PDA

View Full Version : ψάχνω μεταχειρισμένο

FKpros
21/09/2012, 19:15
Καλησπέρες φίλοι μου αναβάτες..
λέγομαι γιώργος και ειμαι 21.. (χαίρω πολύ)

'Εχω στην κατοχή μου ενα υγειέστατο σκούτερ της γιαμάχα, το X-max 250..
Με το οποίο έχω μείνει πλήρως ευχαριστημένος.. Με έχει πάει παντού με ασφάλεια και χωρίς να ζητήσει τίποτα και είναι ειλικρινά είναι το πιο τίμιο δίκυκλο που είχα ποτέ στην κατοχή μου..
Εδώ και 6 μήνες έχω μετακομίσει (λόγω εργασίας) στο εξοχικό μου το οποίο τώρα πια παίζει το ρόλο μόνιμης κατοικίας..
Έτσι λοιπόν ''άφησα'' τον δυομισάρη φιλαράκο μου πίσω στην πόλη και όλο αυτόν τον καιρό μετακινούμαι με αυτοκίνητο..
Ο λόγος που δεν πήρα μαζι το σκούτερ ειναι γιατι δεν με συγκινεί η ιδέα να πηγαινοέρχομαι Αθήνα-Ωρωπό (60 λεπτά δρόμος)
με το συγκεκριμένο δίκυκλο (το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν)
Στο κυρίως θέμα μας λοιπόν.. Είμαι ένας βαρύς και ψηλός τυπάς (1.87ύψος-100+κιλά) που ψάχνει μοτοσυκλέτα πολλών χρήσεων καθώς θα χρησιμοποιείται και για τις καθημερινές μου μετακινήσεις-βόλτες αλλά και για μίνι-ταξιδάκια Αθήνα-Ωρωπό και ίσως Αθήνα-Κόρινθο ή Λουτράκι..
Το budget μου είναι στα 1500ευρωπουλάκια cash +το scooter που μετά απο γρήγορο ψάξιμο υπολογίζω να το δώσω τουλάχιστον 2 χιλιαρικάκια. (xmax250 μοντ 08 με μόνο 9000χιλ) Άρα συνολο έχω 3500 με 4000 ευρώ διαθέσιμα για αντικαταστάτη του καλόκαρδου αλλα διστυχώς βαρετού πια για μένα σκούτερ..
Έτσι λοιπόν βρίσκομαι στο φόρουμ για να ζητήσω τα φώτα των έμπειρων γιατι είμαι τρελά αναποφάσιστος (προφανώς) :lol: για το ποιό μοντέλο να επιλέξω.. Έχω αρκετή πείρα στην μοτοσυκλέτα για την ηλικία μου.. Δέν το παίζω έμπειρος χεράς, αλίμονο.. Αλλά δεν ήταν λίγες οι ''κούκλες'' του πατέρα μου με τις οποίες έχω γυρίσει όλο το λεκανοπέδιο (moto guzzi breva 750- kawa versys- cbf250- 883 sportster και πολλές αλλες δανεικές απο φίλους που θα ξημερώσω ώς που να τις θυμηθώ και να τις γράψω)..
Τα μοντέλα που έχω στις τοπ επιλογές μου είναι μεταξύ τους διαφορετικά αλλά το καθένα έχει τα καλά του.. Τα αναφέρω σε φθίνουσα σειρά ενδιαφέροντος.. TDM 900, FAZER 600 (κατα προτιμηση S2), KTM SUPERDUKE, TRIUMPH 675 DAYTONA ή SPEED TRIPLE και ίσως κατι πολύ πιο σεμνό όπως varadero 1000..
Όπως καταλαβαίνετε έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στον πολύπλευρο χαρακτήρα του τι-ντι-εμ λόγω άνεσης ταξιδίου, άριστη συμπεριφορά στα χαμηλά για την πόλη και παράλληλα ενός πανέμορφου συνόλου (για τα δικά μου γουστα βέβαια) αλλά παράλληλα δέν με αφήνουν ασυγκήνητο οι επιδόσεις του σούπερ-Δούκα και των τρικύλινδρων βρετανών χούλιγκαν, όπως και τα επιθετικά-πανέμορφα λούκ τους..
Έτσι λοιπόν ζητώ τις γνώμες σας.. Τα φώτα σας.. Τις συμβουλές σας και γιατι όχι τις ενστάσεις σας.. :cool: σε σχέση με την καταστασή μου και το δίλλημα μου..

τι να επιλέξω λοιπόν σεβαστοί μου συνφορουμίτες?? :confused::confused::confused:

λυπάμαι για τυχών ορθογραφικά λάθη.. και ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Γιώργης :D

MikeG
21/09/2012, 19:17
Δες το Vstorm.

FKpros
21/09/2012, 19:26
Δες το Vstorm.

Έχω οδηγήσει το βιστρόμ φίλε μου mike και μπορώ να πω πως δεν είναι άσχημο αλλά θα προτιμούσα κατι πιο δυνατό και γιαυτό η πρώτη δικύλινδρη επιλογή μου ειναι το tdm..
Χωρίς να θέλω να θίξω τους φιλους του συγκεκριμένου σουζούκι δεν μου πολυαρέσει και εμφανισιακά..
Ευχαριστώ για την πρόταση αδερφέ, ήταν πραγματικά σωστή αν σκευτείς πως το βιστρομ αποδεικνείεται τόσο καλή επιλογή για την περιπτωσή μου που εχω προσπαθήσει να με κανω να το ερωτευτώ.. αλλά... τζίφος.. :look:

MikeG
21/09/2012, 19:28
Έχω οδηγήσει το βιστρόμ φίλε μου mike και μπορώ να πω πως δεν είναι άσχημο αλλά θα προτιμούσα κατι πιο δυνατό και γιαυτό η πρώτη δικύλινδρη επιλογή μου ειναι το tdm..
Χωρίς να θέλω να θίξω τους φιλους του συγκεκριμένου σουζούκι δεν μου πολυαρέσει και εμφανισιακά..
Ευχαριστώ για την πρόταση αδερφέ, ήταν πραγματικά σωστή αν σκευτείς πως το βιστρομ αποδεικνείεται τόσο καλή επιλογή για την περιπτωσή μου που εχω προσπαθήσει να με κανω να το ερωτευτώ.. αλλά... τζίφος.. :look:

Απλά είναι πιο άνετο και οικονομικό από TDM.

FKpros
21/09/2012, 19:35
Απλά είναι πιο άνετο και οικονομικό από TDM.

το γνωρίζω αυτό αλλά δεν θέλω να πάρω κατι σήμερα αδειάζοντας τον κουμπαρά και αύριο να θέλω κάτι άλλο λίγο διαφορετικό...

Lioulios
21/09/2012, 19:56
Τον υπερδουκα απλα τον ξεχνας λογω αυτονομιας και οικονομιας .Πολυ απολυτο μηχανακι και στα λεφτα που θες δεν θα βρεις κατι καλο ...νομιζω. Το ιδιο και τα 675.Ενα καλο παει. γυρω στο ταληρο.

...Η κατι σε β στρωμ η αλλαζεις δεδομενα στην αηορα σου και πας για τα αλλα.

kostas777
21/09/2012, 19:58
γιατί όχι CBR;

Lioulios
21/09/2012, 20:01
Μιας και σου αρεσουν τα γυμνα ευρωπαικα δες και τα τουονο 1ης γενιας.

FKpros
21/09/2012, 20:03
Τον υπερδουκα απλα τον ξεχνας λογω αυτονομιας και οικονομιας .Πολυ απολυτο μηχανακι και στα λεφτα που θες δεν θα βρεις κατι καλο ...νομιζω. Το ιδιο και τα 675.Ενα καλο παει. γυρω στο ταληρο.

...Η κατι σε β στρωμ η αλλαζεις δεδομενα στην αηορα σου και πας για τα αλλα.

συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου για το δούκα και τα 675 αδερφέ... απλά ξέχασα να αναφέρω πως αν βρώ κατι σε μάντρα ίσως καταφέρω να βάλω καποιο γραμματιακι αν αξιζει το εργαλείο.. και ίσως αγγιξω το τάλαρο και ισως και τα 6000 σκάρτα..

για το τιντιεμ ποια ειναι η γνωμη σας με βάση τα δεδομένα μου?

έχω βρει αρκετά tdm που τα σηκώνει το budget μου και πολλα απ'αυτα φένονται μια χαρα παιρνοντας υπόψιν τα χλμ τους και την χρονολογια τους...

FKpros
21/09/2012, 20:06
γιατί όχι CBR;

τα ss φίλε μου κώστα τα λατρεύω και μαλιστα κοιτώ πολλά στις αγγελίες τον τελευταιο καιρο.. αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα κανουν για μενα.. η μαλλον κατα ποσο θα κανω εγω για αυτα αφου ειμαι 187 και πανω απο 100 κιλακια... :cool:

FKpros
21/09/2012, 20:13
Μιας και σου αρεσουν τα γυμνα ευρωπαικα δες και τα τουονο 1ης γενιας.

φένεται πάααρα πολυ καλο φιλε μου..
έχεις μήπως να μου δώσεις info απο προσωπική εμπειρία σου στο συγκεκριμένο μοντέλο?
ποσο τα πουλάνε τώρα πια αυτα τα κουκλιά?

kostas777
21/09/2012, 20:21
τα ss φίλε μου κώστα τα λατρεύω και μαλιστα κοιτώ πολλά στις αγγελίες τον τελευταιο καιρο.. αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα κανουν για μενα.. η μαλλον κατα ποσο θα κανω εγω για αυτα αφου ειμαι 187 και πανω απο 100 κιλακια... :cool:

δεν θα έχεις πρόβλημα, έχουν ολόκληρο στάβλο με αγριάλογα να σε σπρώχνει

άλλωστε υπάρχει και το F ;)

και υπάρχουν και τα CBF αν θες κάτι πιο ήρεμο και βολικό ή τα hornet

FKpros
21/09/2012, 20:25
δεν θα έχεις πρόβλημα, έχουν ολόκληρο στάβλο με αγριάλογα να σε σπρώχνει

άλλωστε υπάρχει και το F ;)

και υπάρχουν και τα CBF αν θες κάτι πιο ήρεμο και βολικό ή τα hornet

οφείλω να ομολόγήσω φίλε κώστα πως εισαι καλη ''πρίζα'' :p

βλέπω τα 636 και κανουνε πουλάκια τα ματάκια μου...
βλέπω να σκοτώνουνε με 1.5 χιλιαρικο κατι cbrf-ακια και ψήνομαι...
αλλα δεν ξερω.... πιστέυω κατι γυμνο θα μου ταιριαζε πιο πολυ...

vassilis88
21/09/2012, 20:34
το suzuki sv? εχει ενα 1000 στα 2,5Κ στο καρ

panagiwths
21/09/2012, 22:35
Το gsr το 600 δεν σου αρεσει;;
Και εγω ειχα τα ιδια διλημματα με εσενα και καταληξα στο gsr 600 που ειναι απο τα καλητερα μεσαια γυμνα και πλεον σε πολυ καλα λεφτα. *δεν το εχω παρει ακομα!!

Lioulios
21/09/2012, 23:43
Kαμία εμεπειρία με τα τουόνο δεν έχω .Θα έρθουν αργότερα άλλοι που έχουν .Από γυμνά είχα μόνο το 675 .

Το β στρώμ που το είχα , ήταν το μηχανάκι που λένε όλοι ...τα κάνει όλα από λίγο. Θα σε βολέψει πάρα πολύ ,αλλά είπαμε δε θες οπότε ΆΚΥΡΟ εκτός αν αλλάξουν οι προτεραιότητές σου .
Για το Τι ντι εμ έχεις να ακούσεις πολλά .
* Είναι μία μηχανή που αργότερα θα την πουλήσεις πολύ πιο εύκολα από ένα 1000άρι γυμνό Ευρωπαικό .
*Έχει καλό κινητήρα χωρίς πολλά πολλά προβλήματα (από όσο ακούω)
*Μία κατηγορία από μόνο του
Αλλά
*Δεν μου αρέσουν τα φρένα της (πάμε είπαμε σε κάτι καλύτερο απο σρώμα)
*Το τιμόνι σε σχέση με την θέση που έκατσα όταν το οδήγησα ένιωσα πως ήταν μακρυά μου.
*Μέσα στην πόλη με 2α και 3η σκόρτσαρε αρκετά και γενικά πολύ ψόφιο χαμηλα .
*το ψαλίδι του δεν μου αρέσει καθόλου ( όπως και σε πολλά Ιαπωνικα ...Έχεις την αίσθηση πως έκοψαν δυο στρατζαριστά και τα μόνταραν εκεί )

κτλ κτλ

Αρχηγέ τώρα που το σκέφτομαι , δεν θα βγάλεις άκρη . Εχεις λοιπόν 2 επιλογές πέρνοντας υπόψην και την εποχή που διανύουμε .

1. Πουλας το σκούτερ και βάζεις την διαφορά για να πάρεις κάτι που σου αρέσει να βλέπεις στο πάρκινγκ και να γουστάρεις .

ή

2. Βάζεις ποτάκι και κάθεσαι στο καρ.γρ για να βρεις τις πιο συμφέρουσες ανταλλαγές με μηχανάκια που οι κάτοχοι τους ανταλλάζουν με σκούετρ.(υπάρχουν πολλοι)

Καλή τύχη .

:wave2:

ziggΥ
22/09/2012, 03:58
cbf600

καλώς ήρθες :wave2:

toyar
22/09/2012, 05:37
cbf600

καλώς ήρθες :wave2:

το αυτο!!!!!!!!!!!!

asphyx
22/09/2012, 07:35
Αν υπάρχει περίπτωση να σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο pm me
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2659615/

jorgevaldano
22/09/2012, 13:22
Το TDM κάνει άνετα όσα θές να κάνει η μηχανή που θα πάρεις άνετα και απροβλημάτιστα, ταιριάζει στην κορμάρα σου, έχει και ABS που θα πρέπει να προτιμήσεις, η Yamaha έιναι η καλύτερη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, είναι έτσι κι αλλιώς η μοτό που γουστάρεις, άρα μην το πολυζαλίζεις...

fkol k4
22/09/2012, 19:03

Απλά και πληροφοριακά, χωρίς να θέλω να σου προτείνω ντε και καλά κατηγορία μοτοσυκλέτας, είμαι 1.90, 100 κιλά, 38 χρονών και κάτοχος ενός GSXR 600 K4 τα τελευταία 8 χρόνια και δεν έχω κάποιο πρόβλημα στη χρήση του.
Θεωρώ πως είναι περισσότερο θέμα συνήθειας.
:wave2:

rantanplan
22/09/2012, 19:40
τα λογία είναι περιττά

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=130818

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ
22/09/2012, 20:01
φιλε .. γνωμη μου ειναι πως πρεπει να κοιταξεις και τη καταναλωση . ξεχνα τα πολλα κυβικα για τη συγκεκριμενη διαδρομη ... καινε σαν ενα αυτοκινητο και το κοστος συντηρησης ειναι παρομοιο . εισαι στανταρ πανω απο το 6% καταναλωσης ... ξεχνα το tdm (το ειχα , εκανα 72000χλμ σε δυο χρονια στην Αθηνα και δεν το χορταινα βενζινη 5,5% καταναλωση . Γνωμη μου ειναι να πας σε μικροτερα κιβυκα , 500-600 ή ακομα καλυτερα να κρατησεις το μηχανακι σου . Μια χαρα ειναι τα 250 κυβικα για αυτη τη διαδρομη .

spyrakos35
22/09/2012, 20:31
δες και αυτό

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2768053/

TROOPER
24/09/2012, 09:36
S2 το 675 ειναι μονο για πιστα,στο γυμνο θα παιζεις ξυλο,το tdm εχει ασαφες μπροστινο,το βαραντερο το δηλωνεις σαν ακινητη περιουσια αρα μενει το φαζερακι το οποιο και σπορ ειναι και χαμηλα ηρεμο για νεο οδηγο και ψηλα τα παιρνει στη κρανα και φορτωνεται και στριβει και φρεναρει και ομορφο ειναι.

καλη αγορα και παντα εξοπλισμο και προσοχη.

devil's animal
24/09/2012, 13:39
fazer ή το sv1000 του rantanplan

FKpros
24/09/2012, 14:43
Καλησπέρα και πάλι φίλοι μου..
Λυπάμαι που άφησα ατσεκάριστο το θρέντ αλλά πραγματικά ακόμα τα και σ/κ τρέχω σαν το Βέγγο..
Πραγματικά δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση φίλοι μου ράιντερς και σας ευχαριστώ όλους πολύ.. :a012:
Ανοίγω λοιπόν δεύτερο tab για να βλέπω ονόματα και να απαντώ στον καθένα ξεχωριστά γιατί σαν άπειρος φορουμίτης δεν έχω εξοικιωθεί ακόμα με τα quotes..

@vassilis88 αδερφέ μου βρήκες δουλειά για την υπόλοιπη μέρα στο γραφείο..

@panagiwths το έχω κοιταξει το γυμνό της σουζού αλλα κάτι με χαλάει εμφανισιακά..

@lioulios σε ευχαριστώ αδερφέ για τις συμβουλές και σε πληροφορώ φίλε μου πως όοοολα τα βαρετά βράδυα του τελευταίου τριμήνου τα χω περάσει με Jack και ψαρ.γρ (σωστά το έγραψα) :a44::a46::a46:

@ziggy καλώς σας βρήκα :beer:

@asphyx κουκλίτσα η ιταλίδα σου φίλε μου και πολύ βολικό το οτι ανταλλάσσεται με σκούτερ σαν το δικό μου αλλά είναι λίγο εκτός του budget μου.. καλοπούλητη :D

@jorgevaldano μέσα στο μυαλό μου είσαι εσύ :p

@fkol k4 ελπίζω να το συνηθίσω και γώ φίλε μου μιάς και αν δεν καταλήξω σε ss θα καταλήξω σε κάτι αρκετά κοντινό..

@θρασυβουλας +1000 σ'αυτα που έγραψες αδερφέ.. έχεις απόλυτο δίκιο αλλά το μικρόβιο έχει μπεί μέσα μου για τα καλά...

@spyrakos35 ευχαριστώ για το λίνκ σου φιλε μου αλλα δεν ενδιαφέρομαι για βιστρόμ.. καλοπούλητο :D

@trooper πάντα μ'αρεσε αυτο το μοτόρι αδερφέ και συνεχίζει να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στο τοπ 3 των επιλογών μου.. και ΝΑΙ στο budget μου έχει υπολογιστεί και ο εξοπλισμός :P

@rantanplan φίλε μου νομίζω πως ερωτεύτηκα αλλά παράλληλα προβληματίστηκα... ΜΠΑΣ ΚΑΙ έβαλε ο θεός το χέρι του και ενδιαφέρεσαι για ανταλλαγή?? (xmax250 μοντ 08 με μόνο 9000χιλ χρώμα ποντικί με μπορντώ σέλα) περιμένω απάντηση πατώντας επίμονα και με πάθος το refresh page :beer:

asphyx
25/09/2012, 12:46
Καλησπέρα και πάλι φίλοι μου..

@asphyx κουκλίτσα η ιταλίδα σου φίλε μου και πολύ βολικό το οτι ανταλλάσσεται με σκούτερ σαν το δικό μου αλλά είναι λίγο εκτός του budget μου.. καλοπούλητη :D

Αν σου αρέσει στη τιμή μπορούμε να τα βρούμε...!Πάντως οτι κ να πάρεις καλές βόλτες :beer:

irinia
25/09/2012, 13:26
TDM Ή FASER.............

Tά ύπόλοιπα είναι μιά περιπέτεια πού δέν θές νά μπλέξεις:lol:
Τό faser είναι πολύστροφο καί δουλεύει ψηλά.
Τό tdm είναι πιό all around μηχανάκι.
Μέ 150 χιλ. διαδρομή άνάρτησης όπως είπε καί ό τρούπερ
λίγο κουνάει στά πολλά άλλά όταν τό πιέσεις πραγματικά.

Άν θές ήσυχο τό κεφάλι σου αύτά είναι τά δύο πολύ άξιόπιστα μηχανάκια.

FKpros
27/09/2012, 14:46
έχω βρεί ένα tdm ακριβούτσικο αλλα φοράει μπροστινά upside down απο r1 νομίζω.. φοράει mivv εξατμισόνια και καρίνα.. κουκλί.. αλλα κανει 4500...

αξίζουν τα μπροστινά ρε μαγκες??

FKpros
27/09/2012, 14:52
Αν σου αρέσει στη τιμή μπορούμε να τα βρούμε...!Πάντως οτι κ να πάρεις καλές βόλτες :beer:

σ'ευχαριστω φίλε μου.. να σαι καλα... εχεις pm :beer:

TROOPER
27/09/2012, 23:41
έχω βρεί ένα tdm ακριβούτσικο αλλα φοράει μπροστινά upside down απο r1 νομίζω.. φοράει mivv εξατμισόνια και καρίνα.. κουκλί.. αλλα κανει 4500...

αξίζουν τα μπροστινά ρε μαγκες??

οχι