View Full Version : κεραυνός σε μοτό.....
spyrakos35
02/10/2012, 05:26
με αφορμή αυτό (http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/vinteo_keraynos_xtypa_aytokinhto.1951362.html), ξέρει, έχει ακούσει κανείς, αν έχει γίνει ποτέ με μοτό και τι έγινε στους αναβάτες??? (εκτός από ψητοί :a7:)
George_Sp
02/10/2012, 07:30
υπό φυσιολογικές συνθήκες ασφαλείας (γάντια, μποτάκι) δεν ακουμπάς κανένα μεταλλικό μέρος της μηχανής με το σώμα σου άμεσα. Επομένως δεν διατρέχεις κίνδυνο πέρα από το σοκ της στιγμής. :)
Τώρα αν σε πιάσει καλοκαιρινό μπουρίνι και έχεις πάει με τη σαγιονάρα μιγκάτο παραλία και χωρίς γάντια......το λογικό είναι οτι δε θα χρειαστείς αντι-ηλιακό αλλά αντικεραυνικό :D
καλη η πλακιτσα... εγω μια φορα θυμαμαι το σκηνικο ( το ακουγα στις ειδησεις)
στο δρομο προς Χαλκιδικη, TDM ... ο αναβατης νεκρος.... δεν ειμαι φυσικος, αλλα ισως η εκκενωση να μην "κυνηγησει" το πλαισιο ή το τιμονι της μοτο, αλλα τον ορθιο αναβατη
Cpt. Haddock
02/10/2012, 07:34
υπό φυσιολογικές συνθήκες ασφαλείας (γάντια, μποτάκι) δεν ακουμπάς κανένα μεταλλικό μέρος της μηχανής με το σώμα σου άμεσα. Επομένως δεν διατρέχεις κίνδυνο πέρα από το σοκ της στιγμής. :)
Ναι, βεβαια. Αλλωστε μιλαμε για μονο 1 εκατομμυριο βολτ, ψιλοπραματα :lol:
George_Sp
02/10/2012, 07:38
στο δρομο προς Χαλκιδικη, TDM ... ο αναβατης νεκρος.... δεν ειμαι φυσικος, αλλα ισως η εκκενωση να μην "κυνηγησει" το πλαισιο ή το τιμονι της μοτο, αλλα τον ορθιο αναβατη
tdm με κράνος γάντια και μποτάκι? και αύριο σβήνουμε και το χρέος μας σαν χώρα? :D
Ναι, βεβαια. Αλλωστε μιλαμε για μονο 1 εκατομμυριο βολτ, ψιλοπραματα :lol:
τρισεκατομμύριο να είναι....η γείωση του ανθρώπινου σώματος πάνω από γάντια, μπότες και κράνος δεν είναι εφικτή....εκτός αν δεν είναι καλής ποιότητας ο εξοπλισμός και η σχετική υγρασία του δέρματος από τη νεροποντή (με απλά λόγια πόσο νερό πέρασε από τα παραπάνω) θα δώσει ευκαιρία για να περάσει το ρεύμα εντός :)
Cpt. Haddock
02/10/2012, 07:40
τρισεκατομμύριο να είναι....η γείωση του ανθρώπινου σώματος πάνω από γάντια, μπότες και κράνος δεν είναι εφικτή....εκτός αν δεν είναι καλής ποιότητας ο εξοπλισμός και η σχετική υγρασία του δέρματος από τη νεροποντή (με απλά λόγια πόσο νερό πέρασε από τα παραπάνω) θα δώσει ευκαιρία για να περάσει το ρεύμα εντός :)
Το ηλεκτρικο τόξο το ξεχναμε δλδ...
Οκ :lol:
George_Sp
02/10/2012, 07:44
Το ηλεκτρικο τόξο το ξεχναμε δλδ...
Οκ :lol:
καλά τώρα εντάξει.....θα πρέπει να είσαι μόνος σου σε ολόκληρη την περιοχή, να πηγαίνεις σε δρόμο που θα είναι τελείως γυμνός από δέντρα και κολώνες ρεύματος και άλλα πολλά.....
ξύπνησες ορεξάτος μου φαίνεται :D
Joyrider
02/10/2012, 07:46
υπό φυσιολογικές συνθήκες
τα πόδια δεν τα έχεις σε θέση λες και θα γεννήσεις.
Cpt. Haddock
02/10/2012, 07:48
Οχι, απλα θυμαμαι τις σκηνες με το "μπαμ" απο το εργαστήριο υψηλών τάσεων στη σχολη (και το μισο τμημα να φευγει τρεχοντας) και γελαω.
Εννοείται δε, οτι για να σε χτυπησει κεραυνος πρεπει να εισαι εσυ το "ψηλοτερο" σημειο στην ευρυτερη περιοχη, δε μιλαμε να είσαι διπλα σε ανεμογεννητριες.
Αντιθετα με το αυτοκινητο που γινεται ενας ωραιος κλωβος φαραΔέυ και τη γλυτωνεις, στη μοτο τον ήπιες.
George_Sp
02/10/2012, 07:50
τα πόδια δεν τα έχεις σε θέση λες και θα γεννήσεις.
α ναι ξέχασα....tdm είπαμε...σαγιονάρα και μαγιώ άρα ακάλυπτα τα μπούτια πάνω στο τεπόζιτο.....ΧΑ! guess what! έχω δερμάτινο bagster με μαγνήτες που θα φάνε τον κεραυνό όπως ο thor για πρωινό :D
endopandou
02/10/2012, 07:52
με αφορμή αυτό (http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/vinteo_keraynos_xtypa_aytokinhto.1951362.html), ξέρει, έχει ακούσει κανείς, αν έχει γίνει ποτέ με μοτό και τι έγινε στους αναβάτες??? (εκτός από ψητοί :a7:)
Το video είναι καραfake αλλά να ξεκινήσεις τη μέρα με ανησυχία μη φας κεραυνό στο κεφάλι :confused: :confused: Νταξ... μήπως να την ξαναπέσεις για κάνα διωράκι? :confused: :tooth::tooth:
Joyrider
02/10/2012, 07:59
α ναι ξέχασα....tdm είπαμε...σαγιονάρα και μαγιώ άρα ακάλυπτα τα μπούτια πάνω στο τεπόζιτο.....ΧΑ! guess what! έχω δερμάτινο bagster με μαγνήτες που θα φάνε τον κεραυνό όπως ο thor για πρωινό :D
Το tdm δεν κατάλαβα που κολλάει αλλά όπως και ναχει άμα πέσει πάνω σου, και ολόσωμη δερμάτινη να φοράς...:lol:
GIXXERAKIAS
02/10/2012, 08:01
....και τι έγινε στους αναβάτες??? (εκτός από ψητοί :a7:)
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι κάπως έτσι ξεκίνησε.....270081
:p
Δυστυχώς , μπορεί να γίνει….
Καλοκαίρι του 2001(ή 2002) γνωστός μου ταξίδευε φουλ εξοπλισμένος με ένα τρανσαλπ…
Κάπου στα Τέμπη τον πιάνει μια καλοκαιρινή μπόρα…
Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν μόνο μια λάμψη και την μηχανή τα τσουλαει αργά στην άκρη του δρόμου και να πέφτει…
Το παιδί σκοτώθηκε ακαριαία…
Η μηχανή , την οποία μετέφεραν σε γνωστό μου συνεργείο κα την είδα, είχε καμένο το αριστερό γκριπ και τα καπάκια του μοτερ είχαν ανοίξει σαν τριαντάφυλλο…
Οι μπόρες δεν πρέπει να μας βρίσουν εκτεθειμένους , ειδικά σε επίπεδα μέρη …
Στάση σε κάποιο υπόστεγο και αναμονή ….
soter3gm
02/10/2012, 08:23
Τυγχάνει αυτό το παιδί να ήταν ξάδερφος της συζύγου μου και ο κεραυνός χτύπησε κατευθείαν στο κεφάλι με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο. (Δεν κατάλαβε τίποτα λένε οι ιατροδικαστές)
nassosxlvbros
02/10/2012, 08:36
Το video είναι καραfake αλλά να ξεκινήσεις τη μέρα με ανησυχία μη φας κεραυνό στο κεφάλι :confused: :confused: Νταξ... μήπως να την ξαναπέσεις για κάνα διωράκι? :confused: :tooth::tooth:
+100000000 Volts ;)
DimChios
02/10/2012, 08:39
ω ρε πστδες πρωι πρωι συζυτηση που πιασατε
:dizzy:
tdm με κράνος γάντια και μποτάκι? και αύριο σβήνουμε και το χρέος μας σαν χώρα? :D
ναι ,ναι, δεν παιζει με τη καμια να γινει κατι οσα Terravolt κι αν ειναι . Και η υγρασια του ανθρωπινου σωματος και η σχετικη ταχυτητα του ανεμου, συντελεστης τριβης οδοστρωματος και η μεταβλητη του Χαους...
ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ NA ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΛΙΓΟ (http://www.youtube.com/watch?v=XlHO4V9vWRY)
spyrakos35
02/10/2012, 09:08
αν δεν έχεις κάτι να πεις, απλά μην πεις.... και άσε τους άλλους να τραβιούνται.....
εύκολο δεν είναι?
:beer:
μυριζει roast beef εδω μεσα η ιδεα μου ειναι? :look:
Cpt. Haddock
02/10/2012, 09:40
ροαστ μπιφ το λεγαν στο χωριο σου ρε μπαλουρδο? :p
Το ανθρωπινο σωμα δεν ειναι απλη ηλεκτρικη αντισταση να καει. Ακομα και αν δεν πεσει πανω σου ο κεραυνος (αλλα κοντα σου) το ηλεκτρομαγνητικο πεδιο ειναι αρκετα ισχυρο για να διαταραξει την ηλεκτρικη λειτουργεια του εγγεφαλου του ανθρωπου και να σταματησει π.χ. την καρδια ή την αναπνοη για μερικα λεπτα...
Επισεις ο κεραυνος δεν ακουλοθει παντα ευθεια πορεια. Πολλες φορες εχει παρατηρηθει να μεταπηδα απο αντικειμενο σε αντικειμενο (π.χ. απο την κορυφη ενος πολυ ψιλου δεντρου σε στεγη χαμηλου ξυληνου σπιτιου).
Με αλλα λογια μην νομιζετε οτι τα μποτακια, τα γαντια και τα λαστιχα σας μονωνουν τελεια. Το ηλεκτρικο φορτιο ταξιδεψε μεσα στον μονωτικο (κατα τα αλλα) αερα για κανα 2 χιλιομετρα και θα κωλωσει σε 30cm λαστιχο;
Ειχα διαβασει προσφατα για την περιπτωση ενος εντουρα στον καναδα οπου σε χαλαρη βολτα (με πληρη εξοπλησμο), μαζι με τον 9χρονο γιο του σε μονοπατι με δεντρα, επεσε κεραυνος στα 30 μετρα μακρια τους. Ο πατερας επεσε κατω αναισθητος και οταν συνηλθε μετα απο μερικα λεπτα δεν μπορουσε να δει ή να περπατησει καλα. Μετα απο κανα τεταρτο αρχισε να βλεπει απο το ενα ματι και τελικα μετα απο μερικες ωρες επανηλθε πληρος χωρις κανενα αλλο προβλημα.
υ.γ.1 Το μηχανακι ηταν ΚΤΜ οπωτε ολα ειναι πιθανα...
υ.γ.2 Η λαμψη που βλεπετε δεν ειναι ηλεκτρικο ρευμα αλλα αερας σε μορφη πλασματος (οπου πλασμα η 4η κατασταση της υλης).
Ο δε ηχος ειναι ο αερας που υπερθερμαινετε (υπερ-υπερθεμενετε) και εκρηγνυται.
ροαστ μπιφ το λεγαν στο χωριο σου ρε μπαλουρδο? :p
οταν στο δικο μου χωριο ειχαμε χοληστερινη,στο δικο σου τρωγατε πευκοβελονες και απορουσατε γιατι πνιγεστε παπαροπρεβεζανε :lol::lol:
Εννοείται δε, οτι για να σε χτυπησει κεραυνος πρεπει να εισαι εσυ το "ψηλοτερο" σημειο στην ευρυτερη περιοχη, δε μιλαμε να είσαι διπλα σε ανεμογεννητριες.
Δεν είναι και ευαγγέλιο αυτό..
Cpt. Haddock
02/10/2012, 09:52
Δεν είναι και ευαγγέλιο αυτό..
Ναι, εξ' ου και τα εισαγωγικα.
:rolleyes:
τον γ@μησα!τουμπεκι κανει το κοτοπουλο! :rotflmao::rotflmao::rotflmao:
DimChios
02/10/2012, 09:55
οταν στο δικο μου χωριο ειχαμε χοληστερινη,στο δικο σου τρωγατε πευκοβελονες και απορουσατε γιατι πνιγεστε παπαροπρεβεζανε :lol::lol:
πες του επισης πως οταν εμεις ειχαμε ακροπολη αυτοι ετρωγαν βελανιδια!
Πιάνει
:lol:
καπ10 μαϊ λοβ! :cool:
να ρωτησω εγω? αν εισαι σερρες και την ωρα που παει να σε πεταξει απο highsiding , σε χτυπησει κεραυνος, σωνεται?
devil's animal
02/10/2012, 10:20
να ρωτησω εγω? αν εισαι σερρες και την ωρα που παει να σε πεταξει απο highsiding , σε χτυπησει κεραυνος, σωνεται?
πως δεν σωνεται, συνεχιζεις να στριβεις στην Κ17 του Παραδεισου...
Η λαμψη που βλεπετε δεν ειναι ηλεκτρικο ρευμα αλλα αερας σε μορφη πλασματος (οπου πλασμα η 4η κατασταση της υλης).
Ο δε ηχος ειναι ο αερας που υπερθερμαινετε (υπερ-υπερθεμενετε) και εκρηγνυται.
Επιταγή περιμέναμε... Ορέστης μας ήρθε..!!:(
el_hymador
02/10/2012, 12:20
Δηλαδή αμα οδηγάς Toyota Prius και σε χτυπήσει αστροπελέκι, πάει γ@μιώντας μετά το αμάξι;
Ψηλος και μυτερος συντροφε....οποτε το σπαθακι το ξεχναμε!
Red Rider
02/10/2012, 13:51
Μια χαρά τρόπος να πεθάνεις πάντως!
Απλά σκεπτείτε τη στιγμή,οδηγείς και στο επόμενο χιλιοστό του δευτερολέπτου είσαι νεκρός,χωρίς κόπο και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι..και γ@μώ..
kostas777
02/10/2012, 14:44
μην ανησυχείτε φίλες και φίλοι. η επιστημονική ομάδα του moto.gr, μετά από δεκαετίες μυστικών ερευνών και δοκιμών, βρίσκεται σε θέση να αποκαλύψει το προϊόν που θα σας σώσει, θα σας κάνει να νιώθετε ασφαλείς και όμορφοι (όλοι θα σας κυττάνε). κράνος με αλεξικέραυνο. θα χεστούμε στο τάλαρο από τσι πωλήσεις
εδώ βλέπετε την ερευνητική ομάδα του moto.gr σε μυστικές δοκιμές. απαράμιλλο το θάρρος και η αυτοθυσία τους για το καλό της επιστήμης
270108
εδώ η αγαπητή συμφορουμίτισα που οδηγεί ένα ροζ σκούτερ
270109
και εδώ όπως βλέπετε, ο πρώτος έχει varadero, ο δεύτερος ktm 990 και ο τρίτος bmw 1200gs στο συνεργείο
270110
GIXXERAKIAS
02/10/2012, 14:50
μην ανησυχείτε φίλες και φίλοι. η επιστημονική ομάδα του moto.gr, μετά από δεκαετίες μυστικών ερευνών και δοκιμών, βρίσκεται σε θέση να αποκαλύψει το προϊόν που θα σας σώσει, θα σας κάνει να νιώθετε ασφαλείς και όμορφοι (όλοι θα σας κυττάνε). κράνος με αλεξικέραυνο. θα χεστούμε στο τάλαρο από τσι πωλήσεις
εδώ βλέπετε την ερευνητική ομάδα του moto.gr σε μυστικές δοκιμές. απαράμιλλο το θάρρος και η αυτοθυσία τους για το καλό της επιστήμης
270108
εδώ η αγαπητή συμφορουμίτισα που οδηγεί ένα ροζ σκούτερ
270109
και εδώ όπως βλέπετε, ο πρώτος έχει varadero, ο δεύτερος ktm 990 και ο τρίτος bmw 1200gs στο συνεργείο
270110
Το μλκ!!!!!:bawl::bawl::bawl:
MG-KTiNoS
02/10/2012, 14:54
καλά τώρα εντάξει.....θα πρέπει να είσαι μόνος σου σε ολόκληρη την περιοχή, να πηγαίνεις σε δρόμο που θα είναι τελείως γυμνός από δέντρα και κολώνες ρεύματος και άλλα πολλά.....
Δυστυχώς , μπορεί να γίνει….
Καλοκαίρι του 2001(ή 2002) γνωστός μου ταξίδευε φουλ εξοπλισμένος με ένα τρανσαλπ…
Κάπου στα Τέμπη τον πιάνει μια καλοκαιρινή μπόρα…
Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν μόνο μια λάμψη και την μηχανή τα τσουλαει αργά στην άκρη του δρόμου και να πέφτει…
Το παιδί σκοτώθηκε ακαριαία…
Η μηχανή , την οποία μετέφεραν σε γνωστό μου συνεργείο κα την είδα, είχε καμένο το αριστερό γκριπ και τα καπάκια του μοτερ είχαν ανοίξει σαν τριαντάφυλλο…
Οι μπόρες δεν πρέπει να μας βρίσουν εκτεθειμένους , ειδικά σε επίπεδα μέρη …
Στάση σε κάποιο υπόστεγο και αναμονή ….
και επειδή είναι ΣΙΓΟΥΡΟ πως τα μερικοί τα ξέρουν όλα
Εδώ μπορούν θα θαυμάσουν τους ΤιΝΤιΜάδες
http://www.tdmhellas.gr/smf/index.php?topic=28248.0
:a08:
Ρε παιδιά, ας έχουμε μια αίσθηση της τάξης μεγέθους των πραγμάτων, όλοι θα έχουμε δοκιμάσει κάποια στιγμή μια εννιάβολτη μπαταρία στη γλώσσα μας και έχουμε νιώσει το μούδιασμα, όλους θα μας έχει χτυπήσει μια φορά το ρεύμα στο σπίτι (230 Volt), ο κεραυνός έχει τάση εκατομμυρίων βολτ. Δείτε τι μέγεθος έχουν οι μονωτήρες πορσελάνης στους πυλώνες της ΔΕΗ όπου η τάση είναι κάτω από μισό εκατομμύριο βολτ. Τι λέμε τώρα, αν φας τον κεραυνό τελείωσες.
Αν είσαι μέσα σε αμάξι δεν παθαίνεις τίποτα, όπως είπε ο Cpt. κλωβός Faraday λέγεται. Αρκεί να μην περισσεύει χέρι απ' έξω, ακόμα και αν ακουμπάς εσωτερικά μεταλλική επιφάνεια δεν παθαίνεις τίποτα. Δείτε ένα βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=agRN1rH8Dmw
Η τάση είναι τάξης μεγέθους χιλιάδων βολτ.
Υ.Γ.: αν ποτέ βρεθείτε Βοστώνη να πάτε στο μουσείο επιστήμης οπωσδήποτε.
DimChios
03/10/2012, 15:16
Αν είσαι μέσα σε αμάξι δεν παθαίνεις τίποτα, όπως είπε ο Cpt. κλωβός Faraday λέγεται.
απο το χ3σιμο θα πας ΣΙΓΟΥΡΑ ομως!
:a7::eleison:
Ρε παιδιά, ας έχουμε μια αίσθηση της τάξης μεγέθους των πραγμάτων, όλοι θα έχουμε δοκιμάσει κάποια στιγμή μια εννιάβολτη μπαταρία στη γλώσσα μας και έχουμε νιώσει το μούδιασμα, όλους θα μας έχει χτυπήσει μια φορά το ρεύμα στο σπίτι (230 Volt).............
σιγουρια που σκοτωνει!!!!:eek:
να ενημερωσουμε εδω οτι δεν ειμαστε ολοι παρθενοι...κοινως οταν μερικοι αυνανιζοσαντω καποιοι αλλοι κηνυγουσανε γκομενες :lol::lol::lol: