PDA

View Full Version : Ταξί-scooter

menos
11/10/2012, 12:29
Ακόμα πιο γρήγορες, φθηνές και με φιλικότητα προς το περιβάλλον είναι οι μεταφορές των πολιτών και τουριστών στο Άμστερνταμ, χάρη στα νέα ηλεκτροκίνητα ταξί-scooter. Τα δίκυκλα έχουν αυτονομία 130 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα 25 χλμ./ώρα.

Η βάση της εταιρείας Hopper που τα διαχειρίζεται είναι στον κεντρικό σταθμό της πόλης, με τους πελάτες να μπορούν να τα καλούν μέσω τηλεφώνου, internet και μιας εφαρμογής στο smartphone τους. Οποιαδήποτε διαδρομή, ανεξαρτήτως απόστασης, κοστίζει μόλις 2,5 ευρώ. Τους επόμενους μήνες, τα ταξί-scooter θα είναι διαθέσιμα και στο Ρότερνταμ, αλλά και στην Ουτρέχτη.

271252

www.zougla.gr

sapila racing
11/10/2012, 12:32
Πριν μερικά χρόνια είχαμε και στην Αθήνα, κι είχαν και αρκετή δουλειά.
Τους το κελισαν το μαγαζί οι ταξιτζήδες όμως....

sniper
11/10/2012, 12:34
Ακόμα πιο γρήγορες, φθηνές και με φιλικότητα προς το περιβάλλον είναι οι μεταφορές των πολιτών και τουριστών στο Άμστερνταμ, χάρη στα νέα ηλεκτροκίνητα ταξί-scooter. Τα δίκυκλα έχουν αυτονομία 130 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα 25 χλμ./ώρα.

Η βάση της εταιρείας Hopper που τα διαχειρίζεται είναι στον κεντρικό σταθμό της πόλης, με τους πελάτες να μπορούν να τα καλούν μέσω τηλεφώνου, internet και μιας εφαρμογής στο smartphone τους. Οποιαδήποτε διαδρομή, ανεξαρτήτως απόστασης, κοστίζει μόλις 2,5 ευρώ. Τους επόμενους μήνες, τα ταξί-scooter θα είναι διαθέσιμα και στο Ρότερνταμ, αλλά και στην Ουτρέχτη.

271252

www.zougla.gr (http://www.zougla.gr)

Με τ' αόρατα κράνη έτσι;

GIXXERAKIAS
11/10/2012, 12:35
Το κρανάκι εκεί στα ξένα δεν είναι υποχρεωτικό?:rolleyes:

DimChios
11/10/2012, 12:36
Με τ' αόρατα κράνη έτσι;

Το κρανάκι εκεί στα ξένα δεν είναι υποχρεωτικό?:rolleyes:

κοιτα ρε πστ μου που κολλησαν παλι!

:bawl:

sniper
11/10/2012, 12:40
κοιτα ρε πστ μου που κολλησαν παλι!

:bawl:

Μίλα λιγο στον πισινό σου και ρώτα τον.

DimChios
11/10/2012, 13:00
Μίλα λιγο στον πισινό σου και ρώτα τον.

πολυ με τον κωλο μου assχολήσαι, σ αρεσει? :lol:

Ρε συ, απλα λεω οτι ναι, οκ, ολοι το ειδαμε οτι δε φορανε κρανος!

Μπορουμε καλλιστα ομως πρωτα να πουμε "μπραβο, ωραια κινηση", "γαμω τις φασεις", "ειμαστε 500 χρονια πισω" κλπ κλπ και μετα να κραξουμε κατι το οποιο ΑΣΦΑΛΩΣ και ειναι τραγικο λαθος!

(Ασε που μπορει να ειναι απλως μια στατικη διαφημιση)

Τεσπα, δε θα βγαλουμε και παλι ακρη... τη μαλακια μου ειπα αν μου επιτρεπετε(αι)

:beer::beer::beer:

GIXXERAKIAS
11/10/2012, 13:17
πολυ με τον κωλο μου assχολήσαι, σ αρεσει? :lol:

Ρε συ, απλα λεω οτι ναι, οκ, ολοι το ειδαμε οτι δε φορανε κρανος!

Μπορουμε καλλιστα ομως πρωτα να πουμε "μπραβο, ωραια κινηση", "γαμω τις φασεις", "ειμαστε 500 χρονια πισω" κλπ κλπ και μετα να κραξουμε κατι το οποιο ΑΣΦΑΛΩΣ και ειναι τραγικο λαθος!

(Ασε που μπορει να ειναι απλως μια στατικη διαφημιση)

Τεσπα, δε θα βγαλουμε και παλι ακρη... τη μαλακια μου ειπα αν μου επιτρεπετε(αι)

:beer::beer::beer:

Μήτσε έχεις δίκιο στο μπράβο τους κτλ συμφωνώ....

Πιστεύεις όμως ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο εδώ?Πιό παλιά όπως είπε και ο Σαπίλας είχε γίνει μια τέτοια προσπάθεια με άδοξο τέλος....πάντως με την οικονομική κρίση πλεόν θα μπορούσε να ανθίσει κάτι τέτοιο με σωστές κινήσεις για την ασφάλεια των συναναβατών και να γνωρίσουν και άλλοι την δίτροχη μετακίνηση.(δέν εννοώ το ποδήλατο GeorgeSp :p )

;)

DimChios
11/10/2012, 13:41
Πιστεύεις όμως ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο εδώ?Πιό παλιά όπως είπε και ο Σαπίλας είχε γίνει μια τέτοια προσπάθεια με άδοξο τέλος....πάντως με την οικονομική κρίση πλεόν θα μπορούσε να ανθίσει κάτι τέτοιο με σωστές κινήσεις για την ασφάλεια των συναναβατών και να γνωρίσουν και άλλοι την δίτροχη μετακίνηση.(δέν εννοώ το ποδήλατο GeorgeSp :p )

;)

οχι δεν το πιστευω αλλα άλλο το ένα κι άλλο το άλλο (κατσε κατω να στη....) :lol:

Το ξερω παντως οτι πηγε να γινει καποτε, οτι δεν επιασε κλπ κλπ! ΕΚΕΙ ειναι η μλκια και το θέμα μας! ;)

dbasilis
11/10/2012, 14:03
καλησπέρα,
τα μικρού κυβισμού μηχανάκια (πχ. 50 cc) μπορούν να κινηθούν μόνο (μπορεί και όχι) στους γνωστούς ποδηλατοδρόμους , όπου αν θυμάμαι δεν χρειάζεται να φοράνε κράνος.

Φυσικά και φοράνε κράνος στις μεγάλες μηχανές, και εκεί τα πράγματα είναι αυστηρά, και πάντα πάνε σύμφωνα με τους νόμους

Cpt. Haddock
11/10/2012, 14:15
Εχει πολύ πλακα που εγκαλούμε εμεις ως έλληνες τους ολλανδους επειδη δε φοράνε κράνος :bawl:

Mariner
11/10/2012, 14:18
Στους ποδηλατόδρομους μπορού να κινηθούν μικρού κυβισμού μηχανές με μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα όμως τα 25km/h και τότε η χρήση κράνους δεν ειναι υποχρεωτική. Στην κανονική κίνηση στο δρόμο το κράνος είναι υποχρεωτικό :)

GIXXERAKIAS
11/10/2012, 14:33
Ωραία θα πάω Καρδίτσα στους ποδηλατόδρομους με το Gixxer και θα το σπρώχνω ακράνωτος.:P

sapila racing
11/10/2012, 14:33
Στους ποδηλατόδρομους μπορού να κινηθούν μικρού κυβισμού μηχανές με μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα όμως τα 25km/h και τότε η χρήση κράνους δεν ειναι υποχρεωτική. Στην κανονική κίνηση στο δρόμο το κράνος είναι υποχρεωτικό :)

Και αυτα τα ηλεκτροκίνητα scooter οπως αναφέρεται έχουν μέγιστη ταχύτητα 25km/h. ;)

PortisHead
11/10/2012, 14:43
Να δω εγω τις κουκλιτσες γραμματεις,δικηγορινες ,στελεχη επιχειρήσεων με τις αψεγαδιαστες κουπ ,κλπ κλπ στο Συνταγμα , να καβαλαν moto-taxi ,
με χρηση του μπίχλα-κρανους που θα εχει ο moto-ταξιτζης....και τι στον κοσμο
:lol:
...ασε τους κουστουματους γιαπηδες.
Κι ολα αυτα μονο με καλοκαιρια....γιατι οταν ριχνει καρεκλες.....

Ρε που ζειτε ρε ?

DimChios
11/10/2012, 14:43
αυτα ειναι! ο αγωνας τωρα δικαιωνεται!

sniper-gixerrakias-dimchios = 007

:bawl: :p

Cpt. Haddock
11/10/2012, 14:53
[...]Κι ολα αυτα μονο με καλοκαιρια....γιατι οταν ριχνει καρεκλες.....
Ρε που ζειτε ρε ?

Στην Ελλαδα που δε βρεχει όσο στην Ολλανδια που, παρ' ολα αυτα το ξεκινήσανε.

Εδω όμως για καθε τι καινούριο πρέπει ΠΑΝΤΑ να βρούμε προβληματα. Πριν καν δουλεψει κατι.

nassosxlvbros
11/10/2012, 15:00
..........γιατι οταν ριχνει καρεκλες....

Ε,όταν ρίξει καρέκλες θα φωνάζουμε αυτό: (http://www.evworld.com/press/tuktuk.jpg) :D

PortisHead
11/10/2012, 15:07
Στην Ελλαδα που δε βρεχει όσο στην Ολλανδια που, παρ' ολα αυτα το ξεκινήσανε.

Εδω όμως για καθε τι καινούριο πρέπει ΠΑΝΤΑ να βρούμε προβληματα. Πριν καν δουλεψει κατι.

ΟΚ....προσδιορισε μου το κοινο που φανταζεσαι πως θα χρησιμοποιει moto-taxi.

Εχε υποψιν οτι ενα πολυ μεγαλο ποσοστο των ελληνων θεωρει τα 2τροχα...σκοτώστρες
Επισης δες ποιοι χρησιμοποιουν συμβατικο ταξι σημερα , κιαν αυτοι οι ιδιοι θα ανεβαιναν σε μηχανακι.

sapila racing
11/10/2012, 15:13

Εχε υποψιν οτι ενα πολυ μεγαλο ποσοστο των ελληνων θεωρει τα 2τροχα...σκοτώστρες
Επισης δες ποιοι χρησιμοποιουν συμβατικο ταξι σημερα , κιαν αυτοι οι ιδιοι θα ανεβαιναν σε μηχανακι.

Δεν ξερεις γι αυτό το λες.
Φίλος που δούλευε στο Μοτοταξι στην Αθήνα, είχε μεταξύ άλλων τακτικους πελάτες μια διάσημη ηθοποιό και μια τυφλή ιδιωτική υπάλληλο.
Και οι δύο το χρησιμοποιούσαν σχεδόν καθημερινα η καθεμία για τους δικούς της λόγους.

Cpt. Haddock
11/10/2012, 15:14

Ξερεις, καμια φορα στις μπιζνες, δημιουργείς το αγοραστικο κοινο, δε χρειαζεται να προϋπαρχει...

Παραδειγμα: Bmw R1200GS

PortisHead
11/10/2012, 15:15
Ξερεις, καμια φορα στις μπιζνες, δημιουργείς το αγοραστικο κοινο, δε χρειαζεται να προϋπαρχει...

Παραδειγμα: Bmw R1200GS

I rest my case.
:beer:

Bladerunner
11/10/2012, 15:22

Τους δίνεις κι εγγύηση επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση μη έγκαιρης άφιξης... μια χαρά!

Ή αν είναι πιτσιρίκια καγκελωμένα, τους δένεις από ένα κουτάκι αναψυκτικού στα γόνατα και τους πας εκπαιδευτική Σούνιο. Μια καμερούλα στην ουρά να τραβάει τις σπίθες από τα κουτάκια... δυο χαρές!

DimChios
11/10/2012, 15:28
I rest my case.
:beer:

ρε πστ μου, θες ξυλο εσυ τελικα! :lol:

ακου ρε με τι επιχειρημα τον επεισε! :cry:

+998 (επιτρεπεται ακομα το +κατι ή μας το κοψανε? :Ρ) στον Ηλια και τον Αρη! :wave2:

christof40
11/10/2012, 16:08
με 25χλμ ανωτατη ταχυτητα,ασε...δεν...
θα παω με τα ποδια πιο γρηγορα.μ αρεσει που ειχε και ζελατινα για τον αερα.
μηπως ταττο βαλαν και σε αεροσυραγγα πριν το βγαλουν σε παραγωγη?
καποια εταιρια εβγαλε αυτα τα αποτυχημενα ηλ. σκουτερ και για να μην τα πεταξει ειπε δεν τα χαριζω στα ολλανδακια να παιζουν?:lol::lol:

teogtp
11/10/2012, 19:11
Πια νομιζεις οτι ειναι η ταχυτητα που μπορει να αναπτυξει-διατηρησει ενας ποδηλατης?:wave2:

christof40
11/10/2012, 19:41
Πια νομιζεις οτι ειναι η ταχυτητα που μπορει να αναπτυξει-διατηρησει ενας ποδηλατης?:wave2:

η ιδια με τα σκουτερ της μικρης ολλανδεζας και θα κανεις και την γυμναστικη σου και δεν θα χρειαζεσαι ζελατινα-μπαμπριζ-αεροσυραγγες:D

teogtp
11/10/2012, 23:42
Ο δικηγορος που θα "ζεχνει"μετα απο 15λεπτο πεταλι ισως το εκτιμησει.Τωρα που το σκεφτομαι μαλλον το ακροατηριο θα το εκτιμησει......

panagiwths
12/10/2012, 01:08
Εγώ πάντως προτιμώ αυτό........
http://www.youtube.com/watch?v=eMQB7doKzCM

devil's animal
12/10/2012, 01:37
:hmm::hmm: λες να παραγγειλω κιτρινα αυτοκολλητα για το ΧR??
:tooth::tooth:

spyrval
12/10/2012, 13:06
Ωραία θα πάω Καρδίτσα στους ποδηλατόδρομους με το Gixxer και θα το σπρώχνω ακράνωτος.:P

Τα Gixxer και σπρωχτά πάνε πιο γρήγορα από 25 χλμ...