View Full Version : Mα ΠΟΣΟ @%$#^ψυχοι είναι μερικοί πια!
Εχετλαίος
30/07/2012, 15:21
Πήγε σήμερα το πρωί ο φίλος μου στη δουλειά.
Δύσκολη δουλειά. Φορτοεκφόρτωμα σακιά με λιπάσματα, ζωοτροφές και διανομή τους στα χωριά. Και καλά, στην αποθήκη τα φορτώνεις τα πολλά-πολλάμε το κλάρκ. Στον τόπο προορισμού όμως ξεφορτώνεις με τα χεράκια σου. Και τη μεσούλα σου.
Πήγε λοιπόν το κοπέλι στη δουλειά, έβγαλε όλο το μεροκάματο, γύρισε στην αποθήκη και του είπανε "απολύεσαι".
Δικαίωμά τους να τον απολύσουνε, το αναγνωρίζω.
Αλλά ρε παπ@ρα, ήθελες να σου βγάλει το δυσκολότερο μεροκάματο, αυτό της Δευτέρας πρώτα, ε;
Π@πάρα! Ε π@πάρα!
:mad:
:yuck:
nikos_abel
30/07/2012, 15:33
Αααχ. Πάντα έτσι γίνεται, το τελευταίο μεροκάματο φτύνεις αίμα να το πάρεις χωρίς να ξέρεις ότι είναι το τελευταίο.
MG-KTiNoS
30/07/2012, 15:38
δεν υπάρχει πάτος...
-Καλή τύχη στο παιδί !
Allst@rf
30/07/2012, 15:40
Σιχαματα...
el_hymador
30/07/2012, 16:17
Classic Greeks εργοδότες... η λογική λέει ότι από τη στιγμή που πληρώθηκε το μεροκάματο οκ, αλλά είναι και το γαμότο της υπόθεσης στη μέση! Καλή τύχη να έχει από εδώ και πέρα ο άνθρωπος...
Η τελευταία παραγγελία τους να είναι. Σιχαμένες βδέλες.
'Οταν τα τσεπώνουν είναι όλο γέλια και χαρές. Στην πρώτη στραβή ψάχνουν τον χειρότερο τρόπο να στη φέρουν. Λες και δεν δούλευες πριν. Στα χαρίζανε.
Αυτή η κωλοκρίση είναι η ευκαιρία των απανταχού λαμόγιων. Κι όσοι δεν ήταν λαμόγια, τώρα θα γίνουν.
Μπουρδ...λο....
Αφεντικό = π α ρ α σ ι τ ι κ ή δραστηριότητα. :a3:
thePrince
30/07/2012, 16:30
Ε τον ταλαίπωρο… εμένα τουλάχιστον με απέλυσαν Δευτέρα πρωί. Κουράγιο!
Δυστυχώς έτσι είναι ....αυτοί έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι .
Βέβαια από μία έννοια και έτσι όπως κυνικά το περιγράφει ο sniper , όντως αφού πληρώθηκε πιο είναι το πρόβλημα ?
Από την άλλη βέβαια είναι αυτό που περιγράφεις , η πο@στιά σε όλο της το μεγαλείο ...δλδ , κάτσε να σου πιω το αίμα και σήμερα που σε χρειάζομαι και να σε καλημερίσω το πρωί σαν να μην τρέχει τίποτα και το μεσημέρι που γυρνάς σε στέλνω στον αγύριστο . :mad:
akis_trevor
30/07/2012, 16:54
ναι οκ,ειναι καλυμμενοι αν και εφοσον πληρωθηκε,και πηρε αποζημιωσεις κλπ κλπ..κοιταξτε τον τιτλο του θρεντ ομως.
το θεμα δεν ειναι αν εκαναν καποια νομικη παρασπονδια αλλα ηθικη.ανθρωποι ειμαστε γαμω το κερατο."ολοι" στο ιδιο καζανι βραζουμε...τεσπα...ας ελπισουμε να του χαμογελασει η τυχη...
Ναι, είστε όλοι χουβαρντάδες με την τσέπη του άλλου..
Εσείς θα του λέγατε, "δεν πειράζει, πάρε το μεροκάματο και την αποζημίωση και θα τα φορτώσω εγώ" ή "δεν πειράζει, πάρε το μεροκάματο και την αποζημίωση και θα τα φορτώσουν οι άλλοι που μένουν πίσω"
Από πότε η ηθική συνδοιάζετε με το κέρδος; Όσο νωρίτερα το καταλαβετε (ότι δεν πάνε μαζί αυτά τα δύο) τόσο καλύτερα για εσάς.
Ζούγκλα είναι.
Ρε μλκ Νικο ,εχεις τον τροπο να ''δινεις'' ενδιαφερον στα thread.:lol:
Allst@rf
30/07/2012, 17:20
Γιατί Παρασκευή μετά τη δουλειά δε μπορούσαν να του το πουν,ρε σναιπερ;
Και ο εργάτης δλδ ,γιατί πάει στη δουλειά; για τη ψυχή της μάνας του αφεντικου του;
Νταξ μην είμαστε απολυτοι... υπάρχουν σκατοψυχα αφεντικα, υπαρχουν και αφεντικα Άνθρωποι...
ego_o_idios
30/07/2012, 17:20
Δύσκολη δουλειά. Φορτοεκφόρτωμα σακιά με λιπάσματα, ζωοτροφές και διανομή τους στα χωριά. Και καλά, στην αποθήκη τα φορτώνεις τα πολλά-πολλάμε το κλάρκ. Στον τόπο προορισμού όμως ξεφορτώνεις με τα χεράκια σου. Και τη μεσούλα σου.
