View Full Version : R1150RT
theodosisv
06/12/2012, 15:04
Χαίρετε και πάλι... μετά από πολύ καιρό.... :wave2::wave2::wave2:
Μετά το TDM 2007 , από τούτον εδώ τον ιστοχώρο που με βοήθησε πολύ στην τελική απόφαση πέρασα στο VFR 800 του 2008 το οποίο αποδείχθηκε άριστη επιλογή αλλά διάφοροι λόγοι με έκαναν να το δώσω μετά από 6 μήνες...
Έχω υποσχεθεί το come back στον εαυτό μου, αυτό είναι δεδομένο!!
Επειδή το K1200GT μου πέφτει ακριβό, βλέπω προς R1150RT. Πέρα από ξερά νούμερα και τεστ ξένου τύπου δεν γνωρίζω κάτι γι αυτή τη μοτοσυκλέτα κι επειδή πάντα μου ασκούσε μια απόκοσμη γοητεία... κάθε σχόλιο και γνώμη που έχετε όσοι την έχετε οδηγήσει , ή συμβιώσει μαζί της, εσείς ή κάποιος φίλος σας θα μου φανεί χρήσιμη... ;)
harris_x
06/12/2012, 15:11
Χαίρετε και πάλι... μετά από πολύ καιρό.... :wave2::wave2::wave2:
Μετά το TDM 2007 , από τούτον εδώ τον ιστοχώρο που με βοήθησε πολύ στην τελική απόφαση πέρασα στο VFR 800 του 2008 το οποίο αποδείχθηκε άριστη επιλογή αλλά διάφοροι λόγοι με έκαναν να το δώσω μετά από 6 μήνες...
Έχω υποσχεθεί το come back στον εαυτό μου, αυτό είναι δεδομένο!!
Επειδή το K1200GT μου πέφτει ακριβό, βλέπω προς R1150RT. Πέρα από ξερά νούμερα και τεστ ξένου τύπου δεν γνωρίζω κάτι γι αυτή τη μοτοσυκλέτα κι επειδή πάντα μου ασκούσε μια απόκοσμη γοητεία... κάθε σχόλιο και γνώμη που έχετε όσοι την έχετε οδηγήσει , ή συμβιώσει μαζί της, εσείς ή κάποιος φίλος σας θα μου φανεί χρήσιμη... ;)Πάρε ξανά VFR ;)
theodosisv
06/12/2012, 15:20
Σωστός... αλλά μη μου το κάνεις αυτό... και είμαι 1.90 και η κοπελιά 1.83... και δεν έχουμε και τα λεφτά... για το 1200...
Σωστός... αλλά μη μου το κάνεις αυτό... και είμαι 1.90 και η κοπελιά 1.83... και δεν έχουμε και τα λεφτά... για το 1200...
Παρε το 800αρι παλι :D
sapila racing
06/12/2012, 15:34
Εσείς οι παραπάνω είχατε ποτέ R1150RT η τουλάχιστον το οδηγήσατε ?
Eίσαστε 1.90 η τουλάχιστον πρόκειται να το φτάσετε ?
Μπα....
Μια χαρά μηχανάκι είναι γι αυτό που σχεδιάστηκε το συγκεκριμένο oilhead.
Απλά ενα airhead ειναι τελείως άθραυστο και μπορεί άνετα να θάψει μισή ντουζίνα VFR μεχρι να πεθάνει.
harris_x
06/12/2012, 15:35
για το 800αρι έλεγα κι εγω
harris_x
06/12/2012, 15:38
Ναι, το έχω οδηγήσει και δεν μ’αρεσε.
Eίσαστε 1.90 η τουλάχιστον πρόκειται να το φτάσετε ?
Μπα....
Μια χαρά μηχανάκι είναι γι αυτό που σχεδιάστηκε το συγκεκριμένο oilhead.
Απλά ενα airhead ειναι τελείως άθραυστο και μπορεί άνετα να θάψει μισή ντουζίνα VFR μεχρι να πεθάνει.
Οχι αλλα οδηγησα το 800αρι.
Το ειχε και ο φιλος και το γουσταρε, οποτε γιατι να μη το ξαναπαρει?
sapila racing
06/12/2012, 15:46
Ναι, το έχω οδηγήσει και δεν μ’αρεσε.
Εγω δεν το εχω οδηγήσει αλλά δεν μου αρέσει κανένα απο τα καινούρια BMW που εχω οδηγήσει εκτός απο το K1200R το γυμνό που ηταν τούμπανο.
Παντως αυτα τα μηχανάκια εχουν το δικό τους κοινό, κι εφόσον το ψάχνει ο άνθρωπος ας το οδηγήσει πρώτα να ξέρει περι τινος προκειται.
Ειναι πολύ αξιόπιστα, καμμια σχεση με τα R1200GS κλπ, και τα βρίσκεις πλέον και πολύ φτηνα.
:wave2:
sapila racing
06/12/2012, 15:51
Οχι αλλα οδηγησα το 800αρι.
Το ειχε και ο φιλος και το γουσταρε, οποτε γιατι να μη το ξαναπαρει?
Μωρε ας το ξαναπάρει.
Παντως αφού είναι 1.90 κι η κοπελλα 1.83 το BMW θα είναι πάρα πολύ πιο άνετο οπότε ας το ψάξει.
Δεν εχουν καμμια σχέση το VFR με το 1150RT, το ενα ειναι sport touring και το δευτερο ειναι super touring μην πω και love boat. :lol:
το ενα ειναι sport touring και το δευτερο ειναι super touring μην πω και love boat. :lol:
καλα και το σπορτ τουριν μη το λες :lol:
theodosisv
07/12/2012, 00:40
Συνοψίζοντας τα παραπάνω έχω να παραθέσω τα εξής: Το vfr 800 με abs εννοείται , ήταν αλλου! Άψογο στήσιμο, κάλυψη από αέρα, ευστάθεια, και ΦΡΕΝΑ για σεμηνάριο. Το μοτέρ μου έφτασε και με το παραπάνω, για άλλους είναι λίγο... Το μηχανάκι το λάτρεψα κυριολεκτικά.
