Σύνδεση

View Full Version : Ποδηλάτης vs 25 σκύλων...

tomy
15/10/2012, 19:50
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6IuFoxpPNAM

πρέπει να έχασε 25 χρόνια, ένα για κάθε σκύλο...

VASOS
15/10/2012, 19:59
Έκανε target fixation και δεν έβλεπε τη λίμνη να πάει να πέσει μέσα να σωθεί :D

Corvo
15/10/2012, 20:07
αν δεν ειχε το ποδηλατο τον ειχαν αρπαξει ανετα....

endopandou
15/10/2012, 20:24
Μόνιμη κουβέντα μεταξύ ποδηλατιστών είναι το πως να προστατευτούμε απο την μαλακία των ιδιοκτητών και τα σκυλιά τους.
Η αντίληψη που επικρατεί είναι η ίδια με του τετραπέρατου τυριού που αναφωνεί πως δεν δαγκώνουν. Η αγέλη δεν δαγκώνει... Ημαρτον!
Στα Μεσόγεια ο κάθε (δικαιολογημένα εν μέρη) χεσμένος ιδιοκτήτης μονοκατοικίας σε οικισμό έχει τα σκυλιά του ΕΠΊΤΗΔΕΣ στο δρόμο και μόνο εκεί χωρίς καμία άλλη περιποίηση (ιατρική πχ) πολλές φορές.
Μόνο τα ταΐζουν και περιμένουν απο αυτά να γαβγίσουν (στην καλύτερη) στον οποιονδήποτε ξένο περνάει.
Ελα μου όμως που πολλές φορές είναι πολλά μαζί και μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά. Και αν τύχει και πετύχεις κανέναν ιδιοκτήτη και του κάνεις παρατήρηση εκτός απ' την γνωστή ατάκα ''δεν δαγκώνουν μη φοβάσαι'' μπορεί να σου πετάξει και κανένα ''τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;'' που μου έτυχε εμένα. Ούτε μια απλή βόλτα δεν μπορούμε να πάμε. Ξένοι στη χώρα μας.

kalgeorge
15/10/2012, 20:32
kapoios to eixe ksanavalei edw mesa...kai malista eixe ginei megali sizitisi....to thumamai kapws to thread

chriscrypton
15/10/2012, 23:21
το σκ@το εγλειψε το βρ@κολαστιχο....!

Lioulios
16/10/2012, 01:24
Χαχχαχα ...¨Τόσα χρειαζόσαστε ;¨

αν δεν ειχε το ποδηλατο τον ειχαν αρπαξει ανετα....
Τίποτα δεν θα του κάνανε ,αλλά είναι το ίδιο συναίσθημα με το να βλέπεις ένα σαπουνα (σκυλόψαρο άκακο) 2 μέτρα να κολυμπάει δίπλα σου .

Τα άτομα τελείως άκυρα . Χύμα οι σκύλοι μέσα στο δρόμο ...Ότι να ναι...
Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο μεγάλο κοπάδι έχουν και θέλουν τόσα ποιμενικά ...

Πάντως οι σκύλοι αυτοί είναι ποιμενικοί .Αυτή είναι η δουλειά τους και όχι φυλαξη . Η φυλαξη βγαίνει αυθόρμητα και ο λογος είναι πως οι άνθρωποι αυτοί τα έχουν στο δρόμο συνέχεια με αποτέλεσμα οι σκύλοι να νομίζουν το δρόμο σπίτι τους .

Χωρίς να το θέλει ο ποδηλάτης έπραξε ακριβώς το αντίθετο από ότι έπρεπε και για αυτόν το λόγο τα σκυλιά το ...ψιλοσυνέχισαν .
Σε αυτές τις περιπτώσεις μένεις ακίνητος , δεν προχωράς ευθεία προς το σκύλο (πας πλαγίως αν γίνεται) και δεν σηκώνεις χέρια ( ή ποδήλατο) ούτε χτυπας τα πόδια κάτω γιατί ποτέ δεν ξέρεις την αντίδραση που μπορεί να έχει ένα μεγαλόσωμο σκυλί και ειδικά σε χώρο που θεωρεί χώρο του .

VASOS
16/10/2012, 08:03
...Χωρίς να το θέλει ο ποδηλάτης έπραξε ακριβώς το αντίθετο από ότι έπρεπε και για αυτόν το λόγο τα σκυλιά το ...ψιλοσυνέχισαν .
Σε αυτές τις περιπτώσεις μένεις ακίνητος , δεν προχωράς ευθεία προς το σκύλο (πας πλαγίως αν γίνεται) και δεν σηκώνεις χέρια ( ή ποδήλατο) ούτε χτυπας τα πόδια κάτω γιατί ποτέ δεν ξέρεις την αντίδραση που μπορεί να έχει ένα μεγαλόσωμο σκυλί και ειδικά σε χώρο που θεωρεί χώρο του .

Αν δεν υπήρχαν τα αφεντικά εκεί 2 τουλάχιστον σκυλιά (τα πιο ζόρικα) θα είχαν ορμήσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις το να μείνεις ακίνητος με 150 παλμούς καρδιάς και 25 σκυλιά απέναντί σου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Επίσης, το γεγονός ότι σήκωσε τα χέρια και φάνηκε πιο μεγαλόσωμος απ΄ότι είναι ίσως του έδωσε λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να έρθουν οι τσομπαναραίοι.

endopandou
16/10/2012, 08:34
Αν δεν υπήρχαν τα αφεντικά εκεί 2 τουλάχιστον σκυλιά (τα πιο ζόρικα) θα είχαν ορμήσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις το να μείνεις ακίνητος με 150 παλμούς καρδιάς και 25 σκυλιά απέναντί σου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Επίσης, το γεγονός ότι σήκωσε τα χέρια και φάνηκε πιο μεγαλόσωμος απ΄ότι είναι ίσως του έδωσε λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να έρθουν οι τσομπαναραίοι.

Ετσι. Καλά τα λέει ο lioulios αλλά δεν ισχύει το κάθομαι ακίνητος σε όλες τις περιπτώσεις. Ο ποδηλάτης σωστά έπραξε για εμένα αφού ήταν πολύ πιθανό να έτρωγε την πρώτη απο πίσω και μετά κλάφτα...
Ξέρετε όμως υπάρχει και ένα άλλο θέμα πιο σημαντικό. Δεν είναι όλοι οι ποδηλάτες ακμαίοι και έμπειροι σαν τον συγκεκριμένο. Ποδηλάτες είναι και οι γυναίκες αλλά και τα παιδιά.
Αν ο τύπος είχε μαζί και το παιδί του τι θα γινόταν;;;
Ξαναλέω πως όσο υπάρχουν ανεγκέφαλοι που μαθαίνουν στα σκυλιά πως η ιδιοκτησία τους είναι ο δρόμος και ωστόσο μένουν στο απυρόβλητο, το πρόβλημα θα παραμείνει τεράστιο.
Το προστατευόμαστε μόνοι μας λόγω της ανικανότητας του κράτους να μας προστατεύσει αφενός έχει όρια που ξεπεράστηκαν, αφετέρου είναι και υποκριτικό.

H.A.Balafoutre
16/10/2012, 08:48
Τρομερά επικίνδυνο....πάρα πολλοί κυνόδοντες μαζεμένοι για να μείνεις ήρεμος…αλλά η ψυχραιμία είναι το παν. Θα συμφωνήσω με τα παιδιά από πάνω για τις σωστές και τις λάθος συμπεριφορές…αλλά εκεί ακριβώς δεν πρέπει να δείξεις φόβο…

spyrakos35
16/10/2012, 08:53
Τρομερά επικίνδυνο....πάρα πολλοί κυνόδοντες μαζεμένοι για να μείνεις ήρεμος…αλλά η ψυχραιμία είναι το παν. Θα συμφωνήσω με τα παιδιά από πάνω για τις σωστές και τις λάθος συμπεριφορές…αλλά εκεί ακριβώς δεν πρέπει να δείξεις φόβο…

ναι, εγώ θα το παλέψω να είμαι ψύχραιμος....

δεν ξέρω μήπως όμως η μυρωδιά της σκατίλας εκνευρίσει τα σκυλιά.......:bawl:

MG-KTiNoS
16/10/2012, 10:46
Εγώ είμαι με τους σκύλους....

Lioulios
16/10/2012, 12:45
Παιδες... Ο τυπος σηκωνοντας το ποδηλατο και φωναζωντας εξαγριωσε περισσοτερο τους σκυλους και αυτο δεν σηκωνει αμφιβολια. Αν καθοταν ηρεμος δεν θα γινοταν αυτο που εγινε.
Το πιο πιθανο σεναριο ειναι τα Α αρσενικα να πηγαιναν και να σταματαγαν ,πραγμα που εγινε σην αρχη και τα υπολοιπα να πηγαιναν κουνωντας και την ουρα...
Οσκυλος που ερχεται για να ορμησει δεν φοβαται ,δε σταματαει...ορμαει.Αυτοι οι σκυλοι επραξαν ετσι απο φοβο και νιωθωντας απειλη .
Σε καμια περιπτωση μη δειξετε σε σκυλο οτι τον φοβαστε και προς θεου ΠΟΤΕ χειρονομειες και φωνες.Αν σας τυχει κατι αναλογο θελει ψυχραιμια.
...Αυτα συμναινουν στις περισσοτερες των περιπτωσεων... για να τα ξερετε εσεις οι ποδηλατες.

Corvo
16/10/2012, 15:19
Παιδες... Ο τυπος σηκωνοντας το ποδηλατο και φωναζωντας εξαγριωσε περισσοτερο τους σκυλους και αυτο δεν σηκωνει αμφιβολια. Αν καθοταν ηρεμος δεν θα γινοταν αυτο που εγινε.
Το πιο πιθανο σεναριο ειναι τα Α αρσενικα να πηγαιναν και να σταματαγαν ,πραγμα που εγινε σην αρχη και τα υπολοιπα να πηγαιναν κουνωντας και την ουρα...
Οσκυλος που ερχεται για να ορμησει δεν φοβαται ,δε σταματαει...ορμαει.Αυτοι οι σκυλοι επραξαν ετσι απο φοβο και νιωθωντας απειλη .
Σε καμια περιπτωση μη δειξετε σε σκυλο οτι τον φοβαστε και προς θεου ΠΟΤΕ χειρονομειες και φωνες.Αν σας τυχει κατι αναλογο θελει ψυχραιμια.
...Αυτα συμναινουν στις περισσοτερες των περιπτωσεων... για να τα ξερετε εσεις οι ποδηλατες.

ρε εσυ δεν ηταν 1,2,3 να μεινεις ακινητος και να πας πλαγια, ηταν σε ενα τελειως ανοιχτο χωρο και δεν μπορουσε να παει πουθενα γιατι ειχε περικυκλωθει απο τσοπανοσκυλα.
αν δεν εκανε τιποτα το πιο πιθανο ηταν να ειχε γινει βραδινο κατα την αποψη μου, δλδ αν δεν σηκωνε τα χερια, και δεν φωναζε θα του γλυφαν τα ποδια;

spyrakos35
16/10/2012, 15:28
ρε εσυ δεν ηταν 1,2,3 να μεινεις ακινητος και να πας πλαγια, ηταν σε ενα τελειως ανοιχτο χωρο και δεν μπορουσε να παει πουθενα γιατι ειχε περικυκλωθει απο τσοπανοσκυλα.
αν δεν εκανε τιποτα το πιο πιθανο ηταν να ειχε γινει βραδινο κατα την αποψη μου, δλδ αν δεν σηκωνε τα χερια, και δεν φωναζε θα του γλυφαν τα ποδια;

ίσως και χαρούλες.....

MG-KTiNoS
16/10/2012, 15:32
ίσως και χαρούλες.....

... μετά το φαί !

:lol:

Lioulios
16/10/2012, 15:53
Χαχα Εσεις επιμενετε... Συμβουλες εδωσα γιατι εχουμε και ποδηλατες εδω μεσα...

Για την περιπτωση στο βιντεο ειπα πως επραξε λαθος και αν ποτε ερθετε στη θεση του να μην κανατε κατι αναλογο...Μπορει να μην εχετε την ιδια τυχη .Αν δεν εκανε τοποτα ξαναλεω δεν θα γινοτανε αυτο που εγινε .

Tedvj23
16/10/2012, 16:10
ναι, εγώ θα το παλέψω να είμαι ψύχραιμος....

δεν ξέρω μήπως όμως η μυρωδιά της σκατίλας εκνευρίσει τα σκυλιά.......:bawl:

Εισαι φοβερος ρε φιλε..Χεστηκα στο γελιο...οχι ρε φιλε τι ειπες!!!!!!!!!:beer::bawl::a012:

Corvo
16/10/2012, 16:26
Χαχα Εσεις επιμενετε... Συμβουλες εδωσα γιατι εχουμε και ποδηλατες εδω μεσα...

Για την περιπτωση στο βιντεο ειπα πως επραξε λαθος και αν ποτε ερθετε στη θεση του να μην κανατε κατι αναλογο...Μπορει να μην εχετε την ιδια τυχη .Αν δεν εκανε τοποτα ξαναλεω δεν θα γινοτανε αυτο που εγινε .

εσυ επιμενεις οχι εμεις :p
ρε εσυ επειδη βρεθηκα αρκετες φορες στα βουνα μας εδω(κεντρικη Ελλαδα καποια τα ξερουν τα σκυλακια εδω, απλα τα μπερδευουν με τις αρκουδες :p) αντιμετωπος με παρομοια ενω δεν εκανα τιποτα(οπως αυτος που λες) απλα πηγαινα στο δρομο και αυτα απλα με περικυκλωσαν...τι επρεπε να κανω;
να κατσω ηρεμος παντως δεν παιζει αν τα βλεπεις γυρω σου και να γρυλιζουν,και ο ιδιος ο dog whisperer να εισαι δεν καθεσαι

el_hymador
16/10/2012, 20:34
Ρε δεν μιλάμε για αστικούς κοπρίτες εδώ, μιλάμε για τσοπανόσκυλα. Άλλη φάση. Το να μην κάνεις τίποτα, να παραμείνεις ψύχραιμος και να φύγεις αργά - αργά, παίζει σαν σενάριο αν στη πέσουν 1-2-3 σκυλιά πόλης που τα ελέγχεις στο οπτικό σου πεδίο. Αν στην πέσουν 25 τσοπανόσκυλα, τσοπανοειδή και τσοπανοαναθρεμένα με τάσεις περικύκλωσης, κάνεις ακριβώς ότι έκανε και αυτός ο τύπος. Μιλάμε για πολυπληθή αγέλη όπου όλο και κανα σκασμένο με ασταθή χαρακτήρα θα το τολμήσει να σε αρπάξει δοκιμαστικά στον κ*λο και τότε θα δωθεί το έναυσμα να στην πέσουν όλα μαζί από μπροστα και από πίσω. Οπότε καλά έκανε και φώναζε και έβαλε το ποδήλατο σαν προπέτασμα και το κούναγε πέρα - δώθε, να τους τραβάει την προσοχή και να μην τα αφήνει να κάνουν τις τακτικές τους. Αν παρέμενε ψύχραιμος (ναι καλά...) τότε μια χαρά θα τον κυκλώνανε με την ησυχία τους. Έφυγε ένα σφαίρα στην αρχή πίσω του, αν πήγαιναν και άλλα και μοιραζόντουσαν θα είχε πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθότι δεν θα μπορούσε να τα ελέγξει όλα και αυτά στην πλάτη του θα του κάνανε τη ζημιά. Ευτυχώς που εμφανίστηκαν οι ιδιοκτήτες.

Ξαναλέω, άλλο αστικός κοπρίτης, άλλο τσοπάνης, τεράστια διαφορά.

benny
16/10/2012, 21:19
μιλαμε πιθανοτατα για δημοσιο δρομο που καποιοι συμπεριφερονται σα να ναι τσιφλικι τους.
το οτι το ιδιο κανουν στα μεσογεια, στα χωρια και στο αζερμπαιτζαν δεν ειναι δικαιολογια.
αν ο τυπος την εβγαλε καθαρη επειδη ηταν γνωστης ή απλα τυχερος επίσης δεν μου λεει τιποτα.
δηλαδη τι συζηταμε.
οτι πρεπει να εχει κανεις μεταπτυχιακο στην ψυχολογια και τις κλινικες δομες των σκυλων για να παει
βολτα σε χωματοδρομο με το ποδηλατο και το παιδι του.

κ ουτε μια ρημαδοσυγνωμη. τσοπαναραιοι και στην κοινωνικη τους ευγενεια.

AUFGEBRACHT
16/10/2012, 21:31
Ρε δεν μιλάμε για αστικούς κοπρίτες εδώ, μιλάμε για τσοπανόσκυλα. Άλλη φάση. Το να μην κάνεις τίποτα, να παραμείνεις ψύχραιμος και να φύγεις αργά - αργά, παίζει σαν σενάριο αν στη πέσουν 1-2-3 σκυλιά πόλης που τα ελέγχεις στο οπτικό σου πεδίο. Ξαναλέω, άλλο αστικός κοπρίτης, άλλο τσοπάνης, τεράστια διαφορά.

...Ενίοτε αλλά όχι και πάντα. Πέρνα καμιά βόλτα από την πόλη της Κορίνθου στο κέντρο που οι αγέλες είναι 7-8 σκυλιά και έχουν καταλάβει το κέντρο της πόλης. Τις προάλλες όρμηξαν σε ένα καρότσι όλα μαζί και επιτέθηκαν στο βρέφος που ήταν μέσα, τα έχω δει με τα μάτια μου να την πέφτουν σε μεμονωμένο περαστικό που γλύτωσε τελευταία στιγμή. Από τη στιγμή που φτιάχνουν αγέλες είναι ζόρικα τα πράγματα. Όταν έγινε μια μικρή επιχείρηση σκούπα οι φιλόζωοι οικολόγοι εξανέστησαν γιατί καταπατώνται τα δικαιώματα των ζώων...

el_hymador
16/10/2012, 21:44
...Ενίοτε αλλά όχι και πάντα. Πέρνα καμιά βόλτα από την πόλη της Κορίνθου στο κέντρο που οι αγέλες είναι 7-8 σκυλιά και έχουν καταλάβει το κέντρο της πόλης. Τις προάλλες όρμηξαν σε ένα καρότσι όλα μαζί και επιτέθηκαν στο βρέφος που ήταν μέσα, τα έχω δει με τα μάτια μου να την πέφτουν σε μεμονωμένο περαστικό που γλύτωσε τελευταία στιγμή. Από τη στιγμή που φτιάχνουν αγέλες είναι ζόρικα τα πράγματα. Όταν έγινε μια μικρή επιχείρηση σκούπα οι φιλόζωοι οικολόγοι εξανέστησαν γιατί καταπατώνται τα δικαιώματα των ζώων...

Όσο να πεις όλο και κάποια βόλτα έχω πάει προς Κόρινθο... :D

Τώρα για τις "σκούπες" των δήμων... δυστυχώς δεν τα πάνε για επανένταξη, ούτε τα χαρίζουν σε φιλόζωες οικογένειες. Η "σκούπα" έχει έννοια μόνο αν τα στειρώνουν και τα ξαναμολάνε, ώστε να ελεγχθεί ο αριθμός τους. Αν είναι να κάνουν εκκαθαρίσεις για να εξωραϊστεί η πόλη από τα αδέσποτα γάματα...

Lioulios
17/10/2012, 00:54
...
Ξαναλέω, άλλο αστικός κοπρίτης, άλλο τσοπάνης, τεράστια διαφορά.
Τωρα που το ξανασκεφτομαι και το ξαναειδα ... u have a point , αλλα όπς τα λέει και ο μπενυ ...Να μην μπορει κανεις να παει
βολτα σε χωματοδρομο με το ποδηλατο και το παιδι του....

chriscrypton
17/10/2012, 01:07
..ή μπορεις αφοβα να φορας αυτην την στολη για ποδηλασια 271737

ΦΟΥΛ ΠΡΟΤΕΞΙΟΝ απο πασης φυσεως κινδυνο

Corvo
17/10/2012, 08:20
Τωρα που το ξανασκεφτομαι και το ξαναειδα ... u have a point , αλλα όπς τα λέει και ο μπενυ ...Να μην μπορει κανεις να παει
βολτα σε χωματοδρομο με το ποδηλατο και το παιδι του....

σταχτη στα ματια μας ριχνει, μην το πιστευεται, το λεει ετσι γιατι τον πριξαμε :lol: