View Full Version : Οταν ψωφαει ο γαιδαρος κ@υλωνει;
Africaptan
11/08/2012, 15:58
Βαση της γνωστης λαικης παροιμιας, το μηχανακι μου ειναι στα τελευταια του. Ψοφαει.
Σε ΚΑΘΕ γεμισμα παρακολουθω την καταναλωση.
Στα τελευταια 3 γεμισματα, βλεπω οτι εχω μια μειωση καταναλωσης κατα 0,2 lit/ ανα 100 χιλιομετρα, με αποτελεσμα να μου ζηταει 5,3/100, ενω η αποδοση της μηχανης εχει ξεφυγει.
Συνεχως μου φαινεται πιο δυνατη, και μαλιστα εχθες την ανοιξα και ο δεικτης του ταχυμετρου, τερματισε...
Θα τρελαθουμε εντελως ξαφνικα;;;
Πολύς ελεύθερος χρόνος ε?!
devil's animal
11/08/2012, 16:27
σαν ν'αλαφρωνει το πιστονακι σου...
Africaptan
11/08/2012, 16:30
Πολύς ελεύθερος χρόνος ε?!
Δυστυχως...
Africaptan
11/08/2012, 16:31
σαν ν'αλαφρωνει το πιστονακι σου...
Κακιασμενε...
GIXXERAKIAS
11/08/2012, 22:03
Μωρέ μπας και αλλαξές βενζινάδικο?:confused:
Costas KLE
12/08/2012, 05:00
Όταν οι δρόμοι αδειάζουν, η κατανάλωση πέφτει, λογικό είναι :beer:
Africaptan
12/08/2012, 09:49
Μωρέ μπας και αλλαξές βενζινάδικο?:confused:
Εχεις κομματι δικιο. Αλλαξα πρατηριο, αλλα οχι και ιδιοκτησια.
Συνεχιζω να βαζω απ τον ιδιο, αλλα απο νεο καταστημα.
Africaptan
12/08/2012, 09:51
Όταν οι δρόμοι αδειάζουν, η κατανάλωση πέφτει, λογικό είναι :beer:
Μπα, σε επαρχια ζω.
Δεν εχουμε το τρελο κυκλοφοριακο εδω...
Εχετλαίος
12/08/2012, 12:19
Σα να σου λέει "μη με πουλάς, αντέχω! Δες! "
Το έχω πάθει στο παρελθόν πολλές φορές με μηχανάκια που σκεπτόμουνα να δώσω αφού είχα μπανίσει κάτι άλλο.
Ψυχολογικό; Ποιός ξέρει...
Πάντως, ειδικά την ημέρα που πήγαινα να το δώσω το εκάστοτε μηχανάκι, θα ορκιζόμουνα ότι έκαιγε λιγότερο, πήγαινε καλλίτερα, καθότανε πιο γερά στο δρόμο.
:wave2:
Africaptan
12/08/2012, 18:09
Σα να σου λέει "μη με πουλάς, αντέχω! Δες! "
Το έχω πάθει στο παρελθόν πολλές φορές με μηχανάκια που σκεπτόμουνα να δώσω αφού είχα μπανίσει κάτι άλλο.
Ψυχολογικό; Ποιός ξέρει...
Πάντως, ειδικά την ημέρα που πήγαινα να το δώσω το εκάστοτε μηχανάκι, θα ορκιζόμουνα ότι έκαιγε λιγότερο, πήγαινε καλλίτερα, καθότανε πιο γερά στο δρόμο.
Χα, χα. Σε καταλαβαινω απολυτα συντεκνε και ξερω ακριβως τι εννοεις, αλλα ουτε καν μου εχει περασει απ το μυαλο να δωσω το μηχανακι.
Χα, χα. Σε καταλαβαινω απολυτα συντεκνε και ξερω ακριβως τι εννοεις, αλλα ουτε καν μου εχει περασει απ το μυαλο να δωσω το μηχανακι.
Το μηχανακι το ξερει?
akispoulis
12/08/2012, 21:49
θυμαμαι παλια, τα RD 350 .... πριν κολησουν, πεταγανε....
Africaptan
13/08/2012, 02:18
θυμαμαι παλια, τα RD 350 .... πριν κολησουν, πεταγανε....
Τα RD...
Επισης το θεμα αποδοση-καταναλωση εχει να κανει με το υψομετρο και τη θερμοκρασια.
Africaptan
13/08/2012, 09:42
Ρε παληκαρια, τα ξερω αυτα.
30 χρονια οδηγω, και οχι για την εξυπηρετηση μου μονο.
Λεμε οτι ο ιδιος ανθρωπος, καβαλα την ιδια μηχανη, κυκλοφορει στους ιδιους δρομους, κανει την ιδια χρηση.
Η μονη αλλαγη ειναι οτι εβγαλα την τριπλετα. Σιγα το βαρος. Θα μου πεις "μα αλλαξε η αεροδυναμικη". Ελα τωρα...
Ρε παληκαρια, τα ξερω αυτα.
30 χρονια οδηγω, και οχι για την εξυπηρετηση μου μονο.
Λεμε οτι ο ιδιος ανθρωπος, καβαλα την ιδια μηχανη, κυκλοφορει στους ιδιους δρομους, κανει την ιδια χρηση.
Η μονη αλλαγη ειναι οτι εβγαλα την τριπλετα. Σιγα το βαρος. Θα μου πεις "μα αλλαξε η αεροδυναμικη". Ελα τωρα...
E ναι ρε φιλε αλλα κ η διαφορα καταναλωσης που ειδες ειναι ελαχιστη και λιγα λεω..0.2 λιτρα δεν ειναι τπτ στα 100, να μου ελεγες 2l ok!
Africaptan
14/08/2012, 10:23
E ναι ρε φιλε αλλα κ η διαφορα καταναλωσης που ειδες ειναι ελαχιστη και λιγα λεω..0.2 λιτρα δεν ειναι τπτ στα 100, να μου ελεγες 2l ok!
Δεν προσεξες καλα φιλε μου. 0,2 στα τρια τελευταια γεμισματα, οχι στο συνολο των γεμισματων, αλλα σε καθε γεμισμα. Ασε που στο τελευταιο ηταν 0,4.
Μ αλλα λογια, ο ιδιος ανθρωπος, με την ιδια μηχανη, με την ιδια βενζινη, με την ιδια χρηση, και γενικα ολα τα ιδια, εχει μια μειωση κατα 0,7-0,8/100.
Ναι,αλλά χωρίς τριπλέτα πλέον...
Africaptan
14/08/2012, 10:38
Σωστο.
πυξιδας990
14/08/2012, 10:56
Δεν προσεξες καλα φιλε μου. 0,2 στα τρια τελευταια γεμισματα, οχι στο συνολο των γεμισματων, αλλα σε καθε γεμισμα. Ασε που στο τελευταιο ηταν 0,4.
Μ αλλα λογια, ο ιδιος ανθρωπος, με την ιδια μηχανη, με την ιδια βενζινη, με την ιδια χρηση, και γενικα ολα τα ιδια, εχει μια μειωση κατα 0,7-0,8/100.
σου μιλαει στην ψηχολογια το εργαλειο,και σου λεει αφου εχουμε κριση ας κοψουμε καταναλωση να βοηθησουμε το αφεντικο.κακουργε πρεπει να του κανεις δωρακι και να του φαιρεσαι με το γαντι
Μπας και αδυνατησες λογω παραλιας......
μπας και εκοψες το οφτο;.....
0,2 ειναι στο οριο του στατιστικου λαθους....
Africaptan
14/08/2012, 11:06
σου μιλαει στην ψηχολογια το εργαλειο,και σου λεει αφου εχουμε κριση ας κοψουμε καταναλωση να βοηθησουμε το αφεντικο.κακουργε πρεπει να του κανεις δωρακι και να του φαιρεσαι με το γαντι
Χα, χα. Εχεις δικιο. Με καταλαβαινει απολυτα. 8 χρονια ειναι αυτα αλλωστε που συμβιωνουμε παρεα...
Με το γαντι της φερομαι (πλεον...) και θα παρει και το δωρακι της, οταν βρω δουλεια...
Africaptan
14/08/2012, 11:08
Μπας και αδυνατησες λογω παραλιας......
μπας και εκοψες το οφτο;.....
0,2 ειναι στο οριο του στατιστικου λαθους....
Δεν αδυνατισα, δεν εκοψα το οφτο, δεν αλλαξε τιποτα. Μονο η τριπλετα βγηκε.
Δεν το ηξερα οτι ειναι το 0,2 το οριο του στατιστικου λαθους, ομως σε καθε γεμισμα να κανω λαθος; Μπα, βλεπω και ποσα χιλιομετρα μου βγαζει παραπανω αλλωστε.
devil's animal
14/08/2012, 11:32
το 0,2 ειναι σχετικα μικρο ποσοστο και ισως δικαιολογει και την τριπλετα...
αλλα δες και αυτο:
Εχεις κομματι δικιο. Αλλαξα πρατηριο, αλλα οχι και ιδιοκτησια.
Συνεχιζω να βαζω απ τον ιδιο, αλλα απο νεο καταστημα.
μπορει το "μιγμα" στο νεο πρατηριο να ηταν απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη και να ηταν λιγοτερο νοθευμενο...;)
το οτι παει καλυτερα ειναι λιγο υποκειμενικο γιατι δεν την εχεις μετρησει με καποιον αλλον...
μπορει ομως και παλι να φταιει το μιγμα και να γινεται καλυτερη καυση...
Africaptan
14/08/2012, 11:37
το 0,2 ειναι σχετικα μικρο ποσοστο και ισως δικαιολογει και την τριπλετα...
αλλα δες και αυτο:
μπορει το "μιγμα" στο νεο πρατηριο να ηταν απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη και να ηταν λιγοτερο νοθευμενο...;)
το οτι παει καλυτερα ειναι λιγο υποκειμενικο γιατι δεν την εχεις μετρησει με καποιον αλλον...
μπορει ομως και παλι να φταιει το μιγμα και να γινεται καλυτερη καυση...
Το πιο λογικο ειναι οτι εχει να κανει με το μιγμα.
Το οτι παει καλυτερα ομως, δεν ειναι υποκειμενικο οταν μιλας με νουμερα. Ο δειχτης τερματισε, πραγμα που δεν το εχω ξαναδει ποτε. Ουτε κατηφορα, ουτε αερας. Ισαδι, και μαλιστα, αρκετα γρηγορα (αυτο το "αρκετα γρηγορα "ναι, ειναι υποκειμενικο...)
Για κοιτα το φιλτρο αερα/φιλτροκουτι μπας και αρχικα ειχες πλουσιο μιγμα και τωρα υπαρχει καμια διαρροη.
Africaptan
14/08/2012, 12:00
Για κοιτα το φιλτρο αερα/φιλτροκουτι μπας και αρχικα ειχες πλουσιο μιγμα και τωρα υπαρχει καμια διαρροη.
Τι διαρροη να υπαρχει;
Κι επειτα οτι κι αν εγινε, καλο ειναι.
Και καλυτερη αποδοση, και οικονομια.
Τι διαρροη να υπαρχει;
Κι επειτα οτι κι αν εγινε, καλο ειναι.
Και καλυτερη αποδοση, και οικονομια.
Διαρροη αφιλτραριστου αερα (αν υπαρχει) δεν θα ειναι για καλο.
Επισης, μπορει να ειχες αρχικα πολυ φτωχο μιγμα και να μπουκωσε το φιλτρο με αποτελεσμα να ερθει στα ισα του?
imitrelos
18/08/2012, 09:12
Βαση της γνωστης λαικης παροιμιας, το μηχανακι μου ειναι στα τελευταια του. Ψοφαει.
Σε ΚΑΘΕ γεμισμα παρακολουθω την καταναλωση.
Στα τελευταια 3 γεμισματα, βλεπω οτι εχω μια μειωση καταναλωσης κατα 0,2 lit/ ανα 100 χιλιομετρα, με αποτελεσμα να μου ζηταει 5,3/100, ενω η αποδοση της μηχανης εχει ξεφυγει.
Συνεχως μου φαινεται πιο δυνατη, και μαλιστα εχθες την ανοιξα και ο δεικτης του ταχυμετρου, τερματισε...
Θα τρελαθουμε εντελως ξαφνικα;;;
Γιά σου βρε μουρλοκομείο africacap :D
ξέρω τι φταίει για το θέμα
α) θέλει παρέα και θέλει να φτιάξεις το μηχανλακι στήν αυλή ...ξέρεις εσύ το xt λέω :D που είναι και τής σωστής κλάσης (89 )
β) μπρε συ μπάς και έβαλε ο μανώλης κανα χεράκι επειδή βαρέθηκε το ποταμόπλοιο :evil:το paneuropean και έγινε πύραυλος
γ) Μπάς και το ποτίσατε καμια ρακί :lol:
Africaptan
18/08/2012, 09:30
Γιά σου βρε μουρλοκομείο africacap :D
ξέρω τι φταίει για το θέμα
α) θέλει παρέα και θέλει να φτιάξεις το μηχανλακι στήν αυλή ...ξέρεις εσύ το xt λέω :D που είναι και τής σωστής κλάσης (89 )
β) μπρε συ μπάς και έβαλε ο μανώλης κανα χεράκι επειδή βαρέθηκε το ποταμόπλοιο :evil:το paneuropean και έγινε πύραυλος
γ) Μπάς και το ποτίσατε καμια ρακί :lol:
Που εισαι εσυ ρε αθρωπε; Που χαθηκες;
Εχεις χασει πολλα επεισοδια, αλλα ok.
Στις ερωτησεις σου τωρα.
1) Δεν ειναι ΧΤ, αλλα Τenere. Και δεν ειναι 89, αλλα 83... Ομως το ονειρο του φτιαξιματος, ειδικα φετος εχει απομακρυνθει. Σχεδον δεν φαινεται πια...
2) Ο Μανωλης, παρα το οτι του λειπει η Africaνα, δεν εχει βαρεθει το πλοιο του, ομως τωρα παιζει ερωτας μ ενα αλλο νεο μοντελο της Honda (μα τι κολλημα εχει φαει μ αυτη την κωλοHonda κι αυτος ο ανθρωπος ρε φιλε;;;)
3) Η αληθεια ειναι οτι απο τσικουδια ειναι λιγο στερημενο τωρα το καλοκαιρι, αλλα εχει αλλα υποκαταστατα...
imitrelos
18/08/2012, 09:46
Που εισαι εσυ ρε αθρωπε; Που χαθηκες;
Εχεις χασει πολλα επεισοδια, αλλα ok.
Στις ερωτησεις σου τωρα.
1) Δεν ειναι ΧΤ, αλλα Τenere. Και δεν ειναι 89, αλλα 83... Ομως το ονειρο του φτιαξιματος, ειδικα φετος εχει απομακρυνθει. Σχεδον δεν φαινεται πια...
2) Ο Μανωλης, παρα το οτι του λειπει η Africaνα, δεν εχει βαρεθει το πλοιο του, ομως τωρα παιζει ερωτας μ ενα αλλο νεο μοντελο της Honda (μα τι κολλημα εχει φαει μ αυτη την κωλοHonda κι αυτος ο ανθρωπος ρε φιλε;;;)
3) Η αληθεια ειναι οτι απο τσικουδια ειναι λιγο στερημενο τωρα το καλοκαιρι, αλλα εχει αλλα υποκαταστατα...
Πολύ τρέξιμο και δουλεία γενικά πολύ χώσιμο έπεσε αλλά εντάξει θα αντέξουμε , ναι όντος χαθήκαμε και θα επανορθώσω δεόντως bbq μετα οινοποσίας :D:beer:
τόν μάνο για αυτό τόν αγαπάμε γιατί είναι κολλημένος χεχεχε καινούριος έρωτας ????
ας κάνω μια υπόθεση crosstourer ο νέος έρωτας ???? γιατι μάρκα δέν αλλάζει (είπαμε τόν αγαπάμε με τα ελαττώματα του )
λοιπόν πρέπει να σου φέρω ένα ένα υποκατάστατο εκ ρωσίας special ένα σου λέω η γριούλα θα πάρει καμιά 30ρια χιλιόμετρα τελική και καμιά 10ρια κιλά ροπής , για εμάς δέν το συζητώ θα τρέχουμε στούς δρόμους διπλά στα τελικιασμένα μηχανάκια χαχαχαχαχα
Africaptan
06/09/2012, 14:50
Πολύ τρέξιμο και δουλεία γενικά πολύ χώσιμο έπεσε αλλά εντάξει θα αντέξουμε , ναι όντος χαθήκαμε και θα επανορθώσω δεόντως bbq μετα οινοποσίας :D:beer:
τόν μάνο για αυτό τόν αγαπάμε γιατί είναι κολλημένος χεχεχε καινούριος έρωτας ????
ας κάνω μια υπόθεση crosstourer ο νέος έρωτας ???? γιατι μάρκα δέν αλλάζει (είπαμε τόν αγαπάμε με τα ελαττώματα του )
λοιπόν πρέπει να σου φέρω ένα ένα υποκατάστατο εκ ρωσίας special ένα σου λέω η γριούλα θα πάρει καμιά 30ρια χιλιόμετρα τελική και καμιά 10ρια κιλά ροπής , για εμάς δέν το συζητώ θα τρέχουμε στούς δρόμους διπλά στα τελικιασμένα μηχανάκια χαχαχαχαχα
Περιμενω...
MavrosPan
07/09/2012, 19:05
Το πιθανοτερο ειναι να ειναι θεμα χεριου και βενζιναδικου. Θυμαμαι πριν κανα μηνα φουλαρω σε ενα βενζιναδικο 60 λιτρα στο αμαξι, κανω 15 χιλ και μετα παω σε ενα αλλο και ξαναφουλαρω γιατι ειδα περιεργη κινηση στη βελονα προς τα κατω. Ξαναγενιζω και πηρε 5 λιτρα μετα απο 15 χιλ. Δεν ηξερα πιο απο τα δυο βενζιναδικα να παω να σπασω. Νταξει... καιει πολυ.. αλλα οχι και 35L/100.
Africaptan
07/09/2012, 21:20
Μαλλον βενζιναδικου, διοτι φετος, παω το ιδιο "κοτα" ολο το καλοκαιρι.