View Full Version : Μετάφραση owner's manual. Η προταση μου.
papa4jim
17/12/2012, 14:00
Θελώ να σας χαιρετησω και εγω με την σειρα μου. Ειμαι καινουργιος κατοχος 990 Adventure 08' (μεταχειρισμενο με 34000 χλμ), και γραφω για πρωτη φορα. Ειναι αληθεια οτι εψαχνα πολυ καιρο για το αν επρεπε να αγορασω ή οχι το συγκεκριμενο μοντελο λογω διαφορων φημων που κυκλοφορουν (τα γνωριζεται δεν θα αναφερθω καν..). Λοιπον ολη η παρεα των ΚΤΜ μεσα απο αυτο το forum με βοηθησε να παρω την τελικη-σωστη αποφαση, κ ετσι το αγορασα. Καθημερινα ασχολουμαι με τον ΤΑΥΡΟ (αυτο το ονομα του εχω δωσει) με τα λαδια του, την αλυσιδα, ψυκτικο υγρο κλπ ώστε να τον γνωρίσω και παράλληλα προσπαθώντας να διαβασω-συμβουλευτω και το manual. Επειδή δεν ειμαι και ο καλητερος με την αγγλικη γλώσσα σκεφτηκα να προτεινω μια ιδεα. Να προσπαθησουμε ολοι μαζι να μεταφρασουμε το manual αναλαμβανοντας ο καθενας απο δύο τρεις σελιδες και στο τελος να το μοιραστουμε ολοι μας αφου η μαμα KTM δεν μας εχει κανει την χαρη εως τωρα να το εκδιδει στην ελληνικη γλωσσα. εγω εχω ξεκινησει με καποια κομματια που με ενδιαφερουν αμεσα. θα ηθελα να μου πειτε γνωμες κ αν συμφωνειται να το ξεκινησουμε.
Ευχαρηστω Δημητρης
sapila racing
17/12/2012, 14:05
Θελώ να σας χαιρετησω και εγω με την σειρα μου. Ειμαι καινουργιος κατοχος 990 Adventure 08' (μεταχειρισμενο με 34000 χλμ), και γραφω για πρωτη φορα. Ειναι αληθεια οτι εψαχνα πολυ καιρο για το αν επρεπε να αγορασω ή οχι το συγκεκριμενο μοντελο λογω διαφορων φημων που κυκλοφορουν (τα γνωριζεται δεν θα αναφερθω καν..). Λοιπον ολη η παρεα των ΚΤΜ μεσα απο αυτο το forum με βοηθησε να παρω την τελικη-σωστη αποφαση, κ ετσι το αγορασα. Καθημερινα ασχολουμαι με τον ΤΑΥΡΟ (αυτο το ονομα του εχω δωσει) με τα λαδια του, την αλυσιδα, ψυκτικο υγρο κλπ ώστε να τον γνωρίσω και παράλληλα προσπαθώντας να διαβασω-συμβουλευτω και το manual. Επειδή δεν ειμαι και ο καλητερος με την αγγλικη γλώσσα σκεφτηκα να προτεινω μια ιδεα. Να προσπαθησουμε ολοι μαζι να μεταφρασουμε το manual αναλαμβανοντας ο καθενας απο δύο τρεις σελιδες και στο τελος να το μοιραστουμε ολοι μας αφου η μαμα KTM δεν μας εχει κανει την χαρη εως τωρα να το εκδιδει στην ελληνικη γλωσσα. εγω εχω ξεκινησει με καποια κομματια που με ενδιαφερουν αμεσα. θα ηθελα να μου πειτε γνωμες κ αν συμφωνειται να το ξεκινησουμε.
Ευχαρηστω Δημητρης
Aυτή είναι δουλειά της ΚΤΜ και αν δεν είναι σε θέση να παραδώσει owner's manual στα Ελληνικά είναι σαφώς εκτεθειμένη και σηκώνει και μυνηση και καταγγελία κλπ.
Είσαι σίγουρος οτι δεν σου έδωσαν? Το ζήτησες και σου είπαν οτι δεν υπάρχει?
papa4jim
17/12/2012, 14:06
Εγω το αγορασα μεταχειρισμενο και το manual ειναι στην αγγλικη γλωσσα.
sapila racing
17/12/2012, 14:10
Να πάτε στην ΚΤΜ και να το απαιτήσετε, τουλάχιστον οποιος το αγοράζει καινούριο μπορεί να το απαιτήσει.
Από
http://www.yme.gr/index.php?tid=305#f3
'14. Υπάρχει υποχρέωση όταν αγοράζουμε μια ηλεκτρική οικιακή συσκευή (π.χ. τηλεόραση) να υπάρχουν έντυπες οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά ή αρκεί να υπάρχουν οδηγίες σε μια από τις γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Για την υποχρέωση αυτή υπάρχει νομοθετική ρύθμιση και η Α.Δ. 8/93 σύμφωνα με την οποία σε κάθε πώληση οχημάτων, μηχανών, μηχανημάτων κ.τ.λ. παρέχεται στον αγοραστή έντυπο που περιλαμβάνει τουλάχιστον στην ελληνική γλώσσα και κατά τρόπο σαφή το είδος του προϊόντος, τα βασικά του τεχνικά χαρακτηριστικά, τις απαραίτητες οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία, χρήση, συντήρηση, διατήρηση και πλήρη αξιοποίηση του προϊόντος και ιδιαίτερα τονισμένους τους κινδύνους που είναι δυνατόν να υπάρξουν κατά την λειτουργία, χρήση και διατήρησή του. Επίσης βλ. Ν. 2251/1994 «Προστασία των καταναλωτών», άρθρο 5 (1).'
http://www.ktm.com/gr/travel/990adventureeu/downloads.html
Ζήτα από την ΚΤΜ να σου στείλουν για το 2008.
sapila racing
17/12/2012, 14:20
Νατος ο ανθρωπός σας! :D
Κατέβασε το από την μαμά ΚΤΜ (http://www.ktm.com/my/dealer-service/service/owners-manuals-catalogues.html)
Απ' ευθείας το ελληνικό manual για το μοντέλο του 2012 (το ίδιο με το δικό σου) http://www.ktm.com/uploads/tx_ktmproduct/techdocs/12_3211791_el_OM_319ad5.pdf
papa4jim
17/12/2012, 14:23
Σας ευχαρηστω πολυ και τους δυο για τις κατευθυνσεις σας, McGyver αυτο που μου εδειξες πρεπει να κανει και για το 08 οσον αφορα τουλαχιστον τα μηχανικα μερη γιατι υπαρχουν καποιες διαφορες
Για το ίδιο μιλάμε και οι δύο. Το όνομα του αρχείου είναι ίδιο και το μέγεθος ( μετα συγχωρήσεως :) )
papa4jim
17/12/2012, 14:36
καλησπερα freco, ευχαρηστω κ εσενα φιλε μου αλλα δεν ειχα δει οτι ειχες απαντησει γιατι εγραφα το προηγουμενο μνμ. Οπως κ να εχει σε ευχαριστω ολους σας για την βοηθεια σας.
Καλώς ήρθες στην πορτοκαλί παρέα. Να χαίρεσαι τον ΤΑΥΡΟ σου :wave2:
papa4jim
17/12/2012, 14:43
Ευχαρηστω πολυ freco, καλως σας βρηκα κ να σου πω την αληθεια εχω τρελαθει με το εργαλειο ειναι τρομερο, απιστευτο αδιανοητο και πολλα αλλα..
Ευχαρηστω πολυ freco, καλως σας βρηκα κ να σου πω την αληθεια εχω τρελαθει με το εργαλειο ειναι τρομερο, απιστευτο αδιανοητο και πολλα αλλα..
Ακόμα είναι Δευτέρα, κάτσε να έρθει η Τρίτη ή ακόμη καλύτερα η Τετάρτη και θα σου πω εγώ τρομερό εργαλείο. Μια τρομερότητα έχει, αδειάζει τρομερά γρήγορα την τσέπη σου μεταβιβάζοντας το περιεχόμενό της στον οικείο συνεργειά.
:bawl::bawl:
Καλορίζικο παρ' αυτά και καλολάσπωτο.
:wave2:
Συγγνώμη αλλά υπάρχει στα ελληνικά; στο ανωτέρω site δεν είδα τίποτα στα ελληνικά!
Συγγνώμη αλλά υπάρχει στα ελληνικά; στο ανωτέρω site δεν είδα τίποτα στα ελληνικά!
:confused:
277160
277161
Από το 2010 και μετά υπάρχει το owners manual στα Ελληνικά.
Από το ktm.gr επέλεξε DEALER & SERVICE > Σέρβις (πάνω δεξιά), και έπειτα επέλεξε Οδηγείς Χρήσης / Κατάλογοι από το μενού αριστερά. Εκεί πλέον επέλεξε έτος κλπ
277176
O άνθρωπας ζήτησε του 2008. Τα 2009 και μετά έχουν σημαντικές αλλαγές στον κινητήρα και όχι μόνο. Από την άλλη papa4jim είναι η καλύτερη ευκαιρία που θα έχεις για να στρωθείς να μάθεις εγγλέζικα.
Ακόμα είναι Δευτέρα, κάτσε να έρθει η Τρίτη ή ακόμη καλύτερα η Τετάρτη και θα σου πω εγώ τρομερό εργαλείο. Μια τρομερότητα έχει, αδειάζει τρομερά γρήγορα την τσέπη σου μεταβιβάζοντας το περιεχόμενό της στον οικείο συνεργειά.
:bawl::bawl:
Καλορίζικο παρ' αυτά και καλολάσπωτο.
:wave2:
Όλοι μας ζηλεύουνε ρεεεεε... κι όταν λέω όλοι... εννοώ όλοι. :lol:
Το εργαλείο είναι ακριβώς όπως το περιέγραψες papa4jim και βάλε...