View Full Version : Στα όρια της Απόφασης
Motoneos
03/09/2012, 17:02
Καλησπέρα,
Είμαι 34 χρονών και μόλις πούλησα το αμάξι μου με σκοπό να αγοράσω μηχανή. Δίπλωμα έβγαλα το Φεβρουάριο και έκανα όσα περισσότερα μαθήματα μπορούσα για να αποκτήσω και λίγο την αίσθηση. Ο λόγος που θέλω να πάρω μηχανή είναι γιατί σιχάθηκα το αυτοκίνητο μέσα στην Αθήνα (πήγαινε-έλα στη δουλειά κάθε μέρα), θέλω να κάνω και μια σχετική οικονομία και με εξιτάρει η ιδέα να οδηγάω μηχανή (και ας με φοβίζει).
Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής:
1. Θα κάνω όντως οικονομία με τη μηχανή μέσα στην πόλη?
2. Είμαι μεγάλος για να αρχίσω να κινούμαι με μηχανή?
3. Είχε κανένας άλλος εκτός από μένα, φόβο όταν ξεκίνησε να οδηγάει μηχανή? Είναι φυσιολογικό ή είμαι ο μόνος και καλύτερα θα ήταν να το ξεχάσω?
Σημειωτέον ότι στο περιβάλλον μου δεν έχω άλλο άτομο που οδηγεί μηχανή.
Στα μαθήματα που έκανα πιο πολύ αγχωνόμουν πριν ή μετά το μάθημα παρά όταν ήμουν καβάλα.
Σκέφτομαι να πάρω μία Vstrom ή μία Versys 650 με το σκεπτικό να πάω και στο χωριό μου με αυτή κάποια στιγμή (π.χ. καλοκαίρι) όταν θα εξοικειωθώ με τη χρήση της. Μεταχειρισμένη εννοείται. Για τον πρώτο καιρό ευτυχώς έχω πρόσβαση σε εξοχική περιοχή με χαμηλή κυκλοφορία μπας και αποκτήσω ευχέρεια με τη μηχανή πριν τη βγάλω στην πόλη.
Ύψος 1.83 και βάρος 70 kg.
Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.
Αυτά και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Πραγματική οικονομία θα κάνεις με κάποιο παπί ή ίσως και σκούτερ.
Σε μοτοσυκλέτες, σαν και αυτές που κοιτάς, η μεγαλύτερη οικονομία είναι στο χρόνο και όχι στο χρήμα, εξαρτάται πάντα και από το αυτοκίνητο που είχες.
Η μηχανή της υπογραφής μου καίει 5.3 λτ/100χμ σε πολύ οικονομική οδήγηση, και πιστεύω (αν και δε ξέρω σίγουρα) ότι και το vstrom και το versys κάπου εκεί θα καίνε το λιγότερο.
(το αυτοκίνητό μου -c3, 1400cc- καίει περίπου 6 λτ/100χμ οπότε ουσιαστικά καμμία οικονομία στα καύσιμα)
Για το ψυχολογικο κομματι μονο εσυ ξερεις, επι της ουσιας θεμα ηλικιας δεν τιθεται, ισα ισα που οπως καταλαβαινω το αντιμετωπιζεις πολυ ωριμα.
Σε σχεση με τις μηχανες που σκεφτεσαι και οι δυο ειναι πολυ καλες επιλογες. Αντικειμενικα, το versys ειναι πιο ελαφρυ και ευκολο στην πολη, το vstrom πιο ανετο σε ταξιδι ειδικα δικαβαλος και λογω του μεγαλυτερου τροχου μπροστα, πιο καταλληλο σε χωμα/κωλοδρομους.
Οποτε παιρνεις οποιο γουσταρεις αρκει να εχει ABS. Λογω ελλειψης εμπειριας μη περιμενεις να βρεις ακριβως την μηχανη που σου ταιριαζει με την πρωτη, οποτε θα προτεινα να χτυπησεις την καλλιτερη ευκαιρια. Παντως το versys ειναι πιο καταλληλο για χρηση στην πολη και νομιζω και λιγο πιο οικονομικο.
Προσοχη μονο στο τι θα αγορασεις να μη σου πουλησουν φυκια για μεταξωτες κορδελες. Παιζει πολυ αλητεια γενικως....
karellen
03/09/2012, 17:27
............Παντως το versys ειναι πιο καταλληλο για χρηση στην πολη και νομιζω και λιγο πιο οικονομικο..........
Κατ' ευθείαν σε Versys ή Vstrom?
Λίγο στα βαθειά δεν πέφτει;
Πραγματική οικονομία θα κάνεις με κάποιο παπί ή ίσως και σκούτερ.
Σε μοτοσυκλέτες, σαν και αυτές που κοιτάς, η μεγαλύτερη οικονομία είναι στο χρόνο και όχι στο χρήμα, εξαρτάται πάντα και από το αυτοκίνητο που είχες.
Η μηχανή της υπογραφής μου καίει 5.3 λτ/100χμ σε πολύ οικονομική οδήγηση, και πιστεύω (αν και δε ξέρω σίγουρα) ότι και το vstrom και το versys κάπου εκεί θα καίνε το λιγότερο.
(το αυτοκίνητό μου -c3, 1400cc- καίει περίπου 6 λτ/100χμ οπότε ουσιαστικά καμμία οικονομία στα καύσιμα)
Το versys πολυ οικονομικα πρεπει να καιει κατω απο 5.
Υπαρχει βεβαια και διαφορα στα ασφαλιστρα, σημα, τεκμηριο.
Παντως συμφωνω στο οτι αν το θεμα ειναι η απολυτη οικονομια ΚΑΥΣΙΜΟΥ και ΧΡΟΝΟΥ, κρατας το αμαξι για το κωλοκαιρο και παιρνεις κι ενα παπι.
Κατ' ευθείαν σε Versys ή Vstrom?
Λίγο στα βαθειά δεν πέφτει;
Αυτο εχει ξανασυζητηθει απειρες φορες....εγω θεωρω οτι ενας ωριμος ανθρωπος δεν εχει κανενα απολυτως θεμα σε μηχανες με εντουραδικη θεση οδηγησης. Τα οποια σχετικα προβληματα εχουν να κανουν με τα σκυφτα μηχανακια (η τα πολυ βαρια) γιατι παιρνει χρονο να μαθεις να τοποθετεις το σωμα σου. Εξαλλου και τα δυο ειναι μηχανες 200+ κιλων και 60+ ιππων.
Στο κατω κατω, και παπι να εχεις, αν δεν καταλαβαινεις τι δεν μπορεις, μπορει να σκοτωθεις. Ασε που η ασφαλεια στην οδηγηση αφορα πιο πολυ το πως τοποθετησαι στην κινηση, παρα το τι καβαλας. Ο περισσοτερος κοσμος που την παταει, την παταει οχι γιατι καβαλαει κατι που δεν 'εχει' αλλα γιατι δεν λαβαινει υποψιν το πως οδηγουν οι αλλοι.
akis_trevor
03/09/2012, 17:55
Αυτο εχει ξανασυζητηθει απειρες φορες....εγω θεωρω οτι ενας ωριμος ανθρωπος δεν εχει κανενα απολυτως θεμα σε μηχανες με εντουραδικη θεση οδηγησης. Τα οποια σχετικα προβληματα εχουν να κανουν με τα σκυφτα μηχανακια (η τα πολυ βαρια) γιατι παιρνει χρονο να μαθεις να τοποθετεις το σωμα σου. Εξαλλου και τα δυο ειναι μηχανες 200+ κιλων και 60+ ιππων.
Στο κατω κατω, και παπι να εχεις, αν δεν καταλαβαινεις τι δεν μπορεις, μπορει να σκοτωθεις. Ασε που η ασφαλεια στην οδηγηση αφορα πιο πολυ το πως τοποθετησαι στην κινηση, παρα το τι καβαλας. Ο περισσοτερος κοσμος που την παταει, την παταει οχι γιατι καβαλαει κατι που δεν 'εχει' αλλα γιατι δεν λαβαινει υποψιν το πως οδηγουν οι αλλοι.
+1821 αν εχεις το μυαλο εκει που πρεπει και εχεις υπομονη να μαθεις το μηχανακι σου μια χαρα θα ειναι..ασχετου ηλικιας...εγω απο παπι πηγα σε ενα ax-1 για 7-8 μηνες και μετα σε cbf 600.
φιλε,αν αποφασισεις τελικα να παρεις μεγαλο μηχανακι,μαθε τα χουγια του σιγα σιγα,συνηθισε το και μετα θα σου φενεται παπι....για μεσα στην πολη +1 για το versys απο μενα.
Καλησπέρα,
Κάργα ερωτεύσιμος πρέπει να είσαι εσύ με τις αναλογίες που γράφεις ...:D:D
Σοβαρά τώρα αφού όταν οδηγάς μοτο σου αρέσει και δεν άγχεσαι ξεκίνα χωρίς ενδοιασμούς. Στην αρχή προτίμησε διαδρομές με λίγο ή καθόλου κίνηση έως ότου εξοικειωθείς με το βάρος και την συμπεριφορά της μηχανής. Για μένα γρήγορα θα της πάρεις τον αέρα. Από την άλλη όμως στην Αθήνα με τόσο πολλά οχήματα στριμωγμένα σε τόσο λίγο χώρο χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από εξοικείωση. Ετοιμοπόλεμος πρέπει να είσαι για να βγεις αλώβητος από τις οδομαχίες. Είμαι 45, οδηγώ μοτο από τα 15 και όταν ανεβαίνω στην Αθήνα οδηγώ σαν χεσμένος.
