστιν 7,08 λτ/100km) ..... και μάντεψε γιατί σταμάτησα........ το βρήκες γιατί στο φίλο με το 990 είχε ανάψει λαμπάκι :D :D :D :D

(θεώρω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι 130 km/h μέση toy board computer όταν έχεις σταματήσει τουάχιστον δυο φορές για διόδια κατούρημα κλπ σημαίνει πάω με 180-200 . . .)

και όχι αυτός ο φίλος μου δεν είναι ο Αντώνης :D :D :D

MG-KTiNoS
05/06/2012, 23:29
Ναι αλλά για όποιον θέλει χαμηλή κατανάλωση υπάρχουν και τα παπιά.
Το 990 είναι για σεξ και το καλό σεξ δεν είναι τσάμπα, εκτώς αν είσαι ο Ταρζάν!
Βλέπε παραπάνω !

Η σωστή ερώτηση είναι να πάρω ΚΤΜι να γουστάρω ή να κοιτάξω σε τίποτα πιο φιλικό προς το χρήστη GS Vstrom TDM κλπ κλπ
Δεν κακό, κι εγώ τέτοιο έχω.
Απλά η ερώτηση είναι λάθος

Και ότι πάει καίει
ΝΟΜΟΣ

Άρα ας αρχίσουμε απ τ απλά.
λ7 υπάρχουν ?

ΠΟιός είναι ο ΑΝτώνης ο φίλος της βενζινούς ?
:D

christof40
06/06/2012, 07:26
καλο το 990 αλλα να ρωτησω κατι?λεγεται adv.τι adv ειναι αυτο οταν εχει αυτονομια 200-250 το πολυ χλμ?
οι διαφορες στο χωμα και στης επιδοσεις σε σχεση με το gs800 ειναι ελαχιστες υπερ του 990.
ο κ@υλωμενος θα παρει το 990 και ο ορθολογιστης το 800.τελος.-

elrodeo77
06/06/2012, 07:56
Να το περιπλέξω το θέμα λίγο περισσότερο ?????

Οδηγάω εδώ και 3 χρόνια το F 650 GS (twin) !!!

Τι θα κάνατε στην θέση μου , ΚΤΜ ή GS ?
:smokin:

Sapadak
06/06/2012, 08:16
Να το περιπλέξω το θέμα λίγο περισσότερο ?????

Οδηγάω εδώ και 3 χρόνια το F 650 GS (twin) !!!

Τι θα κάνατε στην θέση μου , ΚΤΜ ή GS ?

Ισα ισα που το κάνει ευκολοτερο πλεον

Επειδη θα παίξει ανταλλαγη στη μέση σιγουρα μετράει και το οικονομικο.

Αν το θεωρησουμε λυμενο το παραπανω, ΚΤΜ για να δεις/νιωσεις κατι διαφορετικο.
Ειναι πολυ δυνατοτερο.
Αν πατας ανετα και το κουμαντάρεις go4it

DrBig
06/06/2012, 08:28
καλο το 990 αλλα να ρωτησω κατι?λεγεται adv.τι adv ειναι αυτο οταν εχει αυτονομια 200-250 το πολυ χλμ?
οι διαφορες στο χωμα και στης επιδοσεις σε σχεση με το gs800 ειναι ελαχιστες υπερ του 990.

Κανεις το λαθος να κρινεις το 990 με ορους 800. Επισης κανεις το λαθος να νομιζεις οτι οι διαφορες στην συμπεριφορα και τις επιδοσεις μεταξυ των δυο ειναι ελαχιστες. Τελος, κανεις το λαθος να νομιζεις οτι εισαι ορθολογιστης :p

PalLoukiLuke
06/06/2012, 08:44
ορθολογιστης?!?!?!?! αν ειμασταν ορθολογιστες θα υπηρχαν μονο παπια και στρομ!!
μακρυα απο μας!!!

christof40
06/06/2012, 08:45
Κανεις το λαθος να κρινεις το 990 με ορους 800. Επισης κανεις το λαθος να νομιζεις οτι οι διαφορες στην συμπεριφορα και τις επιδοσεις μεταξυ των δυο ειναι ελαχιστες. Τελος, κανεις το λαθος να νομιζεις οτι εισαι ορθολογιστης :p

με τι ορους να το κρινω? και τα 2 στην ιδια κατηγορια δεν ειναι?το 990 ειναι 20 αλογα παραπανω και σχεδον ιδια κιλα με οτι αυτο συνεπαγεται,το ξερουμε.
τελικη ομως εχουν σχεδον ιδια.κανω λαθος?και δεν μου απαντησες.λεγεται adv μια μοτοσυκλετα που εχει αυτονομια 200-250χλμ το πολυ?

christof40
06/06/2012, 08:56
ορθολογιστης?!?!?!?! αν ειμασταν ορθολογιστες θα υπηρχαν μονο παπια και στρομ!!
μακρυα απο μας!!!

ετσι ναι...συμφωνω.

christof40
06/06/2012, 09:12

www.youtube.com/watch?v=pZz6lHLEJbs:lol::lol:

DrBig
06/06/2012, 09:23
με τι ορους να το κρινω? και τα 2 στην ιδια κατηγορια δεν ειναι?το 990 ειναι 20 αλογα παραπανω και σχεδον ιδια κιλα με οτι αυτο συνεπαγεται,το ξερουμε.
τελικη ομως εχουν σχεδον ιδια.κανω λαθος?και δεν μου απαντησες.λεγεται adv μια μοτοσυκλετα που εχει αυτονομια 200-250χλμ το πολυ?

Απο την μια λες για adv bike και απο την αλλη μιλας για τελικη, τι σχεση εχει η τελικη στην συζητηση? Αυτο που ομως εχει σημασια ειναι πως συμπερεφερεται το ενα σε υψηλες ταχυτητες και πως το αλλο. Εξ'αλλου τα 20 αλογα διαφορας αντιστοιχουν σε 10-15κμ/ω σε διαφορα στην τελικη που πανω κατω ειναι και η πραγματικη διαφορα.
Για την καταναλωση ναι εχει μεγαλη αλλα το adventure δεν εχει να κανει με χαμηλη καταναλωση, εχει να κανει με δυνατοτητα αυτονομιας, η οποια ειναι η ιδια και στο ενα και στο αλλο, γιατι ετσι κι αλλιως και στα δυο θα χρειαστεις να μεταφερεις εξτρα καυσιμο αν πας για 'adventure'. Τα '200-250 το πολυ' που λες αυτονομια δεν ευσταθουν, εκτος κι αν πας ταπα, αλλα τοτε παλι δεν ειναι 'adventure'.

Αυτο που δεν λαβαινεις καθολου υποψιν, ειναι οτι το ενα μηχανακι ειναι εκπολιτισμενο αγωνιστικο, ενω το αλλο απλα ενα καθημερινο μηχανακι, οπως ηταν το αφρικα στην εποχη του. Για να αρχισει να υπαρχει συγκριση μεταξυ των δυο οδηγικα, θα πρεπει ο κατοχος του 800 να σκασει 1 μεγαλο για πισω αναρτηση και αλλο 1 μεγαλο για μπροστα και θα εξακολουθει να υπαρχει διαφορα στο ζυγισμα και στο στησιμο. Και ειτε το πιστευεις, ειτε οχι, το αφρικα ακομα και τωρα συγκρινεται στα ισια στο χωμα με το 800ρι. Το δε αλλο μηχανακι της εποχης αφρικα, το dr800, ειναι αρκετα κλικ πανω στο χωμα απο το bmw και ειναι πλεον τεχνολογιας 20 ετων.
Δεν θαβω το 800, απλα λεω οτι δεν ειναι μηχανη 'ραλλυ', ενω το ΚΤΜ ειναι. Το τι σημαινει αυτο επι της ουσιας ειναι κατι που δεν το αντιλαμβανεται κανεις ουτε κανοντας σερφ στο νετ ουτε εχοντας οδηγησει τις μηχανες αυτες μια βολτα σε ενα βατο χωματοδρομο με 50. Το καταλαβαινεις οταν πας ταπα εκει που σχεδον δεν υπαρχει δρομος.

πυξιδας990
06/06/2012, 09:34
ειπαμε η αισθηση του 990 στα δυσκολα δεν την πιανει με τιποτα το 800αρι,και μιλαω για ασφαλτο γιατι στο χωμα που ετσι μαλλον θα ειναι ειμαι λιγο κουλομαρια.τωρα ο θοδωρης ειναι και 2 μετρα παλικαρι και το σχηζει το 800αρι,αν του δωσεις καμια βδομαδα το 990 ομως και ξαμοληθει καπου on-ofαδικα μαλλον θα γυρισει προβληματισμενος.:wave2:

taisteal
06/06/2012, 09:36
εχοντας οδηγησει και τα δυο,και πιο πολυ το ΚΤΜ,κατα την ταπεινη μου αποψη δεν υπαρχει μετρο συγκρισης.οταν κατεβεις απο το ενα και παρεις το αλλο τοτε βλεπεις τις χαοτικες διαφορες..το 800 ΔΕΝ ειναι fun bike.Το ΚΤΜ ειναι μια κατηγορια μονο του,μετα ερχονται τα υπολοιπα.

christof40
06/06/2012, 09:43
ειπαμε η αισθηση του 990 στα δυσκολα δεν την πιανει με τιποτα το 800αρι,και μιλαω για ασφαλτο γιατι στο χωμα που ετσι μαλλον θα ειναι ειμαι λιγο κουλομαρια.τωρα ο θοδωρης ειναι και 2 μετρα παλικαρι και το σχηζει το 800αρι,αν του δωσεις καμια βδομαδα το 990 ομως και ξαμοληθει καπου on-ofαδικα μαλλον θα γυρισει προβληματισμενος.:wave2:
σπρωχνωντας θα γυρισει γιατι θα εχει μεινει απο βενζινη:lol:το 990 του το εχουνε δωσει αλλοι και ξερει:bawl:

TROOPER
06/06/2012, 09:51
τωρα μιλαμε σοβαρα?

