View Full Version : Cb 1300 πλαινες βαλιτσες vs Σαμαρια ..
Θα ηθελα να ρωτησω τους κατοχους η αν ξερεις καποιος αλλος αν παιζει πλαινη βαλιτσα για το 1300 η να προτιμησω σαμαρια...
Απο μια ερευνα γρηγορη που εκανα Δεν βρηκα καποιθα βαση της givi - kappa να προσαρμοσω καποια βαλιτσα...εχω δει για το μοντελο του 2010 και μετα υπαρχουν καποιες βασεις αλλα δεν ταιριαζουν στο μοντελα απο 2009 και κατω..
Οσο για τα σαμαρια , πρεπει να βαλω και βασεις για στηριγμα των σαμαριων?? εχω βρει κατι αναλογο , η δενουν και χωρις αυτα καλα ...
Τι σαμαρια να προτιμησω ?? αν εχει καποιος εμπειρια σε αυτα που ρωτω αναμενω την αποψη του / απαντηση
Ευχαριστω
thanos_s
24/06/2012, 18:43
Τα σαμαρια ειναι πιο οικονομικα, αλλα η απολυτη λυση ειναι το quicklock evo που βγαινει για ολα τα cb1300 sc54...
thanos_s
24/06/2012, 18:54
http://www.biker-discount.co.uk/honda-cb-1300-quick-lock-evo-pannier-frames-2003-09-cb-1300-s-2005-09-kft01251200--2472-p.asp
Τα εχω δει αυτα ..αλλα 180 λιρες δεν δινω...ασε που οι βαλιτσες ειναι ψηλα και ειναι καπως ...κατι αναλογο ειδα καπου , της hepco beker αν δεν κανω λαθος αλλα δεν το βρισκω τωρα και πιο προσιτο
Τα σαμαρια ειναι πιο οικονομικα,
Δεν ειναι το θεμα οικονομικο μονο , στα σαμαρια θελω να ξερω πιο ειδος του ταιριαζει και αν χρειαζεται πλαινες βασεις
thanos_s
24/06/2012, 19:12
Δεν ειναι το θεμα οικονομικο μονο , στα σαμαρια θελω να ξερω πιο ειδος του ταιριαζει και αν χρειαζεται πλαινες βασεις
εχω βαλει χωρις βασεις αλλα ακουμπαγαν στην εξατμιση, αν εχεις την μαμα καιγονται, εγω με την acra carbon δεν ειχα θεμα
Δεν εχω της μαμα εχω μια carbon της scorpion , δεν πιανει καθολου θερμοκρασια , και οταν πιασει τη ναποβαλει γρηγορα ..πια σαμαρια εχεις βαλει?? εχεις καμμια φωτο να δω πως στεκονται επανω??
thalasinos
24/06/2012, 21:27
Τα εχω δει αυτα ..αλλα 180 λιρες δεν δινω...ασε που οι βαλιτσες ειναι ψηλα και ειναι καπως ...κατι αναλογο ειδα καπου , της hepco beker αν δεν κανω λαθος αλλα δεν το βρισκω τωρα και πιο προσιτο
Σωτηρη,δεν ξερω ποιο ειναι το μοντελο σου, δες και εδω μηπως σε κανουν αυτα!
Βεβαια οι φωτο ειναι απο αλλες μηχανες ομως τερμα κατω γραφει για cb1300!
http://www.louis.de/_3081b5d012dc0362ff9fd41f84bc6418d6/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=&wgr=0&origin=bikedb&typ_id=SC54%2F05&list_total=52&anzeige=0&page=0&artnr_gr=10066300
thanos_s
25/06/2012, 07:48
Δεν εχω της μαμα εχω μια carbon της scorpion , δεν πιανει καθολου θερμοκρασια , και οταν πιασει τη ναποβαλει γρηγορα ..πια σαμαρια εχεις βαλει?? εχεις καμμια φωτο να δω πως στεκονται επανω??
φωτο δεν εχω :/...ηταν δανεικα τα σαμαρια, θα ρωτησω τι μαρκα ηταν
Απο οτι γνωριζω η Krauser εχει βασεις και φυσικα βαλιτσες για το μηχανακι σου. Θεωρω οτι ειναι απο τις καλυτερες επιλογες ποιοτικα, τις ειχα σε ενα FJR 1300, και οι βαλιτσες αλλα και οι βασεις δεν παιζονται... Μακρια απο σαμαρια αν ταξιδευεις μακρια και πολλες μερες: 1oν οπου πας δεν μπορεις να τα αφησεις με ασφαλεια πανω στο μηχανακι. 2ον καθε φορα θελουν δεσιμο-λυσιμο 3ον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην μπασουν νερο!!
Μειονεκτημα των βαλιτσων βεβαια ειναι το κοστος, αλλα μια φορα αγοραζεις...Υπολογισε γύρω στα 200 ευρω για την πλαινη βαση και απο 200 για καθε βαλιτσα
http://www.krauser.de/bike.php?language=2 (http://www.krauser.de/bike.php?language=2)
Στην Ελλαδα τις βρισκεις σιγουρα στο motoraid.eu και σε καλες τιμες.
Απο οτι γνωριζω η Krauser εχει βασεις και φυσικα βαλιτσες για το μηχανακι σου. Θεωρω οτι ειναι απο τις καλυτερες επιλογες ποιοτικα, τις ειχα σε ενα FJR 1300, και οι βαλιτσες αλλα και οι βασεις δεν παιζονται... Μακρια απο σαμαρια αν ταξιδευεις μακρια και πολλες μερες: 1oν οπου πας δεν μπορεις να τα αφησεις με ασφαλεια πανω στο μηχανακι. 2ον καθε φορα θελουν δεσιμο-λυσιμο 3ον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην μπασουν νερο!!
Μειονεκτημα των βαλιτσων βεβαια ειναι το κοστος, αλλα μια φορα αγοραζεις...Υπολογισε γύρω στα 200 ευρω για την πλαινη βαση και απο 200 για καθε βαλιτσα
http://www.krauser.de/bike.php?language=2 (http://www.krauser.de/bike.php?language=2)
Στην Ελλαδα τις βρισκεις σιγουρα στο motoraid.eu και σε καλες τιμες.
Ξερω τις διαφορες βαλιτσας και σαμαριου ..το θεμα ειναι το κοστος και η ποιοτηγτα στηριξης ...Ταξιδια πλεον δεν βλεπω να κανω οπως πρωτα ..αντε εντος ελλαδας και αυτο μια στο τοσο...οποτε δεν με συμφερει να δωσω κοντα στην 500σαρα για βασεις και βαλιτσα .
Τις krauser τις εχω ακουστα αλλα δεν εχω δει να τις φορα κοσμος ..ισως λογο κοστους ...το θεμα ειναι πως θα στεκονται στο δικο μου μηχανακι..εχω δει μοντελο του 10 με αναλογες βαλιτσες και καθονται πολυ ψηλα και δεν μου αρεσουν οπτικα....γιαυτο θελω να τις δω καπου οπτικα στο δικο μου μηχανακι ..μια και δεν εχω δει πουθενα σε κανενα site για μοντελα 03- 09 ,,μονο απο 10 και πανω βλεπω..
εκτιμω για την δικη μου χρηση που θελω τα σαμαρια θα με βολεψουν και με μια 100σταρα πανμω κατω καθαρισα ...ασε που και να αλλαξω μηχανη μου μενουν ...
Σωτηρη,δεν ξερω ποιο ειναι το μοντελο σου, δες και εδω μηπως σε κανουν αυτα!
