View Full Version : μηχανη καινουργια
γεια σας , πριν λιγο εκανα εγραφη στο σαιτ σας γιατι εχω καποιες ερωτησεις .
ειμαι ασχετος απο μηχανες , αλαλ χρειαζομαι απαρετητα μια για τις μετακινησεις μου .(κυριος σχολη)
διπλωμα λεω να παρω στο τελος του μηνα αφου πληρωθω ... ειμαι 20 , αλλα τον νοεμβρη κλεινω τα 21 οποτε παω για 125 (25kw )
ερωτημα 1 . αξιζει να περιμενω 5 μηνες για να παρω απεριοριστο κατευθιαν ? (αν δεν κανω λαθος οι τιμες ειναι ιδιες)
επισης δεν εχω απετισεις (ετσι πιστευω...) εφοσον το χρειαζομαι για μετακινηση εντος αθηνας
τα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι λιγα , οποτε πιστευω με συμφερει να παρω κατι καινουργιο σε δοσεις , πλεον χτυπανε 72 δοσεις χωρις επιτοκια...
και εχω δει αυτην την μηχανη
http://www.mototriti.gr/data/usedbikes/aggelies/123515.asp
dafier STF ...αλαλ και το dafier STM φαινεται ομορφο , αλαλ οντας ασχετος δεν γνωριζω τα πιο "εσωψυχα " τους , παρα μονο την εμφανιση
αλλα αυτα ειναι κιναζικα ...υπαρχη αξιοπιστια η θα χαλασει ενα εξαρτημα και μετα αντε να βρεις ανταλακτικα?
και κατι σημαντικο ..... οχι παπακια -.-
yannis24
14/06/2012, 14:29
περιμενε να παρεις κατευθειαν το μεγαλο διπλωμα...
Το συγκεκριμενο μηχανακι, ουτε που το ξερω, ουτε το εχω ξαναδει και ξανακουσει, ΔΕΝ θα το επαιρνΑ ........
αυτο σκεφτομουν ...... παροτι τα 125 κυβικα ειναι "οκ" , θεωρω "ιδανικα" τα 250 .
το θεμα ειναι αμα αντεξω την ταλαιπωρια αλλους 5 μηνες!!
thanos_s
14/06/2012, 14:47
Αν μιλας κινεζικα τοτε παρε κατι τετοιο...Σε αντιθετη περιπτωση παρε κατι ΕΠΩΝΥΜΟ εστω μεταχειρο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο...
klr, ax1 κλπ
thanos_s
14/06/2012, 14:48
αυτο σκεφτομουν ...... παροτι τα 125 κυβικα ειναι "οκ" , θεωρω "ιδανικα" τα 250 .
το θεμα ειναι αμα αντεξω την ταλαιπωρια αλλους 5 μηνες!!
τα 25kw πως προκυπτει οτι ειναι 125cc?
αν δεν κανω λαθος το Α1 ειναι μεχρι 25KW η αλλιως περιπου 35 ιππους (?)
thanos_s
14/06/2012, 14:53
αν δεν κανω λαθος το Α1 ειναι μεχρι 25KW η αλλιως περιπου 35 ιππους (?)
ακριβως...μεχρι αυτη την ιπποδυναμη υπαρχουν 125, 250,300,400 κλπ
τα 250αρια της αγορας παιζουν αναμεα στα 21 με 30 αλογα! (μονο το νιντζα εχει 33)! ΟΛΑ τα 250αρια καλυπτονται απο την Α1!
οποτε παρε το διπλωμα τωρα χτυπα ενα 250αρι και σε δυο χρονακια που θα το εχεις βαρεθει και θα θες μεγαλυτερο, και θα εχεις
αποκτησει και μια καποια εμπειρια, θα αλλαξει αυτοματα και το διπλωμα σου σε απεριοριστο (μονο 30 ευρω θα σου κοστισει η αλλαγη καρτας)
οποτε θα εισαι ταμαμ!
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! μην αμελησεις το θεμα του εξοπλισμου!!!
μαρεσει αυτο π λες :P
εχεις καποιο ωραιο 250 να προτινεις ? εξωτερικα μαρεσει σαν αυτο που εδειξα ...
επισης οταν λες εξοπλισμο .... εκτος απο κρανος καλο ?
http://www.xe.gr/automoto/used-bikes-DAYTONA,MONSTER-photographs-14663841.html
τουτο
2200 τιμη ...αλλα εχει και full extra που γλιτωνω ...
p_sapelas
14/06/2012, 19:33
Καλώς ήρθες φίλε.. Κράνος, γαντάκια και ένα μπουφανάκι είναι ο βασικός εξοπλισμός. Αχρείαστα να είναι αλλά ακόμα και σταματημένος να πέσεις θα κάνουν σημαντική διαφορά...
αν σου αρεσει αυτο που εδειξες τοτε πας σε kawasaki klx250 και honda xr250!
περα απο εκει υπαρχουν σε street τα yamaha ybr 250 (προτεινεται) και honda cbf 250
αυτα τα βρισκεις μεταχειρισμενα μεχρι 2500 ευρω! καλυτερα σαν απειρος να ξεκινησεις με
ενα καλο μεταχειρισμενο!
για τον εξοπλισμο εκτος απο κρανος, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μπουφαν με προστασιες, γαντια
και αν αντεχει η τσεπη σου μποτακια και παντελονι! (μηχανης παντα)
αυτο που εδειξες παντως ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ! γιατι τα κινεζικα ως επι
το πλειστον χωρια του οτι ειναι αναξιοπιστα, δεν εχουν καμια απολυτως καλυψη σε ανταλακτικα
οποτε θα καταληξεις να ψαχνεσαι σε περιπτωση καποιας ζημιας!
ωραιες αυτες που δειχνεις , αλλα μεταχειρισμενες ειναι ακριβες...
οπως ειπα θα ηθελα να τα παρω καινουργια με δοσεις ..(δυστηχος) , μιας και τωρα προσφατα εχω βρει δουλεια και ψιλοανεξαρτητοποιουμε .
αυτη εδω αξιζει καθολου ?
27 ιππους με 2μιση λιτρα στα 100κμ
http://www.gorgolis.gr/wolf250i.htm
George_Sp
15/06/2012, 08:34
Καλημέρα και καλώς όρισες φίλε. Είμαι σε ίδια φάση με σένα. Μετακίνηση στην πόλη και καμιά κοντινή διαδρομή έξω από την Αθήνα. Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα σε Sym Wolf 250. Honda μοτέρ και τρομερή υποστήριξη του Γκοργκόλη σε ανταλλακτικά.
Έχω ανοίξει θέμα εδώ αν θες να ρίξεις μια ματιά. Στην αρχή πήγαινα για σκούτερ 150άρι αλλά τελικά είναι νομίζω σοφότερη επιλογή η 250άρα και ως μελλοντική επένδυση.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=128894
μαρεσει που το πιστευεις και εσυ αυτο . επισης η Sym Wolf , ειναι μοντελο του 2012 , ολοκαινουργιο , χαλαρα θα κρατησει για αρκετα χρονια (γυρο στα 10) , και για την τιμη της 3.800 , ειναι οτι καλυτερο ....
αλαλ ειναι και αυτη ιαπονεζικη μαρκα ε?
εφοσον το μοτερ ειναι χοντα τοτε τζι τζι , !!
Cpt. Haddock
15/06/2012, 08:44
OXI δόσεις
(6 χρονια θα πληρώνεις το ίδιο μηχανακι που μπορει να μην υπαρχει σε 2? )
οπως αναφερα μολις εχω ποιασει δουλεια .... δεν εχω 3000 στο χερι ...
Cpt. Haddock
15/06/2012, 09:23
Οπως νομιζεις.
Παντως και με πολυ λιγοτερα βρισκεις κατι να κανεις αρχικα τη δουλεια σου, να μαθεις 10 πραγματα χωρις να σε πολυνοιαζουν οι ζημιες απο μικροπτωσεις (αναμενομενες).
ναι, αξιζει αν εχεις τη δυνατοτητα χτυπα το με κλειστα ματια!
ευχαριστω !!! με την πρωτη ευκαιρια το χτυπαω
paramedic
20/06/2012, 09:26
ωραιες αυτες που δειχνεις , αλλα μεταχειρισμενες ειναι ακριβες...
οπως ειπα θα ηθελα να τα παρω καινουργια με δοσεις ..(δυστηχος) , μιας και τωρα προσφατα εχω βρει δουλεια και ψιλοανεξαρτητοποιουμε .
Ωραια αφού θα πάρεις με δόσεις πήγαινε σε ένα μαγαζί που πουλάει και μεταχειρισμένα και πάρε ενα
φίλε μου. Το SYM καλό είναι αλλα ακριβό ρε συ.
Εγω εχω να προτείνω cbf 250 και kawasaki zx250.
dimis_gr
21/06/2012, 13:51
Το τι θα πάρεις θα το ψάξεις και αναλογα του τι σε βολεύει. Θα σε συμβούλευα να οδηγήσεις κανα 2-3 μηχανες γυμνα ον-οφφ κλπ. Απο κει και πέρα για το δίπλωμα που ανέφερες απ' όσο ξέρω από το 2013 αλλάζει το σύστημα και απεριόριστα θα μπορείς να βγάλεις από τα 24. 18-20 μέχρι 125, 20-24 μέχρι 50 άλογα αν θυμάμαι καλά. Ψάξ' το λιγο
πηγα χθες στην σχολη , απο βδομαδα αρχιζω .... τους ρωτησα για αυτο που ειπες για τα διπλωματα , αλαλ δεν εχουν ιδεα .. μαλλον δεν ειναι ακομα επισημο και απλα παιζετε .
οσο στο σχολιο του paramedic , εχω αρχισει και το νιωθω αυτο που λες πως ειναι ακριβο .... 4000 καινουργιο το SYM θα μου βγει 75ε το μηνα για 6 χρονια!!!
ενω μια ninja250 κιμενετε γυρο στα 2.500 με 3000 μαξ , σιγουρα θα μπορουσα να την αποπληρωσω πιο ανετα .
πχ
http://www.xe.gr/automoto/used-bikes-KAWASAKI,ZX-14831765.html
http://www.xe.gr/automoto/used-bikes-KAWASAKI,NINJA-15085885.html
αλλα στην περιπτωση που αποφασισω να παρω μεταχειρισμενο απο καποιο μαγαζι ...τι πρεπει να προσεξω ? υποθετικα εφοσον ειναι μαγαζι δεν θα μου παιξει καμια μ@#$%#$% , σωστα? και οταν θα λενε πως ειναι "ΟΚ" θα ειναι πραγματικα ΟΚ!
...υποθετικα εφοσον ειναι μαγαζι δεν θα μου παιξει καμια μ@#$%#$% , σωστα? και οταν θα λενε πως ειναι "ΟΚ" θα ειναι πραγματικα ΟΚ!
οχι
devil's animal
22/06/2012, 19:26
φιλικη συμβουλη:
ΜΗΝ βαλεις δοσεις.
δεν ξερεις αν θα εχεις δουλεια αυριο-μεθαυριο
και επισης το μηχανακι που θα εχεις μολις ξεπληρωσει σε χ χρονο
1) θα εχει παλιωσει σε αυτο τον χρονο
2) θα σου εχει κοστισει ο κουκος αηδονι με τους τοκους
κοιτα να μαζεψεις κανα φραγκο και αν θες δανεισου απο φιλικο/οικογενειακο περιβαλλον για να συμπληρωσεις ολο το ποσο. κανεις και καλυτερα παζαρια με ολα τα € στο χερι...
:wave2:
LogOutGoRide
23/06/2012, 11:25
φιλικη συμβουλη:
ΜΗΝ βαλεις δοσεις.
δεν ξερεις αν θα εχεις δουλεια αυριο-μεθαυριο
και επισης το μηχανακι που θα εχεις μολις ξεπληρωσει σε χ χρονο
1) θα εχει παλιωσει σε αυτο τον χρονο
2) θα σου εχει κοστισει ο κουκος αηδονι με τους τοκους
κοιτα να μαζεψεις κανα φραγκο και αν θες δανεισου απο φιλικο/οικογενειακο περιβαλλον για να συμπληρωσεις ολο το ποσο. κανεις και καλυτερα παζαρια με ολα τα € στο χερι...
:wave2:
Πίστεψέ με, έτσι είναι καλύτερα, απλά ακόμη καλύτερα να είναι δικά σου όλα τα λεφτά.
devil's animal
23/06/2012, 11:32
Πίστεψέ με, έτσι είναι καλύτερα, απλά ακόμη καλύτερα να είναι δικά σου όλα τα λεφτά.
το ξερω ρε Κωστη και εγω δεν μπορω να δανειστω ουτε απο τον πατερα μου, αλλα αν ο αλλος ειναι τερμα κ@υλωμενος για μηχανακι, και εχει μαζεψει ενα καλο ποσο αλλα δεν του φτανουν, ειναι καλυτερα να δανειστει απο καποιον δικο του χωρις να υπαρχουν τοκοι και πανωτοκια...;)
LogOutGoRide
23/06/2012, 11:52
το ξερω ρε Κωστη και εγω δεν μπορω να δανειστω ουτε απο τον πατερα μου, αλλα αν ο αλλος ειναι τερμα κ@υλωμενος για μηχανακι, και εχει μαζεψει ενα καλο ποσο αλλα δεν του φτανουν, ειναι καλυτερα να δανειστει απο καποιον δικο του χωρις να υπαρχουν τοκοι και πανωτοκια...;)
Κάποιον μου θυμίζει το παλικάρι. :lol:
Έχω κάνει και τα δύο. Ειλικρινά την δεύτερη φορά το ευχαριστήθηκα περισσότερο. Είχα όμως μαγιά το hornet και συμπλήρωσα την διαφορά απο μια ευκαιρία (στα μάτια μου έτσι φαίνεται ακόμη και τώρα) που δεν γινόταν να χαθεί. Δυστυχώς εδώ ταιριάζει μια λέξη που απεχθάνομαι και ίσως να είμαι ο τελευταίος που πρέπει να την γράψει.
ΥΠΟΜΟΝΗ
περιμενε τους 5 μηνες βγαλε απεριοριστο και πανε παρε κανα cb 400
GiannisBlessed
23/06/2012, 14:15
συμφωνω με τους απο πανω...
οι δοσεις ειναι μια ωραια παγιδα.
μπλεκεις και χρωστας.
τα πραγματα ειναι ρευστα δεν πιστευω οτι ειναι καλη εποχη.
εγω στην θεση σου θα εκανα(αυτο που εκανα δλδ) το εξης.
φτηνο καλο μηχανακι.
αν σε ενδιαφερει η κατηγορια δρομου τοτε κοιτα το bros 400
ξερω και ενα καλο που πουλιεται απο εναν φιλο.
νομιζω στα 1400ευρο.
λιγοτερο απο τα μισα για το νιντζακι.
το οτι ειναι 400 κυβικα μην σε τρομαζει εχει ακριβως ιδια δυναμη με το ninja 250.
αλλα εχει ροπη απο χαμηλα και ειναι πιο ευχαριστο.
σε παει και ταξιδακια ανετα.
ανταλακτικα βρισκεις ευκολα απο "σπασμενες" μοτοσυκλετες και ειναι σχεδον τσαμπα.
οριστε και η αγγελεια.
την δευτερα βαζει και καινουρια αλυσιδα γραναζια!!
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2356497/
...μα καλα τοσο παγιδα ειναι οι δοσεις ? επιδη βλεπω πως το επιτοκιο ειναι 10% , δηλαδη 2200 για ενα μηχανακι των 2000 . δεν ειναι φοβερο ...αλλα κατι παραπανω ξερετε εσεις!!
αυτο
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2556449/
οπως προειπα απο βδομαδα αρχιζω μαθηματα! το διπλωμα μου βρικε 450 συνολικα (φιλικι τιμη), καλα πιστευω μιας και δεν εχω αλλο στην κατοχη μου .
οποτε στην καλυτερη μεχρι τελος του επομενου μηνα θα το χω παρει στα χερια μου , και θα χω και ενα 500αρικο στην ακρη ,
απο κει και περα , ισως να ζητησω καποια βοηθεια απο κανα συγγενη με λεφτακια γιατι απο οικογενεια δεν τραβαει ...
ωραιο το ΒΡΟΣ που εδιξες επανω , αμα δεν το χει δωσει μεχρι τοτε ισως να το κοιταξω λιγο , αρκει να παρω budjet για μετρητα!
yes , χωρις να χω αλλο διπλωμα , αθηνα
το honda bross ειδα καει κοντα 5 λιτρα στα 100κμ , δεν ειναι καπως ΤΟΟΟΟ ΜΑΤΣΣΣ?
στα τρικαλα το χα βγαλει 250 :D
το bros που σου πε ο γιαννης μια χαρα ειναι για 1ο μηχανακι και το συγκεκριμενο φαινεται και σε αρκετα καλη κατασταση,ισως οτι καλυτερο αν εχεις διπλωμα α1
κολοφαρδοι ειστε εσεις οι μη-αθηναιοι , τα παντα εδω ειναι πανακριβα
GiannisBlessed
24/06/2012, 13:41
φιλε μου περιπου τοσο καει.
και αν το πας χαλαρα παει και λιγο πιο κατω.
αλλα το sym δεν νομιζω να καει οντως αυτα που λεει οτι καει.
σιγουρα καει ομως λιγοτερο.γιατι ειναι και πιο αδυναμο στο κατω κατω.
ειναι και μονοκυλινδρο ενω το μπροστακι ειναι v2.
450 ειναι πολλα πιστευω.
παντως αν θες την γνωμη μου...
την ποιοτητα του παλιου honda δεν την βρισκεις πουθενα.
πιο sym και πιο ninjaκι.
το μπρος αν το δει ματι που ξερει πεντε πραγματα καταλαβαινει ποσο ανωτερο σαν κατασκευη ειναι.
οσο για το sx 125
ειναι μια χαρα.
αλλα αν σκεφτεις τι αλλο παιρνεις σημερα με 2000-2500 μου φαινεται χαζη αγορα.
αν σε νοιαζει οντως η καταναλωση τοτε σιγουρα ΔΕΝ θες να παρεις 125 διχρονο.
εδω τα 70ρια καινε 5/100κμ!!
συν το λαδι ειναι και αυτο ενα κοστος...
Οποτε honda bross , φαινετε βαρβατη μηχανη παντος , σιγουρα δεν θα με προδωσει , το μονο που φοβαμε ειναι οτι ειναι μοντελο της προηγουμενης χιλιετιας :P
αλλα τωρα που το σκεφτομαι , καλυτερα να παρω αυτο , να ειμαι στα ορια του διπλωματος 33 ιππους . και μετο περασμα των 2 χρονων θα αλλαξω μηχανη πιο αφοβα νομιζω
chr1s_86
24/06/2012, 20:54
Οποτε honda bross , φαινετε ....
Αν κοιτάξεις καλύτερα, φαίνεται και το ότι γράφεται με ένα S, BROS ;)
Επίσης το "σίγουρα δεν θα με προδώσει" δεν ακούγεται και πολύ καλό όταν μιλάμε για μοτοσυκλέτα 20ετίας, ωστόσο αν είναι σε καλή κατάσταση πιθανότατα δεν θα σε ταλαιπωρήσει...
το δεν θα με προδωσει κολαει στο οτι με οσο ψαξιμο εκανα , ολοι λενε πως ειναι σκετο θηριο και δεν νιωθει . οποτε ελπιζω πως ακομα 2 χρονια θα μπορουσε να τα βγαλει ανετα!! :P
GiannisBlessed
25/06/2012, 12:32
το bros πιστευω κατι ninjakia και symακια θα τα θαψει σε καμια 10ετια!!χαχαχα