Το k1200r το έχω οδηγήσει και το έχω ταξιδέψει, πολύ καλό, άνετο, δύναμη, δύναμη, δύναμη αλλά στα φρένα είναι υποδεέστερα, και το σασμάν, μμμ... Όσο για πίσω , άμα είσαι μέχρι 1,65 καλά είσαι. Θα το αγόραζα, αλλά εκτός του ότι είναι ακριβό για τα χρήματα που θέλω να δώσω θα πρέπει να δώσουμε και όρκους αιώνιας πίστης. Καίει και πολλά...
Το r1150rt μόνο εξ όψεως το γνωρίζω , με χαλάει λίγο που είναι love boat και όχι πιο sport touring αλλά πιστεύω θα βολευτούμε , και να κινηθώ πιο σπορ κάποιες φορές θα μπορώ ( ; ) και την πρίκα μου θα κουβαλάω. Κατανάλωση δεν ξέρω πόσο έχει... Με το vfr έβγαζα 280-320 χλμ. Με το tdm 360++, εως και 400 είχα βγάλει στο στρώσιμο.
Να σημειώσω ότι δε θέλω μέσο μετακίνησης αλλά κυρίως να κάνω από 80 χλμ και πάνω.:smokin:
theodosisv
07/12/2012, 00:59
Ναι, το έχω οδηγήσει και δεν μ’αρεσε. μπορείς να μου πεις τι ακριβώς δε σου άρεσε?? Οι αρνητικές απόψεις είναι πιο χρήσιμες καμιά φορά.
Kepler Fun
07/12/2012, 09:13
Το RT δεν νομίζω ότι θα σε καλύψει σε αυτά που ζητάς. Είναι βαρύ, ογκώδες και ειδικά στην πόλη σαν αυτοκίνητο (ακούς και μουσική). Θα το βρεις μεταχειρισμένο με πολλά χιλιόμετρα ή εισαγωγής με πολλά ερωτηματικά.
Αν θες οπωσδήποτε BMW ψάξε για GT. Οι τιμές έχουν πέσει πολύ.
Έχω προσωπική άποψη και για τα δύο μηχανάκια. Αν χρειασθείς πληροφορίες, στείλε ΠΜ.
harris_x
07/12/2012, 09:51
μπορείς να μου πεις τι ακριβώς δε σου άρεσε?? Οι αρνητικές απόψεις είναι πιο χρήσιμες καμιά φορά.
είναι βάρκα, βαρύ και BMW.
Το μόνο που μου άρεσε ήταν το γέρσιμο που κάνει προς τα δεξιά ο μπόξερ όταν το μαρσάρεις :D
Αν το θέλεις για ταξίδια σε ανοιχτό δρόμο κλπ ίσως να είναι καλή επιλογή, όμως για μένα υπάρχουν και πολύ καλύτερες.
theodosisv
07/12/2012, 10:21
είναι βάρκα, βαρύ και BMW.
Το μόνο που μου άρεσε ήταν το γέρσιμο που κάνει προς τα δεξιά ο μπόξερ όταν το μαρσάρεις :D
Αν το θέλεις για ταξίδια σε ανοιχτό δρόμο κλπ ίσως να είναι καλή επιλογή, όμως για μένα υπάρχουν και πολύ καλύτερες.
Όπως... ?
harris_x
07/12/2012, 10:47
Όπως... ?
θα πρέπει να μας πεις πρώτα τι χρήση θα κάνεις ;)
theodosisv
07/12/2012, 10:52
Ταξίδια δικάβαλος κυρίως, μακρινές βόλτες και αποστάσεις 50 - 100 χιλιομέτρων που και που. Πόλη όχι ή ελάχιστα, έχω το παπί.
harris_x
07/12/2012, 10:57
εισαι και κοντούλης ρε παιδάκι μου :p
Tiger 1050
VFR 800
θα μου 'ρθουν κι άλλα....
theodosisv
07/12/2012, 12:56
Είδες? 10 -15 πόντους πιο κάτω και θα καβάλαγα ότι ήθελα, Daytona 675 καλή ώρα...
Το Tiger το αφήνω γιατί εκτός του ότι είναι πανάκριβο , είναι κοντό σε μήκος και έχω αμφιβολία για το αν θα βολευτούμε και οι δύο. Πέραν τούτου θέλω καθαρά street μηχανάκι κι όχι street τύπου tdm - tiger.
Όσο για το vfr όταν το πήρα καινούριο το 2008 με τι ψυχή να πάρω τώρα του 2005... Πονεμένη ιστορία :bigcry::bigcry::bigcry:
Δε θέλω να δώσω και πολλά λεφτά βλέπεις.
spyrakos35
07/12/2012, 13:00
Είδες? 10 -15 πόντους πιο κάτω και θα καβάλαγα ότι ήθελα, Daytona 675 καλή ώρα...
ρυθμίζεται αυτό (http://www.google.gr/search?q=%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%B9&hl=el&safe=active&gbv=2&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=B9rBUOSCIIrChAemq4DYCA&ved=0CAcQ_AUoAQ) :lol:
πέρα από την πλάκα, σιμπιεφ, μπαντιτ κλπ είδες?
harris_x
07/12/2012, 13:03
Το Tiger το αφήνω γιατί εκτός του ότι είναι πανάκριβο , είναι κοντό σε μήκος και έχω αμφιβολία για το αν θα βολευτούμε και οι δύο. Πέραν τούτου θέλω καθαρά street μηχανάκι κι όχι street τύπου tdm - tiger.
Όσο για το vfr όταν το πήρα καινούριο το 2008 με τι ψυχή να πάρω τώρα του 2005... Πονεμένη ιστορία :bigcry::bigcry::bigcry:
Δε θέλω να δώσω και πολλά λεφτά βλέπεις.
δύσκολα μας βάζεις......
αλλά τι σχέση έχει το street με το RT?
edit: Θα σου πρότεινα να κάνεις ένα test ride το tiger μαζί με τη γυναίκα και νομίζω πως θα αλλάξεις γνώμη
soter3gm
07/12/2012, 14:11
Να απαντήσει και ένας που είναι BMWακιας τώρα ? :a024:
Αν το πάρεις από Γερμανία το μοτόρι σου να μην έχει τη μάντρα Τούρκος, Έλληνας, ή Γιουγκοσλάβος. Να είναι εξουσιοδοτημένο κατάστημα έχεις μακράν μεγαλύτερη ασφάλεια ότι θα πάρεις σωστό μηχανάκι.
Αν το πάρεις από εδώ να κοιτάξεις να μην έχει Σερβο στο ABS (χαλάνε εύκολα 2000€) να είναι το μονόμπουζο , να μην έχει σκαμπανεβάσματα το ρελαντί του +/- 50 RPM και να κούσεις στη περιοχή των ψεκασμών αν έχει κανένα μικρό μεταλλικό θόρυβο κάτι σαν τικ τικ τικ εκεί έχεις ένα θεματάκι με τους ψεκασμούς οι οποίοι επισκευάζονται εύκολα και ΦΤΗΝΑ. και επίσης να κοιτάξεις μην πατινάρει και αυτό επισκευάζεται εύκολα κλπ κλπ. tips & tricks στη πορεία θα τα μάθεις όλα.
Τώρα για το εργονομικό της κατάστασης αν θέλεις να μην ξαναπάρεις ποτέ άλλο μηχανάκι, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ η κυρά σου δεν θα ξεκολλάει από πάνω του με την άνεση που έχει. στα στενά στροφιλίκια θα διδάξεις πολλά άλλα μηχανάκια στης ευθείες θα είσαι πίσω πολύ αλλά στα @@ σου θα φτάνεις ξεκούραστος για :a021: οπότε ρώτα και τους σκιφτερούς τι γίνεται με τη μέση τους μετά από 500Κ
Αυτά επί του παρόντος αν θέλεις όποια άλλη πληροφορία PM και είμαστε μια χαρά :beer:
sapila racing
07/12/2012, 14:17
Αν το πάρεις από Γερμανία το μοτόρι σου να μην έχει τη μάντρα Τούρκος, Έλληνας, ή Γιουγκοσλάβος. Να είναι εξουσιοδοτημένο κατάστημα έχεις μακράν μεγαλύτερη ασφάλεια ότι θα πάρεις σωστό μηχανάκι.
Αν το πάρεις από εδώ να κοιτάξεις να μην έχει Σερβο στο ABS (χαλάνε εύκολα 2000€) να είναι το μονόμπουζο , να μην έχει σκαμπανεβάσματα το ρελαντί του +/- 50 RPM και να κούσεις στη περιοχή των ψεκασμών αν έχει κανένα μικρό μεταλλικό θόρυβο κάτι σαν τικ τικ τικ εκεί έχεις ένα θεματάκι με τους ψεκασμούς οι οποίοι επισκευάζονται εύκολα και ΦΤΗΝΑ. και επίσης να κοιτάξεις μην πατινάρει και αυτό επισκευάζεται εύκολα κλπ κλπ. tips & tricks στη πορεία θα τα μάθεις όλα.
Τώρα για το εργονομικό της κατάστασης αν θέλεις να μην ξαναπάρεις ποτέ άλλο μηχανάκι, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ η κυρά σου δεν θα ξεκολλάει από πάνω του με την άνεση που έχει. στα στενά στροφιλίκια θα διδάξεις πολλά άλλα μηχανάκια στης ευθείες θα είσαι πίσω πολύ αλλά στα @@ σου θα φτάνεις ξεκούραστος για :a021: οπότε ρώτα και τους σκιφτερούς τι γίνεται με τη μέση τους μετά από 500Κ
Αυτά επί του παρόντος αν θέλεις όποια άλλη πληροφορία PM και είμαστε μια χαρά :beer:
Aυτα είναι. :D
theodosisv
07/12/2012, 17:42
Δηλαδή να έχει απόλυτα σταθερο ρελαντί?
Δε νομίζω ότι υπάρχουν rt χωρίς σέρβο.
soter3gm
07/12/2012, 17:53
Δηλαδή να έχει απόλυτα σταθερο ρελαντί?
Δε νομίζω ότι υπάρχουν rt χωρίς σέρβο.
Να έχει ένα +/- 50RPM λέμε
Mην βγάζεις γλώσσα :p υπάρχουν rt χωρίς σέρβο
Σωστός!
Να έχει ένα +/- 50RPM λέμε
Mην βγάζεις γλώσσα :p υπάρχουν rt χωρίς σέρβο
Κι εγώ έτσι νόμιζα αλλά δεν...
soter3gm
07/12/2012, 21:49
Σωστός!
Κι εγώ έτσι νόμιζα αλλά δεν...
Τα μονόμπουζα !!!! με ABS II
stavrouliasp
07/12/2012, 21:53
Το 1150 εχει καταναλωση 6-6,5lt/100km. Παρα πολύ καλή δηλαδη για τα κυβικά του. Αντίστοιχη βεβαια με τις επιδόσεις του.
theodosisv
05/01/2013, 08:47
Tελικά μετα από ψάξιμο, συλλογή πληροφοριών, απόψεων κτλ κτλ με βλέπω να ψάχνομαι σοβαρά για fjr 04-05.... Είδα και κανά δυο, οδήγησα... και για να μη γεμίζω τον κόσμο με νέα θέματα αν μου επιτρέπεται παρακαλώ για τις εμπειρίες σας εδώ...
Καλή χρονιά σε όλους!!
soter3gm
05/01/2013, 08:59
Tελικά μετα από ψάξιμο, συλλογή πληροφοριών, απόψεων κτλ κτλ με βλέπω να ψάχνομαι σοβαρά για fjr 04-05.... Είδα και κανά δυο, οδήγησα... και για να μη γεμίζω τον κόσμο με νέα θέματα αν μου επιτρέπεται παρακαλώ για τις εμπειρίες σας εδώ...
Καλή χρονιά σε όλους!!
Από τα λίγα καρατουριστικά μηχανάκια αξιόπιστο και αυτό σε βαθμό "κακουργήματος" κουβαλάει τριβάλιτσο άνετα (και μαμά) ο συνεπιβάτης είναι και αυτός άνετα (λιγότερο από το RT) άλλα άνετα.
Η διαφορά του με το RT είναι πως σε "φτιάχνει" να ανοίξεις το δεξί grip προς το τέρμα του και το service του είναι λίγο ποιο επίπονο (4κυλινδρο-2κύλινδρο).
Ότι και να πάρεις καλά ταξίδια να έχεις φίλε μου και καλές επιστροφές !!!
panos farmer
05/01/2013, 13:15
Στην Αθηνων Κορινθου στο υψος της Μανδρας υπαρχει η καντινα του Μιχαλη.
Ο Μιχαλης εχει ενα GT 1300 BMW 2003 με λιγα χιλιομετρα τριβαλιτσο και αγρατζουνιστο.
Πας το βλεπεις τρως και ενα βρωμικο και φευγεις!!!:D
theodosisv
05/01/2013, 15:43
Από τα λίγα καρατουριστικά μηχανάκια αξιόπιστο και αυτό σε βαθμό "κακουργήματος" κουβαλάει τριβάλιτσο άνετα (και μαμά) ο συνεπιβάτης είναι και αυτός άνετα (λιγότερο από το RT) άλλα άνετα.
Η διαφορά του με το RT είναι πως σε "φτιάχνει" να ανοίξεις το δεξί grip προς το τέρμα του και το service του είναι λίγο ποιο επίπονο (4κυλινδρο-2κύλινδρο).
Ότι και να πάρεις καλά ταξίδια να έχεις φίλε μου και καλές επιστροφές !!!
Nα 'σαι καλά και σ'ευχαριστώ πολύ!! :wave2:
theodosisv
05/01/2013, 15:45
Στην Αθηνων Κορινθου στο υψος της Μανδρας υπαρχει η καντινα του Μιχαλη.
Ο Μιχαλης εχει ενα GT 1300 BMW 2003 με λιγα χιλιομετρα τριβαλιτσο και αγρατζουνιστο.
Πας το βλεπεις τρως και ενα βρωμικο και φευγεις!!!:D
Πολύ καλό αλλά κάνει 2 σκασμούς λεφτά , όχι 5.000 € που βρίσκεις σήμερα fjr...
panos farmer
05/01/2013, 18:43
H GT τελικα ειναι 1200 κυβικα πωληται τωρα στο CAR.GR
και ζηταει 5900 συζητησιμη
theodosisv
05/01/2013, 22:33
Eίναι το παλιό μοντέλο, καλό αλλά στα ίδια λεφτά το fjr βρίσκεται πολύ πιο κοντά σε ότι κυκλοφορεί σήμερα και αξιόπιστα...
kostas_1100gs
10/01/2013, 03:00
To bmw εννοώ τον Ρ κινητήρα, ή θα τον μισήσεις, ή θα τον λατρέψεις. Γι αυτό ότι κάνεις, κάνε δοκιμή πρώτα. Τ ΡΤ το θεωρώ πολύ καλή επιλογή όπως και το fjr
theodosisv
12/01/2013, 16:56
Οδήγησα fjr για 300 μέτρα. Δεν χρειάστηκα παραπάνω, κατάλαβα πολλά, το ερωτεύτηκα...:a8:
spyrakos35
12/01/2013, 19:34
Οδήγησα fjr για 300 μέτρα. Δεν χρειάστηκα παραπάνω, κατάλαβα πολλά, το ερωτεύτηκα...:a8:
κοίτα (τσέκαρε εννοώ) καλύτερα την πίσω ανάρτηση για να μην πεις οτι δεν στο είπα μετά.....
theodosisv
12/01/2013, 20:10
Τι εννοείς??
spyrakos35
12/01/2013, 21:24
Τι εννοείς??
εννοώ οτι είναι λίγο επιεικώς απαράδεκτη στην λειτουργία της....
δεν μπορώ να την φέρω να μου δουλεύει ικανοποιητικά με τίποτα.... στα σαμαράκια με πετάει απάνω (πχ στα σαμαράκια που υπάρχουν στην παραλιακή από π. φάληρο προς την διχάλα συγγρού/πειραιάς στην αριστερή στροφή)....
επιπλέον, έχει δύο θέσεις προφόρτισης (!!!!).... μία για ένα άτομο, μία για δύο άτομα.... μοτοσακό το οποίο διατείνεται η εταιρεία οτι είναι η ναυ-αρχίδα της, άξιζε κάτι καλύτερο....
μπορεί να φταίει οτι πάντα είχα ον-οφ, μπορεί οτι παράλληλα στο στρώμα (το 1000) είχα όλινς, μπορεί απλά να είμαι κουλός, μπορεί να μην ξέρω να την φέρω (τα δύο τελευταία για να προλάβω τα καλόπαιδα) μπορεί όλα αυτά μαζί και τίποτα από αυτά....
δεν ξέρω να χαλάει αλλά έχει θέμα με την λειτουργία της....
κατά τα άλλα το μοτό τα σπάει.....
manolis1980
12/01/2013, 22:45
Φίλε theodosisv συγγνώμη που μπαίνω κάπως απότομα στην συζήτηση αλλά μόλις τώρα την είδα.Ρε παιδιά και εσείς με τα BMW εντάξει την πήρατε την μηχανή αλλά να είστε αμερόληπτοι και όχι σαν τους διάφορους μηχανικούς είτε της Honda, είτε της Yamaha,είτε της Suzuki, είτε της BMW, είτε των ιταλών, γάλλων, πορτοάγγλων και βεδουίνων που γι' αυτούς δεν υπάρχει άλλη εταιρία εκτός από την δική τους. Άντε τώρα αφήστε τα αυτά και μην σπρώχνετε τον φίλο μας σε μηχανές που δεν ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται! Την λέξη BMW σε μοτοσυκλέτα ξέχνα την και είμαι τόσο απόλυτος σε σημείο που γίνομαι εριστικός γιατί σου λέει ο ένας πρόσεξε αυτό και πρόσεξε το άλλο και να μην είναι αυτό έτσι αλλά να είναι έτσι αντί να σου πει μακριά. Ρε παιδιά αν μια μηχανή είναι καλή είναι καλή τέλος.
μπορώ να σου αναλύω για ώρες για τα στραβά κάθε εταιρίας αλλά για την BMW θα σου πω μόνο ένα σε χώρες με τεράστια μοτοσυκλετιστική παιδεία η λέξη BMW δεν υπάρχει ούτε σε τοίχο γραμμένη με σπρέι!
Λοιπόν και επειδή πρέπει να πάρω μια ανάσα ναι το FJR είναι μηχανή ΜΗΧΑΝΗ!
AUFGEBRACHT
12/01/2013, 22:59
Ρε παιδιά αν μια μηχανή είναι καλή είναι καλή τέλος.μπορώ να σου αναλύω για ώρες για τα στραβά κάθε εταιρίας αλλά για την BMW θα σου πω μόνο ένα σε χώρες με τεράστια μοτοσυκλετιστική παιδεία η λέξη BMW δεν υπάρχει ούτε σε τοίχο γραμμένη με σπρέι!
:bawl::cry::bawl:
LOUKILOUK
12/01/2013, 23:24
:bawl::cry::bawl:
'Εχω ανοίξει τους χάρτες και ψάχνω...ποια είναι αυτή η χώρα ή χώρες ρε παιδία; μη με αφήσετε με την απορία....πλιζ...
Για την ταμπακιέρα δεν έχω κάτι να πω...ούτε κάτοχος γερμανίδας ήμουν ποτέ...ούτε φαν...και όσους γνωρίζω μια από τα ίδια με όλους...τίποτε φοβερό, αλλά όλο και κάτι...
Πάντως πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον να μάθω ποιες οι χώρες με τεράστια μοτοσυκλετιστική παιδεία, την οποία μάλιστα σέβονται...
εδιτ....
ίσως είναι λάθος η παράθεση αλλά φαντάζομαι ότι έγινα κατανοητός...σορι αμπάουτ δατ...
AUFGEBRACHT
12/01/2013, 23:32
'Εχω ανοίξει τους χάρτες και ψάχνω...ποια είναι αυτή η χώρα ή χώρες ρε παιδία; μη με αφήσετε με την απορία....πλιζ...
Για την ταμπακιέρα δεν έχω κάτι να πω...ούτε κάτοχος γερμανίδας ήμουν ποτέ...ούτε φαν...και όσους γνωρίζω μια από τα ίδια με όλους...τίποτε φοβερό, αλλά όλο και κάτι...
Πάντως πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον να μάθω ποιες οι χώρες με τεράστια μοτοσυκλετιστική παιδεία, την οποία μάλιστα σέβονται...
εδιτ....
ίσως είναι λάθος η παράθεση αλλά φαντάζομαι ότι έγινα κατανοητός...σορι αμπάουτ δατ...
Μαλάουι, Μπουρούντι, Βόρεια Κορέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε, Αϊτή, Αφγανιστάν...θες κι άλλες; Δεν κυκλοφορεί μηχανή BMW εκεί ούτε για δείγμα, οι αντιπροσωπείες είναι παράνομες να φανταστείς όπως ήταν εδώ το ΚΚΕ κάποτε...
Υ.Γ. Κανένα πρόβλημα με την παράθεση :wave2:
theodosisv
13/01/2013, 08:24
Κύριοι σας καλημερίζω :wave2: και ευχαριστώ για τις απόψεις σας, αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που άνοιξα το θέμα...
Ο λόγος που σκέφτηκα τη BMW αρχικά ήταν ίσως παρόρμηση αφού δεν ήξερα τίποτα γι αυτή... Στην πορεία έμαθα αρκετά και να ναι καλά το παιδί από άλλο φόρουμ που με πήρε και στο κινητό μου χωρίς να με γνωρίζει για να μου πει τα πράγματα όπως πραγματικά έχουν κι ας είναι κάτοχος BMW. O νοών νοείτω...
Στη συνέχεια είδα έτσι για την εμπειρία ένα FJR, πάντα μου άρεσε, πάντα όμως πίστευα ότι είναι πολύ για μένα, δύσκολο εννοώ. ΜΥΘΟΣ....
Είναι πολύ πιο εύκολο απ'οσο φανταζόμουν. Η μηχανή με κέρδισε πριν ανεβώ, για το σασμάν και τον άξονα τι να πω? Έχω εμπειρία από Κ1200, απλά καμία σχέση. Ο Ιάπωνας είναι πολύ μπροστά!! Ροπή? Για τρέιλερ..... Άνεση? Μέχρι και η κοπέλα μου τη λάτρεψε. Κι όσο διαβάζω , ελληνικά και ξένα άρθρα τόσο με κερδίζει. Κι εκεί που είναι η τιμή σήμερα, για μεταχειρισμένη πάντα, είναι εφικτή...
Επίσης και το χέρι μου είναι ελαφρύ, με το TDM είδα 4 lt/100km στο στρώσιμο και μετά 5-6lt/100, με το vfr 6,5-7,5 αλλά πήγαινα αρκετά πιο γρήγορα... Γνωρίζετε τι καίει ένα Κ1200?? :cry:
Αν βέβαια είχα το λαλα Κ1200GT θα αγόραζα...
theodosisv
13/01/2013, 08:37
εννοώ οτι είναι λίγο επιεικώς απαράδεκτη στην λειτουργία της....
δεν μπορώ να την φέρω να μου δουλεύει ικανοποιητικά με τίποτα.... στα σαμαράκια με πετάει απάνω (πχ στα σαμαράκια που υπάρχουν στην παραλιακή από π. φάληρο προς την διχάλα συγγρού/πειραιάς στην αριστερή στροφή)....
επιπλέον, έχει δύο θέσεις προφόρτισης (!!!!).... μία για ένα άτομο, μία για δύο άτομα.... μοτοσακό το οποίο διατείνεται η εταιρεία οτι είναι η ναυ-αρχίδα της, άξιζε κάτι καλύτερο....
μπορεί να φταίει οτι πάντα είχα ον-οφ, μπορεί οτι παράλληλα στο στρώμα (το 1000) είχα όλινς, μπορεί απλά να είμαι κουλός, μπορεί να μην ξέρω να την φέρω (τα δύο τελευταία για να προλάβω τα καλόπαιδα) μπορεί όλα αυτά μαζί και τίποτα από αυτά....
δεν ξέρω να χαλάει αλλά έχει θέμα με την λειτουργία της....
κατά τα άλλα το μοτό τα σπάει.....
Να τη χαίρεσαι και πάντα όρθιος!! :vroum:
Πραγματικά μου κακοφάνηκε όταν είδα τι παίζει με τη μαμά πίσω ανάρτηση για μια τέτοια μοτοσυκλέτα... κι απεχθάνομαι όσο δεν παίρνει τα σηκώματα!! Αν μου λες βέβαια ότι είχες ohlins ... δεν υπάρχει σύγκριση. Αλλά με λεφτά που θέλεις για να τη βάλεις αγοράζεις οικόπεδο, έχεις ψάξει για άλλη με δυο θέσεις πάλι? Βέβαια αν σου βγει μια από τα ίδια είναι να βλαστημάς.....
Πόσα χιλιόμετρα της έχεις?
Πάντως εγώ κρατάω την τελευταία σου φράση, νομίζω πως είμαι ερωτευμένος, τι να κάνουμε... :D
manolis1980
13/01/2013, 08:56
Επειδή το περίμενα ότι κάποιοι κάτοχοι BMW θα παρεξηγιόντουσαν, αν διαβάσουν καλύτερα το μήνυμα μου θα δουν ότι << χλευάζω >> κάθε είδους κολλημένο είτε μάστορα, είτε αναβάτη! Από τα γραφόμενά μου δείχνω ότι δεν έχω πρόβλημα με κανέναν για την επιλογή του άλλωστε ποιός είμαι εγώ που θα σχολιάσω (για σοβαρά μιλάμε τώρα όχι για πλάκα ) και θα κρίνω την επιλογή του άλλου! Αλλά το να ζητάει ένας συναναβάτης μας την γνώμη μας και εκεί να δείχνουμε το κόλλημα μας οδηγώντας τον σε λάθος συμπεράσματα εεεεεεε τότε μου την δίνει!!!!!!!!
Ας πούμε ο καθένας την γνώμη μας όπως είπα ότι η FJR είναι μηχανάρα και αν κάποιος έχει τις ενστάσεις του να το συζητήσουμε.
Εγώ έχω πολλές ενστάσεις για τις BMW αλλά για να τις αναφέρω θα πρέπει να γίνει σχετική κουβέντα πάνω στο θέμα.
Αλλά απορώ οι φίλοι και κάτοχοι των BMW με τόση σιγουριά προτείνουν στον theodosisv να αποκτήσει μία?
Όσο για το ποιές χώρες είναι αυτές μην κάνετε την κορόιδα εκτός και αν σας αρέσει να εθελοτυφλείτε!
ΥΓ. Χωρίς καμία παρεξήγηση!
manolis1980
13/01/2013, 09:17
theodosisv επειδή διακρίνω μία επιμονή σου πάνω στα σπορ τούρινκ την περίπτωση Pan European την σκέφτηκες γιατί αυτές τις μέρες μιλούσα με ένα παλληκάρι ονόματι Athamas που τελικά αγόρασε μία. Δεν ξέρω αν θα ήθελες να κάνεις και μία αναζήτηση προς τα εκεί.
Πάντως προσωπική μου άποψη είναι πως με το ύψος που έχεις θα μπορούσες να δεις για Tiger1050 ή Varadero1000 ή Tenere1200 ή Versus1000 ή Multistrada1000 βέβαια η τελευταία όχι τόσο για την αξιοπιστία της όσο για το γεωμετρικό της στήσιμο και τα φρένα!
theodosisv
13/01/2013, 09:40
theodosisv επειδή διακρίνω μία επιμονή σου πάνω στα σπορ τούρινκ την περίπτωση Pan European την σκέφτηκες γιατί αυτές τις μέρες μιλούσα με ένα παλληκάρι ονόματι Athamas που τελικά αγόρασε μία. Δεν ξέρω αν θα ήθελες να κάνεις και μία αναζήτηση προς τα εκεί.
Πάντως προσωπική μου άποψη είναι πως με το ύψος που έχεις θα μπορούσες να δεις για Tiger1050 ή Varadero1000 ή Tenere1200 ή Versus1000 ή Multistrada1000 βέβαια η τελευταία όχι τόσο για την αξιοπιστία της όσο για το γεωμετρικό της στήσιμο και τα φρένα!
H Paneuropean δε μου αρέσει οπότε δεν έχει νόημα. Στο tiger ο συνεπιβάτης είναι ένα όροφο πάνω, όταν ξεπερνάει και το 1.80 δεν είναι και πολύ ευχάριστο... Επίσης δε θέλω ψευτό on off με ασφάλτινα λάστιχα αλλά touring - sport touring...
manolis1980
13/01/2013, 10:23
Σωστός! Από την στιγμή που ξέρεις τη θέλεις τότε δεν πρόκειται να πέσεις και σε λάθη της στιγμής.
soter3gm
13/01/2013, 12:11
Επειδή το περίμενα ότι κάποιοι κάτοχοι BMW θα παρεξηγιόντουσαν, αν διαβάσουν καλύτερα το μήνυμα μου θα δουν ότι << χλευάζω >> κάθε είδους κολλημένο είτε μάστορα, είτε αναβάτη! Από τα γραφόμενά μου δείχνω ότι δεν έχω πρόβλημα με κανέναν για την επιλογή του άλλωστε ποιός είμαι εγώ που θα σχολιάσω (για σοβαρά μιλάμε τώρα όχι για πλάκα ) και θα κρίνω την επιλογή του άλλου! Αλλά το να ζητάει ένας συναναβάτης μας την γνώμη μας και εκεί να δείχνουμε το κόλλημα μας οδηγώντας τον σε λάθος συμπεράσματα εεεεεεε τότε μου την δίνει!!!!!!!!
Ας πούμε ο καθένας την γνώμη μας όπως είπα ότι η FJR είναι μηχανάρα και αν κάποιος έχει τις ενστάσεις του να το συζητήσουμε.
Εγώ έχω πολλές ενστάσεις για τις BMW αλλά για να τις αναφέρω θα πρέπει να γίνει σχετική κουβέντα πάνω στο θέμα.
Αλλά απορώ οι φίλοι και κάτοχοι των BMW με τόση σιγουριά προτείνουν στον theodosisv να αποκτήσει μία?
Όσο για το ποιές χώρες είναι αυτές μην κάνετε την κορόιδα εκτός και αν σας αρέσει να εθελοτυφλείτε!
Φίλε μου είμαι κάτοχος BMW εδώ και μια 10ετία,μιλάς λες και έχω ένα κάρο προβλήματα με το μηχανάκι μου και δεν τα λέω. Αν είχα προβλήματα δεν θα τα έλεγα; θα το κρατούσα για να τυραννιέμαι (έχω μαζοχιστικές τάσεις); Λες και θα βγάλω μίζα από την αγορά του ανθρώπου η αν του πάθει τίποτα θα έρθει σε μένα να του το φτιάξω; έχω κανένα συνεργείο και δεν τοξερα;
Πρέπει να κάνουμε τσαμπουκάδες σε ένα μήνυμα ενός που θέλει να μάθει 2 πράγματα για ένα μηχανάκι.
Εφόσον εσύ ξέρεις ποια είναι τα προβλήματα που βγάζουν τα BMW γιατί δεν τα λες που είσαι και αμερόληπτος και ξέρεις που και αν κυκλοφορούν τα BMW στην Ευρώπη, όχι τίποτε άλλο να ξεστραβωθούμε και εμείς οι ανίδεοι κάτοχοι BMW να τα πουλήσουμε να πάρουμε κανένα σοβαρό δίκυκλο χωρίς προβλήματα.
LOUKILOUK
13/01/2013, 12:23
Πραγματικά δεν κάνω το κορόιδο και δεν μου αρέσει να εθελοτυφλώ...δεν είμαι κάτοχος BMW ούτε και φαν...γενικά μάλλον συμφωνώ μαζί σου θα έλεγα αλλά το τελευταίο επιχείρημα σου το θεωρώ εντελώς λάθος και κυρίως από κοινονιολογική πλευρά... Για να μη καταστρέφουμε το θρεντ του παιδιού με το FJR...(καλοτάξιδο και αγρατζούνιστο....:beer:) μπορείς να τα γράψεις και αλλού όσα γνωρίζεις και να μας ανοίξεις τα μάτια...
Καμία παρεξήγηση από μένα...μόνο εξήγηση ζητάω μιας και δεν καταλαβαίνω πραγματικά...
Cpt. Haddock
13/01/2013, 16:43
Διαγράφησαν καποια τελευταια μηνυματα, ειδικα όσα ειχαν τόνο παρεξηγησιμο.
Συνεχιστε χωρις να αναλωθουμε σε αλλη μια βαρετη αντιπαραθεση bmw vs all
theodosisv
13/01/2013, 16:50
Διαγράφησαν καποια τελευταια μηνυματα, ειδικα όσα ειχαν τόνο παρεξηγησιμο.
Συνεχιστε χωρις να αναλωθουμε σε αλλη μια βαρετη αντιπαραθεση bmw vs all
Captain δεν είχαν όλα τόνο παρεξηγήσιμο.
Anyway... είχε ξεφύγει το θέμα.
spyrakos35
13/01/2013, 16:59
Να τη χαίρεσαι και πάντα όρθιος!! :vroum:
Πραγματικά μου κακοφάνηκε όταν είδα τι παίζει με τη μαμά πίσω ανάρτηση για μια τέτοια μοτοσυκλέτα... κι απεχθάνομαι όσο δεν παίρνει τα σηκώματα!! Αν μου λες βέβαια ότι είχες ohlins ... δεν υπάρχει σύγκριση. Αλλά με λεφτά που θέλεις για να τη βάλεις αγοράζεις οικόπεδο, έχεις ψάξει για άλλη με δυο θέσεις πάλι? Βέβαια αν σου βγει μια από τα ίδια είναι να βλαστημάς.....
Πόσα χιλιόμετρα της έχεις?
Πάντως εγώ κρατάω την τελευταία σου φράση, νομίζω πως είμαι ερωτευμένος, τι να κάνουμε... :D
την έχω 22.000 χλμ και μπορώ να πω οτι πάει παντού (και ορεινα κλειστα στροφιλίκια, τα πάντα όλα - με τους απαραίτητους συμβιβασμούς)
σε σημείο που, όταν (αν πλεον) την αλλάξω, μόνο για άξονα θα κοιτάξω.....
επαναλαμβάνω, το μηχανάκι τα σπάει (βέβαια θα ήταν καλύτερο να είχε και 6τάχυτο σασμάν), απλά σου λέω οτι είναι πολύ πιθανό να ψάξεις για πίσω ανάρτηση μετά από λίγο καιρό.....
:beer:
manolis1980
13/01/2013, 17:04
theodosisv ποία έκδοση FJR σκέφτεσαι με συμπλέκτη ή χωρίς?
Takata Dome
13/01/2013, 20:12
Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και τα Kawasaki GTR 1400 και ένα που ίσως να μην σου έχει περάσει καν απο το μυαλό: Moto Guzzi Norge 1200!
Τα αναφέρω απλά για να τα έχει υπ'οψιν!
theodosisv
13/01/2013, 21:00
Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και τα Kawasaki GTR 1400 και ένα που ίσως να μην σου έχει περάσει καν απο το μυαλό: Moto Guzzi Norge 1200!
Τα αναφέρω απλά για να τα έχει υπ'οψιν!
Μπα... κοιτάω για ιαπωνία μεριά...
theodosisv
13/01/2013, 21:01
theodosisv ποία έκδοση FJR σκέφτεσαι με συμπλέκτη ή χωρίς?
Με συμπλέκτη πάντα 04-06 μοντέλο στα 5-6.000 €
theodosisv
13/01/2013, 21:04
την έχω 22.000 χλμ και μπορώ να πω οτι πάει παντού (και ορεινα κλειστα στροφιλίκια, τα πάντα όλα - με τους απαραίτητους συμβιβασμούς)
σε σημείο που, όταν (αν πλεον) την αλλάξω, μόνο για άξονα θα κοιτάξω.....
επαναλαμβάνω, το μηχανάκι τα σπάει (βέβαια θα ήταν καλύτερο να είχε και 6τάχυτο σασμάν), απλά σου λέω οτι είναι πολύ πιθανό να ψάξεις για πίσω ανάρτηση μετά από λίγο καιρό.....
Έτσι έτσι.... Όσο για την ανάρτηση, ας είναι. Το βλέπουμε όταν έρθει η ώρα. Από κατανάλωση πως πας? Κυρίως για εκτός πόλης με ενδιαφέρει.
spyrakos35
13/01/2013, 21:14
Έτσι έτσι.... Όσο για την ανάρτηση, ας είναι. Το βλέπουμε όταν έρθει η ώρα. Από κατανάλωση πως πας? Κυρίως για εκτός πόλης με ενδιαφέρει.
ταξίδι.... 6.5 - 7.5 (ή και παραπάνω αν έχεις πολύ βαρύ χερι - το 5τάχυτο σασμάν που έλεγα?)
στις ορεινές διαδρομές, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην κατανάλωση η σχέση που έχεις μέσα.... έχει και πολλή ροπή το ρημάδι και μπορείς να έχεις και 3η και 4η.....
το δικό μου είναι μοντέλο 11ος/2008, για προγενέστερα δεν ξέρω
theodosisv
14/01/2013, 20:18
Μιά χαρά! :) Ας ελπίσω να είναι στα ίδια επίπεδα που είναι πολύ καλά και στα παλιότερα μοντέλα...
Μα πολλή ροπή... για να βάλεις και τρέιλερ!
theodosisv
16/01/2013, 07:43
Spyrakos35 έχεις οδηγήσει παλαιότερο μοντέλο από το '06 και πίσω ?
spyrakos35
16/01/2013, 07:46
Spyrakos35 έχεις οδηγήσει παλαιότερο μοντέλο από το '06 και πίσω ?
έχεις πμ.....
Shiatman
16/01/2013, 08:25
έχεις πμ.....
Σπυράκο, επειδή με τρώει εδώ και πολύ καιρό ο κώλος μου για ένα φζρ, δεν κάνεις φόρουαρντ το π.μ. και πρός τα εδώ; Ευχαριστώ...
spyrakos35
16/01/2013, 08:48
προσωπική μου άποψη βλέποντας την εξέλιξη της μοτό από τα επίσημα αρχεία (http://www.yamaha-motor.eu/designcafe/en/index.aspx?view=article&id=442654&fromsite=Yamaha%20Motor%20Europe&fromurl=http://www.yamaha-motor.eu/eu/products/motorcycles/sport-touring/fjr1300a.aspx) και από τα λίγα που έχω διαβάσει σε ξένα φόρα, είναι να είναι μοντέλο (τουλάχιστον) 2006 και μετά. όχι οτι τα παλαιότερα έχουν κάποιο θέμα τόσο αποτρεπτικό αλλά δεν είχαν τις μικροβελτιώσεις των μεταγενέστερων
ξέρω οτι η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη (διπλά λ7 και παραπάνω ίσως) αλλά αισιοδοξώ οτι οι τιμές (στα μεταχειρισμένα) θα πέσουν....
ξέρω επίσης οτι η κ@υλα του να πάρεις αυτό που θες εδώ και τώρα είναι αρρώστια βαριάς μορφής αλλά καμμιά φορά χρειάζεται να φας όλο το γαιδαρο....
για παραπάνω πληροφορίες, υπάρχει λέσχη φουζουρού, μπορείτε πιστεύω να μιλήσετε με τα παιδιά να σας πουν τις απόψεις τους
theodosisv
16/01/2013, 17:21
ξέρω επίσης οτι η κ@υλα του να πάρεις αυτό που θες εδώ και τώρα είναι αρρώστια βαριάς μορφής αλλά καμμιά φορά χρειάζεται να φας όλο το γαιδαρο....
Γιατί το λες αυτό?? :rolleyes: Νόμιζα πως μόνο εγώ το παθαίνω... :rotflmao::rotflmao::rotflmao:
theodosisv
20/10/2013, 15:04
Άσχετο, μετά από ψάξιμο για διάφορα μηχανάκια και κυρίως για FJR πήγα και πήρα k1200s. Δηλώνω και πάλι μοτοσυκλετιστήςςς..... :D
spyrakos35
20/10/2013, 18:06
LOUKILOUK
20/10/2013, 21:11
:beer:καλοτάξιδος!!
υ.γ. τελικά είναι σαν την μπάλα, που στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί πάντα....:lol:
theodosisv
20/10/2013, 22:12
Ευχαριστώ! Σπύρο κάτσε να κάνω και τη μεταβίβαση πρώτα για να μπορώ να λέω ότι είναι δικό μου...:eek:
καλοτάξιδη...!
άξιζε να περιμένεις!
με την πίσω σέλα πως τα πάει η γυναίκα...?
theodosisv
21/10/2013, 15:28
Ευχαριστώ πολύ !! Μια χαρά, προς μεγάαααααλη :a09: μου έκπληξη βολεύτηκε... Βέβαια δεν έχουμε πάει ταξίδι ακόμα. Αλλά το ok μου το έδωσε από την πρώτη στιγμή. ...και δε τη λες και μικρόσωμη... 180+
Αλλά! Δε θα την αφήσω ποτέ να ανεβεί σε fjr, k1200gt κτλ... :nono:
soter3gm
21/10/2013, 15:41
Ευχαριστώ πολύ !! Μια χαρά, προς μεγάαααααλη :a09: μου έκπληξη βολεύτηκε... Βέβαια δεν έχουμε πάει ταξίδι ακόμα. Αλλά το ok μου το έδωσε από την πρώτη στιγμή. ...και δε τη λες και μικρόσωμη... 180+
Αλλά! Δε θα την αφήσω ποτέ να ανεβεί σε fjr, k1200gt κτλ... :nono:
Ακριβός αυτό το λάθος μην το κάνεις καλοτάξιδο να είναι και να το ευχαριστηθείς όσο δεν πάει άλλο :D :beer:
sapila racing
21/10/2013, 16:10
Καλοτάξιδο, να το ευχαριστηθείτε! :beer:
...και δε τη λες και μικρόσωμη... 180+
.....? 301928
theodosisv
21/10/2013, 16:57
Nα είστε καλά!! Χαίρομαι πολύ που μετά από 5 χρόνια "αμηχανίας" θα ανταμώσω με κάποιους , θα ανταλλάξουμε ένα φευγαλέο αλλά εγκάρδιο χαιρετισμό παρότι δε θα γνωριστούμε ποτε...:wave2:
angelosxf650
25/10/2013, 17:27
Nα είστε καλά!! Χαίρομαι πολύ που μετά από 5 χρόνια "αμηχανίας" θα ανταμώσω με κάποιους , θα ανταλλάξουμε ένα φευγαλέο αλλά εγκάρδιο χαιρετισμό παρότι δε θα γνωριστούμε ποτε...:wave2:
Καλοταξιδος παντα ορθιος εχει πολυ γελιο καθε φορα οταν ρωταει καποιος για μηχανη μετα απο πολλους προβληματισμους παει και παιρνει κατι αλλο!χαχαχχ παντα γινετε αν ψαξεις τα θεματα!!!πολλα ομορφα ταξιδια!!!