PDA

View Full Version : Ηχος σαν τρόμπας

venumis
21/09/2012, 08:25
Εδω και δέκα μέρες ακούγεται ενας συνεχής ήχος απο το βεστρομάκι μου ενώ είναι σε λειτουργία ο κινητήρας.

Οταν γυρίζουμε το κλειδί στο on και έχουμε νεκρά ή κάποια ταχύτητα αλλά ανεβασμένο το πλαινό σταντ ακούγεται για λίγα δευτερόλεπτα η τρόμπα βενζίνης, μετά απο λίγο σταματάει, σωστά ?

Στην αρχή λοιπόν νόμιζα οτι είναι η τρόμπα αφου ο ήχος μοιάζει πάρα πολύ αλλά ακούγεται πιο σιγά, εχτές το βράδυ παρατήρησα οτι αυτος ο συνεχής ήχος σταματάει αν πατήσω ελαφριά τον διακόπτη της μίζας και σβήσουν τα φώτα !!

Εχει κάποιος ιδεα τι μπορεί να είναι ?

*Το στρώμα είναι k6 650cc

GIXXERAKIAS
21/09/2012, 08:39
Το check που κάνει όταν ανούγουμε τον διακόπτη δεν είναι η τρόμπα αλλά οι δευτερευουσές πεταλούδες.Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκεί και ανοιγοκλείνουν με το γνωστό ήχο να ακούγεται?Σου έχει ανάψει καθόλου FI?

Για καλύτερο και πιό ασφαλές για την μηχανή σου,έλεγχο πήγαινε σε μία αντιπρωσοπεία να το δούν.Από το τηλέφωνο και από τα φόρουμ δύσκολο να βρεθεί ακριβής διάγνωση.:wave2:

Specialized
21/09/2012, 09:32
Προσπάθησε να εντοπίσεις από που προέρχεται. Βάλε το αυτί σου στο τεπόζιτο και αν ακούσει υψήσυχνο θόρυβο τότε μάλλον είναι από την τρόμπα. Καθαρισμό και αλλαγή φίλτρου στην τρόμπα έχεις κάνει;

venumis
21/09/2012, 15:24
Το check που κάνει όταν ανούγουμε τον διακόπτη δεν είναι η τρόμπα αλλά οι δευτερευουσές πεταλούδες.Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκεί και ανοιγοκλείνουν με το γνωστό ήχο να ακούγεται?Σου έχει ανάψει καθόλου FI?

Για καλύτερο και πιό ασφαλές για την μηχανή σου,έλεγχο πήγαινε σε μία αντιπρωσοπεία να το δούν.Από το τηλέφωνο και από τα φόρουμ δύσκολο να βρεθεί ακριβής διάγνωση.:wave2:

F1 Δεν μου εχει βγάλει

Πραγματικά τόσο καιρό νόμιζα οτι ειναι η τρόμπα αυτος ο ηχος που κάνει με το που γυρίζουμε τον διακόπτη, δεν ηξερα οτι ειναι οι πεταλούδες!!

Δεν εχω βρει ελευθερό χρόνο λόγο δουλειάς, εχω σκοπό να το παω για έλεγχο.

venumis
21/09/2012, 15:27
Προσπάθησε να εντοπίσεις από που προέρχεται. Βάλε το αυτί σου στο τεπόζιτο και αν ακούσει υψήσυχνο θόρυβο τότε μάλλον είναι από την τρόμπα. Καθαρισμό και αλλαγή φίλτρου στην τρόμπα έχεις κάνει;

Εχουν γίνει ολα τα προβλεπόμενα σερβις στην αντιπρωσοπεία εδω και τόσα χρόνια, για καθαρισμό ή αλλαγη φίλτρου δεν θυμάμαι.
Η μηχανή εχει κάνει 75000 χλμ
Ο καθαρισμός και η αλλαγή φίλτρου στην τρόμπα είναι κάτι προαιρετικό ή αναφέρεται στην περιοδική συντήρηση ?

Bowleno
21/09/2012, 15:34
Εχουν γίνει ολα τα προβλεπόμενα σερβις στην αντιπρωσοπεία εδω και τόσα χρόνια, για καθαρισμό ή αλλαγη φίλτρου δεν θυμάμαι.
Η μηχανή εχει κάνει 75000 χλμ
Ο καθαρισμός και η αλλαγή φίλτρου στην τρόμπα είναι κάτι προαιρετικό ή αναφέρεται στην περιοδική συντήρηση ?

λογικά αναφέρεται, λες να είναι δυνατόν να λειτουργεί η τρόμπα με το ίδιο φίλτρο επ΄άπειρον; :rolleyes: (τι καλά που θα ήταν για την τσέπη μας :D )
Στο δικό μου manual αναφέρει αλλαγή του φίλτρου κάθε 10.000

venumis
21/09/2012, 16:23
λογικά αναφέρεται, λες να είναι δυνατόν να λειτουργεί η τρόμπα με το ίδιο φίλτρο επ΄άπειρον; :rolleyes: (τι καλά που θα ήταν για την τσέπη μας :D )
Στο δικό μου manual αναφέρει αλλαγή του φίλτρου κάθε 10.000

Δεν το εχω θέσει οπως το θέτεις, δεν είπα οτι θα είναι για επ'απειρον οκ !
Απλά ρώτησα αν είναι προβλεπόμενο, διότι τα σερβις εχουν γίνει σχολαστικα.

Το service manual δεν αναφέρει πουθενα οτι πρέπει να αλλαχτει μια λάμπα στα x χιλιόμετρα, οταν καει ομως την αλλάζεις
Αρα στο συνεργείο που θα πας δεν θα σου αλλάξουν ποτέ μια λάμπα που δεν εχει καει και ας το ξέρουμε ολοι οτι κάποια στιγμή θα καεί!

peter86
21/09/2012, 18:28
τα ιδια και με το bandit κανείς από όλα τα συνεργεία δεν μπήκε στον κόπο να αλλάξει το φιλτράκι που έχει πάνω της η τρόμπα βενζίνης. Αμά δεις καλά το manual sou (sto bandit έτσι λέει λογικά και σε σένα το ίδιο θα έιναι) αναφέρει αλλάγη στο φίλτρο βενζίνης κάθε 18,000 χλμ.:wave2:

banditgr
26/09/2012, 09:13
Εδω και δέκα μέρες ακούγεται ενας συνεχής ήχος απο το βεστρομάκι μου ενώ είναι σε λειτουργία ο κινητήρας.

Οταν γυρίζουμε το κλειδί στο on και έχουμε νεκρά ή κάποια ταχύτητα αλλά ανεβασμένο το πλαινό σταντ ακούγεται για λίγα δευτερόλεπτα η τρόμπα βενζίνης, μετά απο λίγο σταματάει, σωστά ?

Στην αρχή λοιπόν νόμιζα οτι είναι η τρόμπα αφου ο ήχος μοιάζει πάρα πολύ αλλά ακούγεται πιο σιγά, εχτές το βράδυ παρατήρησα οτι αυτος ο συνεχής ήχος σταματάει αν πατήσω ελαφριά τον διακόπτη της μίζας και σβήσουν τα φώτα !!

Εχει κάποιος ιδεα τι μπορεί να είναι ?

*Το στρώμα είναι k6 650cc

Εχεις ΧΕΝΟΝ?
αν ναι πιθανότατα ακούς απλά τα balast.

jj okocha
26/09/2012, 12:18
το νου σου στο φιλτρακι τοτε,αφου εχει, αλλαξε το προληπτικα γιατι η τρομπα εχει 500ε +..

Specialized
26/09/2012, 16:54
Υπάρχουν και ιμιτασιον τρομπες (η αντλία καθεαυτή) με πολυ λιγότερα. Απλώς να αλλάξει φιλτρακι και να την καθαρίσει, να μετρησει πιεση. Μετα βλέπει.