View Full Version : Ταλάντωση τιμονιού σε KLE 500, τι είναι;
Το KLE μου είναι μοντέλο του 1997, και τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι πάνω από τα 100 με 120 χλμ/ώρα νιώθω μια ταλάντωση δεξιά αριστερά στο τιμόνι στα χέρια μου. Είναι αρκετά έντονη, ώστε να με κάνει να κόβω ταχύτητα, γιατί μου δίνει την εντύπωση ότι συντονίζετε και μεγαλώνει όσο ανεβάζω ταχύτητα. Τι μπορεί να φταιει;
Lioulios
05/11/2012, 12:13
Μια πιθανότητα είναι να έχει κακοφαφωθεί το μπροστινό λάστιχο και να κοσκινίζει .
Τα λάστιχα είναι οκ ; Αν ναι , τότε κάτι παίζει με το μπροστινό και πρέπει κάποιος να το κοιτάξει . Μπορεί να είναι απο ρουλεμάν ( αλλά εκεί θα είχες και ήχους -έχεις ; )
μέχρι και εγώ δεν ξέρω τί .
Όπως και να χει , πήγαινέ το κάπου να σου πούνε .
Kostas_dev
05/11/2012, 12:13
Ειχα το ίδιο στο ΧΤ, στα 130 ειχα μπαλάτζο
1) Σωστή πίεση ελαστικών
2)Ακτινολόγηση μπρος πίσω ζάντας
3)Κακο ελαστικό απο την μάνα του...
Εγώ με το 1 και 2 δεν μου το ξανα έκανε
Ξεκινα και βλέπουμε..
Του φορεσες προσφατα καμια βαλίτσα πίσω?
Lioulios
05/11/2012, 12:17
Του φορεσες προσφατα καμια βαλίτσα πίσω?
Σωστός . Αυτό μου έχει τύχει εμένα .
Κατ' αρχήν, ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις.
Δεν έχω προσθέσει κάποια βαλίτσα τελευταία, το μηχανάκι έχει μπαγκαζιέρα χρόνια τώρα και δεν είχα παρατηρήσει κάτι πριν. Τα λάστιχα είναι καινούρια (Ιουνίου 2011) και απάτητα ουσιαστικά (η μηχανή χρησιμοποιείτε ελάχιστα). Αέρα στα λάστιχα έβαλα πριν 2 βδομάδες, και ελπίζω ότι δεν τον έχουν χάσει, αλλά δεν το έλεγξα σήμερα. Θα το κάνω σήμερα το απόγευμα, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν είναι αυτό, γιατί το παρατηρώ καιρό τώρα και σχεδόν πάντα βάζω αέρα στα λάστιχα πριν από βόλτα που βγαίνει σε εθνική οδό.
Το μόνο που δεν πάει καλά με το μηχανάκι τον τελευταίο καιρό είναι ότι έχουν σαπίσει οι λαιμοί των εξατμίσεων (ουσιαστικά είναι τρύπιοι) και κάνουν θόρυβο (συνεχόμενο μπαπα-μπουπα σε όλα τα χιλιόμετρα) και βγαίνει αυτός ο τζούφιος θόρυβος που κάνουν στην περίπτωση αυτή οι εξατμίσεις.
Αυτό με την ακτινολόγηση δεν το είχα σκεφτεί... Στον λαστιχά μου να πάω;
Μπορεί να είναι από ρουλεμάν ( αλλά εκεί θα είχες και ήχους -έχεις ; )
μέχρι και εγώ δεν ξέρω τί .
Ρουλεμάν στον τροχό φαντάζομαι εννοείς, ε; Πώς το βλέπουμε αυτό; Έχει τρόπο να το δεί ο μάστορας; `Η στον λαστιχά καλύτερα;
Σημ: στο συνεργείο που το είπα στο μάστορα για την ταλάντωση, πριν κανά δύο μήνες, ...ο οποίος μάλλον βαριόταν να το πάει βόλτα για να το επιβεβαιώσει, μου είπε ότι κοίταξε όλα που υποψιαζόταν και ότι είναι όλα οκ, δηλαδή τρίχες, δεν έκανε τίποτα.
spyrakos35
05/11/2012, 13:13
Ρουλεμάν στον τροχό φαντάζομαι εννοείς, ε; Πώς το βλέπουμε αυτό; Έχει τρόπο να το δεί ο μάστορας; `Η στον λαστιχά καλύτερα;
Σημ: στο συνεργείο που το είπα στο μάστορα για την ταλάντωση, πριν κανά δύο μήνες, ...ο οποίος μάλλον βαριόταν να το πάει βόλτα για να το επιβεβαιώσει, μου είπε ότι κοίταξε όλα που υποψιαζόταν και ότι είναι όλα οκ, δηλαδή τρίχες, δεν έκανε τίποτα.
με την βοήθεια ενός φίλου, έχε τον μπροστινό τροχό στον αέρα και τσέκαρε αν υπάρχει μπαλάτζο στον άξονα (εκεί οπου εφαρμόζουν δλδ τα ρουλεμάν) ασκώντας πίεση επί της ζάντας..... (ουφ, ελπίζω να κατάλαβες.....)
καλυτερα να πας στον λαστιχά να δει και τα λάστιχα...... και αν δεν μπορεί εμπειρικά, ας τα βάλει στο μηχάνημα....
karellen
05/11/2012, 15:20
Να κοιτάξεις ΚΑΙ το πίσω λάστιχο ή και ακτινολόγηση.
Πρόσφατα φίλος με τα ίδια συμπτώματα στο τιμόνι διαπίστωσε πρόβλημα στον πίσω τροχό και οι κραδασμοί 'μεταφέρονταν' μπροστά.
κακό ελαστικο-ευθυγράμμιση - ζυγοσταθμιση
99%....κάτι από τα 3
τραβα στον περιστερα ....τίμιος ,εξυπηρετικος κ οικονομικός !
υγ:θα σ δώσει παπί αν χρειαστεί να το κρατησει ...
απο αλυσιδα πως εισαι????
απο αλυσιδα πως εισαι????
Έχω καινούρια αλυσίδα (στα παλιά γρανάζια όμως, δεν τα άλλαξα αυτά τότε για να μειώσω λίγο το κόστος). Βέβαια, ομολογώ ότι την λαδώνω μία φορά κάθε 4-6 μήνες γιατί τη βαριέμαι τη διαδικασία, πάντως είναι μια χαρά τεντωμένη.