θα συγκρινουμε @@ με αντιδια?
:lol:

Stabak
06/06/2012, 09:52
Απορώ που μιλάτε για χώμα οταν το 90% των χρηστών μιλαει για εκεινο το κομματακι με γαρμπιλι πριν κατεβει στην παραλια...
και την ασφαλτο που αφορά το 90% της πραγματικης χρησης aka τελικες/αυτονομια/ρεπριζ/αναρτησεις/φορτωμα/καλυψη περναει στο ντουκου;

DrBig
06/06/2012, 09:57
Απορώ που μιλάτε για χώμα οταν το 90% των χρηστών μιλαει για εκεινο το κομματακι με γαρμπιλι πριν κατεβει στην παραλια...
και την ασφαλτο που αφορά το 90% της πραγματικης χρησης aka τελικες/αυτονομια/ρεπριζ/αναρτησεις/φορτωμα/καλυψη περναει στο ντουκου;

'Ποστ με νοημα' αλερτ!
Παρακαλω να καταγραφει στα πρακτικα.

elrodeo77
06/06/2012, 10:05
Με το F 650 GS κάνω το χρόνο 13.000 χλμ με ανάλογη οικονομία καυσίμου.
Η ανάλυση των χλμ ώς εξής :

1) χώμα = 1.000 χλμ
2) ταξίδια = 4.000 χλμ
3) μέσα στην Αθήνα = 8.000 χλμ

Από το μοτοσακό μου είμαι κατα ευχαριστημένος ...... αλλά θέλω να πηγαίνω πιο καλά στο χώμα και ταξίδια και επισης να κρατήσω τα καλά που έχω με το GS μέσα στην Αθήνα .

Βάση αυτών το σκέψεων μάλλον να πάω για το 800? Δεν ξέρω αξίζουν τα λεφτά της ανταλλαγής με το 800 ( περίπου 3.000 ευρω) είναι πραγματική αναβάθμηση ? Το 800 το έχω οδηγήσει , το γουστάρω πολύ , μήπως μετά από καιρό μου φαίνεται σαν να μην έχω αλλάξει μηχανή! Μήπως η πραγματική αναβάθμηση είναι το ΚΤΜ .......ουφφφφφ μπέρδεμα.......

taisteal
06/06/2012, 10:09
[QUOTE=elrodeo77; μήπως μετά από καιρό μου φαίνεται σαν να μην έχω αλλάξει μηχανή! Μήπως η πραγματική αναβάθμηση είναι το ΚΤΜ .[/QUOTE]

ναι.

christof40
06/06/2012, 10:13

οποιος παρει το 950-990 για 90% ασφαλτινη χρηση πασχει απο διχασμο προσωπικοτητας.το ιδιο προβλημα εχει αν το παρει για το κομματακι με γαρμπιλι......
ναι το 990 ειναι αυθεντικο fun bike γι αυτο ειπα οτι προοριζεται για κ@υλομενους.μην τρελαθουμε ομως οτι οι διαφορες με το 800 ειναι χαοτικες...
σαν μοτο ομως για ολες της δουλειες(all around)και πιο συμφερουσα ειναι το f800 γι αυτο ειπα οτι προοριζεται για ορθολογιστες.

DrBig
06/06/2012, 10:23
Με το F 650 GS κάνω το χρόνο 13.000 χλμ με ανάλογη οικονομία καυσίμου.
Η ανάλυση των χλμ ώς εξής :

1) χώμα = 1.000 χλμ
2) ταξίδια = 4.000 χλμ
3) μέσα στην Αθήνα = 8.000 χλμ

Από το μοτοσακό μου είμαι κατα ευχαριστημένος ...... αλλά θέλω να πηγαίνω πιο καλά στο χώμα και ταξίδια και επισης να κρατήσω τα καλά που έχω με το GS μέσα στην Αθήνα .

Βάση αυτών το σκέψεων μάλλον να πάω για το 800? Δεν ξέρω αξίζουν τα λεφτά της ανταλλαγής με το 800 ( περίπου 3.000 ευρω) είναι πραγματική αναβάθμηση ? Το 800 το έχω οδηγήσει , το γουστάρω πολύ , μήπως μετά από καιρό μου φαίνεται σαν να μην έχω αλλάξει μηχανή! Μήπως η πραγματική αναβάθμηση είναι το ΚΤΜ .......ουφφφφφ μπέρδεμα.......

Ευκολο, παρε 950 να σου περισσεψουν και χρηματα.

Stabak
06/06/2012, 10:35
Ευκολο, παρε 950 να σου περισσεψουν και χρηματα.

Απο περιέργια, σε μια τέτοια περίπτωση, οι αναρτήσεις ξεχωρα απο τα αλλα θεματα, δεν θα θελουν ενα φρεσκάρισμα/σερβαρισμα;; Τι εχουν τον άκλαστο τα Wp?

MG-KTiNoS
06/06/2012, 10:39
Απο περιέργια, σε μια τέτοια περίπτωση, οι αναρτήσεις ξεχωρα απο τα αλλα θεματα, δεν θα θελουν ενα φρεσκάρισμα/σερβαρισμα;; Τι εχουν τον άκλαστο τα Wp?

Stabak
06/06/2012, 10:51
σαν μοτο ομως για ολες της δουλειες(all around)και πιο συμφερουσα ειναι το f800 γι αυτο ειπα οτι προοριζεται για ορθολογιστες.

Ο Ορθολογισμός αλήθεια τι σημαίνει; Ενα μηχανάκι το περνεις για να κανεις οσο το δυνατον την δουλειά που το θες... ο φιλος παραπάνω στο ερωτημα του ανέφερε πως το χώμα ειναι το 10% της ετησιας οδήγησης (οπως και οι αναγκες των 90% χρηστων αυτης της κατηγορίας κατ εμε) συνεπώς και δεν ειναι θεμα ορθολογισμού/διαλογισμου αλλα πραγματικότητας*

Οσον αφορά το fun της υπόθεσης... ειλικρινά δεν βλέπω πως μπορεις να διασκεδάσεις με ενα 950/990 αν δεν εισαι ψηλος/γεροδεμενος/μελαχροινος/ζεις στην καλιφορνια με μια ζωη ολοκληρη εμπειρια σε χώμα... που και παλι δεν το πολυπιστευω... φαν μηχανάκια ειναι το σουπερντιουκ, ενα crf450 sm , ενα 200ρι exc, ενα 1198, κλπ κλπ... απο που και ως που βγηκε funbike το adv ενας θεός κ ενας διαφημιστης ξερει...

DrBig
06/06/2012, 10:55

Πανω που ειπα οτι εγραψες ποστ με νοημα ηρθες ακαθεκτος να με βγαλεις ψευτη!
Λοιπον, οποτε αγοραζουμε 2ο χερι μηχανη, λογαριαζουμε και 2,3,4,5 κατοσταρικα για ριφρεσινγκ. Το σερβις αναρτησεων για 950/990 παει οσο το σερβις αναρτησεων οποιασδηποτε αλλης μηχανης, και χρειαζεται στα διαστηματα οσο οποιαδηποτε αλλης μηχανης.

Ελα....στρατα....στρατουλα....

Stabak
06/06/2012, 10:57
*πραγματικότητας

Πραγματικές σκηνες:
* Βαζεις βενζινη καθε 200χλμ
* Συμπληρώνεις λάδια καθε τοσο
* Χωματοδρομος για τις ψαγμενες παραλιες της Σεριφου
* Ψιλοπέσιμο στην Πατησίων
κλπ κλπ

Φανταστικές φαν σκηνες :
* Περνάω τον κορμο με το adv μεσα στο ουγγαρεζικο ποτάμι ενω ριχνει χαλάζι
* Λουσιμο με σαμπάνια στο Αλγέρι ενω εχει βγει ο αγωνας
* Η κάτω ανλτία συμπλεκτη να βγαζει 100Κ χλμ
* Η ωραια του χωριού ζηταει να την πανε βολτα με ψηλο χωματερο μηχανακι
κλπ κλπ...

Stabak
06/06/2012, 11:04
και για να απαντησω στον φιλο μιας και αυτα τα θρεντ ειναι το ψωμάκι μου.

