PDA

View Full Version : Κάτι πρέπει να γίνει με τους μπινέδες με Xenon

Σελίδες : 1 [2] 3

VASOS
29/06/2013, 11:28
τα προβολάκια ρυθμίζονται για το που θα βαράνε και πολύ σωστά λες ουσιαστικά πως πρέπει να φωτίζουν χαμηλά, αλλά το δεξί δικό μου πχ βάραγε στο θεό προσπάθησα να το ρυθμίζω δε τα κατάφερα, το πήγα να το ρυθμίζουν δε τα κατάφεραν, κατάλαβα πως ενοχλώ και δε τα έχω ανοίξει ποτέ από τότε. Σημασία έχει να καταλαβαίνεις ο ίδιος αν γίνεσαι κουραστικός ή όχι. γενικά δεν έχω θέμα με τα φώτα αλλά πχ προχθές ένας φόραγε κάτι πού μέσα σε ένα λεπτό και ενώ ήταν από πίσω μου, ζαλίστηκα πολύ, δεν έβλεπα μπροστά μου, με έπιασε πονοκέφαλος και δάκρυζαν τα μάτια μου, φυσικά σταμάτησα δεξιά αλλά ο τύπος είναι κίνδυνος θάνατος.

Σκύραλε αναφερόμουν σε σωστά τοποθετημένα και ρυθμισμένα προβολάκια.

Σε αυτά που λες έχεις δίκιο και πραγματικά έκανες το αυτονόητο που για πολλούς όμως δεν είναι...

Όσον αφορά το τελευταίο, έχεις σκεφτεί να φοράς κίτρινα ελαφρά γυαλιά οδήγησης με φακούς polarized? Προσωπικά το σκέφτομαι πολύ τώρα τελευταία.

Black Mamba
29/06/2013, 12:44
Κανουνε δουλεια, τα εχω δοκιμασει:a013:

daz
29/06/2013, 15:14
Τα σωστά ρυθμισμένα προβολάκια ομίχλης είναι για την ομίχλη. Αν δεν έχει ομίχλη στραβώνουν. Υπάρχει λόγος που απαγορεύεται απ' τον νόμο να είναι ανοιχτά όταν δεν έχει ομίχλη.

skylaros
29/06/2013, 16:06
επειδή έχουν ευρύ φάσμα τα προβολάκια ομίχλης βοηθάνε και σε σκοτεινούς επαρχιακούς δρόμους που χρειάζεται να βλέπεις αριστερά και δεξιά στα πρανή για κάνα ζώο. Φυσικά μέσα στην πόλη συνήθως άχρηστα είναι.

VASOS όχι δεν έχω σκεφτεί να βάλω τέτοια γυαλιά γιατί γενικά δε τα πάω καλά με τα γυαλιά, με αυτά τα γυαλιά θα με θεωρούσα γελοίο θέαμα και δε τα καταδέχομαι επειδή τα είχε φορέσει ο Σφακιανάκης :ppp

Πρέπει όντως κάτι να γίνει μερικοί είναι πολύ κουραστικοί με τα φώτα τους.

VASOS
29/06/2013, 16:22
Τα σωστά ρυθμισμένα προβολάκια ομίχλης είναι για την ομίχλη. Αν δεν έχει ομίχλη στραβώνουν. Υπάρχει λόγος που απαγορεύεται απ' τον νόμο να είναι ανοιχτά όταν δεν έχει ομίχλη.

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω ότι τα σωστά ρυθμισμένα προβολάκια ομίχλης στραβώνουν και να προσθέσω ότι συμβάλουν τα μέγιστα στην ασφαλή οδήγηση σε επαρχιακό μη φωτιζόμενο δρόμο.

Γνωρίζω ότι τα απαγορεύει ο νόμος σε συνθήκες μη ομίχλης, αλλά προτιμώ την ασφάλειά μου στις συνθήκες που προανέφερα.

VASOS
29/06/2013, 16:26
...δε τα καταδέχομαι επειδή τα είχε φορέσει ο Σφακιανάκης :ppp

:lol:

MikeG
29/06/2013, 16:45
Πάντως χθες, μιας που οδηγούσα κάρο, πήγα καροτσάκι πολλούς τέτοιους μπινέδες. Να παν να γ@μηθούν τα καρι@λι@. Σκάνε είτε από πίσω σου είτε από το αντίθετο ρεύμα και δε βλέπεις τη τύφλα σου..

Ετοιμάζω όμως αντιπερισπασμό.... :evil: :hunter:

daz
29/06/2013, 17:59
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω ότι τα σωστά ρυθμισμένα προβολάκια ομίχλης στραβώνουν και να προσθέσω ότι συμβάλουν τα μέγιστα στην ασφαλή οδήγηση σε επαρχιακό μη φωτιζόμενο δρόμο.

Γνωρίζω ότι τα απαγορεύει ο νόμος σε συνθήκες μη ομίχλης, αλλά προτιμώ την ασφάλειά μου στις συνθήκες που προανέφερα.

Εντάξει εσύ λες ότι όλοι αυτοί που με στραβώνουν έχουν λάθος ρυθμισμένα τα προβολάκια. Εγώ που δεν τα έχω λάθος ρυθμισμένα και όντος δείχνουν χαμηλά και έχουν ευρύ φάσμα γιατί στραβώνω τους άλλους αν τα ανάψω? (χωρίς φορτίο στο πορτ παγκάζ) Ναι όταν ο άλλος έρχεται με αναμμένα περβολάκια του ανάβω και εγώ τα δικά μου για να δει πως είναι.

Αλλά αν κάνω λάθος και είναι και τα δικά μου λάθος ρυθμισμένα, ο νόμος γιατί τα απαγορεύει?

daz
29/06/2013, 18:02
επειδή έχουν ευρύ φάσμα τα προβολάκια ομίχλης βοηθάνε και σε σκοτεινούς επαρχιακούς δρόμους που χρειάζεται να βλέπεις αριστερά και δεξιά στα πρανή για κάνα ζώο.

Ναι αν τη ταχύτητά σου δεν υπερβαίνει τα 20 χλμ. Γιατί από κει και πάνω δεν έχει καμία σημασία αυτό που βλέπεις στο πεδίο που φωτίζουν τα προβολάκια.

XTakias
29/06/2013, 18:04
Τα σωστά ρυθμισμένα προβολάκια ομίχλης φωτίζουν χαμηλά, σε ευρεία γωνία και σε περιορισμένη απόσταση. Χλωμό να σε τύφλωσαν αυτά. Επίσης, λογικό να σε κοίταξε περίεργα ο τύπος αφού κατέβηκες από τ' αμάξι. Μπορούσες απλά να παίξεις τα φώτα στάθμευσης.

Αδερφέ μου, τον είχα πίσω μου σταθερά, είτε δεξιά έκανα, είτε αριστερά, κάνα πεντάλεπτο δεν ήταν ποτέ μπροστά όσο και αν έκοβα ταχύτητα. Τα προβολάκια ομίχλης είναι για την ομίχλη όχι για καλοκαιρινό καιρό για να δείξεις ότι έχεις αμάξι με προβολάκια. Κατέβηκα σε φανάρι, αφού επί πέντε λεπτά του έκανα νόημα να τα κλείσει και του άναβα αλάρμ. Δεν ήταν για τσαμπουκά ήταν παράπονο γιατί δεν έβλεπα, δάκρυσα!

daz
29/06/2013, 18:05
Αδερφέ μου, τον είχα πίσω μου σταθερά, είτε δεξιά έκανα, είτε αριστερά, κάνα πεντάλεπτο δεν ήταν ποτέ μπροστά όσο και αν έκοβα ταχύτητα. Τα προβολάκια ομίχλης είναι για την ομίχλη όχι για καλοκαιρινό καιρό για να δείξεις ότι έχεις αμάξι με προβολάκια. Κατέβηκα σε φανάρι, αφού επί πέντε λεπτά του έκανα νόημα να τα κλείσει και του άναβα αλάρμ. Δεν ήταν για τσαμπουκά ήταν παράπονο γιατί δεν έβλεπα, δάκρυσα!

Μα τι λες? Τα προβολάκια ομίχλης είναι για να φαίνεται πιο άγριο το μούτρο απ' το ΤΤ μου!

daz
29/06/2013, 18:29
Vassos και Skylaros δεν μιλάω για τα καινούρια αυτοκίνητα που στην θέση των προβολέων ομίχλης έχουν προβολάκια για έχτρα φωτισμό. Αυτά όντως δεν στραβώνουν (αλλά δεν είναι ομίχλης) και πράγματι βοηθούν (λίγο) στις στροφές. Νομίζω ότι αυτά ανάβουν μαζί με τα φώτα και δεν τα ελέγχεις ξεχωριστά. Σε κάποια αμάξια δε, είναι αναμμένα μόνο στην ευθεία ενώ στις σροφές ανάβει ή το αριστερό ή το δεξί, ανάλογα με το που στρίβεις το τιμόνι, ώστε να φωτίζουν εκεί που πρέπει χωρίς η δέσμη να περνάει στο αντίθετο ρευμα.

manosamos
29/06/2013, 20:20
Σχετικα με το ΚΤΕΟ...................................
Τελη Μαιου περασα κτεο το Βαραντερο.Ταυτοχρονα περνουσε ενας τρακτορας(νταλικα)ο οποιος ειχε πανω 12 ξετάπωτους προβολείς..........................
Λεω,μπα θα τον κοψουνε.................ναι αμε................περασε πανηγυρικα τον ελεγχο.Ποτάνα Μερκελ,εσυ φταις για το χάλι μας.........:lol:

simeon
30/06/2013, 10:36
Αντί να κράζετε τι εταιρίες που έτος 2013 δεν έχουν κάνει τίποτα για να βλέπουμε σωστά στο δρόμο κραζετε τους 10-20 που και πατινι να οδηγούσαν θα δημιουργούσαν πρόβλημα στους γύρω...
Λες και δεν ξέρετε ότι μόλις ανεβεί δεύτερο άτομο στη μηχανή, τα φώτα φεύγουν το φεγγάρι, σπάμε τα νεύρα σε όλους τους γύρω κτλ κτλ κτλ.... Πόσοι απο εσάς τα ρυθμίζεται καθε φορά που ανεβαίνει δεύτερο άτομο;
Τι να λέμε δυστυχώς χωρις να τι θελουμε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για μια κατάσταση που ειναι επικίνδυνη για εμάς και για τους γύρω...
Να χέσω τα ολεσ τισ εταιριεσ και τα άλογα τουσ και τις ωραίες εξατμίσεις και και και που δεν μπορούν σήμερα να φτιάξουν και ασφαλές για τα φώτα των μηχανών!

McGyver
30/06/2013, 10:46
Λες και δεν ξέρετε ότι μόλις ανεβεί δεύτερο άτομο στη μηχανή, τα φώτα φεύγουν το φεγγάρι, σπάμε τα νεύρα σε όλους τους γύρω κτλ κτλ κτλ.... Πόσοι απο εσάς τα ρυθμίζεται καθε φορά που ανεβαίνει δεύτερο άτομο;

Βασικά η ανάρτηση θέλει ρύθμιση...

VASOS
30/06/2013, 10:47
Vassos και Skylaros δεν μιλάω για τα καινούρια αυτοκίνητα που στην θέση των προβολέων ομίχλης έχουν προβολάκια για έχτρα φωτισμό. Αυτά όντως δεν στραβώνουν (αλλά δεν είναι ομίχλης) και πράγματι βοηθούν (λίγο) στις στροφές. Νομίζω ότι αυτά ανάβουν μαζί με τα φώτα και δεν τα ελέγχεις ξεχωριστά. Σε κάποια αμάξια δε, είναι αναμμένα μόνο στην ευθεία ενώ στις σροφές ανάβει ή το αριστερό ή το δεξί, ανάλογα με το που στρίβεις το τιμόνι, ώστε να φωτίζουν εκεί που πρέπει χωρίς η δέσμη να περνάει στο αντίθετο ρευμα.

Daz μιλάω για εργοστασιακά προβολάκια ομίχλης (λευκά), τα οποία, υπό ΚΣ, χρησιμοποιώ αποκλειστικά σε μη φωτιζόμενο επαρχιακό δρόμο και να προσθέσω ότι ποτέ δεν μου έχει "παίξει" κάποιος τα φώτα, δείγμα ότι τον ενοχλώ. Βέβαια, η κανονική δέσμη των φώτων μου είναι τουλάχιστον 1 κλικ κάτω, ειδικά όταν είμαι φορτωμένος.
Επίσης, ελάχιστες φορές έχω ενοχληθεί από προβολάκια ομίχλης των απέναντι και αυτό μόνο σε περιπτώσεις που τα προβολάκια τους φωτίζουν περισσότερο από τα κανονικά τους φώτα, δείγμα ότι είναι αλλού γι' αλλού.

daz
30/06/2013, 11:02

Εγώ!

Βασικά η ανάρτηση θέλει ρύθμιση...

Γιατί η ανάρτηση μου δεν παίρνει άλλη ρύθμιση! :lol:

McGyver
30/06/2013, 11:03
Γιατί η ανάρτηση μου δεν παίρνει άλλη ρύθμιση! :lol:

Θες service τότενες :lol:...

MikeG
30/06/2013, 11:05
Θα το γράψω πάλι. Οποιαδήποτε XenonΜαλακία που δεν έχει τοποθετηθεί στα ανάλογα κάτοπτρα τυφλώνει.

daz
30/06/2013, 11:06
Daz μιλάω για εργοστασιακά προβολάκια ομίχλης (λευκά), τα οποία, υπό ΚΣ, χρησιμοποιώ αποκλειστικά σε μη φωτιζόμενο επαρχιακό δρόμο και να προσθέσω ότι ποτέ δεν μου έχει "παίξει" κάποιος τα φώτα, δείγμα ότι τον ενοχλώ. Βέβαια, η κανονική δέσμη των φώτων μου είναι τουλάχιστον 1 κλικ κάτω, ειδικά όταν είμαι φορτωμένος.
Επίσης, ελάχιστες φορές έχω ενοχληθεί από προβολάκια ομίχλης των απέναντι και αυτό μόνο σε περιπτώσεις που τα προβολάκια τους φωτίζουν περισσότερο από τα κανονικά τους φώτα, δείγμα ότι είναι αλλού γι' αλλού.

Προφανώς ξέρεις τι κάνεις! Ας μην διυλίζουμε τον κώνωπα με τα προβολάκια. Και αυτοί που ενοχλούν ξέρουν ότι ενοχλούν, ας βρουν μόνοι τους τι φταίει! :beer:

daz
30/06/2013, 11:16
Θες service τότενες :lol:...

Το είχα ψάξει παλιότερα σε λεξικό. Συντήρηση είναι η εργασία που γίνεται, προκειμένου να διατηρήσει κάτι την σωστή λειτουργική του κατάσταση. Σε περίπτωση που αναφέρεται στην πίσω ανάρτηση ενός xtz μετά από 70000 χλμ σαν service ορίζεται η αλλαγή του αμορτισέρ και το πέταμα του παλιού στα σκουπίδια. :lol:

McGyver
30/06/2013, 11:48
Το είχα ψάξει παλιότερα σε λεξικό. Συντήρηση είναι η εργασία που γίνεται, προκειμένου να διατηρήσει κάτι την σωστή λειτουργική του κατάσταση. Σε περίπτωση που αναφέρεται στην πίσω ανάρτηση ενός xtz μετά από 70000 χλμ σαν service ορίζετε η αλλαγή του αμορτισέρ και το πέταμα του παλιού στα σκουπίδια. :lol:

Well said...

PortisHead
30/06/2013, 13:49
Πάντως χθες, μιας που οδηγούσα κάρο, πήγα καροτσάκι πολλούς τέτοιους μπινέδες. Να παν να γ@μηθούν τα καρι@λι@. Σκάνε είτε από πίσω σου είτε από το αντίθετο ρεύμα και δε βλέπεις τη τύφλα σου..

Ετοιμάζω όμως αντιπερισπασμό.... :evil: :hunter:

Δοκιμασε για αρχη να εστιαζεις το βλέμμα σου κατω και δεξια οταν σε τυφλωνει ο απεναντι...ειτε λόγω xenon ειτε λογω ξεχασμενης μεγαλης σκαλας ειτε του οτι ο Βαγγελας με το Scania εχει 500 προβολια αναμμένα.

7Tolis
10/10/2015, 22:57
Εγω κινούμαι με 20 μαλ (μουτζες ανα λεπτό) οπότε μάλλον θα πάω να τα ξηλώσω.

omega
10/10/2015, 23:17
Εγω κινούμαι με 20 μαλ (μουτζες ανα λεπτό) οπότε μάλλον θα πάω να τα ξηλώσω.Ρύθμισμα σε ηλεκτρολόγο face to face με κάτοπτρο είχες κάνει;;

7Tolis
10/10/2015, 23:31
Δεν έχω κάνει τίποτα έτσι τα βρήκα.Ρυθμισα το κάτοπτρο κάτω,μπήκα στο αμάξι και πάλι τυφλώνουν κόσμο.Ηταν παπάρας ο προηγούμενος οπότε, ή που θα βάλω projector ή θα γυρίσω σε κοινές λάμπες και όλα καλά.

dimmie_72
10/10/2015, 23:41
Δεν έχω κάνει τίποτα έτσι τα βρήκα.Ρυθμισα το κάτοπτρο κάτω,μπήκα στο αμάξι και πάλι τυφλώνουν κόσμο.Ηταν παπάρας ο προηγούμενος οπότε, ή που θα βάλω projector ή θα γυρίσω σε κοινές λάμπες και όλα καλά.

http://www.ebay.com/itm/2x-3-0-Motorcycle-Bike-HID-BI-XENON-Projectors-Lens-Kit-Halo-Angel-Devil-Eye-AC-/301169555893

... και ποτέ δεν μου παραπονέθηκε κάποιος ότι τον τυφλώνω ;)

foogr01
10/10/2015, 23:41
Ενώ μου άρεσε η οδήγηση τη νύχτα, πλέον την αποφεύγω. Και με τη μηχανή και με το αμάξι. Είναι επικίνδυνο με τα τόσα αρύθμιστα/μαϊμού ξένον... δυστυχώς :(

George_Sp
10/10/2015, 23:51
http://www.ebay.com/itm/3-0-Universal-Headlight-BI-Xenon-HID-Projector-Lens-Kit-Angel-Eye-Halo-6000K-/301204733651?tfrom=301204733809&tpos=top&ttype=price&talgo=undefined

... και ποτέ δεν μου παραπονέθηκε κάποιος ότι τον τυφλώνω ;)

Όλα τα συγκεκριμένα kit είναι απάτη. Η λάμπα είναι η μισή σε μέγεθος από την κανονική HID και τελικά το φως σε lumen είναι ακριβώς το ίδιο με την κλασσική αλογόνου. απλά δίνει την καλύτερη αίσθηση της αναβάθμισης λόγω σωστότερης διάχυσης από τον projector. Στην ουσία όμως φέγγει ακριβώς το ίδιο.
Αν θέλετε σωστό projector kit και να αποφύγετε τελωνεία, η μοναδική ποιοτική εταιρία με καλό support είναι εδώ
https://www.retrofitlab.com/

Πριν καταλήξω σε αυτούς είχα ήδη ξοδέψει χρήματα σε 2 αγορές ebay διαφορετικού τύπου και "ποιότητας". Ευτυχώς το ebay paypal έχει refund για την απάτη και αποζημιώθηκα πλήρως και αγόρασα τα ευρωπαϊκά.
Θα βάλω βιντεάκι σύντομα με τη μετατροπή και το φως που δίνουν.
Επίσης μην ξεχνάτε οτι μιλάμε για ηλεκτρικά. Και με τα ηλεκτρικά δε παίζουμε ούτε βάζουμε κινέζικη ποιότητα που μπορεί να λαμπαδιάσει ολόκληρη τη μηχανή. Το να βάλεις ένα κινεζο-led στα φλας είναι τελείως διαφορετικό και ακίνδυνο, όχι όμως εδώ.
Σίγουρα η τιμή δεν είναι ιδιαίτερα δελεαστική (3x έως 5x από τα κινέζικα) αλλά όπως και με άλλα θέματα ασφάλειας (κράνος-μπουφάν-ελαστικά-αναρτήσεις σωστά ρυθμισμένες κλπ) πόσο κοστολογείται τελικά η αναβάθμιση σε κάτι ασφαλέστερο και ποιοτικότερο για peace of mind?

7Tolis
10/10/2015, 23:54
οκ οπότε ποια είναι η αναστρέψιμη διαδικασία για κανονικούς λαμπτήρες;

(Λαμπτήρες;Οι συνταξιούχοι το λένε έτσι γμτ.)

George_Sp
10/10/2015, 23:58
οκ οπότε ποια είναι η αναστρέψιμη διαδικασία για κανονικούς λαμπτήρες;

(Λαμπτήρες;Οι συνταξιούχοι το λένε έτσι γμτ.)

Ανάλογα τη μηχανή και την τοποθέτηση που έκανε ο προηγούμενος. Αν το κιτ είχε γραμμή με ασφάλεια από τη μπαταρία ξεκινάς να ξηλώνεις από εκεί.
Μετά ψάχνεις που έχει χώσει τα ballasts (κάτω από fairing-πίσω από μάσκα), ανάλογα τη μηχανή, και τέλος αφαιρείς τους λαμπτήρες HID και τους αντικαθιστάς με Philips Nightvision-Osram Nightbreaker και ΟΧΙ της ψευτοδυνατότερες λάμπες τύπου XENON που απλά έχουν μπλε μπογιά στο γυαλί του λαμπτήρα για να ασπρίζουν την κλασσική κιτρινίλα. :)
αλλιώς έρχεσαι από μένα αύριο Κυριακή, βουτάμε καφέδες και σε 20λεπτάκια είμαστε έτοιμοι. :)

λόγω Κυριακής και μιας και δε θα βρεις τις καλές λάμπες αλογόνου που γράφω, θα βάλουμε προσωρινά τις original κλασσικές H7 ή Η4....ότι φοράς τέλος πάντων :)

7Tolis
11/10/2015, 00:01
Αμάξια αναλαμβάνεις;Εχεις και λάμπες; :D

George_Sp
11/10/2015, 00:07
Αμάξια αναλαμβάνεις;Εχεις και λάμπες; :D

και στο αμάξι ίδια διαδικασία είναι.

Μόλις κοίταξα την κούτα με τα ανταλλακτικά. Έχω H7 ένα ζευγάρι Philips. Αν φοράς Η4 ατύχησες :)

7Tolis
11/10/2015, 00:10
Bad luck :(

Δε πραζ.Για ξεμοντάρισμα είμαι και ο πρώτος!Ουτε ο τσάκωνας δε με φτάνει.Θα επιληφθώ απο εβδομάδα.
Ευχαριστώ!

dimmie_72
11/10/2015, 00:12
Η λάμπα είναι η μισή σε μέγεθος από την κανονική HID

αααακριβώς! :D

George_Sp
11/10/2015, 00:17
Bad luck :(

Δε πραζ.Για ξεμοντάρισμα είμαι και ο πρώτος!Ουτε ο τσάκωνας δε με φτάνει.Θα επιληφθώ απο εβδομάδα.
Ευχαριστώ!

x-treme vision moto από Philips τότε. 30ευρώ το ζευγάρι
σε σχέση με osram και PIAA μου φάνηκαν οι καλύτερες όταν τις είχα βάλει πλάι πλάι για δοκιμή.
http://autoplanet.gr/86-%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%82/8986-%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B1-h4-x-tremevision-moto-100-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%86%CF%89%CF%82.html#.VhmP-eiqpBc

μην πάρεις τις απλές x-treme vision. να είναι moto γιατι έχουν εσωτερικά ένα προστατευτικό κέλυφος για τους κραδασμούς ωστέ να μην καίγονται.

έβαλα λάθος λινκ πριν με h7 ενώ θες h4. συμπάθα είναι αργάμιση

BabisStinson
11/10/2015, 07:17
Όλα τα συγκεκριμένα kit είναι απάτη. Η λάμπα είναι η μισή σε μέγεθος από την κανονική HID και τελικά το φως σε lumen είναι ακριβώς το ίδιο με την κλασσική αλογόνου. απλά δίνει την καλύτερη αίσθηση της αναβάθμισης λόγω σωστότερης διάχυσης από τον projector. Στην ουσία όμως φέγγει ακριβώς το ίδιο.
Αν θέλετε σωστό projector kit και να αποφύγετε τελωνεία, η μοναδική ποιοτική εταιρία με καλό support είναι εδώ
https://www.retrofitlab.com/

Πριν καταλήξω σε αυτούς είχα ήδη ξοδέψει χρήματα σε 2 αγορές ebay διαφορετικού τύπου και "ποιότητας". Ευτυχώς το ebay paypal έχει refund για την απάτη και αποζημιώθηκα πλήρως και αγόρασα τα ευρωπαϊκά.
Θα βάλω βιντεάκι σύντομα με τη μετατροπή και το φως που δίνουν.
Επίσης μην ξεχνάτε οτι μιλάμε για ηλεκτρικά. Και με τα ηλεκτρικά δε παίζουμε ούτε βάζουμε κινέζικη ποιότητα που μπορεί να λαμπαδιάσει ολόκληρη τη μηχανή. Το να βάλεις ένα κινεζο-led στα φλας είναι τελείως διαφορετικό και ακίνδυνο, όχι όμως εδώ.
Σίγουρα η τιμή δεν είναι ιδιαίτερα δελεαστική (3x έως 5x από τα κινέζικα) αλλά όπως και με άλλα θέματα ασφάλειας (κράνος-μπουφάν-ελαστικά-αναρτήσεις σωστά ρυθμισμένες κλπ) πόσο κοστολογείται τελικά η αναβάθμιση σε κάτι ασφαλέστερο και ποιοτικότερο για peace of mind?

Θα μπορούσες να γράψεις αναλυτικότερα τι θα χρειαστεί από το συγκεκριμένο site ώστε να βάλουμε ένα καλό ποιοτικό xenon στο Yamaha MT-07?
Ευχαριστώ

spyro
11/10/2015, 08:10
κλήσεις που έχουν δοθεί σε μπινέδες με XENON οι οποίοι αποδεδειγμένα φέρουν ευθύνη για παρεμπόδιση και επικύνδυνότητα έναντι της σωματικής ακεραιότητας των άλλων οδηγών -----> 0

κλήσεις που έχουν δοθεί για κράνος που δεν έχει υπάρξει ούτε μια φορά που να ακούσω οτι δημιουργήθηκε πρόβλημα για τους άλλους οδηγούς ------> άπειρες

έπαρση και αυστηρότητα των politically correct wanabies έναντι της μη-χρήσης κράνους --------> priceless

MG-KTiNoS
11/10/2015, 10:07
κλήσεις που έχουν δοθεί σε μπινέδες με XENON οι οποίοι αποδεδειγμένα φέρουν ευθύνη για παρεμπόδιση και επικύνδυνότητα έναντι της σωματικής ακεραιότητας των άλλων οδηγών -----> 0

κλήσεις που έχουν δοθεί για κράνος που δεν έχει υπάρξει ούτε μια φορά που να ακούσω οτι δημιουργήθηκε πρόβλημα για τους άλλους οδηγούς ------> άπειρες

έπαρση και αυστηρότητα των politically correct wanabies έναντι της μη-χρήσης κράνους --------> priceless

κλήσεις που έχουν δοθεί για γαμωεξατμήσεις του κώλου------> λίγες

(κι εγώ μπινές είμαι)

George_Sp
11/10/2015, 11:53
Θα μπορούσες να γράψεις αναλυτικότερα τι θα χρειαστεί από το συγκεκριμένο site ώστε να βάλουμε ένα καλό ποιοτικό xenon στο Yamaha MT-07?
Ευχαριστώ

Αν τους στείλεις email ή στο live chat θα σε κατατοπίσουν άψογα. :)

BabisStinson
11/10/2015, 15:04
Αν τους στείλεις email ή στο live chat θα σε κατατοπίσουν άψογα. :)

Ευχαριστώ, θα γίνει άμεσα!
Απ' ότι κατάλαβα είναι Ολλανδικό μαγαζί?

George_Sp
11/10/2015, 16:25
Ευχαριστώ, θα γίνει άμεσα!
Απ' ότι κατάλαβα είναι Ολλανδικό μαγαζί?

Καλά κατάλαβες :)

GFawkes
12/10/2015, 08:58

Δες μηπως εχουν τοποθετηθει αναποδα

ειναι συνηθες φαινομενο οταν γινεται εγκατασταση απο ασχετους
με αποτελεσμα να φωτιζουν τα πουλια

εχει μια εγκοπη η λαμπα η οποια πρεπει να παει στην αντιστοιχη εγκοπη στο φωτιστικο σωμα.

Κοιτα πριν αρχισεις τα ξηλωματα...

noodles
13/10/2015, 09:46
τα περισσοτερα κιτ xenon τυφλωνουν τον απεναντι οτι και να κανουμε, ειδικα τα μουφο κιτ των 30-40 ευρω ειναι για τα σκουπιδια και δεν υπαρχει λυση. μπορει καποιος να βαλει επωνυμο κιτ (το οποιο προοριζεται για off road και ειναι παρανομο), αλλα αν το ρυθμισεις σωστα και κατεβασεις λιγο το φαναρι συνηθως δεν θα υπαρχει προβλημα.

ειχα βαλει στο gsxr ενα φθηνο κιτ, αλλα το εβγαλα συντομα γιατι μου κανανε συνιαλο κουτακιδες απο το αντιθετο ρευμα. επισης, σοι εχετε βαλει, δωστε το μηχανακι-αυτοκινητο σας σε ενα φιλο και εσεις καθηστε σε σταθερο σημειο για να περασει μπροστα σας. αν σας τυφλωσει εστω και λιγο, σκεφτειται ποσο τυφλωνει αυτους που ερχονται αντιθετα απο μακρια. επισης δειτε καποια αυτοκινητα που εχουν τοποθετημενο κιτ απο το εργοστασιο, το οποιο δεν τυφλωνει καθολου.

7Tolis
22/10/2015, 12:22
Phillips extreme vision πλεον Και δε με μουτζώνει κανείς. Κομπλέ.

spyrakos35
22/10/2015, 12:29
Phillips extreme vision πλεον Και δε με μουτζώνει κανείς. Κομπλέ.

μην είσαι σίγουρος φιλαράκι....

:moutza:

teogtp
22/10/2015, 12:31
μην είσαι σίγουρος φιλαράκι....

:moutza:

Τοσες μερες χωρις σπαμ,ειπες να ρεφαρεις............

:D

7Tolis
22/10/2015, 12:37
Έχω 2% μπαταρία, θα επιστρ

MG-KTiNoS
22/10/2015, 12:54
Έχω 2% μπαταρία, θα επιστρ

PortisHead
22/10/2015, 14:50
... επισης, σοι εχετε βαλει, δωστε το μηχανακι-αυτοκινητο σας σε ενα φιλο και εσεις καθηστε σε σταθερο σημειο για να περασει μπροστα σας. αν σας τυφλωσει εστω και λιγο, σκεφτειται ποσο τυφλωνει αυτους που ερχονται αντιθετα απο μακρια.

Αυτο ακριβως εχω κανει και δεν ενοχλει κανεναν.
Απο το 2008 τα εχω πανω, δεν μου εχει παραπονεθεί κανεις,πόλη-εθνική οδο.
Τι διαολο...7 χρονια δεν θα ειχα στραβωσει κάποιους ?
Βεβαια το ειχα παρει τοτε απο Αγγλια 160 ευρω το κιτ.

Και οσον αφορα το μυθο με λαμπες του τυπου +50% και + 80% και παραμυθια...
ειχα φτιαξει τοτε ενα animated gif που καταριπτει πανηγυρικα τις μουφες αυτες.

Εδώ -->http://i85.photobucket.com/albums/k67/massive850/GSF/Bandit_Lights_Animation.gif (http://s85.photobucket.com/user/massive850/media/GSF/Bandit_Lights_Animation.gif.html)

BLiTzER
22/10/2015, 14:56

Εντάξει, .gif με 1 frame κάθε 2 δευτερόλεπτα, δεν το λες ακριβώς "animated" :P

7Tolis
22/10/2015, 15:27
Τοσες μερες χωρις σπαμ,ειπες να ρεφαρεις............

Ρωτα τον Θεόφιλο τι του έγραψα στο vi το ber. :look:

dimmie_72
22/10/2015, 20:51
ότι λάμπα και να μπει εφόσον το κάτοπτρο αλλά και το κρύσταλλο του προβολέα της μηχανής είναι για αλογόνου, λογικό είναι να μη δείχνει όπως πρέπει. η σωστή λύση είναι οι projectορες μέσα στο καβούκι, γιατί ακριβώς το σκάφος τους έχει σχεδιαστεί για την δουλειά που κάνουν και εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή συγκέντρωση. σε περίπτωση που επιλέξει κανείς αυτή τη λύση, να κοιτάξει για 3'' τουλάχιστον.

toyar
22/10/2015, 20:59
Αυτο ακριβως εχω κανει και δεν ενοχλει κανεναν.
Απο το 2008 τα εχω πανω, δεν μου εχει παραπονεθεί κανεις,πόλη-εθνική οδο.
Τι διαολο...7 χρονια δεν θα ειχα στραβωσει κάποιους ?
Βεβαια το ειχα παρει τοτε απο Αγγλια 160 ευρω το κιτ.

Και οσον αφορα το μυθο με λαμπες του τυπου +50% και + 80% και παραμυθια...

Εδώ -->http://i85.photobucket.com/albums/k67/massive850/GSF/Bandit_Lights_Animation.gif (http://s85.photobucket.com/user/massive850/media/GSF/Bandit_Lights_Animation.gif.html)

................και επιβεβαιωνει πανηγυρικα την επικινδυνοτητα των λαμπτηρων ξενον
η δεσμη τους ειναι αλλου για αλλου με ολεθρια αποτελεσματα για τον απεναντι:(

BoSS_Man*
23/10/2015, 02:37
Την ειχα ψαξει την φαση με τα xenon τα προηγουμενα χρονια κυκλοφορουσαν κατι κινεζουρες υπηρχαν οι αθλιες και οι σχετικως καλες, αυτα τα xenon που ηταν αθλια μετα απο καιρο καιγοντουσαν μονα τους και σταναταγε η λειτουργεια του ή σου καιγανε το φαναρι μπροστα απο την θερμοκρασια και ακτινες να πεταγοντε απο εδω και εκει και να τυφλωνεις τους παντες στο διαβα σου, δεν ειχε σημασια αν ειχες κατεβασμενο το φαναρι κατω. Επισης μεγαλη ζημια μπορει να προκαλεσουν στα πηνια, μπαταρια και οπου συνδεετε μεσω της πλεξουδας! Τα καλα xenon κοστιζουν αλλα θελει αρκετο ψαξιμο πρωτου βρεις τα σωστα με σωστες προδιαγραφες. Εγω εβγαλα τα xenon απο την μηχανη διοτι στην ιδεα και μονο οτι καποιος ενοχλειται ενιωθα αβολα πολυ! Ειχαν κανει μερικοι οδηγοι ελαχιστες παρατηρησεις σε σημεια οπου δεν υπηρχε φωτισμος ασχετως αν το φαναρι εβλεπε κατω, επισης φαναρι καμμενο και ηλεκτρολογικα προβληματα δημιουργηθηκαν.

GFawkes
23/10/2015, 09:48
Ενα καλο κιτ σωστα ρυθμισμενο
ΔΕΝ τυφλωνει και ειναι εξαιρετικο σε δρομους με κακο φωτισμο.
Και μιλαμε για το ~90% των περιπτωσεων διοτι παντα υπαρχουν φαναρια μη συμβατα.

toyar
23/10/2015, 14:58
αν μιλαμε για κιτ με λαμπες ΟΛΑ τα φαναρια ειναι μη συμβατα

est
23/10/2015, 15:44
Αν μιλάμε για κάτι τέτοιο..

343369

σε συνδυασμό με καθαρό κρύσταλλο μπροστά, τότε έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα χωρίς να ενοχλείς κανέναν.
Αν το κρύσταλλο είναι με γραμμές για να απλώνει το φως, χάνεις σε απόδοση και ψιλοενοχλείς. Καμία σχέση όμως με το πως ενοχλείς βάζοντας μόνο τη λάμπα.

daz
23/10/2015, 16:12
Μια φίλη με το ι αουρις το οποίο είχε μαμά ξενον τα άλλαξε διότι δεν έβλεπε!
Μήπως αυτά που δεν τυφλώνουν δεν ειναι καλύτερα απ' τα συμβατικά?

Μήπως δεν ήταν καλά τα συγκεκριμένα? (αντιπροσωπίας)

Σε δρόμους με 0 φωτισμό είναι καλύτερα τα ξενον.
Σε δρόμους με ομίχλη?

Πιστεύετε ότι όλοι όσοι έχουν ξενον τα έσκασαν χοντρά ή κάθισαν να σκάσουν μη στραβώνουν τον κόσμο?

Αν τον Έλληνα τον ενδιέφερε κάτι πιο πέρα απ' τη μύτη του δε θα συζητούσαμε τώρα αν τα ξενον στραβώνουν ή όχι.

Αυτοί οι μπινέδες με τα ξενον μου έχουν σπάσει τα @. ούτε τη διαχωριστική στα 2 μέτρα δε βλέπω. Αν μπορούσα να σβήσω τα φώτα για να με βλέπουν θα ήταν η πρώτη φορά που θα έριχνα μούτζα στο δρόμο.
Και με τα δύο χέρια.

dimmie_72
23/10/2015, 16:23
Μια φίλη

πολλές φίλες ρε παιδί...
να κατέβουμε καμιά καταδρομική; :cool:

toyar
23/10/2015, 16:27
με εχουν στραβωσει μεσημερι απο την αντανακλαση του καθρεφτη:yuck:
ειναι το ιδιο εγκληματικο με καποιον που οδηγειμε αναμενους προβολεις
σε νορμαλ ευρωπαικη χωρα σε σταματαει η τροχαια και σου παιρνει το αμαξι με γερανι γιατι ειναι επικινδυνο να κυκλοφορει
εδω ειναι μουρη.............

THEOD
23/10/2015, 16:31

Άλλο "μαμά" (εργοστασιακά) ξενον και άλλο "αντιπροσωπείας"...
Πολλοί αντιπρόσωποι εκμεταλεύονται την άγνοια του κόσμου για τους πραγματικούς προβολείς ξένον και πουλάνε (δήθεν μάλιστα με χαριστική έκπτωση) την τοποθέτηση σκέτων λαμπών ξένον σε συμβατικούς προβολείς αντι την παραγγελία για κανονικά-εργοστασιακά ξένον.
Ξέρω προσωπικά περίπτωση σε καινούργια BMW που χρεώθηκαν τα "ξένον" 400,00 (δήθεν με έκπτωση την στιγμή που ο επίσημος κατάλογος για πλήρη εγκατάσταση ήταν στα 700 + ) και ήταν απλά ένα ζευγάρι λάμπες των 40,00, και μάλιστα τα ντόπια κουμάσια της "αντιπροσωπείας" κατάφεραν να βάλουν λάθος τύπου λάμπες που χρειάστηκε μετά να αλλαχτούν με τις σωστού τύπου (και καλά μέσα στην εγγύηση) όταν ο ιδικτήτης τους το πήγε επειδή δεν έβλεπε τπτ....

daz
23/10/2015, 16:38
Άλλο "μαμά" (εργοστασιακά) ξενον και άλλο "αντιπροσωπείας"...

Σωστά!

Theod δεν είμαι βέβαιος για να πω τι ακριβώς έγινε.

Το αμάξι το πήρε από καινούριο με αυτά αλλά δεν ξέρω αν τα έβαλε ο αντιπρόσωπος σαν δώρο ή ήρθε απ' το εργοστάσιο.

THEOD
23/10/2015, 16:40
Κάτι μου λέει ότι τα έβαλε ο "αντιπρόσωπος" είτε σαν "δώρο", είτε ακόμα χειρότερα τα πούλησε σαν εργοστασιακά με κάποια έκπτωση (που σημαίνει ότι έβαλε καλό πακέτο στην τσέπη)

est
23/10/2015, 16:49
Μέχρι τώρα πάντως δεν έχω δει ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ xenon που
α) να μην φωτίζει πολύ καλύτερα από αλογόνου και
β) να ενοχλεί.
edit: και γ) να είναι πάνω από 4500Κ
(ή κάπου εκεί τέλος πάντων, αλλά καμία σχέση με τα εξάρια που παίζουν χύμα)

spyro
23/10/2015, 16:50

Σε δρόμους με 0 φωτισμό είναι καλύτερα τα ξενον.
Σε δρόμους με ομίχλη?

Πιστεύετε ότι όλοι όσοι έχουν ή έχουν ξενον τα έσκασαν χοντρά ή κάθισαν να σκάσουν μη στραβώνουν τον κόσμο?

Αν τον Έλληνα τον ενδιέφερε κάτι πιο πέρα απ' τη μύτη του δε θα συζητούσαμε τώρα αν τα ξενον στραβώνουν ή όχι.

Αυτοί οι μπινέδες με τα ξενον μου έχουν σπάσει τα @. ούτε τη διαχωριστική στα 2 μέτρα δε βλέπω. Αν μπορούσα να σβήσω τα φώτα για να με βλέπουν θα ήταν η πρώτη φορά που θα έριχνα μούτζα στο δρόμο.
Και με τα δύο χέρια.

:a10:

toyar
23/10/2015, 17:00
Μέχρι τώρα πάντως δεν έχω δει ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ xenon που
α) να μην φωτίζει πολύ καλύτερα από αλογόνου και
β) να ενοχλεί.
edit: και γ) να είναι πάνω από 4500Κ
(ή κάπου εκεί τέλος πάντων, αλλά καμία σχέση με τα εξάρια που παίζουν χύμα)

εννοειται πως τα εργοστασιακα ειναι καλυτερα απο τα παλια αλογονου
ΟΜΩΣ περιλαμβανουν αυτοματη συνεχη ρυθμιση υψους, συστημα πλυσης, ολοκληρωμενο συστημα τροφοδοσιας και φυσικα ειδικα κατοπτρα
γι αυτο αλλωστε κοστιζουν αρκετες εκατονταδες ευρω και οχι 40-50 οπως οι κινεζολαμπες

amyroukai
23/10/2015, 18:47
Ότι είπε ο theod.

foogr01
23/10/2015, 21:18
...
...

Το αυτό.

με εχουν στραβωσει μεσημερι απο την αντανακλαση του καθρεφτη:yuck:
ειναι το ιδιο εγκληματικο με καποιον που οδηγειμε αναμενους προβολεις
σε νορμαλ ευρωπαικη χωρα σε σταματαει η τροχαια και σου παιρνει το αμαξι με γερανι γιατι ειναι επικινδυνο να κυκλοφορει
εδω ειναι μουρη.............

what is this ?

amyroukai
23/10/2015, 21:30
what is this ?

this is the "βγαίνουμε όποτε έχουμε εντολή για λόγους εντυπωσιασμού και κάνουμε τους αυστηρούς". Ή το "τη στήνουμε σε μιά ατελείωτη ευθεία με γελοίο όριο και γράφουμε για ταχύτητα".
Και είναι κρίμα γιατί πολλά θα μπορούσαν να έχουν προσφέρει.

Nostradamus
23/10/2015, 21:46
Ειναι απο τα θεματα στα οποια οι ποινες και τα προστιμα επρεπε να ειναι Εξοντωτικα... Ποσο δυσκολο ειναι να κανεις μερικα κλιμακια με εξοπλισμο για ελεγχο??

Σε τσιμπησαν, προστιμο, και επανελεγχο σε δεκα δεκαπεντε μερες... Σε τσιμπησα ξανα για το ιδιο θεμα?? Πρόστιμο που θα κανεις να το ξεχασεις χρονια...

BLiTzER
23/10/2015, 21:50
Ποινές και πρόστιμα χωρίς έλεγχο είναι σαν να μην υπάρχουν.

MikeG
23/10/2015, 21:56
Για όλους του μ@λ@κες που κυκλοφορούν με xenon που φωτίζουν το διάστημα και μόνο τυφλώνουν, εν ολίγοις δεν είναι από μαμά, θα έπρεπε να γίνεται ακινητοποίηση του οχήματος και βεβαίωση προστίμου. Αυτά όμως σε μια κοινωνία με σεβασμό, όχι σε ένα μεσαιωνικό μπουρδέλο.

toyar
23/10/2015, 21:57
τα κτεο αραγε πως τους περνανε αυτους;
γιατι σε ιδιωτικο που παω ελεγχονται τα φωτα:rolleyes:

MikeG
23/10/2015, 22:04

Ξέρεις κάπου να πληρώνεις και να μη παίρνεις αυτό που θέλεις;

Pew
23/10/2015, 22:14

εκτος απο Ο.Α.Ε.Ε. ?? :cry:

amyroukai
23/10/2015, 22:15
Η "θάμβωση" άλλων οδηγών με τα φώτα ήταν ποινικό με παλιότερο ΚΟΚ.
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει.

Είναι πολύ κρίμα που δεν έχουν σκίσει ΠΟΛΛΟΥΣ πρωκτούς οι τροχαίοι.
Όντως είναι ενοχλητικά και με ηλιοφάνεια κάποια xenon και προβολάκια.

toyar
23/10/2015, 22:45
ναι δε λεω αλλα αυτο ειναι κατι που κανει μπαμ απο χιλιομετρα, δεν κρυβεται πισω απο ενα χαρτι κτεο οπως πχ τα καυσαερια
ασπρα φωτα=παρανομος (τα εργοστασιακα ειναι ελαχιστα)

christoi
23/10/2015, 22:46
Όντως είναι ενοχλητικά και με ηλιοφάνεια κάποια xenon και προβολάκια.

Αφού είναι αρύθμιστα τελείως.
Μπροστά από φίλο με εργοστασιακά xenon και fog αναμένα και παίζει αν ερχόταν κανένας από τους αρύθμιστους χαλοτζενάδες να βλέπαμε αστράκια.

http://www.autoevolution.com/news/battle-of-the-headlights-halogen-vs-xenon-vs-led-26530.html

LED υπάρχει ως λύση σε μηχανάκι;

amyroukai
24/10/2015, 07:08

Ναι τα ελέγχουν, θεωρητικά.
Πρακτικά ή σημειώνουν το όλα καλά έτσι για να το βάλουν ή γέρνουν το όργανο μέτρησης (αυτό το κουτί με τα καθρεφτάκια ντε) μέχρι να δείξει σωστά ή (θεϊκή έμπνευση) υπάρχει ένας προβολέας κρυμμένος σε ντουλαπάκι, τον ανάβουν, πάνε το όργανο μπροστά, παίρνει "σωστή" ένδειξη και όλα ΟΚ με το ρδέλο.

SHOOTER045
24/10/2015, 08:01
Ναι τα ελέγχουν, θεωρητικά.
Πρακτικά ή σημειώνουν το όλα καλά έτσι για να το βάλουν ή γέρνουν το όργανο μέτρησης (αυτό το κουτί με τα καθρεφτάκια ντε) μέχρι να δείξει σωστά ή (θεϊκή έμπνευση) υπάρχει ένας προβολέας κρυμμένος σε ντουλαπάκι, τον ανάβουν, πάνε το όργανο μπροστά, παίρνει "σωστή" ένδειξη και όλα ΟΚ με το ρδέλο.

Το έχεις δει και εσύ ε?

amyroukai
24/10/2015, 08:16
Ναι, είναι που έκανα τον κοπο να σεταρω φώτα... Και είδα πως πέρναγε τους άλλους.

SHOOTER045
24/10/2015, 08:25
Ναι, είναι που έκανα τον κοπο να σεταρω φώτα... Και είδα πως πέρναγε τους άλλους.

Οφ τοπικ
Σε μέτρηση φρενων πίσω άξονα, είδα υπαλλήλους να ανοίγουν πορτ μπαγκαζ να κάθονται πάνω για να πάρουν σωστή μέτρηση

amyroukai
24/10/2015, 08:29
Αφού δεν νοιάζεται.ο οδηγός.και έχει την φιλοσοφία του ότι θα κυκλοφορεί.ότι χρέπι να' ναι και επειδή πληρώνει θα του το περάσουν...
Αφού το κράτος το ξερει ότι τα κτεο δεν δουλεύουν σωστά και δεν ανακαλει καμμιά άδεια...

Όπως πάντα ο θρασύς και ο μαλ@κ@ς κερδίζουν.

leftos
24/10/2015, 08:41
Ρε παιδες απο την στιγμη που ειναι στην μεση το κερδος τελειωνουν τα παντα ξερετε τι χρημα εχει πεσει στα κτεο αυτους τους 2 μηνες.
Φιλος δουλευει σε κτεο και πηγαινανε 7 το πρωι και φευγανε 11 το βραδυ πλακα κανετε 270 αμαξια την ημερα για 2 μηνες περναγανε για βαλτε κατω.
Το θεμα ειναι οτι στα δημοσια επαιρνε λαδωμα ο υπαλληλος εκει δεν παιρνει κανεις.
Ειναι τραγικα τα πραγματα σπρωχτα και με γερανο ακομα εχουν κατεβασει για να περασουν.
Τα λεφτα που επεσαν και για το κρατος και για τους ιδιοκτητες ειναι εκτος δικου μας μυαλου.

stefanos
24/10/2015, 08:57
Στο αυτοκίνητο μου έχουν σημειώσει οτι έχω αδύναμα φώτα άρα κάποιος έλεγχος γίνεται.

amyroukai
24/10/2015, 09:04
Ειναι τραγικα τα πραγματα σπρωχτα και με γερανο ακομα εχουν κατεβασει για να περασουν.
Τα λεφτα που επεσαν και για το κρατος και για τους ιδιοκτητες ειναι εκτος δικου μας μυαλου.

Ναι αλλά αυτόν που το πήγε σπρωχτό και με γερανό, γιατί δεν τον έστειλαν στο διάολο;
πχ το μηχανάκι που αγόρασα και είχε σπασμένο ρουλεμάν κάτω τιμονόπλακας και κολλούσε εν κινήσει, ο μαλάκας που το πέρασε δεν θέλει κρέμασμα; Για αυτόν που το πούλησε δεν συζητάω καν γιατί δεν σεβόταν ούτε τον εαυτό του ούτε τα μωρά παιδιά που έχει.
Από τη μία υποτίθεται ότι θεσπίζεται ένας θεσμός μπας και γλιτώσει κανένας κακομοίρης την ζωή του, από την άλλη βλέπεις ότι με την φιλοσοφία "πληρώνω και γ@μ@ω" είτε το ΚΤΕΟ είτε τον τροχαίο αστυνομικό είτε τον πολιτικό κλπ κάνουμε (σαν σύνολο) ότι να'ναι μόνιμα.

Τυφλώνει το xenon; Ε δεν μας νοιάζει ρε "φίλος" γιατί το σημαντικό είναι ότι μας βλέπουν και ας τυφλώνονται.
Είναι επικίνδυνο το χρέπι γενικά; Ε δεν πειράζει γιατί λεφτά να το φτιάξουμε δεν, οπότε αγαμή τώρα πέρνα το και όποτε και αν, βλέπουμε.

SHOOTER045
24/10/2015, 09:12
Τα αρμόδια συνεργεία της τροχαίας δεν γνωρίζω αν έχουν όργανα μέτρησης δεσμης και ύψους φώτων.
Τουλάχιστον εδώ δεν έχουν.

Ο σταρχιδισμος των ιδιοκτητών τού -εγω να βλέπω τον ουρανό και σμπουτσαμ οι άλλοι -είναι άλλο θέμα

teogtp
24/10/2015, 09:13
Τα αρμόδια συνεργεία της τροχαίας δεν γνωρίζω αν έχουν όργανα μέτρησης δεσμης και ύψους φώτων.
Τουλάχιστον εδώ δεν έχουν.

Γιατι αν ειχαν θα εβγαιναν για ελεγχο......

SHOOTER045
24/10/2015, 09:17

Τα μικτά συνεργεία (Ο. Ε. Π. Τ. Α) βγαίνουν και κάνουν σοβαρούς ελέγχους, τουλάχιστον εδώ.
Δεν έχω άποψη για την επικράτεια

George_Sp
24/10/2015, 09:22

Τεό είναι λίγο άδικο να πυροβολούμε τον Δημήτρη για την αναλγησία του σώματος που υπηρετεί, κάθε φορά που αναφέρεται σε ελλείψεις. Δε προσπαθώ να δώσω άλλοθι στο οτι το μεγαλύτερο μέρος δε κάνει σωστά τη δουλειά του αλλά μην ξεφεύγουμε πάλι για το ποιος φταίει....Η κατάσταση είναι γενικευμένα προβληματική. Αλλά όπως και σε όλα τα θέματα στην Ελλάδα δε φταίει μόνο αυτός που καλείται να εκτελέσει το έργο....αλλά φταίει η έλλειψη υποδομών, η παιδεία, η φιλοσοφία που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Ο Δημήτρης στάθηκε στις ελλείψεις, εσύ στέκεσαι στον γενικότερο στ@ρχιδισμό της Αστυνομίας. Εγώ στέκομαι στο στραβό μας το μυαλό.
Το θέμα με τα xenon, τη σωστή και λάθος χρήση νομίζω το καλύψαμε.

Θες xenon?
αλλάζεις φανάρι απλού ανακλαστήρα και βάζεις στη θέση του, προτζέκτορα.
Ρυθμίζεις ύψος και τέλος.
Δε θες να αλλάξεις τον ανακλαστήρα? Βάζεις επώνυμες ενισχυμένες αλογόνου στα 20 έως 40ευρώ το ζευγάρι και ρυθμίζεις ύψος και γωνία δέσμης.

Όλα τα υπόλοιπα τεχνικά, έχουν ξαναγραφτεί καμιά 100αριά φορές.

SHOOTER045
24/10/2015, 09:30
Τεό είναι λίγο άδικο να πυροβολούμε τον Δημήτρη για την αναλγησία του σώματος που υπηρετεί, κάθε φορά που αναφέρεται σε ελλείψεις. Δε προσπαθώ να δώσω άλλοθι στο οτι το μεγαλύτερο μέρος δε κάνει σωστά τη δουλειά του αλλά μην ξεφεύγουμε πάλι για το ποιος φταίει....Η κατάσταση είναι γενικευμένα προβληματική. Αλλά όπως και σε όλα τα θέματα στην Ελλάδα δε φταίει μόνο αυτός που καλείται να εκτελέσει το έργο....αλλά φταίει η έλλειψη υποδομών, η παιδεία, η φιλοσοφία που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Ο Δημήτρης στάθηκε στις ελλείψεις, εσύ στέκεσαι στον γενικότερο στ@ρχιδισμό της Αστυνομίας. Εγώ στέκομαι στο στραβό μας το μυαλό.

Θες xenon?
Δε θες να αλλάξεις τον ανακλαστήρα? Βάζεις επώνυμες ενισχυμένες αλογόνου στα 20 έως 40ευρώ το ζευγάρι και ρυθμίζεις ύψος και γωνία δέσμης.

Σωστό και αυτό
Και η έλλειψη όρεξης, συνείδησης των απανταχού συναδέλφων και η έλλειψη υποδομών και μέσων παίζει ρόλο

teogtp
24/10/2015, 09:32

Θες xenon?

Τον Μητσο θα τον πυροβολω μεχρι να δω λουκανικα....:D
Δεν ριχνω ευθύνες στον συμπεθερο ρε Τζορτζ απλα του θυμιζω τον γενικό σταρχιδιμο που επικρατεί ....

MG-KTiNoS
24/10/2015, 09:33
Δεν ριχνω ευθύνες στον συμπεθερο ρε Τζορτζ απλα του θυμιζω τον γενικό σταρχιδιμο που επικρατεί ....

ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ
ΕΛΕΟΣ

George_Sp
24/10/2015, 09:34

Άμα είναι να δούμε κοψίδια να αρχίσω να του τα χώνω και γώ :lol: :beer:

stefanos
24/10/2015, 09:38
Όταν όμως σου κόβουν χαρτάκι στο μπλόκο για έλλειψη σιγαστήρα φωνάζουμε.
Είναι δυνατόν ποτέ να ασχολείται η αστυνομία με τέτοια θέματα?

amyroukai
24/10/2015, 09:40
Η αστυνομία όχι.

Η τροχαία, γιατί όχι; Δουλειά τους δεν είναι;

stefanos
24/10/2015, 09:44
Η αστυνομία όχι.

Η τροχαία, γιατί όχι; Δουλειά τους δεν είναι;

Πιστεύεις ότι θα βγάλεις άκρη αν σε σταματήσει η τροχαία και σου κόψει κλίση για φώτα ενώ φοράς τα μαμά ή καραγκιοζομπλέ λάμπα βενζινάδικου?

amyroukai
24/10/2015, 09:53
Πιστεύεις ότι θα βγάλεις άκρη αν σε σταματήσει η τροχαία και σου κόψει κλίση για φώτα ενώ φοράς τα μαμά ή καραγκιοζομπλέ λάμπα βενζινάδικου?

Μισό.
Η συζήτηση ξεκίνησε από τα xenon.
Αν με σταματήσει η τροχαία και μου κόψει κλήση γιατί τυφλώνω μέχρι και τα κοάλα στην Κίνα, δίπλα στο εργοστάσιο παραγωγής των xenon που φοράει το χρέπι μου, τι "άκρη" πρέπει να βγάλω; Αν μάλιστα αντί για κλήση απλώς με στείλουν και δικαστήριο γιατί αυτό που κάνω είναι επικίνδυνο για όλους τους άλλους στο διάβα μου και κρατήσουν και το επικίνδυνο μηχανάκι μου σε μάντρα μέχρι να πάω να αλλάξω φώτα, σε τί πρέπει να βγάλω "άκρη";

Άν απλά φοράω καραγκιοζομπλέ λαμπιόνι και το φανάρι υπολειτουργεί χωρίς όμως να τυφλώνει κανέναν, δεν ξέρω αν προβλέπεται ποινή.

**προσθήκη: αν φοράς τα μαμά και είναι αρύθμιστα και ψάχνουν για ζωή σε άλλους γαλαξίες, ορθώς θα σου κόψουν και κακώς θα ψάξεις να βρεις "άκρη". Το βιδάκι που τα πάει πάνω/κάτω όλοι θα έπρεπε να ξέρουν που είναι και δεν χρειάζεται παρά δευτερόλεπτα για να τα φέρεις εκεί που πρέπει, υπό όποιο φορτίο.

dimmie_72
24/10/2015, 09:58
Τον Μητσο θα τον πυροβολω μεχρι να δω λουκανικα....

o Μήτσος κατόπιν υποδείξεών μου έχει αποκτήσει gourmet διατροφικές συνήθειες εντρυφώντας σε εδέσματα όπως καραβίδες σε σάλτσα ούζου, καβούρια σε στρώμα από λεμονόφυλλα, ζελέ γαρίδας με νιφάδες τόνου κλπ.

τα λουκάνικα μου τάδωσε να τα πετάξω... :rolleyes: