View Full Version : Κράνος και τελωνείο...
Καλημέρα σε όλους.
Βρήκα τελικά το κρανάκι που έψαχνα απο Αμέρικα...Στο FC moto κοστίζει 500 ευρά αλλά μαζί με τα μεταφορικα το βρήκα 350 περίπου από Ebay...
Και ιδού η απορία...Τελωνείο??? Επειδή δεν έχω εμπειρία παραγγελειών από Αμερική, ξέρει κανείς ΑΝ και ΠΟΣΟ θα μου κοστίσει απ'τη στιγμή που μπει Ελλάδα? Θα το κρατήσουν σίγουρα στο τελωνείο? Θα το περάσουν έτσι?
Ο τύπος το στέλνει με:
INTERNATIONAL, all countries except Canada
USPS Priority Mail International(6-10 days) $50.95
USPS Express Mail International(3-5 days) $66.45
Τα φώτα σας παρακαλώ :rolleyes:
GOGOS2612
23/09/2012, 11:46
Τουλάχιστον παλιαοτερα, πριν 3-4 χρόνια το πιο ασφαλες ήταν το USPS. Τωρα δεν ξέρω τι γίνεται.
Επίσης απο ebay νομιζω ειναι πιο ασφαλές μιας και μπορεί να φαίνεται ότι στο στέλνει ιδιώτης (αν μπορεί να το κάνει ο τύπος που το πουλάει). Πριν 4 χρόνια που πηρα απο ebay ενα Arai ήρθε στο σπίτι χωρίς κανένα πρόβλημα.
Κάτι που είχα πάρει απο Κίνα πλήρωσα κόστος τελωνείου κάτι πολύ μικρό στο ταχυδρομείο, και κάτι ρούχα απο αμερική δεν τα πήρα ποτε απο το τελωνείο μιας και το κόστος διπλασιαζόταν οπότε αποδέχτηκα την χασούρα μου.
Βασικά πες του να το στείλει αν μπορεί σαν ιδιώτης και φυσικά χωρίς κάποια αξία.
Indianos 46
23/09/2012, 12:48
Ποιο κρανος ψαχνεις?
devil's animal
23/09/2012, 13:21
USPS Express Mail International και πες του να στο στειλει with a total declared price including shipping of 50 $...
για τοσο μικρη αξια δεν τρως τελωνειο...και αν φας, θα ειναι κατι μικρο...
το θεμα ειναι οτι δεν δεχονται οι αμερικανοι ευκολα να "εξαπατησουν" την εφορια τους (γιατι στα τιμολογια θα περαστει ετσι)...και φυσικα δεν εχουν ιδεα για το δικο μας τελωνειο που "σφαζει" αν δει ενα 500αρι δολλαρια πανω στο δεμα...
καλη τυχη..
:wave2:
κορώνα γράμματα το παίζεις,συνήθως οι γρήγορες αποστολές ελένχονται αλλά δεν είναι και κανονας...
το ποσό αγοράς ειναι μεγάλο σε περίπτωση που σκαλώσει στο τελωνειο,γιατί δεν κοιτας εγγλέζικο ebay εστω και κάτι παραπάνω αλλά δεν θα έχεις τελωνείο...
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες.
Το κράνος που ψάχνω είναι το AGV GP-TECH FACES και το βρήκα στα 360 περίπου με μεταφορικά. Θα δοκιμάσω να του πω να το στείλει είτε ως ιδιώτης είτε να δηλώσει μικρή αξία, αλλά όπως λέτε δεν τα πολυ-δέχονται...
Θα είναι όμως κρίμα να το έχω βρεί τόσο φθηνά και να πληρώσω γ@μησιάτικα στο τελωνείο... :nono:
Ασχετο αλλα θα το πω.
Τα αμερικάνικα κράνη δεν είναι τα ίδια με τα ευρωπαικά και καμια φορά τους λείπουν και οι αντιθαμβωτικές (οπως ελειπε απο το δικό μου gsxr shoei)
Πάντως και τελωνείο να φας στα 350 € ειναι κανενα 80αρι οπότε πάλι κερδισμένος είσαι .
Δαγκωτό ομως usps γιατι όλες οι άλλες καρφωνουν στον εκτελωνισμό. H dhl μου ζήτησε 130€ έξοδα εκτελωνισμού για δασμούς 12€ !!!
Ασχετο αλλα θα το πω.
Τα αμερικάνικα κράνη δεν είναι τα ίδια με τα ευρωπαικά και καμια φορά τους λείπουν και οι αντιθαμβωτικές (οπως ελειπε απο το δικό μου gsxr shoei)
Πάντως και τελωνείο να φας στα 350 € ειναι κανενα 80αρι οπότε πάλι κερδισμένος είσαι .
Δαγκωτό ομως usps γιατι όλες οι άλλες καρφωνουν στον εκτελωνισμό. H dhl μου ζήτησε 130€ έξοδα εκτελωνισμού για δασμούς 12€ !!!
Εεεεμμμ...όταν λες διαφορετικά εννοείς όπως λες τα αντιθαμβωτικά ή και τπτ άλλο?τα νούμερα ίδια δεν είναι?
Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω?
Δεν ξέρω για τα agv αλλα τα arai και shoei εχουν μια διαφορά στο μέγεθος με τα ευρωπαικά έχω την εντύπωση οτι είναι λίγο μεγαλύτερα τα αμερικάνικα.
Αν θέλεις ψάξ'το λίγο.
Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω?
να προσεξεις ποσες αγγελιες στα forum Και στο car.gr γραφουν "λογω λαθους μεγεθους" ...
το οτι θα σου απαντησουμε εδω μεσα καποιοι , δε σημαινει οτι εγγυομαστε κατι, ουτε το παιρνουμε πανω μας .
Στο δικο σου κεφαλι θα παει το κρανος, κι απο το δικο σου πορτοφολι θα βγουνε τα λεφτα... :wave2:
Δεν ξέρω για τα agv αλλα τα arai και shoei εχουν μια διαφορά στο μέγεθος με τα ευρωπαικά έχω την εντύπωση οτι είναι λίγο μεγαλύτερα τα αμερικάνικα.
Αν θέλεις ψάξ'το λίγο.
Ευχαριστώ για το pointer...μήπως ξέρεις αν τα arai και shoei έχουν και διαφορετικούς πίνακες μεγεθών? Από ότι βλέπω, ο τύπος στο ebay έχει τον ίδιο πίνακα με τη σελίδα της AGV...
να προσεξεις ποσες αγγελιες στα forum Και στο car.gr γραφουν "λογω λαθους μεγεθους" ...
το οτι θα σου απαντησουμε εδω μεσα καποιοι , δε σημαινει οτι εγγυομαστε κατι, ουτε το παιρνουμε πανω μας .
Στο δικο σου κεφαλι θα παει το κρανος, κι απο το δικο σου πορτοφολι θα βγουνε τα λεφτα... :wave2:
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες, απλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται τα λάθη μεγεθών...λόγω της διαφοράς μεγεθών USA-EU?..ή επειδή δε δοκιμάζονται πριν γίνει η αγορά...? Προσωπικά δοκίμασα ένα GP-TECH εδώ Αθήνα και ξέρω πως η περίμετρος του κεφαλιού μου ταιριάζει με το νούμερο που δίνουν οι πίνακες...Το μόνο που με φοβίζει είναι αυτό που είπε ο kapnias...
harris_x
24/09/2012, 19:24
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες, απλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται τα λάθη μεγεθών...
γιατί κάποιοι παραγγέλνουν μέσω internet χωρίς να έχουν δοκιμάσει
γιατί κάποιοι βασίζουν το νούμερο του νέου κράνους με αυτό του παλαιού τους
γιατί υπέθεσαν πως το νέο shoei XR1100 έχει την ίδια φόρμα με το XR1000
να γράψω κι άλλα;;
;)
γιατί κάποιοι παραγγέλνουν μέσω internet χωρίς να έχουν δοκιμάσει
γιατί κάποιοι βασίζουν το νούμερο του νέου κράνους με αυτό του παλαιού τους
γιατί υπέθεσαν πως το νέο shoei XR1100 έχει την ίδια φόρμα με το XR1000
να γράψω κι άλλα;;
;)
Λίγο χαζό μου φαίνεται να παραγγείλεις χωρίς να έχεις δοκιμάσει ή απλά υποθέτοντας ότι θα σου κάνει ένα κράνος επειδή ένα άλλο της ίδιας εταιρίας έκατσε καλά στο κεφάλι σου...χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον...
Όπως και να έχει, έστειλα e-mail στην AGV για τον αν υπάρχουν διαφορές στα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά κράνη...Πιστεύω είναι ο μόνος τρόπος να είμαι σίγουρος...Στην αναμονή λοιπόν...
κατοπιν εορτης...χρονια πολλα.
LogOutGoRide
25/09/2012, 07:47
Δεν ξέρω για τα μεγέθη αν έχουν διαφορές και ποιες είναι αυτές. Στο δικό μου arai απο Ιαπωνία, μια χαρά μου έκατσε.
Στα του τελωνείου, πρόσεξε. Πριν λίγες μέρες αγόρασα απο hong kong. Με USPS η απόδειξη έγραφε 50$. Στο τελωνείο άνοιξαν την κούτα, είδαν τι έχει και εκτίμησαν την πραγματική τιμή. Άξιζε 410e και εκτιμήθηκε στα 350. Εκεί προστέθηκαν οι φόροι κλπ και πλήρωσα 112e περίπου.
Άλλαξαν τα πράγματα μάλλον, οπότε να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο.
gregogti
25/09/2012, 08:12
καλυτερα να ψωνισεις απο ευρωπη να εχεις το κεφαλι σου ησυχο .και αντι να παρεις AGV παρε κανενα αλλο SHOEI .ARAI....
harris_x
25/09/2012, 08:46
Λίγο χαζό μου φαίνεται να παραγγείλεις χωρίς να έχεις δοκιμάσει ή απλά υποθέτοντας ότι θα σου κάνει ένα κράνος επειδή ένα άλλο της ίδιας εταιρίας έκατσε καλά στο κεφάλι σου...χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον...
όταν υπάρχουν συγκεκριμένες διαστάσεις (cm) για το κάθε νούμερο δεν είναι και τόσο
Δεν ξέρω για τα μεγέθη αν έχουν διαφορές και ποιες είναι αυτές. Στο δικό μου arai απο Ιαπωνία, μια χαρά μου έκατσε.
Στα του τελωνείου, πρόσεξε. Πριν λίγες μέρες αγόρασα απο hong kong. Με USPS η απόδειξη έγραφε 50$. Στο τελωνείο άνοιξαν την κούτα, είδαν τι έχει και εκτίμησαν την πραγματική τιμή. Άξιζε 410e και εκτιμήθηκε στα 350. Εκεί προστέθηκαν οι φόροι κλπ και πλήρωσα 112e περίπου.
Άλλαξαν τα πράγματα μάλλον, οπότε να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο.
Thanks for the info...Πάμε να γλιτώσουμε κανένα ψιλό και θα τα πληρώσουμε τελικά στο τελωνείο ρε γαμώτο...
καλυτερα να ψωνισεις απο ευρωπη να εχεις το κεφαλι σου ησυχο .και αντι να παρεις AGV παρε κανενα αλλο SHOEI .ARAI....
Στην αρχή σκεφτόμουν για SHOEI ή ARAI, αλλά σκέφτηκα πως καλύτερα να πάρω ένα AGV μεγαλύτερης αξίας (σε μικρότερη τιμή) αντί ένα από τις άλλες 2 μάρκες. Εννοώντας, πως καλύτερα να πάρω ένα AGV αξίας 700 ευρώ παρά ένα SHOEI ή ARAI αξίας 350-400 ευρώ...δε ξέρω αν ακούγεται λογικό...
όταν υπάρχουν συγκεκριμένες διαστάσεις (cm) για το κάθε νούμερο δεν είναι και τόσο
Έχεις δίκαιο...δε το σκέφτηκα έτσι.Απ'την άλλη, δε μπορώ να καταλάβω γιατί να είναι λάθος τα νούμερα...
LOUKILOUK
25/09/2012, 17:48
Το μέγεθος βρίσκετε με βάση την περίμετρο του κεφαλιού σε εκατοστά...αυτή είναι η βάση και από εκεί ξεκινάμε.
Παρόλα αυτά σε καθε εταιρία, αλλά και σε διαφορετικά μοντέλα της ίδιας εταιριάς, το εσωτερικό δεν είναι πάντα το ίδιο...αν συνυπολογίσεις το γεγονός ότι άνθρωποι με ίδια περίμετρο κεφαλής έχουν εντελώς διαφορετικό σχήμα σε κεφάλι, (πρόσωπο, μύτη,ζυγωματικά, σαγόνι, πηγούνι...),είναι ευκολο να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε φορέσει το ίδιο ακριβώς κράνος πριν το αγοράσουμε. Ανάλογα την χρήση του κράνους, (αγώνιστικό, τουριστάδικο, off-road κτλ)το εσωτερικό μπορεί να είναι ελαφρά παραλλαγμένο. Για shoei, arai, μάλιστα έχω ακούσει ότι έχουν προβλέψει διαφορετικό εσωτερικό σχήμα κράνους ανάλογα με τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά σε κάθε Ηπειρο...(Ασία, Ευρώπη πχ).
Χρήσιμο επίσης είναι να γνωρίζουμε ότι ότι ενώ τα μεγέθή ενός κράνους μπορεί να είναι 6 πχ (ΧΧS,XS, S, M, L, XXL),τα κελύφοι μπορεί να είναι τρια μόνο διαφορετικά...πράγμα που σημαίνει ότι μπρορούμε να παίξουμε αρκετά με διαφορετικά σε μέγεθος εσωτερικά και να φέρουμε το κράνος εκεί που ακριβώς θέλουμε και μας κάνει στο μέγεθος και το σχήμα του κεφαλιού...Φυσικά ολα αυτά ισχύουν, λιγότερο ή περισσότερο, για επώνυμα κράνοι (για τα arai είμαι σίγουρος...)
Ουσιαστικά βέβαια, για να μην χάνουμε και την ουσία, αν έχουμε μετρήσει σωστά την περίμετρο κεφαλής οι πιθανότητες να μην μας κάνει το κράνος είναι ελάχιστες...
Το γεγονός ότι πάρα πολλοί πουλάνε τα κράνοι που μόλις αγόρασαν από το διαδίκτιο λόγω λάθους μεγέθους έχει νομίζω περισσότερο να κάνει με την άγνοια και την καταναλωτική ανευθυνότητα...ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ δεν γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες για την αγορά κράνους και αγοράζουν με βάση την μάρκα, τα γραφικά, την τιμή...Το μέγεθος απλά το υποθέτουν από το προηγούμενο κράνος-δώρο με την αγορά την μοτοσυκλέτας που συχνά ήταν απλά "καλαθάκι" περασμένο στον αγκώνα...
Τέλος σχετικά με το τελωνείο αυτό που ξερω και έχω ζήσει είναι ότι παρόλο που ο πωλητής μου το έστειλε σαν ιδιώτης με τιμή κάτω από 50€ στο τελωνείο μου ζήτησαν καμιά 80άρα ακόμα (για αραι RX7) αλλά και πάλι η τιμή ήταν ασυναγώνιστη...Πάντως ήμουν άτυχος μιας και ούτε μου έχει ξανατύχει αλλά και από φίλους ξερω ότι τέτοια περίπτωση είναι η εξέρεση...τουλάχιστον έτσι ήταν πριν 3-4 χρόνια που το αγόρασα...
Καλοφόρετο και αχρειάστο:wave2:
Το μέγεθος βρίσκετε με βάση την περίμετρο του κεφαλιού σε εκατοστά...αυτή είναι η βάση και από εκεί ξεκινάμε.
Παρόλα αυτά σε καθε εταιρία, αλλά και σε διαφορετικά μοντέλα της ίδιας εταιριάς, το εσωτερικό δεν είναι πάντα το ίδιο...αν συνυπολογίσεις το γεγονός ότι άνθρωποι με ίδια περίμετρο κεφαλής έχουν εντελώς διαφορετικό σχήμα σε κεφάλι, (πρόσωπο, μύτη,ζυγωματικά, σαγόνι, πηγούνι...),είναι ευκολο να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε φορέσει το ίδιο ακριβώς κράνος πριν το αγοράσουμε. Ανάλογα την χρήση του κράνους, (αγώνιστικό, τουριστάδικο, off-road κτλ)το εσωτερικό μπορεί να είναι ελαφρά παραλλαγμένο. Για shoei, arai, μάλιστα έχω ακούσει ότι έχουν προβλέψει διαφορετικό εσωτερικό σχήμα κράνους ανάλογα με τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά σε κάθε Ηπειρο...(Ασία, Ευρώπη πχ).
Χρήσιμο επίσης είναι να γνωρίζουμε ότι ότι ενώ τα μεγέθή ενός κράνους μπορεί να είναι 6 πχ (ΧΧS,XS, S, M, L, XXL),τα κελύφοι μπορεί να είναι τρια μόνο διαφορετικά...πράγμα που σημαίνει ότι μπρορούμε να παίξουμε αρκετά με διαφορετικά σε μέγεθος εσωτερικά και να φέρουμε το κράνος εκεί που ακριβώς θέλουμε και μας κάνει στο μέγεθος και το σχήμα του κεφαλιού...Φυσικά ολα αυτά ισχύουν, λιγότερο ή περισσότερο, για επώνυμα κράνοι (για τα arai είμαι σίγουρος...)
Ουσιαστικά βέβαια, για να μην χάνουμε και την ουσία, αν έχουμε μετρήσει σωστά την περίμετρο κεφαλής οι πιθανότητες να μην μας κάνει το κράνος είναι ελάχιστες...
Το γεγονός ότι πάρα πολλοί πουλάνε τα κράνοι που μόλις αγόρασαν από το διαδίκτιο λόγω λάθους μεγέθους έχει νομίζω περισσότερο να κάνει με την άγνοια και την καταναλωτική ανευθυνότητα...ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ δεν γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες για την αγορά κράνους και αγοράζουν με βάση την μάρκα, τα γραφικά, την τιμή...Το μέγεθος απλά το υποθέτουν από το προηγούμενο κράνος-δώρο με την αγορά την μοτοσυκλέτας που συχνά ήταν απλά "καλαθάκι" περασμένο στον αγκώνα...
Τέλος σχετικά με το τελωνείο αυτό που ξερω και έχω ζήσει είναι ότι παρόλο που ο πωλητής μου το έστειλε σαν ιδιώτης με τιμή κάτω από 50€ στο τελωνείο μου ζήτησαν καμιά 80άρα ακόμα (για αραι RX7) αλλά και πάλι η τιμή ήταν ασυναγώνιστη...Πάντως ήμουν άτυχος μιας και ούτε μου έχει ξανατύχει αλλά και από φίλους ξερω ότι τέτοια περίπτωση είναι η εξέρεση...τουλάχιστον έτσι ήταν πριν 3-4 χρόνια που το αγόρασα...
Καλοφόρετο και αχρειάστο:wave2:
Κατατοπιστικότατος! Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου :beer:
Όπως είπα πιο πάνω, έχω δοκιμάσει το κράνος αυτό (όχι ακριβώς το ίδιο αλλά με ίδια εσωτερικά χαρακτηριστικά) και αυτό που περιμένω είναι μέιλ από τη μαμά εταιρία για το αν τα αμερικάνικα έχουν διαφορετικό εσωτερικό. Ελπίζω να έχουν, μπας και σταματήσω να βλέπω ιπτάμενα κράνη στον ύπνο μου... :lol:
Indianos 46
25/09/2012, 22:24
Εγω εχω 11 GP-Tech ολα XS!Το κανονικο μου νουμερο ειναι Small αλλα στα AGV ειμαι ενα κατω
Ενα μονο εχω παρει απο Αμερικη και ηταν ενταξει το νουμερο!Δεν πιστευω να εχεις προβλημα!
Εγω εχω 11 GP-Tech ολα XS!Το κανονικο μου νουμερο ειναι Small αλλα στα AGV ειμαι ενα κατω
Ενα μονο εχω παρει απο Αμερικη και ηταν ενταξει το νουμερο!Δεν πιστευω να εχεις προβλημα!
Το εσωτερικό (εκτος του μεγέθους) πρόσεξες να έχει καμιά άλλη διαφορά?
Indianos 46
25/09/2012, 23:15
καμια απολυτως!
καμια απολυτως!
Σε ευχαριστώ πολύ...
Μόλις ήρθε και η απάντηση από Ιταλία....
Hi Theodoros,
All GP-Tech helmete are made in Italy. I am not aware of a different fit between countries.
Thanks
D-Store Orange County
www.dainese.com
1645 Superior Ave
Costa Mesa, CA 92627
Tel: 949-650-2300
Fax: 949-645-9501
Λέω να την κάνω την παραγγελία...και αν κάτι πάει στραβά, θα είμαι και εγώ ένας από αυτούς που θα έχουν πει..."λόγω λάθος μεγέθους..." :lol: ελπίζω πως όχι φυσικα...
Indianos 46
25/09/2012, 23:24
http://www.motocard.com/en/helmets/helmet-agv-gp_tech_rossi_faces_limited_edition.aspx
Μπορεις να ψωνισεις απο εδω αν θελεις!Ερχεται στην πορτα σου σε μια εβδομαδα!
Εχω παρει 3 κρανη απο αυτους!
power hornet
25/09/2012, 23:24
Αν θέλεις ψάξ'το λίγο.
δεν ισχυει αυτο δυο κρανη εχω παρει απο αμερικη αραι και τα δυο ειναι ιδιο μεγεθος xs με ενα ευρωπαικο κρανος αραι που εχω συνολο 3 κρανη.
http://www.motocard.com/en/helmets/helmet-agv-gp_tech_rossi_faces_limited_edition.aspx
Μπορεις να ψωνισεις απο εδω αν θελεις!Ερχεται στην πορτα σου σε μια εβδομαδα!
Εχω παρει 3 κρανη απο αυτους!
Βγαίνει 100 ευρά πάνω...αν ήμουν σίγουρος πως θα πλήρωνα τελωνείο, θα ήταν μια καλή εναλλακτική!
δεν ισχυει αυτο δυο κρανη εχω παρει απο αμερικη αραι και τα δυο ειναι ιδιο μεγεθος xs με ενα ευρωπαικο κρανος αραι που εχω συνολο 3 κρανη.
Το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθος, αλλά το εσωτερικό...εάν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά...αν και από ότι είπε η ίδια η εταιρία δεν υπάρχει πρόβλημα...
Στο τηλέφωνο που μίλησα με τον εδώ αντιπρόσωπο όμως , μου είπε πως υπάρχουν διαφορές στο εσωτερικό shape... πάλι κοροϊδεύουν για να βγάλουν φράγκα ρε γμτ...
astroman76
26/09/2012, 01:47
Εχω και Αμερικανικα και Ελληνικα Shoei Arai καμια διαφορα εκτος απο το βαρως λογο Snell/DOT
αμα παρεις απ'εξω τελικα, ΜΗΝ παρεις με εξπρες η κατι τετοιο... παρε το αργο...
Τα εξπρες εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να τα ελεγξουν.
Στο τηλέφωνο που μίλησα με τον εδώ αντιπρόσωπο όμως , μου είπε πως υπάρχουν διαφορές στο εσωτερικό shape... πάλι κοροϊδεύουν για να βγάλουν φράγκα ρε γμτ...
ΒΡΗΚΕΣ τον αντιπροσωπο της AGV !!!?? εδω ο αλλος τον ψαχνει 3 μερες... :lol:
Ολοι φερνουν AGV,ανταλακτικα ομως?Για καινουργιο μοντελο και δεν υπαρχουν !!!!!!!!!
power hornet
26/09/2012, 10:01
μα πηγαινετε και περνετε avg ρπμ παρτε αραι.
εγω πηρα αραι απο αμερικη απο τον bajoron μαζι μετα μεταφορικα σε μονοχρωμο χρωμα το vector-2 axess 2 στην ευρωπη,το πηρα 350ευρω και ειναι αραι.
υ.γ εβαλα το γρηγορο αλλα επειδη ο τυπος ξερει τα κολπα ουτε τελωνειο ουτε τιποτα.
στην πορτα μου ηρθε με κουριερ σε 5 ημερες.
ΒΡΗΚΕΣ τον αντιπροσωπο της AGV !!!?? εδω ο αλλος τον ψαχνει 3 μερες... :lol:
Αυτός στη Μιχαλακοπούλου δεν είναι?
εγω πηρα αραι απο αμερικη απο τον bajoron μαζι μετα μεταφορικα σε μονοχρωμο χρωμα το vector-2 axess 2 στην ευρωπη,το πηρα 350ευρω και ειναι αραι.
υ.γ εβαλα το γρηγορο αλλα επειδη ο τυπος ξερει τα κολπα ουτε τελωνειο ουτε τιποτα.
Μπορείς να μου στείλεις ένα link του καταστήματος πλίζ?
Στο site της Αραι γραφει οτι τα κρανη που πωλουνται σε αλλες ηπειρους δεν φερουν προδιαγραφες ECE που θετει η ευρωπη.Το δικο σου εχει σταμπα με ECE?
sapila racing
26/09/2012, 11:45
Στο site της Αραι γραφει οτι τα κρανη που πωλουνται σε αλλες ηπειρους δεν φερουν προδιαγραφες ECE που θετει η ευρωπη.Το δικο σου εχει σταμπα με ECE?
Οχι βέβαια, απο Αμερική έχουν Snell.
power hornet
26/09/2012, 14:32
ναι αυτο θα μας χαλασει αμα εχει προδιγραφες για την ευρωπη.
οχι εχει snell που πιστευω οι προδιαγραφες της αμερικης ειναι ποιο καλες απο της ευρωπης.
φιλικα παντα μην παρεξηγηθεις.
power hornet
26/09/2012, 14:33
Αυτός στη Μιχαλακοπούλου δεν είναι?
Μπορείς να μου στείλεις ένα link του καταστήματος πλίζ?
δεν εχει πλεον μαγαζι συνενοησε μεσου εμαιλ ελπιζω να ξερεις καλα αγγλικα.
αμα ειναι πες μου να σου στηλω το εμαιλ του να συννενοηθεις αμα ειναι μαζι του.
chr1s_86
26/09/2012, 14:44
ναι αυτο θα μας χαλασει αμα εχει προδιγραφες για την ευρωπη.
οχι εχει snell που πιστευω οι προδιαγραφες της αμερικης ειναι ποιο καλες απο της ευρωπης.
φιλικα παντα μην παρεξηγηθεις.
Θεωρητικά δεν επιτρέπεται η χρήση κράνους χωρίς ευρωπαϊκές προδιαγραφές...
Τώρα βέβαια αυτό θα μας απασχολούσε αν είμαστε πχ στην Αγγλία...
εδώ.. :a13:
power hornet
26/09/2012, 14:51
Θεωρητικά δεν επιτρέπεται η χρήση κράνους χωρίς ευρωπαϊκές προδιαγραφές...
Τώρα βέβαια αυτό θα μας απασχολούσε αν είμαστε πχ στην Αγγλία...
εδώ.. :a13:
καλα και σιγα μην κατσει ο τσοςμπα να δει αμα εχει προδιαγραφες ευρωπης το κρανος.
ειναι αυτο που λες εδω...
ας κοιταξουν τους ακρανοτους και ας αφησουνε εμας που φορανε απο αμερικα χεχεχε.
πλακα πλακα τρελη διαφορα παντος χρηματικη βρε παιδια.
οταν πηγα να παρω καινουργιο κρανος ειχα παει πρωτα απο εδω απο τον αντιπροσωπο απλα για να δοκιμασω αραι αν και ηξερα το μεγεθος,διοτι εχω αλλα δυο.
ειχα ακουσει ομως οτι τα καινουργια κρανη της αραι εχουν αλλαξει λεω ας παω να δοκιμασω μπας και το μεγεθος εχει γινει κατι,λοιπον τα λαμογια εδω ο αντιπρωσοπος το ειχε χωρις μυτακι το κρανος με την δικαιολογια τα φτηνα μοντελα της αραι δεν εχουν μυτακι το πληρωνεις εξτρα,ενω ο αμερικανος ειχε.
βεβαια θα αλλαξα το μυτακι με ζελατινα αντιθαμβωτικη που δεν δινει ο αμερικανος.
για ποιο λογο στην αμερικη τα κρανη ειναι χωρις το pinlock και χωρις αντιθαμβωτικη δεν μπορω να το καταλαβω.
iliasfyntanidis
26/09/2012, 15:15
Το τελωνείο ανεβάζει την τελική τιμή περί τα 35% στο σύνολο
Δλδ 35% όχι μόνο στο κόστος αλλά και στα μεταφορικά.
Το να κάνεις υποτιμολόγηση είναι αρκετά καλό κόλπο αλλά εάν έχει μέσα στο δέμα την απόδειξη με την κανονική τιμή του προιοντος δεν την γλυτώνεις.
Τα μεγάλα μαγαζιά δεν κάνουν εύκολα υποτιμολογηση διότι κλέβουν το κράτος τους έτσι και επίσης δεν μπορούν πάντα.Για παράδειγμα όταν έφερα 4 αμορτισέρ αυτοκινήτου από Αμερική και είπα στο κατάστημα να κάνει υποτιμολόγηση μου είπε τα εξής''Δεν μπορώ να γράψω άλλη τιμή,γιατί πολύ απλά σε έναν έλεγχο θα μου πουν αφού πουλάς τόσο 350 ευρώ π.χ. γιατί αναγράφεις στο προιον που στένεις έξω 150 ευρώ?''
Και έχει και δίκιο εδώ που τα λέμε...
Επίσης αποφεύγετε την FEDEX,UPS γενικά όλες τις εταιρίες κούριερ.Παθών και μαθών.Δύο φορές έχω φάει τελωνείο.Την πρώτη το δέμα ήρθε με USPS η οποία είναι τα αντιστοιχα ΕΛΤΑ εδώ και ο εκτελωνισμός έγινε αυτόματα χωρίς να ερωτηθώ.Όταν πήγα στο τελωνείο ενημερώθηκα.
Και άλλη μία με FEDEX όπου πήγα εγώ ο ίδιος για τον εκτελωνισμό.Στο τελωνείο αν δεν ήταν ένα παληκαράκι το οποίο βοήθαγε αφιλοκερδώς όλο τον κόσμο εκεί στο να συμπληρώσει την χαρτούρα ακόμα εκεί θα ήμασταν.
Παρ'όλο που πλέον είμαι σίγουρος(όσο γίνεται) πως θα μου ταιριάζει το αμερικάνικο κρανάκι, μετά-φόρου βγαίνει πιο ακριβό απ'το να το πάρω από Ευρώπη...γ#$%&#$^%...
Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα με το τελωνείο ε? Ή μήπως κάτι μου διαφεύγει?
Φίλε Indianos 46 μάλλον από το λίνκ σου με βλέπω να το παίρνω...
Indianos 46
27/09/2012, 17:27
Δεν πληρωνεις τιποτα αν το παρεις απο Ευρωπη!Ερχεται με ups στο σπιτι σου και σου στελνουν και tracking number για να παρακολουθεις την αποστολη που βρισκεται!Περιπου μια εβδομαδα κανει!
Δεν πληρωνεις τιποτα αν το παρεις απο Ευρωπη!Ερχεται με ups στο σπιτι σου και σου στελνουν και tracking number για να παρακολουθεις την αποστολη που βρισκεται!Περιπου μια εβδομαδα κανει!
'Ολα καλά, αλλά δεν υπάρχει πλέον το κρανάκι στο site που έστειλες... :(
Indianos 46
27/09/2012, 18:09
http://www.motocard.com/en/products/agv/helmets-full_face-1_10_51_82_0_0.aspx
Indianos 46
27/09/2012, 18:13
Στην τριτη σελιδα το εχει!
http://www.motocard.com/en/products/agv/helmets-full_face-1_10_51_82_0_0.aspx
Στην τριτη σελιδα το εχει!
Ώπα...λάθος...
Μπέρδεψα τα mail...νόμισα πως αυτό μου το είχαν στείλει από το motocard και όχι απο το motorama:
Dear Sir,
I am sorry but both helmets are not availables in size M and they are out of production.
Best Regards
Motorama Customers Service
info@motorama.it
----- Original Message -----
From: Motorama
To: Eleonora-Motorama
Sent: Thursday, September 20, 2012 10:22 PM
Subject: Fw: AGV helmets
Ευχαριστώ ρε φίλε...και εκεί που είχα ξενερώσει, μου αναπτέρωσες το ηθικό! Λέω και γω...δε με θέλει καθόλου αυτό το κράνος... :lol:
ΚΑΙ δωρεάν μεταφορικά!!!