View Full Version : Λάθος στην άδεια κυκλοφορίας
kostakisK
09/10/2012, 21:06
Πριν λίγες μέρες , πέρασα ΚΤΕΟ το μηχανάκι μου ( Africa ) και μου βρήκαν ένα λάθος στην άδεια κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στον αριθμό κινητήρα.
Η άδεια γράφει αριθμό κινητήρα PD04E26---- ενώ ο σωστός είναι RD04E26----
Το λάθος είναι στο πρώτο ψηφίο.
Στο χαρτί του ΚΤΕΟ το περάσανε σαν '' σωστός αριθμός κινητήρα '' ......
Μου είπαν οτι δεν υπάρχει πρόβλημα και για να μην πληρωσω τίποτα , μόνο σε περόπτωση μεταβίβασης , να το διορθώσω.
Τί λέτε να κάνω ??
Θα έχει κόστος ?? ( ΔΕΝ ειναι δικό μου το λάθος )
Ευχαριστώ
Δεν εχει κόστος η αλλαγη αδειας.
Σε δικη μου περίπτωση ειχαν γράψει τον αριθμό πλαισιου με ελληνικους χαρακτηρες-αντι για λατινικους που επρεπε.
Πηγα-τους εχεσα μου την αλλαξαν επιτοπου και εφυγα
kostakisK
10/10/2012, 08:49
καινουργιο το πηρες ?
Μεταχειρισμένο το πήρα το 2006.
kostakisK
10/10/2012, 08:53
Σε δικη μου περίπτωση ειχαν γράψει τον αριθμό πλαισιου με ελληνικους χαρακτηρες-αντι για λατινικους που επρεπε.
Που απευθύνθηκες ??
ΚΕΠ ??
Διεύθυνση Μεταφορών ??
Που απευθύνθηκες ??
ΚΕΠ ??
Διεύθυνση Μεταφορών ??
Στο μηχανολογικο τμημα της Διευθυνησης μεταφορων της Νομαρχιας (εκδουσα αρχη της άδειας κυκλοφοριας) (Ειμαι επαρχια)
Με μια τέτοια περίπτωση ταλαιπωρήθηκα 6 χρόνια και να φανταστείς ήμουν ο 5ος που αγόραζε την μηχανή. Απλά έσκασε πάνω μου οι άλλοι ήταν κωλόφαρδοι.
Η 1η άδεια είχε εκδοθεί (ευτυχώς για μένα) σε μηχανολογικό με μικρή κίνηση (Άρτα) και το λάθος ήταν εμφανές. Ο υπάλληλος της εκεί Suzuki εκτελώνισε ταυτόχρονα 2 ίδιες μοτο κι έμπλεξε τα χαρτιά τους. Με τη μαλακία αυτή δεν μπορούσα να βγάλω ολική καταστροφή τη μηχανή. Τρέχτο λίγο το θέμα για μένα, προς αποφυγή μελλοντικών εκπλήξεων.
Γράφω βιβλίο με τις περιπέτειες που είχα μέχρι να λήξω το θέμα, αρκεί να σου πω ότι επιστρατεύτηκε μέχρι και το Ντοπερμαν που είχα εκείνον τον καιρό για να βάλει ο διευθυντής του μηχανολογικού της Πάτρας υπογραφή για αμοιβαία μεταβίβαση με λάθος στοιχεία για να βγουν καινούριες άδειες με τα σωστά νούμερα.
kostakisK την επαθα προσφατα με ενα samurai που εχω,τα ορνια του κτεο μου ελεγαν συνομοτικα οτι το αμαξι ειναι μαιμου,τεσπα μηχανολογικο ειχε κανει κλαπ...α και ειχε γραψει οτι να ναι αφου προφανως οι γραματικες του γνωσεις περιοριζονταν σε ελληνικα δημοτικου.Μου αλλαξαν την αδεια και πλεον εχω αυτο το πατσαβουρι ενα χαρτι σαν αυτα που κοβαν παλια τιμολογια σε εκτυπωτες κρουστικους...:evil:
Αν το ηξερα δεν θα την αλλαζα και θα σου προτεινω να κανεις το ιδιο αστο και βλεπεις..αλλιως η αδεια σου θα γινει κωλοχαρτο..:beer:
Billymuse
10/10/2012, 19:24
πλάκα κάνεις? χαχαχααχαχα εποςςς
γιατι την περασες την αφρικα απο κτεο; υπηρχε λογος; η ειναι υποχρεωτικο τωρα;
kostakisK
10/10/2012, 20:45
γιατι την περασες την αφρικα απο κτεο; υπηρχε λογος; η ειναι υποχρεωτικο τωρα;
Τα δίκυκλα περνάνε ΚΤΕΟ ( απο 51 κυβικά και πάνω )
Τους πήρα τηλ ( autovision ) και με βάση την πρωτη εκδοση αδειας μου είπαν οτι περνάω τον Οκτώβριο.
Δες εδώ : http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=122261
Ερωτηση: Την προηγουμεη βδομαδα εκανα τη μεταβιβαση στο ΜΤ07 με εξουσιοδοτηση του αγοραστη. Ενω αυριο ειναι να παω να παραλαβω το πρασινο χαρτι σημερα με παιρνει τηλεφωνο ο νεος ιδιοκτητης και μου λεει πως υπαρχει λαθος στην προσωρινη αδεια, εχει γραφτει λαθος το ΑΦΜ. Λογικα το ιδιο λαθος θα εχει μεταφερθει και στην πρασινη αδεια που ειναι να παραλαβω αυριο. Εχει κανεις ιδεα ποσο ευκολο ειναι να αλλαχτει αυτο; Μπορω να το κανω εγω εκ μερους του αγοραστη ή θα χρειαστει εξουσιοδοτηση εκ νεου; Ο ασφαλιστης του του ειπε πως επειδη το ΑΦΜ χρησιμοποιειται για την ταυτοποιηση(?) ειναι σημαντικο στοιχειο και πρεπει να ειναι σωστα γραμμενο.
Καλημερα. Χρειαστηκε να το κανω προσφατα για την αδεια του αυτοκινητου. Λογικα θα χρειαστεις εξουσιοδοτηση εκ νεου. Αν δεν ειναι μπελας ετοιμασε την ωστε να εισαι σιγουρος.
Δεν ειναι καποια πολυπλοκη διαδικασια, απλα θα περιμενεις 3-4 εργασιμες (τοσο περιμενα εγω στην αθηνα). Στο ενδιαμεσο θα σου δωσουν μια βεβαιωση πως εχεις καταθεσει Χαρτια για αλλαγη σε αδεια κυκλοφοριας.