Κρατα το 650, ολα μια ιδεα ειναι... δεν ειπες ουτε ενα αρνητικο γι αυτο ή τον λογο που θες να το αλλαξεις περαν της αναβαθμισης
Οτι και να παρεις ειναι θεμα χρονου να το βαρεθεις , εχθρος του καλου το καλυτερο... οι αναγκες αλλαζουν ετσι και αλλιως ραγδαία...
Αν σωνει και καλα θες να αλλαξεις, παρε το ομορφοτερο για σενα... αυτο που σε φτιαχνει οπτικα...

elrodeo77
06/06/2012, 11:07
*πραγματικότητας

Πραγματικές σκηνες:
* Βαζεις βενζινη καθε 200χλμ
* Συμπληρώνεις λάδια καθε τοσο
* Χωματοδρομος για τις ψαγμενες παραλιες της Σεριφου
* Ψιλοπέσιμο στην Πατησίων
κλπ κλπ

Φανταστικές φαν σκηνες :
* Περνάω τον κορμο με το adv μεσα στο ουγγαρεζικο ποτάμι ενω ριχνει χαλάζι
* Λουσιμο με σαμπάνια στο Αλγέρι ενω εχει βγει ο αγωνας
* Η κάτω ανλτία συμπλεκτη να βγαζει 100Κ χλμ
* Η ωραια του χωριού ζηταει να την πανε βολτα με ψηλο χωματερο μηχανακι
κλπ κλπ...

ορθολογιστής :D :D

elrodeo77
06/06/2012, 11:11
και για να απαντησω στον φιλο μιας και αυτα τα θρεντ ειναι το ψωμάκι μου.

Κρατα το 650, ολα μια ιδεα ειναι... δεν ειπες ουτε ενα αρνητικο γι αυτο ή τον λογο που θες να το αλλαξεις περαν της αναβαθμισης
Οτι και να παρεις ειναι θεμα χρονου να το βαρεθεις , εχθρος του καλου το καλυτερο... οι αναγκες αλλαζουν ετσι και αλλιως ραγδαία...
Αν σωνει και καλα θες να αλλαξεις, παρε το ομορφοτερο για σενα... αυτο που σε φτιαχνει οπτικα...

είπα του λόγους : πιο άνετα και γρήγορα ταξίδια και καλύτερη συμπεριφορά στο χώμα ;)

QSpec
06/06/2012, 11:12
Οσον αφορά το fun της υπόθεσης... ειλικρινά δεν βλέπω πως μπορεις να διασκεδάσεις με ενα 950/990 αν δεν εισαι ψηλος/γεροδεμενος/μελαχροινος/ζεις στην καλιφορνια με μια ζωη ολοκληρη εμπειρια σε χώμα... που και παλι δεν το πολυπιστευω... φαν μηχανάκια ειναι το σουπερντιουκ, ενα crf450 sm , ενα 200ρι exc, ενα 1198, κλπ κλπ... απο που και ως που βγηκε funbike το adv ενας θεός κ ενας διαφημιστης ξερει...

Νομίζω πως το σωστότερο είναι να πει κανείς "πιο fun". Δεν συγκρίνει κανένας ένα all around μηχανάκι με ένα μηχανάκι "ειδικής" χρήσης όπως αυτά που αναφέρεις. Συγκριτικά με το BMW είναι πιο fun. Το Husqy μου συγκριτικά με το 950 είναι πιο fun (για την χρήση που το θέλω) κ.ο.κ.

Νομίζω πως αυτό που είπε ο pap είναι το σωστότερο, από την στιγμή που υπάρχει το δίλλημα, και δεν αφορά μόνο το κόστος χρήσης, μάλλον για το BMW πας.

Να πω κι εγώ την μαλακία μου: Για τα χιλιόμετρα και την χρήση που περιγράφεις εγώ θα έπαιρνα το Tiger800 (με την 19άρα).

ΥΓ: Άντε να βγάλει η Husqvarna το δικό της μπας και αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον η κατηγορία.

Stabak
06/06/2012, 11:16
Νομίζω πως το σωστότερο είναι να πει κανείς "πιο fun". Δεν συγκρίνει κανένας ένα all around μηχανάκι με ένα μηχανάκι "ειδικής" χρήσης όπως αυτά που αναφέρεις. Συγκριτικά με το BMW είναι πιο fun. Το Husqy μου συγκριτικά με το 950 είναι πιο fun (για την χρήση που το θέλω) κ.ο.κ.

Νομίζω πως αυτό που είπε ο pap είναι το σωστότερο, από την στιγμή που υπάρχει το δίλλημα, και δεν αφορά μόνο το κόστος χρήσης, μάλλον για το BMW πας.

Να πω κι εγώ την μαλακία μου: Για τα χιλιόμετρα και την χρήση που περιγράφεις εγώ θα έπαιρνα το Tiger800 (με την 19άρα).

Συμφωνω σε ολα.... και γω το τιγκερ θα περνα....

elrodeo77
06/06/2012, 11:18
Εκανα τεστ ride στο Tiger γιατί μου άρεσε όταν το είδα.

Υπερ: τρομερό μοτέρ, στρίβει , για ταξίδι τέλειο, μέσα στην πόλη μια χαρά.

Κατά: χάλια θέση οδήγησης ( η θέση δεν είναι καθαρά on off γέρνεις μπροστά αρκετά και το τιμόνι είναι μακρια σου), αναρτησεις δεν έχω άποψη όπως και στο χώμα δεν ξέρω πως πηγαίναίνει

Βέβαια μπορεί και να έχεις δίκιο και να πρέπει να του δώσουμε μια δευτερη ευκαιρία για ενα τεστ ride.

Με μπερδεψες εντελώς τώρα :confused:

MG-KTiNoS
06/06/2012, 11:21

Τα 200χλμ για εθνική είναι λίγα και σε 1.30 ώρα τα κάνεις.
Σε κωλόδρομο όμως με λακούβες, λάσπες, πέτρες κλπ μπορεί να κάνεις και 3 και 6 ώρες να τα βγάλεις.
Αρά το πολλά ή το λίγα είναι σχετικό.
Σχετικό και με το βάρος αν θες.
Από εκεί και πέρα έχει η ΚΤΜ δεξαμενές για νερό και καύσιμο που βγάζεις Ντακάρ.

Καλό το Χιουντάι κουπέ παιδιά αλλά η φερράρι είναι άλλο πράμα…

Το μόνο που δε ρωτάει κανένας είναι λ7 υπάρχουν για ΚαΤέΜι?
Ή καλή κι Παναγιώτενα… (μια χαρά η Παναγιώτενα για μένα)
ΑΝ είχα λ7 ΚΤΜ θα περνα με κλειστά μάτια....
:D
Τώρα που δεν έχω βλέπω κι ένα ατσέρμπις ντεπόζιτο για το ΧΤ...
:cool:

Stabak
06/06/2012, 11:23
Καλό το Χιουντάι κουπέ παιδιά αλλά η φερράρι είναι άλλο πράμα…

Μονο που δεν ειναι φεράρι, ενα κασκάΪ ειναι και το χουμε κανει και θεμα κοντα μια δεκαετία :lol:

Corvo
06/06/2012, 11:37
γκουχ γκουχ
260704

:lol::lol:

QSpec
06/06/2012, 11:38
Είναι απλό,

Αν θες να έχεις μια μηχανή που να πηγαίνεις απλά στην δουλειά κάθε μέρα και να ξεκαυλώνεις, να βάλεις πάνω τακούνια και να πας να την βιάζεις σε φλαταδούρες (με αποτέλεσμα να κολήσεις με το χώμα και να πάρεις κι ένα EXC μετά), να ταξιδεύεις άρχοντας και να της παρέχεις αγάπη, φροντίδα και ένα μικρό μέρος του μισθού σου, πάρε το KTM.

Αν θες κάτι οικονομικό και ευέλικτο για κάθε μέρα, το οποίο θα σε πάει ικανοποιητικά σε όλα τα βουνά της Ελλάδας και δεν θα σκέφτεσαι τις βενζίνες πριν πεις ότι πας για έναν καφέ 200χλμ μακριά, πάρε το F800.

Αν το χώμα που θες είναι τα λίγα χιλιόμετρα μέχρι την παραλία το καλοκαίρι και 1-2 εκδρομές σε βουνά την άνοιξη, γουστάρεις να ταξιδεύεις και γουστάρεις κι αυτόν τον γαμημένο τρικύλινδρο, πάρε το Tiger.

Κατάταξη με βάση χρήση για μένα:

Χώμα: KTM
Άσφαλτος: Tiger800 (19άρα)
Μέση λύση: F800

Καλύτερη επιλογή: Husqvarna TE610! :a08:

taisteal
06/06/2012, 11:45
γκουχ γκουχ
260704

:lol::lol:

:lol::lol::lol:

:a23:

Stabak
06/06/2012, 11:52
Είναι απλό,

Αν θες να έχεις μια μηχανή που να πηγαίνεις απλά στην δουλειά κάθε μέρα και να ξεκαυλώνεις, .....

Εδω μας τα χάλασες.
Ενα adv δεν παει ποτε στην δουλειά ετσι απλα. Κάθε μερα ειναι μια γιορτη, μια περιπέτεια...
Ξεκινας δηλαδη να πας γραφειο και για πότε εισαι ορεινη ναυπακτία απο χώμα δεν πέρνεις χαμπάρι...
Πας ενα σινεμαδάκι, μια παραλία με την καλή σου και μπορεί και να σου προσφέρει ολοκληρο ρομαντικο βραδυ η δικια σου με τα καπρίτσια της.
Ας μην τα τσουβαλιάζουμε ολα τα κρεμαστάρια

:bawl:

GhostDog
06/06/2012, 11:55
παλλίκαρε κράτα το 650GS, ή άμα επιμένεις πάρε το 800GS. Είναι καταπληκτικό μηχανάκι, πολύ καλή οδική συμπεριφορά, εύκολο και σβέλτο στο χώμα, και γενικώς θαρρώ ότι θα σε καλύψει καλύτερα απ' το ΚΤΜ παντού.

το ΚΤΜ είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Δεν είναι για όλους. Τώρα αν είναι υπερτιμημένο εν τέλει η όχι, ο καθένας μυαλό έχει, για την παρτη του και τη χρήση που κάνει και κρίνει. :rolleyes::smokin:

ΥΓ: χρήστο, ας την παραμύθα του μάρκετινγκ. Διαφωνείς ότι ένα 990 είναι οδηγικά πιο διασκεδαστικό στο everyday commuting, σούζα έντο παντιλίκι φάση, από ένα f800 ή ένα vstrom ή ξέρω γω τι;

QSpec
06/06/2012, 12:04
Εδω μας τα χάλασες.
Ενα adv δεν παει ποτε στην δουλειά ετσι απλα. Κάθε μερα ειναι μια γιορτη, μια περιπέτεια...
Ξεκινας δηλαδη να πας γραφειο και για πότε εισαι ορεινη ναυπακτία απο χώμα δεν πέρνεις χαμπάρι...
Πας ενα σινεμαδάκι, μια παραλία με την καλή σου και μπορεί και να σου προσφέρει ολοκληρο ρομαντικο βραδυ η δικια σου με τα καπρίτσια της.
Ας μην τα τσουβαλιάζουμε ολα τα κρεμαστάρια

:bawl:

Μωρέ ναι, κάτι τέτοιο (http://vimeo.com/15270554) σκεφτόμουν κι εγώ.

:rotflmao:

elrodeo77
06/06/2012, 12:14
Μωρέ ναι, κάτι τέτοιο (http://vimeo.com/15270554) σκεφτόμουν κι εγώ.

:rotflmao:

αυτά είναι !!!!!!!!!!! :lol: και μετά είσαι μια χαρά να δουλέψεις μπροστά στο laptop

Stabak
06/06/2012, 12:19
αυτά είναι !!!!!!!!!!! :lol: και μετά είσαι μια χαρά να δουλέψεις μπροστά στο laptop

Laptop? ε πες το τοση ωρα ρε αδερφε.. κτμ δαγκωτο!!!

κ ασε μας εμας με τα πρασινες 15ρες τις χανταρεξ, τα στρόματα και τις χαρντοκοράδες μας...:smokin:

panos1050
06/06/2012, 12:24

Κίνηση στην πόλη

Ταξίδι

Χώμα

Κατανάλωση

Κόστος συντήρησης

Βλάβες

Επιδόσεις

κτλ

Κίνηση στην πόλη
990 με διαφορα,το ζυγισμα του ειναι απιστευτο,σαν να οδηγεις sm 600cc.

Ταξίδι
990 ,καλυτερη προστασια απο τον αερα πιο καλη σελα και παραπανω γκαζι

Χώμα
990 αν εχεις χερια,αλλιως το 800 ειναι πιο ευκολο

Κατανάλωση
το 800 καιει σαφως λιγοτερο

Κόστος συντήρησης
πανω κατω τα ιδια ειναι

Βλάβες
τα ιδια

Επιδόσεις
990 με τεραστια διαφορα.οχι τοσο για την διαφορα υποδυναμης αλλα για τον τροπο που την βγαζει το κτμ(λυσσα)

...

MikeG
06/06/2012, 12:36
1. Πόσο συχνά έχετε δει να γράφονται εδώ μέσα βλάβες για το 800, επειδή γράφεται τα ίδια ότι είναι πάνω κάτω?

2. Γνωρίζει κανείς σας πόσο κοστίζει το service του 800 που λέτε πάνω κάτω τα ίδια?

3. Στη πόλη είναι σαφώς καλύτερο το 800.

4. Στο χώμα, καλύτερο το KTM.

5. Στο ταξίδι, γιατί λέτε ότι έχεις καλύτερη κάλυψη με το ΚΤΜ? Πάντως με φίλο που πήγαμε Ευρώπη, καλοκαίρι, στα κλειστά κομμάτια παραπονιόταν για θερμοκρασία στο δεξί του πόδι.

Δε τα γράφω αυτά για να υποστηρίξω ή να πω ότι είναι καλύτερο το BMW. Δεν έχω τέτοιο σκοπό. Όμως δε μπορώ να διαβάζω ανακρίβιες. Επίσης η κατανάλωση του 950/990 είναι τρομερά μεγάλη. 3 φίλοι το είχαν και σε κανένα το τεπόζιτο μέσα στη πόλη δεν έβγαζε πάνω από 200 χιλιόμετρα.

Όποιος θέλει να αγοράσει κάτι, κοιτάει το γούστο του, το πορτοφόλι του & πράττει ανάλογα. Όλα τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες.

tthodor
06/06/2012, 12:40
Κίνηση στην πόλη
990 με διαφορα,το ζυγισμα του ειναι απιστευτο,σαν να οδηγεις sm 600cc.

Επιδόσεις
990 με τεραστια διαφορα.οχι τοσο για την διαφορα υποδυναμης αλλα για τον τροπο που την βγαζει το κτμ(λυσσα)

...

Εντάξει.... δε μου αρέσει να "μαλώνουμε" για μηχανάκια.... αλλά μ'αρσει να την "βγάζουμε έξω και να την μετράμε" (Ρε η δικία μου είναι πιο χοντρή... και έτσι) :D :D :D .... οπότε συνεχίζω να παίζω.....

Είναι με διαφορά καλύτερο το 990 στην πόλη ? ? ? Θα μας τρελάνεις ? ? ? Γιατί ? Επειδή το τιμόνι του κόβει σαν τριαξονική νταλίκα? Επειδή όταν μπαίνει το βεντιλατέρ, στο 800 δεν έχει φτάσει ακόμη στην τέταρτη μπάρα ο δείκτης θερμοκρασίας? Επειδή καίει σαν 1600αρι κουτί?

Επιδόσεις.... Εντάξει... προφανώς είναι πιο γρήγορο.... (1000 το ένα, 800 το άλλο, 105 ίππους το ένα, 85 το άλλο, όμως το 800 είναι και 20+kg λιγότερα.... ) έχουμε δηλαδή 0.5005 HP/kg για ΚΤΜ και 0.4566 HP/kg για 800. Είναι αυτή θεαματική διαφορά ? ? ?
http://www.bikez.com/motorcycles/bmw_f_800_gs_2011.php
http://www.bikez.com/motorcycles/ktm_990_adventure_2011.php

....... .... .... ... .. .Ρε η δικιά μου είναι πιο μεγάλη λέμε :D :D :D

LOUKILOUK
06/06/2012, 12:44
Παίδες τα πράγματα είναι απλά...το 990 είναι λίγο μεγαλύτερο σε κυβικά, λίγο δυνατότερο, λίγο γρηγορότερο από το 800. Καίει κατά μέσον όρο 8,5λτ/100 χλμ ενώ το 800 5,5λτ/100 (αν όχι διορθώστε με...) ήτοι 600 ευρώ το χρόνο για κάποιον που κάνει 10-11κ χλμ. Αυτά αντικειμενικά και με νούμερα. Το 990 έχει καλύτερη προστασία από αέρα, ποιο άνετη σέλα, φορτώνετε με δύο ίδιες μπαγαζιέρες των 42λτ... αντικειμενικά πάλι από τα γεγονότα... Στήσιμο ανάρτηση το ΚΤΜ έχει πλήρως ρυθμιζόμενη μπρος πίσω ενώ το 800 μόνο προφόρτιση πίσω (αν δεν κλανω λάθος...) Η διαφορά στον δρόμο και στο χώμα, ειδικά για όποιον ασχοληθεί με τις ρυθμίσεις και βρει αυτές που του ταιριάζουν, είναι μεγάλες και γίνονται χαοτικές όταν οι ειδικές συνθήκες δυσκολέψουν (φόρτωμα, δικάβαλο, δύσκολο τεραίν...). Εδώ αντικειμενικά μόνο η πρώτη πρόταση, το επόμενο θέλει χρόνο οδήγησης και μελέτη.
Προσωπικά έχω ταξιδέψει με το 990 στο όριο των κιλών φόρτωσης που δίνει ο κατασκευαστής και με την σωστή ρύθμιση το μηχανάκι γάζωνε στο ορεινό στροφιλίκι και πέρναγε χωματόδρομους στη Ρουμανία αέρα, με άλλη ρύθμιση με το ίδιο φόρτωμα και ταξίδι, βουνό ξανά δεν ήμουν ευχαριστημένος...φαντάζομαι λοιπόν αν ήμουν με το 800, που δεν προσφέρει ουσιαστικά ρυθμίσεις, πόσο θα άλλαζε προς το χειρότερο η οδηγική του συμπεριφορά.
Στο οικονομικό όταν το έψαχνα το 09 το 800 και καλά ξεκίναγε από 10κ αλλά το αγόραζες ουσιαστικά 11.200, υπερτιμημένο μου φάνηκε αλλά δεν ξέρω πόσο έχει τώρα.Για σέρβις/βλαβες δεν μιλάω γιατί θα έχουμε τα γνωστά βαρετά και κουραστικά...
Υποκειμενικά το 800 μου αρέσει πολύ αλλά το 990 με τρελαίνει σαν εμφάνιση...
Qspec, Drbig, MG-Ktinos, Trooper:a013::beer::wave2:

