View Full Version : Aναζητώντας την Φραγκοσυριανή...
εποχές όπου ο ηλεκτρισμός ήταν άγνωστη λέξη και υπηρεσία,
262836
αλλά τουλάχιστον έχουν κάποια κοινά στοιχεία με το σήμερα όπως είναι για παράδειγμα...τα ζωηρά χρώματα,
262837
άντε τώρα να γυρίσεις στην Ερμούπολη μετά απο αυτό το γρήγορο flash back...
φυσικά και γύρισα.και αυτή όμως είχε να μου προσφέρει ακόμα τοπία και εικόνες οι οποίες δεν είχαν σε τίποτα να ζηλέψουν τα όσα είχα αποθανατίσει όλο το μεσημέρι.
το νησί αυτό τελικά είναι μια αποκάλυψη...
LOUKILOUK
29/06/2012, 00:16
καλά,για την παραλία ούτε λόγος,
262818
Kόμητο...
LOUKILOUK
29/06/2012, 00:21
ακόμα και τα δημόσια κτίρια και οι εκκλησίες δεν ξέφευγαν απο τον παραδοσιακό ρυθμό του οικισμού,
262820
άγιος Ιωάννης ο βαπτιστής
262821
Το αρχοντικό, έπαυλη Τσιροπινά, πρώην δημαρχείο Δήμου Ποσειδωνίας (μετά τον Καλλικράτη έγινε ένας δήμος το νησί όλο, δήμος Ερμούπολης-Σύρου).
LOUKILOUK
29/06/2012, 00:26
η παράκτια βόλτα μου στο νότιο τμήμα του νησιού είχε ολοκληρωθεί με τραυματικές εμπειρίες για το υποσυνείδητό μου.να φτάνεις στην πηγή και να μην έχεις ένα ποτήρι για να πιείς νερό είναι λίγο λαλακία.αλλά δεν με πείραζε και πάρα πολύ.είχα αποτυπώσει εικόνες που δύσκολα θα ξεγράψω αν όχι και καθόλου.το επόμενό μου βήμα ήταν να κινηθώ στην ενδοχώρα του νησιού.εκεί όπου δεν κυριαρχεί το υδάτινο στοιχείο.αρχικά είχα την εντύπωση πως θα ξενερώσω μετά απο ό,τι είχα αποκομήσει όλο το μεσημέρι.το νησί όμως συνέχισε να με εκπλήσει ευχάριστα...
έτσι έβαλα ρότα για το Πισκοπειό όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι.πολλές παραθεριστικές κατοικίες των παλαιών Συριανών εμπόρων βρίσκονται εκεί αλλά και σύγχρονες.αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως και μάλιστα θετικότατη είναι πως το συγκεκριμένο μέρος σφίζει απο πράσινο.και μιλάμε για πεύκα σε σημείο που να πιστεύω πως είχα φύγει μέσω μιας πύλης μαγικής απο τη Σύρο.τι άλλο να με περίμενε,
262833
πνιγμένες κατοικίες μέσα στο πράσινο,
262834
οικήματα που αποπνέουν αίγλη παρά το γεγονός πως δεν απολαμβάνουν της φροντίδας που είχαν σε παλαιότερες εποχές
262835
Φωτό Νο2 ψηλά στην κορυφή ο Προφήτης Ηλίας...όχι για σένα...για την μαμά...;)
φωτό Νο1 σχεδόν έξω από το σπίτι μου...2 λεπτά με τα πόδια...
LOUKILOUK
29/06/2012, 00:28
πανέμορφες γωνίες χαλάρωσης,
262609
Καφενές "Η Απανοχωρίτησα"...νομίζω
LOUKILOUK
29/06/2012, 00:30
η θέα πρός το λιμάνι από αυτό το σημείο του νησιού κυμαίνεται και αυτή στα γνωστά υψηλότατα επίπεδα (ανάθεμα τα καλώδια πια...),
262676
στο βάθος χαμηλά ο Άγιος Νικόλαος...είπαμε όχι για σένα...:D
LOUKILOUK
29/06/2012, 00:35
η θέα,όπου και αν σταμάταγα,προς την Ερμούπολη ήταν το κάτι άλλο,
262684
Εδώ έπρεπε να κοιτάξεις και ακριβώς από κάτω σου...,είσαι ακριβώς από πάνω από τον Άγιο Αθανάσιο με την πηγή και τα πλατάνια...!!!μοναδικό σημείο στον βράχο της Σύρου...:)
DimChios
29/06/2012, 08:15
ρε Λουκι, τα ξερουμε κι αλλοι αυτα...:p
περιμεντε ομως να τελειωσει ο ανθρωπος!
ηρθε απο δω χθες και εκλαιγε! "δε μ αφηνουν να το τελειωσω με την ησυχια μου" :lol:
...ηρθε απο δω χθες και εκλαιγε! "δε μ αφηνουν να το τελειωσω με την ησυχια μου" :lol:...
για κοίτα κατάσταση αυτό το παιδί,όλα να τα μαρτυράει,μπααααααααααααααα!!!!!!
η ώρα πλέον είχε πάει 18.30.το νησί σύφφωνα με το πρόγραμμα είχε ''οργωθεί'' (όσο το δυνατόν φυσικά...),τα μέσα μου είχαν σκευρώσει από την δίψα κυρίως και έπρεπε και να ξαποστάσω λιγουλάκι.έμεναν βέβαια ένα δυό μέρη ακόμα για χάζεμα (υπερβολή φυσικά,η Σύρος διαπίστωσα πως δεν χορταίνεται,τυχερέ loukilouk με τη σπιτάρα σου εκεί...) αλλά συνήθως αυτή είναι και η καλύτερη ώρα για περατζάδα από κεντρικά σημεία του νησιού.ξέρετε,μόλις έχετε γυρίσει απο την μεσημεριανή σιέστα στην παραλία με τις μπυρίτσες να σας γαργαλάνε ακόμα την κοιλιά και το αλάτι να έχει ξεραθεί πάνω στο δέρμα ενοχλώντας σας στην τριβή του με τα ρούχα (εκτός και αν είστε ''χτιστοί'' οπότε για ποιό λόγο να κρύψετε και το εργοστάσιο των κοιλιακών...),μια διακριτική δροσιά να έχει σπάσει το ανυπόφορο της κυκλαδίτικης ζέστης και την επιθυμία του καφέ να σας ωθεί στην διάπραξη κακουργήματος χωρίς μεταμέλεια...τι καλύτερο δηλαδή από μια βολτίτσα στο λιμάνι,
263436
και πιο συγκεκριμένα από τις παλιές αποθήκες διαμετακόμισης οι οποίες χτίστηκαν το μακρυνό 1839 και μας τις άφησαν ώς προίκα αρχικά ο σχεδιαστής τους Ερλάχερ και ο επιστάτης τους φον Βάιλερ.Γερμανοί παιδί μου,αυτό σημαίνει να επενδύεις σε μια χώρα απο την ίδρυσή της...
οι αποθήκες αυτές σήμερα στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες,την πινακοθήκη των Κυκλάδων καθώς και τη Σχολή εμπορικού ναυτικού,
263439
ναι καλέ εσύ,μη και χάσεις καμμιά πόζα και δεν σου βρούμε γαμπρό,κάτι θα πάθεις...
263440
ακριβώς απέναντι στην προβλήτα,είχε δέσει ένας ''πλωτός μαντρότοιχος'',όπως συνηθίζω να λέω τα τεράστια κρουαζιερόπλοια που ταλαιποριούνται κυρίως κάθε καλοκαίρι στα ανύπαρκτης ως επί το πλείστο υποδομής λιμάνια των νησιών μας.το πλήρωμα απολάμβανε (όσο μπορεί βέβαια να απολαύσει κάποιος που δουλεύει εκείνη τη στιγμή) αυτή τη στάση από τα καταστρώματα,ενώ οι τουρίστες οργίαζαν στα πάμπολα στενά της πολύβουης Ερμούπολης,
263441
από την παράκτια πλευρά των αποθηκών,είχα οπτική επαφή και με τα Βαπόρια.ένας οικισμός στην ανατολική πλευρά της Ερμούπολης,του οποίου τα θεμέλια βρίσκονται μέσα στη θάλασσα.θυμίζει την μικρή Βενετία (http://www.mykonosinfo.gr/mykonosislandphotogallery/mykonosmikrivenetiafotografies/index.html) της Μυκόνου αλλά πιστέψτε με,αποπνέει αρχοντιά σε υπερθετικό βαθμό,κάτι το οποίο θα το διαπίστωνα λίγο αργότερα...ούτε λόγος για περισσότερο χάζεμα απο το συγκεκριμένο σημείο μιας και ο αέρας δεν σήκωνε μόνο κύμματα και σπρέυ θαλασσινού νερού αλλά και άνθρωπο!
263442
τι μου έμενε ακόμα να δώ εκτός Ερμούπολης?σύμφωνα με το πρόγραμμα ήταν η ώρα να κατευθυνθώ προς Δήλι για άλλη μια φορά για να χαζέψω απο σχετικά καλό ύψος την ανατολική πλευρά της Ερμούπολης.στο Δήλι βρίσκεται,τί άλλο,ο ναός του Αγίου Δημητρίου,
(μαμώ τα σύρματα και τα τηλεφωνοκαλώδια :a52: )
263443
και πιο συγκεκριμένα,
263444
απο το σημείο αυτό και με λίγη προσπάθεια για την ανεύρεση του κατάλληλου μέρους μπορείς να συνδιάσεις γή,ουρανό και θάλασσα,
263445
οι αντοχές όμως '...'σπάσαν και αυτές...'' όπως υποστηρίζει και στο άσμα του ο Πασχάλης Τερζής,οπότε η ανεύρεση του κατάλληλου μέρους για την εκτόνωση όλης της ημερήσιας ταλαιπωρίας-απόλαυσης αποτελούσε επιτακτική ανάγκη.λίγες στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης αναζητούσα,προκειμένου να συνεχίσω την εξερεύνηση πλέον της Ερμούπολης στο εσωτερικό της,την τελευταία δηλαδή ''πίστα'' του οδοιπορικού μου.και φυσικά το μέρος είχε τσεκαριστεί απο το πρωί και δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει...
Τον ειδα και εγω εναν τυπο με ΚΛΕ και βαμενους τους ονυχες των ποδαριων φουξια πριν 3 μερες στις Αγκαθωπες!!
Σαν Μιγκελ (Σαν Μιχαλη)
263518
Αστερια
263519
263520
Και η πιο σουπερ παραλια του νησιου... :sun:
263521
η miss K πάρκαρε στο γνωστό απ'την πρωινή της επίσκεψή χώρο,ξεκλείδωτη αλλά και σε σκιερή θέση μιας και ο ήλιος άρχιζε σιγά σιγά να μοιράζει όλο και λιγότερες απο τις ζωογόνες ακτίνες του στο νησί.τα σκαλιά αυτή τη φορά μου φάνηκαν πιο πολλά και η ανάβαση σαν την πορεία των αμερικανών στο Bataan (http://www.troktikaras.com/2011/08/parelasi-thanatou-bataan-video.html).o τελικός προορισμός όμως άξιζε την ταλαιπωρία.
απο την πρωινή μου επίσκεψη στην 'Ανω Σύρο,μου έμεινε στο μυαλό ένα μικρό καφενείο που συνάντησα μέσα στα στενά.υπήρχαν πινακίδες που σε οδηγούσαν σε αυτό μεν,όμως ο λαβύρινθος του οικισμού δεν έκανε την ανεύρεσή του και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.θυμάμαι την ιδιοκτήτριά του να κάθεται το πρωί μόνη της κάτω απο μια ομπρέλα και να απολαμβάνει με την συντροφιά του καφέ ένα βιβλίο.την ίδια ακριβώς εικόνα συνάντησα και τώρα,μόνο που είχα αποφασίσει με την παρουσία μου να σπάσω την μοναξιά της.και επειδή στη ζωή μου ο καφές κατέχει τεταρτεύοντα ρόλο,ένα ποτήρι παγωμένο τσάι μου έδιωξε και αυτό με τη σειρά του όλη την ταλαιπωρία του πρωινού.γιατί η θέα απο εκείνο το σημείο καθώς και η γαλήνη είχαν προλάβει πρώτες να με ηρεμήσουν και να με χαλαρώσουν με το που έφτασα σε αυτό το μικρό μαγαζί.που ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μικρή βεράντα με θέα το απέραντο γαλάζιο.
απο τα καλύτερα 45λεπτα που έχω περάσει ποτέ σε διάλειμμα μοτοταξιδιού μου.όσο για την ιδιοκτήτριά του,τυχερός άνθρωπος...
263548
είπαμε,η θέα απο εδώ ψηλά ήταν το κάτι άλλο.συνεπεικουρούμενη με το κρυφτό που είχε αποφασίσει να παίξει ο ήλιος έδινε εντυπωσιακά φωτογραφικά αποτελέσματα.κρίμα που δεν είχα μια καλύτερη φωτομηχανή για να παίξω,
263549
αφού άφησα την όμορφη αυτή γωνιά της 'Ανω Σύρου,κατηφόρησα προς το χώρο στάθμευσης όπου με περίμενε η miss K.τελευταίες πινελιές απο ένα όμορφο και παραδοσιακό μέρος,
263550
χάρηκα για την γνωριμία και την φιλοξενία σας ωραίες μου κυρίες,εις το επανηδείν λοιπόν,
263551
και επιτέλους η Ερμούπολη.δεν θα συναντήσετε κανένα απολύτως πρόβλημα στο να αφήσετε κάπου τη μοτό σας κατα μήκος του λιμανιού.χώροι με πινακίδες που επιτρέπουν το δωρεάν παρκάρισμα του υπάρχουν σε όλο το μήκος του.και είπαμε,μην αγχώνεστε για συναγερμούς και κλειδαριές (τι καλά που είναι να έχεις τελικά μια 10ετίας μοτοσυκλέτα των χιλίων euro...!).
γινόταν πανδαιμόνιο και με δυσκολία κατάφερα να βρώ μια θέση κοντά στα μέρη που σκόπευα να επισκεφτώ.το πρώτο απο αυτά δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο απο το πασίγνωστο δημαρχείο της Ερμούπολης.με αρχιτέκτονα τον 'Ερνστ Τσίλερ (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%81%CE%BD%CF%83%CF%84_%CE%A4%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%81) ο οποίος απ'ότι φαίνεται είχε πάρει εργολαβεία όλη την Ελλάδα στην εποχή του,η θεμελίωση του ξεκίνησε το 1876 και τελείωσε 22 χρόνια μετά αποτελώντας ένα χάρμα οφθαλμών για την πλατεία Μιαούλη στην οποία βρίσκεται.στην οποία πλατεία μπορείτε να συναντήσετε ό,τι σας έρθει στο μυαλό.ζευγαράκια που ερωτοτροπούν,πακιστανά να πουλάνε cd,ηλιοκαμμένους τουρίστες,αλαλάζοντα πιτσιρίκια με μπάλες και ποδήλατα πραγματικά ό,τι να'ναι.
το meeting point όλου του νησιού όπου παρεπιπτόντως είναι ανοικτό και για τους απλούς τουρίστες καθημερινά,
263552
και σιγά μην έχανα την ευκαιρία να μπώ μέσα.άλλη μια πύλη του χρόνου σε μεταφέρει 125 χρόνια πίσω.μεγάλες ξύλινες πόρτες,μάρμαρα,πλακάκια σε άσπρο και μαύρο χρώμα συνθέτουν ένα χώρο όπου σήμερα στεγάζονται πολλές δημόσιες υπηρεσίες του νησιού.δεν ξέρω μόνο αν και οι υπάλληλοι είναι ντυμένοι στο πνεύμα της τότε εποχής.μάλλον όμως οχι μιας και περνόντας απο μια αίθουσα είδα το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάζει.δε μου φάνηκε παράταιρο το ντύσιμό τους,μάλλον σαν το δικό μας.απ'την άλλη όμως φανταστείτε να χαζεύεις ως τουρίστας ένα χώρο στον οποίο την ίδια στιγμή κάποιοι συζητούν σημαντικά προβλήματα του τόπου.άρε Τζέφρι το είπες και το έκανες,διαφάνεια στην διακυβέρνηση του κράτους...
263553
263554
το παιδί και το δελφίνι,
263555
πόρτες μιας άλλης εποχής ερμητικά κλειστές, χωρίς αλουμίνια και συναγερμούς,
263556
και μια άποψη κυλικείου του δημαρχείου απο τον όροφο (η συγκεκριμένη φωτό ειναι πνευματικό c[λ]opy-paste απο γνωστό συμφορουμίτη.φυσικά η άθλια ποιότητά της δικής μου δεν μπορεί να συναγωνιστεί σε καμμία περίπτωση αυτή του Δημήτρη...:beer: )
263557
κατεβαίνοντας τα σκαλιά και φτάνοντας στην είσοδο του δημαρχείου,δεσπόζει το άγαλμα του Δ.Βαφειαδάκη του δημάρχου της Ερμούπολης στην θητεία του οποίου θεμελειώθηκε το εξαίσιο αυτό οικοδόμημα
263558
ενώ δεξιά και αριστερά του βρίσκονται καλλιτεχνικά διαμορφωμένες στήλες με τα ονόματα όλων των διατελέσαντων δημάρχων μέχρι σήμερα,
263559
η πλατεία έξω πολύβουη,
263560
ενώ ο καπετάν Αντρέας αγέρωχος και περίφανος καλωσορίζει τους επισκέπτες.ώρα σου καλή καπετάνιο,συγχώρα μας που σου έχουμε γαμ...την χώρα για την οποία έδωσες τα πάντα να την δείς ελεύθερη...:(
263561
DimChios
06/07/2012, 15:50
και μια άποψη κυλικείου του δημαρχείου απο τον όροφο (η συγκεκριμένη φωτό ειναι πνευματικό c[λ]opy-paste απο γνωστό συμφορουμίτη.φυσικά η άθλια ποιότητά της δικής μου δεν μπορεί να συναγωνιστεί σε καμμία περίπτωση αυτή του Δημήτρη...:beer: )
263557
Με συγκινησες ρε κΙορατα! :blush:
(να και η προ 3ετίας δικιά μου που έχεις δεί στο μαγαζί. Φιλε, η ομοιότητα απο αποψη γωνιας ληψης, φωτισμου κτλ ειναι απιστευτη!!!) :eyepop:
263563
ήταν η κατάλληλη ώρα για περπάτημα.μια συνήθεια που λατρεύω.και όταν βρίσκομαι σε ξένα μέρη,η λατρεία αυτή είναι μεγαλύτερη.αν τύχει και βρεθείτε στην Ερμούπολη,κάντε την μια βόλτα όσο μπορέσετε με τα πόδια.θα εντυπωσιαστείτε,σας το εγγυώμαι,
263564
ήταν η ώρα που έχεις γυρίσει απο την παραλία,έχεις κάνει τα αφρόλουτρά σου,έχεις βάλει τα αρώματά σου και τσακώνεις το έτερο ήμισυ για βόλτα,φαγητό και ποτό (ώπα,κουβαρνταλίκια...:nono:).αυτή ευχαριστημένη που επιτέλους είναι διακοπές με τον καλό της και είναι μακρυά απο την δουλειά,περπατάει αεράτη,χαζεύει βιτρίνες,τραβάει φωτό,σου χαμογελάει και φυσικά ως ανικανοποίητη που είναι απ'τη φύση της...αρχίζει και ζητάει! τι περιμένατε εξάλλου,ρομαντζάδες?
263565
αν αφήσετε κατα μέρος τον γυναικείο παραλογισμό λοιπόν,θα απολαύσετε νεοκλασικά κτίρια τα οποία αν και παρατημένα αποπνέουν ένα κύρος,
263566
σοκάκια ήσυχα,πεντακάθαρα και με πλουραλισμό χρωμάτων,
263567
καθώς επίσης και προτάσεις για το σπίτι,διαφορετικής αισθητικής και ξεπερασμένης τεχνολογίας,
263568
αποχαυνωμένος απο όλο αυτό το πολιτιστικό σοκ κατευθυνόμουν προς τα Βαπόρια.για να βρεθείτε δίπλα σχεδόν στο κύμα,υπάρχουν σιδερένιες πόρτες οι οποίες οδηγούν μέσω μικρών στενών στη θάλασσα.δεν είναι όλες ανοιχτές αλλά όσες είναι,αποζημιώνουν ;),
263569
και όταν λέμε δίπλα στο κύμα,εννοούμε δίπλα στο κύμα,
263570
αφήνοντας τα Βαπόρια κατευθύνθηκα προς το κέντρο της Ερμούπολης.το σκηνικό δεν άλλαξε βέβαια καθόλου.ο Άγιος Νικόλαος δέσποζε επιβλητικός,
263571
ενώ μπροστά του βρίσκεται το μνημείο των άταφων αγωνιστών προς τιμήν των άγνωστων αγωνιστών της ελευθερίας,
263572
δυστυχώς η σημερινή ασταθής πολιτική και οικονομική κατάσταση έχει αφήσει τα σημάδια της και σε αυτή τη μικρή γωνιά του Αιγαίου,
263573
ενώ κτίρια όπως το θέτρο Απόλλων προσπαθούν να αντισταθμήσουν τις αρνητικές εντυπώσεις απο τα μαύρα πανό.το συγκεκριμένο κτήριο καταστράφηκε κατά την διάρκεια της κατοχής αλλά οι εργασίες αποκατάστασής του ευτυχώς του ξαναδίνουν την παλιά του δόξα,
263574
βέβαια για τα αρρωστάκια υπάρχουν και οι κατάλληλοι χώροι ξεσπάσματος.γιατί ο τζόγος διακοπές δεν κάνει...
263575
μετά απο τόσο ποδαρόδρομο,είχε έρθει η ώρα της μάσας.και επειδή είσαι σε νησί,δε γ.... λέω,θα πάω να φάω κανένα κατεψυγμένο ψαρικό.αν το μετάνιωσα ή όχι ακόμα δεν το έχω ξεκαθαρίσει,μιας και το να δώσω 17 euro για μια μπύρα,ένα πιάτο καλαμάρια και μια χωριάτικη μου φάνηκε κάπως.δεν ξέρω γιατί κλαίγονται μετά για την έλλειψη κόσμου με τέτοιες τιμές.λές και τα έφαγα στον Αστέρα...για να πνίξω τον πόνο της τσέπης μου μιας και το πλοίο αργούσε να έρθει (είχα κλείσει να φύγω στις 02.40) ένα ποτάκι σε ένα μικρό μπαράκι σε παραπλήσιο πεζόδρομο του δημαρχείου ήταν ότι χρειαζόταν.μαξιλάρια τοποθετημένα στα σκαλιά,ξύλινες γωνίες για τραπέζια ανάμεσα στα σκαλιά υπο το φώς κεριών και με την μουσική υπόκρουση σχημάτων όπως οι thievery corporation (http://www.youtube.com/watch?v=YvRsn-5SqSA&feature=relmfu),τι καλύτερο για να κλείσεις τη μέρα σου μακρυά απο τη βαβούρα και το άγχος.ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου χώρου,γύρω στα πενήντα του,καθόταν σε ένα παρεάκι ακριβώς μπροστά μου και εξιστορούσε τις εμπειρίες του απο το δίμηνο φετινό ταξίδι του στην...Ινδία!άντε να φύγω απο εκεί...
ο χρόνος όμως δεν ρωτάει και απλά περνάει.είχε έρθει η ώρα να μαζεύω τα κομμάτια μου και τις θετικότατες εντυπώσεις που μου άφησε το νησί και να κατηφορίζω προς το λιμάνι.
πρώτα ένα πέρασμα απο το δημαρχείο.enjoy the silence,
263577
ησυχία είχε μόνο στα στενά.κατά μήκος του λιμανιού τα μαγαζιά που βρίσκονται εκεί ρυπαίνουν υπερβολικά με τα γνωστά τους σκυλοσουξεδάκια αρα η επιλογή μου να μείνω μακρυά απο αυτά αποδεικνυόταν σοφότατη.το μηχανάκι βρισκόταν άθικτο στη θέση του και η επόμενη ώρα πέρασε αγναντεύοντας το σκούρο της θάλασσας παρέα με τον λυσσασμένο αέρα που είχε κάνει την εμφάνισή του λίγη ώρα πρίν...
στην αναμονή λοιπόν,
263578
το ''Ιεράπετρα'' έκανε την εμφάνισή του στην προβλήτα με καθυστέρηση μισής ώρας.ερχόταν απο την άλλη άκρη του Αιγαίου (Σάμο,Φούρνους,Ικαρία) και είχε ακόμα σχεδόν 5 ώρες για να καταφέρει να φτάσει στον Πειραιά.και να'ξερα ο έρμος τι με περίμενε...την ανυπόφορη ζέστη του γκαράζ του,με τις δεκάδες μοτοσυκλέτες δεμένες πρόχειρα και τις νταλίκες να το κατακλίζουν,διαδέχτηκε το χάος του σαλονιού και των διαδρόμων.δεκάδες άνθρωποι κοιμόντουσαν διασκορπισμένοι οπουδήποτε.με sleeping bag,με κουβέρτες ακόμα και πάνω σε τραπεζομάντηλα(!).αφού κατάφερα με επιδέξιο σλάλομ να μην πατήσω κανέναν,βρέθηκα στο εστιατόριο του πλοίου όπου και εκεί η κατάσταση δεν ήταν διαφορετική.στοιβαγμένοι παντού,απολάμβαναν(?) τον ύπνο τους ατάραχοι.αφού κατάφερα και βρήκα ενα τραπέζι να κάτσω,θεώρησα πως το μαρτύριο μου είχε μόλις τελειώσει.αλλά δυστυχώς μόλις είχε ξεκινήσει...
γιατί όταν λέμε ότι στο Αιγαίο φυσάει,δεν εννοούμε το αεράκι που μας δροσίζει τα καλοκαιρινά βράδια στη βεράντα μας.με το που άφησε το γέρικο σκαρί την ηρεμία του λιμανιού,βρέθηκε έρμαιο των κυμάτων.και μιλάμε για πολύ κούνημα.
οτιδήποτε μέσα στο καράβι έτριζε,ενώ τα κύματα ακούγονταν να χτυπάνε το καράβι σαν να σκάνε δυναμίτες σε λατομείο.
η κούρασή μου δε με απέτρεψε απο το να κλείσω τα μάτια μου τα οποία όμως ξανάνοιξα μαζί με αυτά πολλών άλλων όταν όλο το πλοίο σείστηκε απο δυο απανωτά κύμματα που το πέταξαν απο τη μια άκρη στην άλλη.''πάει,σιγά μην φτάσουμε ποτέ στον Πειραιά,εδώ θα με φάνε τα ψάρια'' σκέφτηκα ως γνήσιος χέστης και παρόλη την κούρασή μου το μάτι δεν ξανάκλεισε μέχρι που οι πρώτες ακτίνες του ήλιου φώτισαν το εστιατόριο κατά τις 6 το πρωί.σιγά σιγά οι πρώτοι άρχισαν να ξυπνούν ενώ χρέη υπηρεσίας δωματίου αναλάμβαναν και μέλη του πληρώματος ξύπναγαν (:rotflmao:) και τους πιο ''ατάραχους''.το εστιατόριο γέμισε με την ανακοίνωση του σερβιρίσματος του πρωινού,καθώς το πλοίο κατάφερνε με τα χίλια ζόρια να προσεγγίσει επιτέλους το λιμάνι της Αττικής.
καλά ρε,πως μπορούν και κοιμούνται ατάραχοι με τόση αντάρα :confused::confused::confused:
263586
αθάνατη ελληνική ναυτιλία,πως σέβεσαι την περιουσία μας σε τόσο δύσκολες καταστάσεις...
αν αυτό είναι δέσιμο μοτοσυκλέτας για 5 μποφώρ,εγώ είμαι κολομπίνα,
263587
ζοχαδιασμένος και άυπνος βρέθηκα στην παράνοια των κεντρικών δρόμων του Πειραιά,08.20 το πρωί.εντελώς εκτός κλίματος ,λές και έλειπα κανα 20ήμερο η διαδρομή μέχρι το σπίτι μου φάνηκε αιώνας.τι θέλω και την κοπανάω σε τέτοια μέρη,δεν το πουλάω το κωλομηχανάκι να ησυχάσω τουλάχιστον απο τέτοιους νταλκάδες,σκέφτηκα.θα γλυτώσω και τα έξοδά του...
το τηλέφωνο χτυπούσε επίμονα για άλλη μια φορά:
-λέσχη παρακαλώ
-ναι λέσχη? τι φαγητό έχει?
-έχω της ώρας και μενού υπηρεσιών ομελέτα με λάχανο.
-λοιπόν θέλω...
-δώστε μου παρακαλώ ενα όνομα
-ναι,Χλιμιντρίδης γράψτε,ένα μενού υπηρεσιών,δυο κοτομπέικον και ψωμί.κουραμάνα αν έχει,όχι απο το άλλο.
-μαχαίρια πηρούνια θέλετε?
-όχι,όχι.
-καλώς,σε μισή ώρα θα είναι έτοιμα.
το ευχαριστώ δεν ακούστηκε ποτέ απο την άλλη άκρη της γραμμής.δεν το περίμενα κιόλας.μέχρι να καταφέρω να κόψω το χαρτί της παραγγελίας,ένας σμηνίτης έντρομος μπήκε μέσα στη λέσχη φωνάζοντας,
-έρχεται η γυναίκα του διοικητή να φάει μαζί με τον..., τον... και κάτι άλλες!
με την μια οργασμός.τραπεζομάντηλα στον αέρα,κουτάλια στον αέρα,ψησταριές στο foul.πανικόβλητοι άνθρωποι έτρεχαν άσκοπα,χωρίς ουσιαστικά να συνειδητοποιούν το γιατί.
αλήθεια τι γύρευα εγώ εδώ μέσα?δεν είμαι μαθημένος για εδώ μέσα,δεν ταιριάζω με αυτούς εδώ μέσα.έμεινα σε μια άκρη ατάραχος και η πρώτη σκέψη που μου καρφώθηκε στο μυαλό είχε να κάνει με αυτήν...
τελικά δεν είχα καταφέρει να την συναντήσω μια ακριβώς εβδομάδα πρίν.μόνο ο μεγάλος μαέστρος την είχε δεί,μόνο για τα μάτια του εκείνη στολίστηκε και του φανερώθηκε.αρχόντισσα σωστή.περήφανη.ποθητή...
εγώ είχα μόνο γνωρίσει τον τόπο της.πανέμορφος,φιλήσυχος και πάνω απ'όλα φιλόξενος.από αυτόν μαγεύτηκα και για αυτόν θα έχω να λέω.για μια πολύ όμορφη βόλτα στις αρχές του καλοκαιριού,απο αυτές που δεν ξεχνιούνται εύκολα και μένουν χαραγμένες και αποθηκευμένες στα πάμπολα συρτάρια του μυαλού μας...
ευχαριστώ για το χρόνο σας συνάδερφοι,καλά χλμ να έχετε και πάντα υγιείς και όρθιοι,
:wave2:
Σε ευχαριστουμε για τις δροσερες εικονες που μας προσφερες..Τα KLE τελικα ειναι παντως καιρου και ταξιδευουν:beer::beer::beer::beer:
το τηλέφωνο χτυπούσε επίμονα για άλλη μια φορά:
ευχαριστώ για το χρόνο σας συνάδερφοι,καλά χλμ να έχετε και πάντα υγιείς και όρθιοι
:
Ειλικρινά, εγώ σ' ευχαριστώ για το ταξίδι!
Πολύ καλό!!!
Ολο!!!!!!!
:beer:
DimChios
07/07/2012, 10:35
Πολυ καλος ο Γιωργης!
Μου θυμισες πολλα φιλε...
Και μη με ξαναευχαριστησεις! Δε χρειαζεται, δεν εκανα τιποτα!
Τα 50 ευρω μονο μη ξεχασεις! :lol:
Αμα θες ποσταρω κι εγω μερικες να συμπληρωσουμε λιγο την εικονα του υπεροχου αυτου νησιου...let me know if you want it... ;)
Πολύ όμορφο. Μπράβο ρε Pif, μας δρόσισες. :beer:
FRAGISCOS
07/07/2012, 20:47
Zω 44 συναπτα ετη στη Μηλο,και αν με βαλεις να κανω τετοια παρουσιαση,δεν μπορω!!
Φιλε μου πολλα συγχαρητηρια,ευχομαι την επομενη φορα να διαλεξεις δυτικες κυκλαδες !!!
Νασαι παντα καλα και καλα χιλιομετρα!!:beer:
ευχαριστώ συνάδερφοι για το ενδιαφέρον σας!
@Dimchios:ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ
@FRAGISCOS:To νησί σου μέγα ανακατευαστή,το επισκέφτηκα το 2003 και το έχω ως το top νησί σε παραλίες στις κυκλάδες.έχω υποσχεθεί να ξανάρθω για να το ''οργώσω'' πιο επισταμένα.μέχρι τότε,παρακίνησέ με με ένα φωτοαφιέρωμά σου σ΄αυτό...
ΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΣ!
nikos_abel
14/08/2012, 09:56
Here I am.
Κρίμα που δε μπορώ να ποστάρω φωτό από το κινητό.