Βεβαια οι φωτο ειναι απο αλλες μηχανες ομως τερμα κατω γραφει για cb1300!
http://www.louis.de/_3081b5d012dc0362ff9fd41f84bc6418d6/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=&wgr=0&origin=bikedb&typ_id=SC54%2F05&list_total=52&anzeige=0&page=0&artnr_gr=10066300
Βαγγελη παει ψηλα το μαλι ρε συ ..140 οι βασεις και 150 τα βαλιτσακια κοντα 300 και δεν λεει να τα δωσω ..μια και ταξιδια μεγαλα δεν προκειται να κανω ..γιαυτο λεω να περιοριστω στα σαμαρια ..το θεμα ειναι να βαλω βασεις η εχει καποια μοντελα που δεν χρειαζονται βασεις ??
supershitty
25/06/2012, 13:29
Φίλε μου εγώ στο Xjr βάζω χρόνια τώρα σαμάρια της Colori χωρίς βάση.Με 3 διαφορετικές εξατμίσεις (μαμά,acrapovic,blue flame)ποτέ δεν βρήκαν πουθενά.Τα ίδια σαμάρια τα πουλάει χρόνια νομίζω(δεν θυμάμαι μοντέλο).Πήγαινε μιά βόλτα και βλέπεις
Σε κατι τετοιο το βλεπω και εγω , απλα θελω να δω πως καθονται στην μηχανη και που πιανουν τα δεσιματα
thalasinos
25/06/2012, 15:22
Βαγγελη παει ψηλα το μαλι ρε συ ..140 οι βασεις και 150 τα βαλιτσακια κοντα 300 και δεν λεει να τα δωσω ..μια και ταξιδια μεγαλα δεν προκειται να κανω ..γιαυτο λεω να περιοριστω στα σαμαρια ..το θεμα ειναι να βαλω βασεις η εχει καποια μοντελα που δεν χρειαζονται βασεις ??
Ναι, το οικονομικο ειναι πρόβλημα, οποτε ψαξε μονο για σαμαρια, βαλτα επανω δοκιμασε τα και οποιο κατσει καλυτερα.
Αν βρης φθηνες μεταχειρισμενες βασεις μπορεις με 60ευρω να βρεις σαμαρια και να τα προσαρμοσεις εκει πανω, ενας φιλος μου ετσι εκανε σε varadero! εκοψε τους ιμαντες και εκατσαν κουτι!! :wave2:
kostas777
25/06/2012, 16:34
πήγαινε με τη μηχανή και δοκίμασέ τα πριν τα πάρεις. δεν χρειάζονται βάσεις, τα σφίγγεις με ιμάντες και χταπόδια και δεν κουνιούνται. μετά από λίγο βέβαια μπορεί να χαλαρώσουν τα δεσίματα, οπότε συνήθως τα δένω μεταξύ τους από πάνω με χταπόδι για να μην κρεμάσουν γιατί κάθεται και η κοπελιά εκεί και πιέζονται λίγο. κατά τα άλλα κανένα πρόβλημα.
Ναι ετσι θα κανω , θα παω με την μηχανη να τα δοκιμασω και μαλλον κατι σε σχημα τριγωνου οχι αυτα τα τετραγωνα ...Βασικα θελω να βαλω και τις βασεις για πιο σιγουρα να αποφυγω τα "κρεμασματα" με οποιοδηποτε βαρος και τα λασκαρισματα καθως και το τριμιμο του σαμαριου πανω στο πλαστικο ..θελω δουλεια καλη και οχι προχειρη , μην εχω τον νουμου καθε τοσο μπας και λυθουν και τα ψαχνω .
Τα συγκεκριμενα στην φωτο δεν μου αρεσουν γιατι το μισο ειναι πανω απο την σελα και δεν το θελω
Κατι σε τετοιο βλεπω και ισως και αυτα
262417
262419
Τα συγκεκριμενα τα εχει δοκιμασει κανεις ??
kostas777
25/06/2012, 19:48
Ναι ετσι θα κανω , θα παω με την μηχανη να τα δοκιμασω και μαλλον κατι σε σχημα τριγωνου οχι αυτα τα τετραγωνα ...Βασικα θελω να βαλω και τις βασεις για πιο σιγουρα να αποφυγω τα "κρεμασματα" με οποιοδηποτε βαρος και τα λασκαρισματα καθως και το τριμιμο του σαμαριου πανω στο πλαστικο ..θελω δουλεια καλη και οχι προχειρη , μην εχω τον νουμου καθε τοσο μπας και λυθουν και τα ψαχνω .
Τα συγκεκριμενα στην φωτο δεν μου αρεσουν γιατι το μισο ειναι πανω απο την σελα και δεν το θελω
κατ'αρχ'ην δεν είναι τετράγωνα
δεύτερον εκεί που ακουμπάει στο πλαστικό είναι λείο και δεν κάνει γρατζουνιές και έχουν και έξτρα υλικό που μπορείς να το παρεμβάλλεις
τρίτον, εγώ τα έχω βάλει λίγο πιο ψηλά γιατί η εξάτμισή μου είναι λίγο κοντή και ψηλή, κανονικά είναι στο ίδιο ύψος της σέλας
τέταρτον, δεν πρόκειται να φύγουν, γιατί έχει κι άλλον ιμάντα με κλιπ που δένει κάτω από τη σέλα εκτός τους 2 από πάνω που είναι με velcro (άρα μπορείς να ρυθμίσεις πλάτος/ύψος)
αυτά που δείχνεις είναι παρόμοια και νομίζω αρκετά πιο ακριβά (δεν σου είπα να πάρεις τα ίδια με τα δικά μου, απλά στα δείχνω για να δεις πως κάθονται)
δες άλλη μια
262420
Οκ Κωστα ..ευχαριστω για την φωτο και τις λεπτομεριες...βλεπω εδω οτι τα εχεις τιγκα γεματα ..και εξεχουν πολυ , σαν τις βαλιτσες , που σημαινει οτι οι ταχυτητες ειναι περιορισμενες ....καλα αυτο θα το δουμε στην πραξη ..thanks again
itsabigworld
26/06/2012, 00:30
ειχα δοκιμασει αυτες τις βασεις σαμαριων http://www.car.gr/parts/view/790058/ και αν θυμαμαι καλα 3 ειδη σαμαριων kappa kai givi...ολα ακουμπουσαν στην εξατμιση και τελικα δεν τα εβαλα.
Μιλας για μαμα εξατμιση?
Εγω μιλαω γιατην την βαση τις φτιανει φιλος εδω απο ελλαδα
http://viewitem.eim.ebay.gr/HONDA-CB1300-0309--SOFT-BAG-SUPPORT/140514284821/item/index.en-US.html
itsabigworld
26/06/2012, 21:47
ναι με την μαμα εξατμιση.....
Ναι οντως με την μαμα βρισκει ...
hayasakis
29/06/2012, 23:26
Ναι οντως με την μαμα βρισκει ...
παιδες για ξανα...
εχω παρει σαμαρια τις colori τα απλα με 50 ευρω περιπου και ειναι πολυ καλα και ανθεκτικα..
τα φοραω και στο busa κσι στο sc54 ...
μια λυση να μην καιγωνται ειναι να τυλιξεις ενα ειδικο πανι περμανιτη με ταινια αλυμινιου εκει που ακουμπα στην εξατμιση και ολα οκ..
εχω παραγγειλει και ενα σακο απο motoraid των 50 λιτρων λουκανικο και εχω σκοπο να τον προσαρμοσω στην σελα πισω εκει που ειναι η χειρωλαβη και να ειναι ετοιμο για διακοπες ...
με λιγα λεφτα ετοιμο το ταξιδιωτικο ντυσιμο της !!!
αποψη μου βεβαια....αλλα οι σκληρες βαλιτσες ειναι για πολυ μεγαλα ταξιδια ....για λιγες μερες και καλοκαιρι τα σαμαρια ( που κανονικα λεγονται δυσακια !!...και οχι σαμαρια ....σαμαρι ειναι το αντικειμενο που καθομαστε στο ζωο....και δυσακι ειναι αυτο που φορτωνουμε!!)
ειναι μια χαρα....
αυτα !
να τυλιξεις την εξατμιση ενωειτε!!....
harris_x
30/06/2012, 20:01
( που κανονικα λεγονται δυσακια !!...και οχι σαμαρια ....σαμαρι ειναι το αντικειμενο που καθομαστε στο ζωο....και δυσακι ειναι αυτο που φορτωνουμε!!)
πες το εσύ "δισάκι" και αν σε καταλάβει κανείς γράψει μου :tooth:
BTW: αν θες να τα λες σωστά τότε καλύτερα να πεις "πλευρικοί σάκοι" :winka: