View Full Version : ΑΓΟΡΑ ΜΗΧΑΝΗΣ
pliktras2012
05/12/2012, 17:28
Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για τη σελίδα σας.
Θα ήθελα τη συμβουλή σας για το θέμα "αγορά μηχανής"
Βασικά οδηγώ απο 12 χρονών παπιά και έχω ένα 125 και περιστασιακά έπαιρνα και μια XTR660 τώρα πρόσφατα πήρα το δίπλωμα απεριορίστων κυβικών και σκέφτομαι να αγοράσω μια μηχανή.
Σκέφτομαι για naked και πιο συγκεκριμένα κάτι σαν το er6n ,το θέμα μου είναι ότι θα πρέπει να πέσω στο θέμα κυβικών και να αναζητήσω κάτι γύρω στα 250cc ή για πρώτη "μεγάλη μηχανή" θα είμαι ΟΚ....;;;;
Εμφανισιακά μου αρέσει και το Ninja αλλά ποτέ δεν έχω δοκιμάσει να οδηγήσω supersport μηχανή και δεν ξέρω αν ενδείκνυται
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αν έχεις μυαλό στο κεφάλι & σύνεση στο δεξί καρπό, τότε μη φοβάσαι τα 600. Το Kawasaki ER6N που λες, είναι μια χαρά για αρχή! Όσον αφορά τα SS, θα πρέπει να σκεφτείς τι χρήση θα κάνεις στη μοτοσυκλέτα & αν σε βολεύει, μιας και είναι εξειδικευμένες μοτοσυκλέτες.
Άμα έχεις 125, το να πας σε 250 δεν λεει και τιποτα, πολύ σύντομα δεν θα σε καλύπτει.
Πηγαινε σε μηχανάκια απο 500 κυβικα και πανω, κουνούργια ή μεταχειρισμενα.
Αν το θες για καθημερινη κίνηση στην πόλη πρωτα απόλα, δεν θα σε βολεψουν τα τυπου SS στριτ μηχανάκια.
To er6n ειναι μια χαρά (το versus αακόμα καλύτερο). Και CBF600 υπάρχει, και Ducati monster υπάρχει, και V-Strom υπάρχει. Ανάλογα με το γουστο και τη τσέπη σου.
Αν πάλι δεν σου περισεύουν, κοιτα σε κανενα παλιο ΧΤ, TRANSALP, KLE μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου και όχι μόνο.
Ότι και να αποφασίσεις τα μάτια σου 14 με τους ανώμαλους, μεθύστακες, καθυστερημέους και πρεζοκάγκουρες που βγαινουν στους δρόμους!:beer:
Γιαννης κορο
13/12/2012, 21:36
Μια παρομοια περιπτωση ειχε και ενας γνωστος μου .Δηλαδη οδηγουσε απο μικρος παπακια και τετοια και οταν πηρε το διπλωμα για μεγαλη πλεον μηχανη αποφασισε να παρει ερ6ν!αρχικα ειχε τρελαθει ελεγε πολυ γρηγορη μηχανη δεν κρατιεται κτλπ! βεβαια λιγο καιρο αργοτερα την ειχε βαρεθει γτ ειναι naked και οπως καταλαβαινεις δεν εχει πολυ γκαζι! βεβαια αν εισαι μυαλωμενος και δεν εχει το μυαλο σου μονο στις παντες και στις σουζες νομιζω θα ειναι γαντι το συγκεκριμενο μηχανακι μετα απο λιγο καιρο οταν βρεις τα πατηματα του;)
Billymuse
13/12/2012, 21:49
Μια παρομοια περιπτωση ειχε και ενας γνωστος μου .Δηλαδη οδηγουσε απο μικρος παπακια και τετοια και οταν πηρε το διπλωμα για μεγαλη πλεον μηχανη αποφασισε να παρει ερ6ν!αρχικα ειχε τρελαθει ελεγε πολυ γρηγορη μηχανη δεν κρατιεται κτλπ! βεβαια λιγο καιρο αργοτερα την ειχε βαρεθει γτ ειναι naked και οπως καταλαβαινεις δεν εχει πολυ γκαζι! βεβαια αν εισαι μυαλωμενος και δεν εχει το μυαλο σου μονο στις παντες και στις σουζες νομιζω θα ειναι γαντι το συγκεκριμενο μηχανακι μετα απο λιγο καιρο οταν βρεις τα πατηματα του;)
το οτι μια μηχανή είναι naked δε σημαίνει οτι δε θα έχει γκάζι,(πχ z1000), πάντως μη το φοβηθείς το ern6 να κάνεις μια αγορά που να σε καλύπτει τώρα και σε βάθος χρόνου,γιατί πολύ πιθανό οχι και αναγκαίο με ενα 250αρι να το βαρεθείς σχετικά σύντομα...
Γιαννης κορο
14/12/2012, 14:08
το οτι μια μηχανή είναι naked δε σημαίνει οτι δε θα έχει γκάζι,(πχ z1000), πάντως μη το φοβηθείς το ern6 να κάνεις μια αγορά που να σε καλύπτει τώρα και σε βάθος χρόνου,γιατί πολύ πιθανό οχι και αναγκαίο με ενα 250αρι να το βαρεθείς σχετικά σύντομα...
μια απο τις βασικες διαφορες του naked απο το supersport ειναι φυσικα και η ταχυτητα !παρτο λογικα χωρις fering μπορεις να πηγαινεις με 250 για μεγαλη αποσταση ενω που τα supersport εχουνε φερινγ εστω και μικρο ειναι σαφως πιο ευκολο! και φυσικα το z1000 για χιλιαρι ειναι αργο εφοσον ενα R6 πχ το κοντραρει και ισως να το περναει κιολας ......
Billymuse
14/12/2012, 14:27
μια απο τις βασικες διαφορες του naked απο το supersport ειναι φυσικα και η ταχυτητα !παρτο λογικα χωρις fering μπορεις να πηγαινεις με 250 για μεγαλη αποσταση ενω που τα supersport εχουνε φερινγ εστω και μικρο ειναι σαφως πιο ευκολο! και φυσικα το z1000 για χιλιαρι ειναι αργο εφοσον ενα R6 πχ το κοντραρει και ισως να το περναει κιολας ......
τα πιστευεις αυτα που γράφεις?
Γιαννης κορο
14/12/2012, 17:51
για να τα γραφω εσυ τι λες?πες μου κιολας οτι τα naked ειναι ιδια με τα supersport na τρελαθω!αντε στο μονο που μπορει να εχω κανει λαθος ειναι οτι αν βαλεις στο ρ6 μια εξατμιση θα το περναει στο χαλαρο!! κατα τα αλλα για πες μου σε τι διαφωνεις?