View Full Version : yamaha fz1 N
panagiwths
30/06/2012, 18:24
Γεια σας παιδιά θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας σχετικά με το fz1 (το οποίο είναι και ο έρωτάς μου :blush:)
Η αλήθεια είναι οτι είμαι κανίβαλος στο δρόμο και η εμπειρία μου μέχρι στιγμής είναι μέχρι xt 600 motard να παρω το fz1 η να το αφήσω (λόγο απηριας ) εγω πάντως νομίζω πως θα το έκανα καλά. Δεν ξερω :confused:
harris_x
30/06/2012, 20:40
καλύτερα να προτιμήσεις κάποιο 600αρι (λόγω απειρίας το λέω), ούτως ή άλλως η διαφορά που θα δεις θα είναι η μέρα με τη νύχτα :beer:
panagiwths
01/07/2012, 14:38
Μάλλον σε γυμνό 600αρι θα παω... λόγο εμπειρίας, δυσκολίας καιρών και ηλικίας (αν στα 23 θέλω 1000αρι τι θα θέλω στα 30 πχ!!) ευχαριστώ για τις απαντήσεις !!
Να βγω και λίγο off topic, για πείτε καμιά ιδέα για κανα δυνατό και "στριφτερό" γυμνό... (εκτός Hornet)
Νικος χρ.
01/07/2012, 14:41
fazer 600-gsr 600
FotisFz1
01/07/2012, 14:51
ε οχι κ στριφτερα τα fazer-gsr
triple 675 δαγκωτο
Νικος χρ.
01/07/2012, 15:03
τα εχεις στριψει και δεν στριβουν?
panagiwths
01/07/2012, 16:40
Καλα για τα Triumph όλοι λένε τα καλύτερα για το στρίψιμό τους την ευστροφία και την απόδοσή των κινητήρων τους (λόγω 3 κυλίνδρων). Οπότε το triple εχει +1 και ας καίει περίπου σαν 1000αρι,και προσωπικά νομίζω οτι οι δυο μπροστινοί προβολείς (ιδικά του παλιότερου) είναι :yuck: αλλά οκ !!
Οσο για το Ιαπωνικά.. το δηλώνω οτι είμαι Yamahaκιας αλλά πήρα το Fazer ενος φίλου και με ξενέρωσε γιατί χαμηλά κοιμάται.. έπρεπε πάντα να το δουλεύω ψηλά και φαντάζομαι ετσι θα είναι και το GSR.
Γι αυτό είπα εξ αρχής για 1000αρι..
Έχω μπερδευτεί ΧΑΧΑΧΑ
FotisFz1
01/07/2012, 17:25
τα εχεις στριψει και δεν στριβουν?
ναι τα εχω στριψει..
τυγχανει να ειμαι κατοχος ενος fz1s
δεν ειπα οτι δεν στριβουν..αμα εχεις χερια ολα στριβουν
απλα η γεωμετρια τους δεν ειναι ιδιαιτερα γρηγορη
Νικος χρ.
01/07/2012, 17:48
ε οχι κ στριφτερα τα fazer-gsr
triple 675 δαγκωτο
το πες! παντως συμφωνω στο οτι το τρουμφ ειναι ελαφρυτερο και καλητερα στημενο μαμα.
harris_x
01/07/2012, 19:42
Δεν νομίζω πως υπάρχει σύγκριση μεταξύ του 675 και των fazer - gsr - hornet.
Απ' οπού και να το πιάσεις το 675 υπερέχει.
Καλοτάξιδο να είναι ό,τι κι αν επιλέξεις.
:beer: :beer: :beer:
... και με σωστό εξοπλισμό πάντα ε :winka:
τυγχανει να ειμαι κατοχος ενος fz1s
αιτερα γρηγορη
Καλημέρα
επειδή ζαχαρώνω ένα μεταχειρισμένο fz1 fazer '09 ποια η γνώμη σου; Ευχαριστημένος;
Είμαι κάτοχος ενός divewrsion xj6 '09 ενώ το μεγαλύτερο μηχανάκι που είχα ήταν το bandit (85HP)
Θα τα καταφέρω με τα 150 άλογα; (είμαι 37)
Γιατί το FZ1 έχει τόση λίγη προβολή/ αποδοχή απο τον κόσμο;
Επίσης ενώ το diversion κρατάει την αξία του (σχετικά) το fz1 είναι σε ελεύθερη πτώση. Λόγω κατανάλωσης; Ακριβότερου Σήματος/ Ασφαλίστρων; Τίποτα άλλο;
Ίσως επειδή το XJ6 είναι σαν μεγάλο σκουτερ!!
Πάντως παιδιά το μηχανάκι μου στα ταξίδια (πχ400κμ Φοινικούντα - Αθήνα) φορτωμένο είναι ΠΟΛΥ κουραστικό!!
SHOOTER045
31/05/2013, 07:29
παρε το 1000 με 1000............:wave2:
Καλημέρα....
να το παρεις. δεν θεωρω οτι θα σε προβληματισει κατι. εκει που θα καταλαβεις τα ορια σου, θα σταματησεις την ραχιαια καμψη του δεξιου καρπου σου και ολα θα ειναι καλα. :wave2:
εκει που θα καταλαβεις τα ορια σου, θα σταματησεις την ραχιαια καμψη του δεξιου καρπου σου και ολα θα ειναι καλα. :wave2:
Η αλήθεια είναι ότι πριν μερικά χρόνια δεν μπορούσα να το ελέγξω αυτό. Αλλά η τελική μια μηχανής 600 είναι 220-225. Τα 270 μπορεί να είναι επικίνδυνα έστω και για μια φορά...
Πάντως σκέφτομαι να την κάνω την κίνηση. Τι στο καλό 37 είμαι, δεν μπορώ να ελέγξω... το χέρι μου!
:-)
sapila racing
01/06/2013, 10:25
Η αλήθεια είναι ότι πριν μερικά χρόνια δεν μπορούσα να το ελέγξω αυτό. Αλλά η τελική μια μηχανής 600 είναι 220-225. Τα 270 μπορεί να είναι επικίνδυνα έστω και για μια φορά...
Πάντως σκέφτομαι να την κάνω την κίνηση. Τι στο καλό 37 είμαι, δεν μπορώ να ελέγξω... το χέρι μου!
:-)
Το FZ1N είναι γυμνό και ακόμα και να άντεχες εσυ δεν παει 270 ετσι κι αλλιώς. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα να το ελέγξεις το γκάζι του.
Καίει όμως πολύ παραπάνω απο αυτό που έχεις, και σε ταξίδι δεν είναι και οτι καλύτερο έχε το υπ όψιν.
Φίλε ευχαριστώ για την απάντηση. Ενδιαφέρομαι για το FAZER FZ1 που έχει fairing, και νομίζω η τελική του κάπου εκεί είναι. Μπορεί να κάνω και λάθος. Όμως έβαλες ένα μεγάααλο θέμα. Δεν είναι άνετο στα ταξίδια; Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που θέλω να αλλάξω μηχανή για το 600άρι με πέθανε στην επιστροφή απο φοινικούντα με δύο και φορτωμένο!!! Για πες λεπτομέρειες...
Τι θα πρότεινες για πόλη (Δουλειά 60%, βόλτα 20%) και ταξίδια (εθνική 10% νησιά 10%)
TDM μήπως;
sapila racing
01/06/2013, 10:52
Φίλε ευχαριστώ για την απάντηση. Ενδιαφέρομαι για το FAZER FZ1 που έχει fairing, και νομίζω η τελική του κάπου εκεί είναι. Μπορεί να κάνω και λάθος. Όμως έβαλες ένα μεγάααλο θέμα. Δεν είναι άνετο στα ταξίδια; Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που θέλω να αλλάξω μηχανή για το 600άρι με πέθανε στην επιστροφή απο φοινικούντα με δύο και φορτωμένο!!! Για πες λεπτομέρειες...
Τι θα πρότεινες για πόλη (Δουλειά 60%, βόλτα 20%) και ταξίδια (εθνική 10% νησιά 10%)
TDM μήπως;
Το θέμα λέει FZ1N που είναι το γυμνό, γι αυτό σου απάντησα.
Το FZ1 με το φαίρινγκ είναι σαφώς πιο άνετο για ταξιδι, καμμία σχέση.
Για την πόλη είναι λίγο too much, για νησιά δεν κάνει, τα υπόλοιπα ΟΚ.
Το TDM τωρα τι σχέση έχει?
Είναι άνετο σίγουρα και πιο οικονομικό γενικώς απο το 1000ρι φυσικά, αλλά εγώ είμαι ο τελευταίος που θα πρότεινα TDM σε οποιονδήποτε. :p
Δεν θα ξαναέπερνα Fz1 Fazer για ταξιδιάρικο. Υποφέρει σε πολλούς τομείς. Το γυμνό είναι πολύ όμορφο αλλά για κανίβαλο θα κοίταγα προς Speed Triple και Tuono, απλά.
FotisFz1
01/06/2013, 11:23
Για 10% ταξιδια που λες νομιζω δεν θα εχεις προβλημα
βεβαια ο πισω δεν περναει και τοσο καλα
εγω την μεγαλυτερη διαδρομη που εκανα σε μια μερα ειναι 800 χλμ
και δεν μπορω να πω οτι κοπηκα στην κουραση
αμα σ αρεσει και αντεχεις την βενζινη που πινει παρτο
ειναι αρκετα απολαυστικο
TDM μήπως;
το φειζερ το φερινγκατο ειναι σαφως καλυτερο στο ταξιδι (δεν το συζηταμε αυτο).
παρ' ολα αυτα δεν θα προτεινα ενα τετοιο μηχανακι για 60% δουλεια, 20% βολτα, 10% εθνικη και 10% νησι.
μαλλον για δικυλινδρο σε βλεπω. TDM,V-STROM650 φανταζουν σαν οι καλυτερες επιλογες σου (και χωρις τον φοβο του αρκουδογκαζου ενος 1000 4Ι)
Προβληματίστηκα!!
Ενας μου προτείνει tdm, άλλος μου λέει ότι δεν θέλει να το ακούει (!), διαφορετικές απόψεις θα μου πεις!
Για νησιά έχω πρόβλημα ακόμα και με το 600άρι (μου αρέσουν και οι πιο περίεργες παραλίες και σε χωματόδρομους οι street , ΔΕΝ...!) Η αλήθεια είναι ότι το 600άρι που έχω μάλλον με καλύπτει σε όλα, αλλά μάλλον είναι το απωθημένο να πάρω μια φορά στη ζωή μου 100άρα δρόμου! Έστω κι αν την πουλήσω μετά, έστω κι αν καίει περισσότερο, έστω κι αν είναι λιγότερο βολική σε νησιά ή σε κίνηση, τώρα που το σκέφτομαι, σαν μικρό παιδί πρώτα είχα αφίσα την FZR1000... 291903 και αργότερα την ... Βίκη Καγιά ...291904;-)
Μάλλον θα το κάνω το βήμα...
ΥΓ Επειδή δεν είμαι και πρώτο μπόι (175) πατάω καλύτερα με τα street παρά με τα on/off. Μόνο endurάκια είχα ψηλά, αλλά αυτά είναι ελαφριά μηχανάκια!