View Full Version : Τζάκια : Σήμερα ντουμανιάσαμε στην αιθάλη στα ΒΠ
Cpt. Haddock
04/01/2013, 10:48
Ο πληθυντικός σε ποιούς αναφέρεται;
The royal "We"
The royal "We"
Ευχαριστώ για την μισή απάντηση. Η άλλη μισή;
Ευχαριστώ για την μισή απάντηση. Η άλλη μισή; Βρίσκεται στην ερωταπάντησή σου... :winka: Οι πρώην είναι πιο φανατικοί από τους νυν... Σαν ιεραπόστολοι στην Oaxaca
pipe_smoker
04/01/2013, 11:28
Οι πρώην είναι πιο φανατικοί από τους νυν...
Οι πρώην είναι πιο φανατικοί από τους μη(ν)...
να πω μια εξυπναδα?
αντε και παει το πετρελαιο στο 1.15-1.25 (που δε θα παει)
το σεναριο τους τι λεει?
πως ο Κωστας θα πουλησει την ξυλοσομπα...
ο Μακης θα κατεβασει τη μασίνα στο υπογειο και ο Αργυρης θα ξηλωσει την μετατροπη του ξυλολεβητα?
δε νομιζω μαγκες... η ζημια εγινε και η ροη των συνεπειων ειναι παραλληλη ... οχι παρεκλινουσα...
η κατηφορα οδηγει μονο στον πατο...αντε το πολυ πολυ να παρηγορηθεις με λιγο φρενακι....
ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΗΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ :winka:
Βρίσκεται στην ερωταπάντησή σου... :winka: Οι πρώην είναι πιο φανατικοί από τους νυν... Σαν ιεραπόστολοι στην Oaxaca
Δεν ισχύει στην περίπτωσή μου. Μην γενικεύεις.
Υπάρχουν 2 συνάδελφοι στη δουλειά που καπνίζουν στον ίδιο (κοινό) χώρο όπου είμαι κι εγώ.
Δεν με ενοχλεί, κι έτσι δεν τους ενοχλώ.
Πού να δεις έναν πρώην συνάδελφο που είχα. Κέρβερος! Πλακωνότανε με κόσμο στις ταβέρνες. Δεν κάπνιζε ποτέ.
By the way, το thread δεν είναι για το τσιγάρο αλλά για την αιθαλομίχλη. Μην σπαμάρετε!
.... By the way, το thread δεν είναι για το τσιγάρο αλλά για την αιθαλομίχλη. Μην σπαμάρετε! Ναι, το ξεχασαμε... ας γυρίσουμε στο φλέγον θέμα που αφορά το σύνολο... Μας ενοχλει ο καπνός απο τα τζάκια-ξυλόσομπες (κι εμένα μ΄ ενοχλεί - μην το ξεχνάς) οποτε να τ' απαγορεύσουμε... επίσης τα τροχοφόρα είναι υπεύθυνα για 250-300 νεκρους κι πολλαπλάσιους τραυματίες ετήσια, οποτε να τ' απαγορεύσουμε, το αλκοόλ το ίδιο, τα όπλα το ίδιο, τα μαχαίρια το ίδιο, το κολύμπι στη θάλασσα το ίδιο κλπ κλπ. Αντιλαμβάνεσαι ότι με απαγορεύσεις δεν γίνεται δουλεια.
Cpt. Haddock
04/01/2013, 12:15
Οχι, με τις απαγορεύσεις δε γινεται δουλεια. Αλλα η κατασταση ειναι σοβαρη. Την Τεταρτη το βραδυ που γυρνουσα απο Παιανια, ηταν λες και περναγα απο δασικη πυρκαγια. Εντωμεταξυ, όλες αυτες τις μερες με το ίδιο δρομολόγιο και επιστροφη αργα το βραδυ, ειμαι στη μηχανη με μπουφαν και κοντομανικο. Σιγα το κρυο που εχει ρπστμ και τα εχουν ντουμανιασει όλοι. Που να εμεναν σε κανενα βουνο.
Ειναι ακομα χειροτερο, εαν σκεφτουμε οτι τζακια εχουν κατα πλειοψηφια οι καινουριες οικοδομες που εχουν και καλη μονωση ετσι κι αλλιως + το οτι εχουν βαλει κλιματισμο όλοι. Αλλα τριχες....
Δε βαριεσαι... Τα δικα τους παιδια θα τα τρεχουν με ασθμα, οχι τα δικα μου (που δεν εχω)
Οχι, με τις απαγορεύσεις δε γινεται δουλεια. Αλλα η κατασταση ειναι σοβαρη. Την Τεταρτη το βραδυ που γυρνουσα απο Παιανια, ηταν λες και περναγα απο δασικη πυρκαγια. Εντωμεταξυ, όλες αυτες τις μερες με το ίδιο δρομολόγιο και επιστροφη αργα το βραδυ, ειμαι στη μηχανη με μπουφαν και κοντομανικο. Σιγα το κρυο που εχει ρπστμ και τα εχουν ντουμανιασει όλοι. Που να εμεναν σε κανενα βουνο. Ειναι ακομα χειροτερο, εαν σκεφτουμε οτι τζακια εχουν κατα πλειοψηφια οι καινουριες οικοδομες που εχουν και καλη μονωση ετσι κι αλλιως + το οτι εχουν βαλει κλιματισμο όλοι. Αλλα τριχες.... Δε βαριεσαι... Τα δικα τους παιδια θα τα τρεχουν με ασθμα, οχι τα δικα μου (που δεν εχω) Ας κατέβαινες υποψήφιος με τον Αλέξη να έκανες κάτι.
Carlos.1on2
04/01/2013, 12:24
Απ ότι φαίνεται έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν τη μαλκια κάνανε με το φόρο στο πετρελαιο θέρμανσης... ελπίζω να το κατανοήσουν όσον αφορά και τα καύσιμα κίνησης.... και να επανέλθουν οι τιμές σε λογικά επίπεδα.
Ελπίζω δλδ....http://www.tovima.gr/society/article/?aid=491325
Από το λινκ:
"...Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνει έκκληση προς τους πολίτες, εάν έχουν τη δυνατότητα, να χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο και να μην καταφεύγουν στη χρήση βιομάζας."
:bawl::bawl::bawl:
Cpt. Haddock
04/01/2013, 12:24
Ας κατέβαινες υποψήφιος με τον Αλέξη να έκανες κάτι.
Κατεβηκα (αλλα με ψευδωνυμο)
Αναρωτιέμαι τι γινοταν σε περασμένες δεκαετιες που το κυριο καύσιμο ηταν το ξυλο και το κάρβουνο, και επισης αναρωτιέμαι ποσα να εχουν χασει καποιοι επιχειρηματιες και πετρελαϊκές εταιρειες απο το θεμα αυτο γιατι το κρατος εχασε πολλα παντως.
Θα ξαναγράψω κάτι γιατί πέρασε πολύ στο ντούκου.
Για το 90% των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσοι ζουν στο λεκανοπέδιο Αττικής, φταίει η υπερκατοίκηση του. Πάντα απορούσα σε τι ωφελείται κάποιος που μένει εκεί, ιδιαίτερα τα τελευταία 2 χρόνια που οι μισοί είναι άνεργοι.
Επίσης πολύ γουστάρω που μένει η μισή Ελλάδα εκεί, για να μένει ελεύθερη όλη η υπόλοιπη Ελλάδα. Σαφώς & υπάρχουν προβλήματα & στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά όχι τέτοια πράγματα. & εν τέλει, δε σας ενοχλεί που πεθαίνετε από το καυσαέριο & τη βρώμα, σας ενοχλούν οι σόμπες, που πιθανόν ένα ποσοστό που τις χρησιμοποιεί να έχει τρομερή ανάγκη.
Τέλος, επιστροφή δεν υπάρχει, ούτε λύση σε τίποτα. Υπάρχει μόνο η γέννηση και ο θάνατος. & έτσι θα πορευόμαστε.
:beer: :beer:
7gibernau
04/01/2013, 12:36
[QUOTE=Cpt. Haddock;2273204], Ειναι ακομα χειροτερο, εαν σκεφτουμε οτι τζακια εχουν κατα πλειοψηφια οι καινουριες οικοδομες που εχουν και καλη μονωση ετσι κι αλλιως + το οτι εχουν βαλει κλιματισμο όλοι. Αλλα τριχες....
QUOTE]κοιτα αυτο δεν ειναι πολυ σωστο γιατι ναι μεν μπορει να εχουν τζακια,αλλα τι τζακια...μονο για μοστρα,για να λενε οτι εχουν τζακια οι οικοδομες...
οσο για τη μονωση,αντε μονο τα μπατζουρια γιατι με τη φουρια που ειχαν παρει ολοι οι κατασκευαστες μαζι με τους οικοδομους απλα εβαζαν τη μονωση οπου κατσει για να τελειωνουν μπαμ μπαμ και να πεταχτουν στην αλλη οικοδομη...ακομα και το νταου,ακομα και ανακλαστικη θερμομονωση..απλα οπου κατσει
και αν το σπιτι δεν ειναι σωστα μονωμενο απλα δεν κανει τιποτα...
Κατεβηκα (αλλα με ψευδωνυμο)
Ναι καπετάν Φουρτούνας και μάρτυς μου ο τοπικός εκπρόσωπός σας, εγώ σε ψήφισα.
:bawl:
stefanos
04/01/2013, 22:54
278347
Βρήκα τη λύση ΚΑΙ για το πρόβλημα της μετακίνησης:D
kostas777
04/01/2013, 23:13
απορώ, το είχε προβλέψει κανείς ότι θα γίνει κάτι τέτοιο; αν ναι, το είχε ανακοινώσει; είχε προειδοποιήσει τους πολίτες;
αν κάποιος από εδώ μέσα το έχει κάνει, ας βάλει link με post 2+ μηνών.
Αναρωτιέμαι τι γινοταν σε περασμένες δεκαετιες που το κυριο καύσιμο ηταν το ξυλο και το κάρβουνο, και επισης αναρωτιέμαι ποσα να εχουν χασει καποιοι επιχειρηματιες και πετρελαϊκές εταιρειες απο το θεμα αυτο γιατι το κρατος εχασε πολλα παντως.
στις πολεις οι οικοδομες ειχαν πετρελαιο απο την δεκαετια του 70 οσο θυμαμαι τελος παντων.Υπηρχαν και μονοκατοικιες με σομπες και ξυλα αλλα ηταν σταγονα στον ωκεανο.
Το θεμα ηταν να σταματησουν οι εισαγωγες ,οποτε το κρατος δεν χρεωνεται πλεον
DimChios
05/01/2013, 09:45
τελικα, εγω καταληγω πως σε καθε περιπτωση ολα αυτα τα συννεφα ειναι απο τη μαλακια των πολιτικων μας
MG-KTiNoS
05/01/2013, 10:08
απορώ, το είχε προβλέψει κανείς ότι θα γίνει κάτι τέτοιο; αν ναι, το είχε ανακοινώσει; είχε προειδοποιήσει τους πολίτες;
αν κάποιος από εδώ μέσα το έχει κάνει, ας βάλει link με post 2+ μηνών.
ρε συ τι απορείς ?
Εδώ δεν είχανε προβλέψη τη κρίση, αυτό μας μάρανε ???
:lol:
MG-KTiNoS
05/01/2013, 10:10
τελικα, εγω καταληγω πως σε καθε περιπτωση ολα αυτα τα συννεφα ειναι απο τη μαλακια των πολιτικων μας
και των κολώσογων τους
(ναταλέμεαυτά)
Η Ελλάδα αφού ποντάρει στο τουρισμό ΕΠΡΕΠΕ να είναι κούκλα.
ΕΙΝΑΙ ????
υγ
Και επειδή κάποιος είπε για Ελβετία, πάνε να τους εξηγήσεις τι πάει να πεi αυθέρετο να δούμε καταλαβαίνουν?
(εδώ αυθέρετο είχε ο υπουργός ΥΠΕΧΟΔΕ)
:uplate:
paramedic
05/01/2013, 10:21
Θα ξαναγράψω κάτι γιατί πέρασε πολύ στο ντούκου.
Για το 90% των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσοι ζουν στο λεκανοπέδιο Αττικής, φταίει η υπερκατοίκηση του. Πάντα απορούσα σε τι ωφελείται κάποιος που μένει εκεί, ιδιαίτερα τα τελευταία 2 χρόνια που οι μισοί είναι άνεργοι.
Επίσης πολύ γουστάρω που μένει η μισή Ελλάδα εκεί, για να μένει ελεύθερη όλη η υπόλοιπη Ελλάδα. Σαφώς & υπάρχουν προβλήματα & στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά όχι τέτοια πράγματα. & εν τέλει, δε σας ενοχλεί που πεθαίνετε από το καυσαέριο & τη βρώμα, σας ενοχλούν οι σόμπες, που πιθανόν ένα ποσοστό που τις χρησιμοποιεί να έχει τρομερή ανάγκη.
Τέλος, επιστροφή δεν υπάρχει, ούτε λύση σε τίποτα. Υπάρχει μόνο η γέννηση και ο θάνατος. & έτσι θα πορευόμαστε.
:beer: :beer:
Δηλαδή εσύ πιστεύεις οτι οι πιο πολλοί μπορούν να πάνε επαρχία να μείνουν και δεν πάνε γιατί γουστάρουν να ζουν στην υπέροχη Αθήνα έστω και άνεργοι??
tsompanis
05/01/2013, 12:00
Δηλαδή εσύ πιστεύεις.....
Φυσικά!!! επιστροφή στο χωριό σημαίνει και αποτυχία (για τους χωριάτες που έχουν σηκ'ωσει την μύτη ψηλά).
Και είναι πολλοί πανάθεμα τους.....
Red Rider
05/01/2013, 14:48
Φυσικά!!! επιστροφή στο χωριό σημαίνει και αποτυχία (για τους χωριάτες που έχουν σηκ'ωσει την μύτη ψηλά).
Και είναι πολλοί πανάθεμα τους.....
Δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτό που λες...
Μάλλον έχεις κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο στο μυαλό σου.
Επειδή στην δουλειά μου έχω να κάνω με πολλά άτομα απο επαρχία,το 95 τοις εκατό θέλει να γυρίσει πίσω αλλά δεν μπορεί..Εδώ θέλουμε να την κάνουμε εμείς που μεγαλώσαμε εδώ...
Δηλαδή εσύ πιστεύεις οτι οι πιο πολλοί μπορούν να πάνε επαρχία να μείνουν και δεν πάνε γιατί γουστάρουν να ζουν στην υπέροχη Αθήνα έστω και άνεργοι??
Όχι ακριβώς αυτό. Πιστεύω όμως ότι αρκετοί που μεγάλωσαν εκτός Αθηνών και οι γονείς τους μένουν ακόμα σε μικρές πόλεις ή χωριά της Ελλάδος, κάθονται πλέον στην Αθήνα χωρίς λόγο. Κάποτε κυνήγησαν τη καριέρα και τώρα πήραν τα @@ τους. Αυτοί όλοι κάλλιστα θα μπορούσαν να γυρίσουν και να ασχοληθούν με ότι έχει ο κάθε τόπος & γιατί όχι να αναπτύξουν δραστηριότητες στο τόπο αυτόν. Όμως πλέον είναι Αθηναίοι. :rotflmao::a31: Σκέψου πόσοι είναι πραγματικοί Αθηναίοι & πόσοι είναι αυτοί οι 30-40 ετών που πήγαν Αθήνα για δουλειά ή για μούρη..