Από τα μοντέλα που έβαλες, μάλλον προς το Vesrys κλίνω.
Καλούς δρόμους αν το αποφασίσεις και πάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
:wave2:
Κάργα ερωτεύσιμος πρέπει να είσαι εσύ με τις αναλογίες που γράφεις ...:D:D
Σοβαρά τώρα αφού όταν οδηγάς μοτο σου αρέσει και δεν άγχεσαι ξεκίνα χωρίς ενδοιασμούς. Στην αρχή προτίμησε διαδρομές με λίγο ή καθόλου κίνηση έως ότου εξοικειωθείς με το βάρος και την συμπεριφορά της μηχανής. Για μένα γρήγορα θα της πάρεις τον αέρα. Από την άλλη όμως στην Αθήνα με τόσο πολλά οχήματα στριμωγμένα σε τόσο λίγο χώρο χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από εξοικείωση. Ετοιμοπόλεμος πρέπει να είσαι για να βγεις αλώβητος από τις οδομαχίες. Είμαι 45, οδηγώ μοτο από τα 15 και όταν ανεβαίνω στην Αθήνα οδηγώ σαν χεσμένος.
Από τα μοντέλα που έβαλες, μάλλον προς το Vesrys κλίνω.
Καλούς δρόμους αν το αποφασίσεις και πάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Mporei episis na parei oti goystarei xoris agxos stres kai agonia kai ama katevenei Athina na xekavala kai na ti sproxnei anamesa stis odomaxies kai ti kolasi ayti poy lete..
kai poy se?
de tha kaiei kai tipota:smokin:
Motoneos
03/09/2012, 21:22
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας,
kachius
να διευκρινίσω ότι το δικό μου όχημα επίσης 1400cc και σχετικά καινούριο, έκαιγε σύμφωνα με το διαγνωστικό του περίπου 10 lt/100km εντός πόλης. Σύμφωνα με την κατανάλωση που λες για το c3 υποψιάζομαι ότι κινείσαι και αρκετά σε δίκτυο εκτός κέντρου.
DrBig,
Το αμάξι έχει ήδη κάνει φτερά, επουλήθη :). Τώρα για το θέμα να μου πουλήσουν μάπα μηχανή, το μόνο που σκέφτηκα σχετικά είναι να το πάω σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο πριν από την αγορά. Αυτό και για να μου πουν αν έχει κάτι στραβό αλλά και να δω τι θα χρειαστεί αν το αγοράσω προκειμένου να κόψω απο την τιμή. Επικοινώνησα με συνεργεία και των 2 εταιρειών και μου είπαν ότι κάνουν έλεγχο δωρεάν. Δεν έχω σκεφτεί κάτι άλλο.
karellen,
Δυστυχώς στην εποχή που ζούμε δε νομίζω ότι μπορώ οικονομικά να κάνω αγορά μικρής μηχανής ώστε να πάρω μετά μεγάλη.
ego_o_idios
03/09/2012, 21:28
8a paris ena hayabusa ke 8a tou valis petalia
den iparxi pio katalilo ergalio gia sena:lol::lol:
pantos oti paris kane mia tripa stin sela ke valtou ena giogio an8ropoi imaste den kseris pote 8a se poulisi kamia klania...:lol::lol:
akou 34 8a pari mixani mikros ise den perimenes na pas 50...:lol::lol:
Motoneos
03/09/2012, 21:38
pantos oti paris kane mia tripa stin sela ke valtou ena giogio an8ropoi imaste den kseris pote 8a se poulisi kamia klania...:lol::lol:
akou 34 8a pari mixani mikros ise den perimenes na pas 50...:lol::lol:
Μεγάλε στην αρχή τα πήρα στο κρανίο, αλλά αυτό το "an8ropoi imaste" με ξέρανε στο γέλιο, να'σαι καλά! :D
karellen
03/09/2012, 21:55
Ό,τι αποφασίσεις τότε καλορίζικο και να προσέχεις :wave2:
ego_o_idios
03/09/2012, 22:15
Μεγάλε στην αρχή τα πήρα στο κρανίο, αλλά αυτό το "an8ropoi imaste" με ξέρανε στο γέλιο, να'σαι καλά! :D
ise anixto mialo mpravo sou oxi san kati merikes edo mesa...:lol:
3. Είχε κανένας άλλος εκτός από μένα, φόβο όταν ξεκίνησε να οδηγάει μηχανή? Είναι φυσιολογικό ή είμαι ο μόνος και καλύτερα θα ήταν να το ξεχάσω?
Στα μαθήματα που έκανα πιο πολύ αγχωνόμουν πριν ή μετά το μάθημα παρά όταν ήμουν καβάλα.
1. Σίγουρα, ακόμα και με μεγάλη μηχανή, και χρόνου οικονομία θα κάνεις και καυσίμου στην πόλη. Καθώς χρόνος = καύσιμο... Καλά τα λέει ο kachius για την κατανάλωση, αλλά σταματημένο στα φανάρια το c3 του σίγουρα καίει πολύ περισσότερο τελικά.
2. Οχι, δεν είσαι μεγάλος. Είμαι 45, έμαθα να οδηγώ από Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουάριο που πήρα το δίπλωμα, τον Μάρτιο πήρα την XJ6, έχω κάνει 13000χλμ ήδη. Δεν είχα οδηγήσει ούτε παπί πρίν...
3. Αφού φοβάσαι μόνο πρίν και μετά, και όχι όσο οδηγάς, νομίζω θα σου περάσει...Απλά, να έχεις υπ'όψιν σου πως το άθλημα είναι σαφώς πιο επικίνδυνο από την οδήγηση κουτιού...για αυτό κράνη, προστασίες, κλπ, κλπ, και να έχεις υπ΄όψιν σου πως κάποια στιγμή θα πέσεις, όπως και όλοι...
ego_o_idios
03/09/2012, 22:35
1. Σίγουρα, ακόμα και με μεγάλη μηχανή, και χρόνου οικονομία θα κάνεις και καυσίμου στην πόλη. Καθώς χρόνος = καύσιμο... Καλά τα λέει ο kachius για την κατανάλωση, αλλά σταματημένο στα φανάρια το c3 του σίγουρα καίει πολύ περισσότερο τελικά.
2. Οχι, δεν είσαι μεγάλος. Είμαι 45, έμαθα να οδηγώ από Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουάριο που πήρα το δίπλωμα, τον Μάρτιο πήρα την XJ6, έχω κάνει 13000χλμ ήδη. Δεν είχα οδηγήσει ούτε παπί πρίν...
3. Αφού φοβάσαι μόνο πρίν και μετά, και όχι όσο οδηγάς, νομίζω θα σου περάσει...Απλά, να έχεις υπ'όψιν σου πως το άθλημα είναι σαφώς πιο επικίνδυνο από την οδήγηση κουτιού...για αυτό κράνη, προστασίες, κλπ, κλπ, και να έχεις υπ΄όψιν σου πως κάποια στιγμή θα πέσεις, όπως και όλοι...
na edo me to pedi na kanis parea mono na ka8este ke i dio stin idia lorida ke na perimenete na adiasi mexri tin korin8o i lorida gia na kanete sfina
na exoume ke emis mia lorida na pername...:lol::lol:
ke oxi den peftoume oloi min sas fenete fisiologiko na peftete mpori na ine ke kousouri:lol::lol:
Για μενα αν σου εχει μπει το μικροβιο και το σκεφτεσαι ηδη,πηγαινε και παρε οποιο απο τα δυο σου κανει για τη δουλεια που το θες φιλε.
Μια ζωη την εχουμε πλεον.
Προσωπικα ειχα μηδενικη εμπειρια οπως εσυ,κανεναν στο περιβαλλον μου μηχανοβιο να μου δειξει κ το πηρα κ δεν το μετανιωσα.
Κρανος κ μυαλο πανε μαζι,ωριμοτητα στον δεξι καρπο καλλιεργειται βασει αυτων που βλεπουμε στο δρομο,οποτε....do it.
Τα υπολοιπα θα τα βρειτε μεταξυ σας
boussias
04/09/2012, 08:21
Πάρε ότι θέλεις. Μία συμβουλή, πήγαινε μόλις το πάρεις και κάνε μαθήματα. πχ. level 1 στο California Superbikes. Δεν έχει σημασία τι οδηγάς. Θα μάθεις να καταλαβαίνεις τι κάνεις σωστά και τι λάθος στην μηχανή και θα είσαι πιο χαλαρός πάνω στην μοτοσυκλέτα. Μακάρι να τα είχα κάνει και εγώ μόλις είχα πάρει την πρώτη μηχανή. My 2 cents.
nikos_abel
04/09/2012, 08:39
Υπάρχουν και γεροντότεροι
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=127024 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=127024)
GIXXERAKIAS
04/09/2012, 08:56
Προχώρα άφοβα και θα είσαι μιά χαρά.;)
Μην το σκέφτεσαι καθόλου και πάρε (αφού δείς ότι είναι κομπλέ) όποια μηχανή μπορείς να κάθεσαι άνετα πάνω της και να γουστάρεις που την οδηγάς (αυτό θα το δείς μόνο με test rides).Μην κάνεις το λάθος να κοιτάς πιά είναι πιό όμορφη,πιό πολλά άλογα κτλ γιατί θα κάνεις λάθος αγορά και πεταμένα λεφτά.:wave2:
Και όχι δεν είσαι μεγάλος για δίκυκλο,δεν έχει ηλικία......:D
267373
nikos_abel
04/09/2012, 09:02
Μην κάνεις το λάθος να κοιτάς πιά είναι πιό όμορφη,πιό πολλά άλογα κτλ γιατί θα κάνεις λάθος αγορά και πεταμένα λεφτά.:wave2:
267373
+582
Τελικά δε σου είπα την άποψή μου :D
Να πάρεις μηχανάκι, δεν είσαι αρκετά μεγάλος.