υ.γ.1 Τα κοινονιολογικά περί ταλιμπάν ή βουτυρομπεμπέδων με αφήνουν παγερά αδιάφορο...
υ.γ.2 Έχω ξαναπεί ότι το 990 όσο και αν ακούγετε παράξενο είναι ιδιαίτερα άνετο, φιλικό και ευκολοδήγητο... πραγματικό σχολείο για κάποιον που έχει ήδη εμπειρία και θέλει νά πάει και λίγο παραπέρα...συγχωρεί λάθη του οδηγού, αλλά στο ελληνικό ορεινό στροφιλίκι μπορεί να ταπεινώσει πολύ κόσμο που δεν το περιμένει...ρωτήστε και αυτούς που πανε στα 36άωρα... ;):D

:a014::a014:

elrodeo77
06/06/2012, 12:47
TO 650 GS (TWIN 798c.c) ΠΟΥ ΕΧΩ΄ΕΧΕΙ ΙΔΙΟ ΜΟΤΕΡ ΚΑΙ ΚΥΒΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 800. Στα αλόγατα διαφέρουμε και χαρτογράφηση όπως επίσης σε φρένα και αναρτήσεις. Το κόστος συντήρησης όπως και οι βλάβες είναι ελάχιστα!!! Αυτό δεν το κρίνω από το δικό μου αλλά και από άλλους φίλους που το έχουν.

Εάν είχα εμπειρία από ΚΤΜ 990 σίγουρα θα ήταν πιο εύκολο να αποφασίσω!!!!!!

MikeG
06/06/2012, 12:49
Δε τα ξέρετε καλά αυτά που γράφεται για το 800.

& αυτό φορτώνεται με 2 ίδιες μπαγκαζιέρες, έχει πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση πίσω (όχι WP). Σέλα εγώ θα γράψω ότι είναι ίδια, και κάλυψη από τον αέρα με το μεγάλο ανεμοθώρακα της BMW καλύτερη το 800. Yes, it's true babies..

Παρ'όλα αυτά, επειδή τώρα τα ΚΤΜ τα πουλάνε τιμές χώμα πάρτε το για 1-2 χρόνια. Αν και τελικά θα σας κοστίσει όσο να παίρνατε το 800 ή το tiger.

Υ.Γ Προσπαθώ να μιλήσω και εγώ & ο Θοδωρής όσο γίνεται πιο αντικειμενικά για το BMW ενώ όσοι εξυμνούν το ΚΤΜ δε θα το έλεγα. Όπως και να έχει, προτιμώ να βλέπω περισσότερα ΚΤΜ στο δρόμο παρά BMW.

taisteal
06/06/2012, 12:51
ElRodeo βρες ενα 990 και οδηγησε το και πες μας

tthodor
06/06/2012, 12:57
.... Όπως και να έχει, προτιμώ να βλέπω περισσότερα ΚΤΜ στο δρόμο παρά BMW.

Το αυτό ! ! ! !:beer:

MG-KTiNoS
06/06/2012, 12:57

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ !!!!

Παίδες τα πράγματα είναι απλά...το 990 είναι λίγο μεγαλύτερο σε κυβικά, λίγο δυνατότερο, λίγο γρηγορότερο από το 800.

Σε κάποιες εξώδους ανοίξαμε γκάζι με τον Καββαδία (ΚΤΜ 990 -Τδμ 900)
και έφαγα χώμα.
Όχι λίγο...
Πολύ !

(Με το 800 πάνω κάτω πάμε τα ίδια)

Σχολείο είναι και για ορθοπεδικούς, φυσικοθεραπευτές κλπ κλπ

elrodeo77
06/06/2012, 13:02
ElRodeo βρες ενα 990 και οδηγησε το και πες μας

αν είχα κανέναν γνωστό με τέτοιο μοτοσακό θα το είχα κάνει.....αλλά δυστηχώς όλοι είναι bmwδακιδες βουτυρομπεμπεδες :lol: :lol:

QSpec
06/06/2012, 13:04
Σχολείο είναι και για ορθοπεδικούς, φυσικοθεραπευτές κλπ κλπ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

:moutza:

Ρε μην με κάνετε να γελάω στο γραφείο, κεντρίζω την προσοχή αυτού με το μαστίγιο από πίσω μου και τρώω περισσότερες!

taisteal
06/06/2012, 13:05

αν είχα κανέναν γνωστό με τέτοιο μοτοσακό θα το είχα κάνει.....αλλά δυστηχώς όλοι είναι bmwδακιδες βουτυρομπεμπεδες :lol: :lol:

κι εγω μπεμβεδακιας :lol::lol::lol:

DrBig
06/06/2012, 13:07
Εντάξει.... δε μου αρέσει να "μαλώνουμε" για μηχανάκια.... αλλά μ'αρσει να την "βγάζουμε έξω και να την μετράμε" (Ρε η δικία μου είναι πιο χοντρή... και έτσι) :D :D :D .... οπότε συνεχίζω να παίζω.....

Είναι με διαφορά καλύτερο το 990 στην πόλη ? ? ? Θα μας τρελάνεις ? ? ? Γιατί ? Επειδή το τιμόνι του κόβει σαν τριαξονική νταλίκα? Επειδή όταν μπαίνει το βεντιλατέρ, στο 800 δεν έχει φτάσει ακόμη στην τέταρτη μπάρα ο δείκτης θερμοκρασίας? Επειδή καίει σαν 1600αρι κουτί?

Επιδόσεις.... Εντάξει... προφανώς είναι πιο γρήγορο.... (1000 το ένα, 800 το άλλο, 105 ίππους το ένα, 85 το άλλο, όμως το 800 είναι και 20+kg λιγότερα.... ) έχουμε δηλαδή 0.5005 HP/kg για ΚΤΜ και 0.4566 HP/kg για 800. Είναι αυτή θεαματική διαφορά ? ? ?

Αμα μετρας το λιλι σου οπως μετρας τον λογο ισχυος προς βαρος της μηχανης σου και την καταναλωση της στα 200 τοτε βραστα!
Εκτος κι αν οι μηχανες πανε μονες, χωρις αναβατη!

Αν υποθεσουμε λοιπον 100 κιλα αναβατη+ αποσκευες, και τα πραγματικα αλογα τοτε οι λογοι ειναι:

95/(235+100) = 0.284
77/(215+100) = 0.244

Διαφορα 16%

Για γραναζωσε το 800ρι με 16% κοντυτερο γραναζωμα (δηλαδη -2 δοντια μπροστα) να δεις τι διαφορα σε τραβηγμα θα εχει....

elrodeo77
06/06/2012, 13:08
με πιο πέφτεις πιο ομαλά ? αυτό το κριτιριο το βάλαμε στην σύγκρηση ?????:lol:

βασικό θα έλεγα δεν αντέχω τις τούμπες !!!!!!

Stabak
06/06/2012, 13:10
με πιο πέφτεις πιο ομαλά ? αυτό το κριτιριο το βάλαμε στην σύγκρηση ?????:lol:
βασικό θα έλεγα δεν αντέχω τις τούμπες !!!!!!

εγω το έβαλα αλλα μιλάω με γρίφους ο γεροντας.... :bawl:

elrodeo77
06/06/2012, 13:14
εγω το έβαλα αλλα μιλάω με γρίφους ο γεροντας.... :bawl:

για λέγε , κάτι ξέρεις εσύ :cool:

Stabak
06/06/2012, 13:17
κοιτα εφοσον τα adv ξεκινανε απο 3,5Κ στο car, μπορει και να βαλεις και στην τσεπη :lol: 90 ανθρωποι προσπαθουν να τα ξεφορτωθούν.... αχαχαχαχαχαχχαχαχαα

elrodeo77
06/06/2012, 13:28
τα 990 ξεκινάνε κάπου στα 6.500 αλλά για κανένα με προίκα του 2008 μέχρι 40.000 χλμ γύρω στα 8-8.500 βρίσκεις. Όσο και για το F 800. Έχει μεγαλύτερη απαξίωση πάντως το ΚΤΜ.

tthodor
06/06/2012, 13:28
Αμα μετρας το λιλι σου οπως μετρας τον λογο ισχυος προς βαρος της μηχανης σου και την καταναλωση της στα 200 τοτε βραστα!
Εκτος κι αν οι μηχανες πανε μονες, χωρις αναβατη!

