View Full Version : Αναζήτηση Ψυκτικού!
Υπάρχει κανείς ψυκτικός στο φόρουμ να με διαφωτίσει σε μερικά πράγματα???
ego_o_idios
11/08/2012, 12:07
Υπάρχει κανείς ψυκτικός στο φόρουμ να με διαφωτίσει σε μερικά πράγματα???
veveos gia pes
veveos gia pes
έχεις π.μ.
ego_o_idios
11/08/2012, 12:26
έχεις π.μ.
ame..;)
ego_o_idios
11/08/2012, 12:27
pantos ama sou tripizan kazania exis diaroi freon ke ala tetia den tin glitonis 8a skasis xrima
Vstrommer71
11/08/2012, 12:28
Λεω κι εγω,τι το θελει το παραφλου?:D
Ο vaskas δεν έχει ζημιές, συντήρηση κάνει :D:D
ego_o_idios
11/08/2012, 12:38
Ο vaskas δεν έχει ζημιές, συντήρηση κάνει :D:D
diladi tis zimies etimazi...:lol:
ego_o_idios
11/08/2012, 12:53
pouse apostoli ama 8es na ka8arisis psigio apo alata vrasto ksidi ke telioses...
Εχετλαίος
11/08/2012, 13:46
pouse apostoli ama 8es na ka8arisis psigio apo alata vrasto ksidi ke telioses...
Κάποιο κοπέλι έβαλε ξύδι πάνω σε αλουμίνιο και το κατέστρεψε.
Αν το ψυγείο (ενός μηχανακιού, λχ) είnαι αλουμινένιο, δε θα κάνεις ανεπανόρθωτη ζημιά;
ego_o_idios
11/08/2012, 13:53
Κάποιο κοπέλι έβαλε ξύδι πάνω σε αλουμίνιο και το κατέστρεψε.
Αν το ψυγείο (ενός μηχανακιού, λχ) είnαι αλουμινένιο, δε θα κάνεις ανεπανόρθωτη ζημιά;
epidi eki stin kriti pinete ke meta den 8imoste ti xriazonte i patouses...
gia pigene pare ena komati alouminio ke katastrepse to me ksidi
ala pou ise min exis pioi tipota ksenerotos etsi...:lol:
Εχετλαίος
11/08/2012, 14:03
epidi eki stin kriti pinete ke meta den 8imoste ti xriazonte i patouses...
gia pigene pare ena komati alouminio ke katastrepse to me ksidi
ala pou ise min exis pioi tipota ksenerotos etsi...:lol:
Ρε απατεώνα αλήθεια στο λέγω, και δεν το ισχυρίζεται κοπέλι από εδώ αλλά Αθηναίος γκάγκαρος.
Κάτσε να βρω το νήμα... σε κάποιο restoring το είχαμε συζητήσει.
Υπάρχει πάντως βάση για ψαθυροποίηση μη βαμμένου αλουμινίου και χημικά, αν το δεις...
αν χρειαζεσε ψυκτικο στειλε πμ εχω τζιμανι κυριως για αρκουδισιον;)
αν χρειαζεσε ψυκτικο στειλε πμ εχω τζιμανι κυριως για αρκουδισιον;)
Τζιμάκο ευχαριστώ, βρήκα άκρη. Οδηγίες για να συμπληρώσω φρέον ήθελα μιας και μανόμετρα αλλά και φρέον έχω. Ξεκινάω σε λίγο και μέχρι το μεσημέρι ή θα έχω συμπληρώσει ή θα τ' ανατινάξω. χαχαχαχα. Το είχα ξανακάνει παλιότερα (4 χρόνια πριν) και δεν θυμόμουν τις πιέσεις. Διάβασα και όλα οκ.
ego_o_idios
12/08/2012, 23:55
Τζιμάκο ευχαριστώ, βρήκα άκρη. Οδηγίες για να συμπληρώσω φρέον ήθελα μιας και μανόμετρα αλλά και φρέον έχω. Ξεκινάω σε λίγο και μέχρι το μεσημέρι ή θα έχω συμπληρώσει ή θα τ' ανατινάξω. χαχαχαχα. Το είχα ξανακάνει παλιότερα (4 χρόνια πριν) και δεν θυμόμουν τις πιέσεις. Διάβασα και όλα οκ.
argi na fani malon eskase...
:lol::lol:
Αμα πήγε και έκατσε πάνω στην βαλβίδα εκτόνωσης, μάμησέ τα...:(
Όλα καλά πήγαν τπτ δεν έκανε μπαμ, καθαρίστηκαν τα ψυκτικά στοιχεία, συμπληρώθηκε όπου χρειαζόταν φρέον, μαθαμε και 5 αράδες καινούρια πράγματα. Το λοιπόν μιας και τα δικά μου μηχανηματα είναι παλιά ασχολήθηκα λίγο περισσότερο και σας γράφω εδώ πιο πολύ για να ξεστραβωθούμε και να μη μας λένε παπάτζες γενικότερα ένθεν και ένθεν.
Τα δικά μου κλιματιστικά G.E. 15 χρόνων περίπου δουλεύουν με τον τύπο φρέον R22 ο οποίος έχει καταργηθεί κι αντικατασταθεί με κάποιο οικολογικότερο προϊόν. Η διαδικασία κένωσης του μηχανήματος και η αντικατάσταση του παλιού με νέο φρέον πρέπει να γίνεται μόνον από πιστοποιημένο ψυκτικό που διαθέτει αντλία κενού και αποθηκευτικό χώρο για το φρέον που θα βγάλει. Σε τηλ. έρευνα που έκανα όλοι δηλώνουν πιστοποιημένοι αλλά ελάχιστοι είναι.
Εγώ τελικά συμπλήρωσα μόνο αλλά μπήκε στο πρόγραμμα η αντικατάσταση του παλιού φρέον του κυκλώματος.
Μου πήρε 25 min για κάθε μονάδα, σύνολο 1,5 ώρες και μου κόστισε τπτ (είχα μανόμετρα και υγρό), μου ζητούσαν από 40 - 50 ευραίους για κάθε μονάδα και ο ταχύτερος μπορούσε να εξυπηρετήσει μετά τις 20/08. Η δε διαδικασία απλούστατη.
:D
nikos_abel
15/08/2012, 22:04
Μπιλ (και οι υπόλοιποι) προσέχετε διότι το R22 δεν έχει αποσυρθεί απλά, έχει απαγορευτεί
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2000:244:0001:0001:EL:PDF
Μπιλ (και οι υπόλοιποι) προσέχετε διότι το R22 δεν έχει αποσυρθεί απλά, έχει απαγορευτεί
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2000:244:0001:0001:EL:PDF
Σωστός, αυτό εννοούσα λέγοντας ότι δρομολόγησα αντικατάσταση του ψυκτικού υγρού.