Επίσεις, πιο οικονομικό θα είναι το μηχανάκι, σίγουρα, απλά ήθελα να τονίσω ότι η διαφορά δεν είναι αυτή που έχουν πολλοί "αυτοκινητόβιοι" στο μυαλό τους (το ακούω συχνά και από συναδέλφους, νομίζουν ότι οι μότο -όλες- καίνε κανά δυο λίτρα στα εκατό :D )
Εφόσον θα είσαι κέντρο αρκετά, νομίζω και εγώ το versys θα σε βολέψει καλύτερα.
Το ABS να το προτιμήσεις σαν τρελός. Δε μου "έχει χρειαστεί" ποτέ, αλλά θα είχα πολύ λιγότερες άσπρες τρίχες αν είχα abs
υγ.: κέντρο δεν πηγαίνει σχεδόν ποτέ το αυτοκίνητο, όντως, για αυτό και πετυχαίνει τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση.
devil's animal
04/09/2012, 09:55
αγορασε κατι μικρο στην αρχη και συνηθισε το βαρος, το γκαζι, το "οτι εισαι εκτεθιμενος στον κινδυνο", την κινηση κλπ...
μετα προχωρας στην αγορα καποιου μεγαλυτερο μοτοσακου...
ειναι κριμα να παρεις κατι "καλο" και να εχεις 2-3 χαζοπτωσεις επειδη υπερεκτιμησες δυνατοτητες σε καποιον τομεα που ανεφερα πιο πανω...ολοι το εχουμε παθει καποια στιγμη...
με το μικρο θα εχεις "λιγοτερα να κλαις" και σαφως λιγοτερα να διαχειριστεις πριν και μετα την οποια πτωση...
nassosxlvbros
04/09/2012, 09:56
Καλησπέρα,
Είμαι 34 χρονών και μόλις πούλησα το αμάξι μου με σκοπό να αγοράσω μηχανή. Δίπλωμα έβγαλα το Φεβρουάριο και έκανα όσα περισσότερα μαθήματα μπορούσα για να αποκτήσω και λίγο την αίσθηση. Ο λόγος που θέλω να πάρω μηχανή είναι γιατί σιχάθηκα το αυτοκίνητο μέσα στην Αθήνα (πήγαινε-έλα στη δουλειά κάθε μέρα), θέλω να κάνω και μια σχετική οικονομία και με εξιτάρει η ιδέα να οδηγάω μηχανή (και ας με φοβίζει).
Σκέφτομαι να πάρω μία Vstrom ή μία Versys 650 με το σκεπτικό να πάω και στο χωριό μου με αυτή κάποια στιγμή (π.χ. καλοκαίρι) όταν θα εξοικειωθώ με τη χρήση της. Μεταχειρισμένη εννοείται. Για τον πρώτο καιρό ευτυχώς έχω πρόσβαση σε εξοχική περιοχή με χαμηλή κυκλοφορία μπας και αποκτήσω ευχέρεια με τη μηχανή πριν τη βγάλω στην πόλη.
Καλώς όρισες και είναι μια πολύ καλή ηλικία για να πάρεις ότι θες μιας και το παιδιάρισμα του 20αχρονου έφυγε (προς το παρόν...):D
Για να σου απαντήσω:Δεν είσαι καθόλου μεγάλος για καμία δραστηριότητα (καλά,μπορεί να εξαιρείται το μπαλέτο):D Το σκεπτικό σου είναι σωστό για αρχή,μάθε τη μοτο ΚΑΛΑ,πάρτην στα χέρια σου που λέμε να μάθεις να διαχειρίζεσαι τον όγκο της,και από κει και πέρα μαθαίνεις σιγά-σιγά τη συμπεριφορά της.Ο φόβος είναι φυσιολογικός,μόνο οι τρελοί δε φοβούνται....και αν στην αρχή σε φοβίζει,προσπάθησε το φόβο αυτό να τον μετατρέπεις σε σεβασμό! σε ό,τι καβαλάς,είτε με 2,3 ή 4 τροχούς...
Κακώς ξεκίνησες με το σκεπτικό πρώτα της οικονομίας...πρώτα ξεκινάς με το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ζήτημα της ασφάλειάς σου γιατί στη μηχανή είσαι εκτεθειμένος από όλες τις απόψεις...όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις πως μια μέρα αν χαζέψεις/ξεψαρώσεις έστω και για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου θα σε πάνε ξάπλα,τόσο καλύτερα θα αμύνεσαι...έχε το στο μυαλό σου αυτό ΠΑΝΤΑ!
Μεγάλο σχολείο είναι ένα μικρό και ελαφρύ εντουράκι μέχρι 250cc-αν μπορείς να αγοράσεις ή να δανειστείς για λίγο καιρό-και οι πρώτες βόλτες/τούμπες στο χώμα που και ανώδυνες είναι,αλλά διασκεδαστικές και χρήσιμες: πάνω από όλα σου μαθαίνουν να πέφτεις και να αντιδράς.(αν έπεφτες μικρός με το ποδήλατο θα καταλαβαίνεις τι λέω)
Από κει και πέρα,με ένα καλό πακέτο εξοπλισμού (κράνος μουφάν μπότες προστατευτικά κλπ)η χρήση της μοτό γίνεται πιο ασφαλής και φυσικά η οικονομία,η ευκολία χρήσης/μετακίνησης το παρκάρισμα,και η φτηνή συντήρηση εννοείται είναι δεδομένη...:)
Άντε και καλούς δρόμους!
mixalakis
04/09/2012, 17:35
Τα μηχανάκια που θες είναι πολύ καλά, αλλά δεν θα δεις τεράστιες διαφορές στην οικονομία.
Πρέπει να ξέρεις ότι η μοτοσυκλέτα είναι ακριβό σπορ και δεν είναι η καλύτερη λύση να την πάρεις μόνο για οικονομία. Όλοι έχουν μοτοσυκλέτες επειδή τις γουστάρουν καταρχήν και για να κερδίζουν χρόνο κατά δεύτερον.
Δεν μιλάμε για παπί ή σκούτερ, αλλά για μεγάλες μοτοσυκλέτες.
Σε ενημερώνω ότι εκεί που άλλαζες λάστιχα στο κουτί κάθε 30.000χλμ. ή και παραπάνω, στην μηχανή καλό είναι να τα αλλάζεις κάθε 10.000χλμ. άντε 15.000χλμ. και κοστίζουν πολύ ακριβά. Θα θες σέρβις πιο συχνά και τα αναλώσιμα θέλουν πιο συχνή αντικατάσταση (τακκάκια, γρανάζια κτλ).
Θα σου πρότεινα να πας σε κάτι πολύ μικρό για αρχή και το καλοκαίρι αν έχεις εξοικειωθεί και θες κάτι και για ταξίδι, το αλλάζεις και παίρνεις κάτι μεγαλύτερο.
Υπάρχουν καλά μηχανάκια στα 250κ.ε., όπως το YBR.
παρε μηχανη......το θεμα ειναι ποσο θα αντεξεις .Βαλε-βγαλε κρανος ,μπουφαν,γαντια ....οχι εχει κρυο .....εχει ζεστη....βρεχει .Τελος παντων ,οι μηχανες ειναι για σιδεροκωλους.
Αν δεν εισαι του στυλ....αμαξακι,τσιγαρο,φραπεδια,ραδιοφωνο,κλιματιστικ ο........ τοτε οκ.
Οικονομια θα κανεις ,αν ειχες πριν κανα 2λιτρο αμαξι....
Για την ηλικια ποτε δεν ειναι αργα ....το θεμα ειναι πως νοιωθεις και σε τι κατασταση εισαι .........αν εισαι δλδ κουραδας και σε ποναει με το παραμικρο η μεση ,το ποδι ,το κεφαλι........ τοτε ξεχνα μηχανες
παρε μηχανη......το θεμα ειναι ποσο θα αντεξεις .Βαλε-βγαλε κρανος ,μπουφαν,γαντια ....οχι εχει κρυο .....εχει ζεστη....βρεχει .Τελος παντων ,οι μηχανες ειναι για σιδεροκωλους.
Αν δεν εισαι του στυλ....αμαξακι,τσιγαρο,φραπεδια,ραδιοφωνο,κλιματιστικ ο........ τοτε οκ.
Οικονομια θα κανεις ,αν ειχες πριν κανα 2λιτρο αμαξι....
Για την ηλικια ποτε δεν ειναι αργα ....το θεμα ειναι πως νοιωθεις και σε τι κατασταση εισαι .........αν εισαι δλδ κουραδας και σε ποναει με το παραμικρο η μεση ,το ποδι ,το κεφαλι........ τοτε ξεχνα μηχανες
+1000
Motoneos
07/09/2012, 08:51
Νομίζω ότι κάτι τέτοιο εννοείς...
http://www.youtube.com/watch?v=x74iIg4oZ94
:lol::lol::lol:
Καλησπέρα,
1) Θα κανεις οικονομια εαν παρεις κατι οικονομικο και μιλαω εκτος βενζινης ( πτωσεις - πλαστικα - ανθεκτικοτητα μοτερ - σερβις ...)
Για τα μηχανακια που αναφερεις ( με δεδομενο την απειρια σου το αμαξι θα σου ερθει οικονομικοτερο....)
2) Οχι δεν εισαι μεγαλος για να αρχισεις τον μοτοσυκλετισμο σε ηλικια....
ΕΙΣΑΙ πολυ γερος ομως για την αφορμη που πηρες για να γινεις μοτοσυκλετιστης ( απο αναγκη και οχι γιατι σου αρεσε...)
3) Οποιανου του τελειωνει ο φοβος οσα χρονια και εαν καβαλαει μηχανη μαλλον θα πρπει να ξεκαβαλησει οριστικα για το καλο του.......!!!
@ μαθηματα..... Σε εμαθαν να στεκεσαι μονο...!!!
Σαν να βαλεις παιδακι που μολις αρχισε να περπαταει και να το στειλεις στο μετρο σε ωρα αιχμης.....
Μαθηματα για την συμπεριφορα σου σε κινηση μονο εσυ ο ιδιος θα δωσεις στον εαυτο σου...!
Motoneos
07/09/2012, 20:58
ΕΙΣΑΙ πολυ γερος ομως για την αφορμη που πηρες για να γινεις μοτοσυκλετιστης ( απο αναγκη και οχι γιατι σου αρεσε...)
Αυτό το σχόλιο τι νόημα έχει? Έτσι και αλλιώς ανέφερα ότι με εξιτάρει να οδηγάω μηχανή. Αλλά και να μην είναι έτσι άμα δηλαδή θέλω να αρχίσω από ανάγκη που το πρόβλημα?
Αυτό το σχόλιο τι νόημα έχει? Έτσι και αλλιώς ανέφερα ότι με εξιτάρει να οδηγάω μηχανή. Αλλά και να μην είναι έτσι άμα δηλαδή θέλω να αρχίσω από ανάγκη που το πρόβλημα?
αν κανεις κατι απο αναγκη συνηθως δεν το κανεις καλα ;)
Motoneos
08/09/2012, 08:20
αν κανεις κατι απο αναγκη συνηθως δεν το κανεις καλα ;)
Ok, μη δώσω και έκταση στο θέμα. :)
Να πω μόνο ότι καμιά φορά άλλο η αφορμή που ξεκινάς να κάνεις κάτι και άλλο αυτό που τελικά σε κρατάει να το κάνεις για καιρό. Έτσι κι αλλιώς πριν το ξεκινήσεις δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι θα σου προσφέρει και πως θα είναι τελικά ή αν θα συνεχίσεις να το κάνεις για τον ίδιο λόγο που το άρχισες.
Δλδ μην είμαστε και τόσο αυστηροί :p:p:p
Peace (και πα να δω για μηχανές) :D:D:D
Υ.Γ. Η cbf600 τι λέει γενικά? Συγκριτικά με τη Vstrom και τη Versys.
Ok, μη δώσω και έκταση στο θέμα. :)
Να πω μόνο ότι καμιά φορά άλλο η αφορμή που ξεκινάς να κάνεις κάτι και άλλο αυτό που τελικά σε κρατάει να το κάνεις για καιρό. Έτσι κι αλλιώς πριν το ξεκινήσεις δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι θα σου προσφέρει και πως θα είναι τελικά ή αν θα συνεχίσεις να το κάνεις για τον ίδιο λόγο που το άρχισες.
Δλδ μην είμαστε και τόσο αυστηροί :p:p:p
Peace (και πα να δω για μηχανές) :D:D:D
Υ.Γ. Η cbf600 τι λέει γενικά? Συγκριτικά με τη Vstrom και τη Versys.
1)εγω απλα επεξηγησα
2)αυτο που σου ειπε δεν σου το ειπε για να σου την πει (αφου φανταζομαι ουτε καν γνωριζεστε) αλλα προφανως για να σου εφιστησει την προσοχη,δλδ για καλο δικο σου οποτε καλα κανεις και δεν δινεις εκταση.απλα κρατα το στο μυαλο σου για σενα και μονο :wave2:
υ.γ.η cbf 600 ειναι μια πολυ καλη επιλογη κατ' εμε.φιλικη προς τον αναβατη,χωρις προβληματα με στριτ χαρακτηριστικα.το β-στρομ ειναι ποιο...ον-οφφ (που δε νομιζω να σε απασχολει σε πρωτη φαση),πιο ογκωδης και μακρυα (θα προτιμουσα το cbf).το βερσυς ειναιπολυ πιο κομπακτ σε σχεση με τη β-στρομ αλλα ειναι ενα ψηλο στριτακι χωρις να εχει και τη δυναμη ψηλα του cbf το οποιο ειναι 4κυλινδρο ενω τα αλλα 2 ειναι 2κυλινδρα.
καλη αγορα και εξοπλισμο πριν το μηχανακι :wave2:
Motoneos
08/09/2012, 13:01
1)εγω απλα επεξηγησα
2)αυτο που σου ειπε δεν σου το ειπε για να σου την πει (αφου φανταζομαι ουτε καν γνωριζεστε) αλλα προφανως για να σου εφιστησει την προσοχη,δλδ για καλο δικο σου οποτε καλα κανεις και δεν δινεις εκταση.απλα κρατα το στο μυαλο σου για σενα και μονο :wave2:
υ.γ.η cbf 600 ειναι μια πολυ καλη επιλογη κατ' εμε.φιλικη προς τον αναβατη,χωρις προβληματα με στριτ χαρακτηριστικα.το β-στρομ ειναι ποιο...ον-οφφ (που δε νομιζω να σε απασχολει σε πρωτη φαση),πιο ογκωδης και μακρυα (θα προτιμουσα το cbf).το βερσυς ειναιπολυ πιο κομπακτ σε σχεση με τη β-στρομ αλλα ειναι ενα ψηλο στριτακι χωρις να εχει και τη δυναμη ψηλα του cbf το οποιο ειναι 4κυλινδρο ενω τα αλλα 2 ειναι 2κυλινδρα.
καλη αγορα και εξοπλισμο πριν το μηχανακι :wave2:
Ναι δεν παρεξηγώ. Με τη βόλτα που έκανα 2 πράγματα διαπίστωσα:
1. Το CBF1000 που καβάλησα νόμιζα ότι θα έχει πιο σκυφτή θέση οδήγησης αλλά μια χαρά μου φαίνεται (βέβαια εγώ λέω για CBF600)
2. Θέλει πολύ προσοχή όταν πας για μεταχείρα. Οι πωλητές δε δίνουν σαφείς πληροφορίες. Σε μία περίπτωση ρώτησα τον πωλητή και δεν έδωσε σαφή απάντηση και την έκανα με ελαφρά.
Οι πωλητές κρύβουν πράγματα? Μην το ξαναπείς! :lol: Υπάρχει Μ.Τ.Π.Χ. (μαθηματικός τύπος πραγματικών χιλιομέτρων) αλλά το Χιλιόμετρα που λέει το κοντέρ Χ 2 είναι σχετικά ασφαλές. Μην τους λες ότι είναι η πρώτη σου μηχανή, πάρε σκεπτικό ύφος και μην δείχνεις ενθουσιασμό. Τα παζάρια θεωρούνται δεδομένα. Δεν έχεις κανένα φίλο να σου δίνει γνώμες για να πάρεις από ιδιώτη?
Motoneos
08/09/2012, 22:47
Οι πωλητές κρύβουν πράγματα? Μην το ξαναπείς! :lol: Υπάρχει Μ.Τ.Π.Χ. (μαθηματικός τύπος πραγματικών χιλιομέτρων) αλλά το Χιλιόμετρα που λέει το κοντέρ Χ 2 είναι σχετικά ασφαλές. Μην τους λες ότι είναι η πρώτη σου μηχανή, πάρε σκεπτικό ύφος και μην δείχνεις ενθουσιασμό. Τα παζάρια θεωρούνται δεδομένα. Δεν έχεις κανένα φίλο να σου δίνει γνώμες για να πάρεις από ιδιώτη?
Τα χιλιόμετρα πάει καλά. Εδω έχουμε πλατωνικούς διαλόγους
Γρατζουνισμένα κάγκελα και φως
Ερ. Έχει πέσει η μηχανή?
Απ. Είναι πιθανό.
:lol::lol::lol: στροφή και φύγαμε.
Οπως και να έχει πριν την αγοράσω από οπουδήποτε θα πάει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Όσο για το παζάρι, έχω τόσα μετρητά, αν θες μου λες. Και τέλος.
Οπως και να έχει πριν την αγοράσω από οπουδήποτε θα πάει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Απο τους πωλητες στα εξουσιοδοτημενα συνεργια... τουτεστιν απο τη Σκυλα στη Χαριβδη... κουραγιο!!
Εγώ μετά από αρκετά μηχανάκια έχω καταλήξει στα εξής, που απλώς σου αυξάνουν κάπως τις πιθανότητες να μην φας φόλα:
Αγορά από ιδιώτη. Το "πρώτο χέρι" είναι αυτό που ψάχνω. Καταλαβαίνεις πολλά όταν βλέπεις τον (μοναδικό) ιδιοκτήτη και οδηγό της μηχανής. Βιβλίο σέρβις έχει? (όχι πως μπορεί να μην είναι συμπληρωμένο εκ των υστέρων αλλά κοίτα το). Έτσι τσεκάρεις και τα χιλιόμετρα και αν ήταν τυπικός στα σέρβις. Εγώ κρατάω πλέον μέχρι και τα τιμολόγια από το συνεργείο για τη δικιά μου. Αν έχεις γνωστό ασφαλιστή του δίνεις την πινακίδα και σου λέει αν έχει εμπλακεί σε ατύχημα. Υπόψιν ότι τα μηχανάκια πέφτουν, δεν τα πετάμε μετά. Αν δεις όμως ζημιά 2.000 ευρώ το ξανασκέφτεσαι....Τέλος έλεγχος σε μηχανικό. Αν δεν ξέρεις κανέναν πήγαινε σε αυτόν που θα την πηγαίνεις για σέρβις και πες του ότι θα γίνεις πελάτης του είτε με αυτήν τη μηχανή είτε με όποια σου πει αυτός ότι αξίζει.
Καλή επιτυχία.
Motoneos
09/09/2012, 10:42
Απο τους πωλητες στα εξουσιοδοτημενα συνεργια... τουτεστιν απο τη Σκυλα στη Χαριβδη... κουραγιο!!
Τι να κάνουμε, είμαι εγκλωβισμένος! Πάντως έχω ήδη συνεννοηθεί και έλεγχο κάνουν δωρεάν.
Εγώ μετά από αρκετά μηχανάκια έχω καταλήξει στα εξής, που απλώς σου αυξάνουν κάπως τις πιθανότητες να μην φας φόλα:
Αγορά από ιδιώτη. Το "πρώτο χέρι" είναι αυτό που ψάχνω. Καταλαβαίνεις πολλά όταν βλέπεις τον (μοναδικό) ιδιοκτήτη και οδηγό της μηχανής. Βιβλίο σέρβις έχει? (όχι πως μπορεί να μην είναι συμπληρωμένο εκ των υστέρων αλλά κοίτα το). Έτσι τσεκάρεις και τα χιλιόμετρα και αν ήταν τυπικός στα σέρβις. Εγώ κρατάω πλέον μέχρι και τα τιμολόγια από το συνεργείο για τη δικιά μου. Αν έχεις γνωστό ασφαλιστή του δίνεις την πινακίδα και σου λέει αν έχει εμπλακεί σε ατύχημα. Υπόψιν ότι τα μηχανάκια πέφτουν, δεν τα πετάμε μετά. Αν δεις όμως ζημιά 2.000 ευρώ το ξανασκέφτεσαι....Τέλος έλεγχος σε μηχανικό. Αν δεν ξέρεις κανέναν πήγαινε σε αυτόν που θα την πηγαίνεις για σέρβις και πες του ότι θα γίνεις πελάτης του είτε με αυτήν τη μηχανή είτε με όποια σου πει αυτός ότι αξίζει.
Καλή επιτυχία.
Μεγάλε! Ευχαριστώ, αυτό με τον ασφαλιστή δεν το είχα σκεφτεί! :a013::a012:
Απότι βλέπω θέλει πολυυυυυ ψάξιμο για να πέσεις σε καλή περίπτωση και σκέφτομαι μήπως τελικά είναι καλύτερο να πάρω καινούριο μεν, παλαιότερου έτους δε. Π.χ. το versys του '09 το δίνουν κάπου 6500 με μπαγκαζιέρα, συναγερμό, μανιτάρια ή κάγκελα κ κάτι ψιλά.
Κουράγιο μου!!
Ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/89138.asp) και εδώ (http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/89161.asp)
Θα σου φανούν χρήσιμα.
Καλή μελέτη.:wave2:
Motoneos
09/09/2012, 11:45
Ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/89138.asp) και εδώ (http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/89161.asp)
Θα σου φανούν χρήσιμα.
Καλή μελέτη.:wave2:
Ευχαριστώ, τα είδα και θα τα έχω υπόψη
mixalakis
09/09/2012, 21:37
Το cbf καίει αρκετά και σε κάθε περίπτωση εκτιμώ ότι το versys είναι πιο βολικό μηχανάκι.
Αν έχεις το μετρητό στο χέρι η καλύτερη λύση είναι ο ιδιώτης. Πάτε μαζί σε μηχανικό που εμπιστεύεσαι και αν το μηχανάκι δεν έχει φάει γερό τρακάρισμα και δεν έχει σοβαρό μηχανικό πρόβλημα είσαι ΟΚ. Αν θέλει μαζέματα, ο μηχανικός σου θα σου κάνει μια εκτίμηση κόστους και μπορείς να παζαρέψεις την τιμή με τον ιδιώτη.
Motoneos
09/09/2012, 22:23
Το cbf καίει αρκετά και σε κάθε περίπτωση εκτιμώ ότι το versys είναι πιο βολικό μηχανάκι.
Αν έχεις το μετρητό στο χέρι η καλύτερη λύση είναι ο ιδιώτης. Πάτε μαζί σε μηχανικό που εμπιστεύεσαι και αν το μηχανάκι δεν έχει φάει γερό τρακάρισμα και δεν έχει σοβαρό μηχανικό πρόβλημα είσαι ΟΚ. Αν θέλει μαζέματα, ο μηχανικός σου θα σου κάνει μια εκτίμηση κόστους και μπορείς να παζαρέψεις την τιμή με τον ιδιώτη.
mixalakis σε αυτό κατέληξα και εγώ σήμερα. Versys με ABS. Θα ξεκινήσω να βλέπω μηχανές και αν αξίζει τον κόπο θα το πηγαίνω σε μηχανικό. Σε πρώτη φάση θα πάω ο ίδιος να τα δω. Θα περιμένω κ λίγο καμιά βροχή να πέσουν οι τιμές.
Μόνη δυσκολία ότι δεν υπάρχουν πολλά στην αγορά.
Motoneos
11/09/2012, 09:37
Παίδες ευχαριστώ για την υποστήριξη.
Βασικά ψάχνω μεταχείρα και δε βρίσκω εύκολα σε versys με ABS στην τιμή που θέλω. Επιπλέον οι ιδιώτες λένε τα μισά στις αγγελίες και δεν είναι και τόσο αξιόπιστοι.
Γιαυτο άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να πάρω καινούριο αλλά άλλου τύπου (γιατί τα φράγκα δε φτάνουν και μπορεί να μου βάλουν δόσεις στο καινούριο). Συγκεκριμένα γλυκοκοιτάω (και το είχα σταμπάρει και από παλιά γιατί είναι όμορφο ειδικά το κόκκινο μπλε άσπρο αλλά και το μαύρο) το CBR250. Ξέρω ότι δν έχει σχέση με το Versys ή τα άλλα ON-OFF. Αλλά από κατανάλωση λένε έχει 3.6lt/100km μέγιστη.
Ερώτηση:
Ξέρει κανείς αν έχει βγάλει προβλήματα το μηχανάκι? Γενικά ότι πληροφορία δώσετε θα εκτιμηθεί δεόντως
Η χρήση όπως έχω ξαναπεί είναι 80% πόλη και το πολύ 20% εκτός αθηνών (ταξίδι να πάω και να έρθω και μετακινήσεις στον προορισμό διακοπές σβκ κλπ)
nikos_abel
11/09/2012, 09:55
Παίδες ευχαριστώ για την υποστήριξη.
Βασικά ψάχνω μεταχείρα και δε βρίσκω εύκολα σε versys με ABS στην τιμή που θέλω. Επιπλέον οι ιδιώτες λένε τα μισά στις αγγελίες και δεν είναι και τόσο αξιόπιστοι.
Γιαυτο άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να πάρω καινούριο αλλά άλλου τύπου (γιατί τα φράγκα δε φτάνουν και μπορεί να μου βάλουν δόσεις στο καινούριο). Συγκεκριμένα γλυκοκοιτάω (και το είχα σταμπάρει και από παλιά γιατί είναι όμορφο ειδικά το κόκκινο μπλε άσπρο αλλά και το μαύρο) το CBR250. Ξέρω ότι δν έχει σχέση με το Versys ή τα άλλα ON-OFF. Αλλά από κατανάλωση λένε έχει 3.6lt/100km μέγιστη.
Ερώτηση:
Ξέρει κανείς αν έχει βγάλει προβλήματα το μηχανάκι? Γενικά ότι πληροφορία δώσετε θα εκτιμηθεί δεόντως
Η χρήση όπως έχω ξαναπεί είναι 80% πόλη και το πολύ 20% εκτός αθηνών (ταξίδι να πάω και να έρθω και μετακινήσεις στον προορισμό διακοπές σβκ κλπ)
Υπέροχο μηχανάκι, άντε πάρτο γιατί εδώ και καιρό ψάχνουμε έναν να το έχει να μας πει εντυπώσεις.
Motoneos
11/09/2012, 10:14
Υπέροχο μηχανάκι, άντε πάρτο γιατί εδώ και καιρό ψάχνουμε έναν να το έχει να μας πει εντυπώσεις.
Καλά ρε Νίκο, για του κασίδη το κεφάλι με πέρασες? :lol::lol::lol: να μάθω θέλω μην το πάρω και την πάθω. :):):)
nikos_abel
11/09/2012, 10:58
Καλά ρε Νίκο, για του κασίδη το κεφάλι με πέρασες? :lol::lol::lol: να μάθω θέλω μην το πάρω και την πάθω. :):):)
Σοβαρά τώρα, όταν ρώτησα τον αντιπρόσωπο που πήρα το δικό μου αν έχει πουλήσει κανένα μου είπε :
"Ναι. Κανένα :lol:"
Αν όμως υπήρχε αυτό όταν πήρα τη δικιά μου, είχε εξαιρετικές πιθανότητες (ABS γαρ)
Motoneos
11/09/2012, 11:02
Σοβαρά τώρα, όταν ρώτησα τον αντιπρόσωπο που πήρα το δικό μου αν έχει πουλήσει κανένα μου είπε :
"Ναι. Κανένα :lol:"
Αν όμως υπήρχε αυτό όταν πήρα τη δικιά μου, είχε εξαιρετικές πιθανότητες (ABS γαρ)
Δηλαδή δεν είναι καλό? Ρωτάω σοβαρά γτ δεν έχω ακούσει κάτι για αυτό. Καταρχήν μαρέσει εμφανισιακά έχει και C-ABS και από κατανάλωση δεν τα πάει και άσχημα. Και η τιμή του τώρα καινούριο είναι 4.500-4.800
devil's animal
11/09/2012, 11:16
Δηλαδή δεν είναι καλό? Ρωτάω σοβαρά γτ δεν έχω ακούσει κάτι για αυτό. Καταρχήν μαρέσει εμφανισιακά έχει και C-ABS και από κατανάλωση δεν τα πάει και άσχημα. Και η τιμή του τώρα καινούριο είναι 4.500-4.800
4500 για 250cc???:eek::eek:
ενω μπορεις να βρεις διαμαντια στα 3-3,5 χιλιαρικα??:look:
Motoneos
11/09/2012, 11:21
4500 για 250cc???:eek::eek:
ενω μπορεις να βρεις διαμαντια στα 3-3,5 χιλιαρικα??:look:
Μακάρι να βρω διαμάντια. Αλλά να σημειώσω ότι τα 4500 αφορούν καινούρια μηχανή και δεν τα σκας μετρητά όπως στο διαμάντι. Έπειτα οταν ζητάνε το λιγότερο 4000 για versys ABS 5 ετών μεταχείρα... Βάλε και οικονομία καυσίμου (6 vs 3.6 lt/100km)
Cpt. Haddock
11/09/2012, 11:24
Μακάρι να βρω διαμάντια. Αλλά να σημειώσω ότι τα 4500 αφορούν καινούρια μηχανή και δεν τα σκας μετρητά όπως στο διαμάντι. [...]
Ναι, τα σκας με δόσεις που σημαινει οτι στην πραγματικότητα ειναι 5,500... Για ενα 250αρι που σε δυο χρονια δε θα αξιζει ουτε 2 χιλιαρικα και που θα το έχεις βαρεθει στον 1 χρονο.
Επισης, μην πολυπαιρνεις τοις μετρητοις επισημες τιμες καταναλωσης
nikos_abel
11/09/2012, 11:27
5,500... .
Πόσο; Που; Πάω να πάρω δάνειο από κει, συμφέρει.
Motoneos
11/09/2012, 11:28
Ναι, τα σκας με δόσεις που σημαινει οτι στην πραγματικότητα ειναι 5,500... Για ενα 250αρι που σε δυο χρονια δε θα αξιζει ουτε 2 χιλιαρικα και που θα το έχεις βαρεθει στον 1 χρονο.
Επισης, μην πολυπαιρνεις τοις μετρητοις επισημες τιμες καταναλωσης
Τι να πω ρε παιδιά σηκώνω τα χέρια ψηλά
devil's animal
11/09/2012, 11:33
Μακάρι να βρω διαμάντια. Αλλά να σημειώσω ότι τα 4500 αφορούν καινούρια μηχανή και δεν τα σκας μετρητά όπως στο διαμάντι. Έπειτα οταν ζητάνε το λιγότερο 4000 για versys ABS 5 ετών μεταχείρα... Βάλε και οικονομία καυσίμου (6 vs 3.6 lt/100km)
σκεψου, πλεον, οτι πολλοι δινουν το μεταφορικο τους μεσο γιατι δεν εχουν να το συντηρησουν, οχι γιατι εχει καποιο προβλημα ή θελουν να παρουν κατι αλλο καλυτερο...
ολο το car.gr ειναι γεματο καλα μηχανακια (πλην παπιων και μικρων σκουτερ) που τα σκοτωνουν για λιγα μετρητα...
επισης οταν βλεπεις σε μια αγγελια 4000€...και πας με 3400€ του το'χεις παρει και εχεις φυγει στην ωρα...σκληρο...αλλα ετσι ειναι...
Motoneos
11/09/2012, 11:41
σκεψου, πλεον, οτι πολλοι δινουν το μεταφορικο τους μεσο γιατι δεν εχουν να το συντηρησουν, οχι γιατι εχει καποιο προβλημα ή θελουν να παρουν κατι αλλο καλυτερο...
ολο το car.gr ειναι γεματο καλα μηχανακια (πλην παπιων και μικρων σκουτερ) που τα σκοτωνουν για λιγα μετρητα...
επισης οταν βλεπεις σε μια αγγελια 4000€...και πας με 3400€ του το'χεις παρει και εχεις φυγει στην ωρα...σκληρο...αλλα ετσι ειναι...
Για το μηχανάκι που έλεγα δεν υπάρχουν πολλές αγγελίες όχι μόνο στο car ούτε στη ΧΕ ούτε στο mototriti. Όσο το γιατί το πουλάνε μην είσαι και τόσο σίγουρος. Απότι είδα εγώ μικρό είναι το ποσοστό που περνάει την προφορική τηλεφωνική εξέταση (βγαίνουν πτώσεις, λίγο το φτερό θέλει, λίγο το ένα λίγο το άλλο). Άμα είναι να το πάρεις 3400 και να πρέπει να ρίξεις κ 300 ή 500 για να το φτιάξεις έτοιμο να το κυκλοφορήσεις τότε δεν το αγόρασες 3400, αλλά παραπάνω.
Και κάτι άλλο τη σήμερον ημέρα αν έχει κανείς μετρητό 3400 είναι καλύτερα να το δώσει και να μην έχει τπτ στην άκρη? ή να πάρει κάτι με αντίστοιχη αξία και να βάλει δόσεις που τελειώνουν στο φεύγα?
Σόρυ τώρα αν ξεφεύγω από το θέμα αλλά νομίζω ότι θα το έχουν (έχετε) σκεφτεί κ άλλοι
ΥΓ τελικά το cbr250 είναι καλό ή όχι? :)
Cpt. Haddock
11/09/2012, 11:46
Για το μηχανάκι που έλεγα δεν υπάρχουν πολλές αγγελίες όχι μόνο στο car ούτε στη ΧΕ ούτε στο mototriti. Όσο το γιατί το πουλάνε μην είσαι και τόσο σίγουρος. Απότι είδα εγώ μικρό είναι το ποσοστό που περνάει την προφορική τηλεφωνική εξέταση (βγαίνουν πτώσεις, λίγο το φτερό θέλει, λίγο το ένα λίγο το άλλο). Άμα είναι να το πάρεις 3400 και να πρέπει να ρίξεις κ 300 ή 500 για να το φτιάξεις έτοιμο να το κυκλοφορήσεις τότε δεν το αγόρασες 3400, αλλά παραπάνω.
Και κάτι άλλο τη σήμερον ημέρα αν έχει κανείς μετρητό 3400 είναι καλύτερα να το δώσει και να μην έχει τπτ στην άκρη? ή να πάρει κάτι με αντίστοιχη αξία και να βάλει δόσεις που τελειώνουν στο φεύγα?
Σόρυ τώρα αν ξεφεύγω από το θέμα αλλά νομίζω ότι θα το έχουν (έχετε) σκεφτεί κ άλλοι
Εαν ειναι η μια πτωση να αποκλειει το μηχανακι απο τα υποψηφια, φοβαμαι οτι δε θα βρεις ποτε. Τα μηχανακια πέφτουν, στατικα ή εν κινησει. Δε γινεται αλλιως.
Γενικώς να ξέρεις οτι σαν πρώτη μηχανη, θα την ξαπλώσεις αρκετες φορές κατω, κυριως σε μανουβρες. Καλυτερα να μαθεις σε μεταχειρισμένο. Το cbf250 ειναι καλο, αλλα ακριβο.
δες κατι τετοιο ---->http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2744890/
kostas777
11/09/2012, 22:33
ΥΓ τελικά το cbr250 είναι καλό ή όχι? :)
καλό.
http://www.youtube.com/watch?v=2lvHRMZd60M
mixalakis
11/09/2012, 23:57
Το μεταχειρισμένο θέλει υπομονή.
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν καλά versys.
Παρακαλούθα καθημερινά τις αγγελίες και θα βρεθεί η καλή ευκαιρία. Τέτοιες εποχές που πολλοί σκοτώνουν τα μηχανάκια τους είναι κρίμα να τα σκάσεις σε έμπορο που στην ακλύτερη περίπτωση θα σου κόψει 100€ από την τιμή.
Όπως είπαν και οι άλλοι φίλοι, αν πας με το μετρητό στον ιδιώτη μπορείς να πετύχεις φοβερές τιμές.
Όσο για τα σπασίματα, μηχανάκια είναι. Μια στατική πτώση, μια χαζοπτώση με λίγα χλμ όλα θα έχουν. Δεν γίνεται μετά από 6-7 χρόνια να είναι χαρτί το μηχανάκι.
Αν είναι, το πιθανότερο είναι να έπαθε μεγάλη ζημιά και να το έφτιαξαν!!
ΌΠως σου έγραψα και προηγουμένως, αν το δει μηχανικός, μην σε νοιάζουν τα φτερά κτλ.
Motoneos
12/09/2012, 08:26
Το μεταχειρισμένο θέλει υπομονή.
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν καλά versys.
Παρακαλούθα καθημερινά τις αγγελίες και θα βρεθεί η καλή ευκαιρία. Τέτοιες εποχές που πολλοί σκοτώνουν τα μηχανάκια τους είναι κρίμα να τα σκάσεις σε έμπορο που στην ακλύτερη περίπτωση θα σου κόψει 100€ από την τιμή.
Όπως είπαν και οι άλλοι φίλοι, αν πας με το μετρητό στον ιδιώτη μπορείς να πετύχεις φοβερές τιμές.
Όσο για τα σπασίματα, μηχανάκια είναι. Μια στατική πτώση, μια χαζοπτώση με λίγα χλμ όλα θα έχουν. Δεν γίνεται μετά από 6-7 χρόνια να είναι χαρτί το μηχανάκι.
Αν είναι, το πιθανότερο είναι να έπαθε μεγάλη ζημιά και να το έφτιαξαν!!
ΌΠως σου έγραψα και προηγουμένως, αν το δει μηχανικός, μην σε νοιάζουν τα φτερά κτλ.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Τα σκέφτομαι και τα ζυγίζω αυτά που λέτε.
Κατά τη γνώμη μου, πέρα από το αν είναι τρακαρισμένο και αν χρειάζεται ανταλλακτικά ο μηχανικός μπορεί να δει αν το όχημα είναι ταλαιπωρημένο και αν τα χλμ ανταποκρίνονται στο κοντέρ αλλά δε μπορεί να τα δει και όλα. Μερικά πράγματα φαίνονται μόνο πάνω στη χρήση όχι σε μια στιγμή που το ελέγχεις.
Οι τιμές που βρήκα σε αγγελίες (6 συνολικά) για versys 650 5ετίας με ABS(το θέλω καθότι νεούδι) είναι στην καλύτερη γύρω στα 4000 αρχική (τελική τιμή υπολογίζω γύρω στο 3500) με 30000-47000 χλμ. 3500 είναι ακριβό για μηχανή που πάει για 5ετία ειδικά στις μέρες μας (μάλλον δεν έχουν προσαρμοστεί οι πωλητές). Τώρα άμα είναι χτυπημένο και θέλει και λάστιχα ή σέρβις και πρέπει να ρίξω 300-500E τότε έρχεται περίπου 4000. Νομίζω ότι δε συμφέρει όταν με το καινούριο 250αρι (4500Ε) θα γλιτώνω κάθε μέρα στα καύσιμα. Συμφωνώ βέβαια ότι σαν αξία το καινούριο τη χάνει πολύ γρήγορα από οικονομικής απόψεως. Αλλά παίζει ρόλο και η ασφάλεια και η αξιοπιστία, ειδικά για νέο οδηγό όπως εγώ.
Αυτά με τα τρέχοντα δεδομένα της αγοράς.
Cpt. Haddock
12/09/2012, 08:48
3500 ακριβο για μηχανη 5ετιας? Ρε σεις, θα τρελαθούμε τελειως?
Αυτά να τα θυμάσαι, όταν το 250αρι σε ενα χρονο δε θα αξιζει ουτε 2500 χιλιαρικα και θα αναρωτιέσαι γιατι δεν το παίρνει κανενας, ενω εσυ ακομα θα πληρωνεις δόσεις.
Επίσης, η αξιοπιστία μιας μηχανης δεν έχει απαραιτητα να κανει με το αν ειναι καινουρια ή όχι, ειναι κατι που "χτιζεται" σε βαθος χρόνου.
Σα γενικότερο σχόλιο, αυτο που βλεπω τελευταία σε υποψήφιους νεους αναβατες ειναι μια τεράστια και προβληματικη αναποφασιστικότητα. Εχουν ανοιχτει πολλα θρεντς, όλα πολλων σελιδων και σε όλα ψαχνεστε, ρωτατε, το ενα σας χαλαει το αλλο σας βρωμαει, "ναι, αλλα..."
Κοιτα, η τελεια επιλογη δεν υπαρχει. Εαν εχεις αποφασισει να αγορασεις μηχανη, καντο. Όσο ψαχνεις, τοσο θα βρισκεις προβληματα. Ναι, θα κανεις και λαθη. Ναι, θα σου βγαλουν και ζημιες. Ναι, θα πας να στριψεις στο παρκινγκ και θα την ξαπλώσεις κατω. Ναι, θα πατησεις καρφι. Ναι, θα μεινεις απο μπαταρια εαν την αφηνεις εξω το χειμωνα. Ναι, θα σου βγει η αλυσιδα εαν δεν τη λαδωνεις/τεντωνεις τακτικα.
Όλα μεσα στο πρόγραμμα ειναι. Αν σε φοβιζουν, υπάρχει κι η συγκοινωνια.
για versys 650 5ετίας με ABS(το θέλω καθότι νεούδι) είναι στην καλύτερη γύρω στα 4000 αρχική (τελική τιμή υπολογίζω γύρω στο 3500) με 30000-47000 χλμ. 3500 είναι ακριβό για μηχανή που πάει για 5ετία ειδικά στις μέρες μας (μάλλον δεν έχουν προσαρμοστεί οι πωλητές).
Μάλλον δεν έχεις προσαρμοστεί με τις τιμές αγοράς δικύκλου...
jorgevaldano
12/09/2012, 09:36
Αυτά με τα τρέχοντα δεδομένα της αγοράς.
...και με την εντελώς αυθαίρετη εκτίμησή σου πως 3500Ε για Versys 5ετίας είναι ακριβό. ;)
nassosxlvbros
12/09/2012, 09:46
H κουβέντα αρχίζει και "λουπάρει"....Φίλε μοτονέε για να ξεμπερδέψεις με αυτό το βάσανο της απόφασης/επολογής,βάλε κάτω μερικά στάνταρ που έχεις και μετά όρισε εσύ τι βαρύτητα θα έχει το καθένα από αυτά:
Απόφαση βασική:
-Θέλω μηχανή για τη δουλειά/καθημερινή μετακίνηση ; (προφανώς ναι..αν και με εξυπηρετεί συνάδελφος)
Ασφάλεια χρήσης:
-Ξέρω τους κινδύνους; (ναι, μάλλον όχι,κάτι έχω ακούσει...)
-χαζεύω/αφαιρούμαι στην οδήγηση (ναι όχι σπάνια)
-έχω προετοιμαστεί για κάποια πτώση/τραυματισμό ή και ...θάνατο;(ναι-όχι)
-εμπιστεύομαι τα χέρια μου/ικανότητές μου στο χειρισμό;
-"πιάνουν τα χέρια μου" για μικροεπισκευές στη μοτό /μικρό σέρβις/βλάβες στο δρόμο; (ναι-όχι)
Ανάγκες/προτιμήσεις:
-Θέλω μηχανή για σουλατσάρισμα/βόλτα μούρη ή "εργάτη"να με πηγαίνει δουλειά σπίτι;
-Θέλω απαραίτητα πολλά κυβικά ή βολεύομαι και με παπί; (ναι-όχι)
-Ταξίδια θα κάνω συχνά,σπάνια, ή το ΚΤΕΛ είναι βολικότερο; (ναι-όχι)
και βασικά απαντάς στα εξής 2 ερωτήματα τελικά:
-Θέλω μηχανάκι για καθημερινή μετακίνηση δουλειά ψώνια κλπ.;
ή
-Θέλω όλα αυτά και αραιά και που κάνα ταξιδάκι (μία για όλα δηλαδή);
Το λοιπόν...
Ζύγισε τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης και πράξε ανάλογα,σταμάτα να ρωτάς μοντέλα και πάρε σβάρνα τις αντιπροσωπείες και ανάλογα τη τσέπη σου αποφάσισε...γνώμη μου και με τα δεδομένα της εποχής, ΜΗΝ πάρεις μεγάλη μηχανή αν δε σου χρειάζεται πραγματικά!Αν πιάνουν τα χέρια σου κάνε μόνος σου τα μικρά σέρβις και έχε υπ'όψιν σου πως και τα μικρά μηχανάκια (250-400cc) κάνουν ταξιδάκια άνετα μία στο τόσο. :)
Καλό ψάξιμο!
Μία ακόμα παράμετρος, είναι πως, καθώς είναι το πρώτο σου μηχανάκι, όσο και αν το έχεις φανταστει ότι είναι το στυλ που θες (εμφάνιση, θέση οδήγησης, δυνατότητες, κινητήρας κτλ) είναι αρκετά πιθανό να αλλάξεις 2-3 φορές γνώμη (βλέπε: μηχανάκι) μέχρι να καταλήξεις σε αυτό που πραγματικά σε βολεύει.
Δε μπορείς να ξέρεις τι θέλεις πρωτού ξεκινήσεις.
Υπάρχει πάντα και η πιθανότητα το πρώτο που θα πάρεις να σου ταιριάξει και να το κρατήσεις για χρόνια όντας χαρούμενος, αλλά συγκριτικά είναι αρκετά μικρότερη.
Μήπως να εξέταζες και την πιθανότητα να πάρεις κάτι φθηνότερο για αρχή με σκοπό να δεις τι σου ταιριάζει (και να μάθεις πάνω του) και ύστερα να κάνεις μια πιο συνειδητή επιλογή.
Ξέρω, ωραία τα λέω, αλλά δεν πληρώνω εγώ. Αν όμως πάρεις κάτι που θα σου στοιχίσει 1500-2000 (πχ το CB που έβαλε ο trooper παραπίσω, ή σαν της υπογραφής μου), σε κανά χρόνο πάλι τόσο θα το δίνεις πάνω κάτω.
Τώρα, δε ξέρω αν και κατά πόσο είναι εύκολο να βρεθεί κάτι με ABS σε αυτά τα χρήματα.
Ίσως σε μικρότερα σκουτεροειδή? (πχ honda SH 150)
+1000 σε ολους τους απο πανω.
nassosxlvbros
12/09/2012, 10:00
Δες και κάτι σαν αυτό...και "μηχανή" και φτηνό,και αξιόπιστο....http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/2726543/
Motoneos
12/09/2012, 10:00
nassosxlvbros και kachius
ευχαριστώ ήταν διαφωτιστικές οι παρεμβάσεις σας :winka:
nassosxlvbros
13/09/2012, 10:39
nassosxlvbros και kachius
ευχαριστώ ήταν διαφωτιστικές οι παρεμβάσεις σας :winka:
Όσο διαφωτιστικές και νάναι,είναι απλά προτάσεις...την τελική επιλογή θα την κάνεις εσύ μπορεί της ίδιας λογικής μπορεί και όχι,αρκεί όμως να τηρείς κάποιες βασικές σου αρχές όπως ασφάλεια ευκολία χρήσης και συντήρησης,και κόστος..Ε,τώρα αν σου αρέσει κιόλας αυτό που βλέπεις κάθε πρωί αγγίζεις το τέλειο...;)
Τα χιλιόμετρα πάει καλά. Εδω έχουμε πλατωνικούς διαλόγους
Γρατζουνισμένα κάγκελα και φως
Ερ. Έχει πέσει η μηχανή?
Απ. Είναι πιθανό.
:lol::lol::lol: στροφή και φύγαμε.
Οπως και να έχει πριν την αγοράσω από οπουδήποτε θα πάει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Όσο για το παζάρι, έχω τόσα μετρητά, αν θες μου λες. Και τέλος.
Εγώ στην θέση σου θα εκτιμούσα έναν πωλητή που λέει ότι είναι πιθανό να έχει πέσει η μηχανή...δεν μπορεί να σου πει ότι έχει πέσει, να πουλήσει θέλει, αλλά δεν σου λέει και όχι. Ισως δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος. Δεν υπάρχει μηχανή που να μην έχει πέσει. Το θέμα είναι τι πτώση είχε και με πόσα...
Ξεκίνα με την λογική ότι η μεταχείρο μηχανή ΣΙΓΟΥΡΑ έχει πέσει, και όσο περισσότερα χλμ έχει πάνω αλλά και όσο περισσότερα χέρια έχει αλλάξει, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα πτώσης. Όμως, η πτώση δεν είναι απαραίητα καταστροφική για μια μηχανή.
Υπάρχουν άλλοι φίλοι εδώ με γνώσεις σε αυτό το θέμα πολλές. Γνώμη μου...δύσκολα μηχανή δεν έχει πέσει.
Καλή αγορά και πάντα όρθιος.
Motoneos
14/09/2012, 08:28
Εντάξει παιδιά έχω αποφασίσει τι θα πάρω. Πάω να δω εξοπλισμό κρανομπουφανομποτογαντα. Σας ευχαριστώ όλους.
nassosxlvbros
14/09/2012, 08:30
Καλημέρα,
Επιτέλους! άντε τέλειωνε και βάλε φωτό! Καλοτάξιδος!:)
Άντε με το καλό! :D
Καλοτάξιδος και πάντα όρθιος!
Cpt. Haddock
14/09/2012, 09:27
Εντάξει παιδιά έχω αποφασίσει τι θα πάρω. Πάω να δω εξοπλισμό κρανομπουφανομποτογαντα. Σας ευχαριστώ όλους.
:a25::a25::a25::a25::a25:
nikos_abel
14/09/2012, 10:35
:a25::a25::a25::a25::a25:
Κάτσε καλά, Τζορτζ Εσ Πι δεν πήρε ακόμα :p
Θα μας απαλλάξεις και από την περιέργεια που μας τρώει κάποια στιγμή έ?! :D
Motoneos
14/09/2012, 11:50
edit by TROOPER
Θα μας απαλλάξεις και από την περιέργεια που μας τρώει κάποια στιγμή έ?! :D
Μόλις το πάρω θα σας ενημερώσω. Για να μην μένεις σε αγωνία πάντως θα σου πω ότι για λόγους οικονομίας απέκλεισα τη Hayabusa :cool:
Κάτσε καλά, Τζορτζ Εσ Πι δεν πήρε ακόμα :p
εισαι ανενημερωτος. ;)
nikos_abel
15/09/2012, 14:20
εισαι ανενημερωτος. ;)
Τι, που, πως, πότε !!!!!!!!!
Τι, που, πως, πότε !!!!!!!!!
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=130685
Motoneos
15/09/2012, 16:48
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=130685
:uplate::uplate: Μα τους χίλιους κεραυνούς!!!! TROOPER BMW δε θα έπαιρνα ούτε να μου την έκαναν δώρο, ούτε μεταχειρισμένη, ούτε καινούρια, ούτε υπό μελέτη, ούτε υπό σύλληψη στην φαντασία του σχεδιαστή.
Α! όσο για τις τιμές σε αγγελίες από ιδιώτες που τρωγώμασταν προ σελίδων :D παραθέτω το εξής:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=130750&page=4&p=2233484&viewfull=1#post2233484
ελπίζω να έκανα σωστά την παραπομπή :lol::lol::lol::lol::lol:
:uplate::uplate: Μα τους χίλιους κεραυνούς!!!! TROOPER BMW δε θα έπαιρνα ούτε να μου την έκαναν δώρο, ούτε μεταχειρισμένη, ούτε καινούρια, ούτε υπό μελέτη, ούτε υπό σύλληψη στην φαντασία του σχεδιαστή.........
γιατι?εχει βγαλει πολυ καλα μηχανακια.το ντακαρ ας πουμε η το 650gs γιατι να μην το επαιρνες?
Motoneos
15/09/2012, 17:07
γιατι?εχει βγαλει πολυ καλα μηχανακια.το ντακαρ ας πουμε η το 650gs γιατι να μην το επαιρνες?
Δεν τους θεωρώ καλούς σχεδιαστές στο συνολικό αποτέλεσμα. Προσωπική γνώμη δηλαδή. :) Δε διαφωνώ ότι θα έχουν βγάλει καλά μηχανάκια αλλά δε θα τους προτιμούσα. Γιαυτό είχα και εγώ αποκλείσει τη BMW GS650 από τα 650άρια που επέλεξα να δω αρχικά.
Δεν τους θεωρώ καλούς σχεδιαστές στο συνολικό αποτέλεσμα. Προσωπική γνώμη δηλαδή. :) Δε διαφωνώ ότι θα έχουν βγάλει καλά μηχανάκια αλλά δε θα τους προτιμούσα. Γιαυτό είχα και εγώ αποκλείσει τη BMW GS650 από τα 650άρια που επέλεξα να δω αρχικά.
πασο.περι ορεξεως...:)
Motoneos
24/09/2012, 09:18
Δε με λέτε ρε παιδιά, δε θέλω να βγω εκτός τόπικ, αλλά για κράνος έχω φορέσει Shoei xr1100 και Arai Chaser και viper. Η μέτρηση του κεφαλιού έδειξε 57 κ κάτι εκατοστά και ξεκίνησα να δοκιμάζω σε medium. Η εφαρμογή του ήταν άνετη, αλλά κουνώντας το κεφάλι δεξιά αριστερά το κράνος κουνιότανμ σχετικά εύκολα, πόσο μάλλον σε πρόσκρουση. Έτσι δοκίμασα σε όλους τους τύπους που ανέφερα και το small. Αυτό αγκάλιαζε όλο το κεφάλι μου από πίσω μέχρι μπροστά και ένιωθα μια ελαφρά πίεση στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού και πλάγια, δεν ξέρω αν θα γινόταν ενοχλητική αν το φόραγα κανά μισάωρο και βάλε. Οι πωλητές της SHoei και Arai (στις αντιπροσωπείες) μου είπαν να πάρω καλύτερα το small. Ξέρω ότι δεν είστε στο κεφάλι μου αλλά τι προτείνετε?
το κρανος πρεπει να εδραζεται στο τριχωτο της κεφαλης (αν ειναι τριχωτο δλδ :lol: ) χωρις να πιεζει.αν ειναι οκ το ''στεφανι'' αλλα παιζει στα μαγουλα,παρε μεγαλυτερα μαγουλα και δοκιμασε.οχι μικροτερο νουμερο.:wave2:
Motoneos
24/09/2012, 11:19
το κρανος πρεπει να εδραζεται στο τριχωτο της κεφαλης (αν ειναι τριχωτο δλδ :lol: ) χωρις να πιεζει.αν ειναι οκ το ''στεφανι'' αλλα παιζει στα μαγουλα,παρε μεγαλυτερα μαγουλα και δοκιμασε.οχι μικροτερο νουμερο.:wave2:
Τo Μ ένιωθα ότι δεν πιάνει το κεφάλι καλά από το κούτελο ως πίσω. Στο S αυτή την περιοχή την αγκάλιαζε καλύτερα. Αυτό και στο Arai και στο SHOEI. Μάλλον S θα πάρω... ευχαριστώ!
Τo Μ ένιωθα ότι δεν πιάνει το κεφάλι καλά από το κούτελο ως πίσω. Στο S αυτή την περιοχή την αγκάλιαζε καλύτερα. Αυτό και στο Arai και στο SHOEI. Μάλλον S θα πάρω... ευχαριστώ!
κατι τελευταιο.δεν κανουν ολα τα κρανη για ολα τα κεφαλια.φροντισε να μη σε πιεζει περιμετρικα του κεφαλιου.αν σε πιεζουν τα αραι και τα σοει δες αλλες μαρκες.
Motoneos
25/09/2012, 20:13
κατι τελευταιο.δεν κανουν ολα τα κρανη για ολα τα κεφαλια.φροντισε να μη σε πιεζει περιμετρικα του κεφαλιου.αν σε πιεζουν τα αραι και τα σοει δες αλλες μαρκες.
Ευχαριστώ Trooper, ξαναδοκίμασα το S και μου έρχεται κ@πότ@ :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Ευχαριστώ Trooper, ξαναδοκίμασα το S και μου έρχεται κ@πότ@ :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
οταν ελεγα αλλες μαρκες δεν εννοουσα durex,duo κλπ...:cry: