PDA

View Full Version : να δώσω το k9 για R1 crossplane;



augoustis1980
11/07/2012, 16:32
Καταρχήν καλώς σας βρήκα!

Εδώ και καιρό, σκέφτομαι να ανταλλάξω το gsxr 1000 k9 που έχω, με yamaha R1 με τον crossplane στρόφαλο, από το 09 και μετά δηλαδή..

Το gsxr το είχα αγοράσει καινούριο πριν από 2,5 περίπου χρόνια και του έχω κάνει 35000 χιλιόμετρα, αλλά εδώ και καιρό, το έχω κάνει track - bike και το δουλεύω κυρίως στις σέρρες, ελάχιστες φορές στον δρόμο..

Σκεφτόμουν να κάνω την αλλαγή, μιας που το τελευταίο το R1 μου αρέσει αρκετά εξωτερικά, έχει μια καινούρια σχετικά τεχνολογία, η οποία θα είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό από ότι έχω μέχρι τώρα συνηθίσει και ως κάτι καινούριο και διαφορετικό μου κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Απλά διαβάζω από διάφορα forums πως δεν έχει γκάζι συγκριτικά με την κατηγορία, άλλοι λένε πως βγάζει προβλήματα αξιοπιστίας κτλ.

Από το K9 δεν έχω κάποιο παράπονο ιδιαίτερο. Δυνατό μηχανάκι, γραμμικό, με βόλεψε πολύ από την πρώτη στιγμή, δεν μου παρουσίασε ποτέ κάτι σοβαρό.

Λίγο από την ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης δεν έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά τι να κάνουμε..

Λογικά ποια θα είναι τα + του R1, έναντι του suzuki;

Ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης;

αντιπροσωπεία yamaha ελληνική;

augoustis1980
11/07/2012, 16:35
Ξέχασα να γράψω πως επειδή πλέον μεγάλωσα κάπως και δεν έχω τα μυαλά που είχα όσο ήμουν μικρότερος, πως το μηχανάκι κατά ένα 75% το θέλω για τις σέρρες και την πίστα και το υπόλοιπο θα είναι καμιά βόλτα στον δρόμο.

Εμπειρία έχω λίγη. έχω κάνει μέχρι το τρίτο level από το css και έχω κάνει με 1000άρια superbikes από το 2002 μέχρι σήμερα πολλά χιλιόμετρα, μιας που αυτή ήταν η τρέλα μου.

opeth
11/07/2012, 21:09
δεν αξιζει να κανεις την ανταλλαγη κατα τη γνωμη μου.

το ρ1 εχει καλυτερα φρενα καλυτερη ποιοτητα κατασκευης. εχει βαρια αισθηση και ειναι γενικα βαρη οπως μου ειπε ενας εμπειρος φιλος μου που το οδηγησε σερρες εγω μονο στασιμο το εχω καβαλησει.
το κ9 εχει νεας γενιας μπροστινο απ την αλλη που ειναι αρκετα καλο.
απο γκαζι φαινεται σα να μην εχει το ρ1 αλλα ειναι σχεδιασμενο να βαζει κατω τη δυναμη πιο ευκολα γ αυτο. και το rsv4 αργο φαινεται μπροστα στα κλασσικα εν σειρα 4κυλινδρα.

αν θελεις τρακ μπαικ με κλειστα τα ματια rsv4 ειναι κορυφη. αν παλι εισαι αναμεσα μονο σε αυτα σορρυ π βγαινω εκτος θεματος.

BLACKGAS
11/07/2012, 21:25
Αντικειμενικά - χρηματικά δεν νομίζω να αξίζει η αλλαγή.

Υποκειμενικά είσαι μάλλον 32 (αν κρίνω από το 1980 του nick) οπότε πότε θα αλλάξεις το τζίξερ με κάτι που θα μπορέσεις να το πας και όχι να λες ότι το πηγαίνεις?

Κλείνοντας, σε προσωπικό επίπεδο, έχω καταλήξει: Οι μηχανές δεν είναι σύζυγοι να τις παντρεύεσαι, είναι γκόμενες και ως τέτοιες πρέπει να ανανεώνονται. Δεν υφίσταται το "αντικειμενικά" με το οποίο ξεκίνησα. Είναι καθαρά θέμα προσέγγισης!
Οπότε αν το μπορείς: go4it!

:beer:

Allst@rf
11/07/2012, 23:23
Δε θυμάμαι αν το r1 έχει ηλεκτρονικά βοηθήματα,αν έχει κάνε την αλλαγή...αν όχι, κρατά το τζιξερ...

augoustis1980
12/07/2012, 04:25
Ειχες για 2 χρονια το Κ9 ? Χαλασε ο κοσμος...

Τι θέλεις να πεις με αυτό;