Σύνδεση

View Full Version : Jump start (?????)

koufou
14/10/2012, 22:01
εψαξα και τους 22 τιτλους αλλα δεν βρηκα τιποτα σχετικο (μπορει να μου διαφυγε κιολας)

Τι ακριβως ειν' τουτο? Μπορει καποιος να μου λυσει την απορια κι εμενα του μικρου, αμαθου και απειρου? (σε λιγο καιρο παιρνουμε διπλωμα μην παμε και ξυπολυτοι στα αγγουρια):lol:

:wave2:

vaska
14/10/2012, 22:05
Τι ακριβώς θέλεις να μάθεις??

koufou
14/10/2012, 22:06
ναι συγγνωμη δεν το διευκρινησα. Απλα θελω να μαθω τι ακριβως ειναι το jump start γιατι ετυχε να το αναφερω προσφατα χωρις να ξερω τι ειναι και ενιωσα λιγο χαζος

jimmis5
14/10/2012, 22:15
Στην περιπτωση μας ισχυει το push start..Κατεβα σπρωξε ανεβα ψυγαμε..

koufou
14/10/2012, 22:17
βασικα εχει τυχει να σπρωξω εναν γνωστο για να βαλει μπρος και τον ειδα να αναπηδα πανω στη μηχανη χωρις να καταλαβω τον λογο και καπως ετσι το συνδιασα στο μυαλο μου(οχι δεν ειχε μανιβελα το μοτερ) βλακεια ο συννειρμος μαλλον ε?

vaska
14/10/2012, 22:19
προφανώς εννοείς τη μέθοδο να βάζεις μπρος ένα όχημα από την μπαταρία άλλου οχήματος. Υπάρχει και συσκευή που έχει δικιά της μπαταρία τη φορτίζεις σε παροχή 220 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκκινήσει κάποιο όχημα. Αυτές οι συσκευές λέγονται και boosters

koufou
14/10/2012, 22:23
οχι σε καμια περιπτωση δεν εννοω αυτο αλλωστε τα ξερω αυτα, εχει τυχει να ειμαι παρον οταν βαζαμε μπροστα μια μηχανη απο μπαταρια αυτοκινητου (ηταν καλη η μπαταρια για αυτο). Απλα ετυχε να θυμηθω το σκινηκο γι αυτο αναφερθηκα σε αυτο, μπορει να θυμαμαι και λαθος αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι μολις του δωσαμε φορα αναπηδησε πανω στη σελα....εγω ξερω τον παραδωσιακο τροπο με την κατιφορα και την δευτερα στο σασμαν (το εχω κανει και σε ενα παπι βαζοντας τεταρτη αλλα οχι απο μπαταρια απλα βαριομουν να κανω μανιβελα). Τι να πω ισως κατι μπερδευω....:confused:

vaska
14/10/2012, 22:24
βασικα εχει τυχει να σπρωξω εναν γνωστο για να βαλει μπρος και τον ειδα να αναπηδα πανω στη μηχανη χωρις να καταλαβω τον λογο και καπως ετσι το συνδιασα στο μυαλο μου(οχι δεν ειχε μανιβελα το μοτερ) βλακεια ο συννειρμος μαλλον ε?

Άλλο είναι αυτό που λες. Αν ξεμείνεις λοιπόν και κάποιος σε σπρώξει για να βάλεις τη μοτό μπροστά με ταχύτητα, για να μη σούρει ο πίσω τροχός και ν' αναγκαστεί να γυρίσει ο κινητήρας, όταν αφήνεις τον συμπλέκτη πηδάς με δύναμη πάνω στη σέλα για να δώσεις περισσότερο βάρος στον τροχό.

koufou
14/10/2012, 22:26
Άλλο είναι αυτό που λες. Αν ξεμείνεις λοιπόν και κάποιος σε σπρώξει για να βάλεις τη μοτό μπροστά με ταχύτητα, για να μη σούρει ο πίσω τροχός και ν' αναγκαστεί να γυρίσει ο κινητήρας, όταν αφήνεις τον συμπλέκτη πηδάς με δύναμη πάνω στη σέλα για να δώσεις περισσότερο βάρος στον τροχό.

τοτε αυτο θα ηταν!! αλλωστε εκεινη η μηχανη ηταν και ελαφρια που ειχε αυτος οποτε μαλλον για αυτο θα το εκανε. Αυτο εννοουσα λεγοντας jump start. Μηπως δεν λεγεται ετσι και το λεω λαθος??????

jimmis5
14/10/2012, 22:27
το jump δεν εχει καμια σχεση με το πηδημα στην σελα

Μην δοκιμασεις να το κανεις σε ρημαδι τενεκε 750 θα σου φυγει η μαγκια...Και δεν θα παρει και μπροστα..ακομα ιδρωμενος ειμαι απο ενα τετοιο ρημαδι

koufou
14/10/2012, 22:29
η αληθεια ειναι οτι με εναν δυνατο κινητηρα αμα σου φυγει αντε να το συμμαζεψεις

imitrelos
15/10/2012, 01:10
Κλασικος τροπος ειδικα στα μονοκυλινδρα πηδας στγν σελα για να φορτησεις τον πισω τροχο που λογο μεγαλου μπιστονιου στα μεγαλα μονοκυλινδρα και μικρου βαρους μπλοκαρει ο τροχος

Και μερικες συμβουλες

Αν λεμε αν το δοκιμασεις σε σουπερσπορ με χωριστο σελακι φροντισε να σκασεις στο σελακι και οχι στην γωνια του και απο τον πονο να καριδωσεις το γκαζι και να πατησεις την κορνα με απιτελεσμα να σκιαχτεθ η γρια και να παρατηση το καροτσακι και να πηδηξη στο πεζοδρομιο :-)

Α και αν λεμε δεν περνει μπροστα ακομα κσι αν σε σπρωχνουν 3 ταριφες τσεκαρε αν το γ@@@@μο τουμπινετο της βενζινης ειναι κλειστο οχι σαν ενα γκασμα που ξερω που 1ωρα παλευε :-)

7gibernau
15/10/2012, 02:26
Το μάθαμε και αυτο...

harris_x
15/10/2012, 08:34
jump start = η διαδικασία να βάζεις μπρος ένα όχημα από την μπαταρία άλλου οχήματος

koufou
15/10/2012, 12:01
Κλασικος τροπος ειδικα στα μονοκυλινδρα πηδας στγν σελα για να φορτησεις τον πισω τροχο που λογο μεγαλου μπιστονιου στα μεγαλα μονοκυλινδρα και μικρου βαρους μπλοκαρει ο τροχος

Και μερικες συμβουλες

Αν λεμε αν το δοκιμασεις σε σουπερσπορ με χωριστο σελακι φροντισε να σκασεις στο σελακι και οχι στην γωνια του και απο τον πονο να καριδωσεις το γκαζι και να πατησεις την κορνα με απιτελεσμα να σκιαχτεθ η γρια και να παρατηση το καροτσακι και να πηδηξη στο πεζοδρομιο :-)

Α και αν λεμε δεν περνει μπροστα ακομα κσι αν σε σπρωχνουν 3 ταριφες τσεκαρε αν το γ@@@@μο τουμπινετο της βενζινης ειναι κλειστο οχι σαν ενα γκασμα που ξερω που 1ωρα παλευε :-)

Ακομη δεν εχω δοκοιμασει τιποτα απο ολα αυτα αλλα οταν ερθει η ωρα θα σε θυμηθω συμφορουμιτη imitrelos :beer:

koufou
15/10/2012, 12:02
jump start = η διαδικασία να βάζεις μπρος ένα όχημα από την μπαταρία άλλου οχήματος

Αν jump start λεγεται αυτη η διαδικασια, τοτε αυτη με το πηδημα στην σελα πως λεγεται? Οχι τιποτα αλλο αλλα να ξερω και τι λεω μη γινομαι ρεζιλι

harris_x
15/10/2012, 12:22
Αν jump start λεγεται αυτη η διαδικασια, τοτε αυτη με το πηδημα στην σελα πως λεγεται? Οχι τιποτα αλλο αλλα να ξερω και τι λεω μη γινομαι ρεζιλι
http://en.wikipedia.org/wiki/Jump_start_(vehicle)

Jump = γεφύρωση

και τα καλώδια που χρησιμοποιείς = jumper cables

hlektronio
15/10/2012, 12:32
bump start ή push start

bulmont
15/10/2012, 20:28
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=128357

7gibernau
15/10/2012, 22:11
Ένα έχω να πω. Σήμερα έκανα πάνω κάτω μια κατηφόρα ή ανηφόρα, όπως θέλετε πες τε τη, καμια δεκαρια φορεσ και δεν έγινε τίποτα.πηδαγα σαν τρελός πάνω στη σελα του ταΐφουν αλλα τίποτα. Ούτε τσαφ δεν έκανε λέμε. Μάλλον βαλβίδες θα είναι

KostasV2
15/10/2012, 22:23
Ένα έχω να πω. Σήμερα έκανα πάνω κάτω μια κατηφόρα ή ανηφόρα, όπως θέλετε πες τε τη, καμια δεκαρια φορεσ και δεν έγινε τίποτα.πηδαγα σαν τρελός πάνω στη σελα του ταΐφουν αλλα τίποτα. Ούτε τσαφ δεν έκανε λέμε. Μάλλον βαλβίδες θα είναι

Αχαχαχαχα. Μάλλον δεν άφηνες σωστά το συμπλέκτη...

AUFGEBRACHT
15/10/2012, 22:27
Άσχετο...θυμήθηκα τώρα στο λύκειο που ένας κολλητός είχε ένα leadάκι και το είχε δανείσει σε κάποιον από το σχολείο ο οποίος από μηχανάκια δεν είχε ιδέα... Σε κάποια φάση τον βλέπω να ανεβοκατεβαίνει ένα δρομάκι τρέχοντας και να σπρώχνει το σκουτεράκι... Πάνω-κάτω μια-δυο-τρεις-πέντε-δέκα, πάω κοντά του και τον ρωτάω τί προσπαθεί να κάνει.
-Γιατί το σπρώχνεις πάνω κάτω;
-Μου έσβησε και το σπρώχνω για να πάρει μπροστά αλλά αυτό τίποτα
-Βόλτα το πας τόση ώρα, αυτόματο είναι...

7gibernau
15/10/2012, 22:49
Κάνει αντίλλαλο το Φορουμ;;;