View Full Version : ΜΟΤΟ ΒΥΝΙΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ.ΟΚ..ΓΕΛΑΣΑ ΠΟΛΥ...
karv1982
26/10/2012, 22:27
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΕΣ..ΑΚΟΥΓΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΥΝΙΟ,ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ..ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ..ΝΑ ΠΩ Κ ΓΩ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Κ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΩ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ ΕΚΕΙ..ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΤΟ ΜΟΥ,ΜΙΑ ΜΠΟΥΣΑ ΤΟΥ 2007..Κ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΚΕΙ Κ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ...ΠΗΓΑ ΛΟΙΠΟΝ Κ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΕΝΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΤΗΝ ΜΟΤΟ Κ ΑΦΟΥ ΕΙΔΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΑΤΗ Κ ΑΡΙΣΤΗ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΜΙΣΙ ΕΡΧΟΜΑΙ..Κ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Κ ΜΟΥ ΛΕΕΙ:ΦΙΛΕ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 3500Ε...!ΧΑΧΑΧΑ...!Ε Κ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ Κ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΓΕΛΙΑ!3500Ε;;;;;;ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΤΕ ΣΕ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΟΥΝ.ΚΑΝΟΝΙΚΑ...ΑΥΤΑ..ΦΥΣΙΚΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΗΣΑ...ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ..
Και να μην πούμε για τις τιμές που πουλάνε ε;
devil's animal
26/10/2012, 23:04
επρεπε να του πεις:
"ρε φιλε τι μου λες?? εδω σας κλεβω... πες μου μια τιμη που να συμφερει και εσας...ειναι κριμα, μαγαζι εχετε, καπως πρεπει να ζησετε"...
θα εφευγες και θα το σκεφτοταν ακομα...
:p
Lioulios
27/10/2012, 00:01
Δεν ξέρω κανέναν που να έχει μαγαζί και θα έπαιρνε μπούσα <08 περισσότερα ....Ετσι πανε αυτα ...
επρεπε να του πεις:
"ρε φιλε τι μου λες?? εδω σας κλεβω... πες μου μια τιμη που να συμφερει και εσας...ειναι κριμα, μαγαζι εχετε, καπως πρεπει να ζησετε"...
:p
ειλικρινα τωρα... ολος ο κοσμος ξερει οτι και πριν 5 χρονια , για να "κανεις" εναν εμπορο να αγορασει μεταχειρισμενο , επρεπε να το σκοτωσεις οσο δε παει, ΤΩΡΑ σε αυτες τις συνθηκες τι ακριβως περιμενατε?
στο κατω , κατω φιλε karv δε σου χτυπησε τη πορτα κανενας Βυνιος, εσυ πηγες να ρωτησεις ....
karv1982
27/10/2012, 00:22
ειλικρινα τωρα... ολος ο κοσμος ξερει οτι και πριν 5 χρονια , για να "κανεις" εναν εμπορο να αγορασει μεταχειρισμενο , επρεπε να το σκοτωσεις οσο δε παει, ΤΩΡΑ σε αυτες τις συνθηκες τι ακριβως περιμενατε?
στο κατω , κατω φιλε karv δε σου χτυπησε τη πορτα κανενας Βυνιος, εσυ πηγες να ρωτησεις ....
Κ τι παει να πει το οτι πηγα εγω;μπα οχι ρε φιλαρακι δεν υπαρχει αυτο που λες...την ξερεις καθολου την αγορα;ετσι ειναι αυτα..πας ρωτας..γινεται γενικως αλησβερισι φιλε μου...το θεμα ειναι οτι αυτος σου λεει θα εχει αναγκη,κατσε να τον φαω,να βαλω ενα καλο εργαλειο προς πωληση...κ φυσικα θα την εδινε απο 5500 κ πανω στανταρ...δηλαδη θα εβγαζε 2000ε και κατι απο το μπουσα μου...μπααααααα ακυρο....εδω μου την ζητανε 4500ε κ το σκεφτομαι..πλακα κανουμε;
karv1982
27/10/2012, 00:29
Υπαρχουν παρα πολλοι τετοιοι επιστημονες-σφαχτες..πριν το μπουσα ειχα ενα χορνετ του 07 κ ειχα παει σε εναν στην αλιμου κοντα που ειχε ενα μπουσα για να το παρω με ανταλαγη..εκτος του οτι ηταν μπουρδελο κ εκανε μπαμ..ξερετε ποσο μου το επαιρνε το χορνετ;;;;2500Ε!ΕΛΕΟΣ!Ε ΕΓΩ ΠΟΥΛΗΣΑ ΤΟ ΧΟΡΝΕΤ 3700Ε..Κ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ..Κ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΑΡΑΧΝΕΣ..ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ..ΕΙΠΑ Κ ΕΓΩ ΤΟ ΣΤΟΡΥ ΜΟΥ..ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ...Κ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ-ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ..
karv1982
27/10/2012, 00:31
Και να μην πούμε για τις τιμές που πουλάνε ε;
Τι εννοεις φιλε;οτι πουλανε σε καλες τιμες;
karv1982
27/10/2012, 00:32
επρεπε να του πεις:
:pΧΑΧΑΧΑ!
AUFGEBRACHT
27/10/2012, 00:43
Δηλαδή για να καταλάβω καλά, είχες ακούσει διάφορα για τον εν λόγω έμπορο αλλά παρ' όλα αυτά πήγες με σκοπό να συναλλαγείς μαζί του...στον άλλο έμπορο που λες ότι πήγες, λες ότι η μηχανή που σ' ενδιέφερε ήταν μπουρδέλο κι έκανε μπάμ αλλά εσύ τον ρώτησες πόσο παίρνει τη δικιά σου...Χμμμμμ
Lioulios
27/10/2012, 00:44
κarv ... Τα δεδομένα είναι ότι η αγορά έχει κολήσει .
Το μπούσα σου δε πα να χει ένα σκασμό έξτρα ... ΕΪναι 07 και αυτό είναι μείον ...Όλοι που θέλουν μπο΄θσα θέλουν 08 +
Με δεδομένο την τιμή της βενζύνης και της αφραγγίας του κόσμου ένα μηχανάκι σαν το δικό σου δεν πουλιέται ....Πρέπει να βρεις τον τρελό που ξέρει τί θέλει για να το πάρει .
Με αυτή τη λογική οι μαντράδες τόσα δίνουν ... Αν σου δίνουν κάπου 4.5 και θες να το δόσεις πιστεύω πως τέτοια τιμη δεν θα ξαναβρεις ,οπότε δόστο 4.5 .
Απο την άλλη αν είχες για πούλημα σκουτεράκι που είναι τα 1α σε πωλήσεις αυτήν τη στιγμή μπορεί και να έβγαζες κιόλας ....Ονόμος της αγοράς .
Όσο για τα σφαξίματα έχεις δίκιο ,αλλά είπαμε ....Η αγορά !!!
Κ τι παει να πει το οτι πηγα εγω;μπα οχι ρε φιλαρακι δεν υπαρχει αυτο που λες...την ξερεις καθολου την αγορα;ετσι ειναι αυτα..πας ρωτας..γινεται γενικως αλησβερισι φιλε μου...
αλησβερισι ε? εσυ που την ξερεις την αγορα , ποια εποχη ητανε που μπορουσες να παρεις απο εμπορο , τιμη στο υψος της "πιατσας" (π.χ. car.gr) ?
για πες μας ρε φιλε για να καταλαβουμε... λες και τους τελειωσαν τα μεταχειρισμενα και περιμενουν με γουρλωμεν ματια ποτε θα περασει την πορτα καποιος με "καλο" μηχανακι
το θεμα ειναι οτι αυτος σου λεει θα εχει αναγκη,κατσε να τον φαω,να βαλω ενα καλο εργαλειο προς πωληση...κ φυσικα θα την εδινε απο 5500 κ πανω στανταρ...
αν σκεφτηκε οτι εχεις αναγκη, μαλλον το σκεφτηκε επειδη πηγες να πουλησεις μηχανακι 1300 κυβικα που σε βενζινες και λαστιχα τρωει τα κερατα του, πλησιαζουν τα τελη κυκλοφοριας,κρυωσε ο καιρος , εχει αλλαξει και 2-3 γεννιες απο το ετος παραγωγης...αλλα οπως λες εσυ , θα το εδινε 5500 στα σιγουρα ,αφου τα Busa του 04 & του '05 φευγουν σα ζεστο ψωμι ...
karv1982
27/10/2012, 01:16
Δηλαδή για να καταλάβω καλά, είχες ακούσει διάφορα για τον εν λόγω έμπορο αλλά παρ' όλα αυτά πήγες με σκοπό να συναλλαγείς μαζί του...στον άλλο έμπορο που λες ότι πήγες, λες ότι η μηχανή που σ' ενδιέφερε ήταν μπουρδέλο κι έκανε μπάμ αλλά εσύ τον ρώτησες πόσο παίρνει τη δικιά σου...Χμμμμμ
Οκ φιλε..τα λες ωραια..κ εχεις κ δικιο...χμμμμ...
astroman76
27/10/2012, 01:41
Αυτα τα μηχανακια τελος στην Ελλαδα... γηρναμε σε εποχες 90ς... λιγοι και τολμηροι...
Ξερω κοσμο που κανουν τραμπα βουσα με σκουτερ και δεν εχει και διαφορα....
nikonian
27/10/2012, 07:42
Αυτή τη στιγμή η αγορά είναι ΤΡΕΛΗ.
Εγώ πήγα πριν από 2 μήνες και μου πήραν το Kymco στην ίδια τιμή που ζητούσα στην αγγελία μου εδώ μέσα.
Μου έδωσαν δε το νέο μου μηχανάκι σε τιμή από τις καλλίτερες μέσα στο car.gr
Πρέπει να ψάξεις πολύ όμως, γιατί υπήρξε και μαγαζί που μου έδινε 40% λιγότερα για το Kymco
christof40
27/10/2012, 10:17
η αγορα μοτο ειναι περιεργη τωρα.μετρητα δεν υπαρχουν και οι τιμες εχουν τρελες διαφορες.
χαρακτηρηστικο ειναι οτι τωρα βρισκεις καλυτερες τιμες στους εμπορους παρα στους ιδιωτες.
τους τελευταιους 2 μηνες ψαχνω μοτο on-off να αγορασω και στους 6 απο τους 10 ιδιωτες που εχω παει να δω,εχουν καταβασει τα χλμ.
οι κοντερατζηδες πρεπει να δουλευουν καλα αυτες της εποχες.
βεβαια και καποιοι εμποροι το κανουν αυτο.
οι περισσοτεροι ιδιωτες δεν πουλανε της μοτο τους γιατι δεν θα πιασουν τα λεφτα που θελουν.
αν παρακολουθητε τακτικα το car.gr θα δειτε οτι οι περισσοτερες μοτο παραμενουν απουλητες μηνες και μονο καποιοι που της σκοτωνουν,πωλουνται.
η αγορα και η ζωη μας εχει αλλαξει ανεπιστρεπη.η το καταλαβαινεις και πουλας την μηχανη σου σε σημερινες τιμες η δεν την πουλας.
devil's animal
27/10/2012, 11:23
παιδια ωραια και δεκτα ολα αυτα που λετε περι πεσμενης αγορας, και απουλητων παλιων και ασυμφορων μοτο...
οταν πας, λοιπον,να πουλησεις σ'εναν εμπορο ειναι δεδομενο οτι θα σου δωσει τιμη χαμηλοτερη απο την μικροτερη που υπαρχει στο car.gr για το μοντελο σου γιατι ειναι απλο...θελει και αυτος να βγαλει απο την πωληση της καθ'οτι μαγαζι και πρεπει να εχει ενα κερδος μπλα...μπλα...μπλα...
ΑΛΛΑ...
ειπαμε να βγαλουν ενα καποιο κερδος...οχι το κερδος που θα εβγαζαν πριν 2-3 χρονια απο την αντιστοιχη αγοραπωλησια...
ο ιδιωτης θα επιλεξει πιο ευκολα να την παρει απο καταστημα διοτι εχει μια εγγυηση 6 μηνων, εχει και ενα μερος να απευθυνθει αν γινει μ@λακια με το μηχανακι... οποτε θεωρει οτι δινει καποια λεφτα παραπανω απο την τιμη της αγορας που εχει διαμορφωθει απο ιδιωτες γι'αυτους τους λογους...
το να πηγαινεις ομως σε καποιον εμπορο και γνωστη της αγορας και να σου αγοραζει λες και τα χρηματα που θα παρεις θα τα χρησιμοποιησεις για να σιτισεις την οικογενεια σου, ειναι σκανδαλο...
ρε φιλε ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΩ...και δεν ειμαστε στην κατοχη...
ενα μηχανακι παω να πουλησω γιατι δεν με βγαζουν τα οικονομικα μου ή απλα θελω να παρω κατι αλλο...
ενταξει καποιοι μπορει να πουλανε γιατι τους παιρνει η τραπεζα το σπιτι, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο πολλοι και οπως και να εχει ειναι λαθος να σε βλεπει ετσι..
απλα οι εμποροι, επειδη εχει πεσει η δουλεια, κοιτανε να βρουνε τον ΕΝΑΝ για να τους θρεψει τον υπολοιπο μηνα...αν τον βρουνε ειναι μια χαρα...αλλα ειναι λαθος αντιμετωπιση προς αυτον που μπαινει στο μαγαζι του και τον προσβαλει κατα τροπο τινα...
πλεον τα περισσοτερα αντιεμπορικα μοντελα γινονται ανταλλακτικα...απο τους εμπορους...
επειδη ξερει οτι δεν προκειται να φυγει ολοκληρο ποτε, το σπαει κομματια και το πουλαει 2 φορες πανω απο την αξια του...απλα περιμενει...(ολοι θα χρειαστουν καποια στιγμη ανταλλακτικο στην μιση τιμη της αντιπροσωπειας...και δουλευει πολυ το car.gr)
ο ιδιωτης τις περισσοτερες φορες δεν εχει την πολυτελεια του χρονου για να πουλησει τα ανταλλακτικ και αναγκαζεται να το σκοτωσει...
wild west γιναμε...
:rolleyes:
AristidisZ
27/10/2012, 11:37
devil δε συμφωνω μαζι σου. Εδωσα προσφατα το αυτοκίνητό μου σε μάντρα, σε τιμή που ζήταγα από ιδιώτη. Το χα 9 χιλιάρικα συζητήσιμα και δεν έπαιρνε κανείς τηλέφωνο, η μάντρα μου το πήρε μετρητά 8, όσα θα το δινα και σε ιδιώτη. Κάποια οχήματα είναι πολύ δύσκολο να πωληθούν, δες πόσο πωλούνται τα suzuki alto, και πόσο π.χ. τα vitara. Η busa είναι ένα ιδιαίτερα εξεζητημένο μηχανάκι, που απευθύνεται σε πολύ μικρό κοινό, αν πας σε έμπορο να τη δώσεις (χωρίς να κάνεις ανταλλαγή, εκεί η τιμή που θα πάρεις θα είναι σίγουρα υψηλότερη), και ζητήσεις κασέρι, εμένα νορμάλ μου φαίνονται τα 3500...
Μην κάνετε σαν μωρές παρθένες...ΑΝΕΚΑΘΕΝ όποιος πήγαινε σε έμπορο να "σκοτώσει" την μηχανή του (και εννοώ απλά να την δώσει για να πάρει ζεστό χρήμα) κατά 99% άκουγε μια τιμή που του πέφτανε τα μαλλιά... Πόσο μάλλον την σημερινή εποχή
Και στο κάτω-κάτω της γραφής, όποιος κατηγορεί τους κακούς εμπόρους που "θέλουν να αγοράσουν στην ξεφτίλα το μηχανάκι του" δεν έχει παρά να ανοίξει ένα κατάστημα εμπορίας μοτο και μετά να αρχίζει να αγοράζει τα μηχανάκια των κολλητών του σε τιμές πιάτσας...
Αυτο παντως περι "λογικου"κερδους του εμπορου ειναι σχετικο.Εχω παει σε εμπορο και ρωταω τιμη για ενα μηχανακι καινουργιο.Η απαντηση που πηρα ηταν οτι
δεν αξιζει να ασχοληθει με το συγκεκριμενο γιατι το κερδος του απο αυτο ειναι "μολις" 200 ευρω και για τετοιο ποσο δεν θα κανει την χαρη στον εισαγωγεα
να ασχοληθει με το προοιον αυτου!!!!!!!!
Αυτο που ξερω ειναι οτι για να βγαλω εγω 200 ευρω πρεπει να μου γινει ο κολος φινιστρινι.
Και εγω εμπορος ειμαι.....
DimChios
27/10/2012, 12:28
Αυτο παντως περι "λογικου"κερδους του εμπορου ειναι σχετικο.Εχω παει σε εμπορο και ρωταω τιμη για ενα μηχανακι καινουργιο.Η απαντηση που πηρα ηταν οτι
δεν αξιζει να ασχοληθει με το συγκεκριμενο γιατι το κερδος του απο αυτο ειναι "μολις" 200 ευρω και για τετοιο ποσο δεν θα κανει την χαρη στον εισαγωγεα
Αυτο που ξερω ειναι οτι για να βγαλω εγω 200 ευρω πρεπει να μου γινει ο κολος φινιστρινι.
Φιλικα, δε ξερω τι εμπορευεσαι, κι εγω μαγαζι εχω και για να βγαλω 200 ευρω (επίσης) τα μαζευω 10-10 λεπτα του ευρω (και πιο κατω πολλες φορες) ΑΛΛΑ πουλαω ποσοτητες...ή τελωσπαντων, εκει αποσκοπω!
Για να σου δωσω να καταλαβεις, εχω φωτοτυπειο, εκτυπωσεις κλπ.
Στις επαγγελματικες καρτες π.χ που εχουν 30-50-60 ευρω η χιλιαδα, δεν πουλαω ΚΑΘΕ μερα καρτες!
Ετσι κι αυτος (χωρις να υποστηριζω κανεναν εμπορο ή ο,τι αλλο) δεν πουλαει 5-6 μοτο καθε μερα! Και ασφαλως εχει ενοικια, δεκο, υπαλληλους μπλα μπλα μπλα...
Το να "φωρτωθει" ενα μηχανακι που αυτη βεβαιως ειναι η δουλεια του, να του πιανει χωρο, να του τρωει χρονο, να... να ... να... και να πουλησει 5 το μηνα γιατι ο εισαγωγεας ΠΙΘΑΝΑ να μλκιζεται αυτος και οχι ο εμπορος... ε, νομιζω δεν εχει και πολυ αδικο!
Εν ολιγοις και το εχω ξαναπει, οποιος ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεει! ;)
Επισης, ο καθεις εχει τον τροπο του, ξερει και υπολογιζει τα εξοδα του, ξερει (ή θα πρέπει να ξέρει) το προιον που πουλαει, κοστολογει τον κοπο του κλπ κλπ και ο καταναλωτης ΕΠΙΛΕΓΕΙ!
...κι εγω σε μερικα πραγματα θελω να (ξανα)αναπροσαρμοστώ αλλα μαλακιζεται ο προμηθευτης μου! Ε, καπως πρεπει να πληρωθω κι εγω-εσυ-ο άλλος...
Και για να ειμαι εντελως on topic θεωρω το δημιουργο του θρεντ ΕΝΤΕΛΩΣ φαουλ που κατονοματιζει ετσι φορα παρτιδα τον συγκεκριμενο ή όποιον άλλο επειδη εκεινος γελασε!
Στη θεση του θα το εθετα γενικοτερα αλλιως το θεμα γιατι... ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΛΑΘΟΣ!
:wave2:
Drake Ramore
27/10/2012, 12:40
Αδερφέ, έμπορος με έμπορο έχει διαφορά. Όταν κάποιος πουλάει ένα προϊόν το οποίο αποτελεί απόφαση μελέτης για το νοικοκυριο, καλά λεει οτι δεν θα κάτσει να ασχοληθεί.
Αν εγώ πουλάω τυρόπιτες και τις αγοράζω 0.50 ευρω και τις δίνω 1 ευρω έχω κέρδος 100%
Στις 200 τυρόπιτες την μέρα βγάζω 200 ευρώ και έχω επενδύσει μονο τα μισά.
Αν αυτός αγοράζει το μηχανακι 2800 και το πουλάει 3000 για να βγάλει τα 200 ευρώ σκέψου λίγο:
-Τι επισφάλεια έχει να αγοράσει το μηχανάκι σαν στοκ στο μαγαζί του.
-Πόση ώρα θέλει να πείσει τον πελάτη. Με εναν πελάτη μπορεί να ασχολειται για ώρες ή για μέρες.
-Πόσοι εργαζόμενοι θα κινηθούν και πρέπει να απασχολεί στο κατάστημα για να φυγει το μηχανακι απο κει (το παιδι που θα το δέσει στο συνεργειο μιας και έρχεται σε τευχη, το παιδι που θα πάει στο συγκοινωνιών για την αδεια και πινακίδες, το τρεξιμο που θα πέσει για να γίνει η ταξινόμηση κλπ)
- Πόσα θα του μείνουν στο τέλος, επειδή είναι αλλο να πουλας τυρόπιτα στον περαστικό που θα φύγει και δεν θα πάρει απόδειξη και άλλο να πουλας κάτι που κάνει 3000 ευρω που ο άλλος θα απαιτησει απόδειξη. Επίσης ανεβάζεις τζιρο διακινώντας χρήμα που απλως περνάει απο τα χέρια σου ενώ δεν ειναι δικό σου και φορολογείσαι ανάλογα σε μεγαλύτερη κλίμακα.
-Τι θα χάσει απο εργατοώρες σε περίπτωση που κατι πάει στραβα με την μηχανη, ή ακόμη και απο χρηματα αν δεν το καλυπτει η εγγυηση αλλα αυτος θέλει να ευχαριστήσει τον πελάτη.
Και όλα αυτά για να βγάλει ένα 6-7% στην τιμή του προιόντος που πουλάει (θυμησου, ο τυροπιτάς βγάζει 100%).
Κι εγω στην θέση του το ίδιο θα έκανα. Για 200 ευρώ κέρδος σε τιμη μοτοσυκλέτας δεν αξίζει τον κόπο. Μην βλέπεις τα 200 ευρώ σαν αριθμο, αλλα δες τι αντιπροσωπεύουν σε κέρδος για τον έμπορο, και τι διακινδυνευει.
...κι εγώ έμπορος ειμαι
Υ.Γ Το παρόν νημα πάντως ειναι άκυρο. Καλά απαντησε ο εμπορας για 3500 ευρω. Οποιος θέλει να πουλήσει την μηχανη του στην τιμη που θέλει, την βγαζει αγγελία και περιμένει. Οταν πας σε καταστημα για να στην αγοράσουν να περιμένεις και τα αναλογα. Αυτο γινοταν πάντα, ακομη και προ κρισης, ειδικά όταν πας να πάρεις κασέρι και όχι ανταλλαγη.
DimChios
27/10/2012, 12:46
Αδερφέ, έμπορος με έμπορο έχει διαφορά. Όταν κάποιος πουλάει ένα προϊόν το οποίο αποτελεί απόφαση μελέτης για το νοικοκυριο, καλά λεει οτι δεν θα κάτσει να ασχοληθεί.
Αν εγώ πουλάω τυρόπιτες και τις αγοράζω 0.50 ευρω και τις δίνω 1 ευρω έχω κέρδος 100%
Στις 200 τυρόπιτες την μέρα βγάζω 200 ευρώ και έχω επενδύσει μονο τα μισά.
Αν αυτός αγοράζει το μηχανακι 2800 και το πουλάει 3000 για να βγάλει τα 200 ευρώ σκέψου λίγο:
-Τι επισφάλεια έχει να αγοράσει το μηχανάκι σαν στοκ στο μαγαζί του.
-Πόση ώρα θέλει να πείσει τον πελάτη. Με εναν πελάτη μπορεί να ασχολειται για ώρες ή για μέρες.
-Πόσοι εργαζόμενοι θα κινηθούν και πρέπει να απασχολεί στο κατάστημα για να φυγει το μηχανακι απο κει (το παιδι που θα το δέσει στο συνεργειο μιας και έρχεται σε τευχη, το παιδι που θα πάει στο συγκοινωνιών για την αδεια και πινακίδες, το τρεξιμο που θα πέσει για να γίνει η ταξινόμηση κλπ)
- Πόσα θα του μείνουν στο τέλος, επειδή είναι αλλο να πουλας τυρόπιτα στον περαστικό που θα φύγει και δεν θα πάρει απόδειξη και άλλο να πουλας κάτι που κάνει 3000 ευρω που ο άλλος θα απαιτησει απόδειξη. Επίσης ανεβάζεις τζιρο διακινώντας χρήμα που απλως περνάει απο τα χέρια σου ενώ δεν ειναι δικό σου και φορολογείσαι ανάλογα σε μεγαλύτερη κλίμακα.
-Τι θα χάσει απο εργατοώρες σε περίπτωση που κατι πάει στραβα με την μηχανη, ή ακόμη και απο χρηματα αν δεν το καλυπτει η εγγυηση αλλα αυτος θέλει να ευχαριστήσει τον πελάτη.
Και όλα αυτά για να βγάλει ένα 6-7% στην τιμή του προιόντος που πουλάει (θυμησου, ο τυροπιτάς βγάζει 100%).
Κι εγω στην θέση του το ίδιο θα έκανα. Για 200 ευρώ κέρδος σε τιμη μοτοσυκλέτας δεν αξίζει τον κόπο. Μην βλέπεις τα 200 ευρώ σαν αριθμο, αλλα δες τι αντιπροσωπεύουν σε κέρδος για τον έμπορο, και τι διακινδυνευει.
...κι εγώ έμπορος ειμαι
Υ.Γ Το παρόν νημα πάντως ειναι άκυρο. Καλά απαντησε ο εμπορας για 3500 ευρω. Οποιος θέλει να πουλήσει την μηχανη του στην τιμη που θέλει, την βγαζει αγγελία και περιμένει. Οταν πας σε καταστημα για να στην αγοράσουν να περιμένεις και τα αναλογα. Αυτο γινοταν πάντα, ακομη και προ κρισης, ειδικά όταν πας να πάρεις κασέρι και όχι ανταλλαγη.
:a10: τον ιδιο τροπο σκεψης εχουμε! :beer:
Drake Ramore
27/10/2012, 12:50
:a10: τον ιδιο τροπο σκεψης εχουμε! :beer:
Απλή, κοινή λογική, φίλε...:beer:
DimChios
27/10/2012, 12:57
Απλή, κοινή λογική, φίλε...:beer:
οπως φαινεται ΔΕΝ ειναι "απλη, κοινη λογικη"
;)
Bradipous
27/10/2012, 12:58
το κερδος του απο αυτο ειναι "μολις" 200 ευρω
Μηπως με αυτο εννοει το καθαρο κερδος του;
Συμφωνώ απολύτως με τους παραπάνω.
Πάντα οι έμποροι δίνουν χαμηλότερες τιμές, και ειδικά για μετρητά : πολύ χαμηλότερες τιμές από την αγορά
(εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν βέβαια, αλλά απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα).
Εκτός των παραπάνω, πρέπει να έχει κανείς στο μυαλό του ότι το μηχανάκι στον έμπορο μπορεί να ξεμείνει απούλητο για πολλούς μήνες.
Ειδικά αυτή την εποχή, είναι εντυπωσιακό και "υπέρ" του συγκεκριμένου εμπόρου (άκυρη η όλη φράση λίγο...αλλά θα γίνει αντιληπτό το νόημα ελπίζω) που δέχθηκε να αγοράσει 1300 κυβικά, 5 ετών και μάλιστα και "προηγούμενο" μοντέλο!
Πιο πιθανή απάντηση είχα την "λυπάμαι δε με ενδιαφέρει η μηχανή σου".
Είτε μπορείς και περιμένεις εσύ (ο κάθε εσύ) τους μήνες μέχρι να πουληθεί, είτε φορτώνεις το χρόνο στον έμπορο, με το αντίστοιχο χρηματικό αντάλλαγμα φυσικά.
Και εγώ πήγα τη δική μου σε έμπορο και μάλιστα για ανταλλαγή, όχι για πώληση. Η τιμή που την έπαιρνε ήταν και για μένα "αστεία", πραγματικά.
Δεν τον θεωρώ "κακό" επαγγελματία όμως. "Δεν έχει εμπορικό ενδιαφέρον για μένα σε άλλη τιμή" είπε και είχε δίκιο, είμαι σίγουρος.
Το ίδιο σίγουρος είμαι ότι θα την πούλαγε τουλάχιστον 2200 (αν όχι και παραπάνω) με την ασφάλεια και "εγγύηση" του καταστήματος, αλλά αυτή την ασφάλεια και εγγύηση πρέπει να τη βγάλει και αυτός κάπως.
Απλά, και για μένα δεν έχει "οικονομικό" ενδιαφέρον να τη δώσω λιγότερο από όσο τη δίνω. Σε λιγότερα χρήματα δε θα έχω όφελος και κατά συνέπεια με συμφέρει να την κρατήσω. Δε μου φταίει ο έμπορος που ως τέτοιος φυσικά θέλει κέρδος.
Έχεις κέρδος 50%.... :D
(και ακόμα λιγότερο αν οι τιμές είναι τελικές - που σημαίνει ότι πρέπει να υπολογίσεις και την διαφορά του αποδιδόμενου φπα)
Lioulios
27/10/2012, 13:10
100/100. εχει...
DimChios
27/10/2012, 13:17
(και ακόμα λιγότερο αν οι τιμές είναι τελικές - που σημαίνει ότι πρέπει να υπολογίσεις και την διαφορά του αποδιδόμενου φπα)
επ! Λαθος! :D (στο πρωτο σκελος)
100/100. εχει...
σωστος εκτος αν βαλουμε το 2ο σκελος του THEOD ;)
0,5Χ1,5=0,75€ (αν μιλαμε για 50%)
0,5χ2=1€ (αν μιλαμε για 100%)
Το κέρδος πάντα υπολογίζετε επί της τιμής ΠΩΛΗΣΗΣ..κι αυτό γιατί όταν κάνεις σούμα τα πάγια (ενοίκια, έξοδα κλπ) αυτά υπολογίζονται ποσοστιαία σε σχέση με τον ΤΖΙΡΟ (άρα έχουν να κάνουν με πώληση όχι με αγορά)...
Δηλαδή λες έχω έξοδα πχ 10.000 τον χρόνο άρα πρέπει να κάνω ΤΖΙΡΟ 50.000 με μικτό ποσοστό κέρδους 20% για να μην μπω μέσα...Δεν γνωρίζω επιχείρηση που κάνει σούμα και υπολογισμούς επι των αγορών της...
Άρα όταν πουλάς κάτι 1 € και το έχεις αγοράσει 50 λεπτά κερδίζεις 50% επί του τζίρου σου...Τώρα αν σε αυτές τις τιμές εμπεριέχεται και φπα πρέπει πρώτα να τα αποφορολογήσεις και μετά να κάνεις τους υπολογισμούς σου μιας και το φπα είναι ξεχωριστός λογαριασμός που μετακυλίεται και δεν μένει σε καμία τσέπη (εκτός αν δεν κόβεις απόδειξη :rolleyes:)...
Τέτοια παιδαριώδη λάθη κάνουν πολλοί και μετά αναρωτιούνται "μα γιατί έκλεισα αφού ρε γμτ κέρδιζα 50% " ? :lol:
DimChios
27/10/2012, 13:52
Το κέρδος πάντα υπολογίζετε επί της τιμής ΠΩΛΗΣΗΣ..κι αυτό γιατί όταν κάνεις σούμα τα πάγια (ενοίκια, έξοδα κλπ) πάντα υπολογίζονται ποσοστιαία σε σχέση με τον ΤΖΙΡΟ...
Δηλαδή λες έχω έξοδα πχ 10.000 τον χρόνο άρα με ποσοστό κέρδους 20% μικτό πρέπει να κάνω τζίρο 50.000 για να έρθω ίσα βάρκα -ίσα νερά...Δεν γνωρίζω επιχείρηση που κάνει σούμα επι των αγορών της...
Άρα όταν πουλάς κάτι 1 € και το έχεις αγοράσει 50 λεπτά κερδίζεις 50% επί του τζίρου σου...Τώρα αν σε αυτές τις τιμές εμπεριέχεται και φπα πρέπει πρώτα να τα αποφορολογήσεις και μετά να κάνεις τους υπολογισμούς σου...
Τέτοια παιδαριώδη λάθη κάνουν πολλοί και μετά λένε "μα γιατί έκλεισα αφού κέρδιζα 50% " ? :lol:
AΛΛΟ αυτο!
:lol:
Τωρα το εξηγησες αυτο που ηθελες να πεις, σωστα! ;)
karv1982
27/10/2012, 14:00
Για να βαλω τα πραγματα στην θεση τους...δεν εχω τιποτα με τον εν λογω εμπορο..ουτε γινεται να συμφωνουμε ολοι σε κατι...δεν νομιζω να ειναι κακο που ανεφερα το ονομα του εμπορου...ελεος μην γελιομαστε τωρα..επειδη βλεπω οτι καπιοι ενοχληθηκαν απο το ποστ για δικους τους λογους κ καλα εκαναν...θα πω αυτο κ ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του..εχω αλλαξει μεχρι σημερα 8 ΜΟΤΟ...σε ολες τις περιπτωσεις επαιρνα τα λεφτα που επρεπε κ που ηθελα...κ δεν θα γινω ο κοκορας στην σφαγη κανενος....τωρα που μιλαμε μου δινουν 1000ε παραπανω απο αυτον για την μηχανη...λοιπον καποιοι ας ειχατε τετοιο εργαλειο κ σε αυτη τη κατασταση κ ας την δινατε οσο σας ελεγε....δικο σας προβλημα...
AΛΛΟ αυτο!
:lol:
Tι άλλο μου τσαμπουνάς ρε τραχανοπλαγιά...Εγώ σωστά το είπα από την αρχή...Εσύ γέρασες και δεν νοάς με την πρώτη... :lol::lol:
DimChios
27/10/2012, 14:02
Για να βαλω τα πραγματα στην θεση τους...δεν εχω τιποτα με τον εν λογω εμπορο..ουτε γινεται να συμφωνουμε ολοι σε κατι...δεν νομιζω να ειναι κακο που ανεφερα το ονομα του εμπορου...ελεος μην γελιομαστε τωρα..επειδη βλεπω οτι καπιοι ενοχληθηκαν απο το ποστ για δικους τους λογους κ καλα εκαναν...θα πω αυτο κ ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του..εχω αλλαξει μεχρι σημερα 8 ΜΟΤΟ...σε ολες τις περιπτωσεις επαιρνα τα λεφτα που επρεπε κ που ηθελα...κ δεν θα γινω ο κοκορας στην σφαγη κανενος....τωρα που μιλαμε μου δινουν 1000ε παραπανω απο αυτον για την μηχανη...λοιπον καποιοι ας ειχατε τετοιο εργαλειο κ σε αυτη τη κατασταση κ ας την δινατε οσο σας ελεγε....δικο σας προβλημα...
μπερδευεσαι και εξοργιζεσαι χωρις λογο
;)
Drake Ramore
27/10/2012, 14:03
Μιλάω πάντα προ ΦΠΑ, για να είναι στρόγγυλα τα νουμερα, αλλα και πάλι έχεις λάθος.
0.50 ευρω +50% κερδος κάνει .075 λεπτά. Στο 1 ευρό το κέρδος είναι 100%
Αν τώρα βάλεις και τον ΦΠΑ μέσα έχεις:
0.50 +23% =0.615€ αγορά
1 +23%= 1,23€ πώληση
ο χοντρέμπορος απο τον οποίον αγόρασες έχει υποχρέωση να καταβάλει το 0,115 στο κράτος επειδη αντιστοιχεί το ΦΠΑ στο ποσο που πουλάει
Αντιστοιχα εσύ υποχρεούσαι να καταβάλεις το 0.23€ στο κράτος.
Δεν βάζω καθόλου στην λογική το ΦΠΑ γιατι είναι κάτι που λαμβάνεις απο τον πελάτη με σκοπό να το δώσεις στο κράτος. Απλά περναέι απο τα χέρια σου.
Τώρα, αν θέλουμε να γινουμε λεπτολόγοι απο το 100% πάλι δεν είναι όλο δικό σου. Για ποιον λόγο;
Στο 1 ευρω που έχεις 100% παίρνεις 0.50 λεπτά. Ας πουμε οτι πούλησες 200 τυροπιτες για να έχουμε στρογγυλό νούμερο. 100 ευρώ λοιπόν κέρδος σε μια μέρα,αλλα ...δεν ειναι δικά σου όλα!
Απο τα 100 ευρώ το κράτος σε φορολογεί σαν πολίτη του πλέον. Το ΦΠΑ ειναι κάτι που λαμβανεις κααι αποδίδεις, αλλά η φορολογία σου ειναι κάτι για το οποίο δουλευεις και σε φορολογουν. Αρα παίζει σε τι κλιμακα φορολογίας θα είσαι για να γνωρίζεις τι θα αποδώσεις στο κρατος. Ας πουμε οτι είσαι σ εμια μέση κατάσταση φορολογίας της τάξεως του 30%
Αυτο σημαίνει οτι απο τα 100 ευρώ που έβγαλες, το κρατος σε φορολογει για 30% και σου τα κρατάει. Κατευθείαν πέφτεςι στα 70 ευρω. (Υπαρχουν και υψηλότερες και χαμηλότερες κλιμακες φορολογιας. Οσο πιο μεγάλος ο τζιρος, τοσο μεγαλύτερη και η φορολογία σε γενικές γραμμες).
Εισαι λοιπόν στα 70 ευρώ κέρδος και λες οτι και πάλι ειναι μια χαρα. Δουλευεις με 100% κέρδος, σου μένει το 70% στην τσέπη, σωστά; Λαθος!
Ερχοντια τα πάγια έξοδα σου απο εκει και πέρα. Γιατι δεν ειναι μονο η αγορά της τυροπιτας. Δεν την στελνεις με κουριερ απο το ηλεκτρονικο σου καταστημα με χρεωση του πελάτη!
Πληρώνεις Νοίκι, Ασφάλεια, Προσώπικό, και κυρίοως ρευμα για να την ψήσεις. Για να μην μπω σε λογιστικές λεπτομέρειες μιας και κάθε επιχείρηση έχει διαφορετικά πάγια, υπολόγισε οτι ένα 30% απο το κέρδος μηνιαίως φεύγει και σε αυτά. Άρα έχεις 100 ευρω (που τα κέρδισες με 100% κέρδος) μείον 30 ευρώ που σε φορολογεί το κράτος, μειον 30 ευρώ που σου φευγει σε πάγια. Απο το 100% κέρδος και τα 100ευρω σου εχουν μεινει ένα 40% και 40 ευρώ. Αυτά πλέον είναι δικά σου! Μπορεις να τα φας σε σινεμα, σε βενζίνη, σε λαστιχα, σε βολτες, όπου θες. Το 40% είναι ένας τυχαίος αριθμός φυσικά, αλλά δεν απέχει πολύ απο το καθαρο κέρδος μιας επιχείρησης που ειναι βιώσιμη και δουλευει με 100% κέρδος. Μπορεί να είναι και 25% μπορεί και 50%, αλλά νομίζω πιάνεις το νόημα.
Αν πιάσουμε να μιλησουμε για τις πολυεθνικές που δουλευουν με 5-6% και παρουσιάζουν κέρδη θέλει μια τελειως διαφορετική αναλυση, η οποία θέλει χρόνο για να γραφτεί.
Drake Ramore
27/10/2012, 14:04
Το κέρδος πάντα υπολογίζετε επί της τιμής ΠΩΛΗΣΗΣ..κι αυτό γιατί όταν κάνεις σούμα τα πάγια (ενοίκια, έξοδα κλπ) αυτά υπολογίζονται ποσοστιαία σε σχέση με τον ΤΖΙΡΟ (άρα έχουν να κάνουν με πώληση όχι με αγορά)...
Δηλαδή λες έχω έξοδα πχ 10.000 τον χρόνο άρα πρέπει να κάνω ΤΖΙΡΟ 50.000 με μικτό ποσοστό κέρδους 20% για να μην μπω μέσα...Δεν γνωρίζω επιχείρηση που κάνει σούμα και υπολογισμούς επι των αγορών της...
Άρα όταν πουλάς κάτι 1 € και το έχεις αγοράσει 50 λεπτά κερδίζεις 50% επί του τζίρου σου...Τώρα αν σε αυτές τις τιμές εμπεριέχεται και φπα πρέπει πρώτα να τα αποφορολογήσεις και μετά να κάνεις τους υπολογισμούς σου μιας και το φπα είναι ξεχωριστός λογαριασμός που μετακυλίεται και δεν μένει σε καμία τσέπη (εκτός αν δεν κόβεις απόδειξη :rolleyes:)...
Τέτοια παιδαριώδη λάθη κάνουν πολλοί και μετά αναρωτιούνται "μα γιατί έκλεισα αφού ρε γμτ κέρδιζα 50% " ? :lol:
Καλα λέει ο DimChios. Αλλο αυτο. Το εξηγώ και σε ποστ πιο πάνω. Αν το γραψεις όμως ετσι οπως το έβαλες εσυ, δεν βγαινουν τα μαθηματικα. Δεν διαφωνουμε, το ίδιο πράγμα λέμε στην ουσια.
karv1982
27/10/2012, 14:04
Προς τους διαχειρηστες...αν πιστευετε πως ειναι λαθος η τελος παντων κακως ανεφερα ονοματα διαγραψτε το ...
karv1982
27/10/2012, 14:09
;)
Δεν μπερδευομαι καθολου φιλε μου..ουτε εξοργιζομαι.
Ποιος ο λογος;χαχαχα..δεν τρεχει τιποτα..δεν λυνουμε το κυπριακο...
jorgevaldano
27/10/2012, 15:23
;)
Δεν εξοργίστηκε καθόλου, κι αυτό μου κάνει εντύπωση
Μπήκε σε φόρουμ μηχανόβιων για να πει πως κάποιος έμπορος του πρόσφερε 3500 για μπούσα του 07 σε πολύ καλή κατάσταση, και βρέθηκε και απολογούμενος...
Ίσως αν έμπαινε σε φόρουμ εμπόρων, να του έλεγαν "πωωω ρε φίλε πολύ λίγα σου πρόσφερε....", δεν ξέρω...
karv1982
27/10/2012, 15:25
Στην τελικη ουτε κλεφτες τους ειπα ουτε τιποτα..απλα ειπα τι εγινε κ πως εγω το θεωρησα σφαξιμο..
Οταν φτάσει η ανεργία στο 35%, θα τις χαρίζουμε τις μηχανές, και δε θα τις παίρνει κανένας...
Για αυτόν τον λόγω προτιμώ να του βάλω φωτιά ή να το βάλω στο σαλόνι μου και να το βλέπω. Γ@μημένη εποχή :yuck:
Οταν φτάσει η ανεργία στο 35%, θα τις χαρίζουμε τις μηχανές, και δε θα τις παίρνει κανένας...
Κοίτα υπάρχουν τύποι που για χρέπια 20 ετών ζητούν την Αρτά και τα Γιάννενα. Υπάρχουν όμως και μοτοσυκλέτες που πραγματικά τις χαρίζουν και δεν ψωνίζει κανείς.
pilotos_xtreme
27/10/2012, 15:37
Μακρυα κ αγαπημενοι απο τον εν λογο εμπορα. το 2007 ειχα αγορασει cbf250 απο δαυτον και αποδειχθηκε μετα οτι ειχε ενα τρελο βαθουλομα στο ντεποζιτο το οποιο δε φαινοταν λογο τανκ μπαγκ κ φυσικα ποτε δε μου ειπε......
απο παλια και προ κρισης και 10 χρονια πριν οι εμποροι ,τουλαχιστον ενα μεγαλο ποσοστο,ηταν και ειναι λαμογια. θα σου πουλησουν ακομα και το πιο χρεπι σαν το καλυτερο μηχανακι. θυμαμαι που και ο πετσας εδινε ενα χτ600 του 02 3500 χιλιαρικα οταν εψαχνα να αγορασω και οταν τον ρωτησα γιατι τοσα πολλα ,μου λεει γιατι δεν υπαρχει πιο καθαρο απο αυτο.....:lol: ευκολα το χε σκοτωσει καποιος 2000 και εψαχνε θυμα ο αλλος να βγαλει 1500 ευρο στο ετσι. γιατι οι περισσοτεροι δε πανε για τα 200 ευρο κερδος αλλα για τα 1000+ απο τα κοροιδα...
σε αλλο εμπορα παλι καλλιθεα εχω παει μηχανακι και μου το χει σκοτωσει 1000 ευρο πιο κατω απο τη τιμη που το εδωσα τελικα.
παντως για μπουσα του 07 τα 3500 ειναι πολυ λιγα . περιμενε ωσπου να βρεις ιδιωτη να το δωσεις φιλε.
motomaniac
27/10/2012, 15:54
+ αυτο που δεν ειιδα να εγραψε καποιος οτι μια που καθεται πεφτει η αξια της αναλογικα με την αγορα.. ανα κατσει δηλαδη 6 μηνες (πολυ πιθανο) να πεσει κι η αξια της πανω απο 500ε και ο εμπορος το εχει υπολογισει κι αυτο... δεν ειναι οτι παει να βγαλει 1000 η 1500ε αλλα οτι δεν παιρνει το ρισκο να χασει.. οποτε αν την πουλησει του χρονου το καλοκαιρι που η αξια της θα εχει πεσει στα 3500 (λεμε τωρα) αυτος δεν θα εχει βγει ιδιαιτερα χαμενος..
αγορασα καποτε ενα srx απο τον μακινα (με τον οποιο διατηρω μια γνωριμια α') στην αποδειξη αγορας μου εγραψε ενα ποσο χ κατα πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που αγορασα.. με εβαλε σε σκεψεις και τον ρωτησα προσωπικα γιατι? και λεει οτι εχει παρει τοσο ψ και ειναι υποχρεωμενος δια νομου να μην κοψει αποδειξη κατω απο ενα ποσοστο της αξιας της... δεν ξερω κατα ποσο αληθευει. αλλα αν ειναι αληθεια ο ανθρωπος την πουλησε 4 φορες κατω απ'οτι την αγορασε.
karv1982
27/10/2012, 16:35
Μακρυα κ αγαπημενοι απο τον εν λογο εμπορα. το 2007 ειχα αγορασει cbf250 απο δαυτον και αποδειχθηκε μετα οτι ειχε ενα τρελο βαθουλομα στο ντεποζιτο το οποιο δε φαινοταν λογο τανκ μπαγκ κ φυσικα ποτε δε μου ειπε......
απο παλια και προ κρισης και 10 χρονια πριν οι εμποροι ,τουλαχιστον ενα μεγαλο ποσοστο,ηταν και ειναι λαμογια. θα σου πουλησουν ακομα και το πιο χρεπι σαν το καλυτερο μηχανακι. θυμαμαι που και ο πετσας εδινε ενα χτ600 του 02 3500 χιλιαρικα οταν εψαχνα να αγορασω και οταν τον ρωτησα γιατι τοσα πολλα ,μου λεει γιατι δεν υπαρχει πιο καθαρο απο αυτο.....:lol: ευκολα το χε σκοτωσει καποιος 2000 και εψαχνε θυμα ο αλλος να βγαλει 1500 ευρο στο ετσι. γιατι οι περισσοτεροι δε πανε για τα 200 ευρο κερδος αλλα για τα 1000+ απο τα κοροιδα...
σε αλλο εμπορα παλι καλλιθεα εχω παει μηχανακι και μου το χει σκοτωσει 1000 ευρο πιο κατω απο τη τιμη που το εδωσα τελικα.
παντως για μπουσα του 07 τα 3500 ειναι πολυ λιγα . περιμενε ωσπου να βρεις ιδιωτη να το δωσεις φιλε.
:beer:
karv1982
27/10/2012, 16:37
:beer:
Δεν εξοργίστηκε καθόλου, κι αυτό μου κάνει εντύπωση
Μπήκε σε φόρουμ μηχανόβιων για να πει πως κάποιος έμπορος του πρόσφερε 3500 για μπούσα του 07 σε πολύ καλή κατάσταση, και βρέθηκε και απολογούμενος...
Ίσως αν έμπαινε σε φόρουμ εμπόρων, να του έλεγαν "πωωω ρε φίλε πολύ λίγα σου πρόσφερε....", δεν ξέρω...:beer:
Lioulios
27/10/2012, 16:52
Μεγαλα παιδια ειμαστε . Ξεκοληστε...
Κανενας δεν κατηγορησε το φιλο και σε καμια περιπτωση δεν ειναι απολογουμενος . Απλα οπως ο καθενας μας θελει να πουλησει το καλο του μηχανακι ακριβα .
...Οι μερες ειναι αυτες που ειναι και με χιλιους δυο λογους του λεμε πως 7ρι μπουσα ...ΤΩΡΑ...τοσο παει σε μαντρα....
Ο πιλοτος λεει να περιμενει να βρει ιδιωτη...Το ιδανικο !!Μακαρι να βρςι ο φιλος 5χιλιαρικα .
Οσο για αυτους που λενε πως τα 3.5 ειναι λιγα ...συμφωνουμε ολοι εδω μεσα ,αλλα ας προσπαθησει ενας να βρςι τιμη καλυτερη απο μαντρα....ΣΗΜΕΡΑ.
nassosxlvbros
27/10/2012, 16:54
Μotomaniac ψιλούποπτο αυτό αλλά δεν θα το σχολιάσω...δικό του το μαγαζί δικό του και το ρίσκο....
....Όσο για τον εν λόγω μαγαζάτορα ήταν ο μόνος που μου πήρε σε αξιοπρεπή τιμή το ΤΑ σε ανταλλαγή με το Hornet*...αλλιώς ακόμα με το ΤΑ θα ήμουνα...
*Φίλε karv1982 που να πήγαινες και στο Μπαξεβάνη...εκεί θα έκλαιγες από την τιμή που θα σου έλεγε...
Lioulios
27/10/2012, 16:57
..Αυτο ειναι ντηλ για εμπορο... Να.δωσει χορνετ για τρανσαλπ...Παρτυ θα εκανε το βραδυ!!
...Και ολοι ευτυχισμενοι
sergiosm
27/10/2012, 17:03
+ αυτο που δεν ειιδα να εγραψε καποιος οτι μια που καθεται πεφτει η αξια της αναλογικα με την αγορα.. ανα κατσει δηλαδη 6 μηνες (πολυ πιθανο) να πεσει κι η αξια της πανω απο 500ε και ο εμπορος το εχει υπολογισει κι αυτο... δεν ειναι οτι παει να βγαλει 1000 η 1500ε αλλα οτι δεν παιρνει το ρισκο να χασει.. οποτε αν την πουλησει του χρονου το καλοκαιρι που η αξια της θα εχει πεσει στα 3500 (λεμε τωρα) αυτος δεν θα εχει βγει ιδιαιτερα χαμενος..
Αυτό είναι γεγονός. Είναι γνωστό όμως ως "επιχειρηματικό ρίσκο"
στην αποδειξη αγορας μου εγραψε ενα ποσο χ κατα πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που αγορασα..
Αυτό είναι φοροδιαφυγή. Εμφανίζει έξοδα που ποτέ δεν έκανε.
αν το δουμε ορθο-λογιστικα , απο τα λιγα που σκαμπαζω :
1ον. Οι εμποροι με τα μεγαλα μαγαζια εχουν μεγαλες φουρτουνες.....οσοι πληρωναν 5χιλιαρα ενοικιο, ζητησαν μειωση, οσοι δεν καταφεραν μειωση , αδειασαν το μαγαζι και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ( θα το δειτε και στους γνωστους δρομους Αθηνων & Θεσσαλονικης με τα μοτομαγαζα)
2ον. Δεν κυκλοφορει ρευστο στην αγορα...και μεταξυ ιδιωτων συναλλαγες, η μονη ελπιδα ειναι καμια σκαντζα ...π.χ. Z750 με Mega scooter κλπ.... οποτε το να του μεινει το μηχανακι μπιμπελο για 2πλασιο ή 3πλασιο χρονο ειναι μια τρομακτικη πιθανοτητα ....
3ον. Εχετε παρει ολη μυρωδια οτι η φορολογια ειναι ανελεητη, δεν χαριζει και το νταβατζιλικι που ζηταει το κρατος απο καποιον που απλα "θελει να πουλησει την πραματια του" ειναι ολο και μεγαλυτερο.... οποτε αυτο θα μετακυλιστει ... αφου το κερδος μειωνεται...τα εξοδα αυξανονται... ο εμπορος ζηταει παραλογες συμφωνιες...
nassosxlvbros
27/10/2012, 17:15
..Αυτο ειναι ντηλ για εμπορο... Να.δωσει χορνετ για τρανσαλπ...Παρτυ θα εκανε το βραδυ!!
...Και ολοι ευτυχισμενοι
Το ΤΑ του 2001 με 98000κμ δόθηκε 2100€ ανταλλαγή το 2006 για το Hornet...καλά,δε νομίζω να έκανε και πάρτυ,αλλά καλά ήταν για όλους μας...:)
sergiosm
27/10/2012, 17:20
αν το δουμε ορθο-λογιστικα , απο τα λιγα που σκαμπαζω :
1ον. Οι εμποροι με τα μεγαλα μαγαζια εχουν μεγαλες φουρτουνες.....οσοι πληρωναν 5χιλιαρα ενοικιο, ζητησαν μειωση, οσοι δεν καταφεραν μειωση , αδειασαν το μαγαζι και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ( θα το δειτε και στους γνωστους δρομους Αθηνων & Θεσσαλονικης με τα μοτομαγαζα)
2ον. Δεν κυκλοφορει ρευστο στην αγορα...και μεταξυ ιδιωτων συναλλαγες, η μονη ελπιδα ειναι καμια σκαντζα ...π.χ. Z750 με Mega scooter κλπ.... οποτε το να του μεινει το μηχανακι μπιμπελο για 2πλασιο ή 3πλασιο χρονο ειναι μια τρομακτικη πιθανοτητα ....
3ον. Εχετε παρει ολη μυρωδια οτι η φορολογια ειναι ανελεητη, δεν χαριζει και το νταβατζιλικι που ζηταει το κρατος απο καποιον που απλα "θελει να πουλησει την πραματια του" ειναι ολο και μεγαλυτερο.... οποτε αυτο θα μετακυλιστει ... αφου το κερδος μειωνεται...τα εξοδα αυξανονται... ο εμπορος ζηταει παραλογες συμφωνιες...
Έτσι είναι. Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς.
motomaniac
27/10/2012, 17:22
Αυτό είναι φοροδιαφυγή. Εμφανίζει έξοδα που ποτέ δεν έκανε.
εδω εισαι λαθος.. εσοδα που ποτε δεν ελαβε εμφανισει..
sergiosm
27/10/2012, 17:27
εδω εισαι λαθος.. εσοδα που ποτε δεν ελαβε εμφανισει..
Έχεις δίκιο. Μπερδεύτηκα.
Το διάβασα βιαστικά και νόμισα ότι ανέβασε το ποσό που ο ίδιος έδωσε για να πάρει την μηχανή.
Γράψε λάθος :beer:
Lioulios
27/10/2012, 17:50
Νασσο...
Ενοω πως ενα ΤΑ εστω του 01 θα κατσει λιγοτερο σε μαγαζι απο ενα χορνετ.
Γενικά πάντως, καλό είναι να έχουμε υπόψη πως το ποια είναι η χρηματική αξία σε κάθε τι, δεν είναι υποκειμενικό θέμα.
Η (χρηματική επαναλαμβάνω) αξία ενός πράγματος που θέλεις να πουλήσεις, είναι η τιμή στην οποία μπορείς να το πουλήσεις.
Ακόμα και αν πουλάς διαμάντια που λέει ο λόγος, αν δεν τα θέλει κανένας για κανένα ποσό τότε δεν έχουν καμία χρηματική αξία.
Αν πουλάς σκ@τ@ και τα ζητάνε όλοι, τα βγάζεις μέχρι και πλειστηριασμό.
Οπότε φίλε karv1982, αν βρίσκεις προσφορά ως 4500€ για παράδειγμα για τη μοτοσυκλέτα σου, τότε αυτή είναι η αξία της (άσχετα με το πόσα έχεις ξοδέψει εσύ ως τώρα) και καλώς γέλασες με την προσφορά των 3500€ καθώς είναι αρκετά χαμηλότερη.
Αν όμως όλοι σου προσφέραν 3500€, αυτή θα ήταν η πραγματική αξία της όσο δυσάρεστο και αν θα σου ήταν αυτό.
Τη δική μου μοτοσυκλέτα για παράδειγμα (GSXR 600 K4), δεν με συμφέρει χρηματικά να την πουλήσω πλέον. Τι να κάνω, να πάρω τα λεφτά και να φουλάρω βενζίνη τ' αμάξι; :cry:
Από την άλλη, η χρηματική αξία ενός πράγματος που θέλεις να αγοράσεις, είναι η χαμηλότερη τιμή στην οποία (υπό κανονικές συνθήκες, όχι μου το δίνουν τσάμπα γιατί ξέρω τον εισαγωγέα πχ) μπορείς να το αγοράσεις και χρηματική αξία ενός πράγματος που χρησιμοποιείς είναι αντίστοιχα είναι η χαμηλότερη τιμή στην οποία μπορείς να το αντικαταστήσεις αν χρειαστεί.
Από κει και πέρα, παράλογες απαιτήσεις υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Οι κακοί έμποροι ας κλείσουν, όσοι έχουν παράλογες απαιτήσεις ας παιδευτούν, κτλ κτλ.
AUFGEBRACHT
27/10/2012, 18:19
Γενικά πάντως, καλό είναι να έχουμε υπόψη πως το ποια είναι η χρηματική αξία σε κάθε τι, δεν είναι υποκειμενικό θέμα.
Η (χρηματική επαναλαμβάνω) αξία ενός πράγματος που θέλεις να πουλήσεις, είναι η τιμή στην οποία μπορείς να το πουλήσεις.
Ακόμα και αν πουλάς διαμάντια που λέει ο λόγος, αν δεν τα θέλει κανένας για κανένα ποσό τότε δεν έχουν καμία χρηματική αξία.
Αν πουλάς σκ@τ@ και τα ζητάνε όλοι, τα βγάζεις μέχρι και πλειστηριασμό.
Οπότε φίλε karv1982, αν βρίσκεις προσφορά ως 4500€ για παράδειγμα για τη μοτοσυκλέτα σου, τότε αυτή είναι η αξία της (άσχετα με το πόσα έχεις ξοδέψει εσύ ως τώρα) και καλώς γέλασες με την προσφορά των 3500€ καθώς είναι αρκετά χαμηλότερη.
Αν όμως όλοι σου προσφέραν 3500€, αυτή θα ήταν η πραγματική αξία της όσο δυσάρεστο και αν θα σου ήταν αυτό.
Τη δική μου μοτοσυκλέτα για παράδειγμα (GSXR 600 K4), δεν με συμφέρει χρηματικά να την πουλήσω πλέον. Τι να κάνω, να πάρω τα λεφτά και να φουλάρω βενζίνη τ' αμάξι; :cry:
Από την άλλη, η χρηματική αξία ενός πράγματος που θέλεις να αγοράσεις, είναι η χαμηλότερη τιμή στην οποία (υπό κανονικές συνθήκες, όχι μου το δίνουν τσάμπα γιατί ξέρω τον εισαγωγέα πχ) μπορείς να το αγοράσεις και χρηματική αξία ενός πράγματος που χρησιμοποιείς είναι αντίστοιχα είναι η χαμηλότερη τιμή στην οποία μπορείς να το αντικαταστήσεις αν χρειαστεί.
Από κει και πέρα, παράλογες απαιτήσεις υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Οι κακοί έμποροι ας κλείσουν, όσοι έχουν παράλογες απαιτήσεις ας παιδευτούν, κτλ κτλ.
H αξία ενός αγαθού ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ και καθορίζεται αφενός από τη χρησιμότητα ενός προϊόντος (κατά Άλφρεντ Μάρσαλ ας πούμε), αλλά βεβαίως καθορίζεται κυρίως από τους παράγοντες προσφοράς και ζήτησης. Όσο για τα διαμάντια που ανέφερες χαρακτηριστικά, είναι το λεγόμενο "Παράδοξο της αξίας" στα οικονομικά, δηλ. όταν η αξία ενός αγαθού καθορίζεται όχι από τη χρησιμότητά του, αλλά από τη σπανιότητά του. Το νερό ας πούμε είναι αναμφισβήτητα τπ πλέον χρήσιμο αγαθό, αλλά επειδή βρίσκεται σε αφθονία, η οριακή χρησιμότητά του και άρα η τιμή του είναι χαμηλή. Αντιθέτως τα διαμάντια είναι σχετικά σπάνια, έχουν σαφώς λιγότερη χρησιμότητα, αλλά η σπανιότητά τους τα κάνει να έχουν υψηλή τιμή.
Να διευκρινίσω και εγώ ότι δε συμφωνώ ούτε ότι ήταν καλή η τιμή που σου είπε, ούτε ότι αυτή είναι η αξία της μηχανής.
Αλλά αυτή είναι μία αναμενόμενη και λογική τιμή να δώσει κάποιος έμπορος.
Για να πάρεις αυτό που θες ή/και αυτό που αξίζει η μηχανή περιμένεις τον ιδιώτη.
Από εκεί και πέρα, εξαιρέσεις υπάρχουν.
Το 2006, έμπορος πήρε το tdm850 με 120.000χλμ στην τιμή της αγοράς,
αυτή που το είχα αγγελία ένα χρόνο περίπου και δε με είχε πάρει κανείς τηλέφωνο.
Ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς έγινε (ούτε ο συγκεκριμένος το κατάλαβε χαχαχα, μλκια του μηχανικού του ήταν, όπως μου είπε σε άλλη συναλλαγή μας)
H αξία ενός αγαθού ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ.
H αξία ενός αγαθού έτσι ξερά, ναι.
Η χρηματική (πόσες φορές πρέπει να το διευκρινίσω, αναφέρω τη λέξη «χρηματική» ακριβώς 5 φορές μέσα στο ποστ και τη λέξη «χρηματικά» άλλη μία, δεν είναι δυνατόν να μην τις πρόσεξες) όχι.
Τα διαμάντια ήταν ένα παράδειγμα φυσικά, μπορείς να το αλλάξεις με χαγιαμπούσες αν θέλεις ή με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκιαή οτιδήποτε άλλο θέλεις και θεωρείται γενικότερα «ακριβό» (όχι πολύτιμο, ακριβό χρηματικά).
AUFGEBRACHT
27/10/2012, 18:36
H αξία ενός αγαθού έτσι ξερά, ναι.
Η χρηματική (πόσες φορές πρέπει να το διευκρινίσω, αναφέρω τη λέξη «χρηματική» ακριβώς 5 φορές μέσα στο ποστ και τη λέξη «χρηματικά» άλλη μία, δεν είναι δυνατόν να μην τις πρόσεξες) όχι.
Τα διαμάντια ήταν ένα παράδειγμα φυσικά, μπορείς να το αλλάξεις με χαγιαμπούσες αν θέλεις ή με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκιαή οτιδήποτε άλλο θέλεις και θεωρείται γενικότερα «ακριβό» (όχι πολύτιμο, ακριβό χρηματικά).
Kαι βέβαια το πρόσεξα, μόνο που η αξία έχει σαν αποδεκτή και ευρέως διαδεδομένη μονάδα μέτρησης το χρήμα και άρα είναι το ίδιο αξία και χρηματική αξία.
spyrakos35
27/10/2012, 18:59
0,5Χ1,5=0,75€ (αν μιλαμε για 50%)
0,5χ2=1€ (αν μιλαμε για 100%)
πάντως με τους κανόνες του marketing θα έπρεπε να πουλάς 2€ για να μιλάς για 100% κέρδος...... τράτζικ?
Antonisss
27/10/2012, 19:36
Όπως προανέφερε και κάποιος παραπάνω, μου κάνει εντύπωση ότι δεν σε έστειλε ευγενικά όπως ήρθες, γιατί πλέον οι πωλήσεις τέτοιων μηχανών έχουν πάρει την κατιούσα. Εδώ εμείς που τα χουμε τα χουμε κρυμμένα και κυκλοφορούμε με τα σκούτερ, ποιος σώφρον μαγαζάτορας θα αγοράζε μάλιστα τέτοιο μηχανάκι? Εκτός πια και αν είναι τόσο σίγουρος ότι θα το πουλήσει. Πλέον στην αγορά αυτός που έχει τα λεφτά να τα ξοδέψει έχει και το πάνω χέρι. Αν θες να πουλήσεις, αφουγκράζεσαι τη νοοτροπία να το δώσεις να πάει στην ευχή του θεού σε μια τιμή πιο κάτω από αυτή που θα ζητήσεις αρχικά, γιατί σίγουρα το παζάρι θα πάει σύννεφο, αλλιώς θα σου κάνει παρέα για πολύ καιρό
motomaniac
27/10/2012, 19:41
φιλος αναγκαστηκε να το ανταλαξει στα ισια με gsr600 γιατι δεν εβρισκε να το πουλησει σε λογικη τιμμη και τωρα πουλαει το gsr που ειναι πιο εμπορευσιμο..
5 σελιδες για τα αυτονοητα...αυτο κι αν ειναι τρατζικ!!!:wave2:
πάντως με τους κανόνες του marketing θα έπρεπε να πουλάς 2€ για να μιλάς για 100% κέρδος...... τράτζικ?
Δλδ μικρότερο ποσοστό κέρδους δεν είναι αποδεκτό?
spyrakos35
27/10/2012, 20:33
Δλδ μικρότερο ποσοστό κέρδους δεν είναι αποδεκτό?
απλά αναφέρομαι στο παράδειγμα που "δουλεύανε" τα παιδιά....
σε ότι αφορά στο "αποδεκτό ποσοστό κέρδους" έχει να κάνει με άλλους παράγοντες (τζίρο, προσδοκίες, στοχους κλπ κλπ)....
πάντως με κάτι τέτοια ποσοστά δούλευε η αγορά (γενικότερα μιλάω και όχι ειδικά για τις μοτό).....
απλά αναφέρομαι στο παράδειγμα που "δουλεύανε" τα παιδιά....
σε ότι αφορά στο "αποδεκτό ποσοστό κέρδους" έχει να κάνει με άλλους παράγοντες (τζίρο, προσδοκίες, στοχους κλπ κλπ)....
πάντως με κάτι τέτοια ποσοστά δούλευε η αγορά (γενικότερα μιλάω και όχι ειδικά για τις μοτό).....
ok :a013:
Το κέρδος πάντα υπολογίζετΑΙ επί της τιμής ΠΩΛΗΣΗΣ..
.......
+990
Εμενα παντως αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως εχει μεινει το thread τοσο πολυ και με μεγαλα γραμματα το ονομα του εμπορου ,ενω για πολυ χειροτερες περιπτωσεις,φευγει χωρις δευτερη κουβεντα.
Εμενα παντως αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως εχει μεινει το thread τοσο πολυ και με μεγαλα γραμματα το ονομα του εμπορου ,ενω για πολυ χειροτερες περιπτωσεις,φευγει χωρις δευτερη κουβεντα.
+660
nassosxlvbros
28/10/2012, 09:28
Νασσο...
Ενοω πως ενα ΤΑ εστω του 01 θα κατσει λιγοτερο σε μαγαζι απο ενα χορνετ.
Mα γι'αυτό το αντάλλαξα...: σαν πελάτης ήθελα ένα μηχανάκι που γούσταρα,σαν έμπορος ήθελε ένα μηχανάκι να μην κάτσει...απλά πράματα...
-ο Βύνιος έδωσε ένα χ ποσό,και το πήρε γρήγορα και την ώρα που παραλάμβανα το Hornet.
-ο Μπαξεβάνης έδινε τα μισά...είπαμε είχε 98000κμ αλλά ΤΑ ήταν όχι Garelli....
To Hornet αν και το γουστάρω,ΑΝ θα δωθεί ανταλλαγή ποτέ δεν θα ζητήσω την Άρτα και τα Γιάννενα και το ξέρω,γι αυτό και θα το κρατήσω όσο μπορώ.Ακόμα και χωρίς πινακίδες.;)
PortisHead
28/10/2012, 09:53
Καλα τα λεει ο nassos.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ o Βυνιος , μπαινει στην διαδικασια ανταλλαγης , και μαλιστα πολυ περισσοτερο απο ολους τους αλλους εμπόρους.
Υποψιαζομαι πως το 80% των υπολοιπων δεν θα το επαιρνε καν το Busa ,για καμια τιμη.
sapila racing
28/10/2012, 10:02
Μα δεν αναφέρει κανείς τίποτα μεμπτό για το μαγαζί, απλά δεν τα βρήκαν στην τιμή.
Μα δεν αναφέρει κανείς τίποτα μεμπτό για το μαγαζί, απλά δεν τα βρήκαν στην τιμή.
Ναι αλλά ο τρόπος που γράφτηκε το 1ο ποστ δίνει την εντύπωση ότι προσπαθούσαν να τον ρίξουν στην τιμή, τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ
Ναι αλλά ο τρόπος που γράφτηκε το 1ο ποστ δίνει την εντύπωση ότι προσπαθούσαν να τον ρίξουν στην τιμή, τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ
To 1ο ποστ έχει το ρεζουμέ «μου πρόσφεραν τόσο χαμηλή τιμή που το βρήκα αστείο», αλλά αυτό δεν αποτελεί μομφή προς το μαγαζί, θα μπορούσαν να προσφέρουν ακόμα χαμηλότερη ή και να μην προσφέρουν τίποτα, το παζάρι (ειδικά σε περιόδους οικονομικών κρίσεων) είναι αναμενόμενο σε μια εμπορική συναλλαγή.
Το κακό για το thread θα ήταν να υπάρχουν χαρακτηρισμοί - που δεν υπάρχουν- ή προτροπές του τύπου «μην πηγαίνετε εκεί», που επίσης δεν υπάρχουν.
Το κομμάτι
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΤΕ ΣΕ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΟΥΝ.ΚΑΝΟΝΙΚΑ...
φανερώνει μια πραγματικότητα που ισχύει έτσι κι αλλιώς στη ζωή, δεν είναι κάτι που δεν το ξέρουμε, όποιος βρεθεί στην ανάγκη έχει μειονέκτημα σε τέτοιες περιπτώσεις.
karv1982
28/10/2012, 13:54
εσυ φιλε μου τι καταλαβαινεις απο την τιμη που μου εκανε προσφορα?για πες μου...καλη?κακη?συμφερουσα?πως την βλεπεις?να το ξαναπω λοιπον...δεν εθιξα κανεναν...απλα την βρηκα την τιμη πολυ υποτιμητικη και τσεκουρωμα επισης....τωρα αν εσυ ειχες μπουσα του 07 με εξτρα που ξεπερνανε τα 2000ε κ σε αυτη τη κατασταση ε ας την εδινες 3500ε ρε φιλαρακο..η κ οι προηγουμενοι που συμφωνουν με την τιμη ε ας την εδιναν κ αυτοι τοσο...οταν καποιος ειναι εξω απο τον χορο καλα τα λεει οκ...δεν ειναι ομως ετσι..
karv1982
28/10/2012, 13:56
To 1ο ποστ έχει το ρεζουμέ «μου πρόσφεραν τόσο χαμηλή τιμή που το βρήκα αστείο», αλλά αυτό δεν αποτελεί μομφή προς το μαγαζί, θα μπορούσαν να προσφέρουν ακόμα χαμηλότερη ή και να μην προσφέρουν τίποτα, το παζάρι (ειδικά σε περιόδους οικονομικών κρίσεων) είναι αναμενόμενο σε μια εμπορική συναλλαγή.
Το κακό για το thread θα ήταν να υπάρχουν χαρακτηρισμοί - που δεν υπάρχουν- ή προτροπές του τύπου «μην πηγαίνετε εκεί», που επίσης δεν υπάρχουν.
Το κομμάτι φιλαρακο εδω θα βρεθω κ απολογουμενος....τι να πεις...δεν πειραζει...χαχα
φανερώνει μια πραγματικότητα που ισχύει έτσι κι αλλιώς στη ζωή, δεν είναι κάτι που δεν το ξέρουμε, όποιος βρεθεί στην ανάγκη έχει μειονέκτημα σε τέτοιες περιπτώσεις.
φιλαρακο εδω θα βρεθω κ απολογουμενος....τι να πεις...δεν πειραζει...χαχα
karv1982
28/10/2012, 13:56
:)
:)
εσυ φιλε μου τι καταλαβαινεις απο την τιμη που μου εκανε προσφορα?για πες μου...καλη?κακη?συμφερουσα?πως την βλεπεις?να το ξαναπω λοιπον...δεν εθιξα κανεναν...απλα την βρηκα την τιμη πολυ υποτιμητικη και τσεκουρωμα επισης....τωρα αν εσυ ειχες μπουσα του 07 με εξτρα που ξεπερνανε τα 2000ε κ σε αυτη τη κατασταση ε ας την εδινες 3500ε ρε φιλαρακο..η κ οι προηγουμενοι που συμφωνουν με την τιμη ε ας την εδιναν κ αυτοι τοσο...οταν καποιος ειναι εξω απο τον χορο καλα τα λεει οκ...δεν ειναι ομως ετσι..
μην αρπάζεσαι φίλε μου, το ανέπτυξαν το ζήτημα τα παιδιά πιο πάνω, σωστά; όσο αφορά τα έξτρα που λες, δεν ξέρεις ότι είναι λεφτά που δεν τα παίρνεις πίσω με τίποτα;
εγώ καλώς η κακώς ασχολούμαι με αμάξια κι έχω δει τι γίνεται αυτήν την στιγμη στην αγορά (είτε 2 είτε 4 τροχών) από 1ο χέρι και εάν ήμουν το κατάστημα απλώς δεν θα σου έκανα καν προσφορά...
Αγαπητέ φίλε Bowleno, ούτε επίπληξη σου έκανα, ούτε σου ζήτησα να απολογηθείς για οτιδήποτε και σαφώς δε χρειάζεται να παρεξηγείσαι.
Το μόνο που έκανα, είναι να αναφέρω το γιατί παρόλη την πικρία που βγαίνει στο πρώτο ποστ του θέματος, στην ουσία δεν παραβιάζεται κάποιος κανόνας του φόρουμ μιας και ο karv1982 προς τιμήν του συγκράτησε το σχόλιό του σε κόσμιο επίπεδο τη στιγμή που άλλος ίσως να μην το έκανε.
Οπότε κατά τη γνώμη μου καλώς παραμένει το thread.
Τουλάχιστον, καλώς παραμένει όσον αφορά την αναφορά στο κατάστημα.
Τώρα, αν αρχίσουμε γι άλλη μια φορά να ψάχνουμε το οτιδήποτε έγραψε κάποιος για να παρεξηγηθούμε, το πιθανότερο είναι να κλειδώσει ή να πάει και αυτό το θέμα στον αγύριστο όπως έχουν πάει τόσα και τόσα και πολύ καλά θα κάνει.
Δεν θα φταίει όμως το ότι αναφέρθηκε το όνομα ενός καταστήματος με ένα παράπονο.
imitrelos
28/10/2012, 14:50
Δέν χρειάζεται να αρπάζετε κανένας το ρεζουμε είναι ένα έτσι είναι οι νόμοι τής αγοράς
άμα βρίσκεις καλύτερη προσφορά δώστο έκει μήν ψειρίζουμε τήν μαϊμού απλά τα πράγματα
και συμφωνό με αυτούς που είπαν ότι κάν δέν έπρεπε να κάνει προσφορά , και να σου πώ κάτι τα έξτρα πάντα μετράνε αλλά σχετικά άμα πχ έχεις εξατμήσεις ναι μετράνε αλλά άν έχεις και τίς μαμά π.χ
είναι off season και μηχανή που καλώς ή κακός δύσκολα θα δωθεί και άν ισχύει αυτό που ψιθιρίζετε για φορολόγηση τους εκει να δείς πλάκα
να σου πώ και τήν αντιθετη περίπτωση
ιουλιο ήμουν κοντά να αλλάξω μηχανή και να έδινα τόν πήγασο (μοντέλο 2001 ) το μοντέλο που σκευτόμουν είναι και δύσκολο και αντιεμπορικό ....ε ο έμπορας για καινούριο μου κατέβαζε πολύ τήν τιμή και μου έπερνε τόν Πήγασο σε τίμή που δύσκολα θα έπερνα έξω μόνο και μόνο για να πουλήση το καινούριο
ναι χαμηλά είναι η τιμή αλλά η αγορά είναι στα τάρταρα και προβλέπεται να πάει ακόμα πιο κάτω
Kepler Fun
28/10/2012, 19:46
Μεγάλες μοτοσικλέτες πολύ δύσκολα πωλούνται σήμερα και ακόμα πιο δύσκολα ανταλλάσσονται στα καταστήματα.
Κατά την γνώμη μου είναι προτιμότερο να την κουκουλώσεις και να καταθέσεις πινακίδες + ασφάλεια περιμένοντας καλλίτερες μέρες, παρά να την ανταλλάξεις.
Εξαιρούνται βέβαια οι περιπτώσεις που καιγόμαστε για μετρητά.
Η τιμη που πηρες φιλε μου ηταν ξεφτιλα.
Βασικα ο πωλητης ειπε μια τιμη σε συννενοηση προφανως με τον υπευθυνο και βρεθηκες στην δυσαρεστη θεση ...να θες να πλακωσεις κοσμο και να μην μπορεις.
"Κατσε να ριξω αδεια, μηπως βγαλω γεματα" θα σκεφτηκε ο υπευθυνος και για μενα ...καλα εκανε.
Η αγορα οπως γραψανε παραπανω...παραπαιει και ειδικα σε μια περιοδο που ειναι off- season για τις μοτο.
Προφανως η αγοραστικη ζητηση για ενα 1300 μηχανακι...οσο τουμπανο και να ειναι...δεν ειναι αρκετη ωστε να δωσει το 1000αρικο που λες οτι το δινεις ανετα παραπανω.
Αν δεν καιγεσαι...το κρατας και περιμενεις τα 4500€.
Αν καιγεσαι ομως...αρχιζεις να το σκεφτεσαι ...!
εγω ενα εχω να πω. εισαι τυχερος που πηγες σε ενα μονο μαγαζι και σε επιασαν τα γελια. γιατι αν πηγαινες σε δυο τρια ακομα θα σε επιαναν τα κλαματα.
nassosxlvbros
28/10/2012, 20:54
εγω ενα εχω να πω. εισαι τυχερος που πηγες σε ενα μονο μαγαζι και σε επιασαν τα γελια. γιατι αν πηγαινες σε δυο τρια ακομα θα σε επιαναν τα κλαματα.
Ειδικά προς Μπαξεβάνη μεριά....
yiannis172
28/10/2012, 20:59
Χωρις εμπαθεια να σου πω οτι:To μηχανακι σου καλως η κακως ειναι περασμενο μοντελο.,οσο καλο και αψογο να ειναι.
Επισης θα επρεπε να ξερεις πως τα Extra,ειναι νομος πως σε ενδεχομενο πωλησης της μηχανης απλα διευκολυνουν την πωληση της και δεν ανεβαζουν την τιμη της (εκτος κι αν βρεθει ο ενας που θα το εκτιμησει).Αν θες να φυγει το μηχανακι σου δωστο ΧΘΕΣ σε αυτον που σου δινει 4500.Πλεον Busa 1ης γενιας πανω απο ταληρο δυσκολα να φυγει...και οπως σου ειπαν και τοσοι αλλοι να λες ευχαριστω που ενδιαφερθηκε για ανταλλαγη εμπορος.Δεν θελω να φανω κακος αλλα ετσι ειναι η κατασταση και για καποιο λογο αρνεισαι να το δεχτεις...κι εγω εχω χασει λεφτα απο ανταλλαγη αλλα αυτο ειναι κανονας οταν θα συναναστραφεις με εμπορους και ανταλλαγες ;)
akis_trevor
28/10/2012, 21:40
επισης να εχουμε στο μυαλο μας οτι αλλη τιμη θα σου δωσει ενας εμπορος απλα για να αγορασει την μοτοσυκλετα,αλλη για ανταλλαγη με μεταχειρισμενη και αλλη για καινουργια.στα μεταχειρο θα εχει κερδος απο 2 μεριες και στα καινουργια παιζουν και διαφορα μπονους απο τις εταιρειες κλπ....
στην πατρα ο αδερφος μου εψαχνε να δωσει ανταλλαγη το versys με σκουτερ 300αρι(καινουργιο,να δωσει και λεφτα δηλαδη) και μονο ενας του εκανε ανταλλαγη.οι αλλοι,ουτε συζητηση...
Να πω και εγώ την εμπειρία μου...δεν υποστηρίζω τον έμπορο, προς θεού. Θα πω αυτό που συνέβει σε μένα.
Όταν έβγαλα το παπί για πώληση, εμπορικό & μάλιστα του 2009, σε πολύ καλή κατάσταση, με έπερναν από το car.gr και μου έλεγαν κουλά (τόσα έχω, άμα θέλεις, να σου τα δόσω σε δόσεις, κλπ.). Κατανοητό...οι εποχές είναι δύσκολες, όταν πουλάς θέλεις πολλά και όταν αγοράζεις θέλεις να δόσεις λίγα...
Τελικά το παπί το πήρε ο Βύνιος στα Άνω Πατήσια (δεν πήγα εγώ...αυτός με πήρε τηλέφωνο και ήρθαν στον χώρο μου να το δουν!), μετρητά και στην τιμή που του ζήτησα, 200 ευρώ παραπάνω από αυτά που μου έδιναν ιδιώτες. Φαντάζομαι ότι δεν είναι μαλάκας...Το παπί ήταν χαρτί και σίγουρα έβγαλε 2-3 κατοστάρικα κέρδος, αν γύρισε και το κοντέρ (που το γύρισε σίγουρα).
Άρα, το θέμα είναι αν αυτό που πουλάς είναι εμπορικό την εποχή αυτή. Τώρα πουλάνε όλοι τις μεγάλες μηχανές και ψάχνονται για παπιά και μικρές μηχανές...λογικό δεν είναι λοιπόν; Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης.
Η αγορά είναι πάτος και ζητάει μικρά και οικονομικά. Λογικό να μην εκτιμάει πλέον σούπερ μηχανές τις οποίες δεν μπορεί να τις συντηρήσει πια ο κόσμος. Εδώ έφτασαν στο σημείο να δίνουν 400-600 κ.ε. μηχανές ανταλλαγή με αυτοκίνητα 1.200 - 1.400 κ.ε ! Λογικό...αφού έχουν την ίδια περίπου κατανάλωση.
Η εποχή της καύλας δυστυχώς τελείωσε.
stefanos
05/11/2012, 15:25
Η εποχή της καύλας δυστυχώς τελείωσε.
Η μηχανή είναι καύλα ανεξάρτητα από κυβικά.
Ειδικά αν μπορείς και να την κυκλοφορήσεις.
karv1982
05/11/2012, 22:46
Με καθε σεβασμο στα πιστευω του καθενος,να πω οτι:ετυχε να ξαναμιλησω με το παληκαρι πριν μερες κ μου ειπε κατα λεξη:φιλε μου μαζι σου..δεν επρεπε καν να σου πω ποσο την αγοραζουμε τη μοτο...ειναι ξεφτιλα τα 3500ε το ξερω.......παει αυτο...επισης κ το βασικοτερο η μηχανη πουληθηκε 1100ε παραπανω...δηλ 4600ε......κ ξαναλεω σε οσους θελουν να πουλησουν η να ανταλλαξουν..ΥΠΟΜΟΝΗ Κ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ...Κ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...Η ΔΙΚΙΑΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΜΕΡΕΣ ΕΙΧΕ 500 ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ Κ 9 ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΤΗΛ ΣΠΑΣΑΝΕ...Ε Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕ Κ ΤΗΝ ΕΛΕΝΞΕ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΚΙΟΛΑΣ...
Lioulios
05/11/2012, 23:11
διώτης την πήρε , όχι μαντράς .
Βρήκες τον τρελό που ήθελε αυτό που είχες την σωστή στιγμή ..Που είχε τα λ7 ντούκου και ήθελε να πάρει από ιδιώτη και αυτός για να πάρει καλύτερη τιμή απο αυτη της πώλησης του μαντρα ...Ο οποίος όμως αν κάποιος δεν τα έχει ντούκου ..του κάνει και διακανιονισμό .
Για σένα ...Όλα καλά , τέλος καλό λοιπόν .
Σκέφτεσαι για κάποιο άλλο μηχανάκι τώρα που τα μάγκωσες ;;;
AristidisZ
06/11/2012, 01:13
Με καθε σεβασμο στα πιστευω του καθενος,να πω οτι:ετυχε να ξαναμιλησω με το παληκαρι πριν μερες κ μου ειπε κατα λεξη:φιλε μου μαζι σου..δεν επρεπε καν να σου πω ποσο την αγοραζουμε τη μοτο...ειναι ξεφτιλα τα 3500ε το ξερω.......παει αυτο...επισης κ το βασικοτερο η μηχανη πουληθηκε 1100ε παραπανω...δηλ 4600ε......κ ξαναλεω σε οσους θελουν να πουλησουν η να ανταλλαξουν..ΥΠΟΜΟΝΗ Κ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ...Κ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...Η ΔΙΚΙΑΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΜΕΡΕΣ ΕΙΧΕ 500 ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ Κ 9 ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΤΗΛ ΣΠΑΣΑΝΕ...Ε Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕ Κ ΤΗΝ ΕΛΕΝΞΕ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΚΙΟΛΑΣ...
αδερφε μου, τωρα που την εδωσες θα μου λυσεις μια απορια ?
Λεκανη (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=130274&p=2228831&viewfull=1#post2228831) είχες βάλει ?
karv1982
06/11/2012, 01:34
αδερφε μου, τωρα που την εδωσες θα μου λυσεις μια απορια ?
Λεκανη (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=130274&p=2228831&viewfull=1#post2228831) είχες βάλει ?
ναι φιλε την αλλαξα...εννοειται....
akis_trevor
06/11/2012, 15:35
στο συγκεκριμενο καταστημα εκανε προσφατα ο αδερφος μου ανταλλαγη με καινουργιο.δεν χρειαζεται να πω τι και πως.απλα τελικα δεν προκειται να αγορασω μηχανακι μεταχειρισμενο απο μαντρα.τα χλμ ως δια μαγειας εγιναν μισα!!!οποτε,δεν νομιζω το οποιοδηποτε μεταχειρο να εχει πραγματικα χλμ...
δεν λεω κατι για τον συγκεκριμενο,ολοι το ιδιο κανουν απλα το ειδα πραγματικα με τα ματια μου..
nassosxlvbros
06/11/2012, 16:12
Αυτό που σου έκανε τόση εντύπωση είναι δεδομένο εδώ και δεκαετίες....Το μαγαζί που κάνει ανταλλαγές/πουλάει μεταχείρω τα παίρνει α) σε καλή κατάσταση εξωτερικά και β) με λίγα σχετικά κμ οπότε Ελλάδα είμαστε,με 345 μέρες το χρόνο λιακάδα ακόμα και παπί 2ετίας έχει μέσο όρο 40000κμ...Έτσι λοιπόν ένα όχημα με άριστη εμφάνιση αλλά πολλά κμ χτυπάει αρνητικά στον καχύποπτο Έλληνα...Έτσι ο μαγαζάτορας αν θέλει να φύγει γρήγορα,αναγκαστικά θα το γυρίσει το κοντέρ αλλιώς το κοιτάει για πάντα,όσο καλοδιατηρημένο και νάναι......:)
devil's animal
06/11/2012, 18:04
Αυτό που σου έκανε τόση εντύπωση είναι δεδομένο εδώ και δεκαετίες....Το μαγαζί που κάνει ανταλλαγές/πουλάει μεταχείρω τα παίρνει α) σε καλή κατάσταση εξωτερικά και β) με λίγα σχετικά κμ οπότε Ελλάδα είμαστε,με 345 μέρες το χρόνο λιακάδα ακόμα και παπί 2ετίας έχει μέσο όρο 40000κμ...Έτσι λοιπόν ένα όχημα με άριστη εμφάνιση αλλά πολλά κμ χτυπάει αρνητικά στον καχύποπτο Έλληνα...Έτσι ο μαγαζάτορας αν θέλει να φύγει γρήγορα,αναγκαστικά θα το γυρίσει το κοντέρ αλλιώς το κοιτάει για πάντα,όσο καλοδιατηρημένο και νάναι......:)
δεν νομιζω να του εβαλε κανενας το πιστολι στον κροταφο....:rolleyes:
οσο για το μεσο ορο ενος μηχανακιου δεν μπορεις ΠΟΤΕ να εισαι σιγουρος για το ποσα εχει...
παραδειγματα στο στενο μου οικογενειακο κυκλο:
το αυτοκινητο του πατερα μου αγοραστηκε καινουργιο το Πασχα του 2005...με 3 οδηγους στην οικογενεια... εκεινος, εγω και ο αδερφος μου.
τωρα το αμαξι εχει 67χιλ χλμ...και πιθανοτατα μεχρι το Πασχα του 2013 θα εχει γυρω στα 70χιλ χλμ. αρα ουτε 9χιλ χλμ τον χρονο...(εχουμε και οι 3 μηχανακια)
αντιστοιχα της κοπελιας μου αγοραστηκε με περιπου 50χιλ χλμ το 2008 και μετα απο 4χρονια ειχε 110χιλ χλμ. (το μονο μεσο της)
το Κ9 μου αγοραστηκε με 2800 χλμ. τον Μαρτιο του 2011...τωρα το μηχανακι εχει περιπου 6χιλ χλμ και τοσα θα εχει και τον Μαρτιο του 2013...
ουτε η λιακαδα που εχει η Ελλαδα εχει σχεση ουτε η περιοχη, ουτε ο ανθρωπος που το εχει, μονο το ποσο χρησιμοποιειται το οχημα...
αν ειναι βασικο μεσο μετακινησης και δεν μοιραζονται και καπου αλλου τα χλμ, τοτε εχει πολλα...
jorgevaldano
06/11/2012, 18:55
ακόμα και παπί 2ετίας έχει μέσο όρο 40000κμ...
κόψε κάτι ρε άνθρωπε.... 20.000χλμ το χρόνο έτσι για πλάκα;
εντάξει, αν οδηγεί κανείς ντελίβερι, ναι θα τα κάνει...