Αν υποθεσουμε λοιπον 100 κιλα αναβατη+ αποσκευες, και τα πραγματικα αλογα τοτε οι λογοι ειναι:

95/(235+100) = 0.284
77/(215+100) = 0.244

Διαφορα 16%

Για γραναζωσε το 800ρι με 16% κοντυτερο γραναζωμα (δηλαδη -2 δοντια μπροστα) να δεις τι διαφορα σε τραβηγμα θα εχει....

Πάμε πάλι λοιπόν..... για την κατανάλωση (6 lt/100km @ 200Km/h) δεν το πα εγώ.... εσύ το είπες...... Εγώ έδωσα αναλυτικό log όλων το γεμισμάτων που έχω κάνει από τότε που την πήρα .....

Αυτό με τα 100 κιλά (αναβάτης συν μπαγκάζια) με αγχώνει λίγο....δε ξέρω τι να αφήσω σπίτι, γιατί από μόνος μου είμαι 110.... και σου χαλάω τα νούμερα :)

όπως και να έχει.... 16% διαφορά είναι τόσο χαοτική διαφορά???? Μιλάμε για μοτόρια που έχουν φτιαχτεί να κάνουν γυρολόγια στο Nurburgring ? ? ?
Χαοτική διαφορά είδα πχ με ένα Fazer 600 (αν πρόλαβα να το δω καλά) που ανοίξαμε σε ένα φανάρι.... και δεν πρόλαβα να δω τι μηχανάκι έφυγε μπροστά μου.... :D

για δύο μέσους οδηγούς (γιατί εγώ δεν είμαι οδηγός αγώνων :D) Που ανεβαίνουν σβέλτα ένα στροφιλίκι (π.χ. Αγιος - Ευβοια).... λες οτι αυτό το 16% διαφορά είναι τόσο χαοτικό? ? ? .....

Whatever....

φιλικούς και αγωνιστικούς ..... :wave2::D

panos1050
06/06/2012, 13:38

το καλυτερο γιασενα σημαινει πιο ευκολο?
αν ναι τοτε οκ.
εχεις οδηγησει ποτε 990-950(δεν μιλαω για μια απλη βολτα),εγω ειχα στην κατοχη μου 2
και μπορω να σου πω οτι στην πολη ειναι ενα ψηλο παπι που λογο δυναμης ροπης και στησιματος κανεις παπαδες παντου και παντα ευκολα......
αν ειναι θεαματικη η διαφορα στην υποδυναμη θα το καταλαβεις μονο αν ανοιξεις μαζι με καποιο
και τοτε θα καταλαβεις οτι ναι ειναι θεαματικη η διαφορα.
εχω ντροπιασει πολλα ss στους δρομους του Αστρους,Λεονιδιου για οποιους ξερουν

DrBig
06/06/2012, 13:41
Πάμε πάλι λοιπόν..... για την κατανάλωση (6 lt/100km @ 200Km/h) δεν το πα εγώ.... εσύ το είπες...... Εγώ έδωσα αναλυτικό log όλων το γεμισμάτων που έχω κάνει από τότε που την πήρα .....

Αυτό με τα 100 κιλά (αναβάτης συν μπαγκάζια) με αγχώνει λίγο....δε ξέρω τι να αφήσω σπίτι, γιατί από μόνος μου είμαι 110.... και σου χαλάω τα νούμερα :)

όπως και να έχει.... 16% διαφορά είναι τόσο χαοτική διαφορά???? Μιλάμε για μοτόρια που έχουν φτιαχτεί να κάνουν γυρολόγια στο Nurburging ? ? ?
Χαοτική διαφορά είδα πχ με ένα Fazer 600 (αν πρόλαβα να το δω καλά) που ανοίξαμε σε ένα φανάρι.... και δεν πρόλαβα να δω τι μηχανάκι έφυγε μπροστά μου.... :D

για δύο μέσους οδηγούς (γιατί εγώ δεν είμαι οδηγός αγώνων :D) Που ανεβαίνουν σβέλτα ένα στροφιλίκι (π.χ. Αγιος - Ευβοια).... λες οτι αυό το 16% διαφορά είναι τόσο χαοτικό.....

Whatever....

φιλικούς και αγωνιστικόυς ..... :wave2::D

Εσυ το ειπες εμμεσως, λεγοντας οτι με 180-200 εχεις 30-40% χαμηλοτερη καταναλωση απο 990!
Οσο για το 16% ναι, ειναι χαοτικη η διαφορα. Στο δικο μου 950SE ενα δοντι κατω στο μπροστινο (6.5%) σημαινει οτι πρακτικα στο δρομο αχρηστευεται η 1η, διοτι το παραμικρο ανοιγμα σημαινει 'καπακι'. Οταν μου κουναει κανα 800 το λιλι στα φαναρια ξεκιναω με 2α για να μπορω με πισω φρενο να το κατεβαζω το δικο μου εγκαιρα πριν μουρθει στο κουτελο :p

elrodeo77
06/06/2012, 13:45
Τελικά μεγαλύτερη θα την έχω με F800 ή 990adv ???:confused:

faraway
06/06/2012, 13:48

Βάλε και ένα gs1200 στην εξίσωση να μην κλείσει ποτέ αυτό το θέμα . :lol::lol::lol:

taisteal
06/06/2012, 13:49
:bawl::bawl::bawl:

tthodor
06/06/2012, 13:49
Εσυ το ειπες εμμεσως, λεγοντας οτι με 180-200 εχεις 30-40% χαμηλοτερη καταναλωση απο 990!
Οσο για το 16% ναι, ειναι χαοτικη η διαφορα. Στο δικο μου 950SE ενα δοντι κατω στο μπροστινο (6.5%) σημαινει οτι πρακτικα στο δρομο αχρηστευεται η 1η, διοτι το παραμικρο ανοιγμα σημαινει 'καπακι'. Οταν μου κουναει κανα 800 το λιλι στα φαναρια ξεκιναω με 2α για να μπορω με πισω φρενο να το κατεβαζω το δικο μου εγκαιρα πριν μουρθει στο κουτελο :p

Ντόκτορα.... αν αυτά που είπες, τα είπες βασισμένος στις εμπειρίες σου από το 950SE.... πάω πάσο σε πολλά..... Αλλά εδώ μιλάμε για 990 Adv. Έχω την εντύπωση ότι έχει κάποια διαφορά ;)

DrBig
06/06/2012, 13:54
Ντόκτορα.... αν αυτά που είπες, τα είπες βασισμένος στις εμπειρίες σου από το 950SE.... πάω πάσο σε πολλά..... Αλλά εδώ μιλάμε για 990 Adv. Έχω την εντύπωση ότι έχει κάποια διαφορά ;)

Σε σχεση με το SE αναφερθηκα μονο στο 16%, το οποιο ειναι τεραστια διαφορα ανεξαρτητως μηχανης.
Κατα τ'αλλα ειναι αλλος κοσμος και σε σχεση με το ενα, και σε σχεση με το αλλο, αλλα αυτο (δεν) καλυφθηκε σε αλλο θρεντ!

LOUKILOUK
06/06/2012, 13:57
Δε τα ξέρετε καλά αυτά που γράφεται για το 800.

& αυτό φορτώνεται με 2 ίδιες μπαγκαζιέρες, έχει πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση πίσω (όχι WP). Σέλα εγώ θα γράψω ότι είναι ίδια, και κάλυψη από τον αέρα με το μεγάλο ανεμοθώρακα της BMW καλύτερη το 800. Yes, it's true babies..

Παρ'όλα αυτά, επειδή τώρα τα ΚΤΜ τα πουλάνε τιμές χώμα πάρτε το για 1-2 χρόνια. Αν και τελικά θα σας κοστίσει όσο να παίρνατε το 800 ή το tiger.

Υ.Γ Προσπαθώ να μιλήσω και εγώ & ο Θοδωρής όσο γίνεται πιο αντικειμενικά για το BMW ενώ όσοι εξυμνούν το ΚΤΜ δε θα το έλεγα. Όπως και να έχει, προτιμώ να βλέπω περισσότερα ΚΤΜ στο δρόμο παρά BMW.

Σε αγαπάω, σε εκτιμάω ρε Μάικ, αλλά αντικειμενικός δεν είσαι, μπορεί να προσπαθείς σκληρά αλλά δεν είσαι, όπως και εγώ δεν τα καταφέρνω όσο και αν πρόσπαθώ...και ξέρεις γιατί; Γιατί ο καθένας μας έχει ήδη διαλέξει αυτό που του αρέσει και γουστάρει και το έχει πληρώσει κιόλας και σίγουρα είχε κάποιο καλό λόγο που πλήρωσε αυτό που πήρε και όχι το άλλο...άρα αντικεμενικοί δεν μπορούμε να είμαστε όσο και να θέλουμε και φαίνετε κιόλας...(άκου ίδια σέλα...:confused:). Αντικειμένικός ίσως να ήταν κάποιος που έχει αγοράσει και τα δύο και τελικά τώρα κυκλοφορεί με κάτι άλλο...

MG-KTiNoS
06/06/2012, 14:02

Με το 990...

Άστους να λένε !
(εκτώς αν δεν έχεις λ7 οπότε πάρε στρόμα και θα σαι πασάς στα Γιάννενα)

MG-KTiNoS
06/06/2012, 14:03
Σε αγαπάω, σε εκτιμάω ρε Μάικ, αλλά αντικειμενικός δεν είσαι, μπορεί να προσπαθείς σκληρά αλλά δεν είσαι, όπως και εγώ δεν τα καταφέρνω όσο και αν πρόσπαθώ...και ξέρεις γιατί; Γιατί ο καθένας μας έχει ήδη διαλέξει αυτό που του αρέσει και γουστάρει και το έχει πληρώσει κιόλας και σίγουρα είχε κάποιο καλό λόγο που πλήρωσε αυτό που πήρε και όχι το άλλο...άρα αντικεμενικοί δεν μπορούμε να είμαστε όσο και να θέλουμε και φαίνετε κιόλας...(άκου ίδια σέλα...:confused:). Αντικειμένικός ίσως να ήταν κάποιος που έχει αγοράσει και τα δύο και τελικά τώρα κυκλοφορεί με κάτι άλλο...

Άσε που αμα μπεις στο ADV rider θα δεις αν έχουν ή όχι παράπονα για το 800...

DrBig
06/06/2012, 14:04

Κοιτα Λουκι, αντικειμενικος ειμαι μονο εγω, γιατι κανεις σας δεν εχει οδηγησει το σωστο το SE (δηλαδη το δικο μου) ενω εγω εχω οδηγησει τα δικα σας!
:priest: :a3::rotflmao:

Elesun
06/06/2012, 14:07
... Αντικειμένικός ίσως να ήταν κάποιος που έχει αγοράσει και τα δύο και τελικά τώρα κυκλοφορεί με κάτι άλλο...

Stabak, είχες ποτέ BMW 800άρι; :lol:

Τα ΚΤΜ είναι κ@ύλα και οι κ@ύλες πληρώνονται (ποικιλοτρόπως). Όσους ξέρω το αγόρασαν επειδή το γουστάρουν και όχι μετά από συγκρίσεις και αναλύσεις.

el patron
06/06/2012, 14:08
Λοιπον , ξεχνατε ολοι πως οταν συγκρινουμε μοτοσυκλετες το κανουμε με 2 τροπους , ο ενας ειναι τι μπορει να κανει μια μηχανη και ποσο καλα το κανει σε σχεση με μια αλλη, και ο αλλος ειναι τι μας καθεται εμας καλυτερα , τι μας βολευει περισοτερο , τι εμπειρια εχουμε για την χρηση που θελουμε και πολλα αλλα.
Το 800 και το 990-950, ειναι πραγματικες ον οφ μοτοσυκλετες και καλυπτουν σχεδον ολους οσους θελουν να παιρνουν τα βουνα ,οι διαφορες που εχουν δεν ειναι τοσο μεγαλες η καθε μια υπερεχει καπου ,χανει καπου ,
παμε τωρα στο προσωπικο κομματι, τις εχω οδηγησει και τις 2 , ας αρχισουμε απο το 800, ανετη θεση οδηγησης ,φαρδυ τιμονι , ροπατος κινητηρας, ωραιο ζυγισμα στην συμπεριφορα του σε ολες τις συνθηκες , ευκολοοδηγητο ,σχετικα ομορφο,
μειωμενη καταναλωση ,καλη αυτονομια , τι δεν μου αρεσει τωρα , πολυ χαμηλο για μενα , ασαφεις μερικες φορες σε δυσκολο τεραιν οι αναρτησεις του και ιδιος το μπροστινο, μετρια καλυψη αερα σε ταξιδη , αδιαφορος ηχος που μου θυμιζει ηλεκτικη σκουπα, και το πιο βασικο οχι τοσο hardcore οσο το θελω εγω.
Παμε τωρα στο 990-950 , οσοι το κρινουν και δεν το εχουν οδηγησει οπως ειναι φτιαγμενο να πηγαινει φανταζομαι πως δεν με ενδιαφερουν , σαν μοτοσυκλετα εχει αρκετες αδυναμιες που πρεπει καποιος να υποστει,
αυξημενη καταναλωση , δυσκολο σερβις και προσβαση σε καποια σημεια της μηχανης , καποια θεματα με αξιοπιστια τα πρωιμα μοντελα οχι τοσο στο μοτερ αλλα στα περιφεριακα [τρομπες βενζινης-νερου-συμπλεκτη]
μικρο κοψιμο τιμονιου, μετρια φρενα στην ασφαλτο, οχι και τοσο ανετη σελα για του μαλακους κολους, ζεστη πολυ απο τον κινητηρα και τις εξατμισεις και καποια αλλα που ξεχναω, παμε τωρα στα θετικα του,
ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ αυτο δεν φτιαχτηκε απο το εργοστασιο για να βγει στην παραγωγη κατευθειαν , πρωτα ετρεξε σε αγωνες συγκεκριμενα στο rally- farao το 2003 απο τον MEONI , αυτον τον μεγα οδηγο που μας αφησε τοσο νωρις,
εχει τετοια γονιδια αυτη η μηχανη που στην ουσια δεν ειναι ον- οφ, ειναι rally enduro , ειναι η μοναδικη που εχει ισια σελλα για παιξιμο μπρος πισω του σωματος , εχει θεση οδηγησης αγωνιστικη, εχεις αναρτησεις εκτος απο τα χαμηλα 990
με τεραστιες διαδρομες ,εχει τεραστια ροπη και λυσσα, και το κυριοτερο δεν μπορεις να την τελειωσεις με τιποτα οποιος και αν εισαι , αν υποθετικα βαλουμε οτι υπαρχει σε ον οφ και προσπαθησει να ακολουθησει σε πολυ δυσβατο τεραιν το adv,η θα σπασει η θα φαει τα μουτρα του ο οδηγος τελος, βεβαια αυτα που γραφω θα ακουγοντε υπερβολες , αλλα το point μου ειναι οποιος θελει κατι ηπιο -ευκολο-οικονομικο, ον οφφ να αποφυγει το adv δεν θα περασει καλα μαζι του ,
οποιοι ομως θελουν να καβαλανε το μωρο του meoni και να παραβλεπουν τα μειονεκτηματα του σιγουρα θα τους αποζημιωσει με το παραπανω , ιδιως αν το λεει η ψυχη τους .
Σε οποιον φαινονται ακραια αυτα που εγραψα δεν με ενδιαφερει:a2:

DrBig
06/06/2012, 14:14

Επιτελους και καποιος αλλος που ανεφερε την λεξη 'ραλλυ' γιατι ενοιωθα μονος.
Και λιγα λες, και λιγα λες!

DrBig
06/06/2012, 14:16
Stabak, είχες ποτέ BMW 800άρι; :lol:

Η σωστη ερωτηση ειναι: "Stabak ειχες ποτε αριστερο εγκεφαλο?" :lol:

taxydromos
06/06/2012, 14:21
Λοιπον , ξεχνατε ολοι πως οταν συγκρινουμε μοτοσυκλετες το κανουμε με 2 τροπους , ο ενας ειναι τι μπορει να κανει μια μηχανη και ποσο καλα το κανει σε σχεση με μια αλλη, και ο αλλος ειναι τι μας καθεται εμας καλυτερα , τι μας βολευει περισοτερο , τι εμπειρια εχουμε για την χρηση που θελουμε και πολλα αλλα.
Το 800 και το 990-950, ειναι πραγματικες ον οφ μοτοσυκλετες και καλυπτουν σχεδον ολους οσους θελουν να παιρνουν τα βουνα ,οι διαφορες που εχουν δεν ειναι τοσο μεγαλες η καθε μια υπερεχει καπου ,χανει καπου ,
παμε τωρα στο προσωπικο κομματι, τις εχω οδηγησει και τις 2 , ας αρχισουμε απο το 800, ανετη θεση οδηγησης ,φαρδυ τιμονι , ροπατος κινητηρας, ωραιο ζυγισμα στην συμπεριφορα του σε ολες τις συνθηκες , ευκολοοδηγητο ,σχετικα ομορφο,
μειωμενη καταναλωση ,καλη αυτονομια , τι δεν μου αρεσει τωρα , πολυ χαμηλο για μενα , ασαφεις μερικες φορες σε δυσκολο τεραιν οι αναρτησεις του και ιδιος το μπροστινο, μετρια καλυψη αερα σε ταξιδη , αδιαφορος ηχος που μου θυμιζει ηλεκτικη σκουπα, και το πιο βασικο οχι τοσο hardcore οσο το θελω εγω.
Παμε τωρα στο 990-950 , οσοι το κρινουν και δεν το εχουν οδηγησει οπως ειναι φτιαγμενο να πηγαινει φανταζομαι πως δεν με ενδιαφερουν , σαν μοτοσυκλετα εχει αρκετες αδυναμιες που πρεπει καποιος να υποστει,
αυξημενη καταναλωση , δυσκολο σερβις και προσβαση σε καποια σημεια της μηχανης , καποια θεματα με αξιοπιστια τα πρωιμα μοντελα οχι τοσο στο μοτερ αλλα στα περιφεριακα [τρομπες βενζινης-νερου-συμπλεκτη]
μικρο κοψιμο τιμονιου, μετρια φρενα στην ασφαλτο, οχι και τοσο ανετη σελα για του μαλακους κολους, ζεστη πολυ απο τον κινητηρα και τις εξατμισεις και καποια αλλα που ξεχναω, παμε τωρα στα θετικα του,
ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ αυτο δεν φτιαχτηκε απο το εργοστασιο για να βγει στην παραγωγη κατευθειαν , πρωτα ετρεξε σε αγωνες συγκεκριμενα στο rally- farao το 2003 απο τον MEONI , αυτον τον μεγα οδηγο που μας αφησε τοσο νωρις,
εχει τετοια γονιδια αυτη η μηχανη που στην ουσια δεν ειναι ον- οφ, ειναι rally enduro , ειναι η μοναδικη που εχει ισια σελλα για παιξιμο μπρος πισω του σωματος , εχει θεση οδηγησης αγωνιστικη, εχεις αναρτησεις εκτος απο τα χαμηλα 990
με τεραστιες διαδρομες ,εχει τεραστια ροπη και λυσσα, και το κυριοτερο δεν μπορεις να την τελειωσεις με τιποτα οποιος και αν εισαι , αν υποθετικα βαλουμε οτι υπαρχει σε ον οφ και προσπαθησει να ακολουθησει σε πολυ δυσβατο τεραιν το adv,η θα σπασει η θα φαει τα μουτρα του ο οδηγος τελος, βεβαια αυτα που γραφω θα ακουγοντε υπερβολες , αλλα το point μου ειναι οποιος θελει κατι ηπιο -ευκολο-οικονομικο, ον οφφ να αποφυγει το adv δεν θα περασει καλα μαζι του ,
οποιοι ομως θελουν να καβαλανε το μωρο του meoni και να παραβλεπουν τα μειονεκτηματα του σιγουρα θα τους αποζημιωσει με το παραπανω , ιδιως αν το λεει η ψυχη τους .

..είπε και έφτυσε τον καπνό που μάσαγε πάνω στον κοπρίτη,που έφυγε τρέχοντας βγάζοντας την γνώριμη κραυγή....ΚΑ`Ι` ΚΑ`Ι` !!!

Stabak
06/06/2012, 14:21
Με τα αντικαταθλιπτικά που περνω για το στρομα, μπορώ να φανταστω ευκολα πως θα πηγαινει το 800 :lol:
Αλλα το οτι ειχα μωρα του μεονι... πρωτη φορά τακουω... :bawl:

DrBig
06/06/2012, 14:27
Με τα αντικαταθλιπτικά που περνω για το στρομα, μπορώ να φανταστω ευκολα πως θα πηγαινει το 800 :lol:

Δες την θετικη πλευρα, οταν σε λιγο καιρο δεν θα υπαρχει βενζινα για δειγμα, θα περπατας με το χαμογελο στα καυτα σου χειλη.

Stabak
06/06/2012, 14:31
Ασε γιατι πήγα μια κυνηγημενη δικαβαλη πατρα με αντιθετο ανεμο και μου κοπηκε το γελάκι....

elrodeo77
06/06/2012, 14:35
Για να μην μαλώνουμε και να μην μπερδεύομαι περισσότερο ..... να μείνω με το F650GS twin - ( μπασταρδεμένο 800αρι - όταν μεγαλώσω θα βάλω και ένα αυτοκόλλητο 800 να κοροιδεύω τους ασχετους) ?

και να έχω τις γνωστές ατάκες :
- πόσα κυβικά είναι ?
- 800 είνα
- μα γράφει 650
- :moutza:

DrBig
06/06/2012, 14:39
...η φιλη μου που παρακολουθει την κουβεντα εχει να συμπληρωσει οτι:

Αν ηταν γαμος, η bmw θα ηταν η γκομενα και το ΚΤΜ ο πηδικουλας
Σε ενα τραπεζι το ΚΤΜ θα ηταν το κυροπηγιο και bmw η σουπιερα
Αν ηταν θρησκεια, η bmw θα ηταν μια καλη θρησκα καθολικη και το ΚΤΜ ενα ξωτικο του δασους
Αν ηταν πολεμικα οπλα, το ΚΤΜ θα ηταν stealth και η bmw φρεγατα στον περσικο κολπο

σταματω εδω γιατι δεν την προλαβαινω!

taisteal
06/06/2012, 14:44
Θοδωρη γραψε και πως παλευαμε να ακολουθησουμε το 990 του el-patron στην Ευβοια.......

DrBig
και συνεχιζει...

Αν ηταν μουσικο οργανο, η bmw θα ηταν βιολι και το ΚΤΜ το δοξαρι
Αν ηταν δοντια, η bmw θα ηταν φρονιμητης και το ΚΤΜ κυνοδοντας

εγκαταλειπω

MG-KTiNoS
πρωτα ετρεξε σε αγωνες συγκεκριμενα στο rally- farao το 2003 απο τον MEONI , αυτον τον μεγα οδηγο που μας αφησε τοσο νωρις,

Σανταφεύγα ήταν...
(δε το λες και νωρίς αυτό)

ούτε εμένα...

Αλλά γενικα καλά τα λες.

MG-KTiNoS
06/06/2012, 14:46
και συνεχιζει...

Αν ηταν μουσικο οργανο, η bmw θα ηταν βιολι και το ΚΤΜ το δοξαρι
Αν ηταν δοντια, η bmw θα ηταν φρονιμητης και το ΚΤΜ κυνοδοντας

εγκαταλειπω

αν ήταν γκόμενα το ΚΤΜ θα ήταν η φοβερή Τατιάνα από τα Βυζοχώρια της Ουκρανίας
και το ΒΜW η Μαρικά με τα γιουβαρλάκια...

Στο καλό !

tthodor
06/06/2012, 14:46
Θοδωρη γραψε και πως παλευαμε να ακολουθησουμε το 990 του el-patron στην Ευβοια.......

Ναι ρε φίλε.... αλλά και το Transalp του konkost να είχε ο τύπος..... πάλι θα παλεύαμε να τον ακολουθήσουμε . . . . :D :D :D

Και αν θυμάμαι καλά, ο Κώστας έχει το R (ή S...ή όπως τελος πάντων λέγεται το ψηλό)... οπότε πάλι μιλάμε για πιο "ειδικό" μηχανάκι

..... καλώς η ΚΑΚΩΣ η bmw δεν έχει βγάλει κάποια ειδική έκδοση στο 800..... οπότε νομίζω συγκρίνουμε 800GS, me 990 ADV (απλό) . . . .

taisteal
06/06/2012, 14:51
Ναι ρε φίλε.... αλλά και το Transalp του konkost να είχε ο τύπος..... πάλι θα παλεύαμε να τον ακολουθήσουμε . . . . :D :D :D

ναι αλλα εγω βγηκα με ζημια στην αναρτηση μετα,και το ΚΤΜ δεν ενιωθε μπροστα μου...

Stabak
06/06/2012, 14:53
260712
Για να μην μαλώνουμε και να μην μπερδεύομαι περισσότερο ..... να μείνω με το F650GS twin - ( μπασταρδεμένο 800αρι - όταν μεγαλώσω θα βάλω και ένα αυτοκόλλητο 800 να κοροιδεύω τους ασχετους) ?

και να έχω τις γνωστές ατάκες :
- πόσα κυβικά είναι ?
- 800 είνα
- μα γράφει 650
- :moutza:

Επιτελους το καταλαβες....;-) ασε που θα λες οτι εχω το πραγματικο μηχανάκι.... οπως λενε και οι afrika650 και adv950 και τα μονομπουζα στροματα, τα μετα ειναι μπουρουχες ηλεκτρικες σκουπες

Σοβαρα πάντως, εχω την αισθηση οτι ο lc8 δεν του αρεσει να ταξιδευει.... ειναι πολυστροφος για να καταπινει χιλιομετρα με την ευκολία κ βαρεμαρα που χρειάζεται ενα ταξιδερο μηχανάκι, σαφεστατα ο 3κυλινδρος ταιγκερ θα ειναι καλυτερος στο ταξιδι... αρα καταληγουμε περα του γουστου στο κατα πόσο εισαι καλος στο χωμα ετσι ωστε να αποφασισεις ευκολοτερα....

Πάμε :

bmw πολη/ευκολια/ταξιδι/οικονομια
triumph 800 μεση λυση
κτμ στο πιο εξτρημ απο πλευρας χωματος κ γενικοτερα εχει παραχωρησεις
εκτός και αν θες να περιμενεις το κτμ adv800 poy θα βγει αμεσως μετα το virus το sduke δηλαδη με τον rc8
Αυτο περιμενω και γω με προσευχη, κατανυξη και στρομα αιντε κ οπως προειπα λιγα αντικαταθλιπτικα.. τα ιδια που περνει και ο μπιγκ για να βγαλει το 5.5lt/100 :lol: