PDA

View Full Version : Around The World on a Vespa

Σελίδες : [1] 2 3 4 5

s_gogos
03/09/2012, 16:46
Εάν όλα πάνε καλά, δηλαδή η ανεργία συνεχίσει να αυξάνει με αυτούς τους ρυθμούς, έρθουν κι άλλα νέα μέτρα κτλ.
υπολογίζουμε πως τον Απρίλη που μας έρχεται θα ξεκινήσουμε την καινούργια μας περιπέτεια.
Τον γύρο του κόσμου με Vespa!
Άτομα 3...
Βέσπες 3...
Προορισμός κανένας συγκεκριμένος...

Sapadak
03/09/2012, 17:22
Και να μην γυρισετε

Ολα τα καλα ευχομαι

Gallos
03/09/2012, 19:29
τέτοια λεγε μου, τώρα που ψαχνόμαστε για βέσπα...κουτί θα πέσει η αγορά... Μπάτζετ θέλω να ακούσω και χρόνους... Έχω μαζέψει 200 ευρό αλλά με τρώει το άγχος, τι σκατά θα κάνω με τα ρέστα...

s_gogos
04/09/2012, 01:02
Είμαστε ακόμα στην αρχή και δεν έχουμε προσδιορίσει μπατζετ κτλ.
Αν και έχουμε πάρει την απόφαση να την "κάνουμε" και χωρίς πορτοφόλι!
Τα σχέδια περιλαμβάνουν Αφρική, Ασία και Αμερική!
Αυτά προς το παρόν.
Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι!

Υ.Γ. προτάσεις, σχόλια, ιδέες κτλ όλα ευπρόσδεκτα

Gallos
04/09/2012, 14:42
Δεν το έπιασα αυτό με το πορτοφόλι...Σκέπτεσαι να δουλέψεις το σύστημα του alex του Γερμανού, που ήταν στα Πραμαντα? Πάντως δεν θέλω να σε αποπάρω αλλά όσο χύμα και να το έχεις στο μυαλό, καθώς και όσο χύμα να το πραγματοποιήσεις, δεν παύει να θέλει μια οργάνωση.. Δεν μιλώ για ξενοδοχεία και μλκ.. Υπάρχουν βίζες, χρονικά περιθώρια και ωκεανοί καθώς και πολλά κμ... Έκτος άμα μιλάμε για στυλ, ξεκινώ και όποτε γυρίσω ρε αδερφέ... Σηκώνει κουβέντα το θέμα και γουστάρω... Ο Σέρβος που το έκαναν σε 100 μέρες(οι οποίοι έκαναν το short ATW)όσο χύμα και να φαινόταν η φάση τους, από πίσω είχε μια οργάνωση ενός έτους... Δώσε τώρα καμιά πληροφορία... Όταν λες Αμερική?Βόρεια νότια και τα δυο? Πάντως, εμπειρικά ο μέσος όρος για ένα ταξίδι με Νοτιά Βόρια Αμερικα, Ασία και Αφρική μιλάς για πάνω ένα έτος +... Η σύντομη version δλδ, ουκρανια, ρωσια, αλασκα ηνωμένες πολιτείες κλπ, θέλει ένα 3 4 μηνο....σταματώ εδώ γιατί πωρώθηκα τώρα...

MikeG
04/09/2012, 14:50
Δεν το έπιασα αυτό με το πορτοφόλι...Σκέπτεσαι να δουλέψεις το σύστημα του alex του Γερμανού, που ήταν στα Πραμαντα? Πάντως δεν θέλω να σε αποπάρω αλλά όσο χύμα και να το έχεις στο μυαλό, καθώς και όσο χύμα να το πραγματοποιήσεις, δεν παύει να θέλει μια οργάνωση.. Δεν μιλώ για ξενοδοχεία και μλκ.. Υπάρχουν βίζες, χρονικά περιθώρια και ωκεανοί καθώς και πολλά κμ... Έκτος άμα μιλάμε για στυλ, ξεκινώ και όποτε γυρίσω ρε αδερφέ... Σηκώνει κουβέντα το θέμα και γουστάρω... Ο Σέρβος που το έκαναν σε 100 μέρες(οι οποίοι έκαναν το short ATW)όσο χύμα και να φαινόταν η φάση τους, από πίσω είχε μια οργάνωση ενός έτους... Δώσε τώρα καμιά πληροφορία... Όταν λες Αμερική?Βόρεια νότια και τα δυο? Πάντως, εμπειρικά ο μέσος όρος για ένα ταξίδι με Νοτιά Βόρια Αμερικα, Ασία και Αφρική μιλάς για πάνω ένα έτος +... Η σύντομη version δλδ, ουκρανια, ρωσια, αλασκα ηνωμένες πολιτείες κλπ, θέλει ένα 3 4 μηνο....σταματώ εδώ γιατί πωρώθηκα τώρα...

Ακριβώς, ιδιαίτερα αν παίξει Αφρική & Ασία (stan countries) τότε οι βίζες είναι αναγκαίες & όχι μόνο αυτές. Αν μιλάμε κυρίως μόνο για "πολιτισμένα" μέρη τότε σαφώς το πλάνο γίνεται κάπως απλούστερο, αλλά το διάβασμα & ο βασικός σχεδιασμός είναι προαπαιτούμενα.

Με το καλό να ξεκινήσετε!

s_gogos
04/09/2012, 14:57
Δεν το έπιασα αυτό με το πορτοφόλι...σταματώ εδώ γιατί πωρώθηκα τώρα...

Gallos όχι απλά σκεφτόμαστε το σύστημα του Γερμανού, αλλά μάλλον το σύστημα του Έλληνα!
Δηλαδή αυτούς τους έξι μήνες που έχουμε κάνουμε την όποια προετοιμασία μπορούμε, βρίσκουμε τους όποιους "πόρους"
μπορούμε και απλά ξεκινάμε!
Ευτυχώς (δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα το'λεγα αυτό) κανένας απ'τους τρεις μας δεν έχει κάποια σοβαρή δουλειά αυτή τη στιγμή,
δεν έχουμε καμία οικογενειακή και γενικότερη υποχρέωση και νομίζουμε πως είναι η καταλληλότερη στιγμή.

Με απλά λόγια ξεκινάμε και βλέπουμε...

Gallos
04/09/2012, 15:08
Δλδ έχετε άπλετο χρόνο? Ούτε εγώ κολλάω στην δουλειά και αν είχα την φαιά ουσία θα έριχνα μια μουτζα στην ''δουλεια'', άλλα ξέρω ένα άτομο που δεν συμμερίζεται το τρόπο σκέψης μας... Για λεγε χρόνους...να τα βαλουμε σε μια σειρά...

s_gogos
04/09/2012, 15:16
Δλδ έχετε άπλετο χρόνο? Ούτε εγώ κολλάω στην δουλειά και αν είχα την φαιά ουσία θα έριχνα μια μουτζα στην ''δουλεια'', άλλα ξέρω ένα άτομο που δεν συμμερίζεται το τρόπο σκέψης μας... Για λεγε χρόνους...να τα βαλουμε σε μια σειρά...

Το ταξίδι το ξεκινάμε χωρίς κανέναν απολύτως χρονικό περιορισμό-προσδιορισμό...
Ο χρόνος ναι, είναι άπλυτος, εεε άπλετος!

:cry:

Gallos
04/09/2012, 15:28
Τώρα μάλιστα....Οι βέσπες πόσο χρόνο αντέχουν :bawl::bawl::bawl: ???

Γνωρίζεις τιμές(μεσο ορο) για αεροπλάνο πχ Προς λατιν αμερικα? Καθώς και πόσο πάει το gargo? Αμα θες λέω, να μένει και καμιά πληροφορία εδώ...

Τώρα που έχετε απλΥτο χρόνο, άκου μια ιδέα, που θα ρίξει το κόστος.. Πάρε μια κουτά πχ bmw gs1200 και λύστε το γρίφο πόσες βέσπες χωράνε εκεί μέσα...
Τα καργκο χρεώνουν με τον όγκο και όχι με το βάρος, οπότε άμα καταφέρετε σε μια κούτα να βάλετε 3 η ακόμα και δυο και σε μια άλλη την 3η βέσπα με τα μπαγκάζια, θα σας μείνουν ρέστα για ένα αεροπορικό εισιτήριο...

Όπως και να έχει δεν σας φοβάμαι. Απλά είναι κρίμα να έχεις την πολυτέλεια του χρόνου και των υποχρεώσεων και να μην καταστρώσεις ένα πλάνο που θα σε βγάλει εκεί που θες μετ'επιστροφής....

s_gogos
04/09/2012, 15:36
Απλά είναι κρίμα να έχεις την πολυτέλεια του χρόνου και των υποχρεώσεων και να μην καταστρώσεις ένα πλάνο που θα σε βγάλει εκεί που θες μετ'επιστροφής....

Γι'αυτό έχουμε το moto.gr!
Και γι'αυτόν ακριβώς το λόγο το ανακοινώνουμε τώρα, αφού μόλις προχτές πάρθηκε η απόφαση!

Όσο για cargo κτλ θα κάνουμε ότι μπορούμε (έρευνες αγοράς κτλ), αλλά στόχος είναι (όσο αυτό είναι δυνατό)
να αποφύγουμε τις αερομεταφορές (και τις καραβομεταφορές).

Υ.Γ. Και ξαναλέω...Περιμένουμε πως και πως σχόλια, ιδέες και οποιαδήποτε πληροφορία που πιστεύεται πως θα βοηθήσει!!!!!

MikeG
04/09/2012, 15:39
Γι'αυτό έχουμε το moto.gr!
Και γι'αυτόν ακριβώς το λόγο το ανακοινώνουμε τώρα, αφού μόλις προχτές πάρθηκε η απόφαση!

Όσο για cargo κτλ θα κάνουμε ότι μπορούμε (έρευνες αγοράς κτλ), αλλά στόχος είναι (όσο αυτό είναι δυνατό)

Υ.Γ. Και ξαναλέω...Περιμένουμε πως και πως σχόλια, ιδέες και οποιαδήποτε πληροφορία που πιστεύεται πως θα βοηθήσει!!!!!

Δε μας βοηθάς όμως... Δώσε μας ένα βασικό πλάνο. ΠΧ φεύγεις για που; Βλαδιβοστοκ; Τουρκία, Αίγυπτο, Σουδάν πας μέχρι Νότια Αφρική, μετά απέναντι Αργεντινή, ανεβαίνεις Αλάσκα, περνάς Σιβηρία και επιστρέφεις...;

dukeandthecity
04/09/2012, 15:50
Ψηλέ ... μας γ@μησες την ψυχολογία :lol:

dukeandthecity
04/09/2012, 15:54

Οσο μεγάλες ράμπες και να στήσετε, τα χαντάκια (ειρηνικός/ατλαντικός) είναι μεγάλα:D

Δεν έχω διαβάσει ταξιδιωτικο RTW χωρις αερο-καραβομεταφορα. Ξεσκονίζω το adrider και επιστρέφουμε...

Corvo
04/09/2012, 15:58
αν πανε τερμα Ρωσια και τα πεταξουν με δυναμη απο νησακι σε νησακι μπορει να φτασουν Αλασκα και μετα Καναδα, και 2 Αμερικες μετα αναγκαστικα για να ξαναγυρισουν θα μπουνε σε καραβι....

go for it vespisti μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεστε... :beer:

Dimos35
04/09/2012, 16:04
Εάν όλα πάνε καλά, δηλαδή η ανεργία συνεχίσει να αυξάνει με αυτούς τους ρυθμούς, έρθουν κι άλλα νέα μέτρα κτλ.
υπολογίζουμε πως τον Απρίλη που μας έρχεται θα ξεκινήσουμε την καινούργια μας περιπέτεια.
Τον γύρο του κόσμου με Vespa!
Άτομα 3...
Βέσπες 3...
Προορισμός κανένας συγκεκριμένος...

Ρε φίλε, έχοντας παρακολουθήσει και το Νόρντκαπ, μόλις είδα αυτό, αμέσως μου ήρθε η εικόνα να είσαι μετά από 40-50 χρόνια μαζί με τα εγγόνια σου, μπροστά σε ένα τζάκι αναμμένο, να τους λες ιστορίες ατέλειωτες και αυτά να σε κοιτάζουν σα χαμένα. Ταυτόχρονα δε να ανακατεύεις τα κάρβουνα με το πουλί σου.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι.

s_gogos
04/09/2012, 16:33
Δε μας βοηθάς όμως... Δώσε μας ένα βασικό πλάνο. ΠΧ φεύγεις για που; Βλαδιβοστοκ; Τουρκία, Αίγυπτο, Σουδάν πας μέχρι Νότια Αφρική, μετά απέναντι Αργεντινή, ανεβαίνεις Αλάσκα, περνάς Σιβηρία και επιστρέφεις...;

Τα σχέδια λένε αρχικά για Αφρική μέχρι Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδος, με κάποιο τρόπο συνέχεια προς Ασία (ή γυρνώντας ξανά Ελλάδα - μλιάξ ή ανεβαίνοντας την Αφρική από δεξιά :cool:) μέχρι Μάγκανταν ή Βλαδιβοστόκ ή Βερίγγειο πορθμό που μπορούμε να τον περάσουμε και οδικώς (βλέπε ΕΔΩ (http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/humber/4872348.stm) ) και εφόσον βρεθούμε Αλάσκα, η Γη του Πυρός (Tierra Del Fuego) είναι μια ευθεία!

Ψηλέ ... μας γ@μησες την ψυχολογία :lol:

Γιατί μωρέ;

Οσο μεγάλες ράμπες και να στήσετε, τα χαντάκια (ειρηνικός/ατλαντικός) είναι μεγάλα:D
Δεν έχω διαβάσει ταξιδιωτικο RTW χωρις αερο-καραβομεταφορα. Ξεσκονίζω το adrider και επιστρέφουμε...

Για τον Ειρηνικό απάντησα από πάνω. Όσο για τον Ατλαντικό κάτι θα σκεφτούμε...
Περιμένω!

Ρε φίλε, έχοντας παρακολουθήσει και το Νόρντκαπ, μόλις είδα αυτό, αμέσως μου ήρθε η εικόνα να είσαι μετά από 40-50 χρόνια μαζί με τα εγγόνια σου, μπροστά σε ένα τζάκι αναμμένο, να τους λες ιστορίες ατέλειωτες και αυτά να σε κοιτάζουν σα χαμένα. Ταυτόχρονα δε να ανακατεύεις τα κάρβουνα με το πουλί σου.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι.

Έχω γελάσει απίστευτα!!!
Αλλά με το πουλί ρε συ;;;
:bigcry:

road spirit
06/09/2012, 23:35
:a25::a30:

Τέτοια θέλω!

....ή Βερίγγειο πορθμό που μπορούμε να τον περάσουμε και οδικώς (βλέπε ΕΔΩ (http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/humber/4872348.stm) ) ....
σύνελθε ρε :bawl: ... άσε το βερίγγειο.

Στέργιο, με το καλό να το πραγματοποιήσετε! Νομίζω ότι 6 μήνες προετοιμασία είναι λίγο για τέτοιο εγχείρημα, όσο χύμα και να είστε.

Τις καλύτερες συμβουλές θα τις βρείς στο advrider και στο horizons. Ακόμα καλύτερα όμως, διαβάστε με προσοχή όσο περισσότερα ταξιδιωτικά μπορείτε. Μη σταθείτε σε περιγραφές τύπου "στο τάδε μέρος ήταν όμορφα, περάσαμε ωραία, κοιτάξτε γαμάουα φωτογραφίες", αλλά στα ψιλά γράμματα των ταξιδιωτικών γιατί εκεί κρύβονται πολλά τιπς και τρικς. Από θέματα εφοδιαστικής, από πατέντες, από το πως να αντιμετωπίσεις τα σύνορα και την γραφειοκρατεία... χίλια δυο... Ξεκινήστε τη μελέτη.

Δες τα πμ σου.

katsman
08/09/2012, 16:08
πολυ φιλοδοξο το σχεδιο.αν δεν κωλωσετε στο τελος,πραγματοποιησετε το ταξιδι (οποια διαδρομη και αν περιλαμβανει) και επιστρεψετε σωοι με το καλο,θα εχετε αναμνησεις που αλλοι θελουν μια ζωη για να καταγραψουν
μακαρι να σας πανε ολα καλα και να το κανετε

s_gogos
10/09/2012, 17:51
Ετοιμάσαμε κι ένα "έντυπο" στην ουσία "άτυπο"
κάτι σαν ηλεκτρονικό βιογραφικό με την ιστορία
καθενός απ'τους τρεις μας κλπ. προς αναζήτηση
μιας κάποιας υποστήριξης...

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ (http://worldvespa.wordpress.com/2012/09/10/1168/)

:beer:

el-Gatto
10/09/2012, 21:04
:a18: ....... :a20: ......... :a012:

Anty12
17/09/2012, 09:34
Είμαστε και international.......

http://advrider.com/forums/showthread.php?t=823069

s_gogos
17/09/2012, 10:50
Τα σχόλια ενός Γερμανού στο ADVRIDER.COM και η απάντησή μας…

ΕΔΩ! (http://worldvespa.wordpress.com/2012/09/17/%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%BF-advrider-com-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC/)

Anty12
17/09/2012, 11:03
Τα σχόλια ενός Γερμανού στο ADVRIDER.COM και η απάντησή μας…

ΕΔΩ! (http://worldvespa.wordpress.com/2012/09/17/%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%BF-advrider-com-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC/)

X@στονα τον εγγονό του Αλάριχου Στέργιο...μην μπαίνεις καν στον κόπο..

τέτοια σχόλια μέσα στο Adv θα βρεις πάρα πολλά ειδικά από Γερμανούς και Φινλανδούς......σημεία των καιρών γαρ.....

s_gogos
17/09/2012, 11:15
Ειλικρινά με φτιάχνουν τέτοια μηνύματα!!!

latris mixanis
17/09/2012, 13:29
Στέργιο, μπορεί και οι τρεις να μην έχετε διατυπώσει σωστά αυτό που θέλατε να γράψετε με αποτέλεσμα να έχουν παρερμηνευτεί τα γραφόμενά σας.

Φιλικά

s_gogos
18/09/2012, 01:49
Στέργιο, μπορεί και οι τρεις να μην έχετε διατυπώσει σωστά αυτό που θέλατε να γράψετε με αποτέλεσμα να έχουν παρερμηνευτεί τα γραφόμενά σας.

Φιλικά

Μακάρι...

al_tzamp
19/09/2012, 19:17
:uplate:

Εύχομαι καλή επιτυχία!!!!!!

:a014:

s_gogos
19/09/2012, 20:55
Σιγουράκι είμαστε!!!
Χαχαχαχαχαχα!!!!
Αστειεύομαι!!!

Να'σαι καλά!!!!!!!!!!!!!!

:D

magelanos
19/09/2012, 23:12
Στεργιο ευχομαι τα καλυτερα φιλε. Μακαρι να γινουν ολα οπως τα εχετε φανταστει..:beer:

s_gogos
24/09/2012, 08:46
Καλημέρα!
Αυτή την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, για όποιον ενδιαφέρετε να μάθει κάτι παραπάνω γι'αυτό το ταξίδι,
θα είμαστε στην πίστα καρτ Drive Park (17ο χλμ Θεσ/νικης-Περαίας), όπου και θα γίνει αγώνας του Πανελληνίου
Κυπέλλου Vespa, και θα "ανακοινώσουμε" κάπως πιο επίσημα τις λεπτομέρειες του ταξιδιού - περιπέτειάς μας!

http://www.moth.gr/images/cuit2012web.jpg

magelanos να'σαι καλά φίλε!

ΥΓ: Θα παρακαλούσα κάποιον διαχειριστή ν'αλλάξει τον τίτλο του θέματος σε:

3 Vespas Around The World

s_gogos
02/10/2012, 11:00
Τα αποτελέσματα του αγώνα (σε λίγο αναλυτικοί πίνακες), ένα μικρό βίντεο, μερικές φωτογραφίες και 2 λόγια για την πρώτη μας "ομαδική" εμφάνιση στην πίστα, στον 1ο Αγώνα!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ (http://worldvespa.wordpress.com/2012/10/02/vespa-greek-cup-2012-1st-race-results)

MG-KTiNoS
02/10/2012, 14:32

christof40
02/10/2012, 18:04
τα πολλα λογια ειναι φτωχια λενε.....:a23::a23::a23:

Mr Pif
02/10/2012, 19:29
καλή τύχη παίδες και καλούς δρόμους να έχετε
(όσο άσχημη κατάσταση κ να είναι η ανεργία,ίσως τελικά είναι η καλύτερη ευκαιρία για ένα τέτοιο τόλμημα...:rolleyes:)

jimmis5
02/10/2012, 19:45
Εεε γκογκο ξερεις απο βεσπα,ρε συ ανταλακτικα την εκανες πανε τιμονια πανε φαναρια:D

s_gogos
03/10/2012, 17:09
Η κατάσταση σήμερα σίγουρα είναι για πολλούς μια πρώτης τάξης ευκαιρία για νέα ξεκινήματα ή για :a016: ...
Εμείς προτιμώντας το 1ο, λέμε να εκπληρώσουμε ένα όνειρό μας...!

Έλα μωρέ ένα τιμονάκι έσπασε, πως κάνεις έτσι;
Τα φανάρια κτλ ευτυχώς που μου την κ@υλωσε να τα βγάλω για να γλιτώσω βάρος και δεν θρηνούμε περισσότερα €!

8avos
11/10/2012, 19:47
παίδες χαιρετώ σας:lol:
είμαι το δεύτερο μέλος της παρέας που σκεφτόμαστε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα.
ο καιρός πλησίασε κατά ένα μήνα από τότε που ο στέργιος άνοιξε αυτό το θέμα!
περισσότερο επικεντρονώμαστε στα οικονομικά μας,όπου κάνουμε το σκ@τό παξιμάδι συν διάφορες πληροφορίες
που θα μας βοηθήσουν στην πορεία μας για να ΄χουμε ψιλοασφάλεια στο δρόμο.

η κ@ύλα μας τόσο μεγάλη,που περιμένουμε τον καιρό πως και πως.
τα ΄χουμε στο μυαλό μας τέλεια:nono:άκυροι?θα δείξει.

την άλλη βδομάδα 21/10 θα μαστε στην πίστα καρτ,στο νεο ρύσσιο θεσσαλονίκης.
όποιος βρεθεί εκεί θα χαρούμε να τα πούμε:wave2:

s_gogos
12/10/2012, 10:23
παίδες χαιρετώ σας:lol:
είμαι το δεύτερο μέλος της παρέας που σκεφτόμαστε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα.
ο καιρός πλησίασε κατά ένα μήνα από τότε που ο στέργιος άνοιξε αυτό το θέμα!
περισσότερο επικεντρονώμαστε στα οικονομικά μας,όπου κάνουμε το σκ@τό παξιμάδι συν διάφορες πληροφορίες
που θα μας βοηθήσουν στην πορεία μας για να ΄χουμε ψιλοασφάλεια στο δρόμο.

η κ@ύλα μας τόσο μεγάλη,που περιμένουμε τον καιρό πως και πως.
τα ΄χουμε στο μυαλό μας τέλεια:nono:άκυροι?θα δείξει.

την άλλη βδομάδα 21/10 θα μαστε στην πίστα καρτ,στο νεο ρύσσιο θεσσαλονίκης.
όποιος βρεθεί εκεί θα χαρούμε να τα πούμε:wave2:

Δυστυχώς η ομάδα των τριών βεσπάδων όπως όλα δείχνουν θα μείνει με δύο μόνο μέλη μιας και ο Γιώργος Μαλτής όπως μας ανακοίνωσε, εξαιτίας σοβαρών οικογενειακών λόγων, δεν θα μπορέσει να συνεχίσει στο 3 Vespas Around The World... Έτσι λοιπόν ο Θάνος κι εγώ αποφασισμένοι και πεπεισμένοι πως θα ξεκινήσουμε και θα ολοκληρώσουμε το στόχο μας, συνεχίζουμε πλέον οι δυο μας τον μακρύ δρόμο της προετοιμασίας!

Παρόλα αυτά ότι είπε ο Θάνος για την Κυριακή 21/10 ισχύει κανονικότατα!
Θα είμαστε πάλι εκεί, οι δυο μας, για όποιον θέλει να περάσει και να μας πει απλά ένα γεια, ή για περισσότερες λεπτομέρειες και συζήτηση γύρω απ'το ταξίδι που ετοιμάζουμε.

Corvo
12/10/2012, 10:53
Πολυ κριμα που εκατσε ετσι η φαση.

Προσπαθηστε να μην σας ριξει αυτο και συνεχιστε δυνατα την προετοιμασια :beer:

panagiwths
12/10/2012, 11:03
Μωρέ μπράάάάάάάάάάβο!!!!! :uplate:

<---- ??

akis_trevor
12/10/2012, 13:29
να σου πω,μια ιδεα,δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτη.
με την προυποθεση οτι εχετε καποιου ειδους χορηγια-βοηθεια οικονομικη,γιατι δεν κανετε κατι αναλογο(αγωνες,meeting-ομιλια)και σε αλλες πολεις;

8avos
12/10/2012, 19:17
Προσπαθηστε να μην σας ριξει αυτο και συνεχιστε δυνατα την προετοιμασια

πλάκα κάνεις!εμείς είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιες φάσεις271431

να σου πω,μια ιδεα,δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτη.
με την προυποθεση οτι εχετε καποιου ειδους χορηγια-βοηθεια οικονομικη,γιατι δεν κανετε κατι αναλογο(αγωνες,meeting-ομιλια)και σε αλλες πολεις

μέχρι αυτή τη στιγμή,στηριζόμαστε στα δικά μας οικονομικά.
δε λέω η αντίδραση του κόσμου κορυφαία!
απλά μια χορηγία που χουμε μέχρι αυτή τη στιγμή μας βοηθά λιγάκι
αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μας επιτρέπει να ξεπορτίσουμε απ τις πόλεις μας.
γι αυτό εγώ από λάρισα
ο στέργιος από θεσσαλονίκη κάνουμε ότι μπορούμε στη δική μας "έδρα"
η ιδέα σου πολύ μας άρεσε και οτιδήπωτε σκεφτεί ο οποισδήποτε ή και συ ο ίδιος
ακόμη,γράψτε το.θα μας βοηθήσει:smokin:

akis_trevor
12/10/2012, 20:21
απλα μαρεσει η μουρλια σας και ελπιζω να την πραγματοποιησετε.αυτο που σκεφτηκα ειναι το εξης:
εγω ειμαι απο πατρα και δυστυχως δεν εχω την δυνατοτητα να ερθω τοσο ψηλα να παρακολουθησω καποιο απο τα event που διοργανωνετε,αν και θελω.εδω εχει μια πιστα καρτ(οχι τιποτα σπουδαιο)που συχνα πυκνα διοργανωνει διαφορα πραγματα,drift,χρονομετρημενα,κυριως με αυτοκινητα αλλα τα σκουτερ-παπια-βεσπες,νομιζω μια χαρα χωρανε εκει μεσα.αν ερθετε σε επαφη μαζι τους ισως να μπορειτε να καταφερετε να προωθησετε ακομα περισσοτερο την προσπαθεια σας και θα χαρω να ερθω να σας δω κι εγω.αν θες πληροφοριες για την πιστα πες μου μηπως και το καταφερετε.

8avos
04/11/2012, 21:16
κατεβήκαμε με τον Στέργιο Αθήνα για να τακτοποιήσουμε ορισμένα θέματα που χαν να κάνουν με την
ετοιμασία του ταξιδιού μας,διότι τα πάντα Αθήνα είναι.

και κάπου εκεί βρεθήκαμε με τον "Gallos" μέλος του φόρουμ τον οποίο και ευχαριστούμε πάρα πολύ
Μητσάρα η βοήθειά σου ήταν πολυτιμότατη και θέλαμε να σ ευχαριστήσουμε δημόσια;)

Gallos
04/11/2012, 21:44
Πάρτε εσείς τον ''πουλο'':vroum: τον Απρίλη και άσε τις δημόσιες ευχαριστίες...

8avos
05/11/2012, 08:02
Πάρτε εσείς τον ''πουλο'' τον Απρίλη και άσε τις δημόσιες ευχαριστίες..

χαχαχαχαχα,ρε τρελέ αφού ξέρεις ότι θα πάμε τρένο,όπως την ερχόμενη κυριακή το πρωί:a2:

taisteal
07/11/2012, 11:09
τι να λεμε τωρα...:a10::a23:

8avos
07/11/2012, 15:43
μια ψιλοενημέρωση.
αυτή την εβδομάδα είμασταν αθήνα και βρήκαμε διάφορες εταιρείες που μπορεί να θέλαν
να προωθήσουν την ιδέα μας.ο Gallos από δω ήταν μαζί μας σε οτιδήποτε
του ζητήσαμε.επικοινωνήσαμε με εταιρείες όπως ΕΛΠΑ,PIAGGIO,περιοδικό ΜΟΤΟ,ΣΚΑΙ TV,
TRAVEL Bookstore,MOTO GUZZI club,vespa forum hellas,vespa fans,vespa club Πειραιά.

εν κατακλείδι νέα υπάρχουν και όσο περνά ο καιρός τα μηνύματα είναι θετικά για το εγχείρημά μας.

http://worldvespa.wordpress.com/

akis_trevor
07/11/2012, 16:01
:a18: ρε παιδια....

s_gogos
07/11/2012, 19:29
Πολλές και διάφορες οι εξελίξεις στην προετοιμασία του ταξιδιού!
Θα τις αναλύσουμε κάποια στιγμή!
Σε γενικές γραμμές, ήρθαμε σε επαφή με κάποιους ανθρώπους του χώρου
από PIAGGIO μέχρι περιοδικά, κανάλια και blogs, για να δούμε αν
μπορέσουμε να έχουμε τυχόν υποστήριξη, οικονομική,
γιατί παιδιά...λεφτά δεν υπάρχουν!
Σε λίγες μέρες λογικά θα ξεδιαλύνει αρκετά το θέμα και θα
έχουμε τις πρώτες αντιδράσεις - απαντήσεις...
Πάντως όσο περνάει ο καιρός η ψυχολογία χτυπάει κόφτες!
Και πολύ λογικό βέβαια, αφού με το που επέστρεψα Θεσσαλονίκη
και άνοιξα λίγο την ΤV - μίλησα με φίλους/γνωστούς
ξανάπεσα στο ρελαντί, μην πω και για ανάποδες στροφές... :evil:

Υ.Γ. Κάντε όνειρα - Ακόμα τσάμπα είναι!

s_gogos
07/11/2012, 19:35
http://i1019.photobucket.com/albums/af312/s_gogos/athens%2002%20to%2006%2010%202012/DSC_0007.jpg

Θέλω να κάνω και τέτοιο ταξίδι τρομάρα μου!
Μια φωτογραφία προσπαθώ να βάλω και δεν...
Για δώστε τα φώτα σας...

:mad:

s_gogos
07/11/2012, 19:42
http://i1019.photobucket.com/albums/af312/s_gogos/athens%2002%20to%2006%2010%202012/DSC_0031.jpg

http://i1019.photobucket.com/albums/af312/s_gogos/athens%2002%20to%2006%2010%202012/DSC_0042.jpg

http://i1019.photobucket.com/albums/af312/s_gogos/athens%2002%20to%2006%2010%202012/DSC_0054.jpg

http://i1019.photobucket.com/albums/af312/s_gogos/athens%2002%20to%2006%2010%202012/DSC_0055.jpg

http://i1019.photobucket.com/albums/af312/s_gogos/athens%2002%20to%2006%2010%202012/DSC_0062.jpg

http://i1019.photobucket.com/albums/af312/s_gogos/athens%2002%20to%2006%2010%202012/DSC_0063.jpg

http://i1019.photobucket.com/albums/af312/s_gogos/athens%2002%20to%2006%2010%202012/DSC_0072.jpg

http://i1019.photobucket.com/albums/af312/s_gogos/athens%2002%20to%2006%2010%202012/DSC_0092.jpg

http://i1019.photobucket.com/albums/af312/s_gogos/athens%2002%20to%2006%2010%202012/DSC_0141.jpg

8avos
07/11/2012, 20:23
παλικάρι!
μας έβγαλες τα μάτια:eek:
κάνε συμπίεση στη φωτό(τουλάχιστον 800Χ600) πάτα το εικονίδιο
insert image,προεπιλογή απ τον υπολογιστή σου και τσάφ!να σου
273724

ρε μαλ@κ#
πού να σε πάω ρε άσχετε,θες και αφρική:lol:
μάθε να ανεβάζεις φωτό:bawl:

www.worldvespa.wordpress.com

s_gogos
07/11/2012, 20:33
παλικάρι!
μας έβγαλες τα μάτια:eek:
κάνε συμπίεση στη φωτό(τουλάχιστον 800Χ600) πάτα το εικονίδιο
insert image,προεπιλογή απ τον υπολογιστή σου και τσάφ!να σου
273724

ρε μαλ@κ#
πού να σε πάω ρε άσχετε,θες και αφρική:lol:
μάθε να ανεβάζεις φωτό:bawl:

www.worldvespa.wordpress.com

Εγώ δεν θέλω να τις ξανανεβάζω ρε!
Θέλω να κάνω επικόλληση το url που έχω από εκεί που τις έχω ήδη ανεβάσει, αλλά μου βγάζει συνεχώς σφάλμα!
Τι να τις μικρύνω προσπάθησα, τι, τι, τι...τίποτα...
Τέσπα!

Mr Pif
08/11/2012, 20:01
τι,ακόμα εδώ είστε;βρε φευγάτε να σωθείτε,έχετε ήδη αργήσει καρντάσια!
πάρτε κα αυτόν τον,πως τον λένε,τον Gallos μαζί σας μπάς και ηρεμήσει το κεφαλάκι μας που μας μπριζώνει όλη την ώρα.
καλή τύχη στις απαντήσεις που περιμένετε παίδες,looking forward,

8avos
11/12/2012, 10:58
ο καιρός περνά και το χύμα που μας περιβάλει είναι άπειρο:cool:

από χορηγούς και τα τοιάυτα δεν παίζει σάλιο παρά ο φίλος Βαγγέλης από τρίκαλα με την εταιρεία του http://www.sbia.gr/
ο οποίος θα μας διαθέσει 500 ευρά για ξεκίνημα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα προσπαθήσει να μας δώσει κ άλλα.
το μπάτζετ μας υπολογίζουμε να είναι και των 2 σε 10000.γράφουμε λίγο για τα οικονομικά έτσι για να μένουν τα γραπτά.

κατά τ άλλα οικονομία κάνουμε,μέχρι να ρθει η ώρα να φύγουμε.
σέρβις τα μηχανάκια θα τα κάνουμε κατά τον φλεβάρη και εκεί περίπου θα ξεκινήσουμε και τα εμβόλια.
επίσης,μιας τοπική εφημερίδα της λάρισας,σε χριστουγεννιάτικο ένθετο ποικίλης ύλης θα έχει αφιέρωμα για το ταξίδι μας.
εννοείται όλα αυτά με τον τύπο είναι τζάμπα.δεν πληρώνει κανένας και έτσι και εμείς τα δίνουμε να γνωρίζει ο κόσμος μέσω
έντυπης ύλης αυτό που σχεδιάζουμε.

όσον αφορά την ιντερνετική μας επικοινωνία πέρα απ το μπλόκ μας θα βάζουμε νέα μας και στο moto.gr σε αυτό εδώ το θρέντ.
τέσσαρες μήνες απόμειναν:a014:

s_gogos
17/01/2013, 01:05
Πλέον και οι δύο είμαστε άνεργοι και με τη βούλα...
Σχεδόν ότι είχαμε έχει πουληθεί πλην των βεσπών...
Η εκκίνηση είναι πλέον τόσο κοντά όσο ποτέ!

:D

DJ316
17/01/2013, 08:56
:a013::a013::a013:

s_gogos
29/01/2013, 20:25
Σιγά σιγά κλείνουμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες.
Προχτες παρέλαβα γκαζάκι για μαγείρεμα και ελληνικό καφέ που λειτουργεί με βενζίνη.
Πήραμε επίσης κι ένα gps μεταχειρισμένο και το φορτώσαμε με χάρτες OpenStreetMaps, πρόταση του Ηλία Βροχίδη, συν μερικούς χάρτες της Αφρικής δανεικούς από ένα φιλαράκι, τους οποίους όταν με το καλό επιστρέψουμε ( :lol: ) τους δίνουμε πίσω.
Λέμε να ανεβάζουμε μπόλικο υλικό, ειδικά βίντεο, κι έτσι βρήκαμε κι ένα μικρόφωνο για να το κουμπώνουμε πάνω μας και να σχολιάζουμε όλα όσα βλέπουμε καθ' οδόν και να μην έχουμε τον ενοχλητικό ήχο απ'τον αέρα κτλ αλλά ποιοτικό ήχο (σύντομα θα ανέβει βιντεάκι με τεστ).
Τώρα ένα θέμα που έχουμε είναι αυτό των εμβολίων.
Συζητώντας με τον Ηλία Βροχίδη κατάλαβα πως πολύ σημαντικό είναι αυτό της λύσσας!
Αλλά σε αυτό το μπου..κράτος που ζούμε υπάρχει έλλειψη...
Οπότε πρέπει σύντομα να βρούμε λύση.
Τα υπόλοιπα βασικά εμβόλια τα έχουμε κάνει ευτυχώς από πιτσιρίκια, οπότε μας μένουν κάποια λίγο ποιο εξειδικευμένα, όπως επίσης και του κίτρινου πυρετού.
Το τελευταίο εγώ το έχω κάνει λόγο σχολής εμποροπλοιάρχων στην οποία έκανα για ένα φεγγάρι (έχω κάλυψη για μια 3ετία ακόμα) και μένει να το κάνει ο Θάνος.
Αυτά τα ολίγα...

antsoar
29/01/2013, 21:53
Μην βασιστείς σε ότι έκανες μικρός. Στα εμβόλια προστίθενται συνέχεια νέοι ορότυποι.

Οι μόνοι που γνωρίζουν καλά τα εμβόλια είναι οι παιδίατροι, μην βασιστείς σε παθολόγο :wave2:

Κατα τα άλλα, μπράβο ρε μάγκες :beer::beer: σας παρακολουθώ

s_gogos
29/01/2013, 22:55
Μην βασιστείς σε ότι έκανες μικρός. Στα εμβόλια προστίθενται συνέχεια νέοι ορότυποι.

Οι μόνοι που γνωρίζουν καλά τα εμβόλια είναι οι παιδίατροι, μην βασιστείς σε παθολόγο :wave2:

Κατα τα άλλα, μπράβο ρε μάγκες :beer::beer: σας παρακολουθώ

Θα περάσω τον άλλο μήνα από παθολόγο και αν είναι και μια βόλτα από κανα παιδίατρο!
:a20:

Κάτι άλλο...
Εγώ με την PX δεν θα έχω θέματα με φούιτ (κλαταρίσματα σωστότερα) γιατί ως γνωστόν έχει ρεζέρβα.
Επίσης λέω να αφήσω τις tubeless ζάντες που φοράω τώρα και να επιστρέψω στις κλασσικές με σαμπρέλα.
Οι tubeless για βέσπα (τις παλιακές, όχι τις καινούργιες αυτόματες) είναι λίγο μπελαλίδικες γιατί αν έχεις πρόβλημα ή αν χρειαστεί να αλλάξεις το λάστιχο πρέπει να κόψεις το παλιό!
Έτσι λέω να βάλω τις παλιές - μανίσιες, που είναι και διαιρούμενες (ανοίγουν στη μέση) και έτσι αν και όταν έχω πρόβλημα, απλά θα τις ανοίγω, θα περνάω καινούργια σαμπρέλα και τέλος.
Ο Θάνος θα είναι με την GTS την καινούργια την αυτόματη, πράγμα που σημαίνει πως δεν έχει ρεζέρβα!
Περίπτωση να "κοτσάρουμε" μια επιπλέον ρόδα για ρεζέρβα δεν υπάρχει.
Πολύ επιπλέον βάρος και τσάμπα κόπος.
Το ερώτημα είναι το εξής...
Τι θεωρείται πως χρειάζεται να κουβαλάμε;
Λογικά ένα σετ fast και μια τρόμπα και είμαστε κομπλέ, έτσι;
Από τρόμπα, χειροκίνητη (http://www.diadromi.com.gr/images/uploads/TROMPA-PODIOY.jpg), εκείνες που φουσκώνεις πιέζοντας με το πόδι θα μας καλύψει ή είναι μόνο για ποδήλατο;
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά έκανα μια γύρα στα super markets και είδα πως και είναι πιο ελαφριά (και σε πολλές περιπτώσεις πιο μικρή) από ηλεκτρική και φυσικά πολύ πιο φθηνή.
Με λιγότερα από 10 ευρώ καθαρίζουμε.
Οι ηλεκτρικές (http://www.smart-tech.com.gr/images/products/1342690764-a-140-4031.jpg) πάλι ξεφεύγουν σε λεφτά (βέβαια υπάρχουν και οι κινεζιές) και είναι αρκετά ογκώδεις και βαριές!
Τι να επιλέξουμε;

akis_trevor
29/01/2013, 23:21
νομιζω οτι με την ποδοκινητη θα σας φυγει ο τακος να φτασετε την πιεση που θελετε...αν φτασει κιολας ως εκει....

antsoar
29/01/2013, 23:33
Θα περάσω τον άλλο μήνα από παθολόγο και αν είναι και μια βόλτα από κανα παιδίατρο!

Μπορώ να σε φέρω σε επαφή με πολύ διαβασμένο επιστήμονα ;)

s_gogos
30/01/2013, 01:29
νομιζω οτι με την ποδοκινητη θα σας φυγει ο τακος να φτασετε την πιεση που θελετε...αν φτασει κιολας ως εκει....

Ο τάκος ας μας φύγει, το θέμα είναι να γίνει δουλειά. Αν είναι να μην ανεβάσει πίεση...

Μπορώ να σε φέρω σε επαφή με πολύ διαβασμένο επιστήμονα ;)

Φέρε με!

Acacius
30/01/2013, 02:47
Για εμβόλια και λοιπές προφυλάξεις θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά εδώ (http://www.geomed.gr/links/syndesmoi-gia-taxidiotes/) και γενικά να κοιτάξεις για "ταξιδιωτική ιατρική" και "τροπικές νόσους". Με μισό γκουκγλάρισμα, τμήμα έχει στην Υγειονομική Σχολή (http://www.nsph.gr/default.aspx?page=tomeas_parasitologias) και στο παθολογικό του Ντυνάν (http://www.dunant.gr/default.aspx?id=122).

Σχετικά με την ποδοκίνητη τρόμπα, αν θυμάμαι καλά μια χαρά πιάνει την πίεση που θα χρειαστείς, απλά θέλει λίγο "πετάλι". Πιο σίγουρη λύση από την ηλεκτρική νομίζω, αλλά οι φτηνές είναι ψιλοάθλιες. Καλού-κακού πάρε και ένα έξτρα μανόμετρο τύπου "μολύβι".

s_gogos
30/01/2013, 06:41
Για εμβόλια και λοιπές προφυλάξεις θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά εδώ (http://www.geomed.gr/links/syndesmoi-gia-taxidiotes/) και γενικά να κοιτάξεις για "ταξιδιωτική ιατρική" και "τροπικές νόσους". Με μισό γκουκγλάρισμα, τμήμα έχει στην Υγειονομική Σχολή (http://www.nsph.gr/default.aspx?page=tomeas_parasitologias) και στο παθολογικό του Ντυνάν (http://www.dunant.gr/default.aspx?id=122).

Σχετικά με την ποδοκίνητη τρόμπα, αν θυμάμαι καλά μια χαρά πιάνει την πίεση που θα χρειαστείς, απλά θέλει λίγο "πετάλι". Πιο σίγουρη λύση από την ηλεκτρική νομίζω, αλλά οι φτηνές είναι ψιλοάθλιες. Καλού-κακού πάρε και ένα έξτρα μανόμετρο τύπου "μολύβι".

Thanks!!!

Sapadak
30/01/2013, 07:59
Αντι για τρόμπα θα προτεινα ενα μικρό κομπρεσεράκι
Εχω κάτι αντιστοιχο (που κουβαλούσα σε ταξίδι μαζι μου). Πολυ βολικό, ελαφρύ και σε δοκιμή που εκανα πριν το πάρω μαζι μου το φουσκωσε το λάστιχο κανονικοτατα, οποτε πιστευω ειναι οκ και για τις βέσπες.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ δε θυμαμαι καθολου απο που το πήρα, αλλα πιστευω οτι υπάρχουν αρκετά στο εμπόριο
280712

DJ316
30/01/2013, 08:10
Εγώ έχω αυτό:

http://www.slime.com/shop/images/640/2009012717321931982_lrg.jpg

υπαερβολικά μικρό και ελαφρύ, κάνει την δουλειά του και αν θυμάμαι καλά το εχω δει στο moto market

Πάντως και με μια καλη χειροκίνητη (ποδοκίνητη καλύτερα) κάνεις τη δουλειά σου

George_M.
30/01/2013, 08:50
μια πεσμενη μπαταρια δεν θα υποστιριξει πιθανον την ηλεκτρικη,καλυτερα ποδοκινητη,σιγουρα πραματα!

s_gogos
30/01/2013, 09:10
μια πεσμενη μπαταρια δεν θα υποστιριξει πιθανον την ηλεκτρικη,καλυτερα ποδοκινητη,σιγουρα πραματα!

Είσαι στο μυαλό μου!
Εχω φτιάξει ήδη την εικόνα της κλαταρισμενης στη μέση της ερήμου βεσπας...!
Σίγουρα ρέπω προς την μηχανική παρά την ηλεκτρική, απλώς θέλω να σιγουρευτώ πως θα δουλεύει.

George_M.
30/01/2013, 09:31
Είσαι στο μυαλό μου!
Εχω φτιάξει ήδη την εικόνα της κλαταρισμενης στη μέση της ερήμου βεσπας...!
Σίγουρα ρέπω προς την μηχανική παρά την ηλεκτρική, απλώς θέλω να σιγουρευτώ πως θα δουλεύει.

αν δεν παρεις κινεζικη πχ σιγουρα θα κανεις δουλεια σου.
επισης θα σου προτεινα να κανεις δοκιμη με μια απλη μικρη τρομπα ποδηλατου.
πιστευω οτι θα σου δωσει τα PSI που ζητας,εδω δινουν 80+ στα ποδηλατα...
δεν πιανει χωρο,ειναι φθηνη κ για 2η επιλογη καλη ειναι.

μια τετοια με 7 ευρω πχ
280713

s_gogos
30/01/2013, 09:59
αν δεν παρεις κινεζικη πχ σιγουρα θα κανεις δουλεια σου.
επισης θα σου προτεινα να κανεις δοκιμη με μια απλη μικρη τρομπα ποδηλατου.
πιστευω οτι θα σου δωσει τα PSI που ζητας,εδω δινουν 80+ στα ποδηλατα...
δεν πιανει χωρο,ειναι φθηνη κ για 2η επιλογη καλη ειναι.

μια τετοια με 7 ευρω πχ
280713

Πολύ καλή ιδέα, για να δούμε.

s_gogos
30/01/2013, 19:18
http://youtu.be/n2RXmIq_G5I

Πιο σωστός τίτλος θα ήταν τεστάροντας το μικρόφωνο, αλλά θα τα πω στο επόμενο…

@ngelos
01/02/2013, 21:34
Το έδωσες το 250,εεε???
Δν πειράζει...Το ταξίδι θα σου δώσει πολύ περισσότερα και σου εύχομαι να περάσεται καλά και όταν με το καλό γυρίσετε θα ξαναπάρεις λαδιάρα...

Πάρτε με μαααααααααααααζζζζζζζζζιιιιιιιιιιιιι!!!Θα κάτσω φρόνιμος εκεί πίσω και θα τραβάω φωτογραφίες και βίντεο!!:sad:

s_gogos
02/02/2013, 10:00
Το έδωσες το 250,εεε???
Δν πειράζει...Το ταξίδι θα σου δώσει πολύ περισσότερα και σου εύχομαι να περάσεται καλά και όταν με το καλό γυρίσετε θα ξαναπάρεις λαδιάρα...

Πάρτε με μαααααααααααααζζζζζζζζζιιιιιιιιιιιιι!!!Θα κάτσω φρόνιμος εκεί πίσω και θα τραβάω φωτογραφίες και βίντεο!!:sad:

Ναι "ευτυχώς" το έδωσα (αυτό δεν περίμενα ποτέ να το πω!)...

Αλλά όπως λέμε, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!

Αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να το πουλήσω.

s_gogos
02/02/2013, 10:04
Αυτά διαβάζουμε και παίρνουν τα μυαλά μας αέρα!!!

www.theworldoffroad.com/gr/2013/01/29/γράμμα-από-την-καρταχένα/#comment-728

antsoar
02/02/2013, 14:12
Στέργιο στο site σας http://worldvespa.wordpress.com/ δεν υπάρχει ένα "βιογραφικό" σας. Είναι λίγο απρόσωπο.

s_gogos
02/02/2013, 14:29
Στέργιο στο site σας http://worldvespa.wordpress.com/ δεν υπάρχει ένα "βιογραφικό" σας. Είναι λίγο απρόσωπο.

Εδώ είναι : http://worldvespa.wordpress.com/around-the-world-2013/read-our-story/

antsoar
02/02/2013, 14:34
Εδώ είναι : http://worldvespa.wordpress.com/around-the-world-2013/read-our-story/

oups, that will do, man :D

s_gogos
02/02/2013, 15:42
oups, that will do, man :D

Τώρα βέβαια που το ξαναείδα είναι λίγο "κάπως" , ε;
Έγινε αρκετά βιαστικά και πρόχειρα για να προλάβουν να το δουν οι χορηγοί :cry:
Σιγά σιγά ενημερώνουμε το blog
;)

FZMAN
03/02/2013, 17:11
Πάντως παιδιά εύχομαι πραγματικά καλή επιτυχία σε αυτό που σκοπεύεται να κάνετε.

giakam
03/02/2013, 21:17
Για τρομπίτσα θα πρότεινα κάτι λίγο καλύτερο από την φτηνή πλαστική. Θα κάνεις 2 ώρες να γεμίσεις αέρα και στην τελική παίζει να σπάσει (την έχω πατήσει με το ποδήλατο και έπαιρνα τηλέφωνο να με μαζέψουν 40 χιλιόμετρα από το σπίτι).
http://www.ebay.co.uk/itm/Bicycle-Bike-Tire-Portable-Mini-Travel-Hand-Alloy-Air-Pump-Random-Color-/321023991427?pt=UK_Sports_Leisure_Cycling_BikePumps_SR&hash=item4abe855e83
Αυτό είναι η πρόταση μου. Μικρό, αλουμίνιο, ελαφρύ και ανθεκτικό!

Ευχές και πολλά ρισπέκτια από εμένα και καλά και ασφαλή χιλιόμετρα στης ρόδες σας!
:wave2::wave2:

s_gogos
06/02/2013, 23:41
Παίδες εντάξει με τρομπίτσα!
Ο Θάνος όντας ποδηλάτης φανατικός, έχει και θα βολευτούμε με αυτή, που είναι και δοκιμασμένη.

Από αυτή τη στιγμή τρέχει η καμπάνια μας στο groopio.com (http://www.groopio.com/el/projects/display/210/o-guros-tou-kosmou-me-vespa)!
Όποιος θέλει να βάλει ένα λιθαράκι (και κοτρόνα ακόμα καλύτερα!) στο να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας, μπορεί να κάνει κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.groopio.com/el/projects/display/210/o-guros-tou-kosmou-me-vespa

(Τί είναι το Groopio? To Groopio είναι η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα χρηματοδότησης δημιουργικών projects (Crowdfunding) στην Ελλάδα. Tο Crowdfunding ή αλλιώς «χρηματοδότηση από το πλήθος» είναι ένας νέος τρόπος χρηματοδότησης δημιουργικών ιδεών χάρη στην βοήθεια των χρηστών του διαδικτύου. Η κεντρική ιδέα βασίστηκε στο Crowdsourcing το οποίο χρησιμοποιείται για την παράθεση ιδεών από το πλήθος. Το Crowdfunding είναι σχεδόν η ίδια έννοια μόνο που αντί οι χρήστες του διαδικτύου να βοηθούν με ιδέες, βοηθούν με χρήματα.)

s_gogos
07/02/2013, 10:30
www.facebook.com/vespbook

Είναι η σελίδα του Νίκολο, ενός Ιταλού που σκέφτεται επίσης να την "κάνει" με τη βέσπα του κι έχει συγκεντρώσει διάφορες ιστορίες ταξιδιών με βέσπα, ανάμεσα στις οποίες και τη δική μας!

www.vespbook.com

s_gogos
07/02/2013, 10:46
www.facebook.com/vespbook

Είναι η σελίδα του Νίκολο, ενός Ιταλού που σκέφτεται επίσης να την "κάνει" με τη βέσπα του κι έχει συγκεντρώσει διάφορες ιστορίες ταξιδιών με βέσπα, ανάμεσα στις οποίες και τη δική μας!

www.vespbook.com

Drake Ramore
07/02/2013, 12:56
Αντι για τρόμπα θα προτεινα ενα μικρό κομπρεσεράκι
Εχω κάτι αντιστοιχο (που κουβαλούσα σε ταξίδι μαζι μου). Πολυ βολικό, ελαφρύ και σε δοκιμή που εκανα πριν το πάρω μαζι μου το φουσκωσε το λάστιχο κανονικοτατα, οποτε πιστευω ειναι οκ και για τις βέσπες.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ δε θυμαμαι καθολου απο που το πήρα, αλλα πιστευω οτι υπάρχουν αρκετά στο εμπόριο
280712

Παίρνεις αυτο που λέει ο φίλος παραπάνω (έχει και στα Αλεξ Πακ και στα Πρακτικερ) με κάπου 10 ευρώ.
Λύνεις τα πλαστικά, τα πετάς, και το εσωτερικό κομπρεσεράκι χωράει στην χούφτα σου. Το έχω έτσι χρόνια τώρα πεταμένο στην μπαγκαζιέρα και έχει χρησιμεύσει πολλές φορές.
Εγώ το πήρα επειδή όταν μπαίνω σε χώμα ξεφουσκώνω λάστιχα και ρίχνω πίεση, αλλά όταν ξαναβγαίνω στον δρόμο δεν θέλω να πηγαίνω με χαμηλή πίεση μέχρι να βρω βενζινάδικο.

Μπορεί να μην έχει και τον πιο αξιόπιστο δείκτη πίεση (δείχνει 1-2 psi παραπάνω το δικό μου, που το έλεγξα με μετρητή michelin) αλλά για την δουλειά που θέλεις είναι τέλειο.

MG-KTiNoS
07/02/2013, 14:17
τρομπα....

furious
08/02/2013, 16:43
Τα σκασμένα λάστιχα είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα σ' ένα τέτοιο ταξίδι. Οπότε η τρόμπα ή το κομπρεσεράκι είναι το σημαντικότερο εργαλείο που πρέπει να κουβαλάμε. Γι' αυτό είχα και τα δύο μαζί μου στην Ασία και σώθηκα όταν μου έσπασε η τρόμπα. Με το κομπρεσεράκι, βέβαια, είχα κάνει το κόλπο που έγραψε και ο Drake Ramore, για να μην πιάνει χώρο. Ακόμη μια χαρά δουλεύει!

s_gogos
08/02/2013, 16:58
Thanks για τις συμβουλές!
Οπότε χαλάλι τα 10€...

s_gogos
09/02/2013, 06:22
Καλημέρα με τεστ καμινέτου και ελληνικό καφεδάκι!

www.youtube.com/watch?v=8DSjf6JlMkI

http://youtu.be/8DSjf6JlMkI

john the son@
12/02/2013, 18:34
Γεια σας ρε ταξιδιωτες!!
Ειστε ωραιοι(οχι εμφανισιακα:p) και σας ζηλευω:D
Μ'αρεσει πολυ το πνευμα σας και η ορεξη σας!
Καλη επιτυχια μεχρι την ωρα που θα ξεκινησετε και τις καλυτερες μου ευχες για την συνεχεια του ταξιδιου σας..
Δειχνετε τον δρομο παιδες..

sahara
12/02/2013, 18:49
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Μπράβο Στέργιο τον πέτυχες τον καφέ!
Καλή συνέχεια στις ετοιμασίες, και καλό ταξίδι να έχεται!
Είχαμαι γνωριστεί κιόλας πρίν κάτι μήνες στη Βούλγαρη, μου έδωσες και μπλουζάκι ;)

:beer::beer:

s_gogos
12/02/2013, 20:04
Γεια σας ρε ταξιδιωτες!!
Ειστε ωραιοι(οχι εμφανισιακα:p) και σας ζηλευω:D
Μ'αρεσει πολυ το πνευμα σας και η ορεξη σας!
Καλη επιτυχια μεχρι την ωρα που θα ξεκινησετε και τις καλυτερες μου ευχες για την συνεχεια του ταξιδιου σας..
Δειχνετε τον δρομο παιδες..

Γιατί ρε εμφανισιακά τι έχουμε;;;
:cry:

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Μπράβο Στέργιο τον πέτυχες τον καφέ!
Καλή συνέχεια στις ετοιμασίες, και καλό ταξίδι να έχεται!
Είχαμαι γνωριστεί κιόλας πρίν κάτι μήνες στη Βούλγαρη, μου έδωσες και μπλουζάκι ;)

:beer::beer:

teogtp
13/02/2013, 00:07
Παλικαρια τον καφε τον κερναω εγω!!http://www.makrosavvas.gr/
Στειλτε PM για την αποστολη !!

s_gogos
13/02/2013, 14:14
Παλικαρια τον καφε τον κερναω εγω!!http://www.makrosavvas.gr/
Στειλτε PM για την αποστολη !!

Στην υγειά σου!!!
:beer: (λένε πως δεν κάνει με καφέ)

s_gogos
03/03/2013, 03:05
Πλύσιμο, σιδέρωμα κτλ!!!
Να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά...

http://youtu.be/WqhtiU5tttI

el-Gatto
03/03/2013, 12:20
:) Τι να πώ ρε μάγκες.

Απλά :a012: πολλά.

ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.

sfigas
03/03/2013, 20:08
:a014:a014:

@ngelos
03/03/2013, 23:26
Πλύσιμο, σιδέρωμα κτλ!!!
Να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά...

http://youtu.be/WqhtiU5tttI

Πάντως οφείλω να πω πως κάνεις πολύ καλή δουλειά στο video.Βλέπονται τρομερά ευχάριστα...Σαν ταινιάκια είναι!!!