Σύνδεση

View Full Version : Απορία για γκαρ'αζ.

MustGK
29/11/2012, 12:25
Δεν ξέρω αν το εχω βάλει στην κατάλληλη ενότητα. Αλλά είπα να θέσω ένα θέμα που έχω αποροίες μπας και έχει κανένας κάποια γνώμη. Έχω ένα μηχανάκι 200 κυβ το οποίο το παρκάρω μέσα στην αποθήκη μου και προχτές με βάση ένα συμβάν (χάλασε ο χειροκίνητος διακόπτης) ειπα να ζητήσω από την πολυκατοικία έναν ασύρματο για να μπορώ να βάσω το μηχανίκι κάτω και να μην το έχω έξω και αποτελεί στόχο, και μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι ασύρματο και κανονικά απαγορευέται να το βάζω μέσα στην αποθήκη μου το μηχανάκι. Και ότι η γκαραζόπορτα που πάει προς το υπόγειο είναι μόνο για τα πάρκιγκ και ας έχει και τις αποθήκες κάτω. Και ερωτώ αν ισχύει κάτι τέτοιο? Και με βάση ποιο νόμο ή τι ισχύει αυτό? Θα παρακαλούσα γνώμες που έχουν βάση γτ εδώ ο κόσμος χάνεται και εγώ διαφωνώ για κάτι γελοίο (μην πω κάτι άλλο).

MikeG
29/11/2012, 12:31
Με κοινή λογική, μέσα σε χώρο που σου ανήκει (δηλαδή η αποθήκη σου), βάζεις οτιδήποτε κατέχεις νόμιμα.

MustGK
29/11/2012, 12:37
Με κοινή λογική, μέσα σε χώρο που σου ανήκει (δηλαδή η αποθήκη σου), βάζεις οτιδήποτε κατέχεις νόμιμα.

Το πρόβλημα μου είναι ότι μου απαγορευέται να χρησιμοποιήσω την γκαραζόπορτα!!!! Που κανονικά οδηγεί και σε κοινόχρηστο χώρο (αποθήκες).

MikeG
29/11/2012, 12:41
Το πρόβλημα μου είναι ότι μου απαγορευέται να χρησιμοποιήσω την γκαραζόπορτα!!!! Που κανονικά οδηγεί και σε κοινόχρηστο χώρο (αποθήκες).

Υπάρχει άλλη είσοδος για την αποθήκη; Αναφέρεται αυτό που λες στο κανονισμό της πολυκατοικίας;

Julius
29/11/2012, 12:42

+1000 και εγώ μέσα στην αποθήκη το έβαζα. Πές οτι εάν δέν σου δώσουν θα το κατεβάζεις απο τις σκάλες ή απο το ανσανσερ :lol: μια και μέσα στην αποθήκη σου βάζεις οτι γουστάρεις.

Manitu
29/11/2012, 12:42

Αν είναι έτσι πάρτους τα κλειδιά τις εισόδου , δεν δικαιούνται !!! Να μπαίνουν με το ασύρματο τους από το παρκινγκ …:a029:

MustGK
29/11/2012, 12:45
Υπάρχει άλλη είσοδος για την αποθήκη; Αναφέρεται αυτό που λες στο κανονισμό της πολυκατοικίας;

Δυστυχώς δεν έχω το καταστατικό από κοινή λογική δεν το είχα ζητήσει. Όσο για την άλλη είσοδο είναι το ασανσέρ και οι σκάλες. Οι αποθήκες και τα γκαράζ είναι στον ίδιο χώρο. Το θέμα είναι ότι είμαι ενοικιαστής και σχεδόν όλοι στην πολυκατοικία είναι ιδιοκτήτες και από ότι κατάλαβα αυτοί τα είχαν βρει στην αρχή μεταξύ τους αλλά δεν σκέφτηκαν ότι κάποια στιγμή ίσως έρθει και ενοικιααστής, και μάλλον τους χάλασε την συμφωνία.

MustGK
29/11/2012, 12:47
+1000 και εγώ μέσα στην αποθήκη το έβαζα. Πές οτι εάν δέν σου δώσουν θα το κατεβάζεις απο τις σκάλες ή απο το ανσανσερ :lol: μια και μέσα στην αποθήκη σου βάζεις οτι γουστάρεις.

Είπα να το παίρνω στους ώμους να κάνω και γυμναστική ;)

fidel_98_99
29/11/2012, 12:47
βρες ενα γειτονα συννενοησιμο που εχει τηλεκοντρολ
ζητα το και βγαλε ενα δικο σου
πες οτι το θες για να κατεβασεις μεγαλα πραγματα στην αποθηκη απο τη γκαραζοπορτα κ τελειωσε
(ειχα το ιδιο προβλημα κ εγω)

εγω εχω 3 μηχανακια μεσα στην αποθηκη μου!!!!

MustGK
29/11/2012, 12:50
βρες ενα γειτονα συννενοησιμο που εχει τηλεκοντρολ
ζητα το και βγαλε ενα δικο σου
πες οτι το θες για να κατεβασεις μεγαλα πραγματα στην αποθηκη απο τη γκαραζοπορτα κ τελειωσε
(ειχα το ιδιο προβλημα κ εγω)

εγω εχω 3 μηχανακια μεσα στην αποθηκη μου!!!!

Δεν θέλω να κάνω κάτι το όποίο ίσως με βγάλει νομικά φάουλ.

nassosxlvbros
29/11/2012, 12:50
Δηλαδή αν είχες να αποθηκεύσεις τίποτα βαρέλια στην αποθήκη σου θα έπαιρνες το ασανσέρ και θα το κράταγες μέχρι να τελειώσεις ή θα άνοιγες τη γκαραζόπορτα;Αυτή η λογική των πολυκατοικιών του "κάνω ότι θέλω"είναι απίστευτη...
Δεν είναι τυχαίο που καταντήσαμε σε αυτό το χάλι...:rolleyes:

Ασωτος
29/11/2012, 12:52
Και ''υπενθύμιση'' στον διαχειριστή να επισκευαστεί ο χειροκίνητος διακόπτης ..

GIXXERAKIAS
29/11/2012, 12:52
Δεν θέλω να κάνω κάτι το όποίο ίσως με βγάλει νομικά φάουλ.

Δέν είσαι για κανέναν λόγο νομικά φάουλ.....ότι θέλεις μπορείς να βάλεις στην αποθήκη σου.Ότι σου είπε ο φιντέλ κάνε και δεν χρειάζεται να μάθει κανείς τίποτα άλλο.:wave2:

mikes
29/11/2012, 18:37
απειλησε τον σπιτονοικοκυρη σου, οτι αν δεν φροντισει το θεμα ωστε να εχεις και εσυ αμεση προσβαση στο γκαραζ και κατα συνεπεια στην αποθηκη σου,
(συνεπως αν δεν φροντησει να σου παρεχει κοντρολ για το ασυρματο) θα αναγκαστεις να φυγεις απο εκει μετακομιζοντας καπου που να σε εξυπηρετει
περισσοτερο! τα λεφτα που του δινεις καθε μηνα γι αυτον ειναι σημαντικο εισοδημα και σιγουρα δεν θα θελει να τα χασει! επισης δες το καταστατικο της
πολυκατοικιας οσον αφορα αυτα τα θεματα, και δες τι οριζει η νομοθεσια! ΔΕΝ θα εχεις προβληματα με τους αλλους γειτονες αν τα κανεις αυτα, πιστεψε με,
καθως ολοι θα ξερουν οτι γνωριζεις πολυ καλα τα δικαιωματα σου σαν ενοικος και κανεις δεν θα τολμα να σου κανει το οτιδηποτε!

vag 70
29/11/2012, 18:46
απειλησε τον σπιτονοικοκυρη σου, οτι αν δεν φροντισει το θεμα ωστε να εχεις και εσυ αμεση προσβαση στο γκαραζ και κατα συνεπεια στην αποθηκη σου,
(συνεπως αν δεν φροντησει να σου παρεχει κοντρολ για το ασυρματο) θα αναγκαστεις να φυγεις απο εκει μετακομιζοντας καπου που να σε εξυπηρετει
περισσοτερο! τα λεφτα που του δινεις καθε μηνα γι αυτον ειναι σημαντικο εισοδημα και σιγουρα δεν θα θελει να τα χασει! επισης δες το καταστατικο της
πολυκατοικιας οσον αφορα αυτα τα θεματα, και δες τι οριζει η νομοθεσια! ΔΕΝ θα εχεις προβληματα με τους αλλους γειτονες αν τα κανεις αυτα, πιστεψε με,
καθως ολοι θα ξερουν οτι γνωριζεις πολυ καλα τα δικαιωματα σου σαν ενοικος και κανεις δεν θα τολμα να σου κανει το οτιδηποτε!

+1000

ποια η διαφορα των ποδιλατων που βαζουν στης αποθηκες με το μοτο σου.
και τα δυο ροδες εχουν.

MustGK
29/11/2012, 20:42
Βασικά κανένας από όσο γνωρίζω δεν έχει ασύρματο πλην των τεσσάρων που έχουν τις θέσεις πάρκιν κάτω στο υπόγειο. Οπότε κανένας δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσει καθημερινά για να βγάλει κάτι(αν το έκανε ποτέ το έκανε από τον διακόπτη) πλην εμένα που βάζω το σκούτερ στην αποθήκη.

paramedic
30/11/2012, 07:07
Ζητα το καταστατικο της πολυκατοικιας. Αν εκει δεν αναφερει τιποτα τετοιο τοτε μπορεις να ζητησεις να βγαλεις και εσυ κοντρολ για να εχεις προσβαση στην αποθηκη σου απο ολες τις εισοδους. Δεν καταλαμβανεις θεση στο γκαραζ αρα δεν εισαι παρανομος απλα θελεις προσβαση στην αποθηκη για ογκωδη και βαρια αντικειμενα. Ζητα το απο τον ιδιοκτητη ολο αυτο οχι απο τους αλλους ιδιοκτητες.

Isi
30/11/2012, 09:09
Με επιφύλαξη σου παραθέτω ένα λινκ "διαχειριστών πολυκατοικίας" στο οποίο υπάρχει σχετική συζήτηση. Συνήθως αναρτούν τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις http://www.diaxeiristis.com/forum/viewforum.php?f=12

cosgili
30/11/2012, 15:05
Tα υπογεια γκαράζ στις πολυκατοικίες δεν είναι κοινόχρηστα και γιαυτό φορολογούνται και με το χαράτσι ονομαστικά. Από αυτή την άποψη δεν έχεις δικαίωμα εισόδου σε ιδιωτικό χώρο, ακόμα και για να πας στην αποθήκη σου, μιας και γιαυτην έχεις πρόσβαση από τις σκάλες. Προσπάθησε να καλοπιάσεις τον διαχειριστή και να το κάνεις θέμα στην συνέλευση μπας και σε εξυπηρετήσουν. Όσο για το μηχανάκι σου στην αποθήκη μπορούν να να σου κάνουν θέμα για την παρουσία του μιας και η αποθήκη δεν είναι σχεδιασμένη γιαυτό, και πιθανα αυτό να είναι επικίνδυνο. Κοίτα να βγάλεις άκρη με "τακτ" γιατί αν το πας στην κόντρα σου κάνουν μία αλλάγη κανονισμού και σε περιορίζουν όσο γουστάρουν.

MustGK
30/11/2012, 16:10
Tα υπογεια γκαράζ στις πολυκατοικίες δεν είναι κοινόχρηστα και γιαυτό φορολογούνται και με το χαράτσι ονομαστικά. Από αυτή την άποψη δεν έχεις δικαίωμα εισόδου σε ιδιωτικό χώρο, ακόμα και για να πας στην αποθήκη σου, μιας και γιαυτην έχεις πρόσβαση από τις σκάλες. Προσπάθησε να καλοπιάσεις τον διαχειριστή και να το κάνεις θέμα στην συνέλευση μπας και σε εξυπηρετήσουν. Όσο για το μηχανάκι σου στην αποθήκη μπορούν να να σου κάνουν θέμα για την παρουσία του μιας και η αποθήκη δεν είναι σχεδιασμένη γιαυτό, και πιθανα αυτό να είναι επικίνδυνο. Κοίτα να βγάλεις άκρη με "τακτ" γιατί αν το πας στην κόντρα σου κάνουν μία αλλάγη κανονισμού και σε περιορίζουν όσο γουστάρουν.

Και αν εγώ θέλω να κατεβάσω στην αποθήκη ψυγεία και εγώ δεν ξέρω τι άλλο (μεγάλο σε όγκο) και δεν χωράει στις σκάλες ή στο ανσασέρ τι θα κάνω? Δεν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την αποθήκη μου?

cosgili
30/11/2012, 22:31
Και αν εγώ θέλω να κατεβάσω στην αποθήκη ψυγεία και εγώ δεν ξέρω τι άλλο (μεγάλο σε όγκο) και δεν χωράει στις σκάλες ή στο ανσασέρ τι θα κάνω? Δεν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την αποθήκη μου?

Τους το ζητάς ευγενικά και αν θέλουν το κάνουν. Το ξαναλέω είναι ιδιωτικός χώρος. :wave2:

gianhs8
30/11/2012, 22:56
απ' οτι γνοριζω η αδεια χρισης που εχεις ειναι για αποθικη, εαν θελεις να σταθμευσεις "νομιμα" την μηχανη μεσα πρεπει να κανεις αλλαγη χρισης σε γκαραζ

McTalas
30/11/2012, 23:41
φιλε το θεμα ειναι ποιος πληρωνει οταν χαλαει η γκαραζοπορτα, αν πιασεις τον ιδιοκτητη και του πεις πως δεχεσαι να μοιραζεσαι οτι εχει να κανει με εξοδα στο γκαραζ και ειδικα οταν χαλαει η γκαραζοπορτα δε νομιζω να εχει κανενας θεμα.
εκτος και εαν στα κοινοχρηστα που πληρωνεις ειδη σου χρεωνουν και διαφορες εργασιες επισκευης της γκαραζοπορτας, τοτε εχεις δικαιωμα χρησης αρα και τηλεκοντρολ.
αυτα και ασε της μαγκιες για τους μαγκες ;)

yianyian
01/12/2012, 00:06
Άλλο αποθήκη και άλλο θέση στάθμευσης.
Τόσο οι αποθήκες όσο και οι θέσεις στάθμευσης είναι διακριτές ιδιοκτησίες και όχι κοινόχρηστες (εάν διαβάσεις το συμβόλαιο του διαμερίσματός σου θα δείς ότι η αποθήκη σου έχει χιλιοστά, δηλαδή ανήκει στον ιδιοκτήτη και μπορεί να πωληθεί ως ανεξάρτητο τμήμα του διαμερίσματος σε τρίτο).
Πολύ πιθανό επίσης η είσοδος προς τις θέσεις στάθμευσης να είναι χώρος αποκλειστικής χρήσης όσων κατέχουν τις θέσεις αυτές.
Για τους υπόλοιπους υπάρχουν τα κοινόχρηστα μέρη του κτιρίου (κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρας) για να πάνε προς τις αποθήκες τους.

[Όλα τα παραπάνω αποτελούν το σύνηθες. Σε κάθε πολυκατοικία όλα αυτά ορίζονται με σαφήνεια στους τίτλους κτίσης των ιδιοκτητών (στα συμβόλαια δηλαδή) και στο κανονισμό της πολυκατοικίας που μπορείς να βρεις από το διαχειριστή σου..]

Αρκετά με τους παραπάνω εξειδικευμένους όρους....θέλω να καταλήξω πως μόνο με καλή θέληση και συνεννόηση θα πετύχεις κάτι.
Διαφορετικά αν προκύψει οποιαδήποτε ζημία στο οτιδήποτε (σχετικό ή άσχετο με τη χρήση που θα κάνεις), μάλλον θα τα φορτώσουν πάνω σου ως εύκολο θύμα.
Θέλουν προσοχή τα αντάρτικα στις πολυκατοικίες..

imitrelos
01/12/2012, 03:10
Πάρτους με το καλό όπως σου είπαν πιο πάνω και μίλα με τόν ιδιοκτήτη σου (γενικά απο ότι το κόβω σε είδαν νοικάροι και ο κάθε μ@@@ς κάνει τήν μαγκιά του επειδή είναι ιδιοκτήτης )

με ηρεμία και ευγενικά τους το συζητάς και πιστεύω ότι άκρη θα βρείς

ΑΛΛΑ άδικο δέν έχεις..............βασικά υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που μερικού ξεχνάνε

1) βαση νομου έπρεπε να είχε θέση πάρκινγκ 1 τουλάχιστον ανα διαμέρισμα ( ο νόμος ισχύει απο το 1970 :lol:)

2) Στήν αποθήκη μπορείς βάλεις ότι θέλεις αρκεί να υπακούει σε κάποιες διατάξεις (νόμιμο υλικό ,ιδιόκτητο ή με οικειοθελής παραχώρηση απο τόν κάτοχο και για τα μηχανάκια να είναι σε κατάσταση μακράς στάσης (αποσυνδεδεμένη μπαταρία και υγρά )
α και να μήν ξεχάσω ότι εφόσον υπάρχει άφλεκτο υλικό πρέπει να υπάρχει πυροσβεστήρας

αυτά τα τυπικά ισχύουν αλλά καλό είναι να βρίσκεται συνεννόηση μεταξύ τών ενοίκων

spyrakos35
01/12/2012, 07:50
Πάρτους με το καλό όπως σου είπαν πιο πάνω και μίλα με τόν ιδιοκτήτη σου (γενικά απο ότι το κόβω σε είδαν νοικάροι και ο κάθε μ@@@ς κάνει τήν μαγκιά του επειδή είναι ιδιοκτήτης )

με ηρεμία και ευγενικά τους το συζητάς και πιστεύω ότι άκρη θα βρείς

....

αυτό

αλλά αμα φτάσετε στο να πρέπει να επικαλεσθείς τους νόμους.... γάματα αδελφέ.....

thanos_s
01/12/2012, 09:58
Μεγαλυτερα @@λα απο τις πολυκατοικιες δεν υπαρχουν... και δεν φταινε τα σπιτια βεβαιως βεβαιως, φταιει η νοοτροπια μας..

nikolas1709
01/12/2012, 13:52
αν τα εξοδα της γκαραζοπορτας τα εχουν αναλαβει μονο οι 4 που εχουν τα κοντρολ δε μπορεις να τους πει τιποτα
εκτος αν μπεις και εσυ στα εξοδα της γκαραζοπορτας
απο την αλλη επειδη οι γκαραζοπορτα παιρνει ρευμα κοινοχρηστο γιατι να πληρωνεις εσυ και οι υπολοιποι το ρευμα που καιει η δικια τους γκαραζοπορτα
γενικα ειναι λιγο μπερδεμα
το κατατστατικο λογικα θα εχει αναφορα για τετοιες περιπτωσεις

MustGK
01/12/2012, 16:38
Γενικά το θέμα είναι γελοίο. Εδώ υπάρχουν τόσα θέματα ποιο σοβαρά(ανεργία, έξοδα, κρίση και εγώ δεν ξέρω τι άλλο) στην καθημερινότητα μας και εμείς ασχολούμαστε με ένα χειριστήριο και για ένα σκούτερ που μπαίνει στην αποθήκη μέσα, ούτε καν να να μένει έξω για να μην ενοχλεί κανέναν.