View Full Version : Τέλη κυκλοφορίας 2013
ενημερωση:
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ti_allazei_me_ta_shmata_kykloforias.1964700.html
ενημερωση:
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ti_allazei_me_ta_shmata_kykloforias.1964700.html
Αν κατάλαβα καλά, τέλος τα αυτοκολλητάκια;
οτι καταλαβες,καταλαβα :lol:
Joyrider
11/10/2012, 09:46
οτι καταλαβες,καταλαβα :lol:
Αυτοί που δεν την έχουν δηλωμένη πρέπει να κάνουν ότι δεν κατάλαβαν για να μην καταλάβουν οι άλλοι ότι κατάλαβαν; :lol:
nikos_abel
11/10/2012, 10:19
Αυτοί που δεν την έχουν δηλωμένη πρέπει να κάνουν ότι δεν κατάλαβαν για να μην καταλάβουν οι άλλοι ότι κατάλαβαν; :lol:
:lol:
Δηλωμένη θα στην έχουν μη φοβάσαι.....
astroman76
11/10/2012, 10:20
με το αφμ θα μπορει να βρει και τα μηχανακια ονλαιν γιατι δεν τα εχω στην φορολογικη! Μονο το αμαξι
nikos_abel
11/10/2012, 10:28
με το αφμ θα μπορει να βρει και τα μηχανακια ονλαιν γιατι δεν τα εχω στην φορολογικη! Μονο το αμαξι
Αφού βρε τα έχουνε διασταυρώσει, αντί να σου έρθει χαρτάκι από εκεί που σου ερχότανε, αυτοί που στο στέλνανε
έχουν ανεβάσει τα στοιχεία σου στο τάξισνετ.
Αν δε σου στέλνανε χαρτάκι δεν πήγαινες να αγοράσεις μόνος σου; Ε, το ίδιο και τώρα, θα μπαίνεις μόνος σου πάλι
στο ίντερνετ.
'Επρεπε να δηλώσεις την αγορά του όμως...
Nαι, οπότε να δω πως θα καλύπτουν το τελευταίο νούμερο της πινακίδας στα ιδιωτικά μηχανάκια τους τώρα τα στρουμφ....
Nαι, οπότε να δω πως θα καλύπτουν το τελευταίο νούμερο της πινακίδας στα ιδιωτικά μηχανάκια τους τώρα τα στρουμφ....
Έχουν πινακίδα;;;
Πάει φτιάσανε κι αυτοί...
devil's animal
11/10/2012, 10:57
αυτο μαλλον γινεται γιατι επαιρνε καποιος το σημα του παπιου του και το κολλαγε στο 3000cc αμαξι του??
(απορω πως βγαινουν τα 80 εκ.)
ευτυχως τουλαχιστον που δεν τα αυξησαν...:look:
nicket456
11/10/2012, 11:26
"Γιατί δεν κάνετε ένα άρθρο, να μάθει ο κόσμος τι είναι τα τέλη κυκλοφορίας και γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ..? και κυρίως γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΟΥ... Είναι ανταποδοτικά τέλη για την χρήση και συντήρηση του οδικού δικτύου..(του ιδιωτικοποιημένου) ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΡΟΣ και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΣ... Αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο περι ελεύθερης μετακίνησης.."
Αυτά που γραφει στο 2ο σχολιο ο τύπος εχουν καμια βαση ?............οχι οτι θα τα ακολουθούσα, απλα για εγκυκλοπαιδικη γνωση ρωτάω ?
"Γιατί δεν κάνετε ένα άρθρο, να μάθει ο κόσμος τι είναι τα τέλη κυκλοφορίας και γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ..? και κυρίως γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΟΥ... Είναι ανταποδοτικά τέλη για την χρήση και συντήρηση του οδικού δικτύου..(του ιδιωτικοποιημένου) ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΡΟΣ και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΣ... Αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο περι ελεύθερης μετακίνησης.."
Αυτά που γραφει στο 2ο σχολιο ο τύπος εχουν καμια βαση ?............οχι οτι θα τα ακολουθούσα, απλα για εγκυκλοπαιδικη γνωση ρωτάω ?
Ποιος το λεει αυτό και που;
nicket456
11/10/2012, 11:32
Ποιος το λεει αυτό και που;
Οχι στο δικο μας....σε αυτο του link τα σχολια!!!!
Τωρα γλυτωσαν με το κοστος απο το αυτοκολλητακι..Εχουν κανει και τις αδειες απο βιβλιαρακι σε φωτοτυπια σαν αντικατασταση της κανονικης αδειας αρα γλυτωσαν και το κοστος απο το βιβλιαρακι..Ταχουνε τακτοποιησει ολα και εχουμε φτασει σαν κρατος σε αυτες τις λεπτομερειες τωρα..??Μπραβο εξελιξη το κρατος..:bawl:
Υ.γ.Ε ρε φουτσο που θελουν τα λωλαρακια τους που δουλευουν τον κοσμακι..:a9::a26:
Τωρα γλυτωσαν με το κοστος απο το αυτοκολλητακι..
Ήδη φαντάζομαι κάποιους να τρίβουν τα χέρια τους στη σκέψη βάζω-λίγο-χεράκι-στα-80-σιγά-μην-το-πάρει-κανείς-πρέφα..
προβλεπω να γινεται μεγαλη πατατα!!
και που θα ξερω εγω αν ειμαι η οχι πιστοποιημενος στο taxisnet ωστε να ξερω αν θα ψαξω εκει για ειδοποιητηριο
και οχι να το περιμενω ταχυδρομικα?
sergiosm
11/10/2012, 13:59
Δηλαδή αν ήταν "φόρος" και όχι "τέλη" θα είχαν δικαίωμα να σου απαγορεύουν την χρήση του οχήματος;
Αυτό είναι το κριτήριο; Έλεος.
Αλλά ας πούμε ότι έχει δίκιο. Αυτό είναι λόγος να μην πληρωθούν;
MG-KTiNoS
11/10/2012, 14:08
Μπα εγώ έχω ένα πιο καλό...
Αφού μαζί τα φάγατΕ πάτε τώρα να πληρώσετΕ το λογαριαμό, όπως στη ταβέρνα.
Εκείς δεν φαγαμε, άρα δεν πληρωνουμε.
Το πρόβλημα είναι ότι θα σε γ....
Εκτώς αν έχεις ελαφρώσει το κάρμα σου από κάθε υλικό, οπότα ΝΑ κι σε γράψουν ΝΑ κι αν δε σε γράψουν !
:lol:
nicket456
11/10/2012, 14:52
Δηλαδή αν ήταν "φόρος" και όχι "τέλη" θα είχαν δικαίωμα να σου απαγορεύουν την χρήση του οχήματος;
Αυτό είναι το κριτήριο; Έλεος.
Εγκυκλοπαιδικα .............ρωτησα αν ειναι νομικα σωστο και εγκυρο το οτι δν μπορουν να σου απαγορευσουν την χρηση του οχηματος σε περιπτωση που δν καταβαλεις το αντιτιμο του "φορου" ή "τελους".
Και για να μην οργιζεσαι ....επισημαινω οτι αυτο δν σημαινει οτι δεν θελω, δεν θα, δεν εχω, πληρωσει τις υποχρεωσεις μου.
Ρωτησα καθαρα για ενημερωση. Οχι γιατι εχω σκοπο να γλιτωσω 50 ευρω. Αν και πιστευω οτι οι υπηρεσιες-παροχες που αντιστοιχουν στα 50 ευρω μου δν ειναι ουτε για πλακα αυτες που προβλεπονται.
AristidisZ
12/10/2012, 00:26
Εγώ πάντως 8 χρόνια σήμα στη μηχανή δεν είχα κολλήσει ποτέ :D
Lioulios
12/10/2012, 01:05
και τα οχήματα που αγοραστηαν αυτό το έτους ;;;
Θυμάναι πως όποτε πουλήσω μηχανή , την επόμενη χρονιά μου ερχόταν το σήμα της , ενω για την καινούριαπήγαινα εφορία ....Τώρα ;;
Πο@τ@ν@ τα κάνανε πάλι .
DimChios
12/10/2012, 09:22
αντε να εξηγησω τωρα στον πατερα μου πως θα προμηθευτει και απο που το "σημα"
:cry:
της πτανας θα γενει παλι
Πολυμήχανος
12/10/2012, 11:24
Με το που αγοράζεις ένα όχημα, και μεταβιβάζεις άδεια στο όνομά σου, ΑΥΤΟΜΑΤΑ, το υπουργείο συγκοινωνιών, ενημερώνει εκτός από το αρχείο του, ΚΑΙ το αρχείο του υπουργείου οικονομικών, στο ΚΕ.Π.Υ.Ο. (Κέντρο Πληροφορικής Υπουργείου Οικονομικών, αυτό περιλαμβάνει και το taxisnet και το gsis). Μάλιστα, το ''ισχυρό'' αρχείο για τα οχήματα είναι των οικονομικών, και από αυτό κάθε τόσο ''διορθώνεται'' το αρχείο των συγκοινωνιών.
Το υπουργείο οικονομικών βγάζει τα τέλη, το συγκοινωνιών δεν έχει ΚΑΜΙΑ δουλειά στα τέλη.
Το δηλώσεις, δεν το δηλώσεις στην φορολογική δήλωση, το κρύψεις, το θάψεις μην το βρουν οι γερμανοί, το Οικονομικών ξέρει το κάθε όχημα και σε ποιον ανήκει, και για αυτό τα τέλη κυκλοφορίας σου έρχονται κάθε χρόνο.
Το τι όχημα δηλώσεις στο Ε1 είναι εντελώς άσχετο με τα τέλη κυκλοφορίας.
Το δηλώσεις, δεν το δηλώσεις στην φορολογική δήλωση, το κρύψεις, το θάψεις μην το βρουν οι γερμανοί, το Οικονομικών ξέρει το κάθε όχημα και σε ποιον ανήκει, και για αυτό τα τέλη κυκλοφορίας σου έρχονται κάθε χρόνο.
Ουάου, ρολόι ο μηχανισμός. Να δούλευε έτσι ο αυτοματισμός και στα δηλωμένα κλεμμένα.. :rolleyes:
εαν σε οχημα που εχω και δεν το χρησιμοποιω καταθεσω πινακιδα γνωριζουμε το χρονικο περιθωριο που μπορω να την ξαναπαρω για να ισχυει κανονικα?
δηλ. 5 χρονια, 10 χρονια ή δεν εχει περιορισμο?
spyrakos35
12/10/2012, 13:44
εαν σε οχημα που εχω και δεν το χρησιμοποιω καταθεσω πινακιδα γνωριζουμε το χρονικο περιθωριο που μπορω να την ξαναπαρω για να ισχυει κανονικα?
δηλ. 5 χρονια, 10 χρονια ή δεν εχει περιορισμο?
ένα έτος
υγ.... είμαστε εκτός θέματος.... κάνε αναζήτηση σε παλαιότερα ποσταρίσματα:ninja:
οκ τουλάχιστον απαντήθηκε η απορία μου πως ενώ δεν έχω εμφανίσει ποτέ σε φορολογική δήλωση την μοτοσυκλέτα θα εμφανιστεί ηλεκτρονικά.
Έτοιμα τα ειδοποιητήρια στην ΓΓΠΣ (http://www.gsis.gr).
Με τις υγείες μας...
274379
Με τις υγείες μας...
274379
Το παν και το καναν ε? :lol:
Το παν και το καναν ε? :lol:
Ναι...
Το ό,τι θα έπρεπε να το έχουν κάνει εδώ και 10 χρόνια είναι άλλο θέμα :lol:...
sapila racing
15/11/2012, 15:09
Ναι...
Το ό,τι θα έπρεπε να το έχουν κάνει εδώ και 10 χρόνια είναι άλλο θέμα :lol:...
Μια μπούρδα και μιση κανανε κατα τη γνωμη μου.
Αυτό που έπρεπε να κανουν είναι να εχεις την δυνατότητα να πληρώσεις για 1 μηνα, 3μηνο, όσο θες τελος πάντων και να μπορούν και να το εφαρμόσουν, οπως γίνεται και σε άλλες χώρες.
Αντί γι αυτό καταργούν και το αυτοκόλλητο που ηταν τουλαχιστον ενα μεσο ωστε να ξερει το 'οργανο' ποιός εχει πληρώσει χωρίς να κανει έλεγχο στον οδηγό.
Αντε τωρα να βρούν ποια παρκαρισμένα εχουν πληρωσει τελη.
Αλλά αυτα ειναι επιστημονική φαντασία....
Δηλαδη εκτυπωνουμε το χαρτακι αυτο και παμε τραπεζα και πληρωνουμε..?:confused:
Μια μπούρδα και μιση κανανε κατα τη γνωμη μου.
Αυτό που έπρεπε να κανουν είναι να εχεις την δυνατότητα να πληρώσεις για 1 μηνα, 3μηνο, όσο θες τελος πάντων και να μπορούν και να το εφαρμόσουν, οπως γίνεται και σε άλλες χώρες.
Άρη, αυτό είναι άλλη και μεγάλη κουβέντα όσον αφορά στο πόσο δίκαια είναι τα τέλη κυκλοφορίας, κατά πόσο πάνε εκεί που πρέπει να πάνε κλπ...
Εντώ Ελλάντα...
Αντί γι αυτό καταργούν και το αυτοκόλλητο που ηταν τουλαχιστον ενα μεσο ωστε να ξερει το 'οργανο' ποιός εχει πληρώσει χωρίς να κανει έλεγχο στον οδηγό.
Αντε τωρα να βρούν ποια παρκαρισμένα εχουν πληρωσει τελη.
Αλλά αυτα ειναι επιστημονική φαντασία....
Είπαν πως...
Σε δεύτερη φάση θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση των περιπολικών της αστυνομίας με το Τaxisnet προκειμένου να είναι εφικτός ο έλεγχος στο δρόμο για το εάν έχει καταβληθεί ή όχι το τέλος.
Από εδώ (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63732532)...
Αλλά είπαμε, εντώ Ελλάντα.
Δηλαδη εκτυπωνουμε το χαρτακι αυτο και παμε τραπεζα και πληρωνουμε..?:confused:
Ναι.
Αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ μη χάσετε την απόδειξη πληρωμής (πρέπει να γράφει αριθμό κυκλοφορίας)!
DimChios
15/11/2012, 15:17
Ναι.
Αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ μη χάσετε την απόδειξη πληρωμής (πρέπει να γράφει αριθμό κυκλοφορίας)!
α/μ ή έγχρωμο?
:bawl:
georgemark
15/11/2012, 15:18
Με τις υγείες μας...
274379
Που μέσα στο gsis πρέπει να πάμε; Στο e-Oχήματα αναφέρει ότι δεν είναι έτοιμο ακόμα.
α/μ ή έγχρωμο?
Έγχρωμο και πλαστικοποίηση.
DimChios
15/11/2012, 15:18
Που μέσα στο gsis πρέπει να πάμε; Στο e-Oχήματα αναφέρει ότι δεν είναι έτοιμο ακόμα.
https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp
:rolleyes:
thanos_s
15/11/2012, 15:19
α/μ ή έγχρωμο?
Εγω που εχω ασπρομαυρο laser printer θα πρεπει να τρεχω ζωγραφου για εγχρωμη εκτυπωση?? :lol:
DimChios
15/11/2012, 15:19
Έγχρωμο και πλαστικοποίηση.
:moutza:
(κατσε να φτιαξω μια ταμπελιτσα με την προσφορα) :lol:
DimChios
15/11/2012, 15:20
Εγω που εχω ασπρομαυρο laser printer θα πρεπει να τρεχω ζωγραφου για εγχρωμη εκτυπωση?? :lol:
εννοειται αδερφε! και 10% εκπτωση για τα μελη του site!
120 € μου βγαινει το σημα, κλεφτες θα γινουμε? :lol:
Ξερουμε μεχρι ποτε πρεπει να πληρωθουν? :rolleyes:
Ξερουμε μεχρι ποτε πρεπει να πληρωθουν? :rolleyes:
31/12/2012
chrisdoum
15/11/2012, 15:37
το αγνοώ σε περίπτωση που το χω πουλήσει εδώ και 2 εβδομάδες το μηχανάκι μου ;πρέπει να το αναφέρω και στην εφορία;;;ευχαριστώ για την βοήθεια
GIXXERAKIAS
15/11/2012, 15:46
Τα έβγαλα και εγω για το σκούτερ και την μηχανή και όλα οκ.
Δοκίμασα και για το αμάξι μου,το οποίο πούλησα πρόσφατα (1 μήνα) και το είχαν ενημερώσει ότι δεν είναι καταχωρημένο στον ΑΦΜ μου.Μιά χαρά.:)
thanos_s
15/11/2012, 16:40
αυτο ειναι οντως εντυπωσιακο...Και εγω εχω πουλησει και αγορασει πριν 2 βδομαδες, και τα τελη ειναι κανονικα ενημερωμενα!! περιεργο για Ελλαντα..
Lioulios
15/11/2012, 17:01
Μια χαρά πάει ...Να στε καλά για το παρών .
Μήπως να έμπαινε Stiky το λίνκ του Xίου για κάποιο διάστημα ;; ....Θα βοηθήσει κόσμο .
chrisdoum
15/11/2012, 17:25
εγώ δηλαδή παίδες που βάζω την πινακίδα της πρώην μηχανής μου και το αφμ μου κανονικά και λέει για εκτύπωση τι να κάνω;να το αγνοήσω;το χω πουλήσει εδώ και 2 με 3 εβδομάδες;ας μου απαντήσει κάποιος ...
εγώ δηλαδή παίδες που βάζω την πινακίδα της πρώην μηχανής μου και το αφμ μου κανονικά και λέει για εκτύπωση τι να κάνω;να το αγνοήσω;το χω πουλήσει εδώ και 2 με 3 εβδομάδες;ας μου απαντήσει κάποιος ...
Έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση;
Έχει βγει η άδεια στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη;
Μίλα με τον αγοραστή.
chrisdoum
15/11/2012, 17:33
είναι κατάστημα ...τι να τους πω;μια βοήθεια
Έκανες μεταβίβαση στο κατάστημα ή απλή εξουσιοδότηση να κάνουν αυτοί τη μεταβίβαση στον επόμενο ιδιοκτήτη όταν έρθει η στιγμή;
flickbat
15/11/2012, 17:34
αν σου δώσανε κάποιο χαρτί τιμολόγησης πήγαινε στην εφορία να το διαγράψεις
Lioulios
15/11/2012, 17:35
Ωχ.
Πάντως και εμένα το σκουτεράκι μια βδομάδα πουλημένο , με την πινακίδα του φαίνεται με το ΑΦΜ μου να το εκτυπώνει ....
Διαβάστε αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=130881) και συγκεκριμένα αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=130881&p=2235586&viewfull=1#post2235586) και αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=130881&p=2235659&viewfull=1#post2235659).
chrisdoum
15/11/2012, 17:39
Έκανες μεταβίβαση στο κατάστημα ή απλή εξουσιοδότηση να κάνουν αυτοί τη μεταβίβαση στον επόμενο ιδιοκτήτη όταν έρθει η στιγμή;
τον έχουνε πατέρας και γιος...μεταβίβαση σε αυτόν έκανα ..μου δώσανε σαν αποδεικτικό μια υπεύθυνη δήλωση που μου έκανε με τα στοιχε'ια του υπογραφή και σφραγ'ιδα του καταστήματος ότι αγόρασε το μηχανακι μου
chrisdoum
15/11/2012, 18:01
Τους πήρα τηλέφωνο να μάθω τι γίνεται παίδες και μου πανε τα εξής :Ότι το αγνοώ που το βλέπω μέσα στο σύστημα.Μου πε πως μέχρι τέλους του δεκεμβρίου αν δεν το χει πουλήσει σε άλλον το μηχαν'ακι μου(να αλλάξει στοιχεία κατόχου)πληρώνει εκείνος τα τέλη της μηχανής....και να περάσω μια βόλτα από εκεί αν έχω αμφιβολίες ότι έχουν πληρωθεί...τι λέτε?
thanos_s
15/11/2012, 18:10
Τους πήρα τηλέφωνο να μάθω τι γίνεται παίδες και μου πανε τα εξής :Ότι το αγνοώ που το βλέπω μέσα στο σύστημα.Μου πε πως μέχρι τέλους του δεκεμβρίου αν δεν το χει πουλήσει σε άλλον το μηχαν'ακι μου(να αλλάξει στοιχεία κατόχου)πληρώνει εκείνος τα τέλη της μηχανής....και να περάσω μια βόλτα από εκεί αν έχω αμφιβολίες ότι έχουν πληρωθεί...τι λέτε?
Λεμε οτι καποιος εχει ενα μηχανακι που εξακολουθει να ειναι στο ονομα σου....Αυτο μπορει να παει απο test drive μεχρι δεν ξερω τι αλλο...Εχω μπλεξει με τετοια ιστορια και ετρεχα στα δικαστηρια καιρο.
Πηγαινε να απαιτησεις να γινει αμεσα μεταβιβαση.
Lioulios
15/11/2012, 18:51
Διαβάστε αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=130881) και συγκεκριμένα αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=130881&p=2235586&viewfull=1#post2235586) και αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=130881&p=2235659&viewfull=1#post2235659).
