PDA

View Full Version : Δίπλωμα αυτοκινήτου και μηχανάκι 50cc

samouko
19/09/2012, 14:26
Κύριοι καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα..
θέλω να με διαφωτίσετε σε κάτι..

έχω δίπλωμα αυτοκινήτου εδώ και 6 χρόνια (δηλ είναι του παλαιού τύπου.. ροζάκι τρίπτυχο..)
θέλω τώρα να πάω να βγάλω δίπλωμα για μηχανάκι 50αράκι.

θα πρέπει να αλλάξω και το δίπλωμα που έχω μέχρι τώρα ή θα μου δώσουν κάποιο άλλο χάρτι/κάρτα που να αποδεικνύει ότι έχω άδεια για 50cc μηχανάκι??
γιατί βλέπω ότι υπάρχουν 2 κατηγορίες για μηχανή στο δίπλωμα μου..
<=25kW
και η μεγάλη
και από ότι καταλαβαίνω αυτό αντιστοιχεί στις κατηγορίες "χωρίς συμπλέκτη" και "με συμπλέκτη" αντίστοιχα..

Δηλ θα πληρώσω και 30€ για το νέο δίπλωμα ή όχι??

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!

MavrosPan
19/09/2012, 14:31
Για 50αρι μονο βγαινει απο τροχαια, δεν αλλαζεις τιποτα στο κανονικο σου, απο οσο γνωριζω.

samouko
19/09/2012, 14:36
αχα.. καλό αυτό.. (να το γλιτώσουμε και το 30άρι.. )
thanks a lot MacrosPan..

(αν κάποιος είχε βρεθεί πάραυτα στη δικιά μου θέση, ας μας πει και αυτός τι έγινε τελικά σίγουρα..)

thanks again!!

MavrosPan
19/09/2012, 15:08
Υποψήφιοι που έχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου

Αίτηση του ενδιαφερομένου (χορηγείται από την Τροχαία).
Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
Φωτοαντίγραφο του διπλώματος αυτοκινήτου (επικυρωμένο).
Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, με την οποία δηλώνονται : ότι έχει κανονική διαμονή στην Ελλάδα, και τα πλήρη στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας του.
2 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες.
Διπλότυπο είσπραξης 7,04 € (από Εφορία).
Διπλότυπο είσπραξης 3 € υπέρ Μετοχικού Ταμείου Στρατού (από Εφορία).
Ένσημο ΕΛ. ΑΣ. 3 € (από την Τροχαία).
Λογαριασμός Δ.Ε.Κ.Ο. (Ο.Τ.Ε. - Δ.Ε.Η. - Ε.Υ.Δ.Α.Π.)
Βιβλίο για εξέταση:
θΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ

5. Έχεις πινακίδα, έχεις άδεια κυκλοφορίας, έχεις ασφάλεια... οπότε στην τροχαία σου λένε έλα με το σκούτερ στην εξέταση. Με λίγα λόγια κάνε μερικές βόλτες (εξάσκηση) κοντά στο σπίτι σου, μάθε το σκουτεράκι σου καλά, βάλε και ένα κράνος καλό και έλα μετά από δύο βδομάδες για μία τυπική εξέταση σε θεωρία και οδήγηση...μαζί με το μηχανάκι σου...

Θεωρία, Βιβλιαράκι: ΝΕΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ Η/Υ... Περιέχει 172 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών από τις οποίες η εξέταση είναι 10 ερωτήσεις (μην με ρωτήσεις ποιες!)...

Πρακτική εξέταση: Κάποια ευθεία και ίσως ένα 8άρι, αν υπάρχει διαμορφωμένος χώρος. Διαφορετικά γύρω-γύρω στην πλατεία εκεί στην Τροχαία...