View Full Version : ΣΚΙΣΜΕΝΗ ΣΕΛΑ
doctor_john
06/06/2021, 13:24
Το επιχείρημα που λες, αν καταλαβαινω καλα, οτι ενα προιον με τη σταμπα επανω θα ειναι ρισκο αν εχει προβλημα, απλα δε στεκει. Οπως ουτε το οτι η χαραξη μπορει να παει λαθος σε παραγωγη.
Οποτε βασιζεις ολη την επιχειρηματολογία σου πανω σε αυτο, το οποιο ειναι λαθος, σχεδον σαν να μιλας απο την πλευρα του μαγαζιου, πραγματικα περιεργο.
Οπως ειπα και πριν θελω να παω εκει διοτι απλα εχει δουλεψει περισσοτερο την ηλεκτρονικη του εικονα και υπαρχουν πολλα δειγματα, δεν θελω να καθομαι να ψαχνω για μαστορες στην τυχη, χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχουν αντιστοιχα καλοι, και γι αυτο δεν ασχολουμαι/δεν με πειραζει η παραπανω τιμη σε σχεση με αλλους. Απο την στιγμη ομως που παιρνεις κατι καστομ, θεωρω νταβατζιλικι να σου λεει οτι θα σου βαλει σταμπα, και μαλιστα πλεον πλαστικη, που δεν μπορεις καν να την κοψεις.
Το επιχείρημα που λέω στέκει και για εμένα που κάνω χειροποίητα 25 χρόνια όπως και για κάθε κατασκευαστή απο τα εκατομμύρια ανα τον κόσμο.
Όπως επίσης και το ότι η χάραξη μπορεί να πάει λάθος είτε με μηχανουργικό cnc 2-3 αξόνων, είτε με ηλεκτροδιάβρωση, είτε με laser λάμπας
ή οπτικών ινών που ασχολούμαι σχεδόν 15 χρόνια σε παραγωγές και stand alone θέσεις κ.λπ.
Τα όσα υποστηρίζεις εσύ δεν έχουν υπόσταση και απλά προσπαθείς να "κερδίσεις" μια κουβέντα στην οποία δεν προσπαθώ να κερδίσω
αλλά να ενημερώσω.
Σε έχω ρωτήσει κάποια πράγματα παραπάνω, αγνοώντας τις ερωτήσεις κάποιου ενώ εκείνος σου απαντά δεν θα μπορέσουμε να συντηρήσουμε διάλογο..
Ότι έχει δουλέψει - επενδύσει αυτός που αναφέρεσαι είναι για να τον επιλέξουμε και να του δώσουμε εργασία.
Αν δεν σου κάνει, μην τον επιλέξεις. Πιο απλό δεν γίνεται.
Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει βιοτέχνης στην ελλάδα και πως παίρνονται οι αποφάσεις για το στήσιμο της κάθε επιχείρησης
από μέσα, είναι η δουλειά μου.
Είμαι σίγουρος ότι πολύ πιθανά κάποια υπερβολή έχει κάνει ή κάποια "οικονομία" στα θεμέλια (σήμα) της επιχείρησης του.
Αν δεν το καταλαβαίνει όταν του το εξηγείς με επιχειρήματα και εσύ δεν μπορείς να το αφαιρέσεις μόνος, πιο απλό δεν γίνεται. ;)
Όσον αφορά τα custom, το τι θεωρείς και τι όχι να το συζητάς πριν οτιδήποτε άλλο με όποιον απευθύνεσαι για
να μην έχεις ρίσκο και δημιουργούνται παρεξηγήσεις.
doctor_john
06/06/2021, 13:56
Το ξέρεις καλά, ότι δεν μιλάμε για την wrangler, ούτε την jeep, την coca cola, είτε για κάποιο άλλο trade mark.
Δεν είναι τίποτα από αυτά
Ένα μαγαζί είναι, ως επί το πλείστον τοπικό, που ανάμεσα στους τυφλούς,
ο μονόφθαλμος βασιλεύει.
Στο άλλο τώρα
Δεν ρωτάει, απλά το βάζει, κ το πουλάει σαν να είναι υποχρεωτικό γιατί
είναι ο John μαμαω.
Να βγάλεις το ραμμένο το λαστιχένιο μπάλωμα σε σέλα
στέλνει την αδιάβροχο ποίηση της σέλας για βρούβες, αφήνοντας τρυπούλες επάνω στο δέρμα.
Οπότε άκυρο
Και ναι πήγα αλλού
Με αυτήν την λογική αυτός που μου αναικαινισε το σπίτι, κου γκρέμισε την κουζίνα, μου έφτιαξε τα κάγκελα, θα βάλει το σήμα του στο μπαλκόνι μου ή το σαλόνι μου, που το σχεδίασε κ το έφτιαξε ο ίδιος.
Κ θα έχει και κάνα όνομα "MpazaK" και θα πρέπει να το βάλει κάπου που να φαίνεται.
Μάλλον χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τις κουβέντες με διαφορετικό τρόπο, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Δεν είσαι αρμόδιος για να ορίσεις την ποιότητα του καθενός και να του πεις τις επιλογές του.
Είσαι αρμόδιος για να δεις τι σου αρέσει και να το επιλέξεις ή όχι. Είναι πολύ απλό.
Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να σε εξυπηρετήσει με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχει προδιαγράψει.
Στο άλλο τώρα, φαντάζομαι δεν είσαι ο πρώτος του πελάτης ούτε μπορεί να σου πει κάτι αν εσύ πας και το αφαιρέσεις κάπου αλλού.
Το να βγάλεις το ετικετάκι ραφής από μια σέλα, αφήνει το γαζί ανεπηρέαστο.
Το να ξηλώσεις κάποιο ραφτό στο εξωτερικό σέλας από δερματίνη αφήνει σημάδι, είναι όμως άσχετο με την αδιαβροχοποίηση
η οποία είναι ξεχωριστή από το εξωτερικό κάλυμμα της σέλας.
Σε απλή κατασκευή που έχει χρησιμοποιηθεί μόνο δερματίνη, χωρίς αδιαβροχοποίηση μπορώ να σου εγγυηθώ ότι δεν θα αυξηθεί
το νερό που έτσι και αλλιώς θα περάσει το εξωτερικό κάλυμμα και είναι πιθανότερο να αυξηθεί ελάχιστα η ικανότητα αποβολής
της υγρασίας απο μέσα.
Σε περίπτωση που έχει χρησιμοποιηθεί δέρμα, τρυπούλες από γαζί κλείνουν μόνες τους και υπάρχει τρόπος να κλείσουν και σε μερικά
λεπτά αν για κάποιο λόγο το χρειάζεσαι.
Το σπίτι είναι πολύ διαφορετικό "λειτουργεί" με την παρουσία σου όπως και ο χώρος κάτω από την σέλα.
Το αντίστοιχο της διαχείρισης που συζητάμε θα ήταν να του απαγορεύσεις να φωτογραφίσει τους χώρους που σχεδίασε
και να τους χρησιμοποιεί σε διαγωνισμούς, περιοδικά ή σαν δείγμα εργασιών.
Παρόλα αυτά, τα περισσότερα κατά παραγγελία έπιπλα είναι υπογεγραμμένα, οι κουρτίνες επίσης, οποιαδήποτε μαχαιροπήρουνα, σκεύη
ηλεκτρικά, αλουμίνια κ.λπ.
Μην νομίζεις ότι δεν σου δίνω δίκιο, έχει όνομα που δεν είναι εύηχο και σαν μλκς καπηλεύεται την "υπογραφή"; μην τον επιλέξεις ή αφαίρεσέ το.
Το επιχείρημα που λέω στέκει και για εμένα που κάνω χειροποίητα 25 χρόνια όπως και για κάθε κατασκευαστή απο τα εκατομμύρια ανα τον κόσμο.
Όπως επίσης και το ότι η χάραξη μπορεί να πάει λάθος είτε με μηχανουργικό cnc 2-3 αξόνων, είτε με laser λάμπας ή οπτικών ινών που ασχολούμαι σχεδόν 15
χρόνια σε παραγωγές και stand alone θέσεις κ.λπ.
Τα όσα υποστηρίζεις εσύ δεν έχουν υπόσταση και απλά προσπαθείς να "κερδίσεις" μια κουβέντα στην οποία δεν προσπαθώ να κερδίσω
αλλά να ενημερώσω.
Σε έχω ρωτήσει κάποια πράγματα παραπάνω, αγνοώντας τις ερωτήσεις κάποιου ενώ εκείνος σου απαντά δεν θα μπορέσουμε να συντηρήσουμε διάλογο..
Ότι έχει δουλέψει - επενδύσει αυτός που αναφέρεσαι είναι για να τον επιλέξουμε και να του δώσουμε εργασία.
Αν δεν σου κάνει, μην τον επιλέξεις. Πιο απλό δεν γίνεται.
Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει βιοτέχνης στην ελλάδα και πως παίρνονται οι αποφάσεις για το στήσιμο της κάθε επιχείρησης
από μέσα, είναι η δουλειά μου.
Είμαι σίγουρος ότι πολύ πιθανά κάποια υπερβολή έχει κάνει ή κάποια "οικονομία" στα θεμέλια (σήμα) της επιχείρησης του.
Αν δεν το καταλαβαίνει όταν του το εξηγείς με επιχειρήματα και εσύ δεν μπορείς να το αφαιρέσεις μόνος, πιο απλό δεν γίνεται. ;)
Όσον αφορά τα custom, το τι θεωρείς και τι όχι να το συζητάς πριν οτιδήποτε άλλο με όποιον απευθύνεσαι για
να μην έχεις ρίσκο και δημιουργούνται παρεξηγήσεις.
Δεν αφησα καμμια ερωτηση σου αναπαντηση, και αν αφησα, δεν υπηρχε προθεση.
Τωρα στα των βιοτεχνιων στην Ελλαδα, δε με νοιαζει ιδιαιτερα να σου πω την αληθεια, ο κοσμος εχει προχωρισει και γενικα, το bespoke εχει το πλεονεκτημα της παραμετροποιησης, αλλιως παιρνεις κατι απο τη σειρα. Επισης το συγκεκριμενο μαγαζι, εχει διαλεξει ευρωπαικες τιμες, οποτε καλο ειναι να εχει και ευρωπαικη νοοτροπια. Οσο για το να παει κατι λαθος στο cnc, η στη χυτευση, ναι οκ γινεται, αλλα αν εχει παει λαθος το λογκο, τοτε εχεις πιο σοβαρα προβληματα με βεβαιοτητα. Πραγματα που οποιαδηποτε επιχειριση δηλαδη ξοδευει αρκετα χρηματα σε PA/QA για να διασφαλισει την ποιοτητα του τελικου προιοντος.
Οποτε ναι, αν μια εταιρεια δε μπορει να πετυχει το λογκο, πιθανοτατα δεν θα μπορει να πετυχει και αλλα. Το τι ειναι custom ειναι δεδομενο, το αν καποιος θα σου παει κοντρα σε κατι οπως αυτο που περιγραφω, αυτο δειχνει πραγματα για τον επαγγελματισμο, οπου ειναι και το αντικειμενο συζητησης αυτη τη στιγμη (χωρις φυσικα να αναφερομαι στο συγκεκριμενο καταστημα αυτη τη στιγμη, αλλα γενικα). Το παραδειγμα του vtech παραπανω ηταν εξαιρετικα πετυχημενο, σαν να σου βαλει watermark ο βαφεας οταν πας για βαφη.
Και γενικα αμα ειστε στην αλλη πλευρα (της επιχείρησης δηλαδη) εμας ως καταναλωτες μας αφηνει παγερα αδιαφορους η αποψη σας, και ο τροπος σκεψης σας (ακουγεται σκληρο, αλλα δατς δε τρουθ) και τα προβληματα μιας οποιασδηποτε επιχειρησης, αφορουν την επιχειρηση και οχι τον καταναλωτη. Ειναι κατι που στην Ελλαδα, γενικα, το συνταντας σε τρομερα μεγαλο βαθμο (ξερολες εμπορους, με θρασσος, υφος και τουπε καρδιναλιων), νομιζω ολοι μπορουν να αντιληφθουν τι εννοω.
doctor_john
06/06/2021, 14:02
Να είμαστε ξεκάθαροι: δεν έχω ιδέα για ποιον μιλάτε. Τις σέλες μου με δερματίνη τις φτιάχνει κατάστημα στον πειραιά
και τις δερμάτινες με κατασκευή νέας βάσης κ.λπ. φίλος μου επαγγελματίας στην Καρδίτσα.
doctor_john
06/06/2021, 14:34
Δεν αφησα καμμια ερωτηση σου αναπαντηση, και αν αφησα, δεν υπηρχε προθεση.
Τωρα στα των βιοτεχνιων στην Ελλαδα, δε με νοιαζει ιδιαιτερα να σου πω την αληθεια, ο κοσμος εχει προχωρισει και γενικα, το bespoke εχει το πλεονεκτημα της παραμετροποιησης, αλλιως παιρνεις κατι απο τη σειρα. Επισης το συγκεκριμενο μαγαζι, εχει διαλεξει ευρωπαικες τιμες, οποτε καλο ειναι να εχει και ευρωπαικη νοοτροπια. Οσο για το να παει κατι λαθος στο cnc, η στη χυτευση, ναι οκ γινεται, αλλα αν εχει παει λαθος το λογκο, τοτε εχεις πιο σοβαρα προβληματα με βεβαιοτητα. Πραγματα που οποιαδηποτε επιχειριση δηλαδη ξοδευει αρκετα χρηματα σε PA/QA για να διασφαλισει την ποιοτητα του τελικου προιοντος.
Οποτε ναι, αν μια εταιρεια δε μπορει να πετυχει το λογκο, πιθανοτατα δεν θα μπορει να πετυχει και αλλα. Το τι ειναι custom ειναι δεδομενο, το αν καποιος θα σου παει κοντρα σε κατι οπως αυτο που περιγραφω, αυτο δειχνει πραγματα για τον επαγγελματισμο, οπου ειναι και το αντικειμενο συζητησης αυτη τη στιγμη (χωρις φυσικα να αναφερομαι στο συγκεκριμενο καταστημα αυτη τη στιγμη, αλλα γενικα). Το παραδειγμα του vtech παραπανω ηταν εξαιρετικα πετυχημενο, σαν να σου βαλει watermark ο βαφεας οταν πας για βαφη.
Και γενικα αμα ειστε στην αλλη πλευρα (της επιχείρησης δηλαδη) εμας ως καταναλωτες μας αφηνει παγερα αδιαφορους η αποψη σας, και ο τροπος σκεψης σας (ακουγεται σκληρο, αλλα δατς δε τρουθ) και τα προβληματα μιας οποιασδηποτε επιχειρησης, αφορουν την επιχειρηση και οχι τον καταναλωτη. Ειναι κατι που στην Ελλαδα, γενικα, το συνταντας σε τρομερα μεγαλο βαθμο (ξερολες εμπορους, με θρασσος, υφος και τουπε καρδιναλιων), νομιζω ολοι μπορουν να αντιληφθουν τι εννοω.
Mετά από όσα γράφω πιστεύεις ότι είμαι κάποιας πλευράς; :)
Όχι Πάνο. Είμαι της λογικής, της αρτιότητας, του αυτοσεβασμού, του δικαίου κ.λπ.
Η "ευρωπαϊκή" νοοτροπία δεν παραδίδει τα έργα της ανυπόγραφα και χωρίς εγγύηση.
Αυτό σε ρώτησα πρίν, αν ξέρεις οποιονδήποτε κατα παραγγελία που παραδίδει αποποιούμενος το δικαίωμα του στο έργο του, χωρίς να το εγγυάται.
Το λογότυπο στο μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων είναι απο τα τελευταία που προστίθενται στο κομμάτι και λίγα, συνήθως generic, το φέρουν
απο αρχικά στάδια όπως πχ τα χυτοπρεσαριστά εργαλεία, τα πλαστικά παραγωγής κ.λπ.
Μετά από εμπειρία εκατοντάδων προϊόντων, πολύ διαφορετικών ειδών, μπορώ να σου μεταφέρω με ασφάλεια πως το μεγαλύτερο
μέρος των λογότυπων είναι ανάθεση σε εξωτερικό τμήμα και υφίσταται έτοιμο ελεγμένο να περιμένει το προϊόν που περνά τον (ημι)τελικό
έλεγχο για να εφαρμοστεί.
Μιας που με βάζεις σε κάποια πλευρά, σου λέω και εγώ ότι η χαμηλή παιδεία, οι εμμονές, ο εγωϊσμός κ.λπ. του κοινού είναι το τελευταίο
πράγμα που ενδιαφέρει με την έννοια του αν θα "πουλήσει". Ίσα ίσα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που μας κάνουν υποχείρια και μας οδηγούν σε
αγορές που δεν θα κάναμε αν το ψάχναμε.
Μην μπερδεύεις τους "εμπόρους" με τους κατασκευαστές, ειδικά με τους κατά παραγγελία κατασκευαστές ή τους κατασκευαστές μικρών παραγωγών κ.λπ.
Οι καταναλωτές είναι σε ανεξέλεγκτους αριθμούς, τα αντικείμενα σε παραγωγή είναι τουλάχιστον μετρημένα αν όχι μοναδικά.
Ρε doctor, επιμενεις στο θεμα της εγγυησης, και εξισωνεις την υπαρξη εγγυησης με την αναγραφη της φιρμας πανω στο προιον, το οποιο πραγματικα, αδυνατω να καταλαβω. Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο?
Το αν το προιον θα εχει εγγυηση, εξαρταται απο τα εγγραφα που θα σου δωσει ο κατασκευαστης, απο τις τοπικες νομοθεσιες, απο διαφορα μετρα ασφαλειας που θα εχει ο ιδιος τοποθετησει για να διασφαλίσει οτι δεν εχει επεμβει καποιος μη εγκεκριμενος στο προιον η οτι εγινε μη ορθη χρηση του προιοντος (βλ. ταινιες void της εγγυησης, αυτοκολλητα υδατοστεγαντητας, θερμοκρασιας κλπ). Πως εχει σχεση με την εγγυηση και τη διασφαλιση της ποιοτητας του προϊόντος με το αμα θα μου κοτσαρει ο αλλος τη σταμπα του πανω?
Εκτος αν λες κατι αλλο, και καταλαβαινω εγω τα δικα μου.
doctor_john
06/06/2021, 15:40
Στο ανέφερα και προηγουμένως, δεν έχει να κάνει με την εγγύηση όπως οι συσκευές, είναι ένα ελάχιστο δημιούργημα
σε σχέση με συσκευή από ένα "τοπικό" κατάστημα που επενδύει στο όνομα του.
Το ότι το υπογράφει είναι η παθητική (χωρίς την εμπλοκή σου) ανάληψη της ευθύνης των επιλογών και των εργασιών που έχει κάνει.
Το αν θα σε καλύψει σε περίπτωση που έχει γίνει κάποιο λάθος είναι διαφορετικό και αν δεν κάνω λάθος επιβάλλεται πλέον απο την EU.
Να σου δώσω ένα παράδειγμα:
Έστω ότι εργαζόμαστε στον ίδιο δρόμο, δεν έχουμε πετύχει ο ένας τον άλλο.
Φτιάχνεις την σέλα σου, το βλέπω εγώ που πετάχτηκα κάπου.
α) Βλέπω μια αισχρή ταμπελοποίηση ραφτή πάνω της και λέω τι χάλιας είναι αυτός ο μάστορας τον χαντάκωσε τον άνθρωπο.
θα τον επιλέξω; Θα τον προτείνω; προφανώς όχι.
β) Βλέπω ένα σκατουλάκι 7mmx14mm πιασμένο στην ραφή, δεν δίνω σημασία, χαζεύω την σέλα.
β1)Μετά τις διακοπές βλέπω την σέλα σου σε άθλια κατάσταση, ωπ! ποιος είναι αυτός; ο ταδε.
θα τον επιλέξω; Θα τον προτείνω; προφανώς όχι και αν με ρωτήσει κανείς θα του μεταφέρω ότι είδα.
β2) Έχω βαρεθεί να την βλέπω σαν καινούρια, βλέπω ότι την μοτο σου κοντεύεις να την λιώσεις.
θα τον επιλέξω; Θα τον προτείνω; πολύ πιθανά..
Καταλαβαίνεις το πνεύμα.
Καταλαβαινω τι λες, ομως αυτο αποτελει διαφημιση, σε κατι που ειναι πληρωμενο και οχι χορηγια. Αν σου ελεγε οτι με το brand επανω εχεις εκπτωση καποιο ποσο, θα το δεχομουν, αλλα τωρα μιλαμε οτι εισαι κινητη διαφημιση της πιο ακριβης σελας της Αθηνας. Αντιστοιχες τεχνικες διαφημισης με εκπτωσεις, προωθητικες ενεργειες κανουν πολλοι, αλλα ειναι παντα επιλογη του ιδιοκτητη και οχι του καταστηματος. Η σελα ειναι δικη σου, δεν ειναι leasing και τα λογοτυπα δεν εχουν καμμια.δουλεια αν ο ιδιοκτητης δεν ειναι συμφωνος με αυτο.
doctor_john
06/06/2021, 16:40
τι να σου πώ Πάνο, αν θεωρείς διαφήμιση το tab που έχουν τα jeans, συζήτησε το πρίν σου πει τιμή
428630
εγώ γνωρίστηκα με τους ανθρώπους που λέω στο παράδειγμα με τις εξατμίσεις, το ξέρω ότι αν το ζητήσω
θα μου πούν πάρε τις χωρίς λογότυπα αλλά δεν μπορώ να τους εκβιάσω άσχετα του ότι δεν φταίω για τις επιλογές
τους και έτσι κρατιέμαι μακριά
Δόκτωρ μαζί σου μέχρι ένα σημείο.
Η levis κ η κάθε εταιρεία κατασκευάζει το τζιν, αυτό που σχεδιάζεις κ κατασκευάζεις
Δεν υπήρχε πριν
Το έφτιαξε από το μηδέν
Δεν το πήγε για μεταποίηση κ κότσαρε ένα ταμπελακι επάνω
Το ότι έβαλε καινούργιο αφρό, πάνω στον παλιό αφρο και ίσως έβαλε η όχι δύο κομμάτια τζελ από πάνω
απέχει πολύ από το καταευαστικο.
Δεν φτιάχνει δικό του πάτωμα σελας, με δικό του αφρό από το μηδέν,
την αρχή, από το τίποτα και πάω και το αγοράζω
Αλλιώς η ραφτρα που μου διόρθωσε το κουστούμι μου κ δύο παντελόνια να βάλει το ταμπελακι της επάνω κ να κυκλοφορώ έτσι
Αλλιώς συμφωνούμε ότι διαφωνούμε κ όλα καλά
Εγώ το βλέπω τελείως διαφορετικά το θέμα που συζητάτε. Εργασίες που είναι μεταποιητικές -όπως είναι οι σέλες που αλλάζουν σχήμα ή ακόμη και τα νέα καλύμματα- "οφείλουν" να έχουν ταμπέλα. Το γεγονός και μόνο ότι πας εκεί είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του. Μια διακριτική ετικέτα για μένα είναι υποχρεωτική και όσο και αν το προσπερνάτε ως αστείο πράγμα... όντως προστατεύει και εμένα και αυτόν. Και... όσο τον διαφημίζει άλλο τόσο τον δυσφημίζει αν η δουλειά είναι "πατάτα".
Αν η "διαφήμιση" του ήταν κέντημα ραμμένο πάνω στη δερματίνη της σέλας μου με μεγάλα γράμματα (όπως αυτό των εργοστασίων των μοτοσυκλετών) θα συζητούσαμε σε άλλη βάση. Αλλά μια ετικέτα θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική από όλους για πολλούς λόγους.
Και επειδή μάλλον θα μοιάζει ότι τον υπερασπίζομαι, να πω πως προσωπικά όχι μόνο δεν έχω φτιάξει εκεί σέλα αλλά όταν πήγα και συζήτησα μαζί τους θεώρησα πως ζητάνε πολλά για τη δουλειά που προσφέρουν για τη δική μου μηχανή. Για άλλη μηχανή που έχω δει δουλειά μου άρεσε και θα τα έδινα. Δε σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα καλά αλλά ίσως κάποια πράγματα τα κάνουν καλά. Οπότε κάπου εκεί αρχίζουν και τελειώνουν οι επιλογές μου και ο τρόπος με τις οποίες το διαχειρίζομαι.
Αυτό ήταν κάτι που ξέχασα να το γράψω
Παλιά, αν θυμάμαι καλά, έβαζε ένα μικρό υφασμάτινο ταμπελακι πάνω στο γαζί της σέλας, που ήταν οκ,
Επίσης κ το ραφτό του σήμα είναι αρκετά διακριτικό κ δείχνει πολύ πιο ποιοτικό από το λαστιχενιο μπάλωμα που βάζει συνήθως.
Συνήθως όταν βλέπω όνομα μάστορα πάνω σε όχημα δε μου αρέσει (Τόνη Μπάτζιο, I'm looking at you...), αλλά τα όρια είναι κάπως ρευστά με καλύτερο παράδειγμα, πιστεύω, το παρακάτω:
Δηλαδή θα ζητήσω στον βαφεα να μου βάψει το μηχανάκι στο χρώμα που θέλω εγω κ θα μου βάλει ταμπελάκι η κάποιο watermark γιατί είναι ο μαμαω των βαφιαδων;
Αν το πάω στο Mitsaras Paint ή το Ιρίδιο (τυχαίο παράδειγμα, δεν κρίνω ποιότητα εργασίας) και βάλει όνομα δε θα μου αρέσει, αν το πάω στον Troy Lee θα πω και ευχαριστώ.
Γενικά το πρόβλημα προκύπτει όταν μάστορας και πελάτης έχουν διαφορετικές απόψεις αναφορικά με το πόσο γαμάτος και φίρμα είναι ο πρώτος, ώστε να μπορείς να μοστράρεις το όνομα για φιγούρα.
On a side note: Το κωλοσήμα που έχω αντιπαθήσει περισσότερο απ'όλα δεν είναι μάστορα, αλλά του Σαρακάκη. Μια χρωμιωμένη γκουμούτσα σε ΚΑΘΕ. ΓΑΜΗΜΕΝΟ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.
On a side note: Το κωλοσήμα που έχω αντιπαθήσει περισσότερο απ'όλα δεν είναι μάστορα, αλλά του Σαρακάκη. Μια χρωμιωμένη γκουμούτσα σε ΚΑΘΕ. ΓΑΜΗΜΕΝΟ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.
Βγαίνει εύκολα. ;)
nikos_abel
14/07/2021, 14:55
Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν είχα πάρει το Honda το αυτοκίνητο, ξεκόλλησα το πλαστικό σηματάκι πριν προλάβει να πολυμεριστεί η κόλλα :lol:
Το μηχανάκι μου λοιπόν έχει ένα μικρό σχισιματάκι, ούτε ένα εκατοστό.
Ναι, μπορώ να αλλάξω όλο το κάλυμμα, αλλά επειδή είναι σε καλή κατάσταση όλη η υπόλοιπη (και το αφρώδες) έλεγα μήπως
γίνεται επισκευή.
Κάπου μου είπανε για ένα υγρό :confused: που χύνουνε και καλύπτει τέτοια ψιλά, ξέρετε κάτι εσείς;
telegonos
14/07/2021, 18:11
Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν είχα πάρει το Honda το αυτοκίνητο, ξεκόλλησα το πλαστικό σηματάκι πριν προλάβει να αποπολυμεριστεί η κόλλα :lol:
Όχι ότι η κόλλα είναι πολυμερές πλαστικό και αποπολυμεριζεται, αλλά την λες που την λες την παρόλα, πες αυτή που εννοείς τουλάχιστον
:wave2:
nikos_abel
14/07/2021, 19:16
Όχι ότι η κόλλα είναι πολυμερές πλαστικό και αποπολυμεριζεται, αλλά την λες που την λες την παρόλα, πες αυτή που εννοείς τουλάχιστον
:wave2:
…πριν στεγνώσει η κόλλα…
Ρε για τη σέλα έχεις να πεις κάτι; :lol: