PDA

View Full Version : Φωτογραφική μηχανη (help needed)

Σελίδες : 1 [2]

akis_trevor
18/03/2016, 14:40
καποια απο αυτες τις sony θα κοιταζα.
http://www.e-shop.gr/sony-cybershot-dsc-wx350-black-p-PER.567997
http://www.e-shop.gr/sony-cybershot-dsc-hx60-black-p-PER.605238
http://www.e-shop.gr/sony-cybershot-dsc-hx60v-black-p-PER.605239
σε μαγαζι ειχα δοκιμασει μια και ειχα μεινει μακακας απο τις φωτο που εβγαζε,δεν θυμαμαι ποια απολες.ας μας πουν οι γνωστες τι και πως.
υγ.νομιζω μια τετοια εχει ο σπυρακος.
καλες οι dslr ή look dslr(με τον φακο σαν τσουτσου)αλλα εμενα δεν θα με βολευε λογο ογκου.
αν σε ενδιαφερει ο ευρυγωνιος φακος,ισως μπορεις να παρεις μια action camera και να την εχει και για φωτογραφιες.(σαφως δεν θα ειναι ιδιου επιπεδου αλλα μερικες βγαζουν πολυ καλες φωτο).

oti nanai
18/03/2016, 17:14
Όλες οι φωτ .μηχανές είναι καλές εξαρτάται τι χρήση θέλεις να κάνεις .
Μια dslr θα σου κάνει την ζωή δύσκολη έχει όγκο θέλει φροντίδα πρέπει να κουβαλάς τσάντα βαλε βγάλε φακό .
Έχω 2 dslr και στις χαλαρές βόλτες βγάζω με το κινητό .
Πάρε μια φτηνή με 150 ευρα και θα βγάζεις αξιοπρεπέστατες φωτογραφίες .

oti nanai
18/03/2016, 17:17
Επίσης εγώ και ένας κολλητός με την ίδια φωτογραφική, πήραμε και οι δύο έναν budget τηλεφακό 55-200mm της ιδίας εταιρείας. Εκείνος καινούργιος, εγώ μετάχειρο.
Ο δικός μου μετάχειρος, είναι αισθητά πιο αργός στην εστίαση

ο δικος σου φακος εχει πεσει και δεν δουλευουν καλα τα διαφραγματα

noodles
18/03/2016, 17:39
Θελω φωτογραφικη με φακο που βγαινει εξω :lol:
DSLR τις λενε αυτες;;
Για δωστε καμμια πληροφορια γιατι ειμαι καραασχετος
Τιμη 200 με 250
Να βγαζει αξιοπρεπεις φωτογραφιες,και να μην εχει θεμα με τον κραδασμο γιατι θα την εχω μαζι μου
στη μοτο.
Και μενου ευκολο για τεχνοφοβικους :lol:

αρκετα μεγαλο μπατζετ για compact, μικρο για dslr.
θες να την παιρνεις στο μηχανακι? αρα μαλλον compact. ευκολο μενου, αρα πας σε canon.
δες αυτες: http://www.skroutz.gr/s/8160205/Canon-IXUS-180.html http://www.skroutz.gr/s/6163150/Canon-PowerShot-SX610-HS.html

στις μεταχειρισμενες θελει προσοχη. αν δεν γνωριζεις μπορει να την πατησεις. χονρικα οσο περισσοτερα κλικ εχει τοσο πιο "αργη" θα ειναι (φακος, κλειστρο, μενου-ισως να μη το καταλαβεις αυτο). αν πωλειται απο επαγγελματια, πιθανων θα εχει πολλα κλικ. αν ειναι απο ιδιωτη που την ειχε για τις διακοπες δε θα εχει προβλημα, αλλα εκει ειναι το θεμα μην εχει πεσει κατω κτλ.

αν δε σκοπευεις να ασχοληθεις επαγγελματικα, μη δωσεις πανω απο 150 ευρω και καλυτερα να παρεις καινουρια.

taisteal
18/03/2016, 20:17
Ευχαριστω παιδια

:beer::beer::beer:

Μαλλον παω για καινουργια

spyrakos35
18/03/2016, 21:10
Ναι εχω την hx9v η οποια ειναι πολυ πιο παλια απο τις 60v....

Μια χαρα φωτο βγαζει, εχει ευκολο μενου και η 60 εχει και 30x οπτικο ζουμ.....

Αν επαιρνα (που το σκεφτομουν) αυτη θα επαιρνα ή την 50 εφοσον την εβρισκα σε πολυ καλη τιμη....

el_hymador
19/03/2016, 08:54
Όποιος μπορεί να κάνει την υπέρβαση στο budget και να χώσει ένα 300άρι, πάει καρφωτός για εδώ http://www.skroutz.gr/s/2113759/Sony-Cyber-shot-RX100.html

Είναι μια από τις καλύτερες compact ever, με εκπληκτική ποιότητα φωτογραφίας και ικανή ακόμα και για βραδινές.

Τα 60Χ τύπου ζουμ αφήστε τα, τέτοιοι φακοί σε συνδυασμο με τους αισθητήρες έχουν σαν αποτέλεσμα γ.τ.π.κ. φωτογραφίες (no offence spyrakos35)

pipe_smoker
19/03/2016, 15:49
Μαλλον παω για καινουργια

Για καινουρια να πας όντως Γιωργη.
Μην παίζεις τζόκερ ειδικά αφού δεν έχεις μεγάλη εμπειρία και μπορει να αρχίσουν τιποτα παρατράγουδα και να μην ξέρεις αν φταις εσύ ή μηχανη.

Αλλα, όπως πρότειναν κι άλλοι, θα σου πω να πας με χίλια σε compact (ή αντε σε καποια entry level mirrorless αν και πιστεύω οτι δε χρειάζεται.)

Το λεω γιατι την """"πάτησα"""" και κατέληξα να έχω μια dslr που τη χρησιμοποιώ σαν compact, η οποια εχει το δεκαπλάσιο μέγεθος, το δεκαπλάσιο βάρος, και τη δεκαπλάσια τιμή απο την καλύτερη compact που θα μπορούσα να έχω πάρει.

Αν δεν εισαι αποφασισμένος να ασχοληθείς με επεξεργασία, την dslr ξεχνα τη!
Αλλα το εννοώ.
Αν δεν εισαι απο τώρα αποφασισμένος ξεχασέ το.
Οχι να την πάρεις με την ελπίδα οτι μπορει να σου έρθει η όρεξη αργότερα.

Οι dslr ειναι υπερβολικά πολύπλοκα μπιχλιμπίδια που μόνο το manual κοιτάς και σε πιάνει τρόμος.
Και δυστυχώς, αν δεν κάτσεις να μάθεις απ'εξω κι ανακατωτα όλες τις λειτουργίες της (ή εστω τις πιο βασικές, οι οποίες μόνο λίγες δεν ειναι), κάθε φορα που θα θες να τραβήξεις μια φωτογραφία θα κοιτάς τους επιλογεις, τα κουμπακια, τα σκατακια, θα νιώθεις λες και εισαι σε cockpit μαχητικού, θα σε πιάνει πανικός, και θα καταλήγεις να τραβάς στο auto για να εισαι σίγουρος οτι θα βγει η φωτογραφία που θες, κι οχι κανα μαύρο σκοτάδι όπως πάθαινε ο Βεγγος οταν έκανε το φωτογράφο:lol:

Μπορει εγω να είμαι ζαβος και καθυστερημένος και γι'αυτο να μου φαίνεται τόσο δύσκολο.
Όπως επίσης και το θέμα της επεξεργασίας μετα.
Αααααααλλο βιολί αυτο απο κει.
Καληνύχτα λέμε.
Και αν δεν μπεις στη διαδικασία να επεξεργαστεις μια φωτό, τότε δεν εχει και νόημα να ειναι τραβηγμένη με dslr, mirrorless και λοιπά.

Εγω προσπάθησα να μπω στο κεζικι και του να μάθω τη μηχανη, και να μάθω τα διαφορα προγράμματα επεξεργασίας αλλα έγινε το μυαλό μου πουρές σε χρόνο dt.
Σάββατο μάθαινα δυο καινούριες λειτουργίες, και μεχρι την Τρίτη, τις μπέρδευα με άλλες 5 που είχα μάθει παλιότερα.

Να θες να βγάλεις μια φωτογραφία κάποιον και να τον έχεις να στέκεται σα μαλακας μεχρι να βρεις τις ρυθμίσεις σου, τα ISO, ταχύτητες κλείστρου, άνοιγμα διαφράγματος, μεχρι που στο τελος βλέπεις την οργή στο πρόσωπο του, αρχίσεις να φοβάσαι για τη σωματική σου ακεραιότητα και το γυρνας στο auto και καθάρισες:lol:

Ξαναλέω, μπορει να είμαι εγω ο βλάκας και να μην ειναι τόσο μαύρο το πράμα.
Ούτε και μπορώ να πω οτι μετανιώνω για τη μηχανη που πήρα, γιατι συνεχίζω να τρέφω ελπίδες οτι σε καποια απο τις επόμενες 30 ζωές θα υπάρξει χρόνος και διάθεση να κάτσω να ασχοληθώ.

Το αποτέλεσμα ομως προς το παρόν, ειναι οτι χρησιμοποιώ μια μηχανη που κάνει Χ λεφτά για να τραβάω απλές jpg στο auto, ενώ θα μπορούσα να τραβάω πολυ καλύτερες jpg στο auto μιας compact που η τιμή της θα ηταν Χ/10, μιας και οι compact προορίζονται γι'αυτη τη δουλεια (κλικ και τελος) και δίνουν ενα γαμάτο αποτέλεσμα, ενώ οι dslr οχι.

ΜΗΝ μπεις στη σκέψη οτι μια dslr βγάζει καλύτερες φωτογραφίες.
Δεν τις βγάζει μονη της.
Αμα δεν ξέρεις εσύ, @@ιδια θα βγάλει.

Αν λοιπόν δεν εισαι για να πας πανεπιστήμιο για να μάθεις να δουλεύεις μια dslr, ξηγησου μια compact και καθάρισες.

Δες αυτη τη Sony που εχει ποσταρει ακριβώς απο πάνω ο χυμαδορ.
Ή ρωτα τον να σου δώσει κι άλλες επιλογές.
Γενικώς άκου τον.
Εγω έκανα του κεφαλιού μου, δεν τον άκουσα και τώρα γράφω σεντόνια για να γλιτωσω κάναν αλλο :tooth:

Ζεύκας
19/03/2016, 18:06
ολόσωστος ο πιπάκιας.

η τέχνη της φωτογραφίας θέλει πολυυυυ ψάξιμο σε θεωρητικό & πρακτικό επίπεδο.

και μια σοφή κουβέντα που άκουσα παλιά από μια επαγγελματία φωτογράφο:
οι φωτογραφίες είναι η αποτύπωση της στιγμής και η καλύτερη φωτογραφική μηχανή
είναι αυτή που κουβαλάς μονίμως μαζί σου.

stefanos
19/03/2016, 20:54
Να θες να βγάλεις μια φωτογραφία κάποιον και να τον έχεις να στέκεται σα μαλακας μεχρι να βρεις τις ρυθμίσεις σου, τα ISO, ταχύτητες κλείστρου, άνοιγμα διαφράγματος, μεχρι που στο τελος βλέπεις την οργή στο πρόσωπο του, αρχίσεις να φοβάσαι για τη σωματική σου ακεραιότητα και το γυρνας στο auto και καθάρισες:lol:

:lol: Αυτή είναι όλη η ουσία. Στα υπόλοιπα παίζεις για να προσθέσεις "καλλιτεχνική άποψη"
Πάντως entry level dslr με προγράμματα κλπ σε επίπεδα τιμών καλών compact.
Μπορεί να είναι ογκώδεις αλλά αυτό μπορεί να είναι πλεονέκτημα γιατί αναγκαστικά στην κουβαλάς
στο τσαντάκι της όχι στην τσέπη που θα σπάσει.

el_hymador
19/03/2016, 21:04
Σήμερα που πέρασα από Πλαίσιο, έχουν σε τιμή χώμα την Nikon S1. Eίναι mirrorless με δυνατότητα αλλαγής φακών αλλά στα @@δια σας, αγοράστε την με τον kit φακό και μην τον ξεκουμπώσετε ποτέ. Είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε compact (εκτός από την Sony που έβαλα πιο πάνω) και αυτό γιατί έχει μεγάλο αισθητήρα. Όσο μεγαλύτερος ο αισθητήρας, τόσο πιο καλή η ποιότητα των φωτογραφιών και η ικανότητα να βγάζει κανείς βράδυ, χωρίς θόρυβο.

Στα 199 ευρά που την δίνουν, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να πάρει κανείς κάτι άλλο, έχει διαστάσεις λιιιιιγο μεγαλύτερες από compact, η λειτουργία της είναι πανευκολη και full auto (αν θελήσει κανείς τα κάνει όλα manual βέβαια) και τραβάει γ@μιστερές φωτογραφίες.

Το μόνο κακό, το παπαγαλί της χρώμα (η άλλη επιλογή είναι φούξια....)

http://www.plaisio.gr/fotografia-video/fotografikes-mixanes/cams-all/Nikon-Digital-Camera-S2-Kit-11-27-5mm-%CE%A5ellow-137852.htm

foogr01
20/03/2016, 00:19
Σήμερα που πέρασα από Πλαίσιο, έχουν σε τιμή χώμα την Nikon S1. Eίναι mirrorless με δυνατότητα αλλαγής φακών αλλά στα @@δια σας, αγοράστε την με τον kit φακό και μην τον ξεκουμπώσετε ποτέ. Είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε compact (εκτός από την Sony που έβαλα πιο πάνω) και αυτό γιατί έχει μεγάλο αισθητήρα. Όσο μεγαλύτερος ο αισθητήρας, τόσο πιο καλή η ποιότητα των φωτογραφιών και η ικανότητα να βγάζει κανείς βράδυ, χωρίς θόρυβο.

Στα 199 ευρά που την δίνουν, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να πάρει κανείς κάτι άλλο, έχει διαστάσεις λιιιιιγο μεγαλύτερες από compact, η λειτουργία της είναι πανευκολη και full auto (αν θελήσει κανείς τα κάνει όλα manual βέβαια) και τραβάει γ@μιστερές φωτογραφίες.

http://www.plaisio.gr/fotografia-video/fotografikes-mixanes/cams-all/Nikon-Digital-Camera-S2-Kit-11-27-5mm-%CE%A5ellow-137852.htm

S2 λέει η κάμερα στο link. Είχα ρωτήσει και παλαιότερα γαι φωτ. μηχανή και τελικά κατέληξα να περιμένω και να περιμένω και να περιμένω και να μην παίρνω τίποτα. 329 πάει στο σκρουτζ. Βρε λες να την κάνω την κίνηση ;

MG-KTiNoS
20/03/2016, 00:43
Για καινουρια να πας όντως Γιωργη.
Μην παίζεις τζόκερ ειδικά αφού δεν έχεις μεγάλη εμπειρία και μπορει να αρχίσουν τιποτα παρατράγουδα και να μην ξέρεις αν φταις εσύ ή μηχανη.

Αλλα, όπως πρότειναν κι άλλοι, θα σου πω να πας με χίλια σε compact (ή αντε σε καποια entry level mirrorless αν και πιστεύω οτι δε χρειάζεται.)

Το λεω γιατι την """"πάτησα"""" και κατέληξα να έχω μια dslr που τη χρησιμοποιώ σαν compact, η οποια εχει το δεκαπλάσιο μέγεθος, το δεκαπλάσιο βάρος, και τη δεκαπλάσια τιμή απο την καλύτερη compact που θα μπορούσα να έχω πάρει.

Αν δεν εισαι αποφασισμένος να ασχοληθείς με επεξεργασία, την dslr ξεχνα τη!
Αλλα το εννοώ.
Αν δεν εισαι απο τώρα αποφασισμένος ξεχασέ το.
Οχι να την πάρεις με την ελπίδα οτι μπορει να σου έρθει η όρεξη αργότερα.

Οι dslr ειναι υπερβολικά πολύπλοκα μπιχλιμπίδια που μόνο το manual κοιτάς και σε πιάνει τρόμος.
Και δυστυχώς, αν δεν κάτσεις να μάθεις απ'εξω κι ανακατωτα όλες τις λειτουργίες της (ή εστω τις πιο βασικές, οι οποίες μόνο λίγες δεν ειναι), κάθε φορα που θα θες να τραβήξεις μια φωτογραφία θα κοιτάς τους επιλογεις, τα κουμπακια, τα σκατακια, θα νιώθεις λες και εισαι σε cockpit μαχητικού, θα σε πιάνει πανικός, και θα καταλήγεις να τραβάς στο auto για να εισαι σίγουρος οτι θα βγει η φωτογραφία που θες, κι οχι κανα μαύρο σκοτάδι όπως πάθαινε ο Βεγγος οταν έκανε το φωτογράφο:lol:

Μπορει εγω να είμαι ζαβος και καθυστερημένος και γι'αυτο να μου φαίνεται τόσο δύσκολο.
Όπως επίσης και το θέμα της επεξεργασίας μετα.
Αααααααλλο βιολί αυτο απο κει.
Καληνύχτα λέμε.
Και αν δεν μπεις στη διαδικασία να επεξεργαστεις μια φωτό, τότε δεν εχει και νόημα να ειναι τραβηγμένη με dslr, mirrorless και λοιπά.

Εγω προσπάθησα να μπω στο κεζικι και του να μάθω τη μηχανη, και να μάθω τα διαφορα προγράμματα επεξεργασίας αλλα έγινε το μυαλό μου πουρές σε χρόνο dt.
Σάββατο μάθαινα δυο καινούριες λειτουργίες, και μεχρι την Τρίτη, τις μπέρδευα με άλλες 5 που είχα μάθει παλιότερα.

Ξαναλέω, μπορει να είμαι εγω ο βλάκας και να μην ειναι τόσο μαύρο το πράμα.
Ούτε και μπορώ να πω οτι μετανιώνω για τη μηχανη που πήρα, γιατι συνεχίζω να τρέφω ελπίδες οτι σε καποια απο τις επόμενες 30 ζωές θα υπάρξει χρόνος και διάθεση να κάτσω να ασχοληθώ.

Το αποτέλεσμα ομως προς το παρόν, ειναι οτι χρησιμοποιώ μια μηχανη που κάνει Χ λεφτά για να τραβάω απλές jpg στο auto, ενώ θα μπορούσα να τραβάω πολυ καλύτερες jpg στο auto μιας compact που η τιμή της θα ηταν Χ/10, μιας και οι compact προορίζονται γι'αυτη τη δουλεια (κλικ και τελος) και δίνουν ενα γαμάτο αποτέλεσμα, ενώ οι dslr οχι.

ΜΗΝ μπεις στη σκέψη οτι μια dslr βγάζει καλύτερες φωτογραφίες.
Δεν τις βγάζει μονη της.
Αμα δεν ξέρεις εσύ, @@ιδια θα βγάλει.

Αν λοιπόν δεν εισαι για να πας πανεπιστήμιο για να μάθεις να δουλεύεις μια dslr, ξηγησου μια compact και καθάρισες.

Δες αυτη τη Sony που εχει ποσταρει ακριβώς απο πάνω ο χυμαδορ.
Ή ρωτα τον να σου δώσει κι άλλες επιλογές.
Γενικώς άκου τον.
Εγω έκανα του κεφαλιού μου, δεν τον άκουσα και τώρα γράφω σεντόνια για να γλιτωσω κάναν αλλο :tooth:

AYTO ΠAIZEI ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ! ! ! !
:lol:

Τι να τα κάνεις τα λεφτά άμα δεν έχεις μια
ποιος έριξε το μπέναλτι και μου κλεισε το σπίτι !!!!

σοβαρά....
Εγώ άρχισα τη φωτογραφία με το μηχανάκι.
Τωρα έχω DSLR και θα πάρω και κόμπακτ σαν 2η μπακ απ και κάτι άλλα ακόμα
ΟΥΤΕ για πλάκα δεν ανοίγω κουβέντα επ αυτου.
Το θέμα είναι ως που θες να το πας και πόσο θέλεις να εμπλακείς
Πόσο ψυχούλα θες να βάλεις
355178

pipe_smoker
20/03/2016, 11:08

Η τιμή ειναι πράγματι χώμα, αλλα προσωπικά πλέον απο πλαίσιο ούτε καλώδιο ethernet δεν παίρνω το ρίσκο να αγοράσω.

Επιπλέον, αν ο κιτ φακός ειναι αυτός που θυμάμαι, μιλάμε για την απόλυτη ξενερα.
Το ζουμ του ειναι απο ανύπαρκτο εώς αστείο.
(Οκ μπορει το ζουμ να ειναι για να το χρησιμοποιούν οι άσχετοι, αλλα είπαμε αποφασίζεις αν θες να πάρεις μηχανη για να κανεις τη δουλεια σου ή αν θες να βάλεις διάολο στο κεφάλι σου)

Ας είχε λίγο περισσότερο ζουμ κι ας χάλαγε η ποιότητα.
Πραγματικα μιλάμε για τεράστιο περιορισμό.

σοβαρά....
355178

Ρε α πηδησου!:lol:

Καλα τα λεω ρε καημένε.
Θα ξαναμπουμε στα σχολεία και στα πανεπιστήμια για να μπορέσει να βγάλει μια φωτογραφία το μαραφετι.

Όσοι εχουν την όρεξη και ψήνονται, με το καλό να το κάνουν.
Αλλα δεν ειναι για όλους.
Αυτο τονίζω.

o_gavros
20/03/2016, 11:33
Λεφτεργιά στην, υποδουλωμένη στα σπεκς και τα φακά,πλέμπα :bawl:

εγω εχω μια σόνυ κομπακτ 14 χρόνια τωρα.τις φωτό που τραβάει βράδυ,δεν τις τραβάνε μηχανές πολύ πιο φρέσκες και προικισμένες.
Γιωργη παρε ενα κομπακτ ψεκαστε σκουπίστε τελειωσατε και ασε τα φιλοσοφικά σου :p

George_M.
20/03/2016, 11:34
Θελω φωτογραφικη με φακο που βγαινει εξω :lol:
DSLR τις λενε αυτες;;
Για δωστε καμμια πληροφορια γιατι ειμαι καραασχετος
Τιμη 200 με 250
Να βγαζει αξιοπρεπεις φωτογραφιες,και να μην εχει θεμα με τον κραδασμο γιατι θα την εχω μαζι μου
στη μοτο.
Και μενου ευκολο για τεχνοφοβικους :lol:

Γιωργαρε ειχαμε παρομοιες ανησυχιες προσφατα κ συναδελφος που ασκει κ 2ο επαγγελμα ως φωτογραφος μου προτεινε αυτη (http://www.photoagora.gr/fwtografia/compact-cameras/sony-cybershot-dsc-hx300.html)
μεγα θετικο λεει ο φακος ZEISS κ τα 20,4 MPx...

δεν ξερω τπτ απο αυτα οποτε αν σου λεω !#$%^&.. μην με παρεξηγεις..ετσι μου ειπανε κ μενα...

dimmie_72
20/03/2016, 12:39
Όσοι εχουν την όρεξη και ψήνονται, με το καλό να το κάνουν.
Αλλα δεν ειναι για όλους.
Αυτο τονίζω.

ε, χμ... η αλήθεια είναι ότι ανέκαθεν από εποχής φιλμ η διαφορά των reflex και των compact είναι ακριβώς αυτό και δεν προέκυψε με τις dslr, ούτε πρέπει να αποστηθίσεις όλο το manual για να βγάζεις αξιοπρεπείς φωτογραφίες, αντίθετα θα έλεγα ότι βελτιώνεσαι με τη χρήση και τις δοκιμές αφού συλλάβεις το μηχανισμό λειτουργίας (και δεν ξοδεύεις και 1 κάρο λεφτά σε φιλμ και εκτυπώσεις). ;)

Όσο για το Νίκο, αφού ξέρεις αυτοί οι αριστεροί πάντα έτσι επιθετικοί ήταν. :bawl:

taisteal
20/03/2016, 14:25
Μαλιστα,απ'οτι φαινεται παμε για sony,αφου διαβαζω τα καλυτερα.
Ευχαριστω ολους

:beer::beer::beer:

pipe_smoker
20/03/2016, 14:31
Γιωργαρε ειχαμε παρομοιες ανησυχιες προσφατα κ συναδελφος που ασκει κ 2ο επαγγελμα ως φωτογραφος μου προτεινε αυτη (http://www.photoagora.gr/fwtografia/compact-cameras/sony-cybershot-dsc-hx300.html)
μεγα θετικο λεει ο φακος ZEISS κ τα 20,4 MPx...

δεν ξερω τπτ απο αυτα οποτε αν σου λεω !#$%^&.. μην με παρεξηγεις..ετσι μου ειπανε κ μενα...

Δε θέλω να μπω στα χωράφια του φίλου σου, κι αφού ειναι κι επαγγελματίας σιγουρα κατι παραπάνω θα ξέρει.

Πάντως εγω απο τα όσα έχω ακούσει/δει/διαβάσει κλπ και ειδικά τότε που έψαχνα για μηχανη, είχα καταλάβει οτι οι bridge μηχανές (όπως αυτη που λες) ειναι μια μαλακια και μισή.

ε, χμ... η αλήθεια είναι ότι ανέκαθεν από εποχής φιλμ η διαφορά των reflex και των compact είναι ακριβώς αυτό και δεν προέκυψε με τις dslr, ούτε πρέπει να αποστηθίσεις όλο το manual για να βγάζεις αξιοπρεπείς φωτογραφίες, αντίθετα θα έλεγα ότι βελτιώνεσαι με τη χρήση και τις δοκιμές αφού συλλάβεις το μηχανισμό λειτουργίας (και δεν ξοδεύεις και 1 κάρο λεφτά σε φιλμ και εκτυπώσεις). ;)

Όσο για το Νίκο, αφού ξέρεις αυτοί οι αριστεροί πάντα έτσι επιθετικοί ήταν. :bawl:

Ναι σιγουρα.
Προσωπικά τα φιλμ τα πρόλαβα ελάχιστα.
Η πρώτη μου φωτογραφική που την έπαιρνα σε εκδρομές με το σχολείο κλπ, ηταν φιλματη
Μια κανον αν θυμάμαι καλα.

Απλα απο τότε που ήρθε το ντιτζιταλαϊζέισον:lol: όσο να'ναι γίνανε όλα αυτα πιο γνωστά σε περισσότερο κόσμο.

Οτι μπορείς να βελτιωθεις εμπειρικά ειναι το μόνο σίγουρο.
Βασικά αν δεν αποκτήσεις εμπειρία δεν πρόκειται να βελτιωθεις ποτε.
Τώρα, το ποσο δύσκολο ειναι στην κατανόηση του το όλο πράγμα, διαφέρει ανάλογα με τον άνθρωπο που καταπιάνεται.

Ο Νίκος ειναι λατρεία παντοτινή!:D
Γι'αυτο και μου τη λεει, και μπορώ κι εγω και του λεω να πα να πηδηχτει χωρις να παρεξηγιομαστε:lol:

el_hymador
20/03/2016, 15:13
Η θεωρία της φωτογραφίας είναι μισή ώρα υπόθεση και αφορά σε 3 μόνο ρυθμίσεις (4 αν έχουμε γυρίσει και την εστίαση στο manual). Διάφραγμα φακού, ταχύτητα κλείστρου και ευαισθησία (ISO). Όλα τα άλλα κουμπάκια και τα menu αφορούν σε δευτερεύουσες λειτουργίες, μερικές εκ των οποίων είναι απίστευτα εξειδικευμένες. Δεν χρειάζεται να τα ξέρει κανείς όλα, με τις τρεις αυτές ρυθμίσεις χειρίζεται από compact μέχρι επαγγελματική πολλών χιλιάδων ευρώ.

Αυτό που απαιτεί πάρα πολύ χρόνο και προσπάθεια, είναι να αρχίσει να "βλέπει" κανείς φωτογραφικά και αν το προχωρήσει το πράγμα σε εφηρμοσμένη φωτογραφία, εκεί ναι, θέλει πολύ διάβασμα και να μάθει κανείς τα πάντα, εντός, εκτός και επί τα αυτά.

Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος θέλει να βγάζει αναμνηστικές και να μην ασχολείται και πολύ, αγοράζει μια compact, την βάζει στο αυτόματο και τελείωσε η ιστορία. Απλά μετά αρχίζουν τα ερωτήματα "γιατί είναι σκ@τ@ αυτή η φωτογραφία που τράβηξα το βράδυ;" "γιατί δεν μπορώ να θολώσω το φόντο;" "γιατί μου έκαψε τον ουρανό εδώ;" και τέτοια.

dimmie_72
20/03/2016, 16:25
Απλά μετά αρχίζουν τα ερωτήματα "γιατί είναι σκ@τ@ αυτή η φωτογραφία που τράβηξα το βράδυ;" "γιατί δεν μπορώ να θολώσω το φόντο;" "γιατί μου έκαψε τον ουρανό εδώ;" και τέτοια.

Προσωπικά απ την 1η FG-20 έβαζα τέρμα σχεδόν αργή ταχύτητα και μετακινώντας τη σταθερά στην πορεία των οχημάτων έβγαζα αυτό το ποτάμι από κόκκινο φως απ τα πίσω φώτα. Οι 1ες μου και αλλεπάλληλες προσπάθειες στο προσωπικό μου σινεμά.

Αργότερα σαν επιτομή 12 τόμων φωτογραφίας, έσκιζα μια σχισμή σε 1 Α4 και το έβαζα μπροστά στο φακό μου για να τραβήξω λουλούδια.

Αν μιλάμε για αφομοίωση manuals,
που να δεις τι πληροφορία πρέπει να τραβήξεις μελετώντας την εγκυκλοπαίδεια της Kodak :)

7Tolis
20/03/2016, 16:47
Πάρε μια φτηνή και επένδυσε στο να μάθεις photoshop.

dimmie_72
20/03/2016, 16:55

και μάσε λεφτά να το αγοράσεις.

pipe_smoker
20/03/2016, 17:29

Ή κάνε ο,τι κανει ο κόσμος απο καταβολής Ίντερνετ :tooth:

dimmie_72
20/03/2016, 17:34
Ή κάνε ο,τι κανει ο κόσμος απο καταβολής Ίντερνετ :tooth:

άλλη 1 επιτυχία που μπήκαμε στο top από καταβολής... Ίντερνετ

:rotflmao:

daz
21/03/2016, 08:40

Το gimp είναι δωρεάν και μπορεί να καλύψει ακόμα και επαγγελματίες. Υπάρχει έκδοση και για windows δε χρειάζεται να τρέχεις λινουξ.

taisteal
21/03/2016, 19:01

Ποτε φωτοσοπιες!!!

Original πραμα παντα,και ακατεργαστο

:D

Σε λιγες μερες που θα την αγορασω,θα χωσω καποιον απο εδω να μου δειξει 5 πραγματα,
και ολα θα πανε καλα :lol:

noodles
21/03/2016, 21:08
παρε μια καλη φωτογραφικη, μαθε πως βαζεις φιλτρο (σε ολες θα βαζεις το ιδιο ομως, δε θα το καταλαβουν και πολλοι) στο photoshop και εγινες επαγγελματιας στη στιγμη. :lol:

υγ. καλη η σονυ που ποσταρε καποιος πιο πισω, αλλα λιγακι υπερβολικη (αν ομως εχεις τα φραγκα παρτην).;)

el_hymador
21/03/2016, 21:35
Το Photoshop είναι σαν τα περιφερειακά στις μοτοσικλέτες. Αν έχεις ας πούμε ένα ZX-10R, ένα Panigale, κάτι τούμπανο anyway, δηλαδή μια καλή βάση, του βάζει πιρουνάρες και φρενάρες και το κάνεις καλύτερο. Αν έχεις κινέζικο commuter, δεν πα να του βάλεις racing Οhlins, *δέλο θα παραμείνει.

Το αυτό με τις φωτογραφίες, αν είναι καλή η βάση, με το photoshop ενισχύεις τα χαρακτηριστικά της και την κάνεις καλύτερη. Αν είναι γ.τ.π.κ. κανένα photoshop δεν μπορεί να την σώσει, ίσα - ίσα που θα την κάνει μεγαλύτερο καρνάβαλο.

noodles
21/03/2016, 22:17
^ συμφωνω. αν μια φωτο ειναι πολυ καλη αρχικα, με ενα προγραμμα θα διορθωσεις "ατελειες" και θα γινει τελεια. ;)

χλευαζω τους ντεμεκ επαγγελματιες φωτογραφους (εχει γινει και μοδα τωρα τελευταια). οι περισσοτεροι (οχι ολοι, μιλαω για αυτους που το κανουν για να βγαλουν κανενα ψιλο, στα κλαμπ κτλ) εχουν τη dslr στο auto και βαζουν το ιδιο φιλτρο σε ολες τις φωτο. φυσικα ο ασχετος λεει τι "γαματες φωτο ειναι αυτες" ενω ο σχετικος "τι αηδια ειναι αυτη". :p

Ζεύκας
24/03/2016, 16:43

σοβαρά....
355178

πςςςς καλά ε φοβερή φωτό.

η δικιά μου πως σου φαίνεται;

355499

Ζεύκας
24/03/2016, 16:47
κουιζ: με τι είδους φωτογραφική τραβήχτηκε;

τι πρόγραμμα επεξεργασίας άραγε να χρησιμοποίησα;

μην κλέψετε και δείτε properties

DrEvil
24/03/2016, 17:18
Αν θυμαμαι καλα ειχες WinPhone;

Ζεύκας
24/03/2016, 17:23
Αν θυμαμαι καλα ειχες WinPhone;

είχε περάσει από τα χέρια μου ένα lumia

DrEvil
24/03/2016, 17:25
Παιζει να ειναι με αυτο, γιατι κατι τετοιες τις ειχα καταφερει κι εγω (με το 830), με πολυ τυχη βεβαια, γιατι ειμαι τρελλη κουλαντζα στο αθλημα αυτο.

Ζεύκας
24/03/2016, 17:31
Nope. είναι τραβηγμένη με ένα iphone4 του 2010.
ούτε karl zeiss φακοί, ούτε optical image stabilization.
ούτε ρυθμίσεις iso/white balance. ούτε τίποτα.

η όλη διαδικασία ήταν: τσέπη, κλικ, τσέπη. 2 δευτερόλεπτα.
το δε στυλιζάρισμα έγινε αυτόματα από τη google.

το ψάρωμα βέβαια όταν όλα τα κάνεις ασπρόμαυρα μοναδικό.

MG-KTiNoS
24/03/2016, 17:34
πςςςς καλά ε φοβερή φωτό.

η δικιά μου πως σου φαίνεται;

χάλια....

Ζεύκας
24/03/2016, 17:38
χάλια....

γτ ρε? αφού είναι ασπρόμαυρη.
την τράβηξα και με canon eos με φακό με macro & tilt & shift.
μισή ώρα στήθηκα μέχρι να βρώ το κατάλληλο φως.

και μετά μια ώρα επεξεργασία στο photoshop.
έβαλα και λευκό περίγραμμα.

MG-KTiNoS
24/03/2016, 17:48
γτ ρε? αφού είναι ασπρόμαυρη.
την τράβηξα και με canon eos με φακό με macro & tilt & shift.
μισή ώρα στήθηκα μέχρι να βρώ το κατάλληλο φως.

και μετά μια ώρα επεξεργασία στο photoshop.
έβαλα και λευκό περίγραμμα.

Μικe777
27/03/2016, 21:03
κουιζ: με τι είδους φωτογραφική τραβήχτηκε;

τι πρόγραμμα επεξεργασίας άραγε να χρησιμοποίησα;

μην κλέψετε και δείτε properties
οκ!την τραβηξες με iphone4 και την ποσταρες εδω σε resize
καλη ειναι
για προσπαθησε ομως να την βγαλεις Α4 να γελασουμε λιγο!;)

alex14
07/05/2018, 15:04
Παιδες ξεθαβω το θεμα και θελω τη βοηθεια σας (οχι λεφτα :lol:)

Η παρακατω τι λεει ;
https://www.skroutz.gr/s/9672480/Nikon-D3400-Kit-AF-P-DX-18-55mm-f-3-5-5-6G-VR.html

Μηπως παιζει κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα ;
Την θελω για την κορη μου αλλα δεν εχω ιδεα.

Ευχαριστω

DoctoR_k6
07/05/2018, 16:20

Η παρακατω τι λεει ;
https://www.skroutz.gr/s/9672480/Nikon-D3400-Kit-AF-P-DX-18-55mm-f-3-5-5-6G-VR.html

Ευχαριστω

Aν δεν βαριεσαι να χαζεψεις/διαβασεις το παρακατω site ειναι πολυ καλο.

https://www.dpreview.com/products/nikon/slrs/nikon_d3400

Μικe777
07/05/2018, 20:09

Η παρακατω τι λεει ;

Ευχαριστω

μια χαρα μηχανουλα ειναι!!:beer:

Grafton 505
07/05/2018, 20:31

Η παρακατω τι λεει ;

Ευχαριστω

entry level φωτογραφική, μια χαρά. Την γράφεις και σε ένα σεμινάριο φωτογραφίας για να μπορεί να την εκμεταλλευτεί πλήρως.

giovani64
08/05/2018, 11:43

Η παρακατω τι λεει ;

Ευχαριστω

η καλυτερη entry level που θα μπορουσες να παρεις. αν βρεις την d3300 καπου σε στοκ παρε αυτην, ειναι ολοιδιες και θα ειναι σιγουρα και κοντα στα 100 ευρω φτηνοτερη. αν η κοπελια σου παει σε καποιο σεμιναριο για αρχαριους με αυτη τη μηχανη θα κανει παπαδες!!!!!

leftos
08/05/2018, 13:32
Και εγω πιστευω οτι στις dslr οικονομικες η nikon ειναι καλυτερη απο την αντιστοιχη canon.
Και οπως ειπαν παραπανω με αυτην την φωτογραφικη μπορεις να κανεις τα παντα αρκει να μαθεις να την χρησιμοποιεις που θελει καποια βοηθεια ( σεμιναριο, διαβασμα )

alex14
08/05/2018, 13:35
Σας ευχαριστω ολους.
Εκλεισε, παμε για την nikon.