Όχι ακριβώς αυτό. Πιστεύω όμως ότι αρκετοί που μεγάλωσαν εκτός Αθηνών και οι γονείς τους μένουν ακόμα σε μικρές πόλεις ή χωριά της Ελλάδος, κάθονται πλέον στην Αθήνα χωρίς λόγο. Κάποτε κυνήγησαν τη καριέρα και τώρα πήραν τα @@ τους. Αυτοί όλοι κάλλιστα θα μπορούσαν να γυρίσουν και να ασχοληθούν με ότι έχει ο κάθε τόπος & γιατί όχι να αναπτύξουν δραστηριότητες στο τόπο αυτόν. Όμως πλέον είναι Αθηναίοι. :rotflmao::a31: Σκέψου πόσοι είναι πραγματικοί Αθηναίοι & πόσοι είναι αυτοί οι 30-40 ετών που πήγαν Αθήνα για δουλειά ή για μούρη..
Aυτοί που περιγράφεις Mike λογικά είναι άτομα που έχουν την άνεση να το κάνουν και γιατι οι συνταξιούχοι γονεις τους έχουν την άνεση να τους χρηματοδοτούν... είτε γιατί έχουν κάνει οικογένεια και έχουν μπλέξει με σχολεια κτλ...
Εγω ξέρω πολλά παιδιά που έχουν φύγει απο Αθήνα.. και γύρισαν στα χωριά πολεις , λόγω ανεργίας.. η έχουν φύγει στο Εξωτερικο...
Πάντως η γενιά μας 30+ δεν έχει πλέον το κόμπλεξ του χωριάτη και του πρωτευουσιάνου.. εχει ξεπεραστεί προ πολλού!!!
MG-KTiNoS
06/01/2013, 08:48
Τελικά ζγα γζα το ξεφουρνίζουν...
Φόρο στα ξύλα !
Ρε πως τους ξέφυγε τόσο καιρό ????
devil's animal
06/01/2013, 10:30
Φόρο στα ξύλα !
τι σου κανει εντυπωση??
εχουν χασει τοσα εσοδα οι πετρελαϊκες λογω ολο αυτου, που εχουν αρχισει οι πιεσεις...(και γι'αυτο επεσε και η τιμη του πετρελαιου)...
επειτα, πανε με το ρευμα της εποχης για να βγαλουν και αυτοι (η κυβερνηση)...
ξυλα αγοραζει ο κοσμος?? ε, εξτρα φορο στα ξυλα...
πελλετ αγοραζει?? φορο στο πελλετ...
κ.ο.κ.
:rolleyes:
Φόρο στα ξύλα !
:lol: χαχα ναι και τότε δε θα πληρώνουμε ουτε ΦΠΑ στα ξύλα.... τσακαλιααααααα μου στο υπουργειο!!!! ΠΑΤΑΞΗ ΤΩΡΑ χεχε
Υ.Γ η μέχρι στιγμής φήμη ειναι τρολιά του moufa net
pipe_smoker
06/01/2013, 11:24
Φόρο στα ξύλα !
Και τοτε να δεις τι εχει να γινει με την παρανομη υλοτομηση.
Περα απο αυτους που εχουν τη δυνατοτητα να φορτωσουν το τσεκουρι στον ωμο και να πανε να κοψουν θα υπαρχουν κι αλλοι. Κι αυτοι θα ειναι το πραγματικο προβλημα.
Πόσο παει ο τονος τα ξυλα νομιμως με τους φορους και τα σεα μεα? Χ ευρω.
Θα ανοιξουν λοιπον μερικες "επιχειρησουλες" που ενας θεος ξερει απο που θα τα κοβουν τα ξυλαρακια, και θα τα πουλανε παρανομα κι ανευ φορου στη μιση τιμη. Κι εννοειται οτι οποιος ψωνισει απο αυτους δεν εχει οικολογική συνείδηση...
Οπως γινεται επι παραδειγματι (ειδικα τα τελευταια χρονια) με τον καπνο για τα στριφτα.
Αλλά άλλο ο καπνός άλλο τα δεντρα. Στον καπνο του λειπει μονο η φορολογικη συνειδηση.
Και θα καθόμαστε λοιπον τότε και θα λεμε "εχαθήκανε τα δαση, μην τα συζητάς Θανάση".
Ειπαμε ομως. Δε φταιει το κρατος. Αυτοι που κρυωνουν φταινε.
Παιδιά δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα και δεν μιλάω μόνο για τα ξύλα. Μιλάω για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα που ψάχνει απεγνωσμένα για έσοδα, σε λάθος μεριά όμως. Αντί να πάει να φορολογήσει το προϊόν ή την υπηρεσία στη γέννησή του ή στη μεταπώληση, αντί να φορολογήσει αυτούς που πρέπει να φορολογηθούν, το υπουργείο παίζει το κρυφτούλι με τα γνωστά πλέον κόλπα. Χειμώνας - κρύο - φόρο στο πετρέλαιο - δεν αγοράζω πετρέλαιο...... εεε φόρος σε ότι αγοράσεις για να ζεσταθείς. Να δείτε που το καλοκαίρι θα φορολογήσουν τις ξαπλώστρες και τ' αντηλιακά.
Και το χειρότερο όλως εμείς καθόμαστε και ανεχόμαστε τα μύρια όσα, σαν απλοί παρατηρητές, σαν όλ' αυτά να συμβαίνουν κάπου αλλού και να επηρεάζουν τις ζωές άλλων.
Αντιγράφω από το φβ του Χάρυ Κλυν
""Ο βιομήχανος Νικόλαος Μάνεσης έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 30.714, 52 ευρώ.
Ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 26.870, 11 ευρώ.
Ο εφοπλιστής και μιντιάρχης Ιωάννης Αλαφούζος έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 26.160, 40 ευρώ.
Ο τραπεζίτης Ανδρέας Βγενόπουλος έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 18.217, 41 ευρώ."
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΙΝΤΟΝΑΚΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ."
Έχει πολύ πράμα εκεί για όποιον ενδιαφέρεται .........
AUFGEBRACHT
06/01/2013, 12:31
Ενδιαφέρον θα είχε και η δήλωση του Χάρρυ Κλυν (αν και τώρα να λέμε την αλήθεια πλέον δεν είναι 1980 να πουλάει κασσέτες με το κιλό...), του Λαζόπουλου, του Αυτιά και της λοιπής συνομοταξίας που κόπτεται για το λαουτζίκο...Κρατάω την ουσία σε αυτά που έγραψες, ότι ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΣΑΝ ΑΠΛΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ.
Ενδιαφέρον θα είχε και η δήλωση του Χάρρυ Κλυν (αν και τώρα να λέμε την αλήθεια πλέον δεν είναι 1980 να πουλάει κασσέτες με το κιλό...), του Λαζόπουλου, του Αυτιά και της λοιπής συνομοταξίας που κόπτεται για το λαουτζίκο...Κρατάω την ουσία σε αυτά που έγραψες, ότι ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΣΑΝ ΑΠΛΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ.
Δίκιο έχεις, ενδιαφέρον θα είχε αλλά μη συγκρίνεις σώβρακα με φανέλες. Μη βάζεις στο ίδιο καλάθι Αυτιά και Χάρυ, είναι ιεροσυλία.
AUFGEBRACHT
06/01/2013, 13:03
Δίκιο έχεις, ενδιαφέρον θα είχε αλλά μη συγκρίνεις σώβρακα με φανέλες. Μη βάζεις στο ίδιο καλάθι Αυτιά και Χάρυ, είναι ιεροσυλία.
Εντάξει, άλλο σώβρακο, άλλο φανέλα, αλλά υπάρχει και η σωβρακοφανέλα. Το θέμα δεν είναι εάν ο Χάρρυ Κλυν είναι καλύτερος από τον Αυτιά, εξάλλου το νόημα το έπιασες. Το θέμα είναι ότι ο Βγενόπουλος πάλι Βγενόπουλος θα είναι ό,τι και να γίνει...ο απατεώνας απατεώνας θα παραμείνει. Προχτές μίλαγα με ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος κλασσικά φωνάζει για τα κλεμμένα και για το επίπεδο ζωής του, ο οποίος μόνος του έλεγε ότι τόσα χρόνια δήλωνε μόνο το αφορολόγητο και έβγαζε τα τριπλάσια και τετραπλάσια. Για αυτόν όμως κλέφτης είναι μόνο ο Βγενόπουλος και ο Κόκκαλης. Ο ίδιος λοιπόν, έλεγε προχτές ότι τώρα που φορολογούν άγρια τους ελεύθερους επαγγελματίες έφτιαξε μια εταιρεία για να φορολογείται με καθεστώς εταιρείας και να πληρώνει λιγότερο φόρο. Τα χαμένα λοιπόν από τη φοροδιαφυγή του συγκεκριμένου θα την πληρώσω ΠΑΛΙ εγώ όπως ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ που είμαι μισθωτός και δεν κρύβω τίποτα. Ο τύπος αυτός για εμένα είναι ένας πάρα πολύ μικρός Βγενόπουλος, τα μεγέθη είναι ανόμοια και άνισα, αλλά 30-40 άλλοι τέτοιο που υπάρχουν μας κάνουν έναν κανονικό Βγενόπουλο. Ο απατεώνας απατεώνας θα μείνει, μικρός ή μεγάλος. Ο μόνος που ξέρω να έχει κάνει αίτηση για επίδομα θέρμανσης είναι ένας μεγαλοσυνταξιούχος του Δημοσίου με σύζυγο επίσης μεγαλοσυνταξιούχο του Δημοσίου, ο οποίος βγάζει (και το ξέρω λόγω επαγγέλματος) από εμένα τα τετραπλάσια. Ο οποίος λοιπόν παραπονιέται συνεχώς για τη σύνταξή του -η οποία παρά τις περικοπές παραμένει ζηλευτή- κι επειδή δε δικαιούται επίδομα θέρμανσης έβαλε το γιο του να κάνει αίτηση για να το πάρει αυτός που δεν το δικαιούται...μπήκε στη διαδικασία να πάρει €190 το πολύ γιατί έτσι έχει μάθει να ζει και να επιβιώνει. Εάν δεν έχουν αλλάξει μυαλά με αυτά που ζούμε κάτι τέτοιοι δε γίνεται τίποτα...
pipe_smoker
06/01/2013, 13:08
...Χάρρυ Κλυν...
Άσχετο, αλλά είναι από τους ελάχιστους που δε θα τους έβαζα στην πλέμπα των υπολοίπων του "είδους".
Και στο φινάλε, είτε τους χωνεύουμε είτε όχι, είτε μας αρέσουν είτε όχι, είτε τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι και θεωρούμε ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο είτε όχι, Λαζόπουλοι Κανάκηδες Τριανταφυλλίδηδες (Χάρρυ Κλυνν) Ελληνοφρενείς Πανούσηδες και λοιποί, και οι όποιες πιθανές φοροδιαφυγές τους, είναι φαιδρό να θεωρήσουμε ότι αποτελούν μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα.
Κι ο υδραυλικός μου που δε μου κόβει απόδειξη (γιατί άμα μου κόψει απόδειξη θα πρέπει να κόψει και βραδυνό φαγητό και να πει στα παιδιά του να φάνε κανά γιαουρτάκι) φωνάζει και ωρύεται για την κατάσταση στη χώρα. Δε νομίζω ότι θα βοηθούσε κάπου (ακόμα και αν το έπραττε) να του πω "κοίτα πρώτα να μη φοροδιαφεύγεις εσύ και μετά μίλα για τον Τόμπολα, τον Αλαφρούζο, τον Βραδυνογιώργη και τον Ψαροκόκκαλη..."
Δεν βράζω στο ίδιο καζάνι τον υδραυλικό με τον καταξιωμένο πλέον καλλιτέχνη που σαφώς και βγάζει λεφτά (κατ'εμέ "καθαρά" κι όχι "λερωμένα" σε κάποιες από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις).
Αλλά σε καμία περίπτωση δε θα βάλω καν στην ίδια πρόταση κάποιον καλλιτέχνη με κάποιον από τις 50-80 οικογένειες που ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνουμε.
Τα δημοσιογραφικά τσιράκια που τους σιγοντάρουν είναι από άλλο ανέκδοτο και μην το πιάσουμε κι αυτό τώρα (στον Μάτια αναφέρομαι γιατί δεν κατάλαβα που ταίριαξε με τους υπόλοιπους).
Άσχετο, αλλά είναι από τους ελάχιστους που δε θα τους έβαζα στην πλέμπα των υπολοίπων του "είδους".
Και στο φινάλε, είτε τους χωνεύουμε είτε όχι, είτε μας αρέσουν είτε όχι, είτε τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι και θεωρούμε ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο είτε όχι, Λαζόπουλοι Κανάκηδες Τριανταφυλλίδηδες (Χάρρυ Κλυνν) Ελληνοφρενείς Πανούσηδες και λοιποί, και οι όποιες πιθανές φοροδιαφυγές τους, είναι φαιδρό να θεωρήσουμε ότι αποτελούν μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα.
Κι ο υδραυλικός μου που δε μου κόβει απόδειξη (γιατί άμα μου κόψει απόδειξη θα πρέπει να κόψει και βραδυνό φαγητό και να πει στα παιδιά του να φάνε κανά γιαουρτάκι) φωνάζει και ωρύεται για την κατάσταση στη χώρα. Δε νομίζω ότι θα βοηθούσε κάπου (ακόμα και αν το έπραττε) να του πω "κοίτα πρώτα να μη φοροδιαφεύγεις εσύ και μετά μίλα για τον Τόμπολα, τον Αλαφρούζο, τον Βραδυνογιώργη και τον Ψαροκόκκαλη..."
Δεν βράζω στο ίδιο καζάνι τον υδραυλικό με τον καταξιωμένο πλέον καλλιτέχνη που σαφώς και βγάζει λεφτά (κατ'εμέ "καθαρά" κι όχι "λερωμένα" σε κάποιες από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις).
Αλλά σε καμία περίπτωση δε θα βάλω καν στην ίδια πρόταση κάποιον καλλιτέχνη με κάποιον από τις 50-80 οικογένειες που ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνουμε.
Τα δημοσιογραφικά τσιράκια που τους σιγοντάρουν είναι από άλλο ανέκδοτο και μην το πιάσουμε κι αυτό τώρα (στον Μάτια αναφέρομαι γιατί δεν κατάλαβα που ταίριαξε με τους υπόλοιπους).
Συμφωνώ κι επαυξάνω. Μόνο μια παρατήρηση - ερώτηση αν μου επιτρέπεις, από πότε ο Μάτιας και οι λοιποί τέτοιοι ηλίθιοι θεωρούνται δημοσιογράφοι?????
