View Full Version : Αλλαγη χρωματος σε 950...
trelokefaloitis
27/07/2012, 20:41
Οπως ακριβως το λεει ο τιτλος..
Καταρχην να καλησπερισω την παρεα και να ευχηθω καλο καλοκαιρι...
Λεφτα δεν υπαρχουν και επειδη οπως και να το παρεις μου αρεσει το πορτοκαλι
ελεγα μηπως γινετε καμια μπινια και το αλλαξω χρωμα απο ασημι σε πορτοκαλι..
Τι λετε ρε παιδια γινετε το εχει κανει ποτε κανενας?
Τα αυτοκολλητα εχω ακουσει ειναι ακριβα αλλα το παλευω..
Το χρωμα πως θα γινει ομως να το πετυχουμε,και δεν βγει κανενα πορτοκαλι απο μανταρινι????:uplate:
Μια αλλαγη παω να κανω ετσι γα να πω οτι αλλαξα μηχανημα..
Αλλαξε ο Μανωλιως και εβαλε τα ρουχα του αλλιως...
Τωρα θα μου πειτε κατσε στα αυγα σου μερες που ειναι...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Τελος παντων αν εχει γνωση του θεματος καποιος πολυ θα με ευχαριστουσε να μαθω αν και πως γινετε...
πυξιδας990
27/07/2012, 20:55
ασημι εχεις?αν μπορεις χτυπα οτι πορτοκαλι κοματια μπορεις απο ebay,δηλ οτι μπορεις εκτος ρεζερβουαρ που ειναι πανακριβα.μετα προχωρας σε βαψιμο ρεζερβουαρ που με τα αυτοκολητα και μαυρα προστατευτικα απο 990(κατω στα ρεζερβουαρ εκει που εχει το 950 κατι γλιστρες) καπως θα βρεις την ακρη.καλη επιτυχια
Lioulios
28/07/2012, 00:22
Eγώ πάλι θα σου πρότεινα να ψαχτείς και να βρεις ένα καλό μερακλή φανοποιό και να κάνεις το μηχανάκι ασπρο-μαύρο . Ακριβώς δηλ όπως είναι το δικό σου ,αλλά όπυ είναι ασημί ....Να γίνει άσπρο . Τα μαύρα ΚΤΜ να μήνουν ως έχουν .
Σκέψου το . ....
+ πολλά σε τέτοιου είδους αλλαγές ..Ξανανιώνεις
ΤΙΠ . Πάρε φωτό από τα στάδια της αλλαγής ,έτσι για να έχεις και το ντοκουμέντο αν κάποια στιγμή μπορεί να το δώσεις και ο άλλος φοβάται το βάψιμο κατόπιν τρακαρίσματος .
Καλές αλλαγές αν γίνει κάτι ...
trelokefaloitis
28/07/2012, 03:25
Το ασημι εχω φιλε πυξιδα..οι γλυστρες υπαρχουν ηδη..
Φιλε lioulios πολυ ωραια η ιδεα σου αν και ειχα ψηθη στο παρελθον να το κανω σαν του fabrizio_meoni..
Τελειο γκρι πορτοκαλι..
Το θεμα ειναι κωδικους για χρωματα τιιιιιιι?
Οτι ναναι κοντινοτερο στο μαμα πορτοκαλι?
taxydromos
28/07/2012, 10:03
ρωτα τον Φωτη Μπεκα που ειναι στον Ααρον με τα λάστιχα,εχει κανει πολλα βαψιματα..
Vstrommer71
28/07/2012, 12:13
Φιλε lioulios πολυ ωραια η ιδεα σου αν και ειχα ψηθη στο παρελθον να το κανω σαν του fabrizio_meoni..
Η καλυτερη ιδεα που ειχες ηταν η πρωτη.Για μενα το απολυτα ομορφοτερο βαψιμο σε μπλε-μωβ στα χρωματα του Dakar,οπως το καινουργιο
(Moλις βρω τα φραγκα,το τσιμπησα.Το μηχανακι,οχι μονο το βαψιμο!)
264982
Αν βρεις καλό μάστορα, σίγουρα μπορείς να κάνεις σωστή δουλειά με το βάψιμο. Έχω δει 2-3 βαμμένα σε μαμά ή άλλα χρώματα κ το αποτελεσμα ήταν πολύ καλό.
Το δικό μου το πήρα βαμμένο κ η ποιότητα της δουλειάς (σχέδιο, χρώματα, ποιότητα βαφής) είναι επίσης πολύ καλή, ακόμη κ 2μιση χρονια μετά...
Επίσης, από όσο ξέρω, η ΚΤΜ στην Ελλάδα εν έτει 2005 έβαφε τα στοκαρισμένα ασημί 950, σε μαύρα κ πορτοκαλί για να τα ξεφορτωθεί. Οπότε σίγουρα δε θα σαι κ ο πρώτος ;)
Άν θες να πας σε αυτοκόλλητα πάντως, που θα βγούν πιο φτηνά απο βάψιμο, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω site
http://crispydesigns.co.uk/
Lioulios
29/07/2012, 17:40
Στο μηχανακι του φιλου παει το ασπρο που λεω γιατι εχει και ασημι ζαντες ...αν δεν τις εχει αλλαξει.
Πολυ βασικο στις αλλαγες χρωματος πιστευω παιζουν ζαντες ,πλαισια κτλ.
Επίσης, από όσο ξέρω, η ΚΤΜ στην Ελλάδα εν έτει 2005 έβαφε τα στοκαρισμένα ασημί 950, σε μαύρα κ πορτοκαλί για να τα ξεφορτωθεί. Οπότε σίγουρα δε θα σαι κ ο πρώτος ;)
Μήπως κόλαγε και κανά αυτοκόλλητο Bimota πάνω και τα πούλαγε για DB9 ? Λέω ..
chr1s_86
31/07/2012, 17:18
Μήπως κόλαγε και κανά αυτοκόλλητο Bimota πάνω και τα πούλαγε για DB9 ? Λέω ..
Ε τότε θα τα λέγανε KB9...
Έχει εικόνα κανείς πόσο θα πήγαινε το μαλί για βάψιμο των πλαστικών μερών? (2 fairing μπροστά, 2 ντεπόζιτα, 2 fairing πίσω)????
Εμένα μου πήγε 600€ το 2009 μαζί με βάψιμο μπροστινό φτερό και αυτοκόλητα Touareg και 990Adventure κατασκευής του μπογιατζή, στην γωνία Ρέας και Τσαλδάρη, moto-art στον πρώτο όροφο.
Αν βρεις καλό μάστορα, σίγουρα μπορείς να κάνεις σωστή δουλειά με το βάψιμο. Έχω δει 2-3 βαμμένα σε μαμά ή άλλα χρώματα κ το αποτελεσμα ήταν πολύ καλό.
Το δικό μου το πήρα βαμμένο κ η ποιότητα της δουλειάς (σχέδιο, χρώματα, ποιότητα βαφής) είναι επίσης πολύ καλή, ακόμη κ 2μιση χρονια μετά...
Πηρα και εγω ενα ασημι βαμμένο μαυρο το 2006!Αδερφε ποιος διαδίδει τετοιες πληροφοριες;
Κοίτα... είναι κάτι που έγινε για ορισμένα ασημί που είχαν τον απούλητο κ στο μόνο που μπορεί να κάνω λάθος είναι το έτος.
Δεν νομίζω ότι το έχουνε κρυφό κ δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται τόσο περίεγο...
okourkoulos
01/08/2012, 11:38
Αφού θα το βάψεις που θα το βάψεις, γιατι δε το κάνεις διαφορετικό, πρωτότυπο, μοναδικό?
Βάλε δικά σου χρώματα, εγώ θα το έκανα χακί, πάντως.
Κοίτα... είναι κάτι που έγινε για ορισμένα ασημί που είχαν τον απούλητο κ στο μόνο που μπορεί να κάνω λάθος είναι το έτος.
Δεν νομίζω ότι το έχουνε κρυφό κ δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται τόσο περίεγο...
μου φαινεται περιεργο το γεγονος το να μπουν στην διαδικασια αλλαγης χρωματος.καποια προβληματα των πρωτων μοντελων οφειλονταν αλλου και οχι στο οτι ηταν μοντελα 2003.Αυτο που πηρα εγω παντως δεν παρουσιασε καποιο προβλημα πλην συμπλεκτη(αντλια) η οποια αντικατασταθηκε πριν παρουσιασει κατι.
Για να αλλαχτεί το χρώμα και μάλιστα τόσο μεγάλη αλλαγή, θέλει καλό ξύσιμο και αυτοκόλλητα. Θεωρώ πολύ απίθανο επίσημος έμπορος να έκανε τέτοια μαϊμουνιά. Και το κόστος θα πρέπει να ήταν τουλάχιστο κανένα 400σάρι. Πολύ απίθανο μου φαίνεται αν δεν το δώ...
Γειά χαρά.
panos1050
01/08/2012, 17:07
και εφω πιστευω πωςη καλυτερη λυση ειναι τα αυτοκολλλητα,
και την αλλαγη που θες κανεις καιδεν ειναι κατι μονιμο αν δεν γουσταρει ο επομενος...
εγω ειχα ρωτησει για να γινει ολο φουλ καρμπον και μου ειχαν πει κανα 300αρι ευρω περιπου
trelokefaloitis
15/08/2012, 13:59
Επανερχομαι στο θεμα και εχω να πω το εξεις..
Μετα απο καλο ψαξιμο εχω δυο επιλογες..
Η το βαφω ή το ντυνω με αυτοκολλητα κοινως wrappinghttp://youtu.be/0kJYalzfhVA
Για το wrapping μου ζητησαν γυρω στα 400 ευρα σε οτι χρωμα γουσταρω..Το κακο ειναι οτι καταστρεφετε το χρωμα απο κατω
τουτεστην αν δεν σου αρεσει μετα δεν μπορεις να το επαναφερεις στο αρχικο χρωμα απλα βγαζοντας το αυτοκολλητο..
Ειναι ολοκληρη διαδικασια για να ντυθει...τριψιμο πλαστικα και κτλ κτλ...
Για βαψιμο γυρω στα 400-450 μου ζητησαν και εχω πελαωση δεν ξερω τι να κανω...τα λεφτα δεν ειναι και λιγα βεβαια..καμια ιδεα...
MiltiadisK.D
15/08/2012, 14:14
Επανερχομαι στο θεμα και εχω να πω το εξεις..
Μετα απο καλο ψαξιμο εχω δυο επιλογες..
Η το βαφω ή το ντυνω με αυτοκολλητα κοινως wrappinghttp://youtu.be/0kJYalzfhVA
Για το wrapping μου ζητησαν γυρω στα 400 ευρα σε οτι χρωμα γουσταρω..Το κακο ειναι οτι καταστρεφετε το χρωμα απο κατω
τουτεστην αν δεν σου αρεσει μετα δεν μπορεις να το επαναφερεις στο αρχικο χρωμα απλα βγαζοντας το αυτοκολλητο..
Ειναι ολοκληρη διαδικασια για να ντυθει...τριψιμο πλαστικα και κτλ κτλ...
Για βαψιμο γυρω στα 400-450 μου ζητησαν και εχω πελαωση δεν ξερω τι να κανω...τα λεφτα δεν ειναι και λιγα βεβαια..καμια ιδεα...
προσωπικα θα εψαχνα για ενα καλο φανοποιο,θα εβρισκα τον κωδικο του(πορτοκαλι) χρωματος του 950 και θα το εβαφα,γιατι να βαλεις τα αυτοκολητα αφου ουτως η αλλως θα καταστραφει τα παλιο χρωμα?επισης αν τα στεφανια σου ειναι ασημι θα σου προτεινα να βαλεις μαυρα,δειχνει αλλιως,ανεβαινει το κασε βεβαια αλλα η αλλαγες θα ειναι αισθητες,Α!ωραιο χρωμα επισης ειναι και του 990 dakar της πιο πανω φωτογραφιας(γιαμενα),αλλα αν σου αρεσει το πορτοκαλι just do it!;)
Προσωπικά δε βρίσκω το λόγο να κολλάει κανείς στο εργοστασιακό χρώμα. Άν σου αρέσει το πορτοκαλί περλέ που έχει το ορίτζιναλ, ζήτα το από το μπογιατζή σου. θα σου κάνει κανένα δείγμα και αφού καταλήξεις σου το βάφει.
Εγώ είχα κολλήσει με τη λευκή πέρλα σε μάτ. Μετά με ζώσανε τα φίδια οτι θα βρωμίζει πολύ και του ζήτησα και μου το πέρασε με βερνίκι. Το μάτ σε ανοιχτά χρώματα θα βρωμίζει πολύ. Το ορίτζιναλ είναι γιαλιστερό περλέ στα μπροστινά καπάκια και μάτ χωρίς πέρλα νομίζω στα τεπόζιτα.
Το ασημί 950 είχε πρόβλημα στα αυτοκόλητα γιατί τα παραζέσταινε και δημιουργούνταν φουσκάλες. Νομίζω οτι κάποιο συστατικό της κόλλας εξατμιζόταν και φούσκωνε τα αυτοκόλητα, στην περιοχή της σέλλας. Μετά έβαλα εξατμίσεις Wings και πιστεύω οτι οι θερμοκρασίες έπεσαν λίγο και τα αυτοκόλλητα ηρέμησαν.
Άν πάς για αυτοκόλητα υπάρχουν σε χρώμα carbon και αν γίνει προσεχτική δουλειά δείχνουν όμορφα.
Καλές αποφάσεις.
panos1050
16/08/2012, 13:13
γιαμενα το πιο ωραιο adv που εχει βγει ποτε...266385
Trickster
20/08/2012, 14:30
Αναζητείται ένα red bull adventure που δυστυχώς φευγαλέα και με την άκρη του ματιού πρόσεξα στα κύθηρα την περίοδο 30/7 εώς 5/8. Πέρασε πολύ γρήγορα (φυσικό) από μπροστά μου και δεν πρόλαβα να δω λεπτομέριες. Πάντως ήταν πολύ καλή δουλειά. Όποιος γνωρίζει ας συνεισφέρει.. :D
ελεγα μηπως γινετε καμια μπινια και το αλλαξω χρωμα απο ασημι σε πορτοκαλι..
η πηγή:
http://advrider.com/forums/showthread.php?t=606144&highlight=paint+code
το εύρημα:
http://img.photobucket.com/albums/v280/KevInYorks/KTMPaintCodes.jpg
η συγκεκριμένη πληροφορία σε καταλόγους της DuPont:
base paint RAL 2009 clear paint with 3% JADE HELICON , glossy units 90 glossy
base paint RAL 2009 clear paint with 3% JADE HELICON , glossy units 10 matt
base paint RAL 2009 clear paint with 3% MAPLE HELICON , glossy units 10 matt
base paint RAL 2009 clear paint with 3% MAPLE HELICON , glossy units 90 glossy
SIKKENS IVECO IC185 clear paint with 3% JADE HELICONE glossy , glossy units 90 glossy
SIKKENS IVECO IC185 clear paint with 3% JADE HELICONE matt , glossy units 10 matt
καλή αναζήτηση
Προς Trickster
εάν δεν κάνω λάθος το συγκεκριμένο το είχε αναλάβει ο Ηλίας στην Βουλιαγμένης.
Επίσης και το δικό μου το είχε αναλάβει ο Ηλίας, λεπτομέρειες εδώ .....http://www.ktmhellasclub.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=65&t=3371
Lioulios
21/08/2012, 00:05
Θυμάμαι μια περίοδο που είχα δει ένα redbull στο καρ σε αγγελία .
Το παληκάρι στην περιγραφή έλεγε για αυτ/τα που αν αφαιρεθούν , επανέρχεται στο αρχικό χρώμα η μοτό χωρίς κανένα προβλημα .
MiltiadisK.D
22/08/2012, 23:55
panos26 και φιλε μου lioulio εχετε δικιο και οι δυο,ειχα μιλησει με το παληκαρι πριν αγορασω το δικο μου,το ειχε για πουλημα στο car.gr(μπορει να πουληθηκε κιολας)990 ειναι,καπου Αθηνα εμενε δεν θυμαμαι περιοχη,το εφτιαχνε ο ELIO μαλιστα ηταν και ψιλομενο σαν τα S,ηταν πολυ ομορφο οντως.:wave2:
MiltiadisK.D
22/08/2012, 23:57
γιαμενα το πιο ωραιο adv που εχει βγει ποτε...266385
και για μενα Πανο,μακραν το καλυτερο αλλα που βρισκουμε τα φραγκα!:lol::wave2:
Ktm.Prestige
03/10/2012, 21:24
Πορτοκαλί χαμελαίων που αλλάζει ανάλογα με το πως πέφτει το φως πάνω του!!!
Για δεύτερο το επετειακό Dakar το οποίο υπάρχει κάπου παραπάνω...
indianos950
22/11/2012, 00:40
Κάντε μια αναζητηση στο google έχει πολυ ωραία σετ απο αυτοκόλλητα για ολόκληρο το κτμ και δεν κάνουν καθόλου ζημιά. Πας όπως είναι το Μοτο σε ένα παλικάρο που τοποθετεί αυτοκόλλητα και στα βάζει με ένα λογικό πόσο και όταν βαρεθείς τα βγάζεις όμορφο και εύκολο ακούγεται. Και 200€ αγορά το σετ. Όπως τα χοντρά αυτοκόλλητα απο τα mx
Lioulios
17/04/2013, 21:08
Άν θες να πας σε αυτοκόλλητα πάντως, που θα βγούν πιο φτηνά απο βάψιμο, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω site
http://crispydesigns.co.uk/
Έψαχνα κάτι και τυχαία βρέθηκα να κοιτάω τα παρακάτω .... Βάζω και το λίνκ από το adv rider γιατί έχει και τιμές από τα αυτ/τα
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=687178
287864
287865
287866
Lioulios
17/04/2013, 21:36
:evil::evil::evil::evil:
287871
Ktm.Prestige
18/04/2013, 11:19
:a016::a016::a015::a015:
287914
harris_x
19/04/2013, 11:33
για τα ΚΤΜ του '03 κλπ, εδώ... (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=135006)
ztakisg16
06/05/2013, 18:15
Φοβερή η ιδέα με τα αυτοκόλλητα!Με έβαλες σε σκέψεις!Ετσι και αλλιώς ένα φρέσκαρίσμα το θέλει το adv μου!