PDA

View Full Version : Σκουριασμένο ντεπόζιτο

dukeandthecity
26/09/2005, 14:31
Εψαξα στα Τεχνικα Θεματα Tips & Tricks μπας και βρω τίποτα επι του θέματος αλλα τζίφος.

Αρα η πολυ βλακεια θα ρωτήσω η δεν απασχολησε στο παρελθόν.

Οταν ειναι σκουριασμένο το εσωτερικό του ντεπόζιτου βενζίνης τι κανουμε ?

(το πετάμε και αγοράζουμε καινούριο ειναι ΜΗ αποδεκτή απάντηση).

:beer: :beer:

OldMan
26/09/2005, 14:43
:wave2: :wave2: :wave2:

Μήπως έχει πέσει στην αντιληψή σας κάτι σχετικό με "εσωτερική πλαστικοποίηση" ???

:lol: :beer: :lol:

dukeandthecity
26/09/2005, 14:48
εσωτερική πλαστικοποίηση ??????

για πες, για πες .....

....με το τσιγκέλι τα βγαζεις καθε φορά

:beer: :beer: :beer:

toyota
26/09/2005, 14:59
Το αδειάζεις από βενζίνη.το πας σε κάποιον που βάφει-κολλάει πλαστικά και στο πλαστικοποιεί.Το κόστος για το τεποζετο του SRAD μου περυσι το καλοκαίρι ήταν 80 ευρώ.

dukeandthecity
26/09/2005, 15:01
toyota + OldMan

:beer: :beer: :beer: :beer:

OldMan
26/09/2005, 15:02
:D :mad: :D

Γι'αυτό ΔΕΝ απαντάω ρε ΠολιτοΔούκα !!!

Αμέσως αρχίζουν τα "πως" και τα "γιατί" κ.λ.π.

:lol: :rotflmao: :lol:

Πετάξου στον "Κινέζο" (στην Γαμβέτα - παράλληλη στην Κων/πόλεως, κάτω από το Ιπποκράτειο) μαζί με το τεπόζιτο και ρώτα "το δια ταύτα".....

:wave2: :beer: :wave2:

dukeandthecity
26/09/2005, 15:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
:D :mad: :D

Γι'αυτό ΔΕΝ απαντάω ρε ΠολιτοΔούκα !!!

Αμέσως αρχίζουν τα "πως" και τα "γιατί" κ.λ.π.

:lol: :rotflmao: :lol:

Πετάξου στον "Κινέζο" (στην Γαμβέτα - παράλληλη στην Κων/πόλεως, κάτω από το Ιπποκράτειο) μαζί με το τεπόζιτο και ρώτα "το δια ταύτα".....

Παπουκα, για ακομα μια φορά γ@μησες !!!!

:beer: :beer: :beer: :beer:

..."κινέζος" ??? που ? γιατι ? πότε ? Θα περάσω απο asotos για μπύρες μια που ειναι γειτονιά !!!

OldMan
26/09/2005, 15:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity

..."κινέζος" ??? που ? γιατι ? πότε ? Θα περάσω απο asotos για μπύρες μια που ειναι γειτονιά !!!

Καμιά 200αριά μέτρα κάτω από τον Asoto...

(σεμνά με τις μπύρες...)!!!

:wave2: :wave2: :wave2:

gcrook
26/09/2005, 15:33
Ωραια ολα αυτα, αλλα οταν αρχιζει να πιανει σκουρια το στομιο, εκει μπορουμε να κανουμε κατι;

Και οχι, η αγορα νεου τεποζιτου απορριπτεται (για τους κακοηθεις) :lol:

OldMan
26/09/2005, 15:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Ωραια ολα αυτα, αλλα οταν αρχιζει να πιανει σκουρια το στομιο, εκει μπορουμε να κανουμε κατι;

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Πλακώνεις στο ξύλο τον Βενζινά σου ειτε γιατί ξεχειλίζει την βενζίνη, είτε γιατί η βενζίνη του έχει νερό ή και για τα δύο !!!
:lol: :lol: :lol:

Τριψιματάκι με 1000άρι γυαλόχαρτο (εννοείται άδειο το τεπόζιτο, εκτός μηχανής, έξω τα ρακόρ και καλό πλύσιμο μετά).

Ότι και να βάλεις στο σημείο εκείνο, θα στο "πετάξει" σε λίγο καιρό, οπότε θα είσαι συνέχεια στο τρίψιμο !!!

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ (αλλά ΠΟΛΥ θεωρητικά....) μπορείς να κάνεις και ανοδίωση του τεπόζιτου ....:sad:

gcrook
26/09/2005, 16:09
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Πλακώνεις στο ξύλο τον Βενζινά σου ειτε γιατί ξεχειλίζει την βενζίνη, είτε γιατί η βενζίνη του έχει νερό ή και για τα δύο !!!
:lol: :lol: :lol:

Τριψιματάκι με 1000άρι γυαλόχαρτο (εννοείται άδειο το τεπόζιτο, εκτός μηχανής, έξω τα ρακόρ και καλό πλύσιμο μετά).

Ότι και να βάλεις στο σημείο εκείνο, θα στο "πετάξει" σε λίγο καιρό, οπότε θα είσαι συνέχεια στο τρίψιμο !!!

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ (αλλά ΠΟΛΥ θεωρητικά....) μπορείς να κάνεις και ανοδίωση του τεπόζιτου ....:sad:

Βασικα ειχα πριν απο καιρο προβλημα με το σωληνακι της υπερχειλισης, και μαλλον αυτο σταδιακα εκανε ζημια.
Σε περιπτωση που το αφησω ως εχει, (γιατι η ανοδιωση οντως ειναι καλη...σε θεωρητικο επιπεδο :bawl: ), να περιμενω οτι μια ζωη θα με ξελασπωνει το φιλτρο της βενζινης;
Η την κατσαμε την βαρκα μαστορα;
:lol:

DirtRider
26/09/2005, 17:01
Πάρε τώρα και μια φτηνή λύση για εσωτερική σκουριά για να κάνεις εσωτερικά "καθρέπτη" την ντεποζιτάρα:

Βρες μερικές χαχαλιές σκάγια (λεπτά και χοντρά μαζί και "φόρτωσέ" τα στον ασθενή τάνκ...

Κλείσε τώρα με το καπάκι και άρχισε να κουνάς το ντεπόζιτο ως σέικερ του φραπέ...

5-10 λεπτά συνήθως φτάνουν...

Η όλη διαδικασία δεν θα σου στοιχίσει ΤΙΠΟΤΑ (εκτός μερικές θερμίδες και είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ μέθοδος...από την εποχή των DKW οι παππούδες μας έτσι ξαπόστελναν την άτιμη σκουριά...).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν από το "κούνημα" εξαφάνισε ότι έχει σχέση με τον διακόπτη βενζίνης (συνήθως είναι 2 βιδαλάκια)...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Multi-Duc
26/09/2005, 17:28
Pantws na pw apo proswpikh peira (xwris na thelw na kanw ton exypno , mias kai vlepw idi ton old man na xynei ta nyxia tou :D ) oti i plastikopoihsh tou ntepozitou einai mia exairetika apaithtikh ergasia ths opoias polles fores to apotelesma einai amfibolo gia ton logo oti OLA PREPEI NA GINOUN ME EULAVIKH SXOLASTIKOTHTA MEXRI TELEUTEAS LEPTOMEREIAS!!
Auta....:wave2:

OldMan
27/09/2005, 09:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Multi-Duc
Pantws na pw apo proswpikh peira (xwris na thelw na kanw ton exypno , mias kai vlepw idi ton old man na xynei ta nyxia tou :D ) oti i plastikopoihsh tou ntepozitou einai mia exairetika apaithtikh ergasia ths opoias polles fores to apotelesma einai amfibolo gia ton logo oti OLA PREPEI NA GINOUN ME EULAVIKH SXOLASTIKOTHTA MEXRI TELEUTEAS LEPTOMEREIAS!!
Auta....:wave2:

Καλέ μου Βασίλη, έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο, αλλά (μεταξύ μας...) στα @ρχίδια μου το αποτέλεσμα, εφόσον πρόκειται για τεπόζιτο άλλου !!!

:lol: :beer: :wave2:

Multi-Duc
27/09/2005, 10:04
Καλέ μου Βασίλη, έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο, αλλά (μεταξύ μας...) στα @ρχίδια μου το αποτέλεσμα, εφόσον πρόκειται για τεπόζιτο άλλου !!!

exou kai to rhton ... "ti na pei kaneis gia to vraki ths allhnhs!" :rotflmao:

dukeandthecity
04/10/2005, 11:29

Παππού,
μπύρα να πιάνεις, κάτουρο να γίνετε....:lol: :lol:

Ρώτησα και για τον "κινέζο" και έμαθα ότι κάνει καλή δουλειά και την πληρώνετε αναλόγως. Επειδή έχουμε ΚΤΜ δεν σημαίνει ότι έχουμε χεστεί στο τάλαρο :D :D :D

Ιδου το τεπόζιτο...

25324

OldMan
04/10/2005, 12:46
Ρώτησα και για τον "κινέζο" και έμαθα ότι κάνει καλή δουλειά και την πληρώνετε αναλόγως. Επειδή έχουμε ΚΤΜ δεν σημαίνει ότι έχουμε χεστεί στο τάλαρο :D :D :D
Ιδου το τεπόζιτο...

:rolleyes: :mad: :D

Ρε εγώ φταίω που σε στέλνω στα καλύτερα μαγαζιά... (την γραμματέα του Κινέζου την είδες ??:eyepop: :eyepop: :eyepop: )

Και για να μάθεις να είσαι ακριβής στις περιγραφές, αυτό ΔΕΝ είναι σκουριασμένο τεπόζιτο...

Είναι σκουριά σε σχήμα τεπόζιτου...!!!

dukeandthecity
04/10/2005, 12:56
Γραμματέα του κινέζου ?????????

εχω φύγει και όλας..............:winka: :winka:

(το ντεποζιτάκι μου το αδικεί η φωτο. που να δεις στο εσωτερικο του τι γίνετε:lol: :lol: )

tools
16/06/2006, 23:11
ψιτ...

κ πως το καθαριζουμε ρε παλικαρια το ντεποζιτο απο τις σκουριες???
εννοω πως το αδειαζουμε απο αυτες.
το εν λογω εχει εσωχη τεραστια εκει που βιδωνει η ταπα κ οτι κ αν ειναι μεσα δεν παιζει να βγει...
για σκαγια δεν το συζητω καν,δεν θα βγουνε ποτε:mad:
κ σκεφτομουν να το δοκιμασω ρε πουστη μου:evil:

α, κανα πλαστικοποιο(sic) στην πατρα ξερει κανεις?γιατι καλη η γραμματεας-απ'οτι φανταζομαι-αλλα που να τρεχω σαλονικη τωρα με το ντεποζιτο παραμασχαλα...
(παπαρια...:sick: )

torque
17/06/2006, 06:55
ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΝΑ ΜΕΤΡΟ ΨΙΛΟ ΑΛΥΣΙΔΑΚΙ, ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΕΠΟΖΙΤΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑ. ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΕΙ Η ΣΚΟΥΡΙΑ. ΟΤΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΠΑΣ ΤΟ ΤΕΠΟΖΙΤΟ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΟΔΟΣ ΣΑΜΟΥ. ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ (ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΥΛΙΚΟ) ΣΕ ΜΒ50 ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΤΕΛΕΙΑ.

Xrider
17/06/2006, 10:59
ROTA TON HDBIKER...ASXOLEITAI ME POLY SKOYRIASMENA MHXANHMATA....XEREI SIGOYRA NA SOY PE

tools
17/06/2006, 16:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από torque
ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΝΑ ΜΕΤΡΟ ΨΙΛΟ ΑΛΥΣΙΔΑΚΙ, ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΕΠΟΖΙΤΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑ. ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΕΙ Η ΣΚΟΥΡΙΑ. ΟΤΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΠΑΣ ΤΟ ΤΕΠΟΖΙΤΟ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΟΔΟΣ ΣΑΜΟΥ. ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ (ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΥΛΙΚΟ) ΣΕ ΜΒ50 ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΤΕΛΕΙΑ.

ωραια ολα αυτα,οπως κ τα προηγουμενα...:D :rotflmao:

το θεμα ειναι ΑΦΟΥ κανω ολη αυτη τη διαδικασια πως θα καθαρισω το ντεποζιτο απο τα τριματα,τα σκαγια,τα συρματα κ οτι αλλο ΣΤΕΡΕΟ υπαρχει μεσα τελοσπαντων...:confused:

αν το παω για πλαστικοποιηση πως σκατα θα τα βγαλει αυτος απο μεσα για να κανει τα δικα του μετα...
αυτο ρωταω...
:wave2:

Tropeas
17/06/2006, 17:05
Αμμος και πολύ ταρακούνημα-χτύπημα με κάποιο ίσως χημικό που να τις αφαιρεί αλλά να μην κάνει ζημιά εσωτερικά στο μέταλλο.

Zbandit750
17/06/2006, 17:12
Εγω εκανα ηλεκτρολυση με αρκετα καλα αποτελεσματα , αν το συνδιασεις και με την μεθοδο της αμμου(αστο στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινητου για 2-3 μερες!!!) θα εχεις λυση στο προβλημα σου.
Μετα να μην το αφηνεις ποτε αδειο και ριξε και λιγο λαδι μεσα(δεν θα παθει τιποτα το μηχανακι).

torque
19/06/2006, 07:26
ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ. ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΗΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΡΜΠΥΡΑΤΕΡ.

dukeandthecity
20/06/2006, 10:22
αν έχετε φίλο οδοντοτεχνίτη σας κάνει αμμοβολή με ρινίσματα σιδηρου με εύκαμπτο τσουτσουνακι που φτανει μεχρι και τα πισω δοντια. ;)

OldMan
20/06/2006, 11:36
αν έχετε φίλο οδοντοτεχνίτη σας κάνει αμμοβολή με ρινίσματα σιδηρου με εύκαμπτο τσουτσουνακι που φτανει μεχρι και τα πισω δοντια. ;)

Καιρό έχεις να "την πετάξεις", καλέ μου ...!!!

Αυτοκολλητάκια κεράσεις ???

dukeandthecity
20/06/2006, 11:53
Καιρό έχεις να "την πετάξεις", καλέ μου ...!!!

Αυτοκολλητάκια κεράσεις ???

:a22: :a22: καλλιο αργα παρα ποτε.....:a17: :a17:

στειλε πμ με τσι λεπτομερειες

kostisthegreek
20/06/2006, 20:58
Προτιμότερο το αλυσιδάκι από τα χαλίκια ή την άμμο γιατί είναι ένα κομμάτι και είσαι σίγουρος ότι δεν θα μείνει κάτι μέσα.
Βάζεις και λίγη βενζίνη την οποία την αλλάζεις κάθε τόσο και κοπανάς καλά.
Οτι ξεκολήσει από μέσα θα το παρασύρει η βενζίνη καθώς την αδειάζεις και θα βγει.
Στο τέλος πολύ καλό ξέπλυμα με βενζίνη φυσικά.
Αν μπορείς να βάλεις κανα φιλτράκι αμέσως μετά το τεπόζιτο και να το ελέγχεις κάθε τόσο θα ήταν καλό.
Φρόντισε επίσης να μην αφήνεις άδειο ή με λίγη βενζίνη το τεπόζιτο για πολύ καιρό.
Καλή επιτυχία!

the who
27/06/2006, 09:09
Γεια χαρα σε ολους
Η αμμοβολη ειναι επικινδυνη,μπορει να τρυπησει το ντεποζιτο.Η υαλοβολη ειναι η καλυτερη λυση για σκουρια σε συνδυασμο με πλαστικοποιηση.Εκ πειρας η λευκη πλαστικοποιηση ειναι ψιλομαπα.Πολλες φορες ξεκολλανε κομματια.Η κοκκινη ειναι πολυ καλυτερη.Ο Ντοντος στο Αιγαλεω ζητα γυρω στα 100 ευρω (νομιζω) και κανει φανταστικη δουλεια. :beer: :beer:

the who
27/06/2006, 09:15
Καλλιο αργα παρα ποτε.
Αν αυτο που βλεπω στη photo ειναι εσωτερικο ντεποζιτο ( οπως στα παπια) το σφαζεις στη μεση και το νικελωνεις.Απλως αυτος που θα το κανει πρεπει ναχει χερι χειρουργου.:smokin:

kostisthegreek
27/06/2006, 19:58
Και μετά πως το ξανακολλάς?
Και το νίκελ στη ραφή της κόλλησης?
Αν είναι να μπεις σε τέτοιες διαδικασίες και έξοδα ή το καθαρίζεις ή το πετάς και παίρνεις καινούριο και ξενοιάζεις.

the who
27/06/2006, 21:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostisthegreek
Και μετά πως το ξανακολλάς?
Και το νίκελ στη ραφή της κόλλησης?
Αν είναι να μπεις σε τέτοιες διαδικασίες και έξοδα ή το καθαρίζεις ή το πετάς και παίρνεις καινούριο και ξενοιάζεις.

Για να λεμε ολη την αληθεια δεν ειμαι σιγουρος για το νικελ.Ξερω οτι γινεται επιμεταλλωση αλλα δεν θυμαμαι το ακριβες υλικο.Το θεμα ειναι να φτιαχτει το μεσα.Η ραφη γινεται εξω οποτε δεν υπαρχει προβλημα.Η δυσκολια ειναι στο να ταιριαξουν οι γραμμες του.
Ελπιζω να βοηθησα.:beer: :beer:

KeLeYTiS
27/06/2006, 21:44
Και εδω να σημειωσω οτι ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν δοκιμαζουμε να τρυπησουμε τεποζιτο η να το κοψουμε μονοι μας...

Εχω χασει φιλο απο τον στρατο του οποιου εσκασε τεποζιτο απο ΧΤ στο προσωπο .... :(

hdbiker
28/06/2006, 05:16
ΑΦΟΥ ΜΕ ΕΔΩΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΧRIDER ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΒΓΑΖΩ ΤΗΝ ΣΚΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΤΕΠΟΖΙΤΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ.
1.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ΚΑΜΙΑ 10 ΒΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ Κ 10ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ Η Κ ΜΙΚΡΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΟΜΜΑΤΙ(ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΕΤΑΓΜΑ Η ΤΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΑΛΙΕΣ,ΧΑΛΑΣΜΕΝΕΣ ΒΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ!)ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ΑΛΛΑ Κ ΑΝΑΠΟΔΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΒΙΔΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ Κ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΡΙΨΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ ΣΚΟΥΡΙΑ!ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ Κ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Κ ΕΑΝ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΑΡΚΕΤΗ ΣΚΟΥΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΚΟΥΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ!ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΙΔΕΣ Κ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΘΑΜΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΥΡΙΑ!!ΞΕΠΛΕΝΩ ΠΑΛΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ΜΕ ΝΕΡΟ Κ ΤΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΩ Κ ΤΟ ΧΥΝΩ ΟΛΟ(ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΓΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΕΣ!!!)ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΠΑΛΙ ΟΣΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΚΟΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ,ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟΥ!!
2.ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΓΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ Η ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΘΩΣ Κ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΥΔΡΟΧΛΩΡΙΚΟ ΟΞΥ(ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΠΑΝΙΩΝ Κ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ.ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΤΟ(ΕΓΩ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΗΜΟΥΝ)ΞΕΡΕΙ ΠΙΟ ΟΞΥ ΥΔΡΟΧΛΩΡΙΚΟ ΕΝΝΟΩ.ΤΟ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ.ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ MURIATIC ACID H HYDROCHLORIC ACID.ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΛΙΤΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 12 ΛΙΤΡΑ.ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΑΝΤΙΑ Κ ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ(ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΤΕ????)ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ΜΕ ΝΕΡΟ Κ ΡΙΧΝΩ Κ ΤΑ 3 ΛΙΤΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΔΡΟΧΛΩΡΙΚΟ ΟΞΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ Κ ΜΕΤΑ ΓΕΜΙΖΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΝΕΡΟ Κ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΕΡΙΖΕΤΑΙ.ΑΝΑ 1 ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ Κ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.Η ΟΛΗ ΦΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΑΠΟ 1 ΩΡΑ ΕΩΣ Κ 4 ΩΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΝΤΕΠΟΖΙΤΑ!ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Κ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΜΑΤΩΝ ΑΦΟΥ ΤΟ ΟΞΥ ΧΗΜΙΚΑ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΣΚΟΥΡΙΑ ΤΟΤΕ ΑΦΑΙΡΩ ΤΟ ΜΙΧ ΝΕΡΟΥ Κ ΟΞΕΟΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Κ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΧΥΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΜΠΕΤΟΝΙ Η ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΛΙΓΗ ΜΑΡΜΑΡΟΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΟΞΥ!ΞΕΠΛΕΝΩ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ Κ ΤΟ ΑΔΕΙΑΖΩ Κ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΜΠΙΤΟΝΙ Η ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ.
3.ΤΩΡΑ ΡΙΧΝΩ ΚΑΝΑ 2 ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΑΣΕΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΥΧΙΑ(ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΚΡΥΦΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΚΟΠΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΑΦΟΥ Ο ΚΑΥΓΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΜΕΤΑ!!!ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΙΗΣΑ!)ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΣΕΤΟΝ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ,ΘΑ ΤΟ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΙ.ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΜΕ ΠΑΛΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΑΣΕΤΟΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ Κ ΜΕΤΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ Κ ΑΥΤΟ.ΑΦΗΝΩ ΛΙΓΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ΝΑ ΑΕΡΙΣΤΕΙ Κ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΣΕΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟΥ!
4.ΜΕΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ(ΚΑΝΑ ΛΙΤΡΟ)ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ Κ ΑΡΚΕΤΟ ΛΑΔΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ(200ΜΙ)Κ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΜΕ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΜΙΓΜΑ Κ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΝΕΑ ΣΚΟΥΡΙΑ.
5 ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ Κ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ Κ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΠΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΟΛΟ ΤΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ΠΙΑ.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ Κ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΡΑΚΟΡ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Κ ΤΟ ΠΩΜΑ ΜΕ ΤΑΠΕΣ ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΕΣ Η ΑΠΟ ΦΕΛΛΟ.ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΟ!!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Κ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!!

53366

kostisthegreek
28/06/2006, 21:20
Το υδροχλωρικό οξύ είναι για τα άλατα και όχι για τη σκουριά.

Δεν είμαι χημικός για να κάνω αναλύσεις αλλά το υδροχλωρικό οξύ αν έρθει σε επαφή με το σίδηρο σε ελάχιστο χρόνο το σκουριάζει.

Βάλε σε ένα τενεκεδένιο κουβά οξύ, έστω και διαλυμένο με νερό, άστο για λίγα λεπτά, άδειασέ το και μετά από λίγο θα βρεις τον κουβά σκουριασμένο.

Οσο καλά και να το ξεπλύνεις είναι επικύνδινο.
Το γράφουν και οι συσκευασίες ότι είναι διαβρωτικό.
Προσέξτε ότι πουλιέται πάντα σε πλαστικά δοχεία.

(τα παραπάνω είναι από την πείρα της δουλειάς μου)

hdbiker
03/07/2006, 02:45
RIKSE MIA MATIA EDV: http://oldmanhonda.com/MC/Rrust.html

kostisthegreek
03/07/2006, 20:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από hdbiker
RIKSE MIA MATIA EDV: http://oldmanhonda.com/MC/Rrust.html

"Try this at your own risk to the tank and yourself" το γράφει με μεγάλα γράμματα.

Εγώ απλά θα ξανατονίσω ότι το υδροχλωρικό οξύ είναι διαβρωτικό

kostisthegreek
03/07/2006, 20:11
"Try this at your own risk to the tank and yourself" το γράφει με μεγάλα γράμματα.

Εγώ απλά θα ξανατονίσω ότι το υδροχλωρικό οξύ είναι διαβρωτικό

Αλοίμονο μου αν παράβλεπα την πείρα μου και ασχολούμουν με αερολογίες που γράφει ο κάθε δήθεν μάστορας.

hdbiker
13/07/2006, 21:15
EGW PANTWS TO DOKIMASA SE 2 NTEPOZITA K EGINAN POLY KALA.SIGOYRA TO ACID EINAI OPWS TA LES.TI NA PW.MIA ALLH LYSH PANTWS EINAI NA XRISIMOPOIOISIS MONO BENZINI K NA RIKSEIS BENZINOLADO META K NA TO KSEPLINEIS ME BENZINI.I KALYTERI LISI K MIA PLASTIKOPOIISI META..

kostisthegreek
15/07/2006, 20:48
Τουλάχιστον μην το αφήνεις άδειο ή με λίγη βενζίνη για μεγάλο διάστημα.

sv9cvk
21/11/2010, 10:03
Αλοίμονο μου αν παράβλεπα την πείρα μου και ασχολούμουν με αερολογίες που γράφει ο κάθε δήθεν μάστορας.

EDIT : ουπς τωρα ειδα οτι ο ξεθαψα το θεμα (απο το 2006:blush: )τωρα που εψαχνα για κατι αντιστοιχο :winka:

Η αληθεια ειναι οτι το HCl ειναι διαβρωτικο :rolleyes: πληροφοριακα για να εμφανισω πλακετα αφου την εμφανισω
Την σκεπαζω με ακουα φορτε και και μετα σταζω καμια 10αρια σταγονες Περιντρολ Η2Ο2 το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο :eyepop: σε 5 λεπτα εχει εξαφανιστει οεκτεθημενος χαλκος και που να βαλεις σιδερο στο δυαλυμα :eek: :eyepop:
Απο την αλλη το εχω ακουσει και εγω αυτο που περιγραφει ο hdbiker και μαλιστα το κανουν για χρονια επαγγελματιες που ασχολουνται με παλιες μοτο
Εγω σκεφτομαι να κανω μια διαδικασια επιμεταλλωσης και αναλογα το αποτελεσμα θα κανω πλαστικοποιηση που θελω να την αποφυγω αν γινεται
Αν μου ανεβασει το αρχειο με την διαδικασια ΟΚ αλλιως για οποιον ενδιαφερεται με email η οταν φτιαξει το θεμα με τις επισυναψεις:wave2:

kokkiklhs
21/11/2010, 10:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από sv9cvk
EDIT : ουπς τωρα ειδα οτι ο ξεθαψα το θεμα (απο το 2006:blush: )τωρα που εψαχνα για κατι αντιστοιχο :winka:

Η αληθεια ειναι οτι το HCl ειναι διαβρωτικο :rolleyes: πληροφοριακα για να εμφανισω πλακετα αφου την εμφανισω
Την σκεπαζω με ακουα φορτε και και μετα σταζω καμια 10αρια σταγονες Περιντρολ Η2Ο2 το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο :eyepop: σε 5 λεπτα εχει εξαφανιστει οεκτεθημενος χαλκος και που να βαλεις σιδερο στο δυαλυμα :eek: :eyepop:
Απο την αλλη το εχω ακουσει και εγω αυτο που περιγραφει ο hdbiker και μαλιστα το κανουν για χρονια επαγγελματιες που ασχολουνται με παλιες μοτο
Εγω σκεφτομαι να κανω μια διαδικασια επιμεταλλωσης και αναλογα το αποτελεσμα θα κανω πλαστικοποιηση που θελω να την αποφυγω αν γινεται
Αν μου ανεβασει το αρχειο με την διαδικασια ΟΚ αλλιως για οποιον ενδιαφερεται με email η οταν φτιαξει το θεμα με τις επισυναψεις:wave2:

Φίλε Χρήστο καλημέρα από τη Σκύρο!
Παρακολουθώ από καιρό τα εντυπωσιακά σου κατορθώματα και ομολογουμένως γουστάρω τα μάλα!
Εσύ που είσαι γκουρού στο θέμα "αποκατάσταση αρχαιολογικών μηχανών", μπορείς να δώσεις καμιά λύση για την καταπολέμηση σκουριάς στο εσωτερικό του ρεζερβουάρ;
Παρουσιάστηκε πρόβλημα στο ΜΖ μου και θα ήθελα να αποφύγω την πλαστικοποίηση...
Αν έχεις λίγο χρόνο και όρεξη, ρίξε και προς τα εδώ τα φώτα σου, please...
:beer:

sv9cvk
21/11/2010, 10:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από kokkiklhs
Φίλε Χρήστο καλημέρα από τη Σκύρο!
Παρακολουθώ από καιρό τα εντυπωσιακά σου κατορθώματα και ομολογουμένως γουστάρω τα μάλα!
Εσύ που είσαι γκουρού στο θέμα "αποκατάσταση αρχαιολογικών μηχανών", μπορείς να δώσεις καμιά λύση για την καταπολέμηση σκουριάς στο εσωτερικό του ρεζερβουάρ;
Παρουσιάστηκε πρόβλημα στο ΜΖ μου και θα ήθελα να αποφύγω την πλαστικοποίηση...
Αν έχεις λίγο χρόνο και όρεξη, ρίξε και προς τα εδώ τα φώτα σου, please...

Ομοιοπαθης και εγω !!
Εχω δυο τεποζιτα του CB750 και τα δυο με το ιδιο θεμα με την σκουρια ...
Θα δοκιμασω την διαδικασια επιμεταλλωσης παρακατω στο ενα τεποζιτο που εχει παθει μαγουλαδες απο την φωτια και βλεπουμε:rotflmao:
Αν δουλεψει τοτε θα το ποσταρω αν οχι κανω την παπια :rotflmao:

http://img269.imageshack.us/img269/1064/rust1.jpg

http://img502.imageshack.us/img502/4120/rustx.jpg

kokkiklhs
21/11/2010, 10:20
Ωραίος, θα περιμένω...
Φοβάμαι όμως ότι δεν τη γλιτώνουμε την πλαστικοποίηση...
Σε κάτι ξένα fora βρήκα στοιχεία για κιτ που κυκλοφορούν, το ένα είναι το KREEM (λευκό και κόκκινο, λένε ότι το κόκκινο κρατάει καλύτερα) και το άλλο το POR-15...
Δεν ξέρω όμως αν αξίζουν, θα ήθελα τη γνώμη κάποιου που τα έχει δοκιμάσει!
:smilea:

sv9cvk
21/11/2010, 10:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από kokkiklhs
Ωραίος, θα περιμένω...
Φοβάμαι όμως ότι δεν τη γλιτώνουμε την πλαστικοποίηση...
Σε κάτι ξένα fora βρήκα στοιχεία για κιτ που κυκλοφορούν, το ένα είναι το KREEM (λευκό και κόκκινο, λένε ότι το κόκκινο κρατάει καλύτερα) και το άλλο το POR-15...
Δεν ξέρω όμως αν αξίζουν, θα ήθελα τη γνώμη κάποιου που τα έχει δοκιμάσει!
:smilea:

Eμενα δεν εχει πολυ σκουρια και ισως επανελθει θα δω !! :rolleyes:
Δες και εδω http://img101.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=slide1lq.jpg

kokkiklhs
21/11/2010, 10:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από sv9cvk
Eμενα δεν εχει πολυ σκουρια και ισως επανελθει θα δω !! :rolleyes:
Δες και εδω http://img101.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=slide1lq.jpg

Εμένα έχει γίνει χάλια μαύρα όμως, φοβάμαι μη τρυπήσει κι όλα, στο τέλος...
Ίδωμεν!! Καλή επιτυχία στις δοκιμές σου, σίγουρα θα τα καταφέρεις άψογα, είσαι αρχηγός!!
:cool:

NSC
21/11/2010, 12:52
Και εγώ το POR15 θα προτείνω.Το kreem σε όποιο φορουμ και να διαβασα το κράζουν διότι μετα απο καιρο ξεφλουδίζει και διαλύεται.Το POR-15 έχει και πακέτο ειδικά γιά τεποζιτο στα 50? περίπου μαζί με μεταφορικά απο Γερμανία:
www.hoeseler-por15.de/Shop/catalog/product_info.php?cPath=26&products_id=104&osCsid=1e2ae9d355f21aefc8ee4b19a882eef9

Μπορεί όμως να γίνει ακόμα πιο φθηνά με την διαδικασία με τις βίδες/παξιμάδια και μετά πέρασμα του POR.Ορίστε και ένα βιντεο:
www.youtube.com/watch?&gl=US&client=mv-google&hl=el&v=gZ4gXwU4B_s&nomobile=1

Αν έχεις χρόνο κοίτα και τα σχετικα βίντεο στο πλαι.

georgio
21/11/2010, 13:42
Υπάρχει ΕΔΩ (http://www.ducatisti.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=6405&hilit=%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%80%CF%8C%CE%B6%CE%B9%CF%84%CE%BF) μια αναφορά στο POR15, και από ό,τι λέει πήγε μια χαρά.

Θα το δοκιμάσω μάλλον σε ένα ντεπόζιτο που έχω, απ' έξω κούκλα, από μέσα...

*άσχετο:
sv9cvk τι κάνεις με την αποχάλκωση; Δε βάζεις τριχλωριούχο σίδηρο; Για πες γιατί με ενδιαφέρει (βασικά στο λίγο που έχω ασχοληθεί έχω πρόβλημα επειδή όταν ξαναχρησιμοποιώ το διάλυμα τριχλωριούχου σιδήρου δεν μπορώ να το ζεστάνω κάπως και με κρύο θέλει πολύ χρόνο)

kokkiklhs
21/11/2010, 14:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από NSC
Και εγώ το POR15 θα προτείνω.Το kreem σε όποιο φορουμ και να διαβασα το κράζουν διότι μετα απο καιρο ξεφλουδίζει και διαλύεται.Το POR-15 έχει και πακέτο ειδικά γιά τεποζιτο στα 50? περίπου μαζί με μεταφορικά απο Γερμανία:
www.hoeseler-por15.de/Shop/catalog/product_info.php?cPath=26&products_id=104&osCsid=1e2ae9d355f21aefc8ee4b19a882eef9

Μπορεί όμως να γίνει ακόμα πιο φθηνά με την διαδικασία με τις βίδες/παξιμάδια και μετά πέρασμα του POR.Ορίστε και ένα βιντεο:
www.youtube.com/watch?&gl=US&client=mv-google&hl=el&v=gZ4gXwU4B_s&nomobile=1

Αν έχεις χρόνο κοίτα και τα σχετικα βίντεο στο πλαι.

Ωραίος...

dmf
21/11/2010, 14:36
ο σκουριοφαγος δεν κανει δουλεια;; :confused:
Εδω δει τον Ispiros να το χρησιμοποιει σε αρκετα projects σε
διαφορα σκουρισμενα μερη. :look:

gasto
21/11/2010, 15:31
Με por 15 εχω πλαστικοποιηση και εγω ενα τεποζιτο.Δεν εχω κανενα παραπονο.Απλα θελει προσοχη να απομακρυνθει πληρως ολη η σκουρια απο μεσα.Εγω εφτιαξα ενα διαλυμα οξαλικου οξεος γεμισα ενα μεγαλο κουβα και αφησα μεσα το τεποζιτο για κανα 4ημερο.Υστερα με τουμποβουρτσες ετριψα πολυ καλα μεσα στα τοιχωματα.Μετα απο αυτη τη διαδικασια εμφανιστικαν μικρες τρυπες στο τεποζιτο τις οποιες καλυψα με καλαι.Πολυ καλο στεγνωμα και μετα εβαλα το por 15.
Καπως ετσι ηταν πριν
http://i854.photobucket.com/albums/ab105/greggasto/tdr50/100_1024.jpg?t=1290350089
και μετα
http://i854.photobucket.com/albums/ab105/greggasto/tdr50/100_1048.jpg?t=1290350090

NSC
21/11/2010, 16:04
Το καλάι πώς το έβαλες;

gasto
21/11/2010, 17:45
To πηγα σε εναν ψυγεια στη γειτονια μου και μου καλυψε τις τρυπες.Μετα εγω απλως τις ετριψα για να μη φαινονται ασχημα.

sv9cvk
21/11/2010, 17:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
ο σκουριοφαγος δεν κανει δουλεια;; :confused:
Εδω δει τον Ispiros να το χρησιμοποιει σε αρκετα projects σε
διαφορα σκουρισμενα μερη. :look:

Δεν το ξερω !! ισως κανει αλλα για να μην τον αναφερουν πουθενα ισως καπου να υπαρχει προβλημα!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio

*άσχετο:
sv9cvk τι κάνεις με την αποχάλκωση; Δε βάζεις τριχλωριούχο σίδηρο; Για πες γιατί με ενδιαφέρει (βασικά στο λίγο που έχω ασχοληθεί έχω πρόβλημα επειδή όταν ξαναχρησιμοποιώ το διάλυμα τριχλωριούχου σιδήρου δεν μπορώ να το ζεστάνω κάπως και με κρύο θέλει πολύ χρόνο)

Παιρνεις ακουα φορτε απο το μπακαλικο και απο φαρμακειο περιντρολ (βαση για το οξυζενε ,δεν το δινουν ευκολα )προσοχη να μην σου σταξει στο χερι γιατι ....τσουζει:eek:
Βαζεις τωρα σε ενα δοχειο την πλακετα * και βαζεις τοσο ακουαφορτε οσο χρειαστει να την καλυψεις ολη συν 1 cm (η λιγοτερο) ,Στην συνεχεια (βαζεις γαντια)σταζεις 5 με 6 σταγονες περιντρολ και ταυτοχρονα σε εξωτερικο η αεριζομενο χωρο το κουνας ωστε να ανακατευεται το δυαλυμα (ισως χρειαστει να βαλεις μερικες σταγονες περιντρολ ακομα )
Θα εκπλαγεις ποσο γρηγορα θα "φαει "τον χαλκο και δεν θελει ζεσταμα αφου ζεστενεται μονο του :cool:
Αυτα κανε δοκιμη και πες μου

(αφου την εχεις βαλει σε διαλυμα 1 λιτρο νερο -μια κουταλια καυστικη σοδα -ποτασσα να εμφανιστει η φωτοευαισθητη πλακετα ) :wave2:

notakos600
21/11/2010, 18:15
Πληροφοριακά, λόγω επαγγέλματος, ενημερώθηκα εγγράφως από την εταιρεία που προμηθεύομαι διαβρωτικό χρώματος, πως από το 2011 θα σταματήσει η παραγωγή του και η διάθεσή του λόγω των καινούργιων κανονισμών που αφορούν το περιβάλλον και την υγεία όσων το χρησιμοποιούν.

NSC
21/11/2010, 19:43
Αναφέρεσαι στο POR-15 ή το ακουαφόρτε;

notakos600
21/11/2010, 20:20
Στο διαβρωτικό χρωμάτων.

OldMan
22/11/2010, 12:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Στο διαβρωτικό χρωμάτων.
Και τι θα πετάμε εμείς τώρα στο αμάξι του λεχρίτη που μας έφαγε την γκόμενα ..??? :confused:

MikeG
22/11/2010, 12:46
Και τι θα πετάμε εμείς τώρα στο αμάξι του λεχρίτη που μας έφαγε την γκόμενα ..??? :confused:

Υγρά φρένων ή υγρά μπαταρίας :D