PDA

View Full Version : AO Διόδια Κηφισσού, σήμερα 11/09/2012

Σελίδες : 1 [2]

BLiTzER
13/09/2012, 18:00
Στην Αγγλια έχει.
Στη Γαλλια έχει
Στην Ιταλια σε σκιζουν
Ελβετία/Αυστρια εχει βινιετες.

Η Αγγλία έχει διόδια μόνο σε μεγάλες γέφυρες και σήραγγες. Ίσως και σε ένα αυτοκινητόδρομο. 4 χρόνια εκεί, δεν πέτυχα ούτε ένα. Επίσης, οι μοτοσυκλέτες δεν πληρώνουν διόδια ΠΟΥΘΕΝΑ.

Στις υπόλοιπες χώρες δεν έχω ζήσει, αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι δεν επικρατεί η κατάσταση της Ελλάδας.

Τέλος, φυσικά και θα περάσω μαζί με αυτοκίνητο ή οποιονδήποτε άλλον πληρώνει (πάντα με σεβασμό και χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα). Ο ΜΟΝΟΣ λόγος είναι ότι βαριέμαι να κατεβαίνω για να στείλω τη μπάρα στο διάολο. Αν χωράω με κατεβασμένη μπάρα, περνάω έτσι.

Cpt. Haddock
13/09/2012, 18:13
Στις υπόλοιπες χώρες δεν έχω ζήσει, αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι δεν επικρατεί η κατάσταση της Ελλάδας.

Ε, προφανως, μην τα ξαναλεμε.

Δεν ειχαν ενα Σουφλια να φτιαξει ηλιθιες συμβασεις (με οικονομικα δεδομενα του 2006), να σαλαμοποιήσει τους δρομους σε κομματια και να φτασεις να εχεις 11 μετωπικους σταθμους διοδιων απο Αθηνα ως Θεσσαλονικη.

Στην Ιταλια σε σκιζουν τιμολογιακα, αλλα τουλαχιστον παιρνεις το χαρτακι στην Ανκονα και πληρωνεις στο Μπολτζάνο, οχι αυτο το χτικιο εδω, καθε 50 χλμ σχεδον σταματα-ξεκινα.

Ουτε καν το ίδιο e-pass δεν μπορεις να εχεις... :a31:

radd
13/09/2012, 18:16
Οι αναφορές στην "τυποεκδοτική" είναι εκτός τόπου και χρόνου, (αλλά και "εντός" να ήταν αφορούν επιφανειακές "αναλύσεις" επιπέδου "ΒΗΜΑ" και "ΜEGA", η πραγματικότητα έχει λίγο βάθος)...
Πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν και για το "δωρεάν" και για τη "νομιμότητα" και την "ηθική" των διοδίων αλλά είναι πολυυυυυυ βαρετό και κουραστικό.
Όποιος γουστάρει να πληρώνει διόδια (και όχι μόνο) πάντως, είναι ελεύθερος να το κάνει. :smokin:
Αν επιμένει όμως πως πρέπει να πληρώνω κι εγώ, τα συγκεκριμένα διόδια, στη συγκεκριμένη χώρα, για τους συγκεκριμένου λόγους, τότε η απάντηση είναι: :a36:

devil's animal
13/09/2012, 18:20
Ε, προφανως, μην τα ξαναλεμε.

Δεν ειχαν ενα Σουφλια να φτιαξει ηλιθιες συμβασεις (με οικονομικα δεδομενα του 2006), να σαλαμοποιήσει τους δρομους σε κομματια και να φτασεις να εχεις 11 μετωπικους σταθμους διοδιων απο Αθηνα ως Θεσσαλονικη.

Στην Ιταλια σε σκιζουν τιμολογιακα, αλλα τουλαχιστον παιρνεις το χαρτακι στην Ανκονα και πληρωνεις στο Μπολτζάνο, οχι αυτο το χτικιο εδω, καθε 50 χλμ σχεδον σταματα-ξεκινα.

Ουτε καν το ίδιο e-pass δεν μπορεις να εχεις... :a31:

παρ'ολες αυτες τις μ@λακιες ομως, τις οποιες παραδεχεσαι (και καλα κανεις), εμμενεις στο οτι πρεπει να πληρωνουμε ή αν αποφασισουμε να μην πληρωσουμε να εχουμε πινακιδα επανω για να το κανουμε "σωστα, αντρικια και τιμια"...:rolleyes:

να παμε δλδ να "παιξουμε" το δικο τους παιχνιδι, στο δικο τους γηπεδο και με δεμενα χερια...
λες και θα αποφασιστει ποτε απο δικαστηριο κατι υπερ του πολιτη και κατα του επιχειρηματια-αναδοχο εταιρεια...:rolleyes:

συνεχιστε...

TZANNSPY
13/09/2012, 18:27
Θυμιζω οτι τη δεκαετία του '80, ο "μεγαλος" ειχε καθιερώσει το δωρεαν εισιτηριο στα ΜΜΜ απο τις 5 εως τις 9 το πρωί. Αυτο δε σημαινει οτι επαψαν να στοιχοζουν οι μετακινησεις, απλα αντι να τις πληρωνει ο χρηστης, το κοστος επιβαρυνε τους ΗΣΑΠ/ΗΛΠΑΠ/ΕΑΣ, αρα τον φορολογούμενο (και γαμηθηκαν στο έλλειμα).

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Πιστεύεις ότι από την κοινωνική παροχή των ΜΜΜ μπήκαν μέσα;
Ποιες κοινωνικές ομάδες νομίζεις ότι έκοβαν βόλτα αυτές τις ώρες;
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ από κάτι τέτοια έγινε μεγάλος...

Το γεγονός ότι έφτασα εγώ στο σημείο να ΤΟΝ υποστηρίζω στα φόρα δείχνει τα σημεία των καιρών!!!

Άλλα ήταν τα λάθη του, σίγουρα όχι αυτά για τα οποία τον κατηγορούν από τα... Δεξιά.

radd
13/09/2012, 18:29
παρ'ολες αυτες τις μ@λακιες ομως, τις οποιες παραδεχεσαι (και καλα κανεις), εμμενεις στο οτι πρεπει να πληρωνουμε ή αν αποφασισουμε να μην πληρωσουμε να εχουμε πινακιδα επανω για να το κανουμε "σωστα, αντρικια και τιμια"...:rolleyes:

να παμε δλδ να "παιξουμε" το δικο τους παιχνιδι, στο δικο τους γηπεδο και με δεμενα χερια...
λες και θα αποφασιστει ποτε απο δικαστηριο κατι υπερ του πολιτη και κατα του επιχειρηματια-αναδοχο εταιρεια...:rolleyes:

συνεχιστε...

να αιρθι οι χρισι αβγυ να σπαση στω κσιλο αφτους τους τζαμπατζειδες :cry:

:lol:

Cpt. Haddock
14/09/2012, 00:02
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Πιστεύεις ότι από την κοινωνική παροχή των ΜΜΜ μπήκαν μέσα;

Το γεγονός ότι έφτασα εγώ στο σημείο να ΤΟΝ υποστηρίζω στα φόρα δείχνει τα σημεία των καιρών!!!

Άλλα ήταν τα λάθη του, σίγουρα όχι αυτά για τα οποία τον κατηγορούν από τα... Δεξιά.

Μαγκες, υπάρχουν ακομα πρασινοφρουροι!!

Που ήσουν τοσο καιρο ρε αγορινα?

TZANNSPY
14/09/2012, 06:57

Μαγκες, υπάρχουν ακομα πρασινοφρουροι!!

Που ήσουν τοσο καιρο ρε αγορινα?

Αν και δηλώνεις Μπακαλιάρος... κάτι σε ΓΑΤΟψαρο μου κάνεις...

Όσο για τους πρασινοφρουρούς, εσύ νομίζεις πως το 48% του ΠΑΣΟΚ απλά εξαφανίστηκε ή τους έφαγε ο Πάγκαλος/Βενιζέλος;

Φυσικά και υπάρχουν, αλλά δεν θα τους δεις εδώ (σε μένα) ...

Το να ΑΝΑγνωρίζεις τον "εχθρό" σου και να του αποδίδεις αυτά που πρέπει/του αναλογούν δεν νομίζω πως είναι κάτι λάθος...

byron
14/09/2012, 07:17

Ο ΤΙΤΑΝΑΣ δεν έκανε ποτέ λάθος !!! Εσκυψε πάνω στη μικρή Ελλαδίτσα και την έκανε τιτανομέγιστη δίπλα του...

Ας όψεται εκείνη η βυζαρού που τον έφαγε πριν την ώρα του...:mad:

DimChios
14/09/2012, 08:31
Ε ΟΧΙ!!!!!!!!

:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:

sniper
14/09/2012, 12:55

συνεχιστε...

Παραιτήθηκες από τη δουλειά σου εσύ;

vaska
14/09/2012, 13:38

Είναι επαναστάτης ρεεε

:D

mikes
14/09/2012, 13:53
εγω παντως δηλωνω ευθρασως οτι επειδη δε γουσταρω να γινω ο μαλακας κανενος, και να χαιρονται αλλοι εις βαρος μου, απαξ και
ειμαι με το αμαξι σε διοδια την ωρα που πληρωνω παρω πρεφα πισω μου μηχανη να περιμενει να περασει με τα δικα μου λεφτα, οταν
ξεκινησω θα κανω ελιγμους για να μη μπορει να με περασει, και στα καπακια με το που περασω τη μπαρα θα σταματησω για να τη φαει
ο αλλος κατακεφαλα! και αμα εχει τα κοπανια ας μου ζητησει τα ρεστα!

γι αυτο αγαπητοι συμφορουμιτες αν ποτε δειτε στα διοδια hyundai i30 κοκκινο με αυτοκολητο moto.gr κατω απο το τριτο στοπ
παιξτε μου δυο φορες τα φωτα και πατηστε δυο κοφτες κορνες για να σας καταλαβω και να περασουμε παρεα!!!

devil's animal
14/09/2012, 14:19

οταν δηλωσεις ολα τα εισοδηματα σου στην εφορια, τοτε θα παραιτηθω και εγω...

sniper
14/09/2012, 14:21
οταν δηλωσεις ολα τα εισοδηματα σου στην εφορια, τοτε θα παραιτηθω και εγω...

Είσαι μάλαξ. Σαν ιδ. υπάλληλος και μόνο που είμαι, δηλώνονται αυτομάτως όλα.

Αντε καλή σταδιοδρομία στον ιδ. Τομέα... :wave2:

devil's animal
14/09/2012, 14:27
Είσαι μάλαξ. Σαν ιδ. υπάλληλος και μόνο που είμαι, δηλώνονται αυτομάτως όλα.

Αντε καλή σταδιοδρομία στον ιδ. Τομέα... :wave2:

ααααα, γιατι εγω θυμαμαι οτι με τις συμβασεις που εχετε κανει, καποια € ειναι κατω απο το τραπεζι και δεν τα παιρνει μυρουδια κανεις....:rolleyes:...mea culpa...

danke...(αν και ειναι ελ.επαγγελμα)
:wave2:

Bradipous
14/09/2012, 15:40
γι αυτο αγαπητοι συμφορουμιτες αν ποτε δειτε στα διοδια hyundai i30 κοκκινο με αυτοκολητο moto.gr κατω απο το τριτο στοπ
παιξτε μου δυο φορες τα φωτα και πατηστε δυο κοφτες κορνες για να σας καταλαβω και να περασουμε παρεα!!!
Πραγματικα πιστευεις οτι θα τολμησει εστω και να ερθει διπλα σου καποιος; :ninja:

mikes
14/09/2012, 15:44
Πραγματικα πιστευεις οτι θα τολμησει εστω και να ερθει διπλα σου καποιος; :ninja: οχι ρε συ! αν μου κανει σημα καποιος (αρα ειναι συμφορουμιτης) δεν θα πραξω τα παραπανω! αυτο εννοω!!

PortisHead
14/09/2012, 16:18
Οσοι δήλωσαν υπερ του μ@λ@κ@ που περναει τσαμπα τα διοδια μαζι με αυτον που τα πληρωνει ,
να μου δωσουν τις διευθυνσεις τους να ξεχειμωνιαζω σπιτι τους το χειμωνα....
...αφου πληρωσαν που πληρωσαν το πετρελαιο για θερμανση....τι τους πειραζει να επωφεληθω
κι εγω απο τη ζεστη τους ?

Ξεφτίλες γυφτο-νεο-έλληνες...

BLiTzER
14/09/2012, 16:31
Δεν καταλαβαίνω τι σας ενοχλεί. Πως ακριβώς θεωρείτε ότι κάποιος επωφελείται από το πορτοφόλι σας, όταν οι μόνοι που έχουν κέρδος από την όλη κατάσταση, είναι αυτοί οι ίδιοι, τους οποίους πληρώνετε. Οκ περνάει κάποιος τα διόδια μαζί σας. Και? Στην πλάτη σας κάθεται ή στην τσέπη του πάνε τα λεφτά σας? Πραγματικά θα ήθελα να μου αναλύσετε τη λογική πίσω από το κόμπλεξ.

Δε μιλάω για μένα προσωπικά, προφανώς. Εγώ περνάω με ή χωρίς να πληρώσει κάποιος, οπότε ελάχιστα με αφορά το θέμα.

George_Sp
14/09/2012, 16:49
Πω-πωωωω... :eek:
Τη BMW απο κρατικο περιπτερο την αγορασες? :D

Για σε παρακαλώ! BMW από περίφτερο μόνο μία υπάρχει! :D

On topic πάντως, o καθένας είναι ελεύθερος να πράττει όπως νομίζει χωρίς όμως να περιορίζει τα δικαιώματα του διπλανού του.

Αν δε θες να πληρώσεις διόδια λοιπόν είτε πάς πίσω δεξιά από αμάξι είτε περάσεις σπρώχνοντας τη μπάρα, είτε από το κενό στα δεξιά, αυτό που μένει είναι να μην χαρίζεις στα λαμόγια ευρώ.

Όπως αυτά τα λαμόγια στα διόδια δε βλέπουν ευρώ από την τσέπη μου από το 2005 μέχρι σήμερα, έτσι και τα αντίστοιχα λαμόγια σε ΔΕΗ δε πληρωθήκανε το χαράτσι τους......έτσι και τα αντίστοιχα λαμόγια της Nova-OteTV κλπ δε βλέπουν δεκάρα τσακιστή για 20κανάλια με 50ευρώ το μήνα ΕΚΑΣΤΟΣ....οταν με 15το μήνα έχω 2500κανάλια και όλα τα πακέτα μαζί.

Το παν είναι να μην επηρεάζεις τον συμπολίτη σου. Ενημέρωσέ τον, συμβούλεψέ τον και αν θέλει σε ακολουθεί αλλιώς καθείς το δρόμο του.

Το αν στην τελική ο δρόμος σου είναι ηθικός κατά γενική ή κατά μερική παραδοχή λίγη σημασία έχει.

sniper
14/09/2012, 16:57
Για σε παρακαλώ! BMW από περίφτερο μόνο μία υπάρχει! :D

On topic πάντως, o καθένας είναι ελεύθερος να πράττει όπως νομίζει χωρίς όμως να περιορίζει τα δικαιώματα του διπλανού του.

Αν δε θες να πληρώσεις διόδια λοιπόν είτε πάς πίσω δεξιά από αμάξι είτε περάσεις σπρώχνοντας τη μπάρα, είτε από το κενό στα δεξιά, αυτό που μένει είναι να μην χαρίζεις στα λαμόγια ευρώ.

Όπως αυτά τα λαμόγια στα διόδια δε βλέπουν ευρώ από την τσέπη μου από το 2005 μέχρι σήμερα, έτσι και τα αντίστοιχα λαμόγια σε ΔΕΗ δε πληρωθήκανε το χαράτσι τους......έτσι και τα αντίστοιχα λαμόγια της Nova-OteTV κλπ δε βλέπουν δεκάρα τσακιστή για 20κανάλια με 50ευρώ το μήνα ΕΚΑΣΤΟΣ....οταν με 15το μήνα έχω 2500κανάλια και όλα τα πακέτα μαζί.

Το παν είναι να μην επηρεάζεις τον συμπολίτη σου. Ενημέρωσέ τον, συμβούλεψέ τον και αν θέλει σε ακολουθεί αλλιώς καθείς το δρόμο του.

Το αν στην τελική ο δρόμος σου είναι ηθικός κατά γενική ή κατά μερική παραδοχή λίγη σημασία έχει.

Σούπερ.. Ούτε ένα Ευρώ στις ιδιωτικές εταιρείες από όλους μας... Όλοι μαζί άνεργοι - θα μας τρέφει το κράτος που θα εισπράττει ένα @ από φόρους οπότε θα μοιραζόμαστε αυτό το @ όλοι.

Cpt. Haddock
14/09/2012, 16:59
Ε, ρε σοσιαλισμος που σας χρειάζεται... :smokin:

(αυθεντικος, οχι του "μεγάλου" )

mikes
14/09/2012, 17:07
Δεν καταλαβαίνω τι σας ενοχλεί. Πως ακριβώς θεωρείτε ότι κάποιος επωφελείται από το πορτοφόλι σας, όταν οι μόνοι που έχουν κέρδος από την όλη κατάσταση, είναι αυτοί οι ίδιοι, τους οποίους πληρώνετε. Οκ περνάει κάποιος τα διόδια μαζί σας. Και? Στην πλάτη σας κάθεται ή στην τσέπη του πάνε τα λεφτά σας? Πραγματικά θα ήθελα να μου αναλύσετε τη λογική πίσω από το κόμπλεξ.

Δε μιλάω για μένα προσωπικά, προφανώς. Εγώ περνάω με ή χωρίς να πληρώσει κάποιος, οπότε ελάχιστα με αφορά το θέμα. μιας και εισαι και γειτονας, οταν σε πετυχω σε καμια καφετερεια, θα ερθω με το ετσι θελω και θα πιω τον μισο απο τον καφε σου! ουτως η αλλως τα λεφτα που θα πληρωσεις δεν θα πανε στη τσεπη μου, οποτε γιατι να σε πειραξει??? για να δουμε θα σου αρεσει??:lol: :p

George_Sp
14/09/2012, 17:10
Σούπερ.. Ούτε ένα Ευρώ στις ιδιωτικές εταιρείες από όλους μας... Όλοι μαζί άνεργοι - θα μας τρέφει το κράτος που θα εισπράττει ένα @ από φόρους οπότε θα μοιραζόμαστε αυτό το @ όλοι.

Αν βάζεις στο ίδιο καζάνι τους μεγαλοεργολάβους, τους καναλάρχες με την οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση...απλά

268315

radd
14/09/2012, 17:52
Αν βάζεις στο ίδιο καζάνι τους μεγαλοεργολάβους, τους καναλάρχες με την οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση...απλά

268315

Τι ψάχνεις κι εσύ τώρα...
Άντε να εξηγήσεις σε μερικούς εδώ μέσα τη διαφορά ανάμεσα στη nestle και το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς.. :D
Ο άλλος (ο χιλμπιλις) λέει, θα πάρει το uzi και θα κυνηγά τους νέγρους που θα περάσουν τσάμπα τα διόδια κι ο παράλλος μας απειλεί με σοσιαλισμό (! ) και τον παράδεισο που θα χάσουμε...
Μιλάμε για μεσάνυχτα με κρύο και πολύ ομίχλη... :lol:

Cpt. Haddock
14/09/2012, 19:31
Τι ψάχνεις κι εσύ τώρα...
Άντε να εξηγήσεις σε μερικούς εδώ μέσα τη διαφορά ανάμεσα στη nestle και το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς.. :D
Ο άλλος (ο χιλμπιλις) λέει, θα πάρει το uzi και θα κυνηγά τους νέγρους που θα περάσουν τσάμπα τα διόδια κι ο παράλλος μας απειλεί με σοσιαλισμό (! ) και τον παράδεισο που θα χάσουμε...
Μιλάμε για μεσάνυχτα με κρύο και πολύ ομίχλη... :lol:

Συγγνώμη, τόσο μπορούμε.

Στην ώρα της καθοδήγησης καναμε κοπανα για να κυνηγάμε γκομενες... :(

BLiTzER
14/09/2012, 19:33
μιας και εισαι και γειτονας, οταν σε πετυχω σε καμια καφετερεια, θα ερθω με το ετσι θελω και θα πιω τον μισο απο τον καφε σου! ουτως η αλλως τα λεφτα που θα πληρωσεις δεν θα πανε στη τσεπη μου, οποτε γιατι να σε πειραξει??? για να δουμε θα σου αρεσει??:lol: :p

Αλήθεια, δεν περίμενα κανένα καλύτερο επιχείρημα :P

Αν πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά, πίνοντας τον καφέ μου καταναλώνεις το αγαθό μου. Κάτι το οποίο δε συμβαίνει στο θέμα μας, αφού δεν επηρρεάζεται στο ελάχιστο όποιος πληρώνει.

Επίσης, δεν πίνω καφέ οπότε στ'****** μου :cool:

sniper : Πιπέρι

kostas777
14/09/2012, 20:20

άμα θέλει να περάσει μαζί μου, μπορεί να έρθει δίπλα και απλά να μου πει: «φίλε να περάσω κι εγώ μαζί;». θα του απαντήσω: «βεβαίως φίλε» και θα περάσουμε μαζί.

είναι κατανοητό, γιατί βαριέμαι να γράφω;

TROOPER
15/09/2012, 13:32
οχι ρε συ! αν μου κανει σημα καποιος (αρα ειναι συμφορουμιτης) δεν θα πραξω τα παραπανω! αυτο εννοω!!

και αμαδεν ειναι δλδ θα τα πραξεις?

προσεξε γιατι εκει που θα ξεκινατε μαζι και εσυ θα σταματησεις αποτομα για να φαει τη μπαρα στο κεφαλι αυτος θα ανοιξει μια 1η και σε βλεπω να κλαις το πορτ μπαγκαζ σου ;)

BLiTzER
15/09/2012, 13:38
άμα θέλει να περάσει μαζί μου, μπορεί να έρθει δίπλα και απλά να μου πει: «φίλε να περάσω κι εγώ μαζί;». θα του απαντήσω: «βεβαίως φίλε» και θα περάσουμε μαζί.

είναι κατανοητό, γιατί βαριέμαι να γράφω;

Σιγά ρε μεγάλε μην κατέβει να του υπογράψεις και συγκατάθεση. Θα το καταλάβαινα σε άλλη περίπτωση, αλλά ανέβασε ζελατίνα, κάνε νόημα, κατέβασε παράθυρο, κούραση :P Από αυτή την άποψη μόνο και για κανένα άλλο λόγο. Για μένα, αρκεί να με σεβαστεί και να μη δημιουργήσει πρόβλημα. Νομίζω είναι αυτονόητο, για να κάνουν όλοι τη δουλειά τους. Όταν είμαι με το αμάξι, πάντα τους κάνω χώρο και χαίρομαι κιόλας να τους "εξυπηρετήσω". Δεν καταλαβαίνω γιατί όχι... Αν είναι ζώα, οκ, δε μπορείς να κάνεις και πολλά.

TROOPER
15/09/2012, 13:43
Οσοι δήλωσαν υπερ του μ@λ@κ@ που περναει τσαμπα τα διοδια μαζι με αυτον που τα πληρωνει ,
να μου δωσουν τις διευθυνσεις τους να ξεχειμωνιαζω σπιτι τους το χειμωνα....
...αφου πληρωσαν που πληρωσαν το πετρελαιο για θερμανση....τι τους πειραζει να επωφεληθω
κι εγω απο τη ζεστη τους ?

Ξεφτίλες γυφτο-νεο-έλληνες...

δωστε ρε λ7 στα διοδια να μη κρυωνει ο πορτις!!!!ΟΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ!!!!! :cry:

κι εσυ θα μεινεις με ενα δλδ?:lol::lol:

Ε, ρε σοσιαλισμος που σας χρειάζεται... :smokin:

(αυθεντικος, οχι του "μεγάλου" )

ειπε και πηγε ξανα να διαβασει μπας και καταλαβει τι σημαινει σοσιαλισμος...:moutza:

μιας και εισαι και γειτονας, οταν σε πετυχω σε καμια καφετερεια, θα ερθω με το ετσι θελω και θα πιω τον μισο απο τον καφε σου! ουτως η αλλως τα λεφτα που θα πληρωσεις δεν θα πανε στη τσεπη μου, οποτε γιατι να σε πειραξει??? για να δουμε θα σου αρεσει??:lol: :p

τρικυμια....:cry:

Συγγνώμη, τόσο μπορούμε.

Στην ώρα της καθοδήγησης καναμε κοπανα για να κυνηγάμε γκομενες... :(

και μεινατε με το πουλι στο χερι ενω αμα πηγαινατε στην καθοδηγηση ολο και καμια ρηγου θα βγαζατε :lol::lol:

butterfly
15/09/2012, 13:44
Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή....η Αττική Οδός, καλώς ή κακώς (κακώς κατά την γνώμη μου και φαντάζομαι συμφωνούμε οι περισσότεροι) είναι ιδιωτικό έργο. Επίσης φαντάζομαι συμφωνούμε ότι είναι ΜΑΚΡΑΝ το καλύτερο έργο οδοποιίας στην χώρα, άντε μαζί με την Εγνατία η οποία ακολούθησε βέβαια πολύ αργότερα. Καλύτερο όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, την ασφάλεια και τις προσφερόμενες υπηρεσίες.
Λαμβάνοντας υπ'όψη όλα τα παραπάνω, με ποιά λογική κάποιοι θεωρούν ότι η διέλευση θα πρέπει να γινόταν δωρεάν?? Από την στιγμή που δεν είναι και υποχρεωτική η διέλευση από αυτήν..... Δεν το συζητώ για το ύψος των διοδίων, θα μπορούσε να ήταν μικρότερο. Το τζάμπα όμως, πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Έπρεπε ο ιδιώτης να μας το κάνει δώρο?? Μας το χρωστούσε?? Ή δεν είναι λογικό να θέλει να βγάλει κέρδος??
Πιστεύω ότι η λογική "ούτως η άλλιώς πληρώνεις για να περάσεις οπότε δεν πληρώνεις το τζάμπα μου" είναι λανθασμένη. Σκεφτείτε μόνο να φτάσει το τζαμπατζιλίκι το 50% των διερχομένων οχημάτων.....θα αυξηθεί ή δεν θα αυξηθεί κι άλλο η τιμή των διοδίων για να καλύψουν την χασούρα??
Και υπ'όψη δεν μιλάμε για την Κορίνθου-Πατρών ή την Αθηνών Θεσ/νίκης που πληρώνεις νταβατζιλίδικα το....τίποτα (προσωπικά σε αυτές τις δύο δεν πληρώνω ποτέ, το δηλώνω στα διόδια όμως!!)

Συμφωνώ ότι η φοροκαταιγίδα είναι ελεεινή, συμφωνώ ότι τελείως ξεφτιλισμένα το κράτος προσπαθεί να φορολογήσει και τις πέτρες, αλλά κάτι το οποίο δεν είναι κρατικό δεν βλέπω πως μπορεί να είναι δωρεάν.... Πάντα κατά την γνώμη μου, αυτός που περνάει ταυτόχρονα με αυτόν που πληρώνει κάνει κάτι άτιμο. Όυσιαστικά αναγνωρίζεις ότι πρέπει να πληρώνονται τα διόδια, αλλά από τους άλλους!! Να με συμπαθάτε αλλά είναι λίγο παρασιτικό......

Κλείνοντας, αν με ρωτήσει κανείς ευγενικά αν μπορεί να περάσει μαζί μου, θα του αρνηθώ εξ ίσου ευγενικά. Εξαίρεση (μια και μονάδική) ευγενέστατος ΚΤΜας που το παλικάρι ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι βιαζόταν και δεν είχε πάνω του χρήματα. Εννοείται περάσαμε παρέα.

Υ.Γ.
Έχω μέχρι στιγμής μπινελικωθεί άγρια σε 10 περιπτώσεις τζαμπατζήδων που εμφανίστηκαν από το πουθενά και πέρασαν σφαίρα. Δύο φορές πήγα να φάω την μπάρα στο κεφάλι.......

TROOPER
15/09/2012, 13:44
και γενικα +1000 στον μπλιτζερ.

Bradipous
15/09/2012, 13:46
Παντως μια φορα εμενα σε διοδια με ειχε αφησει, ο υπαλληλος που δουλευε εκει, να περασω χωρις να πληρωσω. Απλα κοιταξε γυρω του μην μας δει κανεις και μου λεει περασε.. Να ναι καλα ο ανθρωπος..
Απο οτι καταλαβα με λυπηθηκε γιατι ηταν νυχτα με περιπου 0 βαθμους..

TROOPER
15/09/2012, 13:48
.... Πάντα κατά την γνώμη μου, αυτός που περνάει ταυτόχρονα με αυτόν που πληρώνει κάνει κάτι άτιμο........

θα μεινω σε αυτο και θα πω απλα οτι πραγματι η τιμη, τιμη δεν εχει.και ο νοων νοειτω.

BLiTzER
15/09/2012, 13:55
Να ξεκαθαρίσω, επίσης, ότι ΠΑΝΤΑ πληρώνω σε Αττική οδό και γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου για τους εξής λόγους:

1. Είναι μεγάλα, σωστά έργα, που έχουν διευκολύνει απείρως τις μετακινήσεις, κάτι το οποίο σέβομαι και εκτιμώ. Επίσης κανείς δε σε υποχρεώνει να τα χρησιμοποιήσεις, υπάρχουν πάντα εύκολες εναλλακτικές.

2. Σέβονται τα μηχανάκια (η ΑΟ είναι μισή τιμή για τα μηχανάκια, η γέφυρα έχει 13ε για τα αυτοκίνητα και 2-2.5 για τα μηχανάκια), αντίθετα με τα περισσότερα διόδια, όπου πρέπει να πληρώνουμε τα 3/4 του αντιτίμου για τα αυτοκίνητα.

Πάντα κατά την γνώμη μου, αυτός που περνάει ταυτόχρονα με αυτόν που πληρώνει κάνει κάτι άτιμο. Όυσιαστικά αναγνωρίζεις ότι πρέπει να πληρώνονται τα διόδια, αλλά από τους άλλους!! Να με συμπαθάτε αλλά είναι λίγο παρασιτικό......

To μόνο που αναγνωρίζω είναι ότι υπάρχουν 1-2 σταθμοί διοδίων στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τους οποίους δυσκολεύομαι να περάσω με κλειστές μπάρες.

nikos_abel
15/09/2012, 14:27
Απλά, όταν ο ίδιος ο Κράτος περνάει νόμους αντισυνταγματικούς (πέραν της κοινής λογικής που πολλές φορές δεν έχουν),
όταν ο ίδιος ο κράτος δεν τηρεί τις δικές του τις συμβάσεις, δε μπορώ να καταλάβω πως με αυτό το τρόπο θα πείσετε κάποιον
ότι αυτός μετά θα πρέπει να τηρήσει αυτούς ή άλλους νόμους.

mikes
15/09/2012, 14:37
........ η γέφυρα έχει 13ε για τα αυτοκίνητα και 2-2.5 για τα μηχανάκια), ......

1,90 ιουλιο και αυγουστο που περασα... και το τραγικο ειναι οτι η κορινθου-πατρων τις μηχανες τις χρεωνει 2,20!!!
τους κοπανας μετα, η δεν τους κοπανας?? επισης, εγω ρε πστμ δεν θυμαμαι ποτε πριν γινει η γεφυρα παντως να στηθει πουθενα
κιοσκι και να με βαζουν να πληρωνω "γεφυροσημο" για την κατασκευη της! πρωτα τη φτιαξαν και μετα μπηκαν
τα διοδια! (και νομιζω οτι τον πρωτο μηνα ηταν και δωρεαν η διελευση για να γνωρισει το εργο ο κοσμος! ναι??)
οπως και η εγνατια!!

@blitzer και trooper, θεωρω πως αντιληφθηκατε τη χιουμοριστικη διαθεση των προηγουμενων σχολιων μου! σκεφτηκα οτι αφου πολλοι εδω γραφουν το μακρυ τους και το κοντο τους
να γραψω και εγω τα δικα μου!! (το μακρυ δλδ γιατι κοντο δεν εχω!! :lol: :p )

TROOPER
15/09/2012, 14:45
..............@blitzer και trooper, θεωρω πως αντιληφθηκατε τη χιουμοριστικη διαθεση των προηγουμενων σχολιων μου! σκεφτηκα οτι αφου πολλοι εδω γραφουν το μακρυ τους και το κοντο τους
να γραψω και εγω τα δικα μου!! (το μακρυ δλδ γιατι κοντο δεν εχω!! :lol: :p )

αυτο ηθελα να πιστευω απλα δεν ημανε σιγουρος μικε :beer:

butterfly
15/09/2012, 16:53
Απλά, όταν ο ίδιος ο Κράτος περνάει νόμους αντισυνταγματικούς (πέραν της κοινής λογικής που πολλές φορές δεν έχουν),
όταν ο ίδιος ο κράτος δεν τηρεί τις δικές του τις συμβάσεις, δε μπορώ να καταλάβω πως με αυτό το τρόπο θα πείσετε κάποιον
ότι αυτός μετά θα πρέπει να τηρήσει αυτούς ή άλλους νόμους.

Νικόλα η Αττική Οδός όμως δεν είναι κράτος. Είναι ένας ιδιώτης που μου ζητάει λεφτά για κάτι που μου δίνει. Δεν με κοροιδεύει. Εκεί πληρώνω και νιώθω ότι τα λεφτά μου πιάνουν τόπο. Ενώ στην Κορίνθου -Πατρών είναι μια κοροιδία και μισή...αυτή είναι η διαφορά.....

Cpt. Haddock
15/09/2012, 17:00
[...]και μεινατε με το πουλι στο χερι ενω αμα πηγαινατε στην καθοδηγηση ολο και καμια ρηγου θα βγαζατε :lol::lol:

Ασε ρε φιλε, ηταν ακριβα τα ξυραφάκια τότε... :sick:

BLiTzER
15/09/2012, 17:06
Ενώ στην Κορίνθου -Πατρών είναι μια κοροιδία και μισή...αυτή είναι η διαφορά.....

Ενώ η Θεσσαλονίκης είναι καλύτερη... Γύρισα από κει πρόσφατα, αναγκαζόμενος να το κάνω με το αυτοκίνητο και παιδεύτηκα πάρα πολύ σε αρκετά κομμάτια, με μια λωρίδα και, φυσικά, ατελείωτο μποτιλιάρισμα, ενώ πλήρωνα διόδια κάθε λίγα χιλιόμετρα... Γενικά, ψόφος σε όλους τους.

@motomike: Εγώ το κατάλαβα και απέσυρα ένα σχόλιό μου που απευθυνόταν αποκλειστικά σε σένα. No worries :P

butterfly
15/09/2012, 17:45
[QUOTE=BLiTzER;2233509]Ενώ η Θεσσαλονίκης είναι καλύτερη... Γύρισα από κει πρόσφατα, αναγκαζόμενος να το κάνω με το αυτοκίνητο και παιδεύτηκα πάρα πολύ σε αρκετά κομμάτια, με μια λωρίδα και, φυσικά, ατελείωτο μποτιλιάρισμα, ενώ πλήρωνα διόδια κάθε λίγα χιλιόμετρα... Γενικά, ψόφος σε όλους τους.

@motomike: Εγώ το κατάλαβα και απέσυρα ένα σχόλιό μου που απευθυνόταν αποκλειστικά σε σένα. No worries :P[/QUOT

Δεν το συζητώ, όλοι οι δημόσιοι δρόμοι καρμανιόλες είναι. Και μόνο που ζητούν διόδια Γι αυτό το χάλι γελοιότητα είναι.......

nikos_abel
15/09/2012, 18:31
Νικόλα η Αττική Οδός όμως δεν είναι κράτος. Είναι ένας ιδιώτης που μου ζητάει λεφτά για κάτι που μου δίνει. Δεν με κοροιδεύει. Εκεί πληρώνω και νιώθω ότι τα λεφτά μου πιάνουν τόπο. Ενώ στην Κορίνθου -Πατρών είναι μια κοροιδία και μισή...αυτή είναι η διαφορά.....

Ναι, και για αυτό δεν τη χρησιμοποιώ και πάω περιφερειακά, καθώς είναι πανάκριβη. Έτσι μποϊκοτάρω το προϊόν τους. Αν και δε θυμάμαι τι παίζει με τις συμβάσεις τους όσον αφορά στις τιμές τους.

butterfly
15/09/2012, 23:59
Ναι, και για αυτό δεν τη χρησιμοποιώ και πάω περιφερειακά, καθώς είναι πανάκριβη. Έτσι μποϊκοτάρω το προϊόν τους. Αν και δε θυμάμαι τι παίζει με τις συμβάσεις τους όσον αφορά στις τιμές τους.

Respect.......

TROOPER
16/09/2012, 09:22
Ασε ρε φιλε, ηταν ακριβα τα ξυραφάκια τότε... :sick:

τι πουστης αυτος ο καπιταλισμος τελικα...

οσοι δεν τον υποστηριζαν ηταν υποχρεωμενοι να πεσουνε στη ζουγκλα και για οσους τον υποστηριζαν ειχε ερημο (ξηρασια). :lol::lol:

γιωτάς
16/09/2012, 21:57
Ναι, και για αυτό δεν τη χρησιμοποιώ και πάω περιφερειακά....

+1
απλά πράγματα....

kostas777
17/09/2012, 12:37
Σιγά ρε μεγάλε μην κατέβει να του υπογράψεις και συγκατάθεση. Θα το καταλάβαινα σε άλλη περίπτωση, αλλά ανέβασε ζελατίνα, κάνε νόημα, κατέβασε παράθυρο, κούραση :P Από αυτή την άποψη μόνο και για κανένα άλλο λόγο. Για μένα, αρκεί να με σεβαστεί και να μη δημιουργήσει πρόβλημα. Νομίζω είναι αυτονόητο, για να κάνουν όλοι τη δουλειά τους. Όταν είμαι με το αμάξι, πάντα τους κάνω χώρο και χαίρομαι κιόλας να τους "εξυπηρετήσω". Δεν καταλαβαίνω γιατί όχι... Αν είναι ζώα, οκ, δε μπορείς να κάνεις και πολλά.

καλά, άμα βαριέται να ρωτήσει και είναι τόσος κόπος και αντ'αυτού προτιμάει να περνάει αέρα χωρίς να με υπολογίζει, τότε θα του τα χώσω. όπως θα έκανα και σε αυτόν που πετάει το τσιγάρο από το παράθυρο στα μούτρα μου, ή σε αυτόν που πλένει τα τζάμια του αυτοκινήτου του μπροστά μου χωρίς να υπολογίζει τίποτα, νομίζοντας ότι είναι μόνος στον κόσμο του. είναι γυφτιά ρε φίλε. άμα εσύ γουστάρεις να είσαι γύφτος τότε μαγκιά σου, αλλά πήγαινε κάντα στους όμοιούς σου. εδώ θα κάθεσαι και θα τα ακούς και θα παραδέχεσαι ότι είσαι γύφτος, έτσι απλά. μην ανησυχείς, δεν θα ρίξω μπουνιές, απλά μπινελίκια θα ρίξω και θα με γράψεις στα αρχίδια σου όπως έκανες και πριν και θα συνεχίσεις τη γυφτομέρα σου χωρίς καν να το θυμάσαι. και θα γλυτώσεις και τα λεφτάκια σου, νομίζοντας ότι έκανες τρύπα στο σύστημα και ότι είσαι χάκερ και ότι πολεμάς τις σκοτεινές κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρείες που αναλαμβάνουν και εκτελούν αυτά τα έργα, που προφανώς όλοι οι υπάλληλοί τους είναι καλοπληρωμένοι και πάμπλουτοι. ενώ αν πας από τον παράδρομο π.χ., δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα, σου αφαιρείται το super hero status.

PortisHead
17/09/2012, 18:02
καλά, άμα βαριέται να ρωτήσει και είναι τόσος κόπος και αντ'αυτού προτιμάει να περνάει αέρα χωρίς να με υπολογίζει, τότε θα του τα χώσω. όπως θα έκανα και σε αυτόν που πετάει το τσιγάρο από το παράθυρο στα μούτρα μου, ή σε αυτόν που πλένει τα τζάμια του αυτοκινήτου του μπροστά μου χωρίς να υπολογίζει τίποτα, νομίζοντας ότι είναι μόνος στον κόσμο του. είναι γυφτιά ρε φίλε. άμα εσύ γουστάρεις να είσαι γύφτος τότε μαγκιά σου, αλλά πήγαινε κάντα στους όμοιούς σου. εδώ θα κάθεσαι και θα τα ακούς και θα παραδέχεσαι ότι είσαι γύφτος, έτσι απλά. μην ανησυχείς, δεν θα ρίξω μπουνιές, απλά μπινελίκια θα ρίξω και θα με γράψεις στα αρχίδια σου όπως έκανες και πριν και θα συνεχίσεις τη γυφτομέρα σου χωρίς καν να το θυμάσαι. και θα γλυτώσεις και τα λεφτάκια σου, νομίζοντας ότι έκανες τρύπα στο σύστημα και ότι είσαι χάκερ και ότι πολεμάς τις σκοτεινές κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρείες που αναλαμβάνουν και εκτελούν αυτά τα έργα, που προφανώς όλοι οι υπάλληλοί τους είναι καλοπληρωμένοι και πάμπλουτοι. ενώ αν πας από τον παράδρομο π.χ., δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα, σου αφαιρείται το super hero status.

Μα να μην εχει ενα LIKE αυτο το vBulletin
:beer:

Cpt. Haddock
17/09/2012, 18:16
Εεεεεε, κομμενη λέμε.

BLiTzER
17/09/2012, 18:24
Οκ κάτσε να τα βάλουμε σε μια σειρά, εφόσον αναφέρεσαι προσωπικά σε μένα.

όπως θα έκανα και σε αυτόν που πετάει το τσιγάρο από το παράθυρο στα μούτρα μου, ή σε αυτόν που πλένει τα τζάμια του αυτοκινήτου του μπροστά μου

Εσύ μπορείς να εξισώνεις τη μη πληρωμή των απαράδεκτων διοδίων με ότι θέλεις και να της δίνεις ότι όνομα γουστάρεις, για να δικαιολογήσεις το κόμπλεξ σου, αυτό δε σημαίνει ότι είναι το ίδιο. Μπορώ να σου εξηγήσω τις διαφορές, αλλά δε με ενδιαφέρει να το κάνω. Όποιος διαβάζει, καταλαβαίνει.

εδώ θα κάθεσαι και θα τα ακούς και θα παραδέχεσαι ότι είσαι γύφτος, έτσι απλά. μην ανησυχείς, δεν θα ρίξω μπουνιές, απλά μπινελίκια θα ρίξω και θα με γράψεις στα αρχίδια σου όπως έκανες και πριν και θα συνεχίσεις τη γυφτομέρα σου χωρίς καν να το θυμάσαι.

Θα παραδεχθώ κάτι όταν ισχύει, σαφώς. Κατηγορίες τύπου "επειδή έχει αθηναϊκές πινακίδες" δε με πολυαγγίζουν. Όταν βρείτε ΕΝΑ επιχείρημα, το ξανασυζητάμε. Όσο για τα υπόλοιπα, ναι ισχύουν. Νιώθω ήδη πολύ τυχερός που θα γλυτώσω τις μπουνιές από σένα :touched: Έστω κι ένας, δεν πειράζει...

και θα γλυτώσεις και τα λεφτάκια σου, νομίζοντας ότι έκανες τρύπα στο σύστημα και ότι είσαι χάκερ και ότι πολεμάς τις σκοτεινές κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρείες που αναλαμβάνουν και εκτελούν αυτά τα έργα, που προφανώς όλοι οι υπάλληλοί τους είναι καλοπληρωμένοι και πάμπλουτοι. ενώ αν πας από τον παράδρομο π.χ., δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα, σου αφαιρείται το super hero status.

Το θέμα τελειώνει στο ότι γλυτώνω τα πεταμένα λεφτά. Δε με ενδιαφέρει να κάνω καμία τρύπα στο σύστημα. Με ενδιαφέρει μόνο να πληρώνω όταν λαμβάνω υπηρεσίες/αγαθά. Δείξε μου τον σχεδιασμένο παράδρομο και δε θα ξαναπεράσω ποτέ διόδια, υπόσχομαι :)

PortisHead
17/09/2012, 18:30
...των απαράδεκτων διοδίων...

Απο εδω ξεκιναει το λάθος σου.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ειναι.
ΑΜΑ ΘΕΣ πας.
Αμα δεν θες πας γυρω-γυρω.

Η Α.Ο. ειναι μια υπηρεσια ΙΔΙΩΤΙΚΗ που προσφερεται απο εναν ιδιωτη σε εναν αλλον.
Οπως η HOL σου δινει την "υπηρεσια" που λεγεται "internet" και δεν την μοιραζεσαι με ολη τη γειτονια (φανταζομαι) ετσι
κιαυτος που αγοραζει την "υπηρεσια" που λεγεται "χρηση αττικης οδου" την αγοράζει για παρτη του.

Οταν απαιτεις , αυτος να την αγοράσει κι εσυ να την χρησιμοποιήσεις μαζι του λεγεται γυφτια , οπως και να το κανεις.

BLiTzER
17/09/2012, 18:38
Απο εδω ξεκιναει το λάθος σου.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ειναι.
ΑΜΑ ΘΕΣ πας.
Αμα δεν θες πας γυρω-γυρω.

Η Α.Ο. ειναι μια υπηρεσια ΙΔΙΩΤΙΚΗ που προσφερεται απο εναν ιδιωτη σε εναν αλλον.
Οπως η HOL σου δινει την "υπηρεσια" που λεγεται "internet" και δεν την μοιραζεσαι με ολη τη γειτονια (φανταζομαι) ετσι
κιαυτος που αγοραζει την "υπηρεσια" που λεγεται "χρηση αττικης οδου" την αγοράζει για παρτη του.

Οταν απαιτεις , αυτος να την αγοράσει κι εσυ να την χρησιμοποιήσεις μαζι του λεγεται γυφτια , οπως και να το κανεις.

Και το δικό σου λάθος είναι ότι πληρώνεις διόδια για ένα δρόμο που πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τις οποίες δεν. Είναι σαν να πληρώνω 200,000 για μια Ferrari, να μου δίνουν Lada και να νιώθω ευχαριστημένος.

Τι αγοράζει και του το κλέβω? Επιμένετε σε αυτό. Αγοράζει το ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ με το οποίο του επιτρέπεται η είσοδος μέχρι τα επόμενα διόδια. Τι από αυτά χάνει ή επηρρεάζονται με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τρόπο με το να περάσει κάποιος άλλος μαζί του?

Cpt. Haddock
17/09/2012, 18:39
Και το δικό σου λάθος είναι ότι πληρώνεις διόδια για ένα δρόμο που πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις. [...]

Δεν τις πληροι? :confused:

faraway
17/09/2012, 18:41
Τι το παιδεύεται , έχουν γραφτεί χιλιάδες ποστ σε δεκάδες φόρουμς για το θέμα .... όποιος θέλει ας πληρώνει , όποιος πάλι δεν θέλει ας κάνει ότι καταλαβαίνει .

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει οι μεν να πείσουν τους δε για ένα θέμα που δεν υπάρχει μέση λύση . :confused:

υγ. πάντως όσο πιο λίγοι περνάνε τζάμπα , τόσο λιγότερο θα ασχολούνται οι εταιρείες . ;):lol:

George_Sp
17/09/2012, 18:43

όχι σε όλο το μήκος της. Ελλειπής σήμανση και φωτισμός, έλλειψη χώρων στάθμευσης έκτακτης ανάγκης εκτός της ΛΕΑ και φυσικά το αντίτιμο είναι πολύ υψηλό παρότι από το 2010 που η ΑΟ έχει ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΑΡΑΣ συνεχίζουμε να πληρώνουμε τη συντήρησή της Χ100.

Ας μην πιάσουμε και το θέμα οτι οι ΙΔΙΩΤΕΣ που την έφτιαξαν χρηματοδότησαν ΜΟΝΟ το 30% του έργου και όλο το υπόλοιπο ήρθε από το κράτος (δηλαδή εμάς), τα διόδια (δηλαδή εμάς) και από την δανειακή χρηματοδότηση της ΕΕ (δηλαδή λεφτά που πήγαιναν σε μας).

καλή χώνεψη σε όσους ακόμα πληρώνουν διόδια στην Ελλάδα :beer:

BLiTzER
17/09/2012, 18:46

Θες λίστα? :P Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα η Θεσσαλονίκης-Αθηνών που σχολίασα σε προηγούμενο ποστ. Δεν πιάνω καν την Πατρών.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει οι μεν να πείσουν τους δε για ένα θέμα που δεν υπάρχει μέση λύση . :confused:

Eιλικρινά δε με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν, ούτε να δικαιολογηθώ για οτιδήποτε. Ξέρω πολύ καλά τι κάνω και γιατί το κάνω. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω εδώ και πολλές σελίδες είναι ΓΙΑΤΙ κάποιος να το παίρνει προσωπικά όταν κάποιος άλλος περνάει τα διόδια μαζί του. Και με ποια λογική θεωρεί ότι του κλέβει αυτό που πληρώνει. Αυτό εφόσον ο μοτοσυκλετιστής ΔΕΝ τον ενοχλεί με κανένα τρόπο, έτσι? Δεν είμαι παράλογος. Αν περνάει αέρα και στα @@ του που θα πέσει η μπάρα, τότε είναι ζώο και του αξίζουν και μπινελίκια και μπουνιές.

Σίγουρα αυτοί που νιώθουν έτσι είναι οι ίδιοι τύποι που κλείνουν με τα αυτοκίνητά τους τη "λωρίδα" διήθησης στα μηχανάκια σκεπτόμενοι "ρε ουστ, καραγκιόζη, που θα εκμεταλλευτείς το μποτιλιάρισμα ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ για να πας σπίτι σου γρηγορότερα... εδώ θα κάτσεις μαζί μας να πήξεις."

faraway
17/09/2012, 18:52
Καταλαβαίνω απόλυτα τη λες , και το έχω αναφέρει και γω παραπίσω . ;)

Αλλά δεν νομίζω πως πρόκειται να βγει άκρη , ειδικά από τη στιγμή που συμπολίτες μας δηλώνουν πως τους ενοχλεί , κάτι που πριν από αυτό το θέμα και εμένα θα μου φαίνοταν απίστευτο . :rolleyes:

Αλλά για να ενοχλεί κάποιους , σημαίνει πως για τους χ ψ λόγους όντως ενοχλέι , και μετά και από δηλώσεις ( έστω και με τη μορφή αστείου ) πως "θα κλείσω το δρόμο " ...κτλ,κτλ , εμένα με κάνουν πλέον πιο προσεκτικό στα διόδια . ;)

Βέβαια στη περίπτωση που ένα ιχ κλείσει το δρόμο σε ένα τζαμπατζή μοτοσυκλετιστή , και τον ρίξει κάτω αναρωτιέμαι ποιος είναι ο πιο μ@λ@κ@ς της υπόθεσης ? :confused:

Αυτά ....είχα δεν είχα μπήκα και γω στη κουβέντα ( πάλι ) αλλά it will be my last !! :wave2:

BLiTzER
17/09/2012, 18:52

Επειδή ΤΩΡΑ πρόσεξα ότι μιλάς για την Α.Ο., ελπίζω απλά να κάνεις λάθος. Αλλιώς δε διάβασες τα προηγούμενα ποστς μου, όπου ανέφερα ξεκάθαρα ότι πάντα πληρώνω στην Α.Ο., καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα αξιόλογα οδικά έργα της χώρας.

nikos_abel
17/09/2012, 19:15
Σίγουρα αυτοί που νιώθουν έτσι είναι οι ίδιοι τύποι που κλείνουν με τα αυτοκίνητά τους τη "λωρίδα" διήθησης στα μηχανάκια σκεπτόμενοι "ρε ουστ, καραγκιόζη, που θα εκμεταλλευτείς το μποτιλιάρισμα ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ για να πας σπίτι σου γρηγορότερα... εδώ θα κάτσεις μαζί μας να πήξεις."

Νομίζω ότι ακριβώς αυτή η φράση συνοψίζει την υποκρισία όλων των μοτοσυκλετιστών-μηχανόβιων επι του θέματος (αλλά και άλλων θεμάτων).

radd
17/09/2012, 19:28
Τα διόδια είναι αρπαχτή και λαμογιά.
Ελεύθερη διέλευση σε όλους τους δρόμους,
δημόσιοι δρόμοι, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΕΛΟΣ.

Αυτοί που γουστάρουν να πληρώνουν για όλα, να πληρώνουν δεκαπλά για να μην έχουν χασούρα οι πολυεθνικές.
Οι κατεστραμμένοι μισάνθρωποι φουκαράδες που έχουν μονεταριστική αντίληψη της ζωής, να δώσουν λύση στα 2 εκατομμύρια (εγγεγραμμένους και μη ανέργους) και στα 7-8 εκατομμύρια φτωχούς που έχει αυτή η χώρα.
Αν έχουν κάτι να πουν για να μπορούν ΟΛΟΙ να έχουν υπηρεσίες (όπως οι δρόμοι) να το κάνουν, αν όχι, ας πάνε να ...

guzzistas
17/09/2012, 19:28
όχι σε όλο το μήκος της. Ελλειπής σήμανση και φωτισμός, έλλειψη χώρων στάθμευσης έκτακτης ανάγκης εκτός της ΛΕΑ και φυσικά το αντίτιμο είναι πολύ υψηλό παρότι από το 2010 που η ΑΟ έχει ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΑΡΑΣ συνεχίζουμε να πληρώνουμε τη συντήρησή της Χ100.

Ας μην πιάσουμε και το θέμα οτι οι ΙΔΙΩΤΕΣ που την έφτιαξαν χρηματοδότησαν ΜΟΝΟ το 30% του έργου και όλο το υπόλοιπο ήρθε από το κράτος (δηλαδή εμάς), τα διόδια (δηλαδή εμάς) και από την δανειακή χρηματοδότηση της ΕΕ (δηλαδή λεφτά που πήγαιναν σε μας).

καλή χώνεψη σε όσους ακόμα πληρώνουν διόδια στην Ελλάδα :beer:

:beer:

Ποιός ασχολείται μωρέ με αυτά τώρα... ψιλά γράμματα...

Αχ ρε ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ... μια ζωή ραγιάδες....

kostas777
17/09/2012, 20:35
Οκ κάτσε να τα βάλουμε σε μια σειρά, εφόσον αναφέρεσαι προσωπικά σε μένα.

και που σε ξέρω για να αναφερθώ προσωπικά σε σένα; εσύ με ξέρεις δηλαδή; σαν παράδειγμα σε ανέφερα, αν παρεξηγιέσαι όπου λέω «εσύ», βάλε «ο μαλάκας».

Εσύ μπορείς να εξισώνεις τη μη πληρωμή των απαράδεκτων διοδίων με ότι θέλεις και να της δίνεις ότι όνομα γουστάρεις, για να δικαιολογήσεις το κόμπλεξ σου, αυτό δε σημαίνει ότι είναι το ίδιο. Μπορώ να σου εξηγήσω τις διαφορές, αλλά δε με ενδιαφέρει να το κάνω. Όποιος διαβάζει, καταλαβαίνει.

δηλαδή τώρα μου λες ότι επειδή διαμαρτύρομαι όταν κάποιος περνάει από την ανοικτή μπάρα ενώ πληρώνω το διόδιο, είμαι κομπλεξικός.
δηλαδή το κανονικό κατ'εσέ είναι να του έδινα συγχαρητήρια ή να αδιαφορούσα.
ποιό ακριβώς είναι το κόμπλεξ μου για να μάθω κι εγώ τι έχω;

το να σε πω γύφτο (όχι εσένα ΟΚ, τον μαλάκα) είναι δικό μου κόμπλεξ; μήπως θες να σου βάζουμε (όχι εσένα, του μαλάκα) και την βενζίνη; είναι ακριβή η πουτάνα.

Όταν βρείτε ΕΝΑ επιχείρημα, το ξανασυζητάμε. Όσο για τα υπόλοιπα, ναι ισχύουν. Νιώθω ήδη πολύ τυχερός που θα γλυτώσω τις μπουνιές από σένα :touched: Έστω κι ένας, δεν πειράζει...

ένα επιχείρημα είναι ότι είναι επικίνδυνο να περνάς από την ανοιχτή μπάρα. μπορεί να χτυπήσεις εσύ, ο επόμενος, ή να προκαλέσεις κάποια ζημιά. είναι τουλάχιστον μαλακία.

επίσης, όπως είπα και πιο πάνω, είναι γυφτιά να εκμεταλλεύεσαι κάποιον άλλον (δεν έχει σημασία ποιός είναι, κομπλεξικός ή μη) για να το κάνεις. δεν με νοιάζει αν θα πληρώσεις ή όχι ή τι θα κάνεις με τα λεφτά σου, αλλά μην μπλέκεις κι εμένα. ή τον άλλον που θα σου τύχει. πήγαινε κάντο μόνος σου αν μπορείς και άσε εμένα ήσυχο να κάνω αυτό που νομίζω. εγώ δεν σε ανάγκασα να κάνεις κάτι, ούτε υπηρετώ το σύστημα πληρώνοντας όπως ίσως νομίζεις. και επειδή δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, αλλά στον «μαλάκα», αυτό που νομίζει, είναι μαλακία.

Το θέμα τελειώνει στο ότι γλυτώνω τα πεταμένα λεφτά. Δε με ενδιαφέρει να κάνω καμία τρύπα στο σύστημα. Με ενδιαφέρει μόνο να πληρώνω όταν λαμβάνω υπηρεσίες/αγαθά.

δεν με ενδιαφέρει τι σε ενδιαφέρει. εμένα να μη με μπλέκεις και κάνε ό,τι θες. ούτε πατέρας σου είμαι, ούτε δάσκαλος, ούτε μπάτσος. αφού νομίζεις ότι είναι πεταμένα λεφτά και ότι σώθηκες, εγώ πάω πάσο. πως να διαφωνήσω; ο γαϊδαρος πετάει φυσικά.

Δείξε μου τον σχεδιασμένο παράδρομο και δε θα ξαναπεράσω ποτέ διόδια, υπόσχομαι :)

στην Α.Ο. αναφερόμαστε..
π.χ. μπορείς να βγείς από εθνική στο φανάρι για Ν. Ιωνία ή πιο πάνω για Μεταμόρφωση αντί να μπεις αττική οδό. εγώ από εκεί πάω σχεδόν κάθε μέρα και εκεί μου έχει τύχει το ανάλογο περιστατικό.

αλλά και για τους υπόλοιπους δρόμους, θα το δεχόμουν αν όλοι μας κάναμε το ίδιο και αποφασίζαμε από κοινού να σταματήσουμε να τα πληρώνουμε για τους χ και ψ λόγους. έχω αναφερθεί και στο παρελθόν σε αυτά, συνήθως δεν έχουμε πλήρη εικόνα και δεν γνωρίζουμε ούτε τα μισά. αν την έχουμε, ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα.

panos1050
17/09/2012, 20:45
Για τα δεδομένα της ελλαδας η Α.Ο ειναι ο μόνος δρόμος που αξίζει να πληρώνουμε διοδιά ,
Όχι για τίποτα άλλο αλλα για να παραμείνει όπως ειναι, μη ρημάξει και αυτός .
Σε όλους τους υπόλοιπους δρόμους αφού το κράτος ειναι ανίκανο να τους συντηρήσει ή να τους αναβαθμίσει , κάποια λαμόγια το εκμεταλλεύονται και μας τα περνούν χοντρά .
Εγω προσωπικά πληρώνω παντού και πάντα ,
δεν ξέρω δεν μου παει να περάσω έτσι ,
βέβαια μου έχει τύχει 5-6 φορές να με αφήσουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι των διοδίων να περάσω έτσι .
Θυμάμαι μια περίπτωση που γυρνούσα Ναύπλιο, έβρεχε καρέκλες και στην Ελευσίνα σταματάω για να πληρώσω, ανοίγει το τζαμί βγαίνει η μια κυρία και μου λέει - περνά παιδάκι μου , στη ευχή της Παναγίας -

panos1050
17/09/2012, 20:50
Ρε ξεκολλήσει με το " μαλακα" και το "γυφτο" συνέχεια ,
Κουβέντα κάνουμε ρεεεεεεεεε

BLiTzER
17/09/2012, 20:53
και που σε ξέρω για να αναφερθώ προσωπικά σε σένα; εσύ με ξέρεις δηλαδή; σαν παράδειγμα σε ανέφερα, αν παρεξηγιέσαι όπου λέω «εσύ», βάλε «ο μαλάκας».

Οκ το δέχομαι. Αλλά συνήθως όταν χρησιμοποιείς το 2ο ενικό και, μάλιστα, πολλάκις, αναφέρεσαι στον συνομιλητή σου. Δε χρειάζεται να τον γνωρίζεις προσωπικά γι'αυτό ε? ;)

δηλαδή τώρα μου λες ότι επειδή διαμαρτύρομαι όταν κάποιος περνάει από την ανοικτή μπάρα ενώ πληρώνω το διόδιο, είμαι κομπλεξικός.

Έτσι το βλέπω εγώ. Εξήγησα γιατί. Επειδή δε σε επηρρεάζει καθ'οιονδήποτε τρόπο. Το μόνο που κάνει είναι να πληγώνει τον εγωισμό "σου". "Γιατί αυτός και όχι εγώ?", το ίδιο ακριβώς παράδειγμα με το της διήθησης που ανέφερα παραπάνω. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ο τύπος θα περάσει είτε με κλειστή μπάρα, είτε όταν ανοίγει για κάποιον, είτε κάπως αλλιώς. Δε θέλει να σου κλέψει τον κεραυνό. Αλήθεια.

ένα επιχείρημα είναι ότι είναι επικίνδυνο να περνάς από την ανοιχτή μπάρα. μπορεί να χτυπήσεις εσύ, ο επόμενος, ή να προκαλέσεις κάποια ζημιά. είναι τουλάχιστον μαλακία.

Επικίνδυνο είναι μόνο αν είσαι ηλίθιος. Ξανά, ανέφερα παραπάνω ότι αν περνάς αέρα, χωρίς να σε νοιάζει που θα προσγειωθεί η μπάρα, ναι, είσαι ζώο (υπάρχουν και τέτοιοι). Υποστήριξα το να περνάς τα διόδια με άλλον, ΜΟΝΟ αν το σεβαστείς και δεν ενοχλήσεις κανέναν. Το έχω πει περίπου 10 φορές σε αυτό το θρεντ.

επίσης, όπως είπα και πιο πάνω, είναι γυφτιά να εκμεταλλεύεσαι κάποιον άλλον (δεν έχει σημασία ποιός είναι, κομπλεξικός ή μη) για να το κάνεις.

ΔΕΝ εκμεταλλεύεσαι κανέναν. Σίγουρα όχι αυτόν που πληρώνει.

δεν με νοιάζει αν θα πληρώσεις ή όχι ή τι θα κάνεις με τα λεφτά σου, αλλά μην μπλέκεις κι εμένα. ή τον άλλον που θα σου τύχει. πήγαινε κάντο μόνος σου αν μπορείς και άσε εμένα ήσυχο να κάνω αυτό που νομίζω. εγώ δεν σε ανάγκασα να κάνεις κάτι, ούτε υπηρετώ το σύστημα πληρώνοντας όπως ίσως νομίζεις. και επειδή δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, αλλά στον «μαλάκα», αυτό που νομίζει(ς), είναι μαλακία.

Τόνισα, στο πρώτο μου ακόμα ποστ, ότι το θέμα λίγο με ενδιαφέρει γιατί περνάω άνετα και με κλειστές μπάρες. "Χρησιμοποιώ" τα αυτοκίνητα μόνο όταν βαριέμαι να κάνω μισό ελιγμό παραπάνω. Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως σε μπλέκω. Ή τον άλλον που θα μου τύχει. Ή πως σε αναγκάζω να κάνεις οτιδήποτε. Επαναλαμβάνομαι και κουράζομαι :/ Θα το λήξω κάπου εδώ από τη μεριά μου.

kostas777
17/09/2012, 21:12
Έτσι το βλέπω εγώ. Εξήγησα γιατί. Επειδή δε σε επηρρεάζει καθ'οιονδήποτε τρόπο. Το μόνο που κάνει είναι να πληγώνει τον εγωισμό "σου". "Γιατί αυτός και όχι εγώ?", το ίδιο ακριβώς παράδειγμα με το της διήθησης που ανέφερα παραπάνω. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ο τύπος θα περάσει είτε με κλειστή μπάρα, είτε όταν ανοίγει για κάποιον, είτε κάπως αλλιώς. Δε θέλει να σου κλέψει τον κεραυνό. Αλήθεια.

δεν είναι θέμα εγωϊσμού ή ζήλιας, γιατί προς τα εκεί πάει το «γιατί αυτός και όχι εγώ». δεν περνάει κάτι τέτοιο απ'τον μυαλό μου, το μόνο που περνάει είναι «φάε έναν μαλάκα». γιατί προφανώς αν δεν ήμουν εκεί θα έβρισκε μπάρα κατεβασμένη. τώρα το πως θα περάσει με κλειστή μπάρα, αυτό θα ήθελα να το δω.

οπότε όταν εσύ είσαι στο σινεμά και περιμένεις στην ουρά να μπεις με το εισητήριο και βλέπεις κάποιον να μπαίνει στη ζούλα πηδώντας το κάγγελο λες «ωραίος ο μάγκας, τα κατάφερε, μακάρι να μπορούσα». εγώ λέω «τον μαλάκα, δεν έχει λεφτά το σινεμά τον μάρανε». οπότε εγώ είμαι κομπλεξικός δηλαδή κι εσύ είσαι το κανονικό ας πούμε.

Επικίνδυνο είναι μόνο αν είσαι ηλίθιος. Ξανά, ανέφερα παραπάνω ότι αν περνάς αέρα, χωρίς να σε νοιάζει που θα προσγειωθεί η μπάρα, ναι, είσαι ζώο (υπάρχουν και τέτοιοι). Υποστήριξα το να περνάς τα διόδια με άλλον, ΜΟΝΟ αν το σεβαστείς και δεν ενοχλήσεις κανέναν. Το έχω πει περίπου 10 φορές σε αυτό το θρεντ.

δεν έχω δει κανέναν να το κάνει και να με σέβεται. συγγνώμη αλλά το μόνο που εισπράττω είναι ότι με έχουν χεσμένο και έτσι είναι στην πραγματικότητα. τώρα μπορεί να είναι και κανένας κανονικός τυπάς που το κάνει καμιά φορά, αλλά είναι εξαίρεση.

ΔΕΝ εκμεταλλεύεσαι κανέναν. Σίγουρα όχι αυτόν που πληρώνει.

τι θα γίνει αν από αύριο αρχίσουμε να το κάνουμε όλοι; αν όχι το 100%, τότε ένα 80%;

ο μόνος λόγος που μπορείς να το κάνεις, είναι επειδή οι περισσότεροι είναι «θύματα».

παρόλα αυτά, δεν εκμεταλλεύεσαι κανέναν.

Τόνισα, στο πρώτο μου ακόμα ποστ, ότι το θέμα λίγο με ενδιαφέρει γιατί περνάω άνετα και με κλειστές μπάρες. "Χρησιμοποιώ" τα αυτοκίνητα μόνο όταν βαριέμαι να κάνω μισό ελιγμό παραπάνω. Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως σε μπλέκω. Ή τον άλλον που θα μου τύχει. Ή πως σε αναγκάζω να κάνεις οτιδήποτε. Επαναλαμβάνομαι και κουράζομαι :/ Θα το λήξω κάπου εδώ από τη μεριά μου.

εγώ να δεις τι επανάληψη έχω ρίξει, άμα δεν γράψω τα ίδια καμια 10ρια φορές, δεν κλειδώνει το θέμα :lol:

Sapadak
17/09/2012, 21:24
Αν συνεχιστουν τα "μαλακας" και "γυφτος" και οι λοιποι χαρακτηρισμοι το θεμα κλειδωνει

kostas777
17/09/2012, 21:57
Αν συνεχιστουν τα "μαλακας" και "γυφτος" και οι λοιποι χαρακτηρισμοι το θεμα κλειδωνει

να με συγχωρείς, δεν ήθελα να χαρακτηρίσω κάποιον. το «γύφτος» είναι μεταφορικό για τον αδιάφορο, που σε αγνοεί, δεν σε σέβεται κλπ. όσο για το «μαλάκας», το χρησιμοποίησα ως διακριτικό για εκείνον που περνάει από ανοιχτή μπάρα αέρα χωρίς προειδοποίηση, χωρίς να κόψει κλπ., όπως έχει αναφερθεί από την αρχή μάλιστα και ως υπόδειξη.

Sapadak
17/09/2012, 22:18
να με συγχωρείς, δεν ήθελα να χαρακτηρίσω κάποιον. το «γύφτος» είναι μεταφορικό για τον αδιάφορο, που σε αγνοεί, δεν σε σέβεται κλπ. όσο για το «μαλάκας», το χρησιμοποίησα ως διακριτικό για εκείνον που περνάει από ανοιχτή μπάρα αέρα χωρίς προειδοποίηση, χωρίς να κόψει κλπ., όπως έχει αναφερθεί από την αρχή μάλιστα και ως υπόδειξη.

Συχωρεμενος

Μεγαλα παιδια ειμαστε, ενημερωσα για να μη παρεξηγουμαστε.
Προσωπικοι χαρακτηρισμοι οπως πριν κομμενοι, διαφορετικα κοβεται το θεμα και κοιμομαστε ολοι απο τη δεξια πλευρα

Cpt. Haddock
17/09/2012, 23:37
όχι σε όλο το μήκος της. Ελλειπής σήμανση και φωτισμός, έλλειψη χώρων στάθμευσης έκτακτης ανάγκης εκτός της ΛΕΑ [...]

Νομιζω οτι μετά απο αυτό δεν έχει νόημα να συνεχίσω να γράφω το οτιδήποτε...

George_Sp
18/09/2012, 00:22
Νομιζω οτι μετά απο αυτό δεν έχει νόημα να συνεχίσω να γράφω το οτιδήποτε...

ναι οκ εκ παραδρομής το έκτακτης ανάγκης χώρων στάθμευσης δίπλα στη ΛΕΑ....το point παραμένει.

DeusEx
18/09/2012, 09:54
Κανενας δρομος δεν "αξιζει" να πληρωνεις διοδια.
Τα τελη κυκλοφοριας κτλ τα πληρωνεις ακριβως γιαυτο τον λογο.
Οι δρομοι θα επρεπε να ειναι τζαμπα για ολους, οπως η autobahn.

... και οσον αφορα το θεμα, γιατι βριζομαστε μεταξυ μας, αφου ολοι στην ιδια πλευρα ειμαστε! Οκ, περασε ο αλλος επειδη δεν ηξερε οτι η μπαρα θα σου επεφτε στο κεφαλι. Εσυ τωρα με την σειρα σου εχεις 2 επιλογες: ή να τα βαλεις με την Α.Ο. που δεν πληρουν τις προδιαγραφες ασφαλειας με αποτελεσμα τον πιθανο τραυματισμο σου (πραγμα που θα μπορουσε να διορθωθει με εναν αισθητηρα με χαμηλο κοστος!) ή να τα βαλεις με τον συνανθρωπο σου.

Κατα την γνωμη μου παντα, εμεις οι ελληνες ανεκαθεν διαλεγαμε να τρωγομαστε μεταξυ μας, ενω οι νταβαδες μας να τριβουν τα χερια τους ...

Johnny_Nik
18/09/2012, 11:34
Κανενας δρομος δεν "αξιζει" να πληρωνεις διοδια.
Τα τελη κυκλοφοριας κτλ τα πληρωνεις ακριβως γιαυτο τον λογο.
Οι δρομοι θα επρεπε να ειναι τζαμπα για ολους, οπως η autobahn.

... και οσον αφορα το θεμα, γιατι βριζομαστε μεταξυ μας, αφου ολοι στην ιδια πλευρα ειμαστε! Οκ, περασε ο αλλος επειδη δεν ηξερε οτι η μπαρα θα σου επεφτε στο κεφαλι. Εσυ τωρα με την σειρα σου εχεις 2 επιλογες: ή να τα βαλεις με την Α.Ο. που δεν πληρουν τις προδιαγραφες ασφαλειας με αποτελεσμα τον πιθανο τραυματισμο σου (πραγμα που θα μπορουσε να διορθωθει με εναν αισθητηρα με χαμηλο κοστος!) ή να τα βαλεις με τον συνανθρωπο σου.

Κατα την γνωμη μου παντα, εμεις οι ελληνες ανεκαθεν διαλεγαμε να τρωγομαστε μεταξυ μας, ενω οι νταβαδες μας να τριβουν τα χερια τους ...

Ποιός είπε ότι η Autobahn δεν έχει διόδια;

http://en.wikipedia.org/wiki/German_autobahns#Toll_roads

Έχει και μάλιστα υπερσύγχρονα απ ότι βλέπω και απ όσο γνώριζα αλλά ήθελα να βεβαιωθώ. Η μπάρα στην ΑΟ πέφτει ακριβώς για το λόγο ότι έχει αισθητήρα ο οποίος "είδε" ότι το όχημα πέρασε. Όντως εμείς οι Έλληνες τρωγόμασταν μεταξύ μας γιατί λίγοι έχουν τα @@ να παραδεχτούν ότι κάτι που κάνουν είναι λάθος και το ότι ενοχλεί τους άλλους συνεχίζει να μην έχει καμία σημασία. Πάντα πλήρωνα και πληρώνω διόδια. Εάν δεν έχω θα πάρω τον παράδρομο, όπου υπάρχει αλλιώς θα κάτσω σπίτι μου. Αν παραστεί ανάγκη να περάσω τσαμπέ δεν θα πηγαίνω να κυνηγάω άλλα αμάξια την ώρα που πληρώνουν. Και ναι υπάρχουν δρόμοι όπου δεν έπρεπε να υπάρχουν διόδια αλλά όταν κατέβαιναν τα κινήματα όλοι οι επαναστάτες που τώρα δεν πληρώνουν είχαν πάει για το καφεδάκι τους και είχαν αφήσει τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, έχω πολλά παραδείγματα.

ΥΓ: Οι προδιαγραφές ασφαλείας για τις μπάρες νομίζω ότι δεν λαμβάνουν υπόψιν το ότι κάποιος μάγκας θα βρεθεί να περάσει δίπλα σου για να στη ρίξει κεφάλι

ΥΓ2: Εϊμαι μια φορά παθών με υλικές ζημιές στο όχημα από συνάδελφο μοτοσυκλετιστή ο οποίος αρνήθηκε ότι βρισκόταν στο δρόμο την ημέρα και ώρα που μου έγιναν οι ζημιές, αναγκάζοντάς με να τα πληρώσω από την τσέπη μου. Οπότε έχω κάθε δικαίωμα να ενοχλούμαι όταν κάποιος έρχεται να χώνεται δίπλα μου για να περνάει τσάμπα.

ΥΓ3: Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάει κάποιος φίλος με μαύρο σαξόραλο ή πεζόραλο όταν προσπαθώντας να περάσει μαζί μου στη λωρίδα του e-pass (χωρίς να έχει αυτός e-pass) τελικά την έφαγε στο κεφάλι όπως και του άξιζε. Μετά ηρθε να μου ζητήσει και τα ρέστα γιατί?? Επειδή καθυστέρησα να περάσω και έπεσε η μπάρα πάνω του!!!

vaska
18/09/2012, 12:01
Νομίζω το θέμα εξαντλήθηκε από όλες τις απόψεις.

Γνώμη μου οι δυσκοίλιοι παίρνουν καραμελίτσα Laxatol ή παρόμοιου τύπου σκεύασμα και ανακουφίζονται, οι "σας γράφω όλους και θα κάνω ότι θέλω" συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έκαναν μέχρι τώρα και το έκαναν καλά, και οι λοιποί συγγενείς του εκλιπόντος μπορούν να συνεχίσουν να κλαίνε την μοίρα τους.

:wave2::wave2:

devil's animal
18/09/2012, 12:04

Γνώμη μου οι δυσκοίλιοι παίρνουν καραμελίτσα Laxatol ή παρόμοιου τύπου σκεύασμα και ανακουφίζονται, οι "σας γράφω όλους και θα κάνω ότι θέλω" συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έκαναν μέχρι τώρα και το έκαναν καλά, και οι λοιποί συγγενείς του εκλιπόντος μπορούν να συνεχίσουν να κλαίνε την μοίρα τους.

+1000 ρε Μπιλακο...
:a013:

Bowleno
18/09/2012, 12:05

:a10: με μόνη ένσταση, το laxatol. το imodium κάνει καλύτερη δουλειά :D

Blixa
18/09/2012, 12:39
:a10: με μόνη ένσταση, το laxatol. το imodium κάνει καλύτερη δουλειά :D

το laxatol είναι για την δυσκοιλιότητα και το imodium για την διάρροια

choose wisely young padawan!

nikos_abel
18/09/2012, 12:41

Άρα, το ως σύνηθες ελληνικόν φαινόμενον. 12 σελίδες ανταλλαγή επιχειρημάτων για να υποστηρίξουμε τη θέση μας
αμετάκλητα και να κάνουμε τελικά όλοι αυτό που κάναμε και πριν.
ΜΕδεν εις το πηλίκον.

Για να σπάσω αυτό το κατεστημένο, δηλώνω ότι ενώ ήμουν υποστηρικτής των δενΜπληρώνων, παύω
να είμαι δενΜπληρώνως γιατί

α) Όπως ειπώθηκε, όταν ξεκινούσε το κίνημα γενικευμένο και δίκαιο, οι πολλοί κάναμε τις κοτούλες και δεν δικαιούμαστε να ομιλούμε
β) Υπάρχει λύση να αποφύγεις ΝΟΜΙΜΑ τη πληρωμή χρησιμοποιώντας τους παράδρομους (αυτό το είπα εγώ :D )
γ) Η Α.Ο. είναι ένας ιδιωτικός δρόμος ο οποίος είναι όντως σε (για ελλάδα) άριστη κατάσταση.

Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τα διόδια που υπάρχουν εκεί που σύμφωνα με τη κοινοτική νομοθεσία δεν θα έπρεπε
να υπάρχουν (η οποία υπερισχύει της εθνικής, αφού είμαστε ευρωπαίοι)
και για τις περιπτώσεις που (παρανόμως) δεν υπάρχει παράδρομος.

Ευχαριστώ για τη προσοχή σας.

VANDA
18/09/2012, 12:42
:rolleyes:

nikos_abel
18/09/2012, 12:45
:rolleyes:

268598

vaska
18/09/2012, 12:56
268598

Και άργησε κιόλας μη σου πω!!!