View Full Version : Αναξιόπιστα κράνη
Καλησπέρα.Θέλω τα φώτα σας ως άπειρη.Ψάχνομαι για αγορά κράνους και επειδή δεν θέλω να κάνω καμία "πατάτα", θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μάρκα που πρέπει να αποφύγω.Είδα στο youtube ένα video που είχε βάλει παλιότερα κάποιος στο φόρουμ για φθηνά και κανονικά κράνη και φρίκαρα!
harris_x
07/12/2012, 11:43
Καλησπέρα.Θέλω τα φώτα σας ως άπειρη.Ψάχνομαι για αγορά κράνους και επειδή δεν θέλω να κάνω καμία "πατάτα", θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μάρκα που πρέπει να αποφύγω.Είδα στο youtube ένα video που είχε βάλει παλιότερα κάποιος στο φόρουμ για φθηνά και κανονικά κράνη και φρίκαρα!
Ίσως θα ήταν ευκολότερο να μας πεις πόσα χρήματα διαθέτεις έτσι ώστε να σου πούμε ποιές μάρκες να προτιμήσεις και όχι ποιες να αποφύγεις ;)
spyrakos35
07/12/2012, 11:43
arai
shoei
shark
hjc
kbc
ogk
και η λίστα πάει λέγοντας....
όλα έχουν αν κάνουν με την μηχανή που καβαλάς και το ποσό που διαθέτεις
προσωπική άποψη, μονο full face και όχι σπαστα...
πρόταση....
βρες ποιο κράνος από τα παραπάνω σου αρέσει (βάσει και ποσού που διαθέτεις είπαμε)
σημείωσε τους κωδικούς
μπες στο http://sharp.direct.gov.uk/ και δες πόσα αστέρια παίρνουν οι επιλογές σου από πλευράς ασφάλειας (δεν είναι πανάκεια αλλά είναι μία ένδειξη) και περιορίσου σε δυο - τρία (καλό είναι όλα τα εσωτερικά μαξιλαράκια να είναι αφαιρούμενα για να βολεύει στον καθαρισμό τους)
αφού λοιπόν έχεις τις επιλογές σου, δες ποιοι τα έχουν και πήγαινε δοκίμασέ τα
δες ποιο σου κάθεται πιο καλά και ταξινόμησέ τα με βάση αυτό το κριτήριο (κράτα και τιμές/προσφορές κατά νου)
μπες ιντερνετ και ψάξου για καλύτερες τιμές (πχ fc-moto.de)
παρήγγειλε/αγόρασε
τέλος - μεγειά και αχρείαστο
ερωτήσεις του στυλ, ποιο είναι πιο αθόρυβο, ποιο είναι έτσι ποιο γιουβέτσι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.... :lol:
harris_x
07/12/2012, 11:45
arai
shoei
shark
hjc
kbc
ogk
και η λίστα πάει λέγοντας....
όλα έχουν αν κάνουν με την μηχανή που καβαλάς και το ποσό που διαθέτεις
προσωπική άποψη, μονο full face και όχι σπαστα...
πρόταση....
βρες ποιο κράνος από τα παραπάνω σου αρέσει (βάσει και ποσού που διαθέτεις είπαμε)
σημείωσε τους κωδικούς
μπες στο http://sharp.direct.gov.uk/ και δες πόσα αστέρια παίρνουν οι επιλογές σου από πλευράς ασφάλειας (δεν είναι πανάκεια αλλά είναι μία ένδειξη) και περιορίσου σε δυο - τρία (καλό είναι όλα τα εσωτερικά μαξιλαράκια να είναι αφαιρούμενα για να βολεύει στον καθαρισμό τους)
αφού λοιπόν έχεις τις επιλογές σου, δες ποιοι τα έχουν και πήγαινε δοκίμασέ τα
δες ποιο σου κάθεται πιο καλά και ταξινόμησέ τα με βάση αυτό το κριτήριο (κράτα και τιμές/προσφορές κατά νου)
μπες ιντερνετ και ψάξου για καλύτερες τιμές (πχ fc-moto.de)
παρήγγειλε/αγόρασε
τέλος - μεγειά και αχρείαστο
ερωτήσεις του στυλ, ποιο είναι πιο αθόρυβο, ποιο είναι έτσι ποιο γιουβέτσι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.... :lol::confused:
εγω πάντως θα έλεγα να μη λάβει και τόσο υπόψη το sharp test
:confused:
Για λόγους κόστους της λέει να τα αποφύγει αυτά μπρε, τι δεν κατάλαβες; :p
spyrakos35
07/12/2012, 11:49
:confused:
ε ναι, κινούμαι στο ίδιο πλαίσιο με σένα
ώστε να σου πούμε ποιές μάρκες να προτιμήσεις και όχι ποιες να αποφύγεις
μονο που το έγραψες εσύ..... :D
υγ... ελα ρε αφού το κατάλαβες, λες να έλεγα να αποφύγει αυτά?
harris_x
07/12/2012, 11:51
υγ... ελα ρε αφού το κατάλαβες, λες να έλεγα να αποφύγει αυτά?
:D
.
O άντρας μου οδηγάει ένα Honda SH150. Εγώ συνεπιβάτης...Είχαμε πάρει πριν ένα μήνα 2 τζετ κράνη επηρρεασμένοι,κακώς,από "και καλά" ειδήμονες και τώρα πάμε για αλλαγή.Θέλουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ fullface. Ως προς την τιμή δεν βάζω πλαφόν.Μ'αρέσει η ζωή μου και την καστολογώ αρκετά!
spyrakos35
07/12/2012, 12:10
Ως προς την τιμή δεν βάζω πλαφόν.Μ'αρέσει η ζωή μου και την καστολογώ αρκετά!
σωστότατο αλλά καμμιά φορά το πλαφόν το βάζει η τιμή από μόνη της.... δυστυχώς δεν περιμένει εσένα/εμένα/τον άλλον...
εν πάσει περιπτώσει, εύχομαι να έχετε την δυνατότητα να μην ασχοληθείτε με το θέμα της τιμής...
τέλος, ελπίζω να έχετε τον λοιπό απαραίτητο εξοπλισμό
καλές αγορές και ότι χρειαστείς ξαναρωτάς, εδώ είμαστε
harris_x
07/12/2012, 12:16
O άντρας μου οδηγάει ένα Honda SH150. Εγώ συνεπιβάτης...Είχαμε πάρει πριν ένα μήνα 2 τζετ κράνη επηρρεασμένοι,κακώς,από "και καλά" ειδήμονες και τώρα πάμε για αλλαγή.Θέλουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ fullface. Ως προς την τιμή δεν βάζω πλαφόν.Μ'αρέσει η ζωή μου και την καστολογώ αρκετά!
Τότε δες Shoei ή Αrai
Τότε δες Shoei ή Αrai Mην γίνει κι αυτό το thread αντιπαράθεση Arai vs Shoei..
harris_x
07/12/2012, 12:25
Mην γίνει κι αυτό το thread αντιπαράθεση Arai vs Shoei..
γιατι αντιπαράθεση αφού και τα δύο είναι top
Και τον υπόλοιπο εξοπλισμό τώρα θα τον πάρουμε.Όλα μαζί.Σου λέω ήμουνα στα σκοτάδια μέχρι προχθές.Όσοι ήταν στον κύκλο μας μέχρι τώρα με μηχανές,ποτέ δεν τους είδα με κανονικό εξοπλισμό και νόμιζα ότι έτσι είναι.Μέχρι προχθές που μίλησα με έναν φίλο μου από Αθήνα,εγώ είμαι Θεσσαλονίκη,και μου άνοιξε τα μάτια!Αυτός μου είπε και για το φόρουμ.Και φυσικά ούτε κι εμένα μου περισσεύουν αλλά είναι το κεφάλι μου.Σίγουρα όμως αυτά που κυκλοφορούν με 60-70 ευρώ δεν είναι και ό,τι καλύτερο,έτσι?
...Σίγουρα όμως αυτά που κυκλοφορούν με 60-70 ευρώ δεν είναι και ό,τι καλύτερο,έτσι? Nαι. Οι υπόλοιποι θα σου πουν λεπτομέρειες.
Σίγουρα όμως αυτά που κυκλοφορούν με 60-70 ευρώ δεν είναι και ό,τι καλύτερο,έτσι?
οτι και να αγορασεις, δεν χρειαζεται να πας στα ακρα .... ουτε 70 -80 ευρω... ουτε 470 -480 ευρω... η μεση οδος ειναι η καταλληλη που ελεγε κι ο βουδας
harris_x
07/12/2012, 12:51
οτι και να αγορασεις, δεν χρειαζεται να πας στα ακρα .... ουτε 70 -80 ευρω... ουτε 470 -480 ευρω... η μεση οδος ειναι η καταλληλη που ελεγε κι ο βουδας
+675
και το ποιο σημαντικό είναι να ταιριάζει στο κεφάλι σου.
Ρε παιδιά...μπήκα στο σαιτ tης sharp που μου δώσατε και βρήκα κράνη που έχω δει σε μαγαζιά με 70-80 ευρώ αλλά έχουν rating 4-5 αστέρια?Νορμάλ είναι αυτό???
Ρε παιδιά...μπήκα στο σαιτ tης sharp που μου δώσατε και βρήκα κράνη που έχω δει σε μαγαζιά με 70-80 ευρώ αλλά έχουν rating 4-5 αστέρια?Νορμάλ είναι αυτό??? Σου είπαμε να μην μπεις.
spyrakos35
07/12/2012, 14:07
εγώ σου είπα να μπεις αλλά σου είπα και ότι
α. δεν είναι πανάκεια
β. σου έδωσα και συγκεκριμένες μάρκες από κράνη για να κοιτάξεις
για να μην μπερδεύεσαι οι τιμές στα κράνη ξεκινάνε από 50 ευρώ (τύπου πράκτικερ) μεχρι 1000 (ίσως και παραπάνω)
σου είπαν τα παιδια οτι η λύση είναι κάπου στην μέση.... ε, δες κράνη που η αρχική τιμή τους πλησιαζει στα 300 - 400 - 500 ευρά (όχι οτι δεν θα βρεις πιο φθήνά εξίσου αποτελεσματικά), δες τι λένε τα τέστ (δική μου άποψη - ας μην παει εκεί το θέμα) ή στο φινάλε ρώτα εδώ μέσα για συγκεκριμένα κράνη (με τον τύπο τους) και προχώρα
ινφο
έχε κατά νου οτι η τιμή του κράνους ορίζεται, εκτός από την μάρκα, και από τα υλικά κατασκευής του (εξωτερικά και εσωτερικά), την αεροδυναμική του, τους αεραγωγούς του, τους μηχανισμούς του, τα χρώματά του κλπ κλπ
harris_x
07/12/2012, 14:12
να μη μπεις καθόλου λέμε.
Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μπερδευτείς.
Επέλεξε ανάλογα με το ποσό που διαθέτεις ανάμεσα σε μάρκες όπως αυτές που σου είπε ο Σπύρος στο πρώτο του post και θα είσαι Ok.
Billymuse
07/12/2012, 14:14
Επειδή είσαι Σαλλονικιά θα πρέπει να είναι και το κράνος υπερπαραγωγή όπως και το απλό ντύσιμο που επιλέγεται εκει πάνω εσείς τα θήλαια (η αλλιώς μπουγάτσες με βρακί :cry:)
πέρα απο τη πλάκα δες τη συγκεκριμένη προσφορά που πιστεύω αξίζει να το ψάξεις γιατί το συγκεκριμένο κράνος τό είχε και μια πρώην μου και είναι άριστη επιλογή
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Shoei-XR-1100-Baraque-TC-6/SubProducts/Shoei-XR-1100-Baraque-TC-6-0001
Nikos988
07/12/2012, 14:19
Ρε παιδιά...μπήκα στο σαιτ tης sharp που μου δώσατε και βρήκα κράνη που έχω δει σε μαγαζιά με 70-80 ευρώ αλλά έχουν rating 4-5 αστέρια?Νορμάλ είναι αυτό???
Αγαπητή Βίκυ,
ΜΗΝ λαμβάνεις υπόψη το sharp. Βρες κράνος για τον άντρα σου που να πρώτα απ' όλα καλή εφαρμογή, να αφαιρείται όλη η επένδυση (για να πλένεται εύκολα), να έχει καλό εξαερισμό για το καλοκαίρι και καλή μόνωση για τον χειμώνα. Επίσης να έχει pin-lock στη ζελατίνα (αποτρέπει το θάμπωμα). Φυσικά τα ίδια ισχύουν και για το δικό σου κράνος! Ένα καλό κράνος με αυτά τα χαρακτηριστικά, ξεπερνάει εύκολα τα 300 ευρώ. Πες σε ποια περιοχή μένεις για να σου συστήσουμε μαγαζιά να πας!
Καλές αγορές,
Νίκος
Εντάξει λοιπόν...Σας ευχαριστώ όλους γενικά και ειδικά....Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ με τις πληροφορίες σας!Α,και ΥΓ:Δεν είμαι Σαλονικιά,Αθηναία είμαι.Απλά κατέληξα εδώ λόγω ευχάριστων συνθηκών.Πάντα Αθηναία θα νιώθω!
Bradipous
07/12/2012, 14:38
Πάντα Αθηναία θα νιώθω!
Δεν πειραζει κανεις δεν ειναι τελειος.. :p
Εγω θα προτεινα και caberg, uvex, agv, scuberth, bell... Γιατι δεν τα ανεφερε κανεις παραπανω;; :confused:
petros1972
09/12/2012, 17:21
δεν ξερω αν αυτο το σαιτ ειναι αξιοπιστο για τα κρανη.Πως μπορει ενα κρανος των 800 να παρεχει μικροτερη αξιοπιστια απο ενα των 400?
sergiosm
09/12/2012, 18:31
να μη μπεις καθόλου λέμε.
Άσχετο.
Αλλά ανεξάρτητα από το θέμα της αξιολόγησης, έχει ένα αρκετά κατατοπιστικό animation για την επιλογή του μεγέθους του κράνους
http://sharp.direct.gov.uk/content/how-fit-your-helmet
harris_x
09/12/2012, 18:49
δεν ξερω αν αυτο το σαιτ ειναι αξιοπιστο για τα κρανη.Πως μπορει ενα κρανος των 800 να παρεχει μικροτερη αξιοπιστια απο ενα των 400?
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=61124
έχει ένα αρκετά κατατοπιστικό animation για την επιλογή του μεγέθους του κράνους
http://sharp.direct.gov.uk/content/how-fit-your-helmetπολύ καλό!
kostas777
10/12/2012, 11:24
κανείς δεν ξέρει, ο καθένας νομίζει.
τα ratings στο sharp βγαίνουν ανάλογα με τις δοκιμές κρούσης και μπορούν όλα να συγκριθούν μεταξύ τους. άρα το Χ κράνος του ρίξαμε τόσο βάρος από τόσο ύψος και έσπασε, το Ψ κράνος κάτω από τις ίδιες συνθήκες δεν έσπασε, άρα το Ψ κράνος είναι πιο γερό στο σημείο αυτό. δεν είναι καμιά επιστήμη. αυτό δεν σημαίνει ότι αν πάρεις το Χ κράνος την έκατσες γιατί μόλις πέσεις θα σπάσει, αλλά ότι το Ψ κράνος είναι πιο ανθεκτικό από το Χ. ό,τι και να πει κάποιος για να το αμφισβητήσει, ας πάρει να τα τεστάρει μόνος του, να βγάλει αποτελέσματα και να μας πει.
από εκεί και πέρα, δεν είναι μόνο το πόσο γερό είναι ένα κράνος για να είναι καλό, αλλιώς θα είχαμε όλοι κράνη πανοπλίας.. είναι πολλά ακόμα. ένα βασικό που πρέπει να έχει ένα καλό κράνος, είναι να ταιριάζει απόλυτα στο κεφάλι, να είναι ελαφρύ, αεροδυναμικό και άνετο, να μην κολυμπάει το κεφάλι μέσα σε αυτό. αν πάρεις το πιο γερό κράνος με τα 5 αστέρια, που όμως δεν είναι άνετο, δεν έχει καλή ποιότητα υλικών και δεν στέκεται σωστά στο κεφάλι, τότε αντί για το πιο ασφαλές θα είναι το πιο επικίνδυνο.
άρα.. δεν μας ενδιαφέρει η τιμή, δεν είναι το πρώτο κριτήριο. πιο πολύ προσέχουμε ποιότητα κατασκευής, προδιαγραφές, ηλικία (να μην έχει κατασκευαστεί πριν 5 χρόνια), εφαρμογή-άνεση και μετά οι μετρήσεις στο sharp και η τιμή.
spyrakos35
10/12/2012, 11:27
τα ratings στο sharp βγαίνουν ανάλογα με τις δοκιμές κρούσης και μπορούν όλα να συγκριθούν μεταξύ τους. άρα το Χ κράνος του ρίξαμε τόσο βάρος από τόσο ύψος και έσπασε, το Ψ κράνος κάτω από τις ίδιες συνθήκες δεν έσπασε, άρα το Ψ κράνος είναι πιο γερό στο σημείο αυτό. δεν είναι καμιά επιστήμη. αυτό δεν σημαίνει ότι αν πάρεις το Χ κράνος την έκατσες γιατί μόλις πέσεις θα σπάσει, αλλά ότι το Ψ κράνος είναι πιο ανθεκτικό από το Χ. ό,τι και να πει κάποιος για να το αμφισβητήσει, ας πάρει να τα τεστάρει μόνος του, να βγάλει αποτελέσματα και να μας πει.
από εκεί και πέρα, δεν είναι μόνο το πόσο γερό είναι ένα κράνος για να είναι καλό, αλλιώς θα είχαμε όλοι κράνη πανοπλίας.. είναι πολλά ακόμα. ένα βασικό που πρέπει να έχει ένα καλό κράνος, είναι να ταιριάζει απόλυτα στο κεφάλι, να είναι ελαφρύ, αεροδυναμικό και άνετο, να μην κολυμπάει το κεφάλι μέσα σε αυτό. αν πάρεις το πιο γερό κράνος με τα 5 αστέρια, που όμως δεν είναι άνετο, δεν έχει καλή ποιότητα υλικών και δεν στέκεται σωστά στο κεφάλι, τότε αντί για το πιο ασφαλές θα είναι το πιο επικίνδυνο.
άρα.. δεν μας ενδιαφέρει η τιμή, δεν είναι το πρώτο κριτήριο. πιο πολύ προσέχουμε ποιότητα κατασκευής, προδιαγραφές, ηλικία (να μην έχει κατασκευαστεί πριν 5 χρόνια), εφαρμογή-άνεση και μετά οι μετρήσεις στο sharp και η τιμή.
είχα πει οτι δεν θα το παω εκεί το θέμα αλλά δεν μπορώ να μην....... +1300
υγ.... είναι και άλλα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν γραφεί αλλά θα φτάσει σεντόνι και θα βγούμε και εκτός....
harris_x
10/12/2012, 14:08
δε θα μιλήσουμε για το sharp test ΚΑΙ σε αυτό το θέμα!
υπάρχει έτοιμο θρεντακι αν θέλετε: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=61124
nassosxlvbros
10/12/2012, 17:57
Τα AGV γιατί δεν τα έχετε στη λίστα; 6 χρονάκια με συντροφεύει....
spyrakos35
10/12/2012, 19:09
Τα AGV γιατί δεν τα έχετε στη λίστα; 6 χρονάκια με συντροφεύει....
ρε παιδιά έγραψα/γράψαμε κάποια τα οποία μας ήρθαν εκεινη την ώρα στο μυαλό, δεν κάτσαμε να το ψάξουμε....
ούτε μετοχές να είχατε ρπστμ.... :lol:
nassosxlvbros
10/12/2012, 19:59
Καλά ρε παιδί μη φουρκίζεσαι κιόλας! Απλή ερώτηση είναι μπααααααα...
εκτος απο την εφαρμογη φροντισε να ειναι ενα κρανος που σου αρεσει, που σε εκφραζει, μοδατο κλπ οπως θες πεστο... ειναι σημαντικος λογος για να μην το ξεχνας...
harris_x
10/12/2012, 20:36
εκτος απο την εφαρμογη φροντισε να ειναι ενα κρανος που σου αρεσει, που σε εκφραζει, μοδατο κλπ οπως θες πεστο... ειναι σημαντικος λογος για να μην το ξεχνας...
Σωστός.
Εγω έλεγα να πάρω μονόχρωμο (μαυρο) ματ γιατι δεν μου άρεσαν αυτά με τα σχέδια...
Πάλι καλά που με συμβούλεψε ένα φιλαράκι γιατί θα το μετάνιωνα σίγουρα
devil's animal
10/12/2012, 20:44
θα συμφωνησω και θα συμπληρωσω οτι το γεγονος οτι ενα κρανος εκανε το τεστ και εσπασε π.χ. στο συγκεκριμενο σημειο, δεν το κανει και ταυτοχρονα αχρηστο ως προς την ασφαλεια που σου προσφερει...
και εξηγουμαι:
ολο το "ζουμι" ειναι το κρανος να απορροφησει την ενεργεια της κρουσης και να ΜΗΝ την μεταφερει στο κεφαλι μας...
τουτεστιν, μπορει το κρανος να γινει χιλια κομματια και το κεφαλι μας να ειναι αθικτο...κρανη πουλιωνται, κεφαλια ομως οχι...
ειναι το ιδιο πραγμα με τα παλια αμαξια (δεκαετια 80)...
μπορει να ειχαν πιο σκληρη λαμαρινα και οταν τρακαρανε να μην υπηρχε πολλη "φαναρτζοδουλεια", αλλα ολη η κρουση μεταφεροταν στην καμπινα με αποτελεσμα να υπαρχουν σοβαροτατοι τραυματισμοι ή και θανατοι...
και εβλεπες το αμαξι που ηταν "σχεδον" αθικτο και απορουσες...
ενω τωρα, νομιζεις οτι τα φτιαχνουν απο χαρτι και σαλιο και μολις ακουμπας τον μπροστινο σου τσακιζει μεχρι και το πισω φτερο, αλλα η καμπινα των επιβατων,...ναδα...
τα καλυτερα κρανη ειναι τα arai και τα shoei
μπορει βεβαια το μετριο (σε τιμη και χαρακτηριστικα arai) να ειναι χειροτερο απο το best μοντελο της suomy αλλα μετα μπλεκουμε σε μεγαλη κουβεντα...
καλες αγορες...
:wave2: