PDA

View Full Version : 50αράκι

whatever
19/06/2012, 12:08
Η ιστορία γνωστή και χιλιειπωμένη, οπότε να κάνω και εγω την ερώτηση μου, ε; :rolleyes:
Θέλω ένα 50αράκι (δε μπορω να βγάλω δίπλωμα για παραπάνω λόγω ηλικίας). Τη μηχανή τη θέλω για κοντινές αποστάσεις κυρίως και ο λόγος που την παίρνω είναι για εξοικονόμηση χρόνου (και γιατι θέλω μηχανή:D). Η αλήθεια είναι οτι τα σκουτερ δε τα συμπαθώ πολύ, μου φαίνεται περίεργο να συνηθίσω τον τρόπο που κάθεσαι και οδηγείς, όσο για τα παπιά και πάλι δε με τρελαίνουν.Θα ήθελα μερικές προτάσεις για ένα μηχανάκι με τέτοιο σουλούπι http://www.bikez.com/pictures/yamaha/2006/22781_0_1_2_dt%2050%20x_Image%20credits%20-%20Yamaha.jpg και περιπου μέχρι 500 ευρώ, οπότε υποθέτω οτι πάω σε μεταχειρισμένες.
Αυτο που θέλω είναι να μου παρέχει ασφάλεια(να μην τρέχω και φοβάμαι μη διαλυθεί το μηχανάκι :rolleyes: ),να μην είναι πολυ βαρυά γιατι είμαι κοπέλα,να μπορώ να την κουματάρω και να μην καίει τα κέρατά του:cool:

Ευχαριστώ :)

MikeG
19/06/2012, 12:10
Welcome

Δες τα 50αρακια που έχει η Derbi εδώ : http://www.derbi.com/int/

Για την ακρίβεια, δες αυτό : http://www.derbi.com/int/index.php?option=com_content&task=view&id=194&Itemid=349

mikes
19/06/2012, 13:00
YAMAHA DT 50 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?offer_type=sale&category=&make=270&variant=DT+50&price-from=&price-to=&so=dm&or=d&registration-from=&registration-to=&rg=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&hi=&modified=)

HONDA MTX 50 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?offer_type=sale&category=&make=22&variant=MTX+50&price-from=&price-to=&so=dm&or=d&registration-from=&registration-to=&rg=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&hi=&modified=)

δυστυχως για πιο καινουρια μοντελα πρεπει να διαθεσεις πιο πολλα λεφτα! εγω προσωπικα παντως αυτα στις αγγελειες που σου εβαλα ΔΕΝ θα τα αγοραζα με την καμια!!

whatever
19/06/2012, 14:44
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, εντάξει με τα χρήματα επειδη το έψαξα λίγο και δε βρήκα κατι που να μου αρέσει θα κάνω υπομονή και θα πιάσω καμια δουλίτσα τώρα το καλοκαίρι και θα μαζευτούν αλλά δε νομίζω πάνω απο ένα χιλιάρικο μαζί με το κράνος.

*motomike, γιατι δε θα αγόραζες;

mikes
19/06/2012, 16:42
*motomike, γιατι δε θα αγόραζες; γιατι ειναι παμπαλαια ή/και εμφανως κακοποιημενα! (για τα συγκεκριμενα των αγγελειων μιλαμε παντα!)

whatever
19/06/2012, 17:41
εχεις να μου προτείνεις κάτι πιο καινούριο;
και το ktm duke II μου άρεσε αλλά δεν έχει 50αρι δυστυχώς

whatever
21/06/2012, 09:10
Κοίταξα λίγο και για scooter/παπι και έχω δυο απορίες
1)Επειδή αρχικά ήθελα βέσπα αλλά μου είπαν οτι γλιστράνε πολύ οι ρόδες και είναι επικίνδυνο, ισχύει κάτι τέτοιο; γιατι απο τα ελάχιστα σκουτερ που μου αρέσουν είναι και το runner που επίσης έχει μικρές ρόδες
2)Το στρογγυλοφάναρο c50 είναι ασφαλές σαν μηχανάκι(λόγω ηλικίας) ; και αν όχι υπάρχει κάτι πιο σύγχρονο με παρόμοια εμφάνιση;

*c50 με χαρτιά υπάρχουν; γιατι όσα έχω δει δεν αναφέρουν τίποτα

mikes
21/06/2012, 09:19
τα σκουτερ αμα εχουν καλα λαστιχα δεν εχουν θεμα ολισθηροτητας! απλα εχουν ενα θεματακι με τις μεγαλες λακουβες λογο μικρων τροχων! αν μαθεις να τις αποφευγεις
τοτε θα εισαι οκ! απλα αν παρεις σκουτερ κοιτα να εχει τροχο απο 12 ιντσες και πανω καλυτερα!
στρογγυλοφαναρα υπαρχουν παρα πολλα καλοσυντηρημενα και φυσικα οσα κυκλοφορουν εχουν και χαρτια! υπαρχει πιο συγχρονο με ιδια σχεδον εμφανιση αλλα δυστυχως
πωλειτε μονο στην ιαπωνικη αγορα!!
αν θες συγχρονο φθηνο αξιπιστο και ασφαλες παπι κοιτα τα 50αρια της kymco καθως και τα daytona dy50 και sprinter 50

(οταν λες διπλωμα για παραπανω δεν μπορεις να βγαλεις λογο ηλικιας τι εννοεις? ποσο εισαι δλδ??)

TROOPER
21/06/2012, 09:28
.........

(οταν λες διπλωμα για παραπανω δεν μπορεις να βγαλεις λογο ηλικιας τι εννοεις? ποσο εισαι δλδ??)

πως φαινεται καποιος που προσπαθει να αποφυγει τη φυλακη...:lol:

Cpt. Haddock
21/06/2012, 09:31
:p

262032

mikes
21/06/2012, 09:31
πως φαινεται καποιος που προσπαθει να αποφυγει τη φυλακη...:lol::lol::bawl: ρε πστ τρουπη σημερα εχεις τρελα κεφια! δευτερη ατακα σου που θα βαλω στις "κουβεντες μεγαλων ανδρων"

whatever
21/06/2012, 10:19
16 στα 17 είμαι.
Nομίζω του runner 12 inches ακριβώς είναι.

Cpt. Haddock
21/06/2012, 10:20
16 στα 17 είμαι.
Nομίζω του runner 12 inches ακριβώς είναι.

:a014:

Ε, συγγνωμη, εγω φταίω τώρα?

TROOPER
21/06/2012, 10:22

:bawl::bawl::bawl:

whatever
21/06/2012, 10:41

Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα..

Cpt. Haddock
21/06/2012, 10:43

Κανένα, πλάκα κάνουμε. Καλή αρχή σε ότι αποφασίσεις :beer:

TROOPER
21/06/2012, 10:45

στο οτι εκεινος δεν θα παρει συνταξη και ζηλευει εσενα που ενδεχομενως να μη φτασεις ποτε στην ηλικια για συνταξη :lol::lol::lol:

whatever
21/06/2012, 10:46
Οκ μάλλον παρανοήσα, σορρυ.
Να 'σαι καλά, σ'ευχαριστώ.

whatever
21/06/2012, 10:47
Γιατι να μη φτάσω ρε φίλε;

TROOPER
21/06/2012, 10:48
Γιατι να μη φτάσω ρε φίλε;

γιατι προσπαθουν να μας πεθανουν ρε φιλεναδα.

:lol:

whatever
21/06/2012, 10:59
Mάλιστα, το ψάχνω για τα μοντέλα και επανέρχομαι.

mikes
21/06/2012, 11:04
και μετα ρε χαμενοι παραπονιεστε γιατι δεν γινονται οι γυναικες μηχανοβιες!!!:lol:

αστους ρε κοπελια αυτους του δυο μην του ακους!! κανουν τα δικα τους!

αφου εισαι 16 στα 17 χτυπα ενα παπι η ενα σκουτερακι τωρα να κανεις τη δουλιτσα σου, και σε εναμισυ χρονο βγαζεις το κανονικο
διπλωμα για τα 25kw (κατηγορια Α1), χτυπας ενα 250αρι, και μετα απο δυο χρονακια που θα εχεις αποκτησει μια καποια εμπειρια
και ταυτοχρονα θα αλλαξει το διπλωμα σου αυτοματα σε απεριοριστο, πας σε μεγαλη μηχανη! αυτη ειναι συνηθως η κατα δαρβινο
φυσικη εξελιξη του μηχανοβιου!

α! και σε καμια περιπτωση δεν αμελουμε το θεμα της προφυλαξης ετσι???

κρανακι μπουφανακι και λοιπα παρελκομενα!!

TROOPER
21/06/2012, 11:06
και μετα ρε χαμενοι παραπονιεστε γιατι δεν γινονται οι γυναικες μηχανοβιες!!!:lol:
....

εμεις?δε πα να γινουν και αστροναυτες...!

@ngelos
21/06/2012, 11:11
www.car.gr/classifieds/bikes/view/1791507/ (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1791507/)

:yuck:...και είναι και από τα καλύτερα σε αυτά τα λεφτά.

Πάρε 125,δν είναι μηχανάκια αυτά τα 50άρια...:wave2:

Μην το πείς πουθενά,αλλά κοπέλα με κράνος πάντα στο κεφάλι δν σε γράφει κανένας.

mikes
21/06/2012, 11:27
www.car.gr/classifieds/bikes/view/1791507/ (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1791507/)

:yuck:...και είναι και από τα καλύτερα σε αυτά τα λεφτά.

Πάρε 125,δν είναι μηχανάκια αυτά τα 50άρια...:wave2:

Μην το πείς πουθενά,αλλά κοπέλα με κράνος πάντα στο κεφάλι δν σε γράφει κανένας. δεν ειναι λιιιγο εκτος κωδικα δεοντολογιας να προτεινεις σε μια εφηβη να παρανομησει??? λεω εγω τωρα!! το μηχανακι που προτεινες δλδ τι εχει και δηλωνεις απεχθεια? μια χαρα μηχανακι ειναι για να καλυψει τις απαιτησεις της!

TROOPER
21/06/2012, 11:32
..... για να καλυψει τις απαιτησεις της!

δεν ειναι λιγο αφελες να πιστευεις οτι μια γυναικα μπορει τοσο ευκολα να καλυψει τις απαιτησεις της? :lol::lol:

@ngelos
21/06/2012, 11:44
δεν ειναι λιιιγο εκτος κωδικα δεοντολογιας να προτεινεις σε μια εφηβη να παρανομησει??? λεω εγω τωρα!! το μηχανακι που προτεινες δλδ τι εχει και δηλωνεις απεχθεια? μια χαρα μηχανακι ειναι για να καλυψει τις απαιτησεις της!

Τι να σου πω ρε mike.Μάλλον δν έχεις δοκιμάσει να κρατήσεις κάτι τέτοιο για δικό σου.Αν θέλει μηχανή να πάρει Μηχανή.Τα 50άρια είναι ένα ψέμα.Αν θέλει 50άρι να πάρει Scooter ή κανά Glx.

Η δική σου "δεοντολογία" δηλαδή λέει να προτείνουμε σε κάποιον να πετάξει τα λεφτά του?

Γι'αυτό το έγραψα με μικρή γραμματοσειρά,γιατί ήταν θέμα χρόνου να έρθει η πρώτη γραφική απάντηση.

whatever
21/06/2012, 11:46
Επειδή έχω δει με τα μάτια μου ατυχήματα με μηχανάκια όπως και τα αποτελέσματα μετά απο αυτά εννοείται οτι πάντα με κράνος και μπουφαν(για το παντελόνι να πω την αμαρτία μου το σκέφτομαι ακόμα και για τις μπότες ακόμα περισσότερο) και εγώ και ο συνεπιβάτης. Γενικά αυτο που έχω καταλάβει με τις μηχανές είναι οτι δεν έχει τόση σημασία πόσο προσέχεις εσύ όση έχει πόσο προσέχουν οι άλλοι οδηγοί και κυρίως των αυτοκινήτων.
Επίσης όπως είπα η πρώτη μου επιλογή ήταν η βέσπα και την εγκατέλειψα (οπως και το runner) γιατι μου είχαν πει για τις ρόδες και είδα σημάδια στο σώμα φίλου του πατέρα μου απο πτώση ε και όσο να 'ναι ταρακουνήθηκα αλλά αν όντως δεν υπάρχει πρόβλημα και πρέπει απλα να κρατώ τα ελαστικά σε καλή κατάσταση τότε πάω σε vespa σίγουρα και αφήνω τα enduro για αργότερα με ktm duke II που το ζαχαρώνω ήδη! :a07:

mead5600 όταν πας να δώσεις για το δίπλωμα διάβασα οτι δε μπορείς να πας με πειραγμένο μηχανάκι(αν και αυτο που έστειλες είναι πανέμορφο!) γιατι το βλέπουν. Γενικά κι εμένα δε με νοιάζουν οι μεγάλες ταχύτητες, να μετακινούμαι θέλω μόνο, δηλαδή και σε αυτό που μου έδωσες δε νομίζω να πιάσω και πολλές φορές τα 80 γιατι οι διαδρομές που θελω είναι συγκεκριμένες και δε σηκώνουν και πολυ μεγάλες ταχύτητες .
Κάτι να ρωτήσω για τη vespa, διάβασα οτι στις ανιφόρες δυσκολεύεται αρκετά και πόσο μάλλον αν έχω κι άλλον άνθρωπο απο πίσω, ισχύει υπο προϋποθέσεις αυτό; ισχύει πάντα; τι γίνεται;

TROOPER
21/06/2012, 11:48
... Γενικά αυτο που έχω καταλάβει με τις μηχανές είναι οτι δεν έχει τόση σημασία πόσο προσέχεις εσύ όση έχει πόσο προσέχουν οι άλλοι οδηγοί και κυρίως των αυτοκινήτων....

καλα στερνα...

whatever
21/06/2012, 11:51
Δεν είπα οτι δε θα προσέχω, ίσα ίσα με αυτο που έγραψα εννοούσα οτι εκτος του οτι πρέπει να προσέχει την οδήγησή του ο αναβάτης πρέπει να προσέχει και τις ρόδες των 4τροχων.

mikes
21/06/2012, 11:52
Τι να σου πω ρε mike.Μάλλον δν έχεις δοκιμάσει να κρατήσεις κάτι τέτοιο για δικό σου.Αν θέλει μηχανή να πάρει Μηχανή.Τα 50άρια είναι ένα ψέμα.Αν θέλει 50άρι να πάρει Scooter ή κανά Glx.

Η δική σου "δεοντολογία" δηλαδή λέει να προτείνουμε σε κάποιον να πετάξει τα λεφτά του?
. σε γενικες γραμμες καλα τα λες, αλλα μιλαμε σε 16χρονη και οχι σε ενηλικα! τωρα οσον αφορα το αν δοκιμασα να κρατησω τετοιο μηχανακι για δικο μου, αμα σου πω τι μηχανακια ειχα στην κατοχη μου πριν περασω στα μεγαλα θα γελας μεχρι αυριο! σημειωτεον οτι εκ των 3 δυο τα πεταξα και το 3ο το χαρισα!! για πωληση ουτε λογος!!:lol:

mikes
21/06/2012, 11:59
mead5600 όταν πας να δώσεις για το δίπλωμα διάβασα οτι δε μπορείς να πας με πειραγμένο μηχανάκι(αν και αυτο που έστειλες είναι πανέμορφο!) γιατι το βλέπουν. Γενικά κι εμένα δε με νοιάζουν οι μεγάλες ταχύτητες, να μετακινούμαι θέλω μόνο, δηλαδή και σε αυτό που μου έδωσες δε νομίζω να πιάσω και πολλές φορές τα 80 γιατι οι διαδρομές που θελω είναι συγκεκριμένες και δε σηκώνουν και πολυ μεγάλες ταχύτητες .
Κάτι να ρωτήσω για τη vespa, διάβασα οτι στις ανιφόρες δυσκολεύεται αρκετά και πόσο μάλλον αν έχω κι άλλον άνθρωπο απο πίσω, ισχύει υπο προϋποθέσεις αυτό; ισχύει πάντα; τι γίνεται; αν προσεξες αυτο που σου εβαλε ο mead5600 ειναι 50αρι! τωρα αυτο που λες για τις ανηφορες, γενικως τα 50αρια ζοριζονται δικαβαλα σε ανηφορα! τωρα απο την αλλη εγω εχω ανεβει ανηφορικη διαδρομη 3χλμ μονοςε μου με piaggio nrg 50αρι με χαμηλη ταχυτητα μεν, αλλα χωρις ιδιετερο προβλημα δε! αλλα εγω ειμαι και 115 κιλα! αν εσυ και ο συνεπιβατης δεν ξεπερνατε αυτο το βαρος και η ανηφορα δεν ειναι αποτομη δεν νομιζω να εχετε και ιδιετερο προβλημα!

@ngelos
21/06/2012, 12:11
σε γενικες γραμμες καλα τα λες, αλλα μιλαμε σε 16χρονη και οχι σε ενηλικα! τωρα οσον αφορα το αν δοκιμασα να κρατησω τετοιο μηχανακι για δικο μου, αμα σου πω τι μηχανακια ειχα στην κατοχη μου πριν περασω στα μεγαλα θα γελας μεχρι αυριο! σημειωτεον οτι εκ των 3 δυο τα πεταξα και το 3ο το χαρισα!! για πωληση ουτε λογος!!:lol:

:a10:

Κάτι να ρωτήσω για τη vespa, διάβασα οτι στις ανιφόρες δυσκολεύεται αρκετά και πόσο μάλλον αν έχω κι άλλον άνθρωπο απο πίσω, ισχύει υπο προϋποθέσεις αυτό; ισχύει πάντα; τι γίνεται;

Αυτό για το δίπλωμα ισχύει.Αν δεν έχεις όμως εξατμίσεις που κάνουν θόρυβο και τέτοια δεν έχουν πρόβλημα.Το να είναι 70κυβικά αντί 50 είναι σύνηθες.
Η Piagio Vespa έχει ταχύτητες και είναι βαρύ όχημα.Θα σε δυσκολέψει παραπάνω και δεν έχει νόημα.
Αν τώρα vespa λες τα scooter γενικώς,με ένα 2χρονο scooter δεν θα έχεις πρόβλημα σε ανηφόρα.

whatever
21/06/2012, 12:18
είναι 50αρι αλλα το έχει πειράξει το παιδι που το έχει και το έχει κάνει 80
Για να πω την αλήθεια το ζαχαρώνω λίγο, αν δε το είχε πειράξει θα το έπαιρνα άνετα γιατι θέλω να είμαι εντάξει και αυτο που έχω να το καλύπτει το δίπλωμά μου(άλλωστε θα υπάρχει λόγος που πριν τα 18 δε μπορείς να πάρεις μεγάλο δίπλωμα, έχω δει φίλους με μηχανάκια και ξεχνάνε να αφήσουν το γκάζι)
(mead5600, όχι, εννοώ τη vespa απο piaggio)
Έβλεπα αυτό.. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2455669/

mikes
21/06/2012, 12:21
(mead5600, όχι, εννοώ τη vespa απο piaggio)
Έβλεπα αυτό.. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2455669/ μια χαρα ειναι!!!! τωρα οσον αφορα το εντουρακι, αν η αδεια γραφει 50 και ειναι 80 δεν εχεις κανενα προβλημα, εφοσον ο κινητηρας εχει παραμεινει ο ιδιος! δεν θα κατσει ο μπατσος να σου λυσει το ηχανακι μεσα στη μεση στο δρομο για να κανει ογκομετρηση κυλινδρου! θα δει οτι τα στοιχεια της αδειας ειναι τα ιδια που αναγραφονται στο μηχανακι και τοτε ολα μια χαρα!

whatever
21/06/2012, 12:34
έχω ψηθεί πάρα πολυ για το enduro τώρα..
Όσο αφορά την ταχύτητα δε με πειράζει γιατι ξέρω μέχρι που με παίρνει να επιταχύνω αλλά σίγουρα δε θα έχω μπλεξίματα; Μου έχει τύχει να σταματησουν γνωστό μου με 125cc -το εγραφε πανω το μηχανακι-(ανηλικο) και δε του είπαν τίποτα, μόνο να προσέχει, αλλα μια στις χίλιες δε μπορεί να γινει στραβή; ή οταν παω να δωσω το διπλωμα;

mikes
21/06/2012, 13:12
κοιτα:
αν το μηχανακι ειναι απο εργοστασιο πανω απο 50 και εχεις διπλωμα για 50αρι τοτε εισαι παρανομη!
αν το μηχανακι βγηκε απο το εργοστασιο 50αρι αλλα στη πορεια το εχεις κανει 80 χωρις να αλλαξεις κινητηρα ωστε οτι κωδικο γραφει η αδεια να γραφει και το μοτερ τοτε εισαι μια χαρα!!

το εντουρο προσεξες οτι ειναι στην καβαλα ετσι??

whatever
21/06/2012, 14:16
Το είδα και με προβλημάτισε γιατί τρόπος μεταφοράς τουλάχιστον απο μέρος μου δεν υπάρχει.. Θα επικοινωνήσω με το παιδί σε λίγο καιρό και βλέπουμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
Ως τότε οποιαδήποτε άλλη πρόταση για να έχω και να συγκρίνω κλπ ή να παρω αυτή είναι ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα βοήθεια :)

mikes
21/06/2012, 14:57
:beer::beer:

MG-KTiNoS
21/06/2012, 18:39
http://img341.imageshack.us/img341/5232/dsc01616m.jpg