View Full Version : Αναποφασιστη αγορα
Bradipous
06/09/2012, 14:55
Λοιπον σκεφτομαι να παρω κατι αλλα δεν ξερω τι! Επισης κατα πασα πιθανοτητα η αγορα της μοτο θα γινει το ερχομενο καλοκαιρι.
Καταρχην να πω ορισμενα πραγματα για να σας κατατοπισω και επειτα περιμενω να ακουσω τις γνωμες σας.
-Μεταχειρισμενο κατα πασα πιθανοτητα, ισως κατα 100%.
-Χρηση κυριως εκτος πολης σε μεγαλες αποστασεις, αλλα και για μεσα στην πολη (λιγοτερο βεβαια).
-Χρηση ολο τον χρονο (ισως οχι στο χιονι αλλα και παλι παιζεται).
-Περισσοτερο βεβαια γερνω προς την χωρα του ανατελλοντος ηλιου, χωρις να ειναι απολυτο (κυριως λογο χαμηλοτερης τιμης και ευκολοτερης μεταπωλησης)
-Επισης! Να ειναι σχετικα οικονομικο (σε καταναλωση).
-Βασικα σκεφτομαι κατι μεχρι 600, οχι μεγαλυτερο.
Τωρα οσον αφορα το μπατζετ το υπολογιζω στα 3500€ (περιπου).
Ακουω γνωμες!!! (αν ειναι δυνατον να ειναι και λιγο τεκμηριωμενες) :D
Strom (de xreiazete tekmiriwsi)
RizlaPlusPlus
06/09/2012, 15:59
Strom (de xreiazete tekmiriwsi)
+600
chr1s_86
06/09/2012, 16:17
Επίσης: ER-6, Diversion (XJ6) και Hornet (που είναι και επίκαιρο :lol:)
transalp 650 η 700
v-strom 650
versys 650
bmw f650gs
εγω αυτα τα μηχανακια τα χαρακτηριζω τουριστικα ον-οφ! συνεπως τα θεωρω ως τα πιο καταλληλα μηχανακια για τη χρηση που θες η και γενικα για χρηση στην ελλαδα!
notakos600
06/09/2012, 16:38
Επίσης: ER-6, Diversion (XJ6) και Hornet (που είναι και επίκαιρο :lol:)
Τα XJ, DIVERSION, γυμνά κλπ ψάξτα λίγο γιατί παίζουν και προσφορές από YAMAHA που τα βρίσκεις φθηνότερα(!) από μεταχειρισμένα που αγοράστηκαν πριν τη προσφορά.
Bradipous
06/09/2012, 17:29
Καταρχην σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. :beer:
Για γυμνο δεν θελω, οχι πως δε μου αρεσουν, απλα προσωπικα τα θεωρω απο τα πιο αντι-πρακτικα μηχανακια και πως ειναι μονο για μουρη μεσα στην πολη (και σε ταξιδι σε κουραζουν και δεν μπορεις να τα εκμεταλευτεις οσο μπορουν να αποδοσουν).
Για ον-οφ ειπα και εγω αλλα θα προτιμουσα κατι σε πιο σπορ οποτε και σκεφτηκα για φειζερ σ2, που μου αρεσει και περισσοτερο. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν εχουν αξιολογη διαφορα στα εξοδα (σερβις - καταναλωση) ενα στρομ πχ με ενα φειζερ.
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν εχουν αξιολογη διαφορα στα εξοδα (σερβις - καταναλωση) ενα στρομ πχ με ενα φειζερ.
Σκέψου μόνο τη κατανάλωση & στη συνέχεια το service σε ένα τετρακίλινδρο και ένα δικύλινδρο.
Bradipous
06/09/2012, 17:46
Σκέψου μόνο τη κατανάλωση & στη συνέχεια το service σε ένα τετρακίλινδρο και ένα δικύλινδρο.
Ναι σιγουρα το φειζερ θα ειναι πιο πολυδαπανο σε ολα του, ομως αυτη η διαφορα ειναι μεγαλη; Γιατι παρολο που ειναι 4κυλινδρο το ενα και το αλλο δικυλινδρο δεν σημαινει πως και τα κοστη θα ειναι διπλασια. Μπορεις να αναφερεις ενδεικτικα τα σερβις για τ ενα και για το αλλο;
Ναι σιγουρα το φειζερ θα ειναι πιο πολυδαπανο σε ολα του, ομως αυτη η διαφορα ειναι μεγαλη; Γιατι παρολο που ειναι 4κυλινδρο το ενα και το αλλο δικυλινδρο δεν σημαινει πως και τα κοστη θα ειναι διπλασια. Μπορεις να αναφερεις ενδεικτικα τα σερβις για τ ενα και για το αλλο;
Για το fazer δε ξέρω να σου πω, μιας και δε το είχα ποτέ. Vstorm όμως που έχουν πολλοί φίλοι, με ένα 60αρι είσαι jet. Το ίδιο ισχύει και για το f650gs που είχα. Όταν βάλεις και τις βαλβίδες, αν και εφόσον χρειαστούν (στο 650gs μονοκύλινδρο με 75000 χιλιόμετρα, είχε χρειαστεί ρύθμιση μόνο μια φορά), να φτάσεις το 150αρι.
p.s Δε πάμε στις αντιπροσωπίες να μας πιάνουν τα απαυτά, αλλά αγοράζουμε μόνοι λαδάκια και κάνουμε τη δουλειά κάθε 5000 χιλιόμετρα μόνοι.
Bradipous
06/09/2012, 18:08
Δε πάμε στις αντιπροσωπίες να μας πιάνουν τα απαυτά, αλλά αγοράζουμε μόνοι λαδάκια και κάνουμε τη δουλειά κάθε 5000 χιλιόμετρα μόνοι.
Ειπα και εγω μονο 60;;; Αμα το πηγαινες σε αντιπροσωπια το 60αρι θα ηταν μονο τα εργατικα.
Επομενως τα αναλωσιμα βγενουν στα 60 ετσι; (λαδια φιλτρα κλπ) Α! και τι καταναλωση εχουν περιπου;
Ειπα και εγω μονο 60;;; Αμα το πηγαινες σε αντιπροσωπια το 60αρι θα ηταν μονο τα εργατικα.
Επομενως τα αναλωσιμα βγενουν στα 60 ετσι; (λαδια φιλτρα κλπ)
Το 60αρι ήταν χονδρική. Σε 800 gs αλλαγή λαδιών φίλτρου από εμένα 42 euros.
Bradipous
06/09/2012, 18:15
Ενταξει μια χαρα ειναι οι τιμες του, καποιος με φειζερ μπορει να πει και αυτος κατι;
Επισης κατι που ηθελα να ρωτησω απο την αρχη (αν και το αποφυγα για να μην με φατε, αλλα και γιατι δεν τα πολυπαω) ηταν για σκουτερ. Τι λετε; Αξιζει; Το αναφερω μονο και μονο λογο χωρων και προστασιας απο καιρικα φαινομενα.
Manalishi
06/09/2012, 18:20
TDM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bradipous
06/09/2012, 18:25
αμα ειναι να φτασω στα 1000cc χωρις δευτερη σκεψη παω για τον τιγρη. :smokin:
Γιατί βιάζεσαι; Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, που θα το πάρεις, θα έχεις αλλάξει 42 φορές γνώμη...
Bradipous
06/09/2012, 19:33
Γιατί βιάζεσαι; Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, που θα το πάρεις, θα έχεις αλλάξει 42 φορές γνώμη...
Πρωτον δεν αλλαζω γνωμη απλα μπορει να συμπεριλαβω και καποια ακομη μηχανακια στις επιλογες μου
δευτερον για να εχω κατι κατα νου και να ειμαι καπου προσανατολισμενος
και τριτον ισως να παρω και πιο νωρις.
kostas777
06/09/2012, 20:46
Για γυμνο δεν θελω, οχι πως δε μου αρεσουν, απλα προσωπικα τα θεωρω απο τα πιο αντι-πρακτικα μηχανακια και πως ειναι μονο για μουρη μεσα στην πολη (και σε ταξιδι σε κουραζουν και δεν μπορεις να τα εκμεταλευτεις οσο μπορουν να αποδοσουν).
εγώ με το cb-1 πάω σε ευθείες σταθερά 140+ και κανένα πρόβλημα. παίρνεις καλό κράνος, βάζεις και tank bag, ξαπλώνεις επάνω το κεφάλι και παίρνεις και έναν υπν..εεε δηλαδή δεν κουράζει όσο νομίζεις και μη νομίζεις ότι με ένα ονόφφ θα πας πιο ξεκούραστα. με τον κλέοπα έτρωγα τον αέρα σαν καρπαζιές στο σβέρκο, ανυπόφορος. με το naked άμα πας και ψαρακωμένος είσαι με 190+ και δεν παίρνεις χαμπάρι. (βέβαια έχω και κλιπονς, γιαυτό). για το «μούρη στην πόλη», εκτός αν μιλάς για τα ζίτα, δεν το νομίζω. οπότε πάρε cb-1 :eek::lol:
gixxerpap
06/09/2012, 20:51
αμα ειναι να φτασω στα 1000cc χωρις δευτερη σκεψη παω για τον τιγρη. :smokin:
αν είναι να φτάσεις στα 1000, πάρε ένα bandit 1250.
δώσε μας ένα εύρος τιμής, να μας βοηθήσεις λίγο...
και τι έχεις οδηγήσει μέχρι τώρα
αν είναι να φτάσεις στα 1000, πάρε ένα bandit 1250.
δώσε μας ένα εύρος τιμής, να μας βοηθήσεις λίγο...
και τι έχεις οδηγήσει μέχρι τώρα
3500 eipe pap ;)
gixxerpap
06/09/2012, 21:04
3500 eipe pap ;)
ε τότε bmw f650 gs αν θές κάτι παντός καιρού-εδάφους-συνθηκών που να μην καίει.
Αν θέλεις κάτι πιο σπόρ και αντέχεις λίγο υψηλότερη κατανάλωση (και πιθανότατα λίγα παραπάνω χλμ στο οδόμετρο), CBR 600 F.
RizlaPlusPlus
06/09/2012, 22:59
Ενταξει μια χαρα ειναι οι τιμες του, καποιος με φειζερ μπορει να πει και αυτος κατι;
Επισης κατι που ηθελα να ρωτησω απο την αρχη (αν και το αποφυγα για να μην με φατε, αλλα και γιατι δεν τα πολυπαω) ηταν για σκουτερ. Τι λετε; Αξιζει; Το αναφερω μονο και μονο λογο χωρων και προστασιας απο καιρικα φαινομενα.
Συμφωνα με τη μεθοδο του sniper (που αυτη ακολουθω), τα σερβις μου ειναι λιγα παραπανω απο το βεστρωμ. Αν πρεπει να αλλαξω τακακια και μπουζια μαζι δλδ, κανα κατοσταρι, 120αρι το θελω. Τακακια ομως δεν εχω αλλαξει εδω και 25.000χλμ! Αυτο που εχω καταλαβει σαν διαφορα κοστους με φιλους ονοφαδες ομως, ειναι τα λαστιχα...
Bradipous
06/09/2012, 23:51
Μαιστα. Απο οτι καταλαβα επομενως τα περισσοτερα 600αρια εχουν τα ιδια εξοδα πανω κατω χωρις σημαντικες διαφορες.
για το «μούρη στην πόλη», εκτός αν μιλάς για τα ζίτα, δεν το νομίζω. οπότε πάρε cb-1
ναι οταν λεω γυμνο εννοω fz, xj, Z, hornet κλπ. δηλαδη λες να μην τα φοβηθο τα γυμνα;
Αν θέλεις κάτι πιο σπόρ και αντέχεις λίγο υψηλότερη κατανάλωση (και πιθανότατα λίγα παραπάνω χλμ στο οδόμετρο), CBR 600 F.
Ωραιο δεν λεω αλλα και παλι προτημω το φειζερ (ειναι και το γιαμαπα βλεπεις στη μεση που με οθει κατα κει αλλα και παλι προσωπικα μου αρεσει περισσοτερο)
Motoneos
07/09/2012, 09:09
Αυτο που εχω καταλαβει σαν διαφορα κοστους με φιλους ονοφαδες ομως, ειναι τα λαστιχα...
Δηλαδή?
RizlaPlusPlus
07/09/2012, 11:39
Δηλαδη εγω το 300αρι το εχω στο τσεπακι καθε φορα που βαζω λαστιχο. Για τα ονοφ ας απαντησουν οι καταληλλοι... :)
Aσε μας ρε συ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μα καλα γιατι κανείς δεν έχει αναφέρει μέχρι στιγμής το bandit 650 to οποίο όπως αποδείχτηκε σε άλλο thread τα πατάει :lol:όλα???????
Πέρα από τη πλάκα, το μηχανάκι είναι απίστευτα ολοκληρωμένο, με χαμηλή κατανάλωση και πραγματικό σκυλί, φτου φτου μη το ματιάσω!!!!!!!και το βρίσκεις άνετα πλέον στα λεφτά που λες!!!:wave2:
RizlaPlusPlus
07/09/2012, 14:13
Aσε μας ρε συ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μα καλα γιατι κανείς δεν έχει αναφέρει μέχρι στιγμής το bandit 650 to οποίο όπως αποδείχτηκε σε άλλο thread τα πατάει :lol:όλα???????
Πέρα από τη πλάκα, το μηχανάκι είναι απίστευτα ολοκληρωμένο, με χαμηλή κατανάλωση και πραγματικό σκυλί, φτου φτου μη το ματιάσω!!!!!!!και το βρίσκεις άνετα πλέον στα λεφτά που λες!!!:wave2:
Στο προσφατο ποστ που αναφερεις κι εσυ αποδειχτηκε πως αν δεν εχεις χρονια εμπειρια σε 1000αρι SS, δεν αντεχεις να οδηγησεις τοσο γρηγορο μηχανακι (δυστυχως). Για ολα τα υπολοιπα (σε πιο αργους ρυθμους φυσικα), τα κανει και το fazer...
chr1s_86
07/09/2012, 14:21
... το bandit 650 to οποίο όπως αποδείχτηκε σε άλλο thread τα πατάει :lol:όλα???????
Bandit 650 VS Hornet 600 το επόμενο thread ! :lol::lol::lol:
Bandit 650 VS Hornet 600 το επόμενο thread ! :lol::lol::lol:
κι ενα astrea grand βαλε καπου να παιζει ρε!:lol:
kostas777
07/09/2012, 16:37
ναι οταν λεω γυμνο εννοω fz, xj, Z, hornet κλπ. δηλαδη λες να μην τα φοβηθο τα γυμνα;
μια χαρά είναι τα γυμνά και μαλακία που τα λένε έτσι. κανονικά πρέπει να λένε τα άλλα «ντυμένα».
Bradipous
07/09/2012, 17:13
μια χαρά είναι τα γυμνά και μαλακία που τα λένε έτσι. κανονικά πρέπει να λένε τα άλλα «ντυμένα».
Ναι η αληθεια ειναι προκαλουν αποκαλοντας τα γυμνα!
CBR 600 F και Fazer είναι μια χαρά επιλογές όπως σε κόβω.
Έχω το FZS600 του '01 και πάνω κάτω κάνουμε την ίδια χρήση.
Προβλήματα δν έχουν κανένα και βαλβίδες χρειάζεσαι κάθε 50000 και αυτό προεραιτικά.Εμένα μικροδιορθώσεις ήθελε όταν έγινε.Έξοδα επίσης δν έχεις.Η μόνη σημαντική διαφορά σε έξοδα για μένα,με δεδομένο ότι τις περισσότερες δουλειές τις κάνεις μόνος σου,σε σχέση με ένα on-οff είναι τα λάστιχα.
Στα δρόμου πονάει λίγο παραπάνω όταν βγάζεις 300Ε κάθε φορά από την τσέπη.
Bradipous
14/10/2012, 23:45
CBR 600 F και Fazer είναι μια χαρά επιλογές όπως σε κόβω.
Έχω το FZS600 του '01 και πάνω κάτω κάνουμε την ίδια χρήση.
Προβλήματα δν έχουν κανένα και βαλβίδες χρειάζεσαι κάθε 50000 και αυτό προεραιτικά.Εμένα μικροδιορθώσεις ήθελε όταν έγινε.Έξοδα επίσης δν έχεις.Η μόνη σημαντική διαφορά σε έξοδα για μένα,με δεδομένο ότι τις περισσότερες δουλειές τις κάνεις μόνος σου,σε σχέση με ένα on-οff είναι τα λάστιχα.
Στα δρόμου πονάει λίγο παραπάνω όταν βγάζεις 300Ε κάθε φορά από την τσέπη.
Να σαι καλα και εγω εκει κλεινω περισσοτερο σε κανα S2 ;)
akis_trevor
14/10/2012, 23:53
πολυ καλο μηχανακι το fazer,οντως το κακο με τα street ειναι αυτο με τα λαστιχα.στα σερβις ειναι+ 2 μπουζι οταν θελουν αλλαγη.τιμιο μηχανακι.κοιτα και cbf 600.πιο στρωτο και ηρεμο απτο fazer.