Πήγε λοιπόν το κοπέλι στη δουλειά, έβγαλε όλο το μεροκάματο, γύρισε στην αποθήκη και του είπανε "απολύεσαι".
Αλλά ρε παπ@ρα, ήθελες να σου βγάλει το δυσκολότερο μεροκάματο, αυτό της Δευτέρας πρώτα, ε;
Π@πάρα! Ε π@πάρα!
e den mas ta les ke ola giati ton apelise?
mipos sixnaze sto spiti tou afentikou ke voleve tin gineka tou i tin kori tou i ton gio tou...:lol::lol:
ego_o_idios
30/07/2012, 17:22
stin kriti den egine afto?
ase to vrika ton epiase to afentiko me alon eno tou etaze oti 8a ine gkomenoi gia mia zoi...
:lol::lol:
Εχετλαίος
30/07/2012, 17:25
Το κοπέλι εργαζόταν "ελαστκά" κάνα δυάρι χρόνια τώρα. Από πέρσυ ανασφάλιστος. Και του χρωστάνε 2 μηνιάτικα.
Και όχι δεν πλερώθηκε τη σημερινή.
Και δεν παίζει καταγγελία καθότι ένας συνάδελφός του που έκανε πέρσυ δε μπορεί να στεριώσει δουλειά στην τοπική πιάτσα.
Τα γνωστά...
Τα έχω ξαναγράψει. Μόνη λύση ότι κάνει κανείς μόνος του. Δεν παίζει τίποτε άλλο πια.
karolos SRX 400
30/07/2012, 17:26
προσωπικα σε μενα δεν μ εχουν απολυσει ποτε πρωι
παντα μα παντα στο τελος της βαρδιας
το σιχαινομαι και εχετε τα χιλια δικια που εκνευριζεστε
αλλα ετσι ηταν, ετσι ειναι και ετσι θα ειναι
:a15:
Εχετλαίος
30/07/2012, 17:26
e den mas ta les ke ola giati ton apelise?
mipos sixnaze sto spiti tou afentikou ke voleve tin gineka tou i tin kori tou i ton gio tou...:lol::lol:
Ρε μλκ άφρο
:lol::cry:
Από πότε η ηθική συνδοιάζετε με το κέρδος; Όσο νωρίτερα το καταλαβετε (ότι δεν πάνε μαζί αυτά τα δύο) τόσο καλύτερα για εσάς.
Ζούγκλα είναι.
Άλλο θέμα αυτό .... αλλά επίσης αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τον εργοδότη ως σκ@τόψυχο , γιατί μεταξύ μας σκ@τόψυχος είναι .
Άλλο θέμα αυτό .... αλλά επίσης αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τον εργοδότη ως σκ@τόψυχο , γιατί μεταξύ μας σκ@τόψυχος είναι .
Φυσικά και μπορούμε.
Να μην ξαφνιαζόμαστε όμως..
akis_trevor
30/07/2012, 17:28
Ναι, είστε όλοι χουβαρντάδες με την τσέπη του άλλου..
Εσείς θα του λέγατε, "δεν πειράζει, πάρε το μεροκάματο και την αποζημίωση και θα τα φορτώσω εγώ" ή "δεν πειράζει, πάρε το μεροκάματο και την αποζημίωση και θα τα φορτώσουν οι άλλοι που μένουν πίσω"
Ζούγκλα είναι.
δεν ειναι θεμα κουμαντου στην τσεπη του αλλου.ειναι θεμα ανθρωπιας!ας του ειχε εξηγησει ξερεις κατι,το και το.
και στην τελικη δηλαδη ή βγαζουμε φραγκα ή ειμαστε ανθρωποι και μπατιρηδες;;;;
Το κοπέλι εργαζόταν "ελαστκά" κάνα δυάρι χρόνια τώρα. Από πέρσυ ανασφάλιστος. Και του χρωστάνε 2 μηνιάτικα.
Και όχι δεν πλερώθηκε τη σημερινή.
Και δεν παίζει καταγγελία καθότι ένας συνάδελφός του που έκανε πέρσυ δε μπορεί να στεριώσει δουλειά στην τοπική πιάτσα.
Τα γνωστά...
Τα έχω ξαναγράψει. Μόνη λύση ότι κάνει κανείς μόνος του. Δεν παίζει τίποτε άλλο πια.
Θλιβερό..
Allst@rf
30/07/2012, 17:45
Θλιβερό..
Ξαφνιαστηκες μήπως;
DimChios
30/07/2012, 18:32
μλκ sniper εισαι το μεγαλυτερο τρολ εβερ!
:bawl:
nikos_abel
31/07/2012, 06:36
«Κατέβαλα πάντα όλους τους φόρους που όφειλα. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχα, πλέον, ούτε ένα ευρώ. Είχα ξοδέψει τα πάντα για να πληρώσω τους εργάτες της οικοδομικής μου εταιρίας και για να μπορέσω να τελειώσω μια εργολαβία τα χρήματα για την οποία, όμως, δεν μου καταβλήθηκαν»,
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=164349&catID=4
Εχετλαίος
31/07/2012, 07:48
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=164349&catID=4
Έναν τέτοιο εργοδότη γνώρισα (στην Ελλάδα) και αυτός δεν ήταν καν Έλληνας. Και επειδή είχε τη φιλοσοφία "πρώτα πλερώνω τους εργαζόμενους και μετά το κωλόκρατος" τον κλείσανε στελνοντάς του το ΣΔΟΕ και το υγειονομικό κάθε 2η εβδομάδα για έλεγχο μέχρι που σιχάθηκε ο άνθρωπος. Είχε γνωστή αλυσίδα με σάντουιτς στην Αττική. Από τους λίγους, πράγματι... Φανταστείτε ότι στα παιδιά της νυχτερινής βάρδιας πλέρωνε ταξί από και προς το σπίτι ώστε να φτάνουνε με ασφάλεια στον προορισμό τους. Άλλα μυαλά, άλλοι άνθρωποι.
Ναι υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ελάχιστες μα υπάρχουν.
nikos_abel
31/07/2012, 08:01
Πριν κανά μήνα, διώξαμε 3 άτομα από τη παραγωγή. Φυσικά μετά το τέλος της βάρδιας τους και χωρίς πρότερη ενημέρωση.
Φυσικά επίσης πληρώθηκαν και τη μέρα και όποια άλλη πενιχρή αποζημίωση δικαιούνται οι ημερομίσθιοι.
Έτυχε και ήμουν μπροστά στο εξής σκηνικό.
Η μια από αυτούς (κοπελιά, καμμια 10ριά χρόνια στο εργοστάσιο) πέτυχε
ένα από τα αφεντικά καθώς τριγυρνούσε το εργοστάσιο για να αποχαιρετήσει το κόσμο.
Την αγκαλιάζει, αυτή μπήγει τα κλάμματα, της λέει "έλα μωρέ, όλα καλά θα πάνε" της σφίγγει το χέρι και την αφήνει να φύγει.
Γυρνάει και με κοιτάει και βλέπω τα μάτια του βουρκωμένα :
"Ρε πστ μου, γι' αυτό όταν διώχνουμε κάποιον σηκώνομαι και φεύγω νωρίτερα, τι σκτ να της πω δηλαδή;"
Και όλα αυτά όταν η απόφαση πάρθηκε στεγνά και απρόσωπα "τρεις πρέπει να φύγουν".
Εχετλαίος
31/07/2012, 08:05
Πριν κανά μήνα, διώξαμε 3 άτομα από τη παραγωγή. Φυσικά μετά το τέλος της βάρδιας τους και χωρίς πρότερη ενημέρωση...
Μια φορά μου είχαν δώσει τρίμηνη ενημέρωση ώστε να μη δικαιούμαι αποζημίωσης. Και εγώ έπρεπε στους 3 αυτούς μήνες να είμαι 100% "εκεί" στη δουλειά μου. Ενώ αυτοί ήδη είχαν βάλει αγγελία για άλλον με μικρότερες αποδοχές / απαιτήσεις.
Άστα...
GIXXERAKIAS
31/07/2012, 08:08
Γυρνάει και με κοιτάει και βλέπω τα μάτια του βουρκωμένα :
"Ρε πστ μου, γι' αυτό όταν διώχνουμε κάποιον σηκώνομαι και φεύγω νωρίτερα, τι σκτ να της πω δηλαδή;"
Και όλα αυτά όταν η απόφαση πάρθηκε στεγνά και απρόσωπα "τρεις πρέπει να φύγουν".
Μάλλον είναι πάγια τακτική αυτό με το κλάμα των εργοδοτών.....κάτι σάν την γλώσσα του σώματος των βΟυλευτών.:rolleyes:
Και στην δική μας περίπτωση έχουν διωχθεί από τον όμιλο πάνω από 150 άτομα + μία εταιρεία που βάρεσε κανόνι + άλλη μία που ετοιμάζετε να βαρέσει κι αυτή με 35 άτομα (22 πλέον) χρόνια στον χώρο.
nikos_abel
31/07/2012, 08:15
Παρεξηγήθηκα. Τον άνθρωπο τον ξέρω καλά και αυτό που έλεγε το εννοούσε. Απλά σε μια τέτοια εποχή
η θυσία των τριών ήταν για τη σωτηρία των άλλων (κάμποσων, να μην επεκταθώ στο πόσοι), και
πως τη παρηγόρησε ψεύτικα γνωρίζοντας ότι ουσιαστηκά τη καταδίκαζε.
Όλο το σκηνικό το ανέφερα για να δείξω την ανθρωπιά ορισμένων, που παίρνουν αποφάσεις σκληρές για να
σώσουν την επιχείρηση (καλά, και το κwλο τους προφανώς) αλλά όταν βρίσκονται μπροστά στην αλήθεια
λυγίζουν και αυτοί.
Αν και μισθωτός και γω, πόσα από τα αφεντικά νομίζετε ότι θέλουν να μην έχουν δουλειά
και να μη χρειαζονται κόσμο;
Άλλο το παράλογο της μείωσης του κόστους πάση θυσία (αυτό θέλει ανάλυση) και άλλο αυτό.
PortisHead
31/07/2012, 09:16
O Κηφισος και γενικότερα οι δρόμοι το πρωϊ , γιατι ειναι "τίγκα" στο αυτοκίνητο με 24% ανεργία ?
Για καφέ παν όλοι ?
Με το αυτοκίνητο ?
nikos_abel
31/07/2012, 09:26
O Κηφισος και γενικότερα οι δρόμοι το πρωϊ , γιατι ειναι "τίγκα" στο αυτοκίνητο με 24% ανεργία ?
Για καφέ παν όλοι ?
Με το αυτοκίνητο ?
Να έχεις υπόψιν ότι το ότι κάποιος δηλώνει άνεργος δε σημαίνει ότι δεν έχει εισοδήματα.
PortisHead
31/07/2012, 09:28
Να έχεις υπόψιν ότι το ότι κάποιος δηλώνει άνεργος δε σημαίνει ότι δεν έχει εισοδήματα.
Παρα πολυ σωστο...το διαπιστωσα αρκετες φορες τωρα τον τελευταιο καιρο , οταν εμαθα για ατομα που ψαχναν για δουλεια απλα
για να μην καθονται στο σπιτι....οχι λόγω βιοποριστικου προβλήματος.
skylaros
31/07/2012, 09:49
το ότι ζούμε σε μια πόλη 4,5 εκατομμυρίων ενώ φτιάχτηκε για μερικές χιλιάδες δε σας λέει κάτι στο γιατί είναι γεμάτος ο Κηφισός? και μάλιστα μιλάμε για δρόμο που χρησιμοποιείτε κατά πολύ από άτομα που πάνε στη δουλειά τους ειδικά πρωινές ώρες. Το ότι κάποιο σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας έχει λίπος ακόμα μα σε λογαριασμούς μα με ακίνητη περιουσία μα κάτω από τα μαξιλάρια τους δε πάει να πει πως ένα άλλο μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν έχει ψοφήσει από τα ζόρια...
Π@πάρα! Ε π@πάρα!
και επειδη ειμαι μπαρουτιασμενος ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙ
αυτο ειναι το βασικο προβλημα. οτι εχουμε αποδεχτει τη μοιρα μας
(ναι ξερω τι κουβεντα σηκωνει αυτο. αλλα ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ αλλα δυστυχως εχουμε αποδεχτει οτι ειμαστε απλα "συντελεστης παραγωγης" και τιποτα αλλο)
nikos_abel
31/07/2012, 10:10
και επειδη ειμαι μπαρουτιασμενος ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙ
αυτο ειναι το βασικο προβλημα. οτι εχουμε αποδεχτει τη μοιρα μας
(ναι ξερω τι κουβεντα σηκωνει αυτο. αλλα ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ αλλα δυστυχως εχουμε αποδεχτει οτι ειμαστε απλα "συντελεστης παραγωγης" και τιποτα αλλο)
Καταρχήν δεν τον απέλυσε, δεν εννοείται απόλυση εφόσον δεν δουλεύει επίσημα.
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με περίπτωση αιμορουφήχτρας εργοδότη, εδώ κάνουμε με καθαρό εκβιασμό σε μια κοινωνία ολόκληρη.
Ξαφνιαστηκες μήπως;
Καθόλου.
Εφόσον δεχόμαστε να δουλεύουμε σε καθεστώς γαλέρας, ιδού τα ολέθρια αποτελέσματα.
LOUKILOUK
31/07/2012, 12:57
Καθόλου.
Εφόσον δεχόμαστε να δουλεύουμε σε καθεστώς γαλέρας, ιδού τα ολέθρια αποτελέσματα.
Eδώ είναι το ζουμί...γιατί για το κακό δεν φταίει μόνο αυτός που το δημιουργεί αλλά και αυτός που δεν κάνει κάτι για να το σταματήσει...
Αν όλοι καταγγέλαμε τον παρανομούντα εργοδότη κανείς δεν θα είχε πρόβλημα να ξαναβρεί δουλειά και μάλιστα σε όρους κανόνες νόμιμης αγοράς και όχι δουλίας. Μια φορά απολύθηκα και πήγανε να περάσουν γαργάρα την αποζημείωση και τα χρωστόυμενα από άδειες...με την μία στον επόπτη εργασίας και το θέμα διευθετήθηκε σε δευτερόλεπτα...
Αν δεν κάνουμε εμείς κάτι για μας μην περιμένουμε από τους άλλους να μας σεβαστούν σε κάνενα τομέα, όχι μόνο στον εργασιακό...
Καλή τύχη στο παλικάρι και σύντομα σε δουλειά ξανά.
nikos_abel
31/07/2012, 13:04
Και έπεσε η δημοσίευση μιλάμε τζαστ ον τάιμ
http://www.techiechan.com/?p=1752
PortisHead
31/07/2012, 13:06
Eδώ είναι το ζουμί...γιατί για το κακό δεν φταίει μόνο αυτός που το δημιουργεί αλλά και αυτός που δεν κάνει κάτι για να το σταματήσει...
Αν όλοι καταγγέλαμε τον παρανομούντα εργοδότη κανείς δεν θα είχε πρόβλημα να ξαναβρεί δουλειά και μάλιστα σε όρους κανόνες νόμιμης αγοράς και όχι δουλίας. Μια φορά απολύθηκα και πήγανε να περάσουν γαργάρα την αποζημείωση και τα χρωστόυμενα από άδειες...με την μία στον επόπτη εργασίας και το θέμα διευθετήθηκε σε δευτερόλεπτα...
Αν δεν κάνουμε εμείς κάτι για μας μην περιμένουμε από τους άλλους να μας σεβαστούν σε κάνενα τομέα, όχι μόνο στον εργασιακό...
Καλή τύχη στο παλικάρι και σύντομα σε δουλειά ξανά.
Για ρωτα κανα δικηγόρο πόσο καιρο θέλει και ποσα χρήματα εκ μερους σου για να διεκδικήσεις τα χρηματα σου δικαστικα.
Εδω εκκρεμουν 300.000 υποθέσεις για εγκληματα οπως ληστειες κλπ...φαντασου ποτε θα παρει σειρα του καθενος μας
η "μη καταβληθεις αποζημίωση" π.χ.
Οπως επισης ενα πριν που ειχαμε εκλογες ,τα @@ ταξανε λαγους με πετραχειλια,τιποτα δεν κανανε και οχι μονο αυτο ,ξαναχτυπανε χαμηλομισθους και συνταξιουχους και ολοι οι Ελληνες την παπια.
Δεν γαμιεται ενα μικρο ποσοστο (ουτε πως να τους χαρακτηρισω δεν ξερω) αποφασισε για ολη την Ελλαδα να καταστραφει και καποιοι που περνουν λιγο χαμπαρι ,μενουν θεατες στο θιασο της ξεφτυλας και του ξεπουληματος.
Ενα πραγμα θα ηθελα ,καταργηση της βουλευτικης ασυλιας(αν και δεν παιζει πλεον ρολλο γιατι δεν εχουν καμια δικαιοδοσια διακυβερνησης της χωρας) και ολοι αυτοι οι χαζοχαρουμενοι που τους ψηφησαν ,να τους τραβανε απο το πρωι μεχρι το βραδυ στα δικαστηρια για οτι μαλακια τους κατεβει στο κεφαλι,οπως εκατομμυρια μικρομυαλοι Ελληνες τραβολογιουντε στα δικαστηρια.
el_hymador
31/07/2012, 13:34
'Εχω κάνει ένα σωρό δουλειές παντελώς άσχετες μεταξύ τους... από πλασιέ στα 18 μου μέχρι διεύθυνση υπερ-καταστημάτων, λιανική πώληση, λογιστήριο, γραφείο, έξω, μέσα , μέσα και έξω... το βιογραφικό μου είναι ένα απίστευτο τουρλουμπούκι που δεν βγάζει νοήμα. Τους έλληνες εργοδότες τους ξέρω πολύ καλά λοιπόν. 20 σχεδόν χρόνια με αυτούς νταραβερίζομαι. Το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι ότι δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι μ@λ@κες, πλην ελαχιστώτατων εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα ... υπερφίαλοι ξερόλες, κοντόφθαλμοι καιροσκόποι και οπουρτινιστές, που απλά συνέπλεαν με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή ότι φάμε και ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ*λος μας... κανένας τους δεν αγαπούσε πραγματικά την επιχείρηση του και όλοι κοίταγαν πως να βγάλουν το μέγιστο δυνατό κέρδος σε βραχυπρόθεσμα πλαίσια, αδιαφορώντας για το αν αυτό έχει επιπτώσεις στο μέλλον. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους που λιώνανε στη δουλειά περιμένωντας μια ανταπόδωση έστω με τη μορφή της αναγνώρισης των προσπαθειών τους... @@δια, του έλληνα εργοδότη το μυαλό δεν κάνει τέτοιες πολύπλοκες σκέψεις, ότι δηλαδή αν ανταμείψουν όσους υπαλλήλους δουλεύουν και αν τους έχουν ευχαριστημένους θα εισπράξουν στο πολλαπλό την "χασούρα" από μια ενδεχόμενη άυξηση του μισθού, λόγω του ότι όποιος σκοτωνότανε μια, μετά από αυτό θα σκοτωνότανε τρεις και θα ήταν και υπόχρεος! Όπου και αν πήγα, η διοίκηση των επιχειρήσεων ήταν δομημένη σε ένα ξεπερασμένο προ πολλού, εκβιαστικό μοντέλο. Επιβράβευαν τους ρουφιάνους και τους γλύφτες (οι οποίοι παραδοσιακά ξύνανε τα @@δια τους) και απειλούσαν όλους τους υπόλοιπους με απολύσεις και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Δεν μου έκανε εντύπωση λοιπόν, που μετά από λίγο καιρό, ακόμη και όσοι είχαν πραγματικά όρεξη να δουλέψουν, σιχτίριζαν και τα γράφανε όλα στα @@δια τους... όπως για να λέμε και τα σύκα - σύκα, δεν μου έκανε εντύπωση το ότι όσοι αναλλάμβαναν εξουσία υπό τη μορφή της προαγωγής, παρ΄όλο που ήταν ένα με τους πρώην συναδέλφους τους, μετά γινόντουσαν τα χειρότερα @@δια και οι μεγαλύτεροι ρουφιάνοι...
Πάντως ήταν ανεμενόμενα όλα αυτά... σε ένα μπο*ρδέλο κράτος όπου τίποτα δεν λειτουργούσε και δεν λειτουργεί, όπου νόμοι πότε δεν ίσχυσαν και όπου το δίκαιο ήταν πάντα με το μέρος των ισχυρών, γιατί η επιχειρηματικότητα και οι εργοδοτες να διαφέρουν;
'Εχω κάνει ένα σωρό δουλειές παντελώς άσχετες μεταξύ τους... από πλασιέ στα 18 μου μέχρι διεύθυνση υπερ-καταστημάτων, λιανική πώληση, λογιστήριο, γραφείο, έξω, μέσα , μέσα και έξω... το βιογραφικό μου είναι ένα απίστευτο τουρλουμπούκι που δεν βγάζει νοήμα. Τους έλληνες εργοδότες τους ξέρω πολύ καλά λοιπόν. 20 σχεδόν χρόνια με αυτούς νταραβερίζομαι. Το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι ότι δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι μ@λ@κες, πλην ελαχιστώτατων εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα ... υπερφίαλοι ξερόλες, κοντόφθαλμοι καιροσκόποι και οπουρτινιστές, που απλά συνέπλεαν με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή ότι φάμε και ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ*λος μας... κανένας τους δεν αγαπούσε πραγματικά την επιχείρηση του και όλοι κοίταγαν πως να βγάλουν το μέγιστο δυνατό κέρδος σε βραχυπρόθεσμα πλαίσια, αδιαφορώντας για το αν αυτό έχει επιπτώσεις στο μέλλον. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους που λιώνανε στη δουλειά περιμένωντας μια ανταπόδωση έστω με τη μορφή της αναγνώρισης των προσπαθειών τους... @@δια, του έλληνα εργοδότη το μυαλό δεν κάνει τέτοιες πολύπλοκες σκέψεις, ότι δηλαδή αν ανταμείψουν όσους υπαλλήλους δουλεύουν και αν τους έχουν ευχαριστημένους θα εισπράξουν στο πολλαπλό την "χασούρα" από μια ενδεχόμενη άυξηση του μισθού, λόγω του ότι όποιος σκοτωνότανε μια, μετά από αυτό θα σκοτωνότανε τρεις και θα ήταν και υπόχρεος! Όπου και αν πήγα, η διοίκηση των επιχειρήσεων ήταν δομημένη σε ένα ξεπερασμένο προ πολλού, εκβιαστικό μοντέλο. Επιβράβευαν τους ρουφιάνους και τους γλύφτες (οι οποίοι παραδοσιακά ξύνανε τα @@δια τους) και απειλούσαν όλους τους υπόλοιπους με απολύσεις και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Δεν μου έκανε εντύπωση λοιπόν, που μετά από λίγο καιρό, ακόμη και όσοι είχαν πραγματικά όρεξη να δουλέψουν, σιχτίριζαν και τα γράφανε όλα στα @@δια τους... όπως για να λέμε και τα σύκα - σύκα, δεν μου έκανε εντύπωση το ότι όσοι αναλλάμβαναν εξουσία υπό τη μορφή της προαγωγής, παρ΄όλο που ήταν ένα με τους πρώην συναδέλφους τους, μετά γινόντουσαν τα χειρότερα @@δια και οι μεγαλύτεροι ρουφιάνοι...
Πάντως ήταν ανεμενόμενα όλα αυτά... σε ένα μπο*ρδέλο κράτος όπου τίποτα δεν λειτουργούσε και δεν λειτουργεί, όπου νόμοι πότε δεν ίσχυσαν και όπου το δίκαιο ήταν πάντα με το μέρος των ισχυρών, γιατί η επιχειρηματικότητα και οι εργοδοτες να διαφέρουν;
Ότι είναι οι κοινωνία μας είναι και οι επιχειρήσεις σε αυτή την χωρά, ένα μεγάλο μπάχαλο
Η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι οι επιχειρηματίες αφού καταστρέψουν την επιχείρηση τους, μετά κατηγορούν το κράτος, τους υπαλλήλους τους, το ΠΑΜΕ, την ΧΑ και άλλους χωρίς να βλέπουν ότι η δική τους βλακεία τους κατάστρεψε
Δν λέω ότι είσαι λάθος (ούτε σωστός βέβαια) ,αλλά γίνεσαι γραφικός...
Δν είναι προς το προσωπό σου η απάντηση El_hymador,άλλωστε δν σε ξέρω σαν άνθρωπο.Γενικότερα έχουμε γίνει γραφικοί και χάνουμε την μεγαλύετη εικόνα (the bigger picture που λένε και τα αμερικανάκια) δίνοντας σημασία μόνο σε όσα ενοχλούν ή απειλούν εμάς.
Δν υπάρχει μόνο η οπτική του αδικημένου εργαζόμενου στο θέμα αυτό...
Κρίμα για το παιδί που έχασε την δουλειά του το πιθανότερο είναι να μην του άξιζε τέτοια αντιμετώπιση,αλλά ας κοιτάξουμε λίγο τι φταίει και μας απολύουν και αν είμαι τόσο καλός εργαζόμενος και απλά τα αφεντικά μου είναι τόσο μ@λ@κες και μου συμπεριφέρονται σκάρτα ας κοιτάξω γιατί επιλέγω να δουλέψω και ανέχομαι τόσα αφεντικά.Και μην ακούσω "η κρίση δν σου αφήνει επιλογές"...
...Αφού είμαι τόσο γαμάτος θα πρέπει να με χρυσώνουν για να με πάρουν στην δούλεψή τους όλοι...
akis_trevor
31/07/2012, 14:43
ας κοιτάξουμε λίγο τι φταίει
φταιει η νοοτροπια μας ως λαος(μιλαω για το μεγαλυτερο ποσοστο).ειμαστε ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ,ΕΦΗΜΕΡΟΙ και ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ!!!
PortisHead
31/07/2012, 14:58
φταιει η νοοτροπια μας ως λαος(μιλαω για το μεγαλυτερο ποσοστο).ειμαστε ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ,ΕΦΗΜΕΡΟΙ και ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ!!!
Μπαααα...
Κοινωνικά αμόρφωτοι και ημιμαθείς....αυτο ειμαστε.
akis_trevor
31/07/2012, 15:01
αυτα εχουν ως συνεπεια αυτα που ειπα απο πανω..δυστυχως!!
Γεια σου μάστορα!Ωραίος...
Δν πρέπει βέβαια να φτάσουμε και στο σημείο να λέμε "αυτοί είμαστε και δυστυχώς ο άνθρωπος δν αλλάζει οπότε και δν προσπαθούμε",αλλά όσο αναγνωρίζουμε πως τα νήματα της ζωής σου τα ελέγχεις εσύ,τουλάχιστον κοντά σε σχεδόν απόλυτο 100% ποσοστό είμαστε στην σωστή κατεύθυνση ώστε να μην ζήσουμε μια ζωή μιζέριας ή μια ζωή ωχαδελφισμού...
moutoulos
31/07/2012, 22:57
Όλα σωστά ...
Απλά μου θύμισε λίγο το οτι όταν θέλουμε να πουλήσουμε το μοτό/car μας, το πουλάμε ακριβά.
Αν θέλαμε να αγοράσουμε το ίδιο που πουλάμε, θα το θέλαμε 50% κάτω απο την τιμή που το δίναμε ...
Κοινώς ... πουλάμε ακριβά, αλλά θέλουμε να αγοράζουμε φθηνά.
Αυτό ακριβώς κάνουμε και τώρα. Συζητάμε τι?. Αυτό που γινόμαστε εμείς οι ίδιοι σαν εργοδότες
στο μέλλον (εφόσον "ανοίξαμε" την δική μας επιχείριση, και πάρουμε εργαζόμενους σε αυτή).
Άσχετα βέβαια το ένα με το άλλο, αλλά σχετικά με το πως τα βλέπουμε αναλόγως την θέση που είμαστε.
Και για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω γενικά, και οχι ειδικά.
RaGe_Raptor
31/07/2012, 23:39
υπάρχει ΑΝΘΡΩΠΟΣ που έδωσε στους εργαζομένους του το επίδομα αδείας x2 επειδή τους τα παίρνει η εφορία φέτος.και δε μιλάμε για 5,10 ή 50 εργαζόμενους...
akis_trevor
31/07/2012, 23:54
Αυτό ακριβώς κάνουμε και τώρα. Συζητάμε τι?. Αυτό που γινόμαστε εμείς οι ίδιοι σαν εργοδότες
στο μέλλον (εφόσον "ανοίξαμε" την δική μας επιχείριση, και πάρουμε εργαζόμενους σε αυτή).
Άσχετα βέβαια το ένα με το άλλο, αλλά σχετικά με το πως τα βλέπουμε αναλόγως την θέση που είμαστε.
Και για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω γενικά, και οχι ειδικά.
σωστοτατα(με ελαχιστες εξαιρεσεις).και να προσθεσω...ξεχναμε ευκολα.γιατι μερικοι εργοδοτες τα βρηκαν ετοιμα,καλως για μενα,και απλα τα διαχειριστηκαν.καποια αλλοι ομως ξεχασαν πως ηταν οταν δουλευανε για τα αντιστοιχα 600 ευρω της εποχης τους..
ναι ναι
και οι ισπανοι, οι πορτογαλοι. οι ιταλοι, οι ιρλανδοι, 50 εκ αμερικανοι, 9 εκ αγγλοι, 14 εκ γερμανοι το ιδιο.....
ego_o_idios
01/08/2012, 09:09
ola simvenoun giati iste xestides ke den exete ke mialo prosopikos panta se mia kenouria doulia afino na diarefsi oti ton proigoumeno ergodoti ton estila nosokomio giati mou ekanes magkies mantepste se pion ferontousan kirile me sevasmo ke me to ganti pou leme...ala omos ke douleftaras ego etsi oxi mparoufes ecgaza doulia..apotelesma
ama se fovounte se sevonte
ama ise gliftis skatiaris ke kitas na anevis stin doulia me lamogies asto tin plironis esi sto telos:lol:
episis kalo ine na se fovounte ke i sinadelfoi sou na min prospa8is na piasis filies ke gomenilikia stin doulia giati sigoura 8a se mpleksoune stis malakies tous
o ergazomenos ine malakas 8ima san ton gaidaro me to karoto poles fores vazi tin kariera san karoto mprosta tou ke trexi
an kseroune oloi oti den pernis apo logia kanis tin doulia sou ke meta fevgis ke ksekinas tin zoi sou stin doulia ise ergazomenos afta peri sinergasias sinaderfosinis ke ala sinafi ine malakies oloi tin parti tous kitane ke mpori na se xrisimopioisoun gia na petixoun ton skopo tous
mpori na pane na poune oti ekanes pragmata gia ta opia den exis idea ke na vre8is ston dromo
min pate se eteries ke to pezete glikoulides ke eksipiretikoi ke sinergasimoi afta ine gia malakes gliftes ke aderfes
sovari ke apomakri tin doulia ke sto spiti
ke oi gkomenes den perimenan na pane se eteries gia na vroune malaka otan sas plisiazoun kati 8eloun sigoura ala mpori na ine kati mistirio to riskaris?
se oles tis doulies mou panta kitaga na paro ton mis8o mou gia na ziso tin zoi mou me tin ikogenia mou i ke monos mou
ke protimousa na me fovounte giati ama se fovounte se sevonte
katalavate triferoglikoulides m@l@k3s...:lol::lol:
a ke fisika pote den piga me kanenan alo ergazomeno na zitiso as poume afksisi panta monos mou ke kat ef8ian sto afentiko pote se dief8intes ke lipa
ke otan ergazomenoi mou kanan parapona giati den simetexo
tous apantousa panta re file esena mpori na se pidai to afentiko ksero ego ti sxesi exis mazi tou ke pou 8a kataliksi to etima mou out apo edo:lol:
ola simvenoun giati iste xestides ke den exete ke mialo prosopikos panta se mia kenouria doulia afino na diarefsi oti ton proigoumeno ergodoti ton estila nosokomio giati mou ekanes magkies mantepste se pion ferontousan kirile me sevasmo ke me to ganti pou leme...ala omos ke douleftaras ego etsi oxi mparoufes ecgaza doulia..apotelesma
ama ise gliftis skatiaris ke kitas na anevis stin doulia me lamogies asto tin plironis esi sto telos:lol:
episis kalo ine na se fovounte ke i sinadelfoi sou na min prospa8is na piasis filies ke gomenilikia stin doulia giati sigoura 8a se mpleksoune stis malakies tous
o ergazomenos ine malakas 8ima san ton gaidaro me to karoto poles fores vazi tin kariera san karoto mprosta tou ke trexi
an kseroune oloi oti den pernis apo logia kanis tin doulia sou ke meta fevgis ke ksekinas tin zoi sou stin doulia ise ergazomenos afta peri sinergasias sinaderfosinis ke ala sinafi ine malakies oloi tin parti tous kitane ke mpori na se xrisimopioisoun gia na petixoun ton skopo tous
mpori na pane na poune oti ekanes pragmata gia ta opia den exis idea ke na vre8is ston dromo
min pate se eteries ke to pezete glikoulides ke eksipiretikoi ke sinergasimoi afta ine gia malakes gliftes ke aderfes
ke oi gkomenes den perimenan na pane se eteries gia na vroune malaka otan sas plisiazoun kati 8eloun sigoura ala mpori na ine kati mistirio to riskaris?
se oles tis doulies mou panta kitaga na paro ton mis8o mou gia na ziso tin zoi mou me tin ikogenia mou i ke monos mou
a ke fisika pote den piga me kanenan alo ergazomeno na zitiso as poume afksisi panta monos mou ke kat ef8ian sto afentiko pote se dief8intes ke lipa
tous apantousa panta re file esena mpori na se pidai to afentiko ksero ego ti sxesi exis mazi tou ke pou 8a kataliksi to etima mou out apo edo:lol:
ta ipes ola ....... den ta diabase kanis
DimChios
01/08/2012, 09:37
+φωνω αν και δεν ειναι ευκολο παντα! ;)
ego_o_idios
01/08/2012, 09:38
ta ipes ola ....... den ta diabase kanis
ta kanis den kseroun na diavazoun etsi ke alios...:lol:
Pardalotzatziki
01/08/2012, 11:55
+1.000.000..τα ειπες οπως ειναι....Ετσι ειναι και θα ειναι για πολλα χρονια ακομα...5 χρονια σε πολυκαταστημα τα ειδα ολα οπως τα λες...αλλα και σε αλλους χωρους εργασιας....
Επισης θα συμφωνησω και με τον ego o idios για την ακεραιοτητα στον χωρο εργασιας......προσωπικα μου εχει βγει και σε κακο γιατι εισαι το πρωτο θυμα του διευθυντη για απολυση....γιατι για αλλα δεν τους πηγαινε....αλλα ειμαι ενταξει με τον εαυτο μου και η ζωη μου ειναι εξω απο το χωρο εργασιας.....ουτε απαντησα ποτε σε ρουφιανες....αδιαφορια ειναι το γιατρικο για ολα αυτα...
Π@πάρα! Ε π@πάρα!
Το ίδιο ακριβώς μου είχε συμβεί σε μια εταιρία με αξεσουάρ αυτοκινήτων.. με πήραν δοκιμαστικά λέει για μια μέρα και αφού τους ξεφόρτωσα την νταλίκα και δεν είχα πλέον την δύναμη ούτε να περπατήσω στο τέλος της ημέρας... "Ευχαριστούμε, αλλά δεν μας κάνετε".. δεν μου είχε μείνει δύναμη ούτε να τους βρίσω!!
Το ίδιο ακριβώς μου είχε συμβεί σε μια εταιρία με αξεσουάρ αυτοκινήτων.. με πήραν δοκιμαστικά λέει για μια μέρα και αφού τους ξεφόρτωσα την νταλίκα και δεν είχα πλέον την δύναμη ούτε να περπατήσω στο τέλος της ημέρας... "Ευχαριστούμε, αλλά δεν μας κάνετε".. δεν μου είχε μείνει δύναμη ούτε να τους βρίσω!!
Γιατι να τους βρίσεις; Περίμενε η δεύτερη νταλίκα για ξεφόρτωμα κι εσύ σερνόσουν.
Σωστά! Έπρεπε να τους ζητήσω και συγνώμη για την φτωχή μου απόδοση.:lol: