View Full Version : Honda chaly
δεν είσαι ο μόνος!
Αυτό κάνω και εγώ , βρίσκω αλλο κομμάτι της ανακατασκευής και ασχολούμαι μέχρι να έρθει η λύση στο μυαλό μου :sun:
Το πήρα το ρημάδι για να περνάω την ώρα μου και να το ευχαριστιέμαι. Αν ειναι να με "στεναχωρεί" έτσι, το αφήνω μέχρι να βρω όρεξη πάλι!
Στην τελική δε βιάζομαι καν να το φτιάξω μιας και ειναι καθαρά χόμπυ το συγκεκριμένο. Όοοοταν έχω λεφτά και όοοοοταν εχω χρόνο τα διαθέτω σε αυτό.
Είναι και το θέμα της μετατροπής στη μέση που αλλάζει τα δεδομένα! Ζαντες και φρένα απο τη στιγμή που δεν ειναι εργοστασιακά και παντρεύεις οτι βρεις θέλει πολυ trial and error!
Σιγα σιγα λοιπον και θα τα καταφερουμε ολα!:D
SHOOTER045
13/01/2015, 13:14
Ωραίος μάστορα
Keep going
motomaniac
13/01/2015, 23:50
αυτακια βασεις φανου παιζει και να ειχα... αν ακομα ενδιαφερεσαι πες να μετρησω..
αυτακια βασεις φανου παιζει και να ειχα... αν ακομα ενδιαφερεσαι πες να μετρησω..
Πλεον εγινε η δουλεια!
Στην ουσια αυτα που εβαλα ειναι αντιγραφα απο Dax. Απλα χυμα δε μπορεσα να βρω πουθενα αλλου!
Ευχαριστω παντως!
paliothodoros
14/01/2015, 20:00
100000 σωστος ...... δεν εχω ποτε μου νικελωσει πως γινεται ολη η ιστορια λεω να κανω τα πιρουνια .... ποσο θα αντεξουν στο χρονο ? ειναι προτιμοτερο να τα παω σε μαζαζι που τα βουτανε σε νικελ ?
Για όσα μαστόρια παρακολουθούν και κατέχουν τα ηλεκτρονικα, έχω μια ερώτηση:
Πως θα μπορέσω απο παπιοφλοτέρ να κάνω να ανάβει ένα λαμπάκι ένδειξης χαμηλής στάθμης καυσίμου?
Ξέρω οτι φλοτέρ στην ουσία ειναι ενας ροοστάτης.
Μετράω ποσα Ohm θα μου βγάλει στη στάθμη που θέλω και μετα για να ανάψει λαμπάκι 12ν τι χρειαζεται?
SHOOTER045
14/01/2015, 22:19
Ο δείκτης στο φλοτερ, παίρνει εντολή και κατέβαινει ανάλογα πόσο καύσιμο έχει μέσα, δηλαδή νομίζω ότι αρχικά θα πρέπει να δεις τι αλλάζει στον μαμά δείκτη( τάση- ρεύματος, η κάτι άλλο)μετα αφού δεις σε ποιο σημείο στον μαμά δείκτη η ένδειξη μπαίνει στην ρεζέρβα,να γίνει αντικατάσταση από δείκτη σε λαμπάκι και να κλείνει κύκλωμα ώστε να ανάβει όταν μπει στην περιοχή τής ρεζέρβας.
Καλή μοντα ακούγεται
motomaniac
14/01/2015, 23:05
Για όσα μαστόρια παρακολουθούν και κατέχουν τα ηλεκτρονικα, έχω μια ερώτηση:
Πως θα μπορέσω απο παπιοφλοτέρ να κάνω να ανάβει ένα λαμπάκι ένδειξης χαμηλής στάθμης καυσίμου?
Ξέρω οτι φλοτέρ στην ουσία ειναι ενας ροοστάτης.
Μετράω ποσα Ohm θα μου βγάλει στη στάθμη που θέλω και μετα για να ανάψει λαμπάκι 12ν τι χρειαζεται?
ετσι ακριβως. και βαζεις αντισταση πριν το λαμπακι υποθετω. αν κι ειναι πολυ πιο ευκολο να το κανεις απλα να κλεινει κυκλωμα στο τερμα χαμηλο. με ενα λαμακι ας πουμε.
http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,21680.0.html
Ευχαριστω για τις απαντησεις. Θελει λιγο διαβασμα και ψαξιμο το κολπο.
Ο μονος λογος που το σκεφτηκα ειναι γιατι εχω λαμπακι στο κοντερ για χαμηλη σταθμη βενζινης και σκεφτώμουν πως μπορω να το αξιοποιησω.
Συν οτι το τεποζιτο μπορει να μη χρησιμοποιηθει τελικα και σε περιπτωση που βρεθει αλλο, απο πιο καινουργιο chaly που εχουν και φλοτερ μεσα, κατι θα μπορεσει να γινει.
Στο μεταξυ μια μινι ενημερωση.
Κολλήθηκαν τα αυτακια στο πιρούνι και μπήκε δοκιμαστικά το καβούκι του φαναριού επάνω:
330926
Είναι κομπλε, κεντραριμένο σωστά, οπώτε ακολούθησε τρίψιμο να φύγουν λάδια, γρέζια κτλ και ετοιμάστηκε για κρέμασμα και γαλβάνι
330927
Στο μεταξύ μετά απο απανωτές μετρήσεις επι μετρήσεων η μπροστινή ζάντα κεντραρίστικε στο πιρούνι και αναμένω απο το μηχανουργείο να μου φτιάξει τους αποστάτες στις επιθυμιτές διαστάσεις.
Ήρθαν και τα λάστιχα και μονταρίστικαν στις ζάντες και πλεον το παζλ ανταλλακτικων καπως αρχιζει και "δένει".
paliothodoros
17/11/2015, 01:44
χρηστο εχεις ιδεα με τα αμορτισερ τους λυνονται ... μπορει να γινει καποιο service?
MESOLOGI
17/11/2015, 14:51
ωραίο project γεμάτο αναμνήσεις από την 1η Λυκείου!
καλή συνέχεια!
Καλημέρα σας! Γιατί σταμάτησε το όλο έργο; Ήταν πολύ κατατοπιστικό και χρήσιμο μιας και ασχολούμαι με αντίστοιχο εγχείρημα...