View Full Version : Πρόβλημα με μεταβίβαση τρακαρισμένης μηχανής!! SOS όποιος γνωρίζει!!!
karhariasgr
01/10/2012, 14:46
Γεια χαρά!
Είχα ακριβώς πριν 2 χρόνια (1/10/10) ατύχημα με την μηχανή μου, το οποίο με έστειλε και στο νοσοκομείο 1 μήνα. Με τράκαρε μια γυναίκα οδηγός (όχι ότι υπονοώ κάτι) μέσα στην πόλη των Σερρών, μέρα μεσημέρι παραβίασε STOP σε κεντρική οδό! :/
Τέσπα, τότε μου λέγανε ότι ίσως είναι καλά να μεταβιβάσω την μηχανή σε κάποιον άλλον για να μη μου ζητήσει η ασφαλιστική την κυριότητα της. Εγώ όμως επειδή είχα άλλα θέματα, 1μισο χρόνο θεραπείες κτλ κτλ κτλ, δεν έδωσα σημασία, σκέφτηκα ούτως ή άλλως ότι είναι κάτι που μπορώ να το κάνω κάποια άλλη στιγμή.
Τώρα έφτασε η στιγμή που και ο δικηγόρος μου είπε ότι πρέπει να μεταβιβάσουμε την μηχανή, στον αδερφό μου πχ, ώστε να μη φαίνεται στο όνομα μου γιατί θα προβούμε σε συμβιβασμό και η ασφαλιστική της γυναίκας που με χτύπησε θα μου ζητήσει την άδεια της μηχανής. Πάω εγώ στο Μηχανολογικό Σερρών και μου ζητάνε ΚΤΕΟ!
Αλήθεια δε θυμάμαι αν έχω περάσει ΚΤΕΟ, έχω την εντύπωση ότι δεν την είχα περάσει γιατί ήταν καινούργια και αν δεν κάνω λάθος τα καινούργια οχήματα δεν χρειάζονται για κάποιο χρονικό διάστημα (4 χρόνια?), αγοράστηκε το 2008. Από την άλλη δε ξέρω αν την είχα περάσει ΚΤΕΟ, δε θυμάμαι καθόλου και το κακό είναι ότι πέρισυ μου έκλεψαν το τσαντάκι μου όπου μέσα είχα ότι είχα καθώς και όλα τα χαρτιά της μηχανής! Οπότε αν είχα ΚΤΕΟ θα το είχα εκεί μέσα, αλλά δε ξέρω αν είχα. Πήγα στο μηχανολογικό και έβγαλα καινούργια άδεια, αφού δήλωσα την απώλεια της στην αστυνομία κτλ κτλ.
Τώρα πάω να κάνω μεταβίβαση την μηχανή στον αδερφό μου και μου ζητάνε ΚΤΕΟ. Το πρόβλημα είναι ότι η μηχανή είναι τρακαρισμένη και δε μπορώ να την περάσω ΚΤΕΟ. Δλδ εγώ, βάση ελληνικού νόμου, πρέπει να φτιάξω την μηχανή με δικά μου έξοδα, να την πουλήσω και μετά να αποζημιωθώ από την ασφαλιστική.. ????
Από την άλλη κάποιος μου είπε να βρω σε ποιον νομό στην Ελλάδα δεν υπάρχει ΚΤΕΟ για μηχανές και να συνεννοηθώ με το μηχανολογικό του νομού να μου κάνουν την μεταβίβαση αυτοί, χωρίς ΚΤΕΟ κτλ. Ισχυεί κάτι τέτοιο? Αν ναι ποιος νομός είναι αυτός να πάω αύριο κιόλας να το κάνω?? (Καστελόριζο? :P)
Υπάρχει κάποια λύση που μπορώ να κάνω ώστε να μη χάσω την κυριότητα της μηχανής και να αποζημιωθώ κανονικά?
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα οποιαδήποτε βοήθεια!
Κώστας
Δηλαδή σου βγάζουν ολική τη μηχανή και θα αποζημιωθείς γι' αυτό;
Ή εγώ κάτι χάνω ή κάτι δε μας λες καλά...
Γεια χαρά!
Υπάρχει κάποια λύση που μπορώ να κάνω ώστε να μη χάσω την κυριότητα της μηχανής και να αποζημιωθώ κανονικά?
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα οποιαδήποτε βοήθεια!
Κώστας
Δεν γίνονται αυτά... η ασφαλιστική για να σε αποζημιώσει με ολική ασφαλώς και θέλει την κυριότητα της μηχανής...
yannis24
01/10/2012, 15:00
και αμα την μεταβιβασεις πως θα παρεις αποζημιωση αφου δεν θα ειναι δικη σου...δεν την δικαιουσε......
κατι δεν μας λες σωστα......
Αμα σε αποζημιωσει η ασφαλιστικη και στην βγαλει ολικη την μηχανη...τοτε θα πρεπει να τους την δωσεις....αφου στην πληρωσαν.....ετσι γινεται....
και οτι αλλο σου αποζημιωσουν (κρανος, παντελονι, παπουτσια κτλ, κτλ ) τους τα δινεις........
δεν καταλαβεινω τον λογο που θα πρεπει να την μεταβιβασεις !!
Πολυμήχανος
01/10/2012, 15:01
Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Γιατί θέλεις να κρύψεις την μηχανή; Έφταιγες και καταδικάστηκες;
GIXXERAKIAS
01/10/2012, 15:04
Να πας μαζί με τον δικηγόρο σου στο κεπ και να πεις στους αδιάβαστους μλκες εκεί ότι το κτεο είναι υποχρεωτικό για τα αυτοκίνητα μέχρι τεσσάρων ετών και για τις μηχανές με άδεια από το 1998 και πριν......
Δηλαδή , για να καταλάβω :
-τράκαρες.
-σου έβγαλε η ασφαλιστική ΟΛΙΚΗ καταστροφή.
-για να σε αποζημιώσει πρέπει να γίνει μεταβίβαση.
-για να γίνει μεταβίβαση , πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ η ….ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ μηχανή !!!!!!
Δηλαδή , αν είχες ασφάλεια κλοπης και στην έκλεβαν , για να σε αποζημιώσει θα σου ζηταγε να …. Βρεις την μηχανη να την περάσεις ΚΤΕΟ για να τους την μεταβιβάσεις ?
Ή είναι τελείως ηλίθιοι ή κάτι δεν σου λένε καλά…
karhariasgr
01/10/2012, 15:17
οχι δεν υπάρχει ολική ζημιά, ούτε ολική αποζημίωση. Έχω το τελευταίο το Transalp XLV 700 της HONDA.
Πως έγινε, σόρρυ αν τα μπερδεύω λίγο αλλά και εγώ "καινούργιος" είμαι σε τέτοια και μακάρι να μη τα είχα ποτέ μου!
Λοιπόν, αγοράζω την μηχανή το 2008 περίπου 8,000+ €. Το 2010 με τράκαραν.
Έρχεται ένας μάστορας και παίρνει την μηχανή μου και βγάζει αναλυτική λίστα ζημιών και στο τέλος μου λέει ότι οι ζημιές φτάνουν στο ύψος των 5,000 €.
Έρχεται και ο εμπειρογνώμων της ασφαλιστικής (όχι της δικιά μου), βλέπει την μηχανή και μου λέει ότι η μηχανή μου, έτσι όπως είναι τρακαρισμένη κοστίζει 1,500 € και μια και ήμουν και εγώ παρών μπαίνει στο car.gr κάνει αναζήτηση για transalp '08 μοντέλο και μου λέει ότι μεταχειρισμένη η μηχανή σου κάνει 5,000 € (δεν ήξερα ότι απλά μια αναζήτηση στο car.gr καθορίζει την τιμή των μεταχειρισμένων).
Εν ολίγοις εγώ θα αποζημιωθώ για 5,000 € για την μηχανή (άσχετα από την ηθική οδύνη) αλλά είναι τα 5.000 € για την ζημιά της και όχι τα 5,000 € για την αξία της σαν μεταχειρισμένη (δλδ ολική αποζημίωση). Απλά τυχαίνει το νούμερο να είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.
Με τον δικηγόρο μου που μίλησα μου είπε ότι αν ήθελαν να μας αποζημιώσουν την μηχανή εντελώς θα έπρεπε να πάρω 6,500 €, δλδ τα 5,000 € για την ζημιά + 1,500 € για το κόστος σαν ανταλλακτικά τώρα. Τότε θα μου έπαιρναν και την άδεια αλλά και την τρακαρισμένη μηχανή. Στην δικιά μου περίπτωση μου δίνουν 5,000 € για την ζημιά της αλλά μου ζητάνε την κυριότητα της, δλδ την άδεια της. Την μηχανή, σαν σίδερα, θα μου την αφήσουν για μένα.
Απλά ρωτάω τρόπο να την μεταβιβάσω ώστε να μου μείνει και η μηχανή μετά την αποζημίωση?
chr1s_86
01/10/2012, 15:21
. Στην δικιά μου περίπτωση μου δίνουν 5,000 € για την ζημιά της αλλά μου ζητάνε την κυριότητα της, δλδ την άδεια της. Την μηχανή, σαν σίδερα, θα μου την αφήσουν για μένα.
Κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά μάλλον....
(εκτός αν λες ότι παίρνεις 5000 για ολική)
sapila racing
01/10/2012, 15:28
Κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά μάλλον....
Καλά το κατάλαβε απλά θέλουν να κάνουν ενα συνηθισμένο κόλπο.
Κανονικά η μηχανή θα έπρεπε να καταθέσει πινακίδες και να πουληθεί σαν ανταλλακτικά για να γίνει 100% σωστά και τυπικά η δουλειά. ;)
karhariasgr
01/10/2012, 15:31
Να πας μαζί με τον δικηγόρο σου στο κεπ και να πεις στους αδιάβαστους μλκες εκεί ότι το κτεο είναι υποχρεωτικό για τα αυτοκίνητα μέχρι τεσσάρων ετών και για τις μηχανές με άδεια από το 1998 και πριν......
αυτό που λες είναι 100% έτσι!?!?!?!?!? όχι αν είναι σίγουρο αυτό να παω να βάλω φωτιά το μηχανολογικό Σερρών αύριο γιατί με έχουν φρικάρει. είναι μια εκεί μέσα, ας μην χαρακτηρίσω από εδώ, η οποία εμ δε μπορούμε να πάμε αλλού να μας κάνει την δουλειά μας, αυτή το παίζει και υπεράνω και δε κοιτάει καν τα χαρτιά μου. μόνο που της λέω ότι δεν εχω ΚΤΕΟ μου λέει ότι δε μπορεί να κάνει τίποτα. Δλδ γιατί δεν είδε ότι η μηχανή είναι του 2008 και ΔΕΝ χρειάζεται ΚΤΕΟ?
karhariasgr
01/10/2012, 15:37
όχι δεν έχω να κρύψω κάτι ούτε είμαι εγώ ο υπαίτιος. Εγώ είμαι το θύμα και ψάχνω εξιλέωση :D :D :D
ναι θέλω να κάνω αυτό το "συνηθισμένο κόλπο" που λέει και ο Sapila Racing. Είναι κόλπο που όσοι την έχουν πάθει έτσι το ξέρουν, και εγώ δε το ήξερα και όταν μου το έλεγαν δε μπορούσα να το καταλάβω, γιατί μέσα μου ακόμη δε στέκει ο νόμος, αλλά όπως και να 'χουμε δεν υπάρχει πραγματικό δίκαιο οπότε παίζουμε με τα παραθυράκια.
να ξαναπω ότι ΔΕΝ θα αποζημιωθώ ολικά για την μηχανή! Η ολική αποζημίωση θα μου έδινε 6500 € και όχι 5000 € (αν και κανονικά θα έπρεπε 8000 €). Επίσης για μπουφάν και κράνη θα αποζημιωθώ και θα τα παραδώσω κανονικά. Για την μηχανή θα πάρω μόνο την αξία καταστροφής της ώστε με τα λεφτά αυτά να την ξανακάνω αλλά παρ όλα αυτά η ασφαλιστική μου ζητάει την άδεια της.
Αν εγώ δε σας τα έλεγα όλα τα παραπάνω και σας έλεγα μόνο ότι έχω μια μηχανή του 2008 τρακαρισμένη και θέλω να την μεταβιβάσω τι θα έπρεπε να κάνω? Δλδ δε μπορώ? Πρέπει να είναι 100% λειτουργικό κάτι για να μεταβιβαστεί?
chr1s_86
01/10/2012, 15:42
να ξαναπω ότι ΔΕΝ θα αποζημιωθώ ολικά για την μηχανή! Η ολική αποζημίωση θα μου έδινε 6500 € και όχι 5000 € (αν και κανονικά θα έπρεπε 8000 €). Επίσης για μπουφάν και κράνη θα αποζημιωθώ και θα τα παραδώσω κανονικά. Για την μηχανή θα πάρω μόνο την αξία καταστροφής της ώστε με τα λεφτά αυτά να την ξανακάνω αλλά παρ όλα αυτά η ασφαλιστική μου ζητάει την άδεια της.
Δηλαδή σου δίνουν το ποσό που χρειάζεται να επισκευαστεί αλλά σου παίρνουν την άδεια ; Τι επισκευή θα γίνει τότε; :confused::confused:
Αυτό ισχύει για την Περιφέρεια Αττικής, όχι γενικώς σε όλη την Ελλάδα.
karhariasgr
01/10/2012, 16:02
όταν λες περιφέρεια Αττικής? ο αδερφός μου είναι στην τροχαία στην Αθήνα, μπορώ να του πω να πάει εκεί που λες (που είναι ακριβώς :D ) και να κάνει την μεταβίβαση αυτός?