Εγώ ρε μαν , την έδωσα σε ιδιώτη και έγινε η μεταβίβαση μπροστά μου κανονικά ,αλλά το σύστημα μου βγάζει εκτύπωση ενώ δεν θα έπρεπε ...
Εγώ ρε μαν , την έδωσα σε ιδιώτη και έγινε η μεταβίβαση μπροστά μου κανονικά ,αλλά το σύστημα μου βγάζει εκτύπωση ενώ δεν θα έπρεπε ...
Ε, μπορεί να μην έχει εκδοθεί η νέα άδεια κυκλοφορίας.
Μίλα με το νέο ιδιοκτήτη.
Lioulios
16/11/2012, 01:02
Την νέα άδεια , την πήρε μπροστά μου και μάλιστα πήρε το πράσσινο βιβλιαράκι που εγώ δεν ήξερα ότι ξαναβγήκε στην πιάτσα... και είχα ανοίξει και το νήμα που είχες απαντήσει ....
Anyway , φαίνεται πως οι τελευταίες μεταβιβάσεις ..Οι πιο πρόσφατες δεν έχουν περαστεί ακόμα στο σήστημα και το πιθανότερο να γίνει πολύ άμεσα .
Μιας και επαρχία εδώ ,δεν μου κάνει κόπο ..Θα πάω αύριο να δω τί γίνεται .
spyrakos35
16/11/2012, 05:15
.....Anyway , φαίνεται πως οι τελευταίες μεταβιβάσεις ..Οι πιο πρόσφατες δεν έχουν περαστεί ακόμα στο σήστημα και το πιθανότερο να γίνει πολύ άμεσα .
Μιας και επαρχία εδώ ,δεν μου κάνει κόπο ..Θα πάω αύριο να δω τί γίνεται .
κάτι άλλο συμβαίνει...... εγώ εχω δεν έχω πουλήσει μήνα το στρώμα και ολα οκ.... ψάξου μην βρεθεις προ εκπλήξεων.....
Lioulios
16/11/2012, 10:54
Done .
Αυτό που λέω έχει γίνει .
Διαβάστε γιατί έχει ενδιαφέρον...
Πήγα και στα αρχεία φαίνεται το σκούτερ στο όνομα του νέου ιδικτήτη κανονικά .
Με το ΑΦΜ του και την πινακίδα όμως δεν είναι δυνατό να εκτυπώσει τα τέλη ακόμα στην ανάλογη φόρμα του υπουργείου...(το εμφανίζει με το δικό μου ΑΦΜ).
Οι τύποι τα έχασαν (έμειναν μ@λ@κες ) Τελικά το πόρισμα είναι πως κάθε τέλος του μήνα γίνονται οι ενημερώσεις μαζικά και όχι αυτόματα από τα συστήματα των αρμόδιων υπηρεσιών ...
Έτσι έπιασαν επι τόπου και μου εκτύπωσαν τα τέλη στα οχήματά μου ...Και λόγω επαρχίας και επειδή είμαι και γείτωνας με τον νέο ιδικτήτη , εκτύπωσα και του σκούτερ και του τα έδωσα στο χέρι όταν τον συνάντησα .
..Πάω στην τράπεζα να πληρώσω ...Κόβω χαρτάκι , περιμένω , έρχεται η σειρά μου και παίρνω απάντηση ¨δεν έχουμε ενημέρωση , δεν γίνεται , πήγαινε σε άλλη τράπεζα ¨
Δεν παίζει με την καμία όμως εγώ να φύγω χωρίς να κάνω δουλειά και επειδή επέμεινα ήρθε και ο διευ/ντης και εξήγησε τα αυτονόητα στην υπάλληλο .
...Απο το διπλανό ταμείο ακούγεται μια φωνή ¨Ήρθε και ένας άλλος το πρωί ,αλλά δεν είχαμε πιεί ακόμα καφέ ¨
Εγώ πούλησα το δικό μου και πήρα άλλο αρχές Νοέμβρη.
Το νέο δεν το βρίσκει στο αφμ μου αλλά βρίσκει το παλιό...
Δεν πειράζει...δε βιάζομαι...:D
Lioulios
16/11/2012, 11:25
Εγώ πούλησα το δικό μου και πήρα άλλο αρχές Νοέμβρη.
Το νέο δεν το βρίσκει στο αφμ μου αλλά βρίσκει το παλιό...
Δεν πειράζει...δε βιάζομαι...:D
Ίδια περίπτωση με τη δική μου . Αρχές Νοέμβρη και εγώ .
nikos_abel
16/11/2012, 11:51
Αν έχετε απαλλαγή μη το ψάχνετε και πολύ, εμένα το αυτοκίνητο που είναι υβριδικό δε μου το βγάζει, καθώς δεν έχω υποχρέωση
να πληρώσω ούτε το 5ευρω.
Για να δούμε...
bros400pgm
05/01/2013, 13:40
Μια διευκρυνηση ρε παιδια (ειδικα οσοι πληρωσατε μεσω web banking).
Για να ειμαι νομιμος σε τυχον ελεγχο της αστυνομιας, πως παιρνω την αποδειξη οτι εχω πληρωσει τα τελη? Στο συστημα μου εμφανιζει μεν μια αποδειξη, αλλα απο πουθενα δεν μπορει να διαπιστωθει εαν ειναι γνησιο αντιγραφο (καλιστα θα μπορουσα να παραποιησω το pdf αρχειο και να γραψω ο,τι θελω)....
Προς το παρων απλα το εχω εκτυπωσει.
Για να ειμαι νομιμος σε τυχον ελεγχο της αστυνομιας, πως παιρνω την αποδειξη οτι εχω πληρωσει τα τελη? Στο συστημα μου εμφανιζει μεν μια αποδειξη, αλλα απο πουθενα δεν μπορει να διαπιστωθει εαν ειναι γνησιο αντιγραφο (καλιστα θα μπορουσα να παραποιησω το pdf αρχειο και να γραψω ο,τι θελω)....
Δε χρειαζοταν καν να το εκτυπωσεις
Εχουν εφοδιαστει Η/Υ τα οχηματα της τροχαίας για την επιτοπου εξακριβωση της πληρωμης των τελων κυκλοφοριας
:lol: :lol:
H εκτύπωση της συναλλαγής πληρωμής όπου αναγράφεται ΑΦΜ και αριθμός κυκλοφορίας είναι απόδειξη.
Πρόβλημα του ελέγχου να διαπιστώσει τη γνησιότητά του και αν καταβλήθηκαν όντως τα τέλη, όχι δικό σου.
bros400pgm
05/01/2013, 14:18
Σε καμια αλλη χωρα μπορει να γινοταν αυτο :D
ευχαριστω mcgyver.Θα δουμε εαν ερθει η ωρα
Σε καμια αλλη χωρα μπορει να γινοταν αυτο :D
ευχαριστω mcgyver.Θα δουμε εαν ερθει η ωρα
Σιγά μην κουβαλάμε και φορολογική ενημερότητα για τα τέλη κυκλοφορίας.
Εφ' όσον επέτρεψαν την πληρωμή τους μέσω eBanking στις τράπεζες, η εκτύπωση του PDF της συναλλαγής θα είναι αποδεκτή.
Αλλιώς ας έλεγαν μόνο πληρωμή σε ταμείο και να έχει και σφραγίδα.
bros400pgm
05/01/2013, 15:39
Για το περιπολικο πηγαινε το 1ο σκελος της απαντησης:D
Εκτυπώνεις και την ειδοποίηση πληρωμής και την απόδειξη του web banking. Τα συρράπτεις μαζί και τα έχεις μαζί σου.
Η ειδοποίηση πληρωμής πέρα από τα στοιχεία του οχήματος έχει εκτυπωμένο και την κωδικό (αριθμό) ηλεκτρονικής πληρωμής. Ο ίδιος κωδικός (αριθμός) αναγράφεται και στην απόδειξη πληρωμής. Άρα τα 2 αυτά ταυτοποιούνται και είσαι καλυμένος σε κάθε περίπτωση. :wave2:
Εκτυπώνεις και την ειδοποίηση πληρωμής και την απόδειξη του web banking. Τα συρράπτεις μαζί και τα έχεις μαζί σου.
Η ειδοποίηση πληρωμής πέρα από τα στοιχεία του οχήματος έχει εκτυπωμένο και την κωδικό (αριθμό) ηλεκτρονικής πληρωμής. Ο ίδιος κωδικός (αριθμός) αναγράφεται και στην απόδειξη πληρωμής. Άρα τα 2 αυτά ταυτοποιούνται και είσαι καλυμένος σε κάθε περίπτωση. :wave2:
Θελεις στη δικη σου εκτυπωση να βαλω τα δικα μου τα στοιχεια? :D