PDA

View Full Version : Honda c70 6v Διασωση της ιστοριας

Σελίδες : 1 2 3 [4]

belo
09/09/2016, 20:09
Ηδη εχουν αγοραστει και αυριο θα τα εχω. Δευτερα λογικα θα δεθει γιατι σαβκο εχω τρεχαματα. σημερα ασχολήθηκα πολυ λιγο , ελυσα και γυαλισα την κεφαλη
365618
365619
το τσιμουχακι στον οδηγο βαλβιδας που τον εχει....δεν βρηκα τιποτα:confused:

sakis0547
09/09/2016, 20:14
Το τσιμουχακι το έχει στην άλλη άκρη του οδηγού της βαλβιδες,μέσα στα ελατηρια των βαλβιδων... Άλλαξε τα καλού κακού...

belo
09/09/2016, 20:21
οι βαλβιδα εισαγωγης μου αρεσε στο ματι. δεν την μετρησα:cool:
365620
η εξαγωγης ειχε κατι σαν σκουριες που δεν εφευγαν με το τριψιμο:confused:
365621
365622
και η εδρα της εξαγωγης δεν μου αρεσε. οταν οι βαλβιδες ηταν επανω με τα ελατηρια τους εβαλα το μπουζι και εριξα βενζινη να δω αν πεφτει..αδειαζε. οχι γρηγορα αλλα αδειαζε..με βλεπω για τριψιμο εδρων

nikosmec
10/09/2016, 00:26
Ηδη εχουν αγοραστει και αυριο θα τα εχω. Δευτερα λογικα θα δεθει γιατι σαβκο εχω τρεχαματα. σημερα ασχολήθηκα πολυ λιγο , ελυσα και γυαλισα την κεφαλη
365618
365619
το τσιμουχακι στον οδηγο βαλβιδας που τον εχει....δεν βρηκα τιποτα:confused:

Τα 6v έχουν ένα τσιμουχάκι μόνο στην βαλβίδα εξαγωγής. Το οποίο είναι και διαφορετικό απο τα 12V, είναι πιο μικρό. Τις βαλβίδες φαίνεται να τις έχεις καθαρίσει πολύ καλά, το βασικότερο όμως είναι το τρίψιμο, θα χρειαστεις σμυριδοαλοιφη. Ίσως και βαλβίδες, τουλάχιστον η εξαγωγής. Το γεγονος πως έκατσες και καθάρισες τόσο καλά την κεφαλή αποτελεί άθλο από μόνο του. Πολλά μπράβο, εγώ θα βαριόμουν να καθαρίσω και τις ψύκτρες. Άντε καλή συνέχεια!!!!!

belo
11/09/2016, 23:14
τα πραγματα ηρθαν. κύλινδρος
365801
καδενιτσα
365802
πιστονι...
365803

belo
11/09/2016, 23:19
μεσα στο κουτι ηταν κακως τοποθετημενα (χυμα) και ο κυλινδρος με το βαρος του συν την φροντιδα του κτελ εκανε την ζημια του και με καθυστερει..:moutza::mad:
365804
να σημειωσω οτι το ελατηριο του λαδιου δεν αποτελουταν απο 3κομματια αλλα ηταν μονοκοματο. επομενως οι μονες δουλειες που εκανα ηταν να δεσω πηνεια βολαν και ετριψα βαλβιδες με σμυριδαλοιφη και εχουν αψογη εφαρμογη....

motomaniac
12/09/2016, 16:06
ποσο τα πηρες αν επιτρεπεται?

belo
12/09/2016, 22:46
50€ τα πηρα. Τωρα που σας γραφω οτι το μονταρα τραβαω μια μανιβελια με το χερι και πηρε με την μια αλλα εχω θεμα βγαζει πολυ ασπρο καπνο απο εξατμιση. τι μαλακια εχει γινει? Τα ελατηρια τα εβαλα σωσταμε τα διακενα στις 3ακρες. Παντως εκει διχνει να εχει θεμα. Το αφησα διοτι ειναι αργα και θα δω αύριο. Θα μελετησω το μανουαλ παλι και βλεποντας και κανοντας...

motomaniac
12/09/2016, 23:04
50€ τα πηρα. Τωρα που σας γραφω οτι το μονταρα τραβαω μια μανιβελια με το χερι και πηρε με την μια αλλα εχω θεμα βγαζει πολυ ασπρο καπνο απο εξατμιση. τι μαλακια εχει γινει? Τα ελατηρια τα εβαλα σωσταμε τα διακενα στις 3ακρες. Παντως εκει διχνει να εχει θεμα. Το αφησα διοτι ειναι αργα και θα δω αύριο. Θα μελετησω το μανουαλ παλι και βλεποντας και κανοντας...

ειχανε κα γραμματακια τα ελατηρια.. απο ενα Τ. τα εβαλες να κοιτανε κεφαλη?

belo
12/09/2016, 23:16
Δεν ειχαν πουθενα αυτο το Τ σε αυτα που ηρθαν. Το εγραφε και στο μανουαλ αυτο που λες

mouse112
13/09/2016, 00:20
τσιμουχακι βαλβιδας εξαγωγης ?

andreaspetr
13/09/2016, 03:06
δουλεψε αρκετη ωρα και εβγαζε συνεχεια καπνο η μολις το εβαλες μπρος εβγαλε καπνο και το εσβησες?
σιγουρα στην αρχη θα βγαλει κατι γιατι εχει λαδια ο κυλινδρος.
τα oring τα εβαλες αναμεσα κεφαλη με κυλινδρο?
τσιμουχακια στις βαλβιδες?

belo
13/09/2016, 09:20
Εβαλα τα ορινγκ αναμεσα κεφαλη και κυλινδρο και κινητηρα κιλινδρο ενα τσιμουχακι συν τσιμουχακι στην βαλβιδα εξαγωγης...εβγαζε συνεχομενα. Το μυαλο μου παει στα ελατηρια. Σημερα που πηγα στην δουλεια μου εκανα μια δοκιμη δεν πηρε παω στοιχημα οτι λαδωθηκε το μπουζι...

motomaniac
13/09/2016, 11:31
ola εχουν Τ. στην ακρη εκει που κοβεται το ελατηριο. Μονο απο την μια μερια το εχει. παντως μου κανει εντυπωση που δεν σου εστειλαν κομπλε tkrj πιστονι...

belo
13/09/2016, 11:43
Και ομως δεν εχει Τ. Το κοιταξα ουτε τα σπασμενα. Τι εννοείς κομπλε? Το πιστονι ειχε πυρο, ασφαλειες πυρου, ελατήρια μεσα στο κουτι του της ιδιας φιρμας.

belo
13/09/2016, 11:45
Θα σας δειξω φωτο ν το δειτε. σημερα δουλευω και Π.Σ.Κ. παω Γιάννενα οποτε αυριο οτι κανω

belo
14/09/2016, 13:46
σημερα ειχε λυσιμο να δω τι λαθος εκανα και που εχω θεμα. το μπουζι ηταν λαδωμενο. δοκιμασα αφου το καθαρισα και πηρε. το εσβησα αμεσως και το ελυσα ολο μεχρι το καρτερ. να σημειωσω οτι οταν το εδενα μου ειχαν δωσει λαθος πιστονι ηταν πολυ μπομπε και ακουμπουσαν οι βαλβιδες οταν γυριζα το μοτερ με το χερι. εβαλα το ιδιο προσωρινα με τα καινουρια ελατηρια διοτι ειχα περιεργια τι ειχα κανει με τα καρτερ.ιδια αφησα και την αλυσιδα διοτι με την καινουρια δεν εμπαινε το γραναζι του εγκεντροφορου και ας ειχα λυσει τον τεντωτηρα:uplate:
το παλιο εχει μια πατουρα γυρω γυρο ενω το καινουριο οχι
366140
λαδι φουλ. παλι καλα πως επερνε
366141
η κεφαλη στο χωρο των ελατηριων ηταν καπως στεγνη και μετα βλεπω ενα λαθος μου..αδικαιολογητος
366142

belo
14/09/2016, 13:58
μετα παρατηρησα στο πιστονι οτι το κατσαρο ελατηριο του λαδιου ηταν καπως ζορισμενο(κοκκινο βελος) και τα πανω ελατηρια πολυ λεπτα σε σχεση με τα παλια.απο την σιγουρια μου ως καινουρια δεν τα κοιταξα.στο κιτρινο βελος κανουν μπαμ
366143
τα παλια ειχαν ενα Ν τα καινουρια τιποτα.....το σκουρο ελατηριο το εβαλα προς την κεφαλη..
366144
366145
απο πισω τα ιδια..το παραμικρο σημαδι......εχω λυσει και ποιο μεγαλα μοτερ.αυτο το υποτιμησα λογω μεγεθους και βιάστηκα και οποιος βιαζεται σκονταφτει λενε στο χωριο μου

andreaspetr
15/09/2016, 01:22
εχω λυσει παπι 500 φορες,παντα με τα ελατηρια και τα λαστιχακια τα τσεκαρω 10 φορες γιατι τα μπερδευω

belo
30/09/2016, 22:16
μαγκες μετα απο κατι προβληματα ο χρονος ηταν ανυπαρκτος και το παπι ειχε μινει ετσι τοσο καιρο. σημερα που πηρα το σωστο πιστονι και ελατηρια το μονταρα πληρως. με την 1η πηρε και δουλευε ρολοι. το εβγαλα βολτα επιασε τα 75 για πλακα. ηρεμησα και για την δουλεια στα καρτερ ολα κομπλε. συμαζεψα και αλλα θεματακια οπως διακοπτες τιμονιου που επαιζαν, το πανω προστατευτικο αλυσιδας,ελατηριο φρενου διοτι ειχε ξεχυλωσει.κλπ. αυριο θα ανβασω φωτο κοντινες του μοτερ και θα μπει η ποδια του να τελιωσει και αυτο......;)

nikosmec
01/10/2016, 00:00
...επιασε τα 75 για πλακα...
στρώσιμο......

Άντε περιμένουμε φωτογραφίες. Αναστήθηκε το στρογγυλοφάναρο...:beer:

notakos600
01/10/2016, 08:05
μετα παρατηρησα στο πιστονι οτι το κατσαρο ελατηριο του λαδιου ηταν καπως ζορισμενο(κοκκινο βελος) και τα πανω ελατηρια πολυ λεπτα σε σχεση με τα παλια.απο την σιγουρια μου ως καινουρια δεν τα κοιταξα.στο κιτρινο βελος κανουν μπαμ

τα παλια ειχαν ενα Ν τα καινουρια τιποτα.....το σκουρο ελατηριο το εβαλα προς την κεφαλη..

366145
απο πισω τα ιδια..το παραμικρο σημαδι......εχω λυσει και ποιο μεγαλα μοτερ.αυτο το υποτιμησα λογω μεγεθους και βιάστηκα και οποιος βιαζεται σκονταφτει λενε στο χωριο μου

Αν τα ελατήρια δεν έχουν κάποιο σημάδι ή κάποιο γράμμα, τότε το ανοιχτόχρωμο είναι αυτό που θα μπει στη κορυφή!

belo
01/10/2016, 13:00
Αν τα ελατήρια δεν έχουν κάποιο σημάδι ή κάποιο γράμμα, τότε το ανοιχτόχρωμο είναι αυτό που θα μπει στη κορυφή!

Το εμαθα αργα όμως...σωστος φιλε.

notakos600
01/10/2016, 15:32

Έτσι μόνο μαθαίνεις...:beer:

leo1964
01/10/2016, 17:52

Αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις!
Ισχύει για όλους μας.
Να το στρώσεις το μοτέρ,λάθος να πιάσεις τα 75 χιλ.

belo
02/10/2016, 14:44
Οι φωτο που σας χρωσταγα. οντως εχετε δικιο για το στρωσιμο αλλα με ετρωγε διοτι ηθελα να δω αν τραβαγε. τωρα το παω γλυκα και παιζω λιγο με το τεντωμα της καδενας διοτι χτυπαγε την εσφηξα αλλα πολυ και βουηζει. την χαλαρωσα λιγο και ειναι πενα. χαιρεσαι να το ακους στο ρελαντι.
369180
369181
και μια απο το καλυμα αλυσιδας. σε πολλους δεν αρεσει αλλα θελω να πλησιαζει οπως ηταν καινουριο....
369182

belo
02/10/2016, 14:53
μαζι με ολα τα αλλα μηδενισα και το κοντερ....ειπαμε ειναι καινουριο το παπι...:lol:
369183
εβαλα και την ποδια του οριστικα πλεον διοτι μετα την πλαστικοποιηση του τεποζιτου δεν θα παιζω με τα βουλωμενα φιλτρακια αναγκαζοντας με να την βγαζω και να καθαριζω αυτα και καρπμ
369184
και εδω το θεμα κλεινει οριστικα διοτι εχουν φτιαχτει ολα και ειναι γνησια εκτος απο τους διακοπτες τους οπιους ψαχνω και θα μπουν. ειναι το καμαρι μου και το ζαχαρωνει ο γιος μου ηδη. 11 χρονων και μου ζητουσε τα κολπα της μανιβελας για να το βαλει εμπρος....τα καταφερε και του το εχω ταξει με εναν ορο...μονο με κρανος οταν μεγαλωσει....

nikosmec
02/10/2016, 17:13
Λεπτομέρειες αλλά εντάξει.
1) ο λαιμός είναι ο δικός του;
2) έχεις βάλει φλατζοκολλα στο ποτηράκι του καρμπ; αν ναι προσπάθησε να βρεις καινούργιο λαστιχακι γιατί η φλατζοκολλα φουσκωνει από την βενζίνη.

belo
02/10/2016, 17:49
2) έχεις βάλει φλατζοκολλα στο ποτηράκι του καρμπ; αν ναι προσπάθησε να βρεις καινούργιο λαστιχακι γιατί η φλατζοκολλα φουσκωνει από την βενζίνη.

eixa προσπαθησει καλα το ειδες...εχει μπει καινουριο προ πολλου...απλα δεν ειναι καθαρισμενο

motomaniac
02/10/2016, 21:29

ο λαιμος δεν ειναι δικος του. κι επισης θελει εναν παπα να ολοκληρωθει. επισης ναι καθαρισε την φλατζοκολλα..

belo
02/10/2016, 22:21
Αυτα που δεν ειναι δικα του η ιμιτασιον ειναι φτερο εμπρος διχαλο καπακια πλαινα εξατμιση λαιμος κλπ. Ψαχνονται σιγα σιγα αλλα τωρα τελευταια εχουν ανεβει οι τιμες τους. Παλια τα πεταγαν στα ρεματα. Εχεις δικιο βεβαια.