View Full Version : Κρανος Enduro
Καλησπερα. Ξερει κανεις εαν μπορει να τοποθετηθει τζαμι σε κρανος enduro? Αν ναι, σε ποιον μπορω να απευθυνθω για να το περασει?
εικονα κρανους: http://www.xmoto.gr/Product_Photos/Pr_9212_or.JPG
Σε αυτό όχι.
Θες κάτι σε Shoei Hornet DS, Arai TourX και αντίστοιχου τύπου κράνη που έχουν και ζελατίνα.
Καλησπερα. Ξερει κανεις εαν μπορει να τοποθετηθει τζαμι σε κρανος enduro? Αν ναι, σε ποιον μπορω να απευθυνθω για να το περασει?
εικονα κρανους: http://www.xmoto.gr/Product_Photos/Pr_9212_or.JPG
Ποιος ο λόγος να πάρεις enduro κράνος χωρίς τζάμι? και να βάλεις μετά? Πάρε μια μάσκα.. τόσες υπάρχουν..
Ευχαριστω φιλε. Ξερεις και που κυμαινονται οι τιμες?
Ποιος ο λόγος να πάρεις enduro κράνος χωρίς τζάμι? και να βάλεις μετά? Πάρε μια μάσκα.. τόσες υπάρχουν..
απλα μου αρεσει αυτο το στυλ κρνους και ενας γνωστος μου ειπε οτι δεν βγαινουν με τζαμι
Lioulios
24/09/2012, 20:46
Η παιρνεις χωρις μασκα και βαζεις γυρω γυρω τα γκουγκλς η παιρνεις με μασκα και αμα θες την βγαζεις κιολας ,βαζεις και εκει γκουγκλς και οτι θες κανεις.
Καλυτερα με ζελατινα παρα με γκουγκλς γιατι απο οτι καταλαβα δεν το θες για μοτοκρος-εντουρο.
Το uvex enduro ειναι ενα απο τα κρανη που θες σε πολυ καλη τιμη ειδικα απο εξω και γινεται 3 σε 1.Δηλ μπορει να αφαιρεθει εκτος απο την ζελατινη και τι γυσο αν θες να βγεις εθνικη και να μην το κοπαναει ο αερας ειδικα σε μοτο χωρις τζαμαρια.
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.mobile/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Uvex-Enduro-Black/SubProducts/Uvex-Enduro-Black-0002
Uvex emduro 3 in 1 Kαι με ζελατίνη και με γκούγκλς και φουλφέις 269243
paramedic
25/09/2012, 01:13
http://www.motocard.com/en/helmets/helmet-agv-ax8_dual_titan_grey.aspx
Αυτο εχω πάρει εγώ σε άσπρο. Πανάλαφρο και άριστο σε όλα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Απο αυτο το κατάστημα το πήρα με 178€
στην πόρτα μου με tracking number κιόλας.
Επί τη ευκαιρία, μήπως έχετε γνώμη για το παρακάτω (IXS HX 279); Είναι πολύ όμορφο και φθηνό (119 ευρώ). Ξέρετε κάτι; Το έχει δοκιμάσει κανείς.
269264
paramedic
25/09/2012, 23:18
Δεν το ξέρω αλλά προσωπικά θερμοπλαστικά κράνη αποφέυγω λόγω αντοχής υλικού.
@paramedic Κι εμένα με ψυλιάζει η τιμή αλλά καμιά φορά βλέπεις κάτι κουλά του τύπου Nitro να είναι καλύτερο από κράνη με τριπλάσια τιμή. Αυτό και το uvex είναι από το ίδιο υλικό και το δεύτερο έχει πάρα πολύ καλές κριτικές.
To IXS έχει εσωτερική ζελατίνα για τον ήλιο και τη χρειάζομαι οπωσδήποτε γιατί με βαράει ο ήλιος στα μάτια και το πρωΐ και το απόγευμα. Τώρα πρέπει να έχω μαζί δεύτερη ζελατίνα γιατί αν με πετύχει νύχτα στο δρόμο με τη φιμέ δεν βλέπω την τύφλα μου.
Τέτοια tour like κράνη με εσωτερική ζελατίνα δεν έχω βρει.
Ευχαριστώ.
paramedic
26/09/2012, 10:26
Κοίτα η τιμή δεν είναι οτι με υποψιάζει για κάτι μιας και είναι η μάρκα τέτοια που αναγκαστικά θα βάλει χαμηλή τιμή για να πουλήσει. Το υλικό όμως δεν το θεωρώ και ότι καλύτερο
σε επίπεδο προστασίας και μάλιστα απο την στιγμή που με μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα στο internet το βάρος του είναι μόλις 1290 γραμμάρια. Πως καταφέρανε σε
θερμοπλαστικό κράνος με γείσο και εσωτερική ζελατίνα(πράγμα που σημαίνει extra πράγματα απο το απλό κράνος) να βγάλουνε τέτοιο βάρος? ϊσως κάνανε θυσίες στα ουσιώδη
μέρη του κράνους και κρατήσανε το βάρος τόσο χαμηλά. Και μιλάμε για θερμοπλαστικά κράνη που συνήθως είναι πάνω απο τα 1500 γραμμάρια και λίγα λέω. Είχα 1 scorpion 1000
και το βάρος του έφτανε τα 1800 γραμμάρια με τα extra αυτά και μου ξέσκισε τον αυχένα. Και ρε γαμωτο δεν υπάρχει και ενα σοβαρό review σε όλο το internet να δούμε αν αξίζει.
Οτι η εσωτερική ζελατίνα είναι χρήσιμη δεν αμφισβείται καθόλου, ειναι και παραείναι. Πήγαινε δές το απο κοντά αν υπάρχει δυνατότητα να πεις την γνώμη σου και σε εμάς φίλε μου.
μπορει να αφαιρεθει εκτος απο την ζελατινη και τι γυσο αν θες να βγεις εθνικη και να μην το κοπαναει ο αερας ειδικα σε μοτο χωρις τζαμαρια.
Και να λένε όλοι: Μαμάτο κράνος αλλά κρίμα στο παλικάρι με τον προγναθισμό...;)
Υ.Γ.
Πλην των μεγάλων on-off (και μόνο όσων οι ιδιοκτήτες τα βάζουν σε "σοβαρό" χώμα) δεν θεωρώ ότι τα παραπάνω κράνη έχουν λόγο ύπαρξης..
Ειδικά τα μοντέλα με γείσο και ζελατίνα, εκτός από αστεία είναι και επικίνδυνα...
... Πήγαινε δές το απο κοντά αν υπάρχει δυνατότητα να πεις την γνώμη σου και σε εμάς φίλε μου.
Θα προσπαθήσω να πάω από κει. Θα ενημερώσω αν τα καταφέρω γιατί δεν περνάω από κοντά.
Και να λένε όλοι: Μαμάτο κράνος αλλά κρίμα στο παλικάρι με τον προγναθισμό...;)
Υ.Γ.
Πλην των μεγάλων on-off (και μόνο όσων οι ιδιοκτήτες τα βάζουν σε "σοβαρό" χώμα) δεν θεωρώ ότι τα παραπάνω κράνη έχουν λόγο ύπαρξης..
Ειδικά τα μοντέλα με γείσο και ζελατίνα, εκτός από αστεία είναι και επικίνδυνα...
Εισαι υπερβολικος ......
Μονο για την επικινδυνοτητα συμφωνουμε λιγακι ( αλλα στα παρα πολλα κμ ) αρα το θεμα αφορα κυριως τα μεγαλα ...on-off !
:wave2:
Εισαι υπερβολικος ......
Ρε Κώστα..
Η ζελατίνα στο χώμα είναι ότι χειρότερο (θολώνει και χαράζεται αμέσως..)
Το γείσο στον δρόμο σου κάνει σβέρκο Ουκρανού πορτιέρη και το κεφάλι σου γίνεται κουδούνι από την φασαρία..
(δεν συζητάμε την περίπτωση που θα γυρίσεις το κεφάλι να δεις την τιμή που έχει το βενζινάδικο στην Εθνική και πας με πάνω από καμιά 100αριά χαω..)
Ρε Κώστα..
Η ζελατίνα στο χώμα είναι ότι χειρότερο (θολώνει και χαράζεται αμέσως..)
Το γείσο στον δρόμο σου κάνει σβέρκο Ουκρανού πορτιέρη και το κεφάλι σου γίνεται κουδούνι από την φασαρία..
(δεν συζητάμε την περίπτωση που θα γυρίσεις το κεφάλι να δεις την τιμή που έχει το βενζινάδικο στην Εθνική και πας με πάνω από καμιά 100αριά χαω..)
Kατ αρχην ... Δεν ειπε οτι το θελει για χωμα.....!!
Αλλα... Και παλι διαφωνουμε.....
Επειδη το εχω δοκιμασει εχω βρει αρκετα υπερ που τα σκεπαζει ομως... ενα μεγαλο κατα..!
Υπερ .. Χαραζει οσο και τα γιαλια σε συνηθη χρηση.....
Θα χαραξει ασχημα μονο εαν μπλεξεις ασχημα σε πουρναρια και κλαδια...
Δεν θολωνει σχεδον ποτε, γιατι με μια σκαλα ανοιγμενη η ζελατινη παιρνει αερα και συνεχιζει να σε προστατευει ( σε αντιθεση με τα γιαλια που τα παιρνεις στο χερι ..)
Δεν εχεις θεμα στην ασφαλτο μεχρι τα 130-140 αλλα μετα οντως πρεπει να εχεις σβερκο ρωσου πορτιερη...
Μεγαλο κατα.....
Δεν εχει την αντοχη η ζελατινα να αποροφησει μεγαλο κραδασμο απο πετρα η μεγαλο κλαρι ....
Θα σπασει... Και οταν σπασει τα αποτελεσματα θα ειναι βαρια και για την μουρη σου. και για τα ματια σου ....
Και για το οτι κατα συνεπεια θα χασεις τον ελεγχο της μηχανης με οτι αυτο συνεπαγεται...!
:wave2:
Δεν ειπε οτι το θελει για χωμα.....!!
Και τότε τι το θέλει το γείσο...???? :D
Υ.Γ.
Δεν σΕ ξαναμιλάω μέχρι να ξαναρχίσεις το κάπνισμα και τα σουβλάκια, γιατί έχεις φάει άσχημο στρντζάρισμα..;)
Και τότε τι το θέλει το γείσο...???? :D
Υ.Γ.
Δεν σΕ ξαναμιλάω μέχρι να ξαναρχίσεις το κάπνισμα και τα σουβλάκια, γιατί έχεις φάει άσχημο στρντζάρισμα..;)
Γιατι ..?? Το 90% των on - off τα μηχανακια τι τα θελουν...??? :p
Υ.Γ.
Τι...??? :bawl:
Ασε τον μπουρδα τον τσουλιο να λεει οτι θελει.....:lol:
Σουβλατζιδικο του ειπα οτι αλλαξα και μπερδευτηκε...!! ;)
για τα acebris τι γνωμη εχετε? συγκεκριμενα γιαυτο αν ξερετε κατι...http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Acerbis-Active-Helmet/SubProducts/Acerbis-Active-Helmet-0001
Αυτό είναι το ixs που έλεγα πριν, με άλλη φίρμα και τιμή. Ακριβώς το ίδιο.