όταν λες περιφέρεια Αττικής? ο αδερφός μου είναι στην τροχαία στην Αθήνα, μπορώ να του πω να πάει εκεί που λες (που είναι ακριβώς :D ) και να κάνει την μεταβίβαση αυτός?
http://www.patt.gov.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=4504:2012-04-25-15-24-28&catid=3:2008-09-06-21-42-59&Itemid=31&lang=fr
http://www.kep.gov.gr/portal/page/portal/kep/FullStory?sid=1113
bros400pgm
01/10/2012, 16:26
Παρε τηλ σε ενα ιδ.ΚΤΕΟ και εξηγησε τους τις ελλειψεις της μοτο.
Προσφατα περασαμε απο ΚΤΕΟ, τρακαρισμενο tuono, χωρις μουτρο, στραβα καλαμια και χτυπημενο χειλος ζαντας. Το εκοψαν μεν, αλλα πηραμε το χαρτι του ελεγχου.
Φυσικα πηγε εκει με τρειλερ και προφανως θα πεσει προστιμο την επομενη φορα στο ΚΤΕΟ, γιατι θα εχει παρελθει η προθεσμια για επανελεγχο.
karhariasgr
02/10/2012, 08:04
θα πάρω σήμερα τηλ σε κάποιο ιδιωτικό ΚΤΕΟ να δω τι θα μου πούνε, όχι ότι έχω και πολλές επιλογές, και θα δούμε τι θα γίνει. έτσι όπως το βλέπω εγώ δε θα βγάλουμε άκρη.. :/
ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια.
ΥΓ) μόλις πήρα τηλ στα 3 ΚΤΕΟ που υπάρχουν Σέρρες, μόνο το ένα ιδιωτικό περνάει μηχανές και ο τύπος μου είπε οτι δε μπορεί να περάσει ΚΤΕΟ τρακαρισμένη μηχανή, μόνο σε 100% λειτουργικά οχήματα περνάει κτέο ή σε κάποια που ίσως έχουν κάποιο πρόβλημα αλλά και πάλι θα γίνει η παρατήρηση για επανέλενχο. όταν τον ρώτησα στην δική μου περίπτωση τι μπορεί να γίνει μου είπε "δεν υπάρχει νόημα να μεταβιβαστεί τρακαρισμένο όχημα, αφού δε δουλεύει τι να το κάνει ο άλλος?" ..... τώρα τι το λες?
οπότε άκυρο και αυτό.. :/
μαλλον δεν εχεις καταλαβει κατι! η ασφαλιστικη σου καλυπτει αποζημειωση για ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
αυτο ομως δε σημαινει οτι θα σου πληρωσει οσα λεφτα εδωσες πριν 4 χρονια! θα σου καλυψει το κοστος
που εχει η μηχανη ΣΗΜΕΡΑ σαν μεταχειρισμενη! στην ουσια δλδ αγοραζει τη μηχανη σου στιν τιμη που εχει
σαν μεταχειρισμενο! (εξου και η ερευνα στο καρ) δε καταλαβαινω που ειναι το προβλημα σου! τσιμπα το
πεντοχιλιαρο και τραβα παρε ενα ιδιο μεταχειρισμενο! η ασφαλιστικη μπορει να σου παρει την αδεια της
τρακαρισμενης, αλλα πολυ πιθανον τη μηχανη να την κρατησεις! οποτε η την κρατας για ανταλλακτικα η τη
πουλας κανα 1000αρι-1500αρι! γιατι μπερδευεσαι?
Δεν γίνονται αυτά... η ασφαλιστική για να σε αποζημιώσει με ολική ασφαλώς και θέλει την κυριότητα της μηχανής...
στην περιπτωση μου περασε ο πραγματογνωμονας , αξιολογησε στο xt οτι ειναι ασυμφορη η επισκευη του και συμφωνησε στην ολικη αποζημιωση (5.500ε το ειχα παρει με 1.000 χλμ και κοπανησα με 2.000χλμ) οσο το ειχα αγορασει . εγω το πουλησα 500ε και αυτα αφαιρεθηκαν τελικα απο την αποζημιωση .
karhariasgr
02/10/2012, 13:50
μα ρε παιδιά εμένα μου είπαν ότι τα 5.000 αυτά δεν είναι για την ολική αποζημίωση της μηχανής, είναι τα 5.000 ευρώ που είναι το κόστος επισκευής της. τυχαίνει το νούμερο να είναι το ίδιο και μπερδευόμαστε, αλλά μου είπαν ότι δε θα μου την αποζημιώσουν, απλά θα μου πληρώσουν το κόστος επισκευής σύμφωνα με το χαρτί του συνεργείου.
πχ μου είπαν θα μου αποζημιώσουν το κράνος 500 ευρώ αλλά το θέλουν πίσω. οκ το δέχομαι αυτό, αυτό είναι ΟΛΙΚΗ αποζημίωση γιατί μου το αποζημιώνουν σύμφωνα με την αξία του τιμολογίου αγοράς.
δε θέλω να χάσω την κυριότητα γιατί χάνω την μηχανή έτσι. δε με συμφέρει να την δώσω για 1500 ευρώ αφού μπορώ με 2000 να την κάνω να κυκλοφορεί κανονικά. δλδ πχ. το ντεπόζιτο είναι γρατζουνισμένο σε ένα σημείο, αφού θα μπούνε τα πλαστικά από πάνω και το δερμάτινο κάλυμμα γιατί να πληρώσω 800 ευρώ για ντεπόζιτο? και με κάποια άλλα τέτοια γλιτώνω αρκετά χρήματα, συν το ότι οι τιμές ανταλλακτικών ήταν με ημερομηνία 2010 και τώρα έχουμε το θανατηφόρο 2012 και πάμε για 2013...
να ρωτήσω κάτι άλλο. αν η ασφαλιστική πάρει την άδεια κανονικά και μου μείνει η μηχανή και εγώ την φτιάξω την μηχανή κανονικά, 100% λειτουργική κτλ. Μπορώ να βγάλω άδεια από την αρχή? Μαζί με την άδεια θα μπούνε στην "μαύρη λίστα", αν υπάρχει κάτι τέτοιο, ο αριθμός πλαισίου και κινητήρα? δε θα μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν?
sergiosm
02/10/2012, 13:52
να ξαναπω ότι ΔΕΝ θα αποζημιωθώ ολικά για την μηχανή! Η ολική αποζημίωση θα μου έδινε 6500 € και όχι 5000 € (αν και κανονικά θα έπρεπε 8000 €).
Γιατί;
8.000 έκανε καινούργια. Τώρα, ή μάλλον την ημέρα του ατυχήματος έκανε 5.000. Άρα η ολική αποζημίωση είναι τα 5.000. Το αν ήταν 5.000 ή παραπάνω ή παρακάτω είναι άλλο θέμα, ωστόσο ως αποζημίωση θα πρέπει να πάρεις την αξία της μηχανής την ημέρα του ατυχήματος.
Το δικό μου ερώτημα όμως είναι άλλο;
Αγωγή για τον τραυματισμό, την ζημιά από τον τραυματισμό σου και την ηθική σου βλάβη έκανες;
:wave2:
karhariasgr
02/10/2012, 13:59
ναι, αγωγή για ηθική οδύνη υπάρχει, ούτε εκεί υπάρχει ικανοποίηση αλλά ήδη πάμε στα δυο χρόνια και σκέφτομαι να μη το κυνηγήσω περισσότερο. οπότε είναι η φάση "ότι αρπάξουμε, καλό θα είναι", αλλά το θέμα μου είναι να μη χάσω και την μηχανή μετά απ όλο αυτό.
συμφωνώ ότι τα 5.000 ήταν η αξία της μηχανής το διάστημα εκείνο που με τράκαραν, αν και μέσα στο car.gr η μηχανή κόστιζε 6.500 ευρώ και όχι 5.000 χιλιάδες. και ο πραγματογνώμονας μου είπε ότι κοστίζει και 1500 έτσι όπως είναι. δε ξέρω.. πολύ μπερδεμένη η φάση. πάντως πιστεύω ότι η αποζημίωση είναι σύμφωνα με τα τιμολόγια και όχι ολική καταστροφή και ολική αποζημίωση.
θα το ξαναρωτήσω σήμερα για ποιο σίγουρα και θα σας ξαναπώ.
sergiosm
02/10/2012, 14:14
ναι, αγωγή για ηθική οδύνη υπάρχει, ούτε εκεί υπάρχει ικανοποίηση αλλά ήδη πάμε στα δυο χρόνια και σκέφτομαι να μη το κυνηγήσω περισσότερο. οπότε είναι η φάση "ότι αρπάξουμε, καλό θα είναι", αλλά το θέμα μου είναι να μη χάσω και την μηχανή μετά απ όλο αυτό.
συμφωνώ ότι τα 5.000 ήταν η αξία της μηχανής το διάστημα εκείνο που με τράκαραν, αν και μέσα στο car.gr η μηχανή κόστιζε 6.500 ευρώ και όχι 5.000 χιλιάδες. και ο πραγματογνώμονας μου είπε ότι κοστίζει και 1500 έτσι όπως είναι. δε ξέρω.. πολύ μπερδεμένη η φάση. πάντως πιστεύω ότι η αποζημίωση είναι σύμφωνα με τα τιμολόγια και όχι ολική καταστροφή και ολική αποζημίωση.
θα το ξαναρωτήσω σήμερα για ποιο σίγουρα και θα σας ξαναπώ.
Ο μόνος τρόπος για να μη χάσεις (νόμιμα) τη μηχανή είναι να την επισκευάσεις.
Το κοστίζει 1500 όπως είναι τώρα (δηλαδή τρακαρισμένη) είναι αδιάφορο
Cpt. Haddock
02/10/2012, 17:35
να ρωτήσω κάτι άλλο. αν η ασφαλιστική πάρει την άδεια κανονικά και μου μείνει η μηχανή και εγώ την φτιάξω την μηχανή κανονικά, 100% λειτουργική κτλ. Μπορώ να βγάλω άδεια από την αρχή? Μαζί με την άδεια θα μπούνε στην "μαύρη λίστα", αν υπάρχει κάτι τέτοιο, ο αριθμός πλαισίου και κινητήρα? δε θα μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν?
:plaf:
ετσι οπως τα γραφεις φιλε μαλλον ουτε εσυ ο ιδιος δεν εχεις καταλαβει!
η ασφαλεια σου δινει 5 χιλιαρικα οκ??
τυχαινει ομως 5 χιλιαρικα να ειναι και η αξια της μηχανης, και το κοστος επισκευης! καλα μεχρι εδω?
ισχυριζεσαι οτι η ασφαλεια δεν σου πληρωνει ολικη καταστροφη, αλλα επισκευη, ετσι? (εδω μαλλον δεν το εχεις καταλαβει)
αν λοιπον η ασφαλεια σου καλυπτει επισκευη, τοτε δεν μπορει να σου παρει τη μηχανη! δλδ εσυ μας λες οτι η ασφαλιστικη σου ειπε
παρε 5 χιλιαρικα να φτιαξεις τη μηχανη σου αλλα μετα φερτη σε εμας?? ουτε για αστειο δε μπορει να γινει κατι τετοιο! και εμενα με
τρακαρανε! αποζημιωθηκα απο την ασφαλιστικη για επισκευη αλλα το αμαξι δεν μου το ζητησανε! το κρατησα! και οχι μονο μια φορα!
μαλλον καπου τα εχεις μπερδεψει! οποτε ασε το θεμα του ΚΤΕΟ στην ακρη και κοιτα να ξεκαθαρισεις τι γινεται με την αποζημιωση μη βρεθεις
προ εκπληξεως! και στο φιναλε αν τσεπωσεις τα 5 χιλιαρικα παραδωσεις την αδεια και με τα λεφτα αυτα πας και παρεις μια ιδια μηχανη, τι σε χαλαει??
turrican
02/10/2012, 19:07
Γειά σου φίλε!
Από ότι κατάλαβα, ο εμπυρογνόμωνας (δεν πρόκειται για ορθογραφικό), μπήκε στο car.gr, είδε ότι οι μεταχειρισμένες κάνουν 6500, είδε ότι οι τρακαρισμένες κάνουν 1500, και έκανε το εξής σενάριο εργασίας:
πουλάς την δικιά σου για ανταλλακτικά, παίρνεις 1500, και η ασφαλιστική σου δίνει άλλα 5000 ώστε με 6500 να πάρεις μια μεταχειρισμένη του 2008.
Είναι έτσι;
Αν ναι, τι σκατά θέλουν την άδεια; Μήπως για να βεβαιώσουν ότι εσύ την πούλησες και δεν την κράτησες και βγήκες κερδισμένος, φτιάχνοντας με λιγότερα από 5000 το μηχανάκι σου, και κρατώντας για την τσέπη σου τα ρέστα;
Μήπως η ασφαλιστική σου σου δίνει τα 5000, με την προυπόθεση να πουλήσεις την τρακαρισμένη για ανταλλακτικά;
Σε αυτή την περίπτωση, ίσως να μην χρειάζεται να πληρώσεις ΚΤΕΟ για την μεταβίβαση, να υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία (κατάθεση πινακίδων, απόσυρση κάτι τέτοιο).
Βέβαια αν εσύ θες να κρατήσεις την μηχανή σου, να την επισκευάσεις φτηνά και να πάρεις τα λεφτά της επισκευής, μάλλον χρειάζεσαι κάτι άλλο, πχ να ξανακαλέσεις εμπειρογνώμονα να σου επιβεβαιώσει το τιμολόγιο από το συνεργείο, και ότι πράγματι πρόκειται για τις ζημιές εκείνου του τρακαρίσματος. Τότε υποθέτω πως θα χρειαστείς την έκθεση του πρώτου εμπειρογνώμονα και το δελτίο ατυχήματος. Βέβαια δεν θα πάρεις τα 5000, αλλά όσα λέει το τιμολόγιο. Από την άλλη, έχουν περάσει και 2 χρόνια από τότε, και ίσως αυτό που λέω να μην γίνεται...
Νομίζω ότι για μεταβίβαση, ζητάνε πλέον ΚΤΕΟ για μηχανές τετραετίας και πάνω. Η επιβολή να περάσεις ΚΤΕΟ για μηχανές παλιότερες του '98 νομίζω ισχύει για όλες τις υπόλοιπες, για μεταβίβαση ζητάνε κατιτίς παραπάνω - ας το επιβεβαιώσει κάποιος που έχει σχετική εμπειρία
H ασφαλιστική δεν σου ζητάει την άδεια να την πάρει και να τη κρύψει . Σου ζητάει να κάνεις μεταβίβαση σε άλλο πρόσωπο γιατί έτσι φαίνεται πως πλέον δεν είναι στη κατοχή σου αλλά πουλήθηκε για ανταλλακτικά στον χ .
Που είναι το πρόβλημα ?
Βρες ένα χ , δικό σου άνθρωπο ( όπως κάνουν όλοι ) κάνε τη μεταβίβαση , πάρε τα φράγκα , αγόρασε μηχανή ...και άμα θες και την άλλη ξανα κάντε μεταβίβαση εκ νέου στο όνομα σου .
Shinji Ikari
02/10/2012, 20:05
Πηγαινε στο μηχανολογικο και μιλα με το διευθυντη αν γινετε κατι. Αν και δεν εχω καταλαβει τι θες/θελουν να κανεις. Μηπως ειναι αυτο που λεει ο turrican αλλα να πεις πως την πουλησες και να την εχει δικος σου ανθρωπος? Αλλιως δωσε στο μαστορα τα πεντε χιλιαρικα ή τρια π.χ. αν θες να τη φτιαξεις με μεταχειρισμενα ανταλακτικα και με τα τιμολογια του μαστορα πας στην ασφαλιστικη και παιρνεις τα λεφτα.
Μα και να την πουλησει, μπορει μετα να την ξαναγορασει. Η αδεια παει πακετο με τη μηχανη, οποτε!?
Εγω λεω αν μπορεις βγαλτην ολικη και παρε τα εξιμισι.
akis_trevor
02/10/2012, 20:22
H ασφαλιστική δεν σου ζητάει την άδεια να την πάρει και να τη κρύψει . Σου ζητάει να κάνεις μεταβίβαση σε άλλο πρόσωπο γιατί έτσι φαίνεται πως πλέον δεν είναι στη κατοχή σου αλλά πουλήθηκε για ανταλλακτικά στον χ .
Που είναι το πρόβλημα ?
Βρες ένα χ , δικό σου άνθρωπο ( όπως κάνουν όλοι ) κάνε τη μεταβίβαση , πάρε τα φράγκα , αγόρασε μηχανή ...και άμα θες και την άλλη ξανα κάντε μεταβίβαση εκ νέου στο όνομα σου .
ρε παιδια κι εγω αυτο ξερω απο φιλο που δουλευει σε αντιπροσωπεια.τους βγαζουν ολικη και μετα συνηθως πουλανε την τρακα μηχανη οπως ειναι ΑΦΟΥ εχουν παρει αποζημειωση.αρα την μηχανη δεν την χανεις-δινεις-χαριζεις στην ασφαλιστικη.
karhariasgr
03/10/2012, 10:03
faraway αυτό θέλω να κάνω αλλά αυτό λέω, ότι δεν έχω ΚΤΕΟ και δε μπορώ να κάνω την μεταβίβαση.
turrican μαλλον εσυ το έχεις καταλάβει καλύτερα απ όλους μας. αυτό που λες για το car.gr, έτσι μου το εξήγησαν και αυτοί. η μεταδοτικότητα μου προς εσάς μαλλον δεν ειναι καλή και σας μπερδεύω. Δυστυχώς μίλησα πάλι με το μηχανολογικό και μου είπαν ότι δε μπορεί να γίνει μεταβίβαση οχήματος χωρίς ΚΤΕΟ. Τελεία και παύλα, είναι κάθετοι σε αυτό, καταλαβαίνει ότι στην περίπτωση μου δεν γίνεται κάτι αλλά ο νόμος έτσι λέει, έτσι θα κάνουμε. Τέρμα, λέει, τα παραθυράκια.. τι να πω.. ασχολίαστο!
τελος παντων, σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και για τις πληροφορίες. απ ότι καταλαβαίνω δε μπορώ να κάνω κάτι, θα περιμένω να δω τελικά τι θα γίνει. πάντως αυτό που ξέρω αυτή την στιγμή είναι ότι θα αποζημιωθώ σύμφωνα με το προτιμολόγιο του συνεργείου (και όχι για την ολική καταστροφή ξαναλέω) αλλά θα μου ζητήσουν την άδεια κυκλοφορίας. Η δική μου απάντηση στο θέμα αυτό ήταν ότι την άδεια θα την παραδώσω μόνο αν αποζημιωθώ 6500 για την μηχανή και ας πάρουν και την μηχανή και την άδεια της...
Αναμένουμε..
Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες.
Γιατι δε κοιτας να μαθεις σε ποιον νομο ΔΕΝ χρειαζετε το ΚΤΕΟ για μεταβιβαση.
Εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι σε ολους (ακομα) υποχρεωτικο.
Πχ
Καλαματα(αν θυμαμε καλα) ξεκινησε 1η το χωρο του ΚΤΕΟ εδω και κανα 6μηνο, ενω αλλες πολεις ξεκινησαν αργοτερα, και πιθανολογω οτι καποιες ισως να μην έχουν ξεκινησει ακομα.
Κανε μια ερευνα μπας και τη βρεις την ακρη ετσι, πχ καμια Δραμα, καμια Ξανθη, Σαλονικα, Κιλκις
karhariasgr
03/10/2012, 10:19
ενας γνωστός από το μηχανολογικό Σερρών μου είπε να πάω στην Δράμα να κάνω την μεταβίβαση γιατί εκεί δεν έχει ΚΤΕΟ για μηχανές οπότε δε μπορούν να μου ζητήσουν ΚΤΕΟ για την μεταβίβαση. Πήρα τηλ και τελικά πριν λίγο καιρό άνοιξε ΚΤΕΟ και για μηχανές και στη Δράμα οπότε δε γίνεται. Μένει να βρω ποιος νομός δεν έχει ΚΤΕΟ για μηχανές και να μιλήσω με το μηχανολογικό του νομού.
κάτι τέτοιο... :/
petros128
03/10/2012, 11:52
εδω ηγουμενιτσα δεν ζητανε κτεο ελα να σε παω να κανεις μεταβιβαση η στηλε αδεια και εξουσιοδοτισεις να σ κανω μεταβιβαση σε μια ωρα και με εκτθπομενη καινουρια αδεια
petros128
03/10/2012, 11:55
μαθαμε τωρα μας κανουν κολπα οι ασφαλειστικες δεν κοιτανε οτι αναπασα στιγμη μας ξεκολιαζουν γυναικες οδηγοι ταριφες παππουδες . μονο αυτοι που οδηγουν και μηχανη μας προσεχουν διλαδη εμεις οι ιδιοι:evil:
chr1s_86
03/10/2012, 18:41
Έχει γραφτεί σε άλλο θέμα ότι μπορείς να πας το μηχανάκι στο ΚΤΕΟ όπως είναι, δεν θα στο περάσουν φυσικά αλλά θα πάρεις το χαρτί κι έτσι θα κάνεις μεταβίβαση.
Johnny_Nik
03/10/2012, 19:31
Έχει γραφτεί σε άλλο θέμα ότι μπορείς να πας το μηχανάκι στο ΚΤΕΟ όπως είναι, δεν θα στο περάσουν φυσικά αλλά θα πάρεις το χαρτί κι έτσι θα κάνεις μεταβίβαση.
Επιβεβαιώνω τα παραπάνω. "Πέρασα" ΚΤΕΟ μηχανή που αγόρασα σε κούτες με τον εξής πετυχημένο τρόπο:
Πάω στο αρμόδιο ΚΤΕΟ (κατόπιν συνεννοήσεως φυσικά ότι η μηχανή είναι κομμάτια) έχοντας φορτωμένο το πλαίσιο και το μοτέρ στο αμάξι. Ο υπεύθυνος βγήκε και ταυτοποίησε αριθμούς πλαισίου και κινητήρα με την άδεια και "έκοψε" τη μοτοσυκλέτα για σοβαρές "βλάβες". Με το παραπάνω εκδόθηκε χαρτί ΚΤΕΟ το οποίο με υποχρεώνει να την επισκευάσω και να προβώ σε επανέλεγχο σε ένα μήνα δωρεάν. Εάν βέβαια ξεπεράσω το όριο αυτό θα πληρώσω κανονικά συν το ανάλογο πρόστιμο έαν και όταν υπάρξει. Το χαρτί όμως ισχύει κανονικά για μεταβίβαση μέχρι το πέρας της ισχύος του (ένα μήνα). :wave2:
karhariasgr
03/10/2012, 19:45
αχα.. ναι,ε? ευχαριστώ για την υπόδειξη θα το δοκιμάσω και εγώ πηγαίνοντας εκεί πρώτα γιατί από το τηλ είχαμε την εξής κουβέντα προχτές...
....πήρα τηλέφωνο στο ΚΤΕΟ, μίλησα με τον άνθρωπο, έδειξε να με καταλαβαίνει, μου είπε ότι θα ήθελε να με βοηθήσει αλλά δυστυχώς δε μπορεί να κάνει κάτι (δλδ να περάσει ΚΤΕΟ κάτι που δε θα δει καν και ξέρει ότι είναι τρακαρισμένο) και όταν του είπα το παραπάνω που μου λέτε εσείς, δλδ να πάω την τρακαρισμένη μηχανή, να την κόψει και να μου δώσει χαρτί ΚΤΕΟ (με επανέλεγχο) μου είπε ότι δε γίνεται κάτι τέτοιο. Χαρακτηριστικά είπε "ποιος ο λόγος να πουλήσεις κάτι τρακαρισμένο? ποιος θα το πάρει?" μεταφέρω τα λόγια του ακριβώς, όχι στο περίπου... τώρα τα συμπεράσματα δικά σας.. δε λέω, και εγώ μπερδεμένος είμαι, αλλά τόση ώρα να μιλάς με κάποιον για το πρόβλημα σου, να του λες ότι θα γίνει μεταβίβαση για τους τάδε λόγους και στο τέλος μαζί με την αρνητική απάντηση να εισπράττεις και την "τόση ώρα τζάμπα μιλάς" αδιαφορία του τύπου...
τι να πω.. μου λείπει η Ελλάδα με τα παραθυράκια της και ας τα πληρώνουμε ακόμη.. τουλάχιστον τότε δε δούλευε τίποτα και γινόταν η δουλειά σου, τώρα έχουν πανικοβληθεί όλοι, δεν λειτουργεί πάλι τίποτα παλι, αλλά δε μπορείς να κάνεις δουλειά.. :/
p_sapelas
03/10/2012, 22:13
Αναφορικά με την ασφαλιστική..
Ολική καταστροφή σημαίνει: Σώστρα (αξία μηχανής στην τρέχουσα κατάσταση) + Αποζημίωση από την Ασφαλιστική = Αντικειμενική αξία της μηχανής.. Ναι μεν χρησιμοπουιούνε το car για τον πελάτη αλλά υπάρχει το Eurotax σύμφωνα μκε το οποίο οι ασφαλιστικές κάνουν τις συναλλαγές τους.
Τί χρειάζεται για να βγεί ένα όχημα ολική??
Το κόστος επισκευής να φτάνει ή να ξεπερνάει το 80% της αξίας του οχήματος. Εκεί η ασφαλιστική μπορεί να επιτρέψει στον πελάτη να κρατήσει - επισκευάσει το όχημα μόνο αν φροντίσει με δικιά του συμμετοχή ή κατόπιν συννενόησης με το συνεργείο να ρίξουν το κόστος της επισκευής.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Δε δίδονται σε όλες τις περιπτώσεις σώστρα. Εάν η ίδια η ασφαλιστική δεν μπορέσει να βρεί στον ιδιοκτήτη ενδιαφερόμενο προς χρήση ανταλλακτικών στην πληθώρα των περιπτώσεων ζητά χαρτί Ολικής διαγραφής κ ο πελάτης αποζημιώνεται από την ασφαλιστική όλο το ποσό. Η μηχανή παραμένει στην κυριότητά του σαν υλικό αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί (μεταβίβαση - νόμιμη πώληση μερών) είτε να επισκευαστεί.
Μεταβίβαση χωρίς να έχει κέρδος η ασφαλιστική από την υπολειματική αξία δεν γίνεται, γεγονός που σημαίνει ότι αν την κάνεις "δώρο" στο μπατζανάκη σου η εταιρία θεωρεί ότι έχεις εισπράξει την αξία της άρα χάνεις τα σώστρα.
dimmie_72
04/10/2012, 00:13
Πρόσφατα μου έγινε μεταβίβαση μηχανής από ολική καταστροφή από φωτιά, που δημοσιεύω την ανακατασκευή της στην κατηγορία restoring, με Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από ΚΤΕΟ. Το Δελτίο εκδίδεται μετά τον έλεγχο και η μεταβίβαση γίνεται κανονικά. Δεν είναι αναγκαίο να γράφει το Δελτίο ότι η μηχανή είναι λειτουργική. Απλώς περιγράφει τις ελλείψεις που βρέθηκαν στον έλεγχο, προσκομίζεται ως απαραίτητο δικαιολογητικό και η μεταβίβαση εκετελείται. ;)
turrican
04/10/2012, 04:42
φίλε μου εφόσον θέλεις να την κρατήσεις με κάποιον τρόπο και να την φτιάξεις με λιγότερα από τα 5000 που προβλέπεται να πάρεις από την ασφαλιστική, ίσως είναι καλύτερο το εξής:
φτιάχτην φτηνότερα εκεί που μπορείς/έχεις βρει, πέρνα την ΚΤΕΟ, κάνε την μεταβίβαση σε κανα δικό σου άνθρωπο να είσαι τυπικά καλυμένος στην ασφαλιστική ότι την έδωσες για ανταλλακτικά κλπ με τα 1500 που προβλέπουν αυτοί και κατόπιν πάρε τα 5000 από την ασφαλιστική.
Αν δυσκολεύσαι με το να σκάσεις μετρητά για να την φτιάξεις πριν πάρεις τα 5000 από την ασφαλιστική, κάνε το κόλπο με την Ηγουμενίτσα!
Cpt. Haddock
04/10/2012, 08:44
Πολύ ενδιαφέροντα όσα διαβαζουμε σ' αυτο το θρεντ κι ενδεικτικα για πολλά πραγματα που μας συμβαίνουν
:wave2:
fidel_98_99
04/10/2012, 09:20
κοιτα τα π.μ σου
dimmie_72
05/10/2012, 01:12
Πρόσφατα μου έγινε μεταβίβαση μηχανής από ολική καταστροφή από φωτιά, που δημοσιεύω την ανακατασκευή της στην κατηγορία restoring, με Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από ΚΤΕΟ. Το Δελτίο εκδίδεται μετά τον έλεγχο και η μεταβίβαση γίνεται κανονικά. Δεν είναι αναγκαίο να γράφει το Δελτίο ότι η μηχανή είναι λειτουργική. Απλώς περιγράφει τις ελλείψεις που βρέθηκαν στον έλεγχο, προσκομίζεται ως απαραίτητο δικαιολογητικό και η μεταβίβαση εκετελείται. ;)
..και φυσικά όταν την αποκαταστήσεις θα την ξαναπεράσεις ΚΤΕΟ για να μπορείς να κυκλοφορείς. Τονίζω ότι απαραίτητο δικ/κό για τη μεταβίβαση είναι το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου το οποίο μπορεί και να "κόβει" τη μηχανή, αλλά επιτρέπει τη μεταβίβαση. Δεν εξυπακούεται ότι μπορείς και να την κυκλοφορήσεις πριν πάρεις Δελτίο όπου "περνάει" λειτουργικά.
Τώρα η εμπειρία μου από το μηχάνημα που έχουν είναι άλλη ιστορία. ΟΚ, καυσαέρια ακόμα και ελευθέρας να έχεις στα χαμηλώνει ο μηχανικός απ το διαγνωστικό και περνάς. Στα φρένα τι γίνειται;;;;;;
Το μηχάνημα με τα φρένα δεν είναι κατασκευασμένο για μηχανές με ABS και πολύ περισσότερο για integral όπου δηλ. πατώντας εμπρός ή πίσω φρένο ενεργοποιείται και το αντίθετο. Πολύ γέλιο μιλάμε, σε απόγνωση ο ελεγκτής, το μηχάνημα τα δικά του και για να περάσεις απλώς πρέπει να τον πείσεις να υπογράψει και χωρίς κατ ουσία να ξέρεις αν τα φρένα σου λειτουργούν σωστά πέραν της εμπειρίας. :lol:
Shinji Ikari
05/10/2012, 13:41
πηγαινε στο κτεο και πεστου να στο περασει, να σε κοψει και να παρεις το χαρτι. Σου το εγραψαν ξεκαθαρα. Αν αρνηθει (που δεν νομιζω) καλεσε την αγορανομια, την αγροφυλακη κλπ.
karhariasgr
18/10/2012, 13:46
Αίσιο τέλος!!!
Εντελώς τυχαία η ΜΟΤΟΕ στην χειμερινή της συνέλευση, πριν λίγο καιρό, είχε θέμα την μεταβίβαση μηχανής και το ΚΤΕΟ. Επικοινώνησα και εγώ μαζί τους για να ενημερωθώ σχετικά με το θέμα.
Εν συντομία, είναι παράνομο να ζητάνε ΚΤΕΟ από τις μηχανές, γιατί δεν υπάρχει νόμος να το υποστηρίζει/κατοχυρώνει. Από την άλλη παίζουν μίζες και προμήθειες και τα μηχανολογικά λένε ότι θέλουν. Επίσης από την ΜΟΤΟΕ με ενημέρωσαν ότι αν ο υπάλληλος του μηχανολογικού μου ζητήσει ΚΤΕΟ και του πω ότι βάση του τάδε νόμου μπλα μπλα μπλα δεν χρειάζεται ΚΤΕΟ κτλ κτλ, και εκείνος επιμένει να ζητήσω τα στοιχεία του υπαλλήλου και να προβώ σε μήνυση. Τέσπα, δε μπορώ να μπω σε τέτοια διαδικασία οπότε μου είπαν να πάω στο ΚΤΕΟ Ηγουμενίτσας, εκεί θα μου κάνουν την μεταβίβαση χωρίς πολλά πολλά.
Εντελώς τυχαία ο petros128 προσφέρθηκε από μόνος του να με βοηθήσει και να κάνει αυτός την μεταβίβαση. Τυχαία λέω, γιατί πέρα απ το ότι είναι μέσα στη φύση της δουλειάς του οι μεταβιβάσεις, εδρεύει και στην Ηγουμενίτσα. Τα 1000 ευχαριστώ είναι λίγα φίλε Πέτρο! Δε ξέρω αν μπορέσω να στο ανταποδώσω. ΟΚ μπορεί κάποιος να πει, σιγά ρε φίλε μια μεταβίβαση είναι, αλλά από την στιγμή που το κυνηγάω 2 μήνες τώρα και δε μπορώ να βγάλω άκρη, δεν είναι απλά μια μεταβίβαση. Μόλις σταματήσαμε ένα δικαστικό αγώνα 2 χρονών με την μεταβίβαση αυτή!
Και φυσικά έρχεται το ακραίο να θολώσει περισσότερο την υπόθεση. Πριν 4 μέρες ακριβώς συζητούσα με έναν φίλο σχετικά με μια τράμπα μηχανής που έκανε. Είχε ένα enduro XT και το έδωσε για ένα Yamaha Fazer, και εκεί που κοιτούσα το μηχανάκι σκέφτηκα να ρωτήσω "μεταβίβαση πως έκανες?". Η απάντηση με άφησε Μ****Α.. (αν είχε και ποιο κεφαλαία εκείνα θα έβαζα...)
"Πολύ απλά", μου λέει, "έκανα μια εξουσιοδότηση εγώ προς την κοπέλα μου, το ίδιο και ο άλλος προς την κοπέλα μου και μαζί με τις δύο άδειες των μηχανών πήγε στο μηχανολογικό Σερρών και έκανε την μεταβίβαση σε 5 λεπτά μέσα." Και πάω εγώ ο έξυπνος να τον διορθώσω "εννοείς και μαζί με τα ΚΤΕΟ των μηχανών", και μου λέει "οχι, δεν δώσαμε ΚΤΕΟ και ούτε μας τα ζήτησαν."
Δε μπορώ να το σχολιάσω το ποιο πάνω, απλά δε μπορώ να το διανοηθώ, δε το χωράει ο νους μου, πως το λένε.
Όπως και να 'χει Πέτρο, και πάλι ευχαριστώ! Όπως επίσης και όλους όσους ασχολήθηκαν και πρότειναν λύσεις! Να είστε καλά παιδιά, επιτέλους να πάρουμε τα λεφτά να επισκευάσω την μηχανή!! :)
@petros128 :beer:
@karhariasgr .. αφου βρηκες ακρη , μια χαρα .:a10:
petros128
18/10/2012, 15:50
να εισαι καλα φιλε μου !!!!!
petros128
18/10/2012, 15:53
μονο μαγκες μην βγει βρομα και μαγκεψουν και αυτοι εδω !!! οποιος θελει κατι pm !!!!
karhariasgr
18/10/2012, 18:34
θα σε χρειαστώ εγώ. μόλις πάρω την αποζημίωση να την ξαναφέρω στο όνομα μου :D
dbasilis
18/10/2012, 19:48
νομίζω δεν έπρεπε να μπεις στην διαδικασία της μεταβίβασης
πολύ καλά το εξήγησε ο p_salepas στο ποστ #39 και turrican ποστ #27
μπορείς να αναφέρεις την ασφαλιστική εταιρεία που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα?
εφόσον η ασφαλιστική προτίθεται να σου δώσει 5.000 και το κόστος αποκατάστασης της ζημίας είναι 5.000 δεν καταλαβαίνω που είναι το θέμα.
η αρχή της Ασφάλισης είναι να μην βγεις κερδισμένος από την υπόθεση. εσύ τυπικά με 5.000 θα είσαι οκ μιας και το μηχανάκι θα το φέρεις στην πρότερη του κατάσταση (ας πούμε)
ζήτησε γραπτώς( πάρε ένα τηλ στην ασφαλιστική εταιρεία που έχεις το θέμα και ρώτα ποιος διαχειρίζεται το φάκελο σου και ζήτα του το email του) να σου εξηγήσουν πως προκύπτει η αποζημίωση.
μπορείς να έχεις πέσει σε βλάκα πραγματογνώμονα, (αν και ψιλοσωστά το έκανε το θέμα γιατί πράγματι, τη στιγμή που έπαθε κάτι το μηχανάκι έπρεπε να δει πόσο κάνει ένα ίδιο -σε έτος, χλμ, κατάσταση κλπ- , εσύ άμα ήθελες να το πουλήσεις το ίδιο δεν θα έκανες...)
στην ασφαλιστική δεν ασχολούνται, είναι η δική σου περιπτωση και άλλες 50, 100, 300 (ανάλογα την ασφαλιστική) , ότι τους έχει γράψει ο πραγματογνώμονας, αυτό θα κάνουν
φιλικά,
Β
karhariasgr
22/10/2012, 14:41
μπορείς να αναφέρεις την ασφαλιστική εταιρεία που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα?
εφόσον η ασφαλιστική προτίθεται να σου δώσει 5.000 και το κόστος αποκατάστασης της ζημίας είναι 5.000 δεν καταλαβαίνω που είναι το θέμα.
Ασφάλειες VICTORIA
Το θέμα ήταν ότι για να πάρω τα 5.000 ευρώ μου έδιναν έπρεπε να παραδώσω σε αυτούς την άδεια της μηχανής.
Πήγα στον δικηγόρο μου τώρα την καινούργια άδεια, η μηχανή δλδ είναι σε άλλο όνομα, και αφού φαίνεται ότι δε μου ανήκει θα αποζημιωθώ πάλι το ίδιο, χωρίς να πρέπει να παραδώσω την άδεια της και να χάσω την κυριότητα της μηχανής, κάτι το οποίο θα γινόταν πριν. Τώρα δε θα γίνει και μου μένει και η μηχανή σε μένα.
:)
Ασφάλειες VICTORIA
Το θέμα ήταν ότι για να πάρω τα 5.000 ευρώ μου έδιναν έπρεπε να παραδώσω σε αυτούς την άδεια της μηχανής.
Πήγα στον δικηγόρο μου τώρα την καινούργια άδεια, η μηχανή δλδ είναι σε άλλο όνομα, και αφού φαίνεται ότι δε μου ανήκει θα αποζημιωθώ πάλι το ίδιο, χωρίς να πρέπει να παραδώσω την άδεια της και να χάσω την κυριότητα της μηχανής, κάτι το οποίο θα γινόταν πριν. Τώρα δε θα γίνει και μου μένει και η μηχανή σε μένα.
Εισαι σιγουρος οτι πάλι θα παρεις 5000 τωρα που δεν εχεις την μηχανη?
karhariasgr
22/10/2012, 17:10
ναι
Δεν εχω καταλαβει ποια ειναι η αξια της μηχανης σου σαν μεταχειρισμενη 5000 η 6500. γιατι εσυ αναφερεις 5000 αλλα καπου γραφεις οτι ο δικηγορος σου λεει 6500.
karhariasgr
23/10/2012, 07:45
5000 € η αντικειμενική της αξία ως μεταχειρισμένη εκείνη την δεδομένη στιγμή και συν 1500 € η αξία της τρακαρισμένης μηχανής μου.
Ανάθεμά με κι αν έχω καταλάβει τίποτα...
Anyway, καλά ξεμπερδέματα.
Ανάθεμά με κι αν έχω καταλάβει τίποτα...
Anyway, καλά ξεμπερδέματα.
me too:confused:
petros128
23/10/2012, 10:12
Τα 1500 ευρο είναι η υποληματικη αξία του αντικειμένου η το μεταβιβάσεις και περνεις την αποζημίωση η την κρατάς και στην αφερουν απο το σύνολο !οταν κάποιος πουλάει τραυκαρισμενη μηχανη μπορεί να ισχυρίστη οτι την έδωσε παρά πολυ χαμηλό πόσο πχ όπως 300 ευρο τότε απαλασετε απο την υποληματικη αξία και την πληρώνεται !
karhariasgr
31/10/2012, 12:58
Καλησπέρα
μέσω της ΜΟΤΕΟ, επίσημη ενημέρωση δλδ, μου ήρθε το παραπάνω χαρτί..
272899
Για να μην υπάρχουν "μα" και "μου" από τον υπάλληλο του εκάστοτε Μηχανολογικού... Ελπίζω να βοηθήσει άλλους
fidel_98_99
31/10/2012, 14:01
Αυτο το εγγραφο πρεπει να σταλει σε ολα τα κεπ,τις νομαρχιες κ τα μηχανολογικα της χωρας
Αυτο το εγγραφο πρεπει να σταλει σε ολα τα κεπ,τις νομαρχιες κ τα μηχανολογικα της χωρας
+1 διοτι αν δεν ενημερωθουν και επισημα θα λενε την ιδια πιπιλα οι υπαληλοι..