PDA

View Full Version : Πως πείθουμε κάποιον να ξενιτευτεί

Emden
17/06/2012, 01:22
Λίγο πολύ 'οτι λέει ο τίτλος. Το τελευταίο καιρό ζώ στο εξωτερικό (Σουηδία). Πρόσφατα μου προσφέρθηκε δουλεία στο αντικείμενο μου με τριπλές μπορεί και τετραπλές αποδοχές από ότι στην Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι πως να πείσω την κοπέλα μου να πάρει την μεγάλη απόφαση να ανέβει. Πρόσφατα βρήκε δουλεία μετά από ψάξιμο 2 σχεδόν χρόνων με μισθό 540 εύρω.... Πείτε κανένα επιχείρημα γιατί είναι αμετάκλητη και δεν έχω ιδέα πως να το διαχειριστώ. Έχει έρθει στη χώρα πάνω από 4 φορές και γενικά της άρεσε αλλά άλλο ο τουρισμός αλλό μόνιμα ή για κάποια χρόνια τουλάχιστον.

Lioulios
17/06/2012, 01:25
Πες της πως θα την κάνεις βασίλισσα .

...If u know what i mean
...την κοπέλα μου ....

siraxanz
17/06/2012, 06:47
Ε ρε κάτι διλήματα....:)
Αν λοιπόν είναι αμετάκλητη,
εσύ πάρε την δουλειά και να δεις όταν καταλάβει ότι σε χάνει πως θα έρθει επάνω...
με τα τέσσερα, σαν προσκυνητής στην Τήνο...

Ζόρισε λίγο τις καταστάσεις και στην τελική.....:wave2:

Εχετλαίος
17/06/2012, 07:09
Ελεύθερη βούληση, φίλε.
Και τα λ7 ή μια δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασες δεν είναι το παν για όλους.
:wave2:

faraway
17/06/2012, 07:11
Άσε που στη τελική έχει και στη Σουηδία γυναίκες . :lol:

261694

toyar
17/06/2012, 07:44
τετραπλασια ειπες;:smokin:
εχω μια κουνιαδα ανυπαντρη σε πολυ καλη κατασταση που δεν κολαει σε μερη
να στη στειλω πανω;

λαμπαδα θα μου αναψει ο πεθερος μου:bawl:

Cpt. Haddock
17/06/2012, 07:55
Λίγο πολύ 'οτι λέει ο τίτλος. Το τελευταίο καιρό ζώ στο εξωτερικό (Σουηδία). Πρόσφατα μου προσφέρθηκε δουλεία στο αντικείμενο μου με τριπλές μπορεί και τετραπλές αποδοχές από ότι στην Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι πως να πείσω την κοπέλα μου να πάρει την μεγάλη απόφαση να ανέβει. Πρόσφατα βρήκε δουλεία μετά από ψάξιμο 2 σχεδόν χρόνων με μισθό 540 εύρω.... Πείτε κανένα επιχείρημα γιατί είναι αμετάκλητη και δεν έχω ιδέα πως να το διαχειριστώ. Έχει έρθει στη χώρα πάνω από 4 φορές και γενικά της άρεσε αλλά άλλο ο τουρισμός αλλό μόνιμα ή για κάποια χρόνια τουλάχιστον.

http://www.cosmopolitan.gr/forum/viewforum.php?f=1

vaska
17/06/2012, 08:50
Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία οφείλεις να χειριστείς το θέμα δημοκρατικά, πχ "αγάπη μου εγώ θα πάω για δουλειά και μόνιμη εγκατάσταση στη Σουηδία ΕΡΘΕΙΣ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙΣ".

siraxanz
17/06/2012, 09:30
http://www.cosmopolitan.gr/forum/viewforum.php?f=1

Έλα βρε καπτεν μην είσαι τόσο σκληρός με το παληκαρι, έχει και τις ανυσηχίες του είναι και ευαίσθητος....

ας το μοιραστεί μαζί μας.... που τον στέλνεις με τα θηρία??? :D

Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία οφείλεις να χειριστείς το θέμα δημοκρατικά, πχ "αγάπη μου εγώ θα πάω για δουλειά και μόνιμη εγκατάσταση στη Σουηδία ΕΡΘΕΙΣ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙΣ".

Αυτό.....:lol:

Cpt. Haddock
17/06/2012, 09:34
Δε στέλνω αυτον, αλλα την κοπέλα του.

Εμεις εδω ουτε για μηχανες δεν ξερουμε να μιλησουμε, θα δωσουμε και συμβουλές για σχέσεις?

Να μετονομασουμε τοτε το moto.gr σε agapitimary.gr

vaska
17/06/2012, 09:40
Δε στέλνω αυτον, αλλα την κοπέλα του.

Εμεις εδω ουτε για μηχανες δεν ξερουμε να μιλησουμε, θα δωσουμε και συμβουλές για σχέσεις?

Να μετονομασουμε τοτε το moto.gr σε agapitimary.gr

Να σε δω μοντερέιτορ σε τέτοιο φόρουμ και τι στον κόσμο!!!!!!!!!!!

Τον εφιάλτη όμως να είσαι μοντ στο agapitimary.gr και να μιλάνε για μοτο και μοτοβόλτες τον έχεις σκεφτεί????

:bawl::bawl:

siraxanz
17/06/2012, 10:13
:rotflmao: με ευθυμήσατε και πολλά ευχαριστώ σας....

Στο θέμα μας όμως απαντήσαμε... ας είμαστε και απειροι σε αυτά....

@ngelos
17/06/2012, 11:13
Πρόσφατα βρήκε δουλεία μετά από ψάξιμο 2 σχεδόν χρόνων με μισθό 540 εύρω....

Πες της ότι θα της δίνεις εσύ τα 540Ε το μήνα...:lol::lol::lol:

Άσε που στη τελική έχει και στη Σουηδία γυναίκες . :lol:

Αλλιώς μπορείς να αρχίσεις όντως να γνωρίζεις νέους λαούς και έθιμα...:lol::lol::lol:
...Βέβαια οι Σουηδέζες είναι λιγάκι δύσκολες με τα ξένα παλικαράκια.

Επίσης ,μην σε απογοητεύσω, την κοπελιά σου δν την βλέπω να ανεβαίνει όσο είναι σε ηλικία που δν φοβάται μην χωρίσετε και δν βρει κάποιον μετά να την πάρει...:cry:

BLACKGAS
17/06/2012, 11:17
Για να πείσεις κάποιον να πράξει οτιδήποτε πρέπει απλά να τον πείσεις ότι θα είναι θετικό το ισοζύγιο συνεπειών των πράξεών του για αυτόν, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αρκεί να μην αντίκεινται σε αρχές που θεωρεί απαραβίαστες.
Απλά τα πράγματα δεν είναι άσπρο - μαύρο και επιπλέον οι άνθρωποι σκέφτονται υπό πίεση (και είμαστε 2+ χρόνια υπό συνεχόμενη πίεση) πολλάκις μη ορθολογικά, απαιτείται σε αντίστοιχες σοβαρές αποφάσεις, το λιγότερο ειλικρίνεια μεταξύ των κοντινών μας ανθρώπων.
Τα υπόλοιπα ψάξε τα μέσα σου.

devil's animal
17/06/2012, 11:22
Ελεύθερη βούληση, φίλε.
Και τα λ7 ή μια δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασες δεν είναι το παν για όλους.

αυτο.

αλλα αν της βρεις εσυ μια δουλεια με πολλα περισσοτερα απο αυτα που εχει βρει, θα ειναι διπλο το "καλο".
1ον θα εχει εσενα.
2ον μια καλη δουλεια με καλα λεφτα.

kostaspetrou
17/06/2012, 12:23
Απλά πες της ότι εσύ δεν παίζει να επιστρέψεις Ελλάδα(και με το δίκιο σου).
Τότε θα φανεί κατά πόσο γουστάρει εσένα και μια αξιοπρεπέστατη επιβίωση σε μια σοβαρή χώρα ή το να μείνει εδώ και να φυτοζωεί με 540.
Αν θέλει έχει καλώς.
Αν όχι,τότε συγγνώμη αλλά δεν είναι δίκαιο να καταστραφείτε και οι δυο για ένα καπρίτσιο.Αυτό θα συμβεί αν επιστρέψεις εσύ.

Vstrommer71
17/06/2012, 12:44
Eμενα παντως η δικια μου ερχεται τρεχοντας.Το θεμα ειναι βεβαια σε ευλογο χρονικο διαστημα να βρω κι εγω καμμια κανονικη δουλεια εδω!
Οποτε οπως καταλαβαινεις,εχω το σχεδον αναποδο προβλημα απο εσενα:D
(Αχ,ποσο μου "λειπουνε" τα 37αρια της Ελλαδας βλεποντας εξω να βρεχει και να εχει 20 βαθμους max...)

Εχετλαίος
17/06/2012, 13:52
Απλά πες της ότι εσύ δεν παίζει να επιστρέψεις Ελλάδα(και με το δίκιο σου).
Τότε θα φανεί κατά πόσο γουστάρει εσένα και μια αξιοπρεπέστατη επιβίωση σε μια σοβαρή χώρα ή το να μείνει εδώ και να φυτοζωεί με 540.
Αν θέλει έχει καλώς.
Αν όχι,τότε συγγνώμη αλλά δεν είναι δίκαιο να καταστραφείτε και οι δυο για ένα καπρίτσιο.Αυτό θα συμβεί αν επιστρέψεις εσύ.

Ό,τι να ναι...

Gia
17/06/2012, 14:04
mh th zorizeis. ama den to kanei me th kardia ths 8a fate kai oi dyo paketo..

blackbusa
17/06/2012, 14:09
δεν υπαρχει κανενα επιχειρημα...εσυ τα ζυγισες και εκανες την κινηση να φυγεις...και απο οτι φαινετε σου πανε και ολα καλα....οπως και αυτη εχει αποφασησει να μεινει εδω να πολεμησει...μολις καταλαβει οτι ο πολεμος εδω ειναι χαμενος θα στο ζητησει απο μονη της να ανεβει...μονο κανε λιγο υπομονη...αλλωστε (προσωπικη αποψη) με τον ανθρωπο που γουσταρουμε και θελουμε να ειμαστε μαζι τον ακολουθουμε...τα (πολλα)λεφτα δεν φερνουν σιγουρα την ευτυχια...αλλα και τα καθολου σου φερνουν σιγουρα αγχος/δυστηχια/ανασφαλεια/κλπ...καλος ο ηλιος η θαλασσα κλπ...αλλα αν δεν μπορεις να τα απολαυσεις κιολλας ειναι ματαιο...

skylaros
17/06/2012, 16:58
η γυναίκα πρέπει να ακολουθήσει τον άντρα? φίλος γύρνα εσύ πίσω χέσε τα λεφτά και γύρνα στην αγάπη σου και ας τρώτε από τα συσσίτια!(είδες δε σου αρέσει η ιδέα) Εγώ βλέπω εσένα να είσαι λάθος, μπορεί να λες πως είσαι οκ πάνω αλλά μάλλον θες να πάρεις και ένα souvenir από τη homeland μόνο που μιλάς για μια ψυχή που μπορεί να μη θέλει να αφήσει τις συνήθειες και αυτά που αγαπάει για να ακολουθήσει ένα από όλα αυτά που αγαπάει που όμως επέλεξε να φύγει (ίσως και κοιτώντας την πάρτη του). Πολύ μου τι δίνεις φίλος που μας ζητάς να σου δώσουμε συμβουλές για να τη μπερδέψεις με τεχνάσματα... ΑΝ γουστάρει θα έρθει αν όχι ή θα έρθεις εσύ (πράγμα λάθος αν δε το θες πραγματικά να έρθεις) ή θα συνεχίσει η σχέση σας έτσι και όσο πάει ή τέλος χωρίζεις

Τα έχω ζήσει και εγώ πριν χρόνια και όχι με μια αλλά με 3 σχέσεις μου που μεσολαβούσε απόσταση (διαφορετικές περιόδους η κάθε μια, μη θίξουμε και τις κυρίες του forum) και μιλάω για ίδια ίσως και μεγαλύτερη απόσταση και να σου πω πως και εγώ ψάχνω 2 χρόνια δουλειά και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξαναφύγω έξω. Ότι και να κάνεις μη πιέσεις καταστάσεις άστο να έρθει από μόνο του και φυσικά αν αγαπάς όχι απόσταση δεν υπολογίζεις αλλά ούτε θεό και διάολο!

nikolas1709
17/06/2012, 17:56
φιλαρακι δεν ειναι εποχεσ για ροματζο βγαλε κανενα φραγκο να στειλεισ και σε μασ
το μονο επιχειρημα που βλεπω για να ερθει ειναι να τησ βρεισ δουλεια και να τησ κανεισ και προταση γαμου

bulmont
17/06/2012, 18:28

Δυό χρόνια κυνήγαγε ρε η κοπέλα την θέση-όνειρο των 540 ευρώ (πιστεύω ''καθαρά'' και με ασφάλεια)
και θές να της το καταστρέψεις;;;;;;;;;;;

faraway
17/06/2012, 19:05
540 ευρώ (πιστεύω ''καθαρά'' και με ασφάλεια)

:lol::lol::lol::lol:

μπα σε καλό σου ...άκου καθαρά !! :lol:

the who
18/06/2012, 11:18
Ωραια,δουλεια βρηκες.Τωρα μενει να βρεις και μια κοπελα που να σε γουσταρει και να στεκεται διπλα σου.:cool:

skylaros
18/06/2012, 11:42
ρε πάτε καλά μια κοπέλα ή ένας άντρας που δε θέλει να ξενιτευτεί πάει να πει πως δεν αγαπάει το σύντροφο του και δε στέκεται δίπλα του? στην τελική η συνθήκη όταν γνωρίστηκαν ήταν ότι και οι δύο ζούσαν εδώ! άρα πρώτα ο φίλος την "έκανε" από τη "συμφωνία" αυτός άλλαξε τα δεδομένα.

sniper
18/06/2012, 13:06

Όχι ρε φίλε..

Θα τα δει όλα αυτά ο Trooper και ποιος τον σώζει από την κατάθλιψη μετά...

Cpt. Haddock
18/06/2012, 13:09
Όχι ρε φίλε..

Το ΚΤΜ :smokin:

EVI
18/06/2012, 13:15
Όχι ρε φίλε..

οιιι οιιι και με καταθλιψη και με ΚΤΜ θα φυγω εγω απο τη χωρα μετα

sniper
18/06/2012, 13:18

Σόρρυ κιόλας αλλά δεν την λένε Φωτεινή...

just checking...

EVI
18/06/2012, 13:20
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ 2η φορα που επεσε ο καφες στο πληκτρολογιο σημερα , σκατα χαχαχαχαχαχαχ

ασε που τηλεφωνω στον τρουπεριδι και δε το σηκωνει ... τυχαιοο

sniper
18/06/2012, 13:22
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ 2η φορα που επεσε ο καφες στο πληκτρολογιο σημερα , σκατα χαχαχαχαχαχαχ

ασε που τηλεφωνω στον τρουπεριδι και δε το σηκωνει ... τυχαιοο

Ωχ... Η κλήση σας προωθείται ή κάτι σουηδικό;?

atom_smasher
19/06/2012, 12:37
Ασε λιγο καιρο να περασει και βλεπεις. Αν αλλαξουν οι συνθηκες μπορει και να ερθει. αν οχι, απλα αντεχετε οσο γινεται λογο αποστασης και μετα μαλλον διαλεγεις Σκανδιναβική αντικαταστάτρια. Αν και δεν ειμαι ο πιο ειδικος να μιλησω μιας και εγω ακολουθησα την δικια μου...αμεσως σχεδον, αφηνοντας δουλειά κλπ.

GFawkes
19/06/2012, 13:41
Πες της πως αν δεν ανεβει
θα πνιξεις το πονο σου με τις Σουηδεζες.....καθημερινα....

θα το πιασει το νοημα....

αν οχι...πιασε εσυ της σουηδεζες

TROOPER
19/06/2012, 15:26
περαν του οτι ευη και σναιπερ τον ΜΠαιζετε :smokin:

αλεξανδρε παιδι μου εισαι καθολου καλα???τι σοι ερωτηση ειναι αυτη?αν ερθει καλως,αν δεν ερθει καλυτερα!!!

αυτη θα αποφασισει αν θα εισαι μονογαμικος η πολυγαμικος! :smokin:

Doufe
19/06/2012, 16:01
απο προσωπικη εμπειρεια, εγω πλεον ειμαι Κυπρο/λονδινο με πολυ καλα λεφτα κ γνκ τρελες ανεσεις κ αφου καταφερα να της βρω δουλεια με τα 3πλασια απ'οτι παιρνει Ελλαδα στην κυπρο μου ειπε οχι ορθα κοφτα!!! το προσπαθησα 1 κ 2 κ 3 ε δεν εγινε τπτ !!! οποτε απλα ο καθενας πηρε τον δρομο του. :wave2:

Corvo
19/06/2012, 18:45
φιλε η ξενιτια ειναι δυσκολη, αλλοι την παιρνουν ευκολα και αλλοι οχι.
δεν μπορεις να πιεσεις κανεναν, και δεν θα στο προτεινα.

:beer:

MikeG
19/06/2012, 19:35
Αν σε θέλει θα έρθει. Σαφώς είναι και τι τρόπο ζωής ψάχνει ο καθένας, αλλά τα συναισθήματα αυτού του επιπέδου, θεωρώ ότι είναι πάνω από όλα. Πήγαινε λοιπόν & αν δεν, θα βρεις άλλες..

Ovi
20/06/2012, 11:12
Πήγαινε Σουηδία--> κράτα επαφές-->
περίμενε ο μίσθός στην Ελλάδα να πέσει στα 100 ευρώ ή κάτι δραχμές --> :a013:

Ktm.Prestige
21/06/2012, 01:26
+1000
:a013:

φιλε η ξενιτια ειναι δυσκολη, αλλοι την παιρνουν ευκολα και αλλοι οχι.
δεν μπορεις να πιεσεις κανεναν, και δεν θα στο προτεινα.

:beer:

harpoon
23/06/2012, 22:35

Αν δεν το θελει απο μονη της, δεν γινεται. Μην το πιεζεις. Αλλα αν θελεις να πιουμε κανα καφεδακι κ εισαι κ Στοκχολμη, μεσα ειμαι.
Α ναι, Καλως ηλθες.

hidefnick
24/06/2012, 11:21
Κάτσε εσύ κανένα εξάμηνο πρώτα Σουηδία, και δες μήπως δεν αντέξεις, και άσε αυτά τα διλήμματα για αργότερα....

Emden
24/06/2012, 11:24
Είμαι ήδη δυο χρόνια πάνω. δε τίθεται θέμα με έμενα. Η δουλεία είναι γετεμπορι και εγω μενω στοκχολμη αλλα δε νομιζω να ναι κ τοσο τραγικη η διαφορα, απλα λιγο πιο μικρη η πολη και πιο πολυ βροχη.

Vstrommer71
24/06/2012, 13:18
...Η δουλεία είναι γετεμπορι και εγω μενω στοκχολμη αλλα δε νομιζω να ναι κ τοσο τραγικη η διαφορα, απλα λιγο πιο μικρη η πολη και πιο πολυ βροχη...
Σκεψου και τους μη γνωριζοντες οτι για τους εν Ελλαδι το Γετεμπορι ειναι μια αγνωστη πολη.Πες Γκετεμποργκ να σε καταλαβουνε:D
Περαν τουτου αν η δεσποινις εχει καποια αισθηματα για σενα κανονικα θα ανεβει και θα πει κι ενα-Σουηδικο-τραγουδι.Εαν δεν θελει,το μοναστηρι να ειναι καλα κι απο-ξανθους-καλογερους εχει εδω μπολικους!:lol:

Corvo
24/06/2012, 13:23
\
Εαν δεν θελει,το μοναστηρι να ειναι καλα κι απο-ξανθους-καλογερους εχει εδω μπολικους!:lol:

σαν δεν ντρεπεσαι λιγο...:lol:

SoulGR
24/06/2012, 13:27
φιλαρακι εχω εγω κατι ματζουνια αλλο πραμα,αν εδνιαφερεσαι στειλε πμ,στην τιμη θα τα βρουμε :rotflmao::rotflmao::rotflmao:

Vstrommer71
24/06/2012, 14:33
σαν δεν ντρεπεσαι λιγο...:lol:
To ωραιο της υποθεσης ειναι οτι η δικια μου με εχει παρει στο ψιλο του στυλ "ξερω θα βρεις καμμια ξανθια Σουηδεζα και θα με αφησεις κτλ κτλ":lol:
Οποτε ερχεται...τρεχοντας,καμμια δουλεια να βρουμε με το καλο...
(Ετσι ειναι,αμα θελει η γυναικα να ειναι μαζι σου θα ερθει,αλλιως με το στανιο δεν γινεται δουλεια)