View Full Version : κατανάλωση βενζίνης στα 500cc
markeras
20/11/2012, 13:56
γειά σας παιδιά.
σκοπεύω να αγοράσω μια cross 250 cc έτσι ώστε να μην χαλάω πολύ βενζίνη. Συγχρόνως έχω βρει μια σε πολύ καλή τιμή 500cc. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση μεταξύ των δυο;
Billymuse
20/11/2012, 14:03
Γεία σου φίλος,δε μπορώ να σου πω για cross με σιγουρία αλλά ως κάτοχος ενώς street 500cc τουλάχιστον σε αυτή την κατηγορία υπάρχει διαφορά με ένα 250αρι, κυρίως εντός πόλης και επίσης στην εθνική για μια νορμαλ ταχύτητα 120khm και εκει υπάρχει διαφορά στη κατανάλωση,αλλά αφου έχεις βάλει σκοπό την διευκόλυνση που θα προσφέρει μια χαμηλή κατανάλωση ειδικά σε μια πόλη όπως η Αθήνα πάρε το μικρό..ελπίζω να σε βοήθησα..:rolleyes:
AristidisZ
20/11/2012, 14:16
κάθε μέρα σκέφτομαι:
να αγοράσω μηχανάκι, να μην αγοράσω
κάθε μέρα διαβάζω moto.gr και λέω στον εαυτό μου:
κάτσε μεγάλε, κάτσε
χωρίς δόση ειρωνείας, αλλά βρε markeras, δηλαδή αν δε λες καν τι μηχανάκια είναι, πως περιμένεις να συμπεράνει κάποιος τι καίει το κάθε μηχανάκι ?
γειά σας παιδιά.
σκοπεύω να αγοράσω μια cross 250 cc έτσι ώστε να μην χαλάω πολύ βενζίνη. Συγχρόνως έχω βρει μια σε πολύ καλή τιμή 500cc. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση μεταξύ των δυο;
Πήγαινε 8-9 Δεκεμβρίου στο Athens Supercross και θα τις δεις όλες να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.
Πλάκα κάνω Γιώργο, δεν παρεξηγείσαι ελπίζω, απλά όταν ακούω "η μηχανή αυτή είναι cross" καταλαβαίνω ότι μάλλον αυτός που το λέει δεν έχει και μεγάλη σχέση με μηχανές. Πες τί θέλεις να κάνεις με το μηχανάκι, σε ποιά μοντέλα αναφέρεσαι και θα πάρεις γνώμες.
(Τώρα βέβαια αν απαντήσεις ότι με 5 ώρες προπόνηση τη μέρα με το CRF 450 έχεις ξεσκιστεί στα έξοδα και θές κάπως να τα μειώσεις με βλέπω να καταπίνω το enter, το delete και το space από το πληκτρολόγιο αμάσητα)
γειά σας παιδιά.
Eπειδή ή μας δουλεύεις ή δεν έχεις ιδέα, καμία.
Οχι, δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα...........
MATSOLAS 610
20/11/2012, 19:21
Aντί να ειρωνεύεστε θα έπρεπε να πείτε στον άνθρωπο ότι, εμείς οι πολύξεροι όταν λέμε cross καταλαβαίνουμε moto cross , δηλαδή μοτοσικλέτες που είναι αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση, δεν βγάζουν πινακίδα , δεν κυκλοφορούν στον δρόμο, και είναι απαιτητικές στην συντήρηση = πολυδάπανες. Η κατανάλωση για ένα κάτοχο moto cross είναι αδιάφορη, πάντως καίνε τον άμπακο.
Aντί να ειρωνεύεστε θα έπρεπε να πείτε στον άνθρωπο ότι, εμείς οι πολύξεροι όταν λέμε cross καταλαβαίνουμε moto cross , δηλαδή μοτοσικλέτες που είναι αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση, δεν βγάζουν πινακίδα , δεν κυκλοφορούν στον δρόμο, και είναι απαιτητικές στην συντήρηση = πολυδάπανες. Η κατανάλωση για ένα κάτοχο moto cross είναι αδιάφορη, πάντως καίνε τον άμπακο.
Και φυσικά ο φίλος μας θέλει να πάρει 250 ή 500 καθαρό και το μόνο που τον νοιάζει είναι η κατανάλωση;
AUFGEBRACHT
20/11/2012, 21:26
274732
σκοπεύω να αγοράσω μια cross 250 cc έτσι ώστε να μην χαλάω πολύ βενζίνη.
κι εμείς σκοπεύουμε να σε καταβαραθρώσουμε για να μην μας χαλάς πολύ την μέρα...
Εχει λιγακι καλυτερη καταναλωση το 500 εφοσον πας με τα μισα γκαζια :evil:
Εχει λιγακι καλυτερη καταναλωση το 500 εφοσον πας με τα μισα γκαζια :evil:
Είσαι απολύτως σίγουρος γι αυτό;
Είσαι απολύτως σίγουρος γι αυτό;
Αναλογα για ποιο 500σα μιλαμε
CR500 είναι Honda. Τέλος.
CR500 είναι Honda. Τέλος.
Είναι άριστο άμα έχεις μπατζανάκη βενζινά (είπε θέλει να μην καίει) και κουμπάρο φυσιοθεραπευτή (για να του φέρνει τα χέρια στα ισα τους μετά από κάθε βόλτα) :D
karellen
22/11/2012, 17:41
Μου θυμίζει ένα γείτονα, παλιά, όταν είχα πάρει το XLR 600 (και το KLR ύστερα) :
-Νικόλα cross πήρες;
-Ναι.
jj okocha
23/11/2012, 14:36
ναι εχουν διαφορα στη καταναλωση,το 500 αν ειναι 2τ και θελει και κανα πιστονακι θα καιει τον αμπακο,δειτε τη διαφορα στην αυτονομια των exc 250-300,ευτυχως που δεν εγραψες αντι για ''cross'' - ''ανωμαλου'' τις γλυτωσες τις πετρες:lol::a014:
markeras
02/12/2012, 14:37
Μια ερώτηση έκανα ο άνθρωπος και ναι δεν έχω ιδέα. Αν είχα δε νομίζω να έκανα τέτοια ερώτηση! Συγνωμη από αυτούς που δεν ανέχονται την άγνοια εδώ μέσα ξεχνόντας πως δεν γεννήθηκαν καβάλα πάνω σε μια μηχανή. Ευχαριστώ θερμά τους καλοπροαίρετους.
Για την ιστορία του θέματος καταλήγω σε kawasaki KLR - σχετικά στα τυφλά - 250 κυβικά. Το θέλω να διανύω σχετικά γρήγορα 75 χλμ την ημέρα για την δουλειά μου εκτός πόλης.
AristidisZ
02/12/2012, 14:45
Το βασικότερο ήταν να ανέφερες μοντέλα και για τις δύο περιπτώσεις :)
Μια ερώτηση έκανα ο άνθρωπος και ναι δεν έχω ιδέα. Αν είχα δε νομίζω να έκανα τέτοια ερώτηση! Συγνωμη από αυτούς που δεν ανέχονται την άγνοια εδώ μέσα ξεχνόντας πως δεν γεννήθηκαν καβάλα πάνω σε μια μηχανή. Ευχαριστώ θερμά τους καλοπροαίρετους.
Για την ιστορία του θέματος καταλήγω σε kawasaki KLR - σχετικά στα τυφλά - 250 κυβικά. Το θέλω να διανύω σχετικά γρήγορα 75 χλμ την ημέρα για την δουλειά μου εκτός πόλης.
Πολύ παλιό μηχανάκι και αρκετά τα χιλιόμετρα. Οδήγησα το καλοκαίρι ενός φίλου και μου'φυγε ο τάκος με τη μανιβέλα (καλοσυνηθίσαμε πλέον με τη μίζα). Για ανοιχτό δρόμο δεν είναι και ότι καλύτερο. Τώρα αν δεν παίζουν λεφτά για κάτι καλύτερο...Πχ ένα Transalp 600 θα σε βόλευε περισσότερο αλλά καίει και παραπάνω.
Μια ερώτηση έκανα ο άνθρωπος και ναι δεν έχω ιδέα. Αν είχα δε νομίζω να έκανα τέτοια ερώτηση! Συγνωμη από αυτούς που δεν ανέχονται την άγνοια εδώ μέσα ξεχνόντας πως δεν γεννήθηκαν καβάλα πάνω σε μια μηχανή. Ευχαριστώ θερμά τους καλοπροαίρετους....
μην το βλεπεις ετσι.χιουμορ ειναι.
:wave2:
markeras
03/12/2012, 20:10
για περισσότερα λεφτά δεν παίζει. βασικά 700 ευρώ θα το αγοράσω του 95. όσο για την μανιβέλα τσακμάκι είναι.