View Full Version : Αγορα πρωτης μηχανης
ikarus26
20/11/2012, 00:29
Καλησπερα σε ολους. Ειμαι καινουριος στο φορουμ και γραφτηκα γιατι χρειαζομαι την βοηθεια εμπειρων καθως ειμαι καινουριος και οσον αφορα την οδηγηση μοτοσυκλετας, προσφατα πηρα διπλωμα οδηγησης μοτοσυκλετας απεριοριστων κυβικων. Ειμαι 26 χρονων και εδω και 4 χρονια περιπου "λιγουρευομαι" την v-strom 650cc, ψαχνοντας πλεον καλυτερα την μηχανη που μου ταιριαζει ανακαλυψα το gsf 650 s bandit..Εχω λοιπον μπει σε διλλημα...το bandit ειναι πιο φθηνο (μιλαμε για μοντελα μεταγενεστερα του 2008 ωστε να εχει -απαραιτητως για εμενα- ABS) περιπου 3000€-3500€ το βρισκω, σε αντιθεση με την v-strom(παλι 2008 μοντελο με ABS) που την βρισκω να ξεκιναει στα 4500€ και φτανει 5500€ στα μοντελα του 08..Όμως απ΄την αλλη το v-strom μου φαινεται πιο σταθερο και σθγκροτημενο, ενω τοbandit εχει μια αγρια ομορφια. Απο την αλλη δεν ξερω κατα ποσο ειναι βολικο οσον αφορα την οδηγηση το bandit και για οδηγο και για συνεπιβατη.Για το v-strom ξερει οτι εχει πολυ ανετη θεση οδηγησης και πολυ καλη οδικη συμπεριφορα. ;)>?>???? Μπορει καποιος να με βοηθησει; Ευχαριστω
spyrakos35
20/11/2012, 05:19
μιλάς για δύο εντελώς διαφορετικά μηχανάκια (στα πάντα όλα), το ξέρεις? το μόνο κοινό είναι οτι και τα δύο είναι αξιοπιστα
αν ήσουν λίγο πιο ξεκάθαρος στο τι θες από το μηχανάκι σου (πόλη? ταξίδια? και τα δύο? παραλίες στο πουθενά?)
απ ότι καταλαβα, εμπειρία μηδέν από μοτό?
Shaolin Monk
20/11/2012, 06:51
Απλο.... Αν για καποιο λογο πατας χωματακι,σου αρεσουν οι απατητες παραλιες, θελεις να φορτωσεις καγκελα,βαλιτσες,φωτακια,ταπερ, παρε στρωμα. Αν ομως η κινηση θα περιοριζεται σε ασφαλτο και μονο και θελεις να εχεις μια πρακτικη και ομορφη στριταδικη μοτοσυκλετα τοτε το GSF ειναι μονοδρομος.Προσωπικα μου αρεσει περισσοτερο στο δρομο, στα σωστα χερια μπορει να κινηθει αρκετα γρηγορα....
....σημαντικο..... Οι γκομενες γουσταρουν Στρωματα με τρελα.....:cry::cry::cry:
Καβαλας και τα δυο και αποφασιζεις. Ειχα το ιδιο διλημα πριν μερικα χρονια. Εκανα μια βολτα ενα v-strom, το απεριψα κατευθειαν και αγορασα το bandit.
Δεν λεω οτι ειναι κακο, απλα εμενα δεν μου εκατσε καλα.
ikarus26
20/11/2012, 12:10
Γεια σε ολους. Αρχικα θα ήθελα να σας ευχαριστησω για την αμεση ανταποκριση σας και τις αποψεις σας.
Φιλε spyrakos35 οντως εμπειρια απο μηχανες μηδεν, το αναφερω κιολας εξ αρχης. Το μονο διτροχο που ειχα καβαλησει μεχρι να παω για διπλωμα Α κατηγοριας ηταν ενα παπι του ξαδερφου μου 50cc, το οποιο μετα απο μετατροπες δικες του το'χε παει στα 80cc..!Ομως παντοτε ετρεφα μεσα μου μια γλυκα για τις μηχανες και τωρα πιστευω ηρθε η στιγμη να κανω το μερακι μου πραγματικοτητα. Αυτο που θελω απ'τη μηχανη μου ειναι να πηγαινοερχομαι στην δουλεια μου (Νεα Ιωνια-Μαραθωνας 90km αποσταση πηγαινε-ελα) και οπωσδηποτε ταξιδακια μονοημερα-διημερα με την γυναικα (γι'αυτο και με προβληματιζει η ανεση του bandit και για τους δυο αναβατες).Σαφως και θελω να μπορω να φορτωνω καγκελα,βαλιτσες,φωτακια,ταπερ κλπ οπως λεει ο φιλος μας ο Shaolin Monk ομως δεν με φανταζομαι σε ερημικες παραλιες και απατητα βουνισια δρομακια..Oποτε κυριως ασφαλτος θα ειναι οι μετακινησεις μου. Εχω βεβαια φιλους και γνωστους που για τις ιδιες απαιτησεις εχουν το v-strom παρ'ολο που ειναι on-off και μπορει να βγει και σε χωμα.Φανταζομαι οτι το v-strom το παιρνεις για την αξιοπιστια του περα απο την χρηση για την οποια το θες. Δεν γνωριζω καθολου κατα ποσο ειναι αξιοπιστο το bandit και εκει θα ηθελα καποια καθοδηγηση.. Εσυ φιλε alex14 που το εχεις τι εχεις να μου πεις,ειναι αξιοπιστο; Ειναι βολικο και για τους 2 αναβατες σε ενα ταξιδακι; Και τελος ισως χαζη ερωτηση αλλα σημαντικη για μενα, ποιο απ΄τα δυο φιλοι μου ειναι πιο οικονομικο(βλεπε service,ανταλλακτικα,καταναλωση καυσιμου); Ευχαριστω και παλι θερμα..:D
Ανάμεσα στα 2 & αφού δεν έχεις εμπειρία, καλύτερα το Vstrom. Επίσης μικρότερο κόστος χρήσης και service από ότι το bandit. Σε πιθανή πτώση (στατική πχ) η ζημιά θα είναι σαφώς μικρότερη. Καλύτερο ζύγισμα.
Εγώ πάλι θα πω Bandit αφού θες άσφαλτο, σε VStromειδη (το καινούριο τουλάχιστον κάτι λεει από εμφάνιση) TDMειδή τρέφω μια σφοδρή απέχθεια :yuck:! Το bandit έχει αξιοπιστία παροιμιώδη, βέβαια σε καταναλώσεις τσιμπάει λίγο παραπάνω αν το σκίσεις μιας και τετρακύλινδρο. Εγώ παίζω από 5-8 lt/100
Να έχεις υπ΄οψιν σου σερβις ψιλομεγάλο με μπουζι φίλτρο λαδιού αέρος σε εξουσιοδοτημένο ΣΦΑΚ από 140 και πάνω. Μεσα στην πόλη επίσης κινούμαι εύκολα. Το βάρος (247kg γεμάτο δεν είναι και λίγα) το συνηθίζεις δεν είναι τπτ και χώνεσαι παντού. Δικάβαλος μόνο είναι λίγο ζόρι σε ελιγμούς εντός πόλης. Το έχω 45000χμ και το καημένο δεν έχει κάνει κιχ. Τραβάει από χαμηλά, έχει επαρκή δύναμη και το φορτώνεις άμα θες σα γαιδούρι για αυτά που θες να κάνεις. Αν θες σοβαρό μοτοτουρισμό (Ευρώπη) παίρνεις το 1250 με τριπλέτα βαλίτσες στα 9995€ η οποία είναι σούπερ τιμή για αυτά που προσφέρει. V-Strom πάρε μόνο αν έχεις τη μέση σου μιας και έχει όντως άνετη σέλα!:lol:
.. Εσυ φιλε alex14 που το εχεις τι εχεις να μου πεις,ειναι αξιοπιστο; Ειναι βολικο και για τους 2 αναβατες σε ενα ταξιδακι; Και τελος ισως χαζη ερωτηση αλλα σημαντικη για μενα, ποιο απ΄τα δυο φιλοι μου ειναι πιο οικονομικο(βλεπε service,ανταλλακτικα,καταναλωση καυσιμου); Ευχαριστω και παλι θερμα..:D
Εγω εχω το παλιο bandit (2006) και το θεωρω πολυ πιο αξιοπιστο απο τo v-strom. Για το καινουργιο bandit δεν ξερω. Επισης, στο θεμα φορτωματος νομιζω δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα αναμεσα τους. Και τα δυο παιρνουν τριπλετα, tank bag κτλ.
ikarus26
20/11/2012, 13:28
Εγω εχω το παλιο bandit (2006) και το θεωρω πολυ πιο αξιοπιστο απο τo v-strom. Για το καινουργιο bandit δεν ξερω. Επισης, στο θεμα φορτωματος νομιζω δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα αναμεσα τους. Και τα δυο παιρνουν τριπλετα, tank bag κτλ.
Καλα και εγω δεν κοιταζω για το καινουριο bandit, προσανατολιζομαι σε μοντελο 2008,βαρια 2007...Οποτε δεν νομιζω οτι θα εχει μεγαλη διαφορα με το δικο σου.Αρα λογικα αξιοπιστο..!
Cpt. Haddock
20/11/2012, 13:59
Bandit γιατι ειναι πιο χαμηλο και κουμαντάρεται ευκολα :wave2:
Παντως με τα λεφτα που δινεις (3-3,5 χιλιαρικα) μπορεις να βρεις παρα πολυ καθαρο μηχανακι, ειδικα bandit.
ikarus26
23/11/2012, 13:26
Eυχαριστω πολυ ολους σας :) Θα σας ενημερωσω για την αγορα μου οταν με το καλο γινει..Καλες διαδρομες και υγεια σε ολους