Σε ένα απλά σκεπτόμενο κοινό και όχι τπτ σπουδασμένους με μεταπτυχιακά και διδακτορικά δεν θα είχαν καμία θέση. Είναι πολύ μικροί για να μπορέσουν ν' αρθρώσουν λόγο απέναντι σε οποιονδήποτε μέσο ακροατή - τηλεθεατή. Τους καθιέρωσαν με το έτσι θέλω και τώρα περνιούνται για μεγάλοι και τρανοί. Η πλάκα είναι ότι το έχουν πιστέψει κιόλας ότι αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος. Ήμαρτον.
Συμφωνώ κι επαυξάνω. Μόνο μια παρατήρηση - ερώτηση αν μου επιτρέπεις, από πότε ο Μάτιας και οι λοιποί τέτοιοι ηλίθιοι θεωρούνται δημοσιογράφοι?????
Σε ένα απλά σκεπτόμενο κοινό και όχι τπτ σπουδασμένους με μεταπτυχιακά και διδακτορικά δεν θα είχαν καμία θέση. Είναι πολύ μικροί για να μπορέσουν ν' αρθρώσουν λόγο απέναντι σε οποιονδήποτε μέσο ακροατή - τηλεθεατή. Τους καθιέρωσαν με το έτσι θέλω και τώρα περνιούνται για μεγάλοι και τρανοί. Η πλάκα είναι ότι το έχουν πιστέψει κιόλας ότι αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος. Ήμαρτον.
Θεωρούνται δημοσιογράφοι από τότε που όλοι εμείς οι βλακέντιοι τους δίνουμε τηλεοπτικό αέρα για να αρθρώνουν τις παπαρολογίες τους. Τα σκουπίδια που βλέπουμε εμείς τα δημιουργήσαμε, και ακόμα χειρότερα...τα συντηρούμε. Κανένας από αυτούς δεν θα βρισκόταν εκεί που είναι αν δεν το επιτρέπαμε εμείς. Γυρνάμε λοιπόν στο ότι για την κατάντια μας πρωτίστως φταίμε εμείς που την ανεχόμαστε!!!:rolleyes:
devil's animal
06/01/2013, 18:47
Εντάξει, άλλο σώβρακο, άλλο φανέλα, αλλά υπάρχει και η σωβρακοφανέλα. Το θέμα δεν είναι εάν ο Χάρρυ Κλυν είναι καλύτερος από τον Αυτιά, εξάλλου το νόημα το έπιασες. Το θέμα είναι ότι ο Βγενόπουλος πάλι Βγενόπουλος θα είναι ό,τι και να γίνει...ο απατεώνας απατεώνας θα παραμείνει. Προχτές μίλαγα με ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος κλασσικά φωνάζει για τα κλεμμένα και για το επίπεδο ζωής του, ο οποίος μόνος του έλεγε ότι τόσα χρόνια δήλωνε μόνο το αφορολόγητο και έβγαζε τα τριπλάσια και τετραπλάσια. Για αυτόν όμως κλέφτης είναι μόνο ο Βγενόπουλος και ο Κόκκαλης. Ο ίδιος λοιπόν, έλεγε προχτές ότι τώρα που φορολογούν άγρια τους ελεύθερους επαγγελματίες έφτιαξε μια εταιρεία για να φορολογείται με καθεστώς εταιρείας και να πληρώνει λιγότερο φόρο. Τα χαμένα λοιπόν από τη φοροδιαφυγή του συγκεκριμένου θα την πληρώσω ΠΑΛΙ εγώ όπως ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ που είμαι μισθωτός και δεν κρύβω τίποτα. Ο τύπος αυτός για εμένα είναι ένας πάρα πολύ μικρός Βγενόπουλος, τα μεγέθη είναι ανόμοια και άνισα, αλλά 30-40 άλλοι τέτοιο που υπάρχουν μας κάνουν έναν κανονικό Βγενόπουλο. Ο απατεώνας απατεώνας θα μείνει, μικρός ή μεγάλος. Ο μόνος που ξέρω να έχει κάνει αίτηση για επίδομα θέρμανσης είναι ένας μεγαλοσυνταξιούχος του Δημοσίου με σύζυγο επίσης μεγαλοσυνταξιούχο του Δημοσίου, ο οποίος βγάζει (και το ξέρω λόγω επαγγέλματος) από εμένα τα τετραπλάσια. Ο οποίος λοιπόν παραπονιέται συνεχώς για τη σύνταξή του -η οποία παρά τις περικοπές παραμένει ζηλευτή- κι επειδή δε δικαιούται επίδομα θέρμανσης έβαλε το γιο του να κάνει αίτηση για να το πάρει αυτός που δεν το δικαιούται...μπήκε στη διαδικασία να πάρει €190 το πολύ γιατί έτσι έχει μάθει να ζει και να επιβιώνει. Εάν δεν έχουν αλλάξει μυαλά με αυτά που ζούμε κάτι τέτοιοι δε γίνεται τίποτα...
+οσα γουστΕρνεις αμα λαχει να'ουμε...
MG-KTiNoS
06/01/2013, 19:56
ΑΝ ο Χάρι Κλιν δεν είχε βγάλει την κασέτα με τα Λάτιν που έβριζε τον Αντρέα το Λαζόπουλο τον είχε για τα @@ του σε τηλεθέαση, ταλέντο κλπ
Από τότε όμως όλες οι πόρτες έκλεισαν.
Μη λέτε ότι θέλετε
( κυρίως όσοι δε ζούσατε τότε)
:nono:
ΑΝ ο Χάρι Κλιν δεν είχε βγάλει την κασέτα με τα Λάτιν που έβριζε τον Αντρέα το Λαζόπουλο τον είχε για τα @@ του σε τηλεθέαση, ταλέντο κλπ
Μη λέτε ότι θέλετε
Από το 90-94 έβγαινε στον ΑΝΤ1 πάντως. Παρόλο που ήμουν μικρός το θυμάμαι :cool:
MG-KTiNoS
06/01/2013, 20:08
Οι άνθρωποι παιδιά δεν αλλάζουν μυαλά από μόνοι τους.
Δε αποκτούν φορολογική συνείδηση έτσι ξαφνικά.
Και να σας πω και κάτι ακόμα, όλα αυτά περί υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, ελεύθερων επαγγελματιών κλπ είναι αυτά που θέλει το κράτος να βλέπουμε ώστε να παραλήπουμε τα άλλα.
Ποια άλλα?
Πόσο μας κόστισαν οι Ολυμπιακοί?
Τι πληρώνουμε για εξοπλιστικά και πόσες ήταν οι μίζες?
Πόσα έκλεψαν οι ζίμενς και η παρέα?
Όπως καταλαβαίνεται ο υδραυλικός είναι απλά ανάξιος λόγου και για μένα δεν έκλεψε
ΑΜΥΝΘΗΚΕ
χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πλήρωσε, άσχετα αν τα λεφτά δεν έφτασαν ποτέ στο κράτος επειδή τα μυριστήκαν «κάποιοι»
MG-KTiNoS
06/01/2013, 20:11
Από το 90-94 έβγαινε στον ΑΝΤ1 πάντως. Παρόλο που ήμουν μικρός το θυμάμαι :cool:
Αφού το λες εσύ έτσι θα ναι αλλά για σκέψου τι θα ήταν ο Χάρι αν το έπαιζε Νταλάρας?
Λέμε τώρα.
AUFGEBRACHT
06/01/2013, 20:49
Μη λέτε ότι θέλετε
Zούσαμε και παραζούσαμε τότες...
Για τον Χάρυ μπορούμε να μιλάμε ώρες επί ωρών, ο άνθρωπος είναι πολύ μπροστά από την εποχή του, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Απλή αναφορά έκανα και αντέγραψα 2-3 στοιχεία.
Έχει πολλές αλήθειες γραμμένες στο μπλογκ του και δεν μασάει τα λόγια του, όποιος ενδιαφέρεται περνάει μια βόλτα από εκεί (http://harryklynn.blogspot.gr/) κι ενημερώνεται.
Για τον Χάρυ μπορούμε να μιλάμε ώρες επί ωρών, ο άνθρωπος είναι πολύ μπροστά από την εποχή του,
όντως...
278535
AUFGEBRACHT
06/01/2013, 21:59
Οι άνθρωποι παιδιά δεν αλλάζουν μυαλά από μόνοι τους.
Δε αποκτούν φορολογική συνείδηση έτσι ξαφνικά.
Και να σας πω και κάτι ακόμα, όλα αυτά περί υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, ελεύθερων επαγγελματιών κλπ είναι αυτά που θέλει το κράτος να βλέπουμε ώστε να παραλήπουμε τα άλλα.
Ποια άλλα?
Πόσο μας κόστισαν οι Ολυμπιακοί?
Τι πληρώνουμε για εξοπλιστικά και πόσες ήταν οι μίζες?
Πόσα έκλεψαν οι ζίμενς και η παρέα?
Όπως καταλαβαίνεται ο υδραυλικός είναι απλά ανάξιος λόγου και για μένα δεν έκλεψε
ΑΜΥΝΘΗΚΕ
χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πλήρωσε, άσχετα αν τα λεφτά δεν έφτασαν ποτέ στο κράτος επειδή τα μυριστήκαν «κάποιοι»
Συμφωνώ όσο δεν παίρνει στο ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν μυαλά από μόνοι τους και δεν αποκτούν φορολογική συνείδηση από τη μια μέρα στην άλλη. Για εμένα το όλο πρόβλημα ξεκινά ότι αυτή η χώρα έχει πάψει να παράγει πολιτισμό και παιδεία χρόνια τώρα, για να μην πω αιώνες. Γιατί κλέβουμε, γιατί σκοτωνόμαστε στους δρόμους, γιατί έχουμε κακούς πολιτικούς, γιατί έχουμε κακούς πολίτες; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ,θα έχουμε οδηγική ή φορολογική παιδεία ας πούμε; Αυτή η χώρα δεν παράγει πολιτισμό, παράγει φελλούς και τσιμεντόλιθους. Υπάρχει έλλειψη παιδείας στο σπίτι, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, παντού!!! Ο έρμος ο Μακρυγιάννης που ήταν αγράμματος είχε πει να αφήσουμε το εγώ για το εμείς. Αλλά ο Έλληνας είναι αυτό που λέει ο Αρκάς στον Ισοβίτη :a23: "Ας αφήσουμε τους εγωϊσμούς και ας κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας". Ίσως πάλι είναι αυτό που έχει πει παλαιότερα ο Καβαθάς ότι όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη μεσουρανούσε ο Διαφωτισμός εμείς φοιτούσαμε αναγκαστικά στο ΙΕΚ Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο Έλληνας ζει με την καραμέλα του 1821 που τότε εξυπηρετούσε άλλους σκοπούς ότι είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο. Το ότι το επιχείρημα αυτό χρησιμοποιήθηκε από Μεταξάδες, Παπαδόπουλους, Πατακούς και χρησιμοποιείται ακόμα και στις μέρες μας από νοσταλγούς παλαιοτέρων εποχών λέει πολλά. Αλλά η παιδεία πρώτα πρώτα ξεκινά από το σπίτι, από το πρώτο κύτταρο της κοινωνίας. Μετά είναι οι δάσκαλοι και η εκπαιδευτική παιδεία. Εγώ προσωπικά δεν κλέβω, δεν γλείφω, δεν ασχημονώ, σέβομαι τον απέναντί μου, δε ρουφιανεύω, δεν πατάω επί πτωμάτων επειδή πάνω από όλα ο πατέρας μου και η μάνα μου με έμαθαν έτσι. Ο πατέρας μου ήταν ένας αμόρφωτος άνθρωπος που με μια Ζούνταπ, πήρε αμάξι δικό του στα 56 του ένα χρέπι που το έχει ακόμα, πρωΐ-μεσημέρι-βράδυ πήγαινε στη φάμπρικα με ήλιο, βροχή, αέρα πάνω στο μηχανάκι και στερούνταν τα βασικά για να μας μεγαλώσει και να έχουμε 2 πράγματα σπίτι: φαγητό και βιβλία. Κι έμαθα από αυτόν ότι η ευτυχία είναι να κοιμάσαι το βράδυ με ήσυχη συνείδηση ότι δεν έχεις βλάψει κανένα. Και ότι κάνω στη ζωή μου να το καταφέρω μόνος μου με τον ιδρώτα μου και το αίμα μου. Και επίσης άλλο ένα σημαντικό. ΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΩ. Να μην κοιτάω την πάρτη μου. Να με ενδιαφέρει η κοινή προκοπή όχι μόνο η δική μου.
Όσο λοιπόν θα συμφωνήσω μαζί σου στο πρώτο σκέλος, όσο θα συμφωνήσω για μίζες, εξοπλιστικά, Ολυμπιακούς, Σημίτηδες, Γιάννες, Γιάννους και το κακό συναπάντημα, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω άλλο τόσο στο κομμάτι ότι ο υδραυλικός, ο βενζινάς, ο παγωτατζής, ο τυροπιτάς, είναι ανάξιος λόγου. Γιατί κοινωνία και κοινωνικό σύνολο δεν είναι μόνο ο Σημίτης, ο Βγενόπουλος, ο Παπανδρέου, είναι και ο υδραυλικός, ο παγωτατζής, ο τυροπιτάς. Από μικρό παιδί δούλευα στις οικοδομές για να μην επιβαρύνω τον πατέρα μου και έχω γνώση, ιδιαίτερα τα χρυσά χρόνια της οικοδομής και όχι τώρα που είναι ισχνές οι αγελάδες. Τα αφεντικά λοιπόν που δούλευα ΟΛΑ είχαν διπλά και τριπλά βιβλία, έφτιαξαν 3 και 4 σπίτια, σπίτια για τα παιδιά τους, για τα εγγόνια τους, καταθέσεις στις τράπεζες, επειδή έβγαζαν €100.000 τη χρονιά και δήλωναν €9.000. Και μου έλεγαν όλοι "κοίτα να μάθεις την τέχνη, να τα κονομάς χοντρά και όχι να πας να γίνεις σπουδαγμένος που θα δουλεύεις για άλλον για τρεις και εξήντα". Ξέρεις γιατί έκαναν λεφτά και σπίτια; Γιατί ΕΚΛΕΒΑΝ. Μπορεί ο Άκης και ο Γιάννος να στέρησαν 4 παιδικούς σταθμούς από τη χώρα ας πούμε, αλλά όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι στέρησαν άλλον 1. Πόσοι από εμάς εδώ δουλεύουμε σαν τα σκυλιά και έχουμε μόνο ένα σπίτι και αυτό υποθήκη; Είμαστε χαζοί; Γιατί δεν έχουμε και εμείς καταθέσεις και 3-4 σπίτια; Γιατί δεν κλέβουμε μήπως; Χαρτά δεν ξέρω, με πουτάνες δεν πάω, τα μπουζούκια δε μ' αρέσουν, άρα ό,τι βγάζω από το μισθό δε φεύγει σε τέτοια... Δίκαια-άδικα πρέπει σαν μισθωτός να πληρώσω το τάδε ποσό και το πληρώνω. Τελοσπαντών αυτή είναι η άποψή μου χοντρικά.
yannis24
06/01/2013, 22:19
Εγω απο την άλλη χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που εχουν λύσει ΌΛΑ τους τα προβλήματα και κάθονται και ασχολούνται με το τι θα πει ο Χαρρυ Κλυν, ο Αυτιας, ο Λαζοπουλος κτλ.....
ΈΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΩΝΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΤΑΠΊΝΩ !!!!!!
+1978900000 στο απο πάνω μου πόστ.......
Συνεχιστε......μιλάγα με για τα τζάκια.....!!!!
costas_versys
06/01/2013, 22:21
Εαν η πλειοψηφία των συνανθρώπων μου έχουν τέτοιες απόψεις σαν και τις δικές σου (AUFGEBRACHT), τότε δεν ανησυχώ καθόλου. Θα αλλάξουν τα πράγματα και θα γίνουν καλύτερα.
MG-KTiNoS
06/01/2013, 23:48
Συμφωνώ όσο δεν παίρνει στο ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν μυαλά από μόνοι τους και δεν αποκτούν φορολογική συνείδηση από τη μια μέρα στην άλλη. Για εμένα το όλο πρόβλημα ξεκινά ότι αυτή η χώρα έχει πάψει να παράγει πολιτισμό και παιδεία χρόνια τώρα, για να μην πω αιώνες. Γιατί κλέβουμε, γιατί σκοτωνόμαστε στους δρόμους, γιατί έχουμε κακούς πολιτικούς, γιατί έχουμε κακούς πολίτες; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ,θα έχουμε οδηγική ή φορολογική παιδεία ας πούμε; Αυτή η χώρα δεν παράγει πολιτισμό, παράγει φελλούς και τσιμεντόλιθους. Υπάρχει έλλειψη παιδείας στο σπίτι, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, παντού!!! Ο έρμος ο Μακρυγιάννης που ήταν αγράμματος είχε πει να αφήσουμε το εγώ για το εμείς. Αλλά ο Έλληνας είναι αυτό που λέει ο Αρκάς στον Ισοβίτη :a23: "Ας αφήσουμε τους εγωϊσμούς και ας κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας". Ίσως πάλι είναι αυτό που έχει πει παλαιότερα ο Καβαθάς ότι όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη μεσουρανούσε ο Διαφωτισμός εμείς φοιτούσαμε αναγκαστικά στο ΙΕΚ Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο Έλληνας ζει με την καραμέλα του 1821 που τότε εξυπηρετούσε άλλους σκοπούς ότι είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο. Το ότι το επιχείρημα αυτό χρησιμοποιήθηκε από Μεταξάδες, Παπαδόπουλους, Πατακούς και χρησιμοποιείται ακόμα και στις μέρες μας από νοσταλγούς παλαιοτέρων εποχών λέει πολλά. Αλλά η παιδεία πρώτα πρώτα ξεκινά από το σπίτι, από το πρώτο κύτταρο της κοινωνίας. Μετά είναι οι δάσκαλοι και η εκπαιδευτική παιδεία. Εγώ προσωπικά δεν κλέβω, δεν γλείφω, δεν ασχημονώ, σέβομαι τον απέναντί μου, δε ρουφιανεύω, δεν πατάω επί πτωμάτων επειδή πάνω από όλα ο πατέρας μου και η μάνα μου με έμαθαν έτσι. Ο πατέρας μου ήταν ένας αμόρφωτος άνθρωπος που με μια Ζούνταπ, πήρε αμάξι δικό του στα 56 του ένα χρέπι που το έχει ακόμα, πρωΐ-μεσημέρι-βράδυ πήγαινε στη φάμπρικα με ήλιο, βροχή, αέρα πάνω στο μηχανάκι και στερούνταν τα βασικά για να μας μεγαλώσει και να έχουμε 2 πράγματα σπίτι: φαγητό και βιβλία. Κι έμαθα από αυτόν ότι η ευτυχία είναι να κοιμάσαι το βράδυ με ήσυχη συνείδηση ότι δεν έχεις βλάψει κανένα. Και ότι κάνω στη ζωή μου να το καταφέρω μόνος μου με τον ιδρώτα μου και το αίμα μου. Και επίσης άλλο ένα σημαντικό. ΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΩ. Να μην κοιτάω την πάρτη μου. Να με ενδιαφέρει η κοινή προκοπή όχι μόνο η δική μου.
Όσο λοιπόν θα συμφωνήσω μαζί σου στο πρώτο σκέλος, όσο θα συμφωνήσω για μίζες, εξοπλιστικά, Ολυμπιακούς, Σημίτηδες, Γιάννες, Γιάννους και το κακό συναπάντημα, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω άλλο τόσο στο κομμάτι ότι ο υδραυλικός, ο βενζινάς, ο παγωτατζής, ο τυροπιτάς, είναι ανάξιος λόγου. Γιατί κοινωνία και κοινωνικό σύνολο δεν είναι μόνο ο Σημίτης, ο Βγενόπουλος, ο Παπανδρέου, είναι και ο υδραυλικός, ο παγωτατζής, ο τυροπιτάς. Από μικρό παιδί δούλευα στις οικοδομές για να μην επιβαρύνω τον πατέρα μου και έχω γνώση, ιδιαίτερα τα χρυσά χρόνια της οικοδομής και όχι τώρα που είναι ισχνές οι αγελάδες. Τα αφεντικά λοιπόν που δούλευα ΟΛΑ είχαν διπλά και τριπλά βιβλία, έφτιαξαν 3 και 4 σπίτια, σπίτια για τα παιδιά τους, για τα εγγόνια τους, καταθέσεις στις τράπεζες, επειδή έβγαζαν €100.000 τη χρονιά και δήλωναν €9.000. Και μου έλεγαν όλοι "κοίτα να μάθεις την τέχνη, να τα κονομάς χοντρά και όχι να πας να γίνεις σπουδαγμένος που θα δουλεύεις για άλλον για τρεις και εξήντα". Ξέρεις γιατί έκαναν λεφτά και σπίτια; Γιατί ΕΚΛΕΒΑΝ. Μπορεί ο Άκης και ο Γιάννος να στέρησαν 4 παιδικούς σταθμούς από τη χώρα ας πούμε, αλλά όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι στέρησαν άλλον 1. Πόσοι από εμάς εδώ δουλεύουμε σαν τα σκυλιά και έχουμε μόνο ένα σπίτι και αυτό υποθήκη; Είμαστε χαζοί; Γιατί δεν έχουμε και εμείς καταθέσεις και 3-4 σπίτια; Γιατί δεν κλέβουμε μήπως; Χαρτά δεν ξέρω, με πουτάνες δεν πάω, τα μπουζούκια δε μ' αρέσουν, άρα ό,τι βγάζω από το μισθό δε φεύγει σε τέτοια... Δίκαια-άδικα πρέπει σαν μισθωτός να πληρώσω το τάδε ποσό και το πληρώνω. Τελοσπαντών αυτή είναι η άποψή μου χοντρικά.
Θα μου επιτρέψεις…
Η παιδία ξεκινά από το κράτος και πρέπει να είναι και υποχρεωτική.
Σέβομαι όλα όσα λες αλλά η κοινωνία δε ρολάρει έτσι.
Όταν λοιπόν οι κοινωνία επί πολλά χρόνια δεν επιβράβευε τον εργατικό, το μορφωμένο κλπ αλλά το κλέφτη τι περιμένεις να γίνει σε βάθος χρόνου?
Η ανομία λοιπόν επέτρεψε σε μερικούς ακόμα να παρανομούν (και με στοίχημα ότι αυτοί ήταν και οπαδοί των μεγάλων κομμάτων)
Να κάνουμε όμως μια υπόθεση.
Άντε και όλοι αυτοί πλήρωναν θα άλλαζε κάτι?
Εγώ λέω μπα.
Απλά ο Άκης θα αγόραζε ακόμα μια φρεγάτα και θα έπαιρνε ακόμα μια μίζα ή ο Κωστάκης θα έριχνε έναν ύπνο παραπάνω.
Ο Χριστοφοράκος, ο γιός του συνεργάτη των Γερμανών θα έκανε ακόμα μια βόλτα με το ελικόπτερο στο Κορακοχώρι κλπ
Αποκλείεται όμως να δούλευε το Ελληνικό κράτος όπως έπρεπε.
Αυτά έβλεπε κι ο μέσος νεοέλληνας κι έλεγε ωωωωχ εγώ να τη βολέψω κλπ
(Φυσικά ήξερε κι αυτούς που δεν έλεγαν έτσι τι τράβαγαν οπότε ήταν 1+1)
Τώρα για το τι έκανε η εφορία στους ελεύθερους επαγγελματίες πχ θα στο πω άλλη φορά.
MG-KTiNoS
06/01/2013, 23:48
Κοντολογίς από πάνω βρομάει το κεφάλι, και εσύ πλήρωσε όσους φόρους θες…
Και κάτι άλλο τελευταίο.
Ξέρεις πόσους ξέρω που έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν για τα παιδιά τους και αυτά έμπλεξαν με ναρκωτικά?
Αρκετούς μπορώ να σου πω (λόγω δουλειάς)
Πολλά απ αυτά τα παιδιά λοιπόν προσπάθησαν έστω και αργά να αποτοξινωθούν αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί
Η γραμμή ΣΟΣ δεν λειτουργεί το Σ/Κ
Ο ΟΚΑΝΑ δεν είχε θέση
Τα περίμενε ο έμπορος κάτω από το κέντρο και τα κέρναγε
Οι μπάτσοι ήταν διεφθαρμένοι
Κλπ κλπ
Με λίγα λόγια αν δεν αλλάξει το κράτος μην περιμένεις.
Θα μου πεις ρε φίλε τσάμπα όλα πήγαν τελικά?
Όχι γιατί απλά όποιος έγινε ΙΔΙΟΣ με αυτά τα τομάρια δεν μπορεί ν αλλάξει τίποτα.
Μόνο οι καλοί μπορούν !
;)
AUFGEBRACHT
07/01/2013, 00:51
NAI ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ!!! Όσο θα υπάρχει εξουσία -γιατί η εξουσία είναι κάτι που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, ακόμα και εμείς οι 2 να μείνουμε μόνο πάνω στη γη, ένας θα είναι πιο ισχυρός- θα υπάρχει διεφθαρμένος Άκης, Σημίτης, η εξουσία ως γνωστόν διαφθείρει. Λες μόνος σου ότι ο Έλληνας σκεφτόταν "ωχχχ εγώ να τη βολέψω", το εγώ που έλεγα παραπάνω. Η Φινλανδία είναι υπόδειγμα κοινωνικού-κράτους... απέναντι στους πολίτες, στα σκυλιά, στα γατιά, στα αδέσποτα, όπου θες. Εκεί νομίζεις δεν υπάρχουν μίζες; Κι εκεί έπεσαν μίζες για κάτι τεθωρακισμένα με τη Σλοβενία. Δεν είναι ελληνικό προνόμιο ούτε φαινόμενο η μίζα. Έχουν όμως και κοινωνικό κράτος όπως σου είπα. Εκεί έχουν μάθει ότι το γενικό καλό είναι πάνω από το ατομικό καλό. Και μην κολλάς στην πληρωμή φόρων μόνο. Να στο πω αλλιώς. Εδώ έχεις τον Μπόμπολα που τα έχει καλά με την εξουσία και πλακάκια και παίρνει μίζες και δίνει μίζες και είναι μεγαλοεργολάβος και τρώει ασύστολα δημόσιο χρήμα. Δε μπορείς να κάνεις κάτι. Αλλά φίλε μου καλέ ο Μπόμπολας έχει όρεξη να φτιάξει κι ένα Mega Channel να χειραγωγεί και να έχει και ένα Έθνος να πηγαίνει με όποιον φυσάει και όποιν τον συμφέρει. Κι ενώ δε μπορείς σαν πολίτης να εμποδίσεις τον Μπόμπολα να παίρνει μίζες για δημόσια έργα, μπορείς να σταμάτήσεις να βλέπεις το δελτίο ειδήσεων του Μega, τα τούρκικα, τη Ρούλα την Κούλα και τη Σούλα στα σαχλά πρωϊνάδικα, να μη διαβάζεις Έθνος, να μην τον γιγαντώσεις να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις...να παραμείνει μεγαοεργολάβος και όχι και μεγαλοεργολάβος και μεγαλοεκδότης. Φωνάζει ο Έλληνας για τα διόδια και τα υπερτιμολογημένα έργα και μετά ανοίγει το Mega να ακούσει τρομάρα του την αλήθεια, να δει τη Σιλά και την 892η επανάληψη από το σήριαλ του 1995, να έχει να φάει κρέας μια βδομάδα αλλά να δει τους τηλεμάγειρες να φτιάξουν φιλέτο ζαρκαδιού με σάλτσα από σαφράν και βελουτέ τρούφας να επιβραβεύσει το Mega με θεαματικότητες. Και μη μου πεις κανα τσιτάτο τις θεαματικότητες τις φτιάχνουν οι ίδιοι. Έχω σιχαθεί πια ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Ο Άκης δεν ήρθε με κανα τάνκ να μπει στη Βουλή, κάποιοι τον ψήφισαν. Ήταν κλέφτης και τον επιβράβευαν να κλέψει κι άλλο. Ο Χίτλερ δεν ήταν κανας δικτάτορας όπως το 99,9% νομίζει, ήταν ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Η περίφημη συλλογική ευθύνη για την οποία έχουν χυθεί τόνοι μελάνης στη Γερμανία για το κατά πόσο είχε ευθύνη ή όχι ο λαός σε αυτό που επακολούθησε. Όσο για την παιδεία που λες ότι είναι υποχρέωση του κράτους, πρέπει να ξεκινά από αυτό και να είναι υποχρεωτική δεν διαφώνησα. Αλλά για να το λες μάλλον δεν κατάλαβες τί είπα και τί εννοούσα. Στο σχολείο λοιπόν δεν έμαθα ποτέ για το Μπελογιάννη, για τον Λαμπράκη, για το 1-1-4, για τα Ιουλιανά, για τον Τσιριμώκο, για τον Πλουμπή, για τον Παππά τον κυβερνήτη του Βέλους επί χούντας, για τους Χίτες, για το ρετσινόλαδο του Μανιαδάκη, για τον ανεκδιήγητο παππού του ΓΑΠ που έμεινε στην Ιστορία ως ο Γέρος της Δημοκρατίας :cry:. Αυτά τα διάβασα ΜΟΝΟΣ μου γιατί μεγάλωσα σε ένα σπίτι με βιβλία. Ενώ τα κεφάλαια που αφιερώσαμε στην Ιστορία του σχολείου για το κίνημα του ροκοκό στην Ευρώπη δεν τα θυμάμαι καν. Γιατί στο δικό μου το παιδί όταν κάνουνε ιστορία για τη μάχη των Θερμοπυλών και πούμε για τον Εφιάλτη θα του πω και για τον Παπανδρέου και για τον Παπακωνσταντίνου που ήταν επίσης προδότες. Ναι, η παιδεία είναι υποχρέωση του κράτους. Οποιαδήποτε παιδεία... υπάρχει και οδηγική παιδεία. Όταν όμως βλέπω ότι δεν υπάρχει οδηγική παιδεία και το κράτος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του δεν θα στείλω το παιδί μου έτσι έξω να γίνει μια ακόμα στατιστική, θα προσπαθήσω να του διδάξω εγώ παιδεία. Εάν με δει το παιδί μου να κορνάρω στη γριά στη διάβαση και να τη βρίζω την παλιόγρια που σταμάτησε στη μέση του δρόμου να περπατήσει, το παιδί μου θα διαβάσει τον ΚΟΚ, θα διαβάσει ότι οι πεζοί έχουν προτεραιότητα, μπορεί και να μην το διαβάσει καθόλου, αλλά θα ξέρει ότι ο μπαμπάς έχει πάντα προτεραιότητα και ότι όταν περνάει ο μπαμπάς οι άλλοι πρέπει να κάνουν πίσω και αυτό είναι το σωστό. Όταν το κράτος λέει ότι πρέπει να φοράμε κράνος για να μη μας γράφουν εάν με βλέπει με την κατσαρόλα στο κεφάλι και το κουβαδάκι για την παραλία θα ξέρει ότι το κάνουμε για να μη μας γράψουν κι όχι για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός.
BLACKGAS
07/01/2013, 02:12
.....
Πολλά δύσκολα μας τας λες τέτοιες ώρες. Πάντως δίκαιον έχεις.
ΥΓ1 Καλήν χρονιά.
ΥΓ2 Εσύ δεν έχεις BMW?:D
dimmie_72
07/01/2013, 02:17
όντως...
278535
Χε, χε.... λες κι ο Παπανδρέου ήταν ο εφευρέτης η δεν ήξερε τι έκανε! :D
Όλος ο Ευρωπαϊκός Νότος την ίδια μηχανή δουλεύει από πριν τον Ανδρέα, αυτός απλώς ακολούθησε...
Όλα αυτά για τη δημιουργία ενός ισχυρού Βορρά και κατόπι ισχυρότερου με την αφαίμαξη και της Α. Γερμανίας προκειμένου να δημιουργούνται ΑΓΟΡΕΣ.
Δηλ. όταν θέλουν να βάλουν η βάζουν τα Σκόπια, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Σλόβακία, τη Βοσνία το Μαυροβούνιο, το Κόσσοβο και δε συμμαζεύεται στην ΟΝΕ επειδή έχουν ισχυρές οικονομίες το κάνουν η για να δημιουργήσουν ...........πελατάκια;
Κι η Αμερική δανείζεται και η Γαλλία το ίδιο κάνει για να λειτουργεί, αλλά εδώ μόνο βρήκε πρόσφορο έδαφος ο κερδοσκόπος για να σορτάρει λόγω απατεώνων και προδοτών πολιτικών. Ο ρίψασπις ΓΑΠ και ο Σημίτης που επελέγη απ τα Κέντρα και τα think tanks έπαιξε το ρόλο που ήθελαν για να πειραματιστούν και να κερδοσκοπήσουν. Πήγαν να το κάνουν και με τον Κωστάκη αλλά δεν τους βγήκε γιατί είχε τη στοιχειώδη πατριωτική ευαισθησία άσχετα αν δε γεννήθηκε ηγέτης, ο άνθρωπος....
Αν ο Αντρέας ήταν ακόμα στην εξουσία και στη ζωή, πιθανό να μη ζούσαμε αυτό που ζούμε όπως δεν το ζει η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, ούτε κανένας απ τους Ανατολικούς που έχει ηγέτες που τουλάχιστον περνάνε τη βάση κι ας έχουν χειρότερες προοπτικές απ τη δική μας...
Υ.Γ1. Δεν τάξερε μόνο ο Χάρρυ Κλυν το '83, όλοι τα ξέραμε ότι δανειζόμαστε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις. Μόνο έτσι ευημερεί και αναπτύσσεται ένα Κράτος που δεν παράγει και δεν είμαστε οι μόνοι. Ειδικά εκείνη την εποχή ακόμα και η Ισπανία ήταν σε δεινότερη οικονομική κατάσταση από εμάς. Αν ακούγαμε το Χάρρυ το '83 θα πέφταμε στην κατάθλιψη από τότε και θα ευημερούσε μόνο αυτός, όπως και έκανε...
Υ.Γ2. Κι οι Βόρειοι που μας δανείζανε το ξέρανε πολύ καλά, αλλά αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να δημιουργήσουν αγορές που θα παίρνουν τις BMW, τα Renault και τα Siemens που παρήγαγαν, να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και απ τα περισσεύματα να δανείζουν και τις ΑΓΟΡΕΣ για να ψωνίζουν και αργότερα να τους πάρουν και τις ισχυρές αξίες για ένα κομμάτι ψωμί.
pipe_smoker
07/01/2013, 03:47
Μόνο οι καλοί μπορούν !
Κανείς δεν μπορεί. Ούτε καν ο Σούπερμαν σε συνεργασία με τον Τσακ Νόρις κι ο Θεός ο ίδιος σε συνεργασία με το διάβολο.
Ο καρκίνος έχει κάνει τόσες μεταστάσεις που η θεραπεία είναι αδύνατη. Εδώ και πολλά χρόνια ήταν αδύνατη, αλλά άλλοι το συνειδητοποιούν τώρα, άλλοι το είχαν συνειδητοποιήσει νωρίτερα, άλλοι δε θα το συνειδητοποιήσουν ποτέ.
Το μόνο που ίσως αξίζει τον κόπο, είναι αντί να καθήσει κάποιος να τον σιγοτρώει ο καρκίνος, να ρίξει ένα χορό του Ζαλόγγου να τον πάρει κι αυτόν μαζί του πέφτοντας. Κι ίσως να γραφτεί και καμιά σελίδα στην ιστορία για κάποιους... που κάποτε... κάτι.....
NAI ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ!!!
Ναι θα άλλαζε.
Ο αριθμός των ψηφίων του τραπεζικού λογαριασμού του Άκη και του κάθε Άκη.
Νοσοκομείο παντως δε θα χτιζόταν, ούτε παιδικός σταθμός, ούτε θα έπεφτε η τιμή του πετρελαίου.
Βέβαια υπάρχει και μια άλλη οπτική γωνία. Ότι είναι συγκεκριμένα αυτά που θέλουν να φάνε κι όχι ό,τι καταφέρουν να αρπάξουν. Τουτέστιν, δώστε κι από τη δική σας γειτονιά τον πιτσιρικά που σας αναλογεί για να τον φάει ο Μινώταυρος γιατί αλλιώς θα πάρουν δύο από τη δικιά μας.
Από εκεί και πέρα, το ότι εσύ έχεις μεγαλώσει με αρχές (και φαίνεται) δε σημαίνει ότι έχουν μεγαλώσει όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ούτε ότι θα μπορούσαν να έχουν μεγαλώσει όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ακόμη κι αν είχαν έναν πατέρα σαν το δικό σου.
Άλλοι έχουν αρχές και τις απέκτησαν γιατί μεγάλωσαν σωστά.
Άλλοι έχουν αρχές και τις απέκτησαν από μόνοι τους.
Άλλοι δεν έχουν αρχές ενώ οι γονείς τους κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους μεγαλώσουν σωστά.
Δε γίνεται να στηρίξεις την παιδεία ενός λαού στα βιβλία που ίσως να υπάρχουν στο κάθε σπίτι και στη διάθεση ενός παιδιού να κάτσει να τα διαβάσει από μόνο του αντί να κάτσει να λιώσει στο playstation ή στο facebook. Για να μην πιάσουμε και το κομμάτι του τί βιβλία έχει το κάθε σπίτι. Γιατί δεν αρκεί μόνο να διαβάζεις αλλά παίζει ρόλο και το τί διαβάζεις και τί ερεθίσματα παίρνεις, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες. Εσένα σπίτι σου υπήρχε (παράδειγμα φέρνω) το "Κεφάλαιο" και το "Θεός και Κράτος" και σε αλλουνού το σπίτι υπάρχει το "Mein Kampf" και το "Πώς να σφάξεις έναν μετανάστη με χίλιους+1 τρόπους: Πλήρης εικονογραφημένος οδηγός"
Και τέλος, αν θέλουμε όπως είπες να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς και να δούμε όλη την εικόνα ως σύνολο, ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σα λαός. Ο λαός λοιπόν, φταίει δε φταίει λίγη σημασία έχει μιας κι εκ του αποτελέσματος κρίνεται η μοίρα του, έκανε κάποιες επιλογές. Κι όσοι ίσως νομίζουμε ότι αποτελούμε τα χλωρά ανάμεσα στα ξερά, ώρα να μπούμε στο σωρό, γιατί ούτως ή άλλως μαζί θα καούμε, αλλά και για να εφαρμόσουμε και στην πράξη το "εμείς" αντί του "εγώ".
Και αν εμείς (ο λαός δηλαδή) επιμένουμε ότι υπάρχει ακόμα κάποιο φως στο τούνελ πρέπει επιτέλους να πάρουμε μία ομαδική απόφαση.
Δικιά μας είναι η απόφαση αλλά δικιά μας θα είναι και η ευθύνη αυτής της απόφασης.
Είτε επιμένουμε ότι ξέρουμε τί μας γίνεται και πως ό,τι κάνουμε το κάνουμε συνειδητά (πχ βάλαμε τους νεοναζί στη βουλή για να σώσουν την Ελλάδα, βάλαμε τον Αντωνάκη να κυβερνήσει γιατί we love μνημόνιο και ΔΝΤ κλπ), κι αποδεχόμαστε την ευθύνη των πράξεών μας. Κοινώς, με τις επιλογές που κάναμε ώρα να σκύψουμε και να "ανοίξουμε", και κλάματα και παρακάλια για λίγο σαλάκι να γλιστρήσει πιο εύκολα τα ξεχνάμε. Τρώμε το μαμήσι με την ελπίδα ότι θα βαρεθεί κάποια στιγμή ο μαμιάς μας και θα πάει να βρεί άλλον κ@λο.
Είτε παραδεχόμαστε ότι είμαστε ηλίθιοι γιατί δε μας δόθηκε η ευκαιρία για κάτι άλλο, το βουλώνουμε και καθόμαστε στην άκρη ελπίζοντας ότι θα βρεθεί κάποιος ικανός να ηγηθεί και να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Τώρα αν αυτός θα λέγεται Φιντέλ, θα έχει την απαίτηση να τον φωνάζουμε Πατερούλη ή Φύρερ, θα έχει κόκκινα μάτια κέρατα και ουρά ή γένια μαλλιά και για μόνο του ρούχο ένα βρακί, ουδεμία διαφορά μας κάνει. Είπαμε, εμείς στην άκρη μέχρι να ακούσουμε το όνομά μας.
Η τραγωδία που περιγράφω παραπάνω σκοπό έχει να δείξει ότι δυστυχώς αυτό το "εμείς" που τόσο πολύ ευγενές ακούγεται, όταν η πραγματικότητα στάζει σαπίλα και ψοφιμίλα από παντού, το να γίνει πραγματικότητα όχι μόνο είναι δύσκολο έως αδύνατο αλλά μη σου πω θα τα κάνει και χειρότερα τα πράγματα. Γιατί η πραγματική δυσκολία στο "εμείς" δεν είναι να αντιμετωπίσουμε τον κοινό εχθρό. Είναι ότι δυστυχώς πλέον δεν υπάρχει (ή έστω αδυνατούμε να δουμε ότι υπάρχει) κοινός εχθρός.
Η πραγματική δυσκολία είναι να ανεχτούμε ο ένας τον άλλο.
Λυπάμαι που θα το πω κι ακόμα περισσότερο λυπάμαι που το πιστεύω, αλλά δυστυχώς είναι πολύ αργά.
Υ.Γ1. Δεν τάξερε μόνο ο Χάρρυ Κλυν το '83, όλοι τα ξέραμε ότι δανειζόμαστε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις. Μόνο έτσι ευημερεί και αναπτύσσεται ένα Κράτος που δεν παράγει και δεν είμαστε οι μόνοι. Ειδικά εκείνη την εποχή ακόμα και η Ισπανία ήταν σε δεινότερη οικονομική κατάσταση από εμάς. Αν ακούγαμε το Χάρρυ το '83 θα πέφταμε στην κατάθλιψη από τότε και θα ευημερούσε μόνο αυτός, όπως και έκανε...
Υ.Γ2. Κι οι Βόρειοι που μας δανείζανε το ξέρανε πολύ καλά, αλλά αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να δημιουργήσουν αγορές που θα παίρνουν τις BMW, τα Renault και τα Siemens που παρήγαγαν, να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και απ τα περισσεύματα να δανείζουν και τις ΑΓΟΡΕΣ για να ψωνίζουν και αργότερα να τους πάρουν και τις ισχυρές αξίες για ένα κομμάτι ψωμί.
Εγώ μόνον αυτός είχα ακούσει να το λέει, όλοι οι υπόλοιποι χειροκροτούσαν για το πάρτυ, και να το χρήμα να ρέει άφθονο, και να οι κόρνες και τα πανηγύρια που βγήκαν οι μπλε και μετά οι πράσινοι κλπ κλπ κλπ. Επίσης να θυμίσω ότι μετά Χριστόν πας προφήτης γάιδαρος, επίσης αν τότε θέλαμε ν' ακούσουμε αυτά που έλεγε ο Χάρυ και δεν ακούγαμε τους λαοπλάνους πολιτικάντηδες και κάναμε το προφανές, τους μαυρίζαμε τότε στις εκλογές, δεν πιστεύω να πέφταμε σε κατάθλιψη, μάλλον θα είμαστε πολύ καλύτερα σήμερα κι εμείς και το μέλλον των παιδιών μας.
Αλλά για τα τζάκια μιλούσαμε εδώ..............
εγω ξερω οτι για να δουμε προκοπη πρεπει να να τα αναλαβουν ολα ξενοι, οικονομιες, εφοριες, δρομους, υγειες, παιδειες τα παντα
η εκαστοτε ελληνικη κυβερνηση να επιβλεπεται και να ελεγχεται απο τους δανειστες μας οπως γινεται τωρα
δεν αντεχω αλλες μιζες και ρουσφετια στο ονομα της εθνικης κυριαρχιας
δεν ειναι δυνατον να περιμενω να μου λυσουν τα προβληματα μου ανθρωποι που δεν τα ξερουν γιατι τα εχουν λυμενα απο μενα
οταν πληρωνω στον βουλευτη 52 αεροπορικα εισιτηρια τον χρονο για να πηγαινει στην εκλογικη του περιφερεια πως αυτος θα μου φτιαξει εθνικη οδο αφου δεν την παταει ποτε
τι να περιμενω απο μια υπουργο παιδειας που στελνει το παιδι της σε ιδιωτικο σχολειο (με τα δικα μου λεφτα)
τι να περιμενω απο υπουργο μεταφορων που δεν εχει μπει ποτε του σε λεωφορειο (γιατι του πληρωνω λιμουζινα με οδηγο και ασφαλεια)
http://www.youtube.com/watch?v=IKXGV9fofm0
στο θεμα μας τωρα...
εγω με αυτο θα ζεστανω ολο το σπιτι.
60000 btu σηκωνει.
κοστος κανα 300αρι η και λιγοτερο αν απευθυνθεις σε κανα μαστορα δικο σου.
το μοτερ απο μονο του εχει κανα 70αρι.
yannis24
07/01/2013, 08:35
http://www.youtube.com/watch?v=IKXGV9fofm0
στο θεμα μας τωρα...
εγω με αυτο θα ζεστανω ολο το σπιτι.
60000 btu σηκωνει.
κοστος κανα 300αρι η και λιγοτερο αν απευθυνθεις σε κανα μαστορα δικο σου.
το μοτερ απο μονο του εχει κανα 70αρι.
ειναι οντως παρα πολυ καλο, και αποδιδει εξαιρετικα.....
Χθες μαλιστα το εκανα συζητηση με καποιον γνωστο μου που εχει δυο.....
τα ειχα αγορασει €380 το ενα ( ενα γι΄αυτον και ενα για τα πεθερικα του!)...
επειδη τα πεθερικα του δεν το θελουν μου λεει αμα το θελω μου το δινει κανα €300......
αμα σε ενδιαφερει, μαθαινω μοντελα και τα σχετικα........
δυστυχως θα μετακομισω στο καινουργιο σπιτι τον Μαρτιο και εκει εχει τζακι.
ευχαριστω παντως.
AUFGEBRACHT
07/01/2013, 08:44
Πολλά δύσκολα μας τας λες τέτοιες ώρες. Πάντως δίκαιον έχεις.
ΥΓ1 Καλήν χρονιά.
ΥΓ2 Εσύ δεν έχεις BMW?:D
Σ΄ευχαριστώ πολύ...
Υ.Γ.1 Καλή χρονιά με υγεία επίσης
Υ.Γ.2 Ναι, BMW έχω, γιατί;
.
Υ.Γ.2 Ναι, BMW έχω, γιατί;
Γιατί φαίνεσαι μυαλωμένο άτομο.....................
:bawl::bawl::bawl:
(μην παρεξηγηθούμε κι' εγώ είχα γιά 8 χρόνια F650 ST .........)
MG-KTiNoS
07/01/2013, 10:25
NAI ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ!!! Όσο θα υπάρχει εξουσία -γιατί η εξουσία είναι κάτι που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, ακόμα και εμείς οι 2 να μείνουμε μόνο πάνω στη γη, ένας θα είναι πιο ισχυρός- θα υπάρχει διεφθαρμένος Άκης, Σημίτης, η εξουσία ως γνωστόν διαφθείρει. Λες μόνος σου ότι ο Έλληνας σκεφτόταν "ωχχχ εγώ να τη βολέψω", το εγώ που έλεγα παραπάνω. Η Φινλανδία είναι υπόδειγμα κοινωνικού-κράτους... απέναντι στους πολίτες, στα σκυλιά, στα γατιά, στα αδέσποτα, όπου θες. Εκεί νομίζεις δεν υπάρχουν μίζες; Κι εκεί έπεσαν μίζες για κάτι τεθωρακισμένα με τη Σλοβενία. Δεν είναι ελληνικό προνόμιο ούτε φαινόμενο η μίζα. Έχουν όμως και κοινωνικό κράτος όπως σου είπα. Εκεί έχουν μάθει ότι το γενικό καλό είναι πάνω από το ατομικό καλό. Και μην κολλάς στην πληρωμή φόρων μόνο. Να στο πω αλλιώς. Εδώ έχεις τον Μπόμπολα που τα έχει καλά με την εξουσία και πλακάκια και παίρνει μίζες και δίνει μίζες και είναι μεγαλοεργολάβος και τρώει ασύστολα δημόσιο χρήμα. Δε μπορείς να κάνεις κάτι. Αλλά φίλε μου καλέ ο Μπόμπολας έχει όρεξη να φτιάξει κι ένα Mega Channel να χειραγωγεί και να έχει και ένα Έθνος να πηγαίνει με όποιον φυσάει και όποιν τον συμφέρει. Κι ενώ δε μπορείς σαν πολίτης να εμποδίσεις τον Μπόμπολα να παίρνει μίζες για δημόσια έργα, μπορείς να σταμάτήσεις να βλέπεις το δελτίο ειδήσεων του Μega, τα τούρκικα, τη Ρούλα την Κούλα και τη Σούλα στα σαχλά πρωϊνάδικα, να μη διαβάζεις Έθνος, να μην τον γιγαντώσεις να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις...να παραμείνει μεγαοεργολάβος και όχι και μεγαλοεργολάβος και μεγαλοεκδότης. Φωνάζει ο Έλληνας για τα διόδια και τα υπερτιμολογημένα έργα και μετά ανοίγει το Mega να ακούσει τρομάρα του την αλήθεια, να δει τη Σιλά και την 892η επανάληψη από το σήριαλ του 1995, να έχει να φάει κρέας μια βδομάδα αλλά να δει τους τηλεμάγειρες να φτιάξουν φιλέτο ζαρκαδιού με σάλτσα από σαφράν και βελουτέ τρούφας να επιβραβεύσει το Mega με θεαματικότητες. Και μη μου πεις κανα τσιτάτο τις θεαματικότητες τις φτιάχνουν οι ίδιοι. Έχω σιχαθεί πια ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Ο Άκης δεν ήρθε με κανα τάνκ να μπει στη Βουλή, κάποιοι τον ψήφισαν. Ήταν κλέφτης και τον επιβράβευαν να κλέψει κι άλλο. Ο Χίτλερ δεν ήταν κανας δικτάτορας όπως το 99,9% νομίζει, ήταν ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Η περίφημη συλλογική ευθύνη για την οποία έχουν χυθεί τόνοι μελάνης στη Γερμανία για το κατά πόσο είχε ευθύνη ή όχι ο λαός σε αυτό που επακολούθησε. Όσο για την παιδεία που λες ότι είναι υποχρέωση του κράτους, πρέπει να ξεκινά από αυτό και να είναι υποχρεωτική δεν διαφώνησα. Αλλά για να το λες μάλλον δεν κατάλαβες τί είπα και τί εννοούσα. Στο σχολείο λοιπόν δεν έμαθα ποτέ για το Μπελογιάννη, για τον Λαμπράκη, για το 1-1-4, για τα Ιουλιανά, για τον Τσιριμώκο, για τον Πλουμπή, για τον Παππά τον κυβερνήτη του Βέλους επί χούντας, για τους Χίτες, για το ρετσινόλαδο του Μανιαδάκη, για τον ανεκδιήγητο παππού του ΓΑΠ που έμεινε στην Ιστορία ως ο Γέρος της Δημοκρατίας :cry:. Αυτά τα διάβασα ΜΟΝΟΣ μου γιατί μεγάλωσα σε ένα σπίτι με βιβλία. Ενώ τα κεφάλαια που αφιερώσαμε στην Ιστορία του σχολείου για το κίνημα του ροκοκό στην Ευρώπη δεν τα θυμάμαι καν. Γιατί στο δικό μου το παιδί όταν κάνουνε ιστορία για τη μάχη των Θερμοπυλών και πούμε για τον Εφιάλτη θα του πω και για τον Παπανδρέου και για τον Παπακωνσταντίνου που ήταν επίσης προδότες. Ναι, η παιδεία είναι υποχρέωση του κράτους. Οποιαδήποτε παιδεία... υπάρχει και οδηγική παιδεία. Όταν όμως βλέπω ότι δεν υπάρχει οδηγική παιδεία και το κράτος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του δεν θα στείλω το παιδί μου έτσι έξω να γίνει μια ακόμα στατιστική, θα προσπαθήσω να του διδάξω εγώ παιδεία. Εάν με δει το παιδί μου να κορνάρω στη γριά στη διάβαση και να τη βρίζω την παλιόγρια που σταμάτησε στη μέση του δρόμου να περπατήσει, το παιδί μου θα διαβάσει τον ΚΟΚ, θα διαβάσει ότι οι πεζοί έχουν προτεραιότητα, μπορεί και να μην το διαβάσει καθόλου, αλλά θα ξέρει ότι ο μπαμπάς έχει πάντα προτεραιότητα και ότι όταν περνάει ο μπαμπάς οι άλλοι πρέπει να κάνουν πίσω και αυτό είναι το σωστό. Όταν το κράτος λέει ότι πρέπει να φοράμε κράνος για να μη μας γράφουν εάν με βλέπει με την κατσαρόλα στο κεφάλι και το κουβαδάκι για την παραλία θα ξέρει ότι το κάνουμε για να μη μας γράψουν κι όχι για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός.
Αυτό που δεν θες να καταλάβεις, όπως και όλος ο χώρος των αναρχικών άλλωστε, είναι ότι πρέπει να λειτουργήσουν οι νόμοι και οι θεσμοί.
Να γίνει δηλαδή δημοκρατία.
Αν δεν λειτουργήσουν οι νόμοι και οι θεσμοί όσο και να φωνάζεις απλά φασαρία θα κάνεις.
Ούτε τη διαφθορά θα σταματήσεις, ούτε τα ναρκωτικά, ούτε οικονομία θα φτιάξεις
Για την ιστορία τα κανάλια και οι εφημερίδες είναι όλα προβληματικά.
Πάει να πει μπαίνουν μέσα.
MG-KTiNoS
07/01/2013, 10:26
Ως εκ τούτου είναι μέσα προπαγάνδας τα οποία λειτουργούν ανεξάρτητα από το αν τα βλέπει ο κόσμος.
Αν είχαμε όμως έστω καπιταλισμό τα ΜΜΕ αυτά θα είχαν κλείσει.
Εδώ όμως κλείνουν οι σωστοί και μένουν οι άλλοι.
Δεν μπορείς να ανταγωνιστείς δηλαδή όντας νόμιμος κάποιον που είναι παράνομος.
Ή παρανομείς κι εσύ ή μένεις άνεργος.
Φυσικά μπορείς πάντα να ελπίζεις ότι οι άνθρωποι με συνείδηση θα πάρουν από εσένα το κράνος με 200 ευρώ πχ όταν ο δίπλα το πουλάει μαύρο 150… (τυχαίο παράδηγμα)
Δε ν κακό !
Εν κατακλείδι
Αν δεν πάρουν την εξουσία άνθρωποι με ιδέες και ιδανικά δεν πρόκειται ν αλλάξει
ΤΙΠΟΤΑ
Όλα οι λύσεις που προτείνεις είναι ασπιρίνες.
Δημοκρατία είναι η λύση (κράτος, δικαίου, ισονομία κλπ)
Χωρίς να διαφωνώ σ αυτά που λες προσθέτω ότι τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται ν αλλάξουν τον κόσμο.
nikos_abel
07/01/2013, 10:41
Άρα τελειώσαμε (δηλαδή το καταλάβαμε ότι τελειώσαμε)
AUFGEBRACHT
07/01/2013, 12:40
Αυτό που δεν θες να καταλάβεις, όπως και όλος ο χώρος των αναρχικών άλλωστε, είναι ότι πρέπει να λειτουργήσουν οι νόμοι και οι θεσμοί.
Να γίνει δηλαδή δημοκρατία.
Βρε χρυσέ μου (όχι Τέρη...) που διαφώνησα με αυτό που λες; Το χώρο των αναρχικών τον έχω συγγνώμη χεσμένο, αυτό θέλω κι εγώ, να γίνουμε ένα ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ!!! Να μην ισχύει αυτό που έλεγε ο Τσώρτσιλ "εάν θες να καταστρατηγήσεις ένα νόμο δώστον στους Έλληνες να τον εφαρμόσουν". Να λειτουργούν νόμοι και θεσμοί. Και θα συμφωνήσω και δέκα εκατομμύρια φορές μαζί σου ότι χρειάζονται άνθρωποι με ιδανικά και ιδέες, δεν πρότεινα κάποια λύση ασπιρίνη, μη μπερδεύεις τα παραδείγματα που έδωσα, δεν είπα ότι αυτά είναι η λύση. Εν πάση περιπτώση, νομίζω πως μακράν είναι το πιο επικό thread που αλλού ξεκίνησε κι αλλού κατέληξε. Ίσως όμως κι αυτή να είναι η ομορφιά του φόρουμ, η άγρια γοητεία του, να εξασκούμε όλοι τη ρητορική μας. Για να επανέλθω λοιπόν στα ουσιώδη και στο θέμα μας, ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ (άσε που έχω δουλέψει ως βοηθός μάστορα σε τζάκια 2 χρονάκια...ακόμα θυμάμαι που έτριβα τα κόκκινα διακοσμητικά πυρότουβλα και έφτυνα κόκκινη σκόνη 2 μέρες μετά...)
kostas777
07/01/2013, 13:11
ρε συ τι απορείς ?
Εδώ δεν είχανε προβλέψη τη κρίση, αυτό μας μάρανε ???
υπάρχει ημερομηνία έναρξης της κρίσης; πότε έγινε το εναρκτήριο λάκτισμα; γιατί εγώ από τότε που θυμάμαι έχουμε κρίση αλλά νομίζουμε ότι είμαστε πλούσια χώρα.
δηλαδή να το εξηγήσω αλλιώς. το να κατηγορούμε οποιουσδήποτε από εδώ κι από εκεί για το νέφος της αιθάλης, κάτι πρωτόγνωρο και ίσως που δεν το περιμέναμε (π.χ. αν φύσαγε πολύ δεν θα υπήρχε πρόβλημα μάλλον), είναι σαν να κατηγορούμε τους πελάτες ενός supermarket που, χωρίς προειδοποίηση, ψώνισαν και ήπιαν το χαλασμένο γάλα που πουλούσε και μετά αρρώστησαν.
MG-KTiNoS
07/01/2013, 14:24
υπάρχει ημερομηνία έναρξης της κρίσης; πότε έγινε το εναρκτήριο λάκτισμα; γιατί εγώ από τότε που θυμάμαι έχουμε κρίση αλλά νομίζουμε ότι είμαστε πλούσια χώρα.
δηλαδή να το εξηγήσω αλλιώς. το να κατηγορούμε οποιουσδήποτε από εδώ κι από εκεί για το νέφος της αιθάλης, κάτι πρωτόγνωρο και ίσως που δεν το περιμέναμε (π.χ. αν φύσαγε πολύ δεν θα υπήρχε πρόβλημα μάλλον), είναι σαν να κατηγορούμε τους πελάτες ενός supermarket που, χωρίς προειδοποίηση, ψώνισαν και ήπιαν το χαλασμένο γάλα που πουλούσε και μετά αρρώστησαν.
Αυτό συνέβη κάπου το 90.
Πιο πριν οι άνθρωποι δεν είχαν τέτοιες ιδέες.
Ύστερα εγώ δεν κατηγορώ κανένα δεξιά και αριστερά.
Στη δημοκρατία υπάρχουν ευθύνες ονομαστικές.
Κατηγορώ λοιπόν όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης για παντελή έλλειψη προγραμματισμού και για διαφθορά.
Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάνε σπίτι τους, το λιγότερο.
-----------------------------------------
Σε γενικές γραμμές ο άνθρωπος είναι ζώο που βολεύεται. (ικανοποιείται) ως εκ τούτου θα πάει να κάνει ότι του είναι πιο βολικό. Θα κάψει φελιζόλ πχ κλπ
Για αυτό υπάρχει η εκ-παίδευση που σε διδάσκει να κάνεις όχι το βολικό – ευχάριστο αλλά το σωστό. Αυτό το πράττεις γιατί καταλαβαίνεις το λόγο και την ανάγκη.
Μετά έρχεται ο νόμος να επιβάλει ότι δε σε δίδαξε η εκπαίδευση.
Όταν ο νόμος όμως έχει συνταχτεί από λαμόγια με σκοπό να βολευτεί η παρέα και όχι το κοινό καλό, όλα αυτά είναι άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε !
MG-KTiNoS
07/01/2013, 14:28
Άρα τελειώσαμε (δηλαδή το καταλάβαμε ότι τελειώσαμε)
Θα σου απαντήσω με ένα στοίχο της εποχής μου
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ…
nikos_abel
07/01/2013, 14:31
Θα σου απαντήσω με ένα στοίχο της εποχής μου
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ…
Οοοοο πράσινος; Μπρρρρρρρ
MG-KTiNoS
07/01/2013, 14:42
Πλάκα με κάνεις ?
Όταν ο ποιητής τα έγραφε αυτό ο ήλιος ήταν νορμάλ... Δε βόσκαγε ακόμα !
harris_x
07/01/2013, 16:00
να του πεις ότι είναι υποχρεωμένος απο τον νόμο να πληρώνει το 30%.
τον νόμο ή το καταστατικό της πολυκατοικίας;
τον νόμο ή το καταστατικό της πολυκατοικίας;
Nomothesia einai
3175/2003 αν θυμαμε καλα, αλλα 10 ανθρωποι θα το διαβασουν 8 γνωμες θα παρουμε :lol:
spyrakos35
07/01/2013, 17:19
Nomothesia einai
3175/2003 αν θυμαμε καλα, αλλα 10 ανθρωποι θα το διαβασουν 8 γνωμες θα παρουμε :lol:
λάθος κάνεις 11 γνώμες θα πάρεις....
πάμε παρακάτω....
κατά έναν περίεργο τρόπο, αν καταναλώνεις πολύ, σε συμφέρει πιο πολύ από ότι αν δεν καταναλώνεις πολύ.... ειδικά αν είσαι στα χαμηλά πατώματα....
....
Εν κατακλείδι
Αν δεν πάρουν την εξουσία άνθρωποι με ιδέες και ιδανικά δεν πρόκειται ν αλλάξει
ΤΙΠΟΤΑ
Όλα οι λύσεις που προτείνεις είναι ασπιρίνες.
Δημοκρατία είναι η λύση (κράτος, δικαίου, ισονομία κλπ)
Χωρίς να διαφωνώ σ αυτά που λες προσθέτω ότι τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται ν αλλάξουν τον κόσμο.
Έτσι που τα λες δεν αμφιβάλλω για την πρόθεσή σου,
Εμπασειπεριπτώσει θες να υπάρχει ένα κράτος δικαίου, να είναι προβλέψιμο ως προς τους κανόνες του και να φέρεται ισόνομο στους πολίτες του, δηλαδή να ισχύει το ίδιο για όλους (φαντάζομαι όμως όπως το λες όμως δίχως κατάργηση των τάξεων αλλά με τη συνέχιση ύπαρξης ανισοτήτων μικρών-μεγάλων)
Προκύπτουν 2 ερωτηματάρες με βάση αυτό: 1) Πως το "φτιάχνεις" αυτό το κράτος, σήμερα στην Ελλάδα ;
2) Αν ξέρεις κάποια τέτοια ιστορική περίπτωση κράτους ;
Μιας και ξέφυγε λιγάκι και οι καθαρίστριες του φόρουμ θα πάρουν σφουγγαρίστρα, ας προλάβω τουλάχιστον να βάλω αυτό
278607
devil's animal
08/01/2013, 12:29
...
....
ουσιαστικα λετε το ιδιο πραγμα μονο που η λυση για τον καθενα ειναι διαφορετικη...
ο ενας λεει οτι πρεπει να υπαρξει παιδεια για να εχουμε ολοι οι πολιτες κοινωνικη συνειδηση και να παμε μπροστα σαν συνολο και οχι σαν μοναδα...
και ο αλλος λεει οτι πρεπει να θεσπιστουν και να ισχυσουν σωστοι νομοι και πλαισια ουτως ωστε να μπορουμε να ενεργησουμε σωστα και να εκ-παιδευτουμε...
με λιγα λογια η κοτα εκανε το αυγο ή το αυγο την κοτα??
αν και τεινω να ειμαι με την αποψη του AUFGEBRACHT διοτι αυτοι που θα θεσπισουν σωστους νομους και θα τους τηρησουν κιολας θα ειναι πολιτες με παιδεια...ο MG-KTiNoS ειναι σωστος...
ΟΛΑ, λοιπον,ξεκινανε απο την βρεφικη και την παιδικη ηλικια που αναπτυσσονται οι συμπεριφορες και τα ερεθισματα...αν εκει γινει σωστη δουλεια, μετα ολα παιρνουν τον δρομο τους χωρις πολλες φαμφαρες...
αλλα και παλι, σε μια τετοια κοινωνια (καλως οργανωμενη και με κοινωνικη συνειδηση) θα δημιουργηθουν κλεφτες, προδοτες και "παρτακηδες" διοτι ειναι στην φυση του ανθρωπου, και βαση πιθανοτητων βεβαιο, να ξεφευγει γιατι ειναι απληστο ον...
ε,αυτοι θα ειναι οι μειοψηφια και ο πελεκυς θα ειναι βαρυς γι'αυτους που πιανονται...
ξεφυγαμε εντελως αλλα ηταν δεδομενο με τετοιο θεμα...
:p:D
pipe_smoker
08/01/2013, 13:37
ΟΛΑ, λοιπον,ξεκινανε απο την βρεφικη και την παιδικη ηλικια που αναπτυσσονται οι συμπεριφορες και τα ερεθισματα...αν εκει γινει σωστη δουλεια...
Ποιός πιστεύεις κατά τη γνώμη σου ότι είναι ο καταλληλότερος να κάνει αυτή δουλειά? Το σπίτι (οικογένεια, γονείς κλπ) ή το κράτος (σχολείο κλπ)?
Θέλω την απάντησή σου αλλά να πω κι εγώ δυο πράγματα γιατί νομίζω εθελοτυφλούμε.
Τα πράγματα είναι πάρα μα πάρα πολύ απλά.
Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ο εξής φαύλος κύκλος (ας ξεχάσουμε προς στιγμήν την έννοια νέος και γέρος, παιδί και γονιός, κι ας σταθούμε στο δίπολο πολίτης-κράτος): Το κράτος (aka οι κυβερνώντες) είναι διεφθαρμένο -> Δεν έχει κανένα όφελος στο να μορφώσει τους πολίτες του γιατί εάν ξαφνικά αποκτήσει μορφωμένους πολίτες θα το φάει το σκοτάδι -> Δεν παρέχει λοιπόν παιδεία στους πολίτες προκειμένου να τους κρατά σε χαμηλό πνευματικό επίπεδο που εξυπηρετεί τους σκοπούς του -> Επίσης τους στερεί βασικές ανάγκες και τους πλασάρει επίπλαστες ανάγκες ώστε να τους αποπροσανατολίσει ακόμα περισσότερο -> Το μοντέλο αυτό φυσικά πετυχαίνει, ο πολίτης μένει αμόρφωτος/απαίδευτος/ανεκπαίδευτος με αποτέλεσμα να θεωρεί ως μοναδικές του επιλογές αυτές που το κράτος του έχει προτείνει -> Στις επόμενες εκλογές ο πολίτης ψηφίζει και πάλι κάποιο κόμμα (καμιά διαφορά δεν υπάρχει) κι ανεβαίνουν ή παραμένουν στην εξουσία κυβερνώντες οι οποίοι είναι διεφθαρμένοι -> και πάμε πάλι από την αρχή.
Από 4ετία σε 4ετία, από γενιά σε γενιά από αιώνα σε αιώνα.
Αν θυμηθούμε αυτό που πρότεινα παραπάνω να ξεχάσουμε προς στιγμήν (τις έννοιες νέος και γέρος, παιδί και γονιός), κι έρθουμε στο θέμα παιδεία από το σπίτι, αφού το σχολείο είναι ελεγχόμενο από ένα διεφθαρμένο κράτος, θα διαπιστώσουμε ότι ο σημερινός μπαμπάς ήταν κάποτε παιδί και πήγαινε κι αυτός σε κάποιο ελεγχόμενο από το διεφθαρμένο κράτος σχολείο. Και μάλιστα μεγαλώνοντας αντιμετώπισε τόσα μα τόσα πολλά πράγματα, τα οποία τον άλλαξαν προς το χειρότερο, πολύ πιο άσχημα από ότι το σχολείο. Αλλά είπαμε ας σταθούμε στα παιδικά χρόνια και στις ζυμώσεις που γίνονται τότε.
Εξαιρέσεις υπάρχουν. Οι εξαιρέσεις είναι άνθρωποι οι οποίοι από μόνοι τους πήραν την πρωτοβουλία κι έκαναν το κάτι διαφορετικό από αυτό που επίτασσε το σχολείο, οι νόρμες της εποχής του, η κοινωνία στην οποία ζούσε. Και πιθανόν να θέλει να το περάσει και στα παιδιά του και ίσως τα καταφέρει. Εδώ όμως δε θέλουμε την εξαίρεση. Τον κανόνα ψάχνουμε που θα ισιώσει την κατάσταση.
Ας (μου) βρει λοιπόν κάποιος στον παραπάνω φαύλο κύκλο που περιέγραψα πού θεωρεί ότι έχω λάθος, ή έστω ποιός κρίκος της αλυσίδας που τον αποτελεί μπορεί να σπάσει και να σταματήσει αυτή η αέναη επανάληψη, και να αναθεωρήσω κι εγώ αυτά που είπα στα σεντόνια μου κανά δυο σελίδες πριν.
1. Αν προτείνει επανάσταση ας μου δώσει και καμιά βάσιμη υποψία που να έχει και να στηρίζει τη θεωρία του ότι τη βλέπει να'ρχεται, καμιά ηγετική φυσιογνωμία που να διακρίνει στον ορίζοντα και θα εμπνεύσει το λαό να επαναστατήσει, κάτι τελος πάντων κουβέντα να γίνεται.
2. Αν προτείνει να ενωθούν κάπως οι προαναφερθείσες εξαιρέσεις με σκοπό να γίνουν ο κανόνας, πολύ θα ήθελα να ακούσω πώς το έχει στο μυαλό του.
...αλλα και παλι, σε μια τετοια κοινωνια (καλως οργανωμενη και με κοινωνικη συνειδηση) θα δημιουργηθουν κλεφτες, προδοτες και "παρτακηδες" διοτι ειναι στην φυση του ανθρωπου...
Απλή παρατήρηση.
Αυτό με τη φύση του ανθρώπου πολυτραγουδισμένο είναι αλλά νομίζω καταλήγουμε σε συμπερίσματα πολύ αβίαστα. Το να παρατηρήσουμε τον άνθρωπο και το πώς θα συμπεριφερόταν αν τον αφήναμε να λειτουργήσεί απλά βάσει της φύσης του είναι κάτι αδύνατο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να απομονώσουμε ένα ον από το περιβάλλον που θα το διαμορφώσει αναλόγως, οπότε να κρίνουμε ποια είναι η φύση του ανεξαρτήτως της έξεώς του.
Άλλο και μεγάλο θέμα αυτό, αλλά είπα απλή παρατήρηση.
ε,αυτοι θα ειναι οι μειοψηφια και ο πελεκυς θα ειναι βαρυς γι'αυτους που πιανονται...
Μακάρι. Αλλά μένει να δούμε πώς θα φτάσουμε εκεί, όπως ρώτησα και παραπάνω. (Δεν ψάχνω manual. Ειλικρινά και χωρίς ίχνος ειρωνίας, καμιά γνώμη ζητάω μιας κι ανοίχτηκε η κουβέντα, μπας και τελικά είμαι εγώ ο τόσο μισάνθρωπος κι απαισιόδοξος και τελικά έχει δίκιο ο ktinos που καταλήγει στο ότι "οι καλοί θα σώσουν τον κόσμο" και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα).
devil's animal
08/01/2013, 14:22
Ποιός πιστεύεις κατά τη γνώμη σου ότι είναι ο καταλληλότερος να κάνει αυτή δουλειά? Το σπίτι (οικογένεια, γονείς κλπ) ή το κράτος (σχολείο κλπ)?
Θέλω την απάντησή σου αλλά να πω κι εγώ δυο πράγματα γιατί νομίζω εθελοτυφλούμε.
δεν ειπα τυχαια ΒΡΕΦΙΚΗ και παιδικη ηλικια... Σιγουρα το σχολειο διαμορφωνει αλλα οι αρχες μπαινουν απο το σπιτι και την οικογενεια πρωτιστως.
Τα πράγματα είναι πάρα μα πάρα πολύ απλά.
Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ο εξής φαύλος κύκλος (ας ξεχάσουμε προς στιγμήν την έννοια νέος και γέρος, παιδί και γονιός, κι ας σταθούμε στο δίπολο πολίτης-κράτος): Το κράτος (aka οι κυβερνώντες) είναι διεφθαρμένο -> Δεν έχει κανένα όφελος στο να μορφώσει τους πολίτες του γιατί εάν ξαφνικά αποκτήσει μορφωμένους πολίτες θα το φάει το σκοτάδι ->.....
κατ'αρχην το βλεπεις λαθος το πραγμα οσον αφορα το κρατος. το κρατος αποτελειται απο πολιτες...
πολιτες που εχουν εξουσια σε αλλους πολιτες μεν, αλλα πολιτες δε...
αυτα που γραφεις συμβαινουν στο διεφθαρμενο κρατος αλλα αν οι αποτελουντες το κρατος ειχαν μεγαλωθει σωστα, δεν θα ηταν διεφθαρμενο και ολο αυτο που εγραψες θα επεφτε σαν χαρτινο οικοδομημα...
Αν θυμηθούμε αυτό που πρότεινα παραπάνω να ξεχάσουμε προς στιγμήν (τις έννοιες νέος και γέρος, παιδί και γονιός), κι έρθουμε στο θέμα παιδεία από το σπίτι, αφού το σχολείο είναι ελεγχόμενο από ένα διεφθαρμένο κράτος, θα διαπιστώσουμε ότι ο σημερινός μπαμπάς ήταν κάποτε παιδί και πήγαινε κι αυτός σε κάποιο ελεγχόμενο από το διεφθαρμένο κράτος σχολείο. Και μάλιστα μεγαλώνοντας αντιμετώπισε τόσα μα τόσα πολλά πράγματα, τα οποία τον άλλαξαν προς το χειρότερο, πολύ πιο άσχημα από ότι το σχολείο. Αλλά είπαμε ας σταθούμε στα παιδικά χρόνια και στις ζυμώσεις που γίνονται τότε.
Εξαιρέσεις υπάρχουν. Οι εξαιρέσεις είναι άνθρωποι οι οποίοι από μόνοι τους πήραν την πρωτοβουλία κι έκαναν το κάτι διαφορετικό από αυτό που επίτασσε το σχολείο, οι νόρμες της εποχής του, η κοινωνία στην οποία ζούσε. Και πιθανόν να θέλει να το περάσει και στα παιδιά του και ίσως τα καταφέρει. Εδώ όμως δε θέλουμε την εξαίρεση. Τον κανόνα ψάχνουμε που θα ισιώσει την κατάσταση.
Ας (μου) βρει λοιπόν κάποιος στον παραπάνω φαύλο κύκλο που περιέγραψα πού θεωρεί ότι έχω λάθος, ή έστω ποιός κρίκος της αλυσίδας που τον αποτελεί μπορεί να σπάσει και να σταματήσει αυτή η αέναη επανάληψη, και να αναθεωρήσω κι εγώ αυτά που είπα στα σεντόνια μου κανά δυο σελίδες πριν.
1. Αν προτείνει επανάσταση ας μου δώσει και καμιά βάσιμη υποψία που να έχει και να στηρίζει τη θεωρία του ότι τη βλέπει να'ρχεται, καμιά ηγετική φυσιογνωμία που να διακρίνει στον ορίζοντα και θα εμπνεύσει το λαό να επαναστατήσει, κάτι τελος πάντων κουβέντα να γίνεται.
2. Αν προτείνει να ενωθούν κάπως οι προαναφερθείσες εξαιρέσεις με σκοπό να γίνουν ο κανόνας, πολύ θα ήθελα να ακούσω πώς το έχει στο μυαλό του.
πολυ σωστα ολα αυτα και τεινω να πιστευω οτι θα γινει το 2ο...
πως?? μα με τον απλο λογο οτι πλεον ΟΛΑ τωρα αποκαλυπτονται...
δλδ οι πολλοι καταλαβαινουν τα λαθη του παρελθοντος και προσπαθουν να αναθρεψουν σωστα τα παιδια τους με την γνωση των λαθων του παρελθοντος...
αν ολοι γαλουχησουμε και μεγαλωσουμε σωστα τα παιδια μας, καποια στιγμη αυτα τα παιδια θα μεγαλωσουν και θα συγκροτησουν το σωστο και ευνομουμενο κρατος και θα περιορισουν τα κακως κειμενα...
βεβαια εμεις ουτε χωμα δεν θα ειμαστε τοτε, αλλα μπορει να λειτουργησει αν συλλογικα γινει κατι τετοιο...
και τοτε θα γινει ο κανονας και θα υπαρχουν οι εξαιρεσεις απο την αντιθετη πλευρα...;)
φανταζομαι οτι καπως ετσι εγιναν τα πραγματα στα κρατη που ζηλευουμε (Σουηδια, Φινλανδια, κλπες βορειες χωρες)...
Απλή παρατήρηση.
Αυτό με τη φύση του ανθρώπου πολυτραγουδισμένο είναι αλλά νομίζω καταλήγουμε σε συμπερίσματα πολύ αβίαστα. Το να παρατηρήσουμε τον άνθρωπο και το πώς θα συμπεριφερόταν αν τον αφήναμε να λειτουργήσεί απλά βάσει της φύσης του είναι κάτι αδύνατο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να απομονώσουμε ένα ον από το περιβάλλον που θα το διαμορφώσει αναλόγως, οπότε να κρίνουμε ποια είναι η φύση του ανεξαρτήτως της έξεώς του.
Άλλο και μεγάλο θέμα αυτό, αλλά είπα απλή παρατήρηση.
δεν μπορεις να αφαιρεσεις απο ενα ανθρωπινο ον τα πρωτογονα ενστικτα του...
ειναι εκει και υπαρχουν, ειτε το θελεις, ειτε οχι...
και μπορει καποια στιγμη να βγουν και μπορει και οχι...
Μακάρι. Αλλά μένει να δούμε πώς θα φτάσουμε εκεί, όπως ρώτησα και παραπάνω. (Δεν ψάχνω manual. Ειλικρινά και χωρίς ίχνος ειρωνίας, καμιά γνώμη ζητάω μιας κι ανοίχτηκε η κουβέντα, μπας και τελικά είμαι εγώ ο τόσο μισάνθρωπος κι απαισιόδοξος και τελικά έχει δίκιο ο ktinos που καταλήγει στο ότι "οι καλοί θα σώσουν τον κόσμο" και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα).
μπορει εγω να ειμαι ο αισιοδοξος αλλα τελικα, οπως ειπα, ακομα και να γινει το ευοιωνο σεναριο δεν θα ειμαστε εδω να το δουμε...
:wave2:
MG-KTiNoS
08/01/2013, 14:39
Έτσι που τα λες δεν αμφιβάλλω για την πρόθεσή σου,
Εμπασειπεριπτώσει θες να υπάρχει ένα κράτος δικαίου, να είναι προβλέψιμο ως προς τους κανόνες του και να φέρεται ισόνομο στους πολίτες του, δηλαδή να ισχύει το ίδιο για όλους (φαντάζομαι όμως όπως το λες όμως δίχως κατάργηση των τάξεων αλλά με τη συνέχιση ύπαρξης ανισοτήτων μικρών-μεγάλων)
Προκύπτουν 2 ερωτηματάρες με βάση αυτό: 1) Πως το "φτιάχνεις" αυτό το κράτος, σήμερα στην Ελλάδα ;
2) Αν ξέρεις κάποια τέτοια ιστορική περίπτωση κράτους ;
Αγαπητέ Alares σύντομα οι τάξεις θα περιοριστούν σε μόνο 2 (αν δεν έχει γίνει κι όλας.) Η μια θα περιλαμβάνει το 99% και η άλλη το 1% και πολλά σου λέω.
Ιστορική περίπτωση κρατών ξέρω αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κατάσταση, που εισάγει νέα προβλήματα στη κρίση.
Σήμερα δηλαδή δεν έχουμε απλά μια εργατική τάξη που… κλπ κλπ
Έχουμε πρόβλημα στη διαχείριση των πόρων.
Έχουμε οικολογικό πρόβλημα
Έχουμε προβλήματα μεταναστών και ανισότητες μεταξύ ηπείρων
Κλπ κλπ
Άρα κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να σκεφτούμε όχι πια ένα πολιτικό σύστημα αλλά ένα νέο τρόπο ζωής.
ΠΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
Αυτή τη στιγμή βαδίζουμε στην αντίθετη κατεύθυνση και η κρίση –η παγκόσμια- θα γίνει χειρότερη.
(αν θες το κουβεντιάζουμε μετά το γιατί)
MG-KTiNoS
08/01/2013, 14:52
......
....
Βασικά η πρώτη αλλά η πρώτη αρχή (για μένα) είναι να φροντίζουμε καθημερινά να
ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ
Ύστερα να ξεπεράσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν.
Δεν πιστεύω σε φωτισμένους ηγέτες (αν και συχνά άλλαξαν τα πάντα τέτοιοι άνθρωποι) αλλά σ αυτό που λέμε αδελφικότητα.
Έτσι σπάει ο κύκλος…
Είναι μακρύς ο δρόμος το ξέρω αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση κατά τη γνώμη μου
Χάπι εντ δεν υπάρχει, υπάρχει όμως η παρηγοριά ότι εγώ δεν έζησα σα ΜΠΟΥΣΤΗΣ
αυτά
nikos_abel
08/01/2013, 15:23
Δηλαδή, δεν υπάρχει ελπίδα, ο κύκλος δεν σπάει.
Από την άλλη μεριά, τόσοι και τόσοι γράφουνε, λένε, προτείνουν σωστά πράγματα, να μη πω όλοι.
Που στο Χάρη είναι κρυμένη αυτή η πλειοψηφία;
pipe_smoker
08/01/2013, 15:39
αυτα που γραφεις συμβαινουν στο διεφθαρμενο κρατος αλλα αν οι αποτελουντες το κρατος ειχαν μεγαλωθει σωστα, δεν θα ηταν διεφθαρμενο και ολο αυτο που εγραψες θα επεφτε σαν χαρτινο οικοδομημα...
Δεν αποτελείται ακριβώς από πολίτες το κράτος αλλά πάμε παρακάτω. Δεν είναι εκεί το θέμα.
Βλέπεις ότι και πάλι μέσα στον κύκλο παγιδεύεται το επιχείρημα σου. ΑΝ είχαν μεγαλωθεί σωστά. Από ποιους? Από αυτούς που ούτε εκείνοι είχαν μεγαλωθεί σωστά? Γι'αυτό είπα τραβάει χρόνια αυτή η κολώνια και πάει από γενιά σε γενιά. Και οι προηγούμενοι μεγαλωμένοι από κάποιους άλλους ήταν, που ήταν μεγαλωμένοι από κάποιους άλλους που ήταν μεγαλωμένοι από κάποιους άλλους και πάει λέγοντας. Και υπήρχε παράλληλα ένα "κράτος" (τυπικό ή άτυπο, μπορούμε να το πιάσουμε κι από ιστορικής πλευράς αν θέλουμε να δούμε ακιρβώς τι συνεβαίνε ανά χρονική περίοδο και πού χάλασε η μαγιονέζα αν δεν ήταν χαλασμένη αρχής εξ'αρχής, αλλά δεν είναι της παρούσης) το οποίο έπαιζε το γνωστό του ρόλο που προανέφερα και μόλυνε πάντα την κατάσταση.
Αυτό το ΑΝ λοιπόν είναι όλα τα λεφτά. Δε διαφωνούμε. Αυτό που ρώτησα είναι το πώς πετυχαίνεται. ΑΝ μορφωθεί ο λαός θα αλλάξουν τα πράγματα. ΑΝ είχαμε πολιτκούς με τσίπα θα άλλαζαν τα πράγματα (γιατί θα εδιναν και παιδεία στο λαό εκτός των άλλων). Αλλά όλα αυτά τα ΑΝ παραμένουν ΑΝ. Ο τρόπος να γίνουν να πραγματικότητα αγνοείται. Αυτό ρώτησα.
Επειδή μου είναι δύσκολο να παραθέτω έτσι όπως τα έγραψες απαντάω λίγο συνολικά.
Διαφωνώ στο ότι τώρα (που) αποκαλύπτονται όλα θα αλλάξει κάτι και θα μάθει ο Έλληνας το παιδί του να φαίρεται/σκέφτεται σωστά. Την κασέτα που έχει μάθει να παίζει θα του βάλει να ακούσει και μάλιστα θα δυναμώσει και το volume και μπορεί να τροποποιήσει και κάποια ψιλοπραγματάκια κατά το δοκούν (για το ατομικό "συμφέρον" του παιδιού του και βραχυπρόθεσμα). Αυτό που έχει μάθει να κάνει θα κάνει. Και πάνω στην αναμπουμπούλα θα τα κάνει και χειρότερα. (Οι "αποκαλύψεις" βάλανε τους νεοναζί στη βουλή...)
Τα κράτη αυτά δεν μπορώ να πω προσωπικά ότι τα ζηλεύω αλλά για άλλους λόγους.
(περί ενστίκτων: να τα αφαιρέσεις δεν μπορείς. Δεν είπα αυτό. Είπα δεν μπορείς να τα απομονώσεις ώστε να τα δεις και να ξέρεις ποιά είναι και να αποφανθείς περί της φύσεως του ανθρώπου. Αλλά είναι παντελώς άσχετο με το πλαίσιο που γίνεται η κουβέντα και φταίω εγώ που έκανα την παρατήρηση οπότε ας το αφήσουμε)
Τέλος το αν θα ζούμε για να δούμε το όποιο αποτέλεσμα ουδεμία σημασία έχει. Χώμα θα είμαστε όπως είπες. Το αποτέλεσμα (αν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα που ξαναλέω το αποκλείω) θα το δουν πάρα μα πάρα πολλές γενιές μετά. Κι αυτό ούτε γραμμάριο δεν αφαιρεί από βάρος του. Ας υπάρξει κι ας φανεί και σε χίλια χρόνια.
Βασικά η πρώτη αλλά η πρώτη αρχή (για μένα) είναι να φροντίζουμε καθημερινά να
ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ
Ύστερα να ξεπεράσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν.
Δεν πιστεύω σε φωτισμένους ηγέτες (αν και συχνά άλλαξαν τα πάντα τέτοιοι άνθρωποι) αλλά σ αυτό που λέμε αδελφικότητα.
Έτσι σπάει ο κύκλος…
Είναι μακρύς ο δρόμος το ξέρω αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση κατά τη γνώμη μου
Χάπι εντ δεν υπάρχει, υπάρχει όμως η παρηγοριά ότι εγώ δεν έζησα σα ΜΠΟΥΣΤΗΣ
αυτά
Το να μην είμαστε ίδιοι προϋποθέτει αλλαγή αρχικά σε ατομικό επίπεδο. Και μετά θα έρθει το ομαδικό και η αδελφικότητα. Κάποιοι τα καταφέρνουν. Κάποιοι (οι περισσότεροι) τα κάνουν χειρότερα γιατί τα πράγματα πάνε κάθε μέρα και χειρότερα και με αυτόν τον τρόπο αμύνονται. Είναι μια ηθική ωφελιμιστική (χειρίστου είδους πολλές φορές) αλλά δυστυχώς στα δύσκολα, ο άνθρωπος στον ωφελιμισμό αναζητάει τη λύση του προβλήματός του. When the shit hits the fan, που λέν' και οι σωτήρες μας οι Αμερικάνοι, τράβα ζήτα από τον αμόρφωτο/απαίδευτο κλπ να αλλάξει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και χωρίς την ηγετική φυσιογνωμία τον εαυτό του. (γιατί και στην όποια επανάσταση δεν ξύπνησε ξαφνικά από μόνος του ο πειναλέος)
Τελικά λύση υπάρχει ή όχι κατ'εσέ γιατί με μπέρδεψες. Γιατί αν λες ότι δεν παίζει χάπι εντ.....
Τέσπα.
Συμφωνώ με τη βαρύτητα του "εγώ δεν έζησα σα ΜΠΟΥΣΤΗΣ"
Κάτι παραπλήσιο θεωρώ κι εγώ
Το μόνο που ίσως αξίζει τον κόπο, είναι αντί να καθήσει κάποιος να τον σιγοτρώει ο καρκίνος, να ρίξει ένα χορό του Ζαλόγγου να τον πάρει κι αυτόν μαζί του πέφτοντας. Κι ίσως να γραφτεί και καμιά σελίδα στην ιστορία για κάποιους... που κάποτε... κάτι.....
Αυτιά...
Cpt. Haddock
08/01/2013, 15:40
Τι γραφετε ρε ? :eleison:
pipe_smoker
08/01/2013, 15:41
Από την άλλη μεριά, τόσοι και τόσοι γράφουνε, λένε, προτείνουν σωστά πράγματα, να μη πω όλοι.
Που στο Χάρη είναι κρυμένη αυτή η πλειοψηφία;
Εκεί έξω.
Απλά όλοι οι πεφωτισμένοι έχουμε μαζευτεί στο moto.gr :lol::lol::lol:
nikos_abel
08/01/2013, 15:46
Εκεί έξω.
Απλά όλοι οι πεφωτισμένοι έχουμε μαζευτεί στο moto.gr :lol::lol::lol:
Ξέρω ξέρω
278624
kostas777
08/01/2013, 15:58
ποιά είναι τα σωστά πράγματα; π.χ. «να καταργηθούν οι κλέφτες, οι απατεώνες, οι δημαγωγοί και οι ηλίθιοι»; ποιός θα αποφασίσει ποιοί είναι ποιοί;
nikos_abel
08/01/2013, 15:59
ποιά είναι τα σωστά πράγματα; π.χ. «να καταργηθούν οι κλέφτες, οι απατεώνες, οι δημαγωγοί και οι ηλίθιοι»; ποιός θα αποφασίσει ποιοί είναι ποιοί;
Με προκαλείς....:lol:
devil's animal
08/01/2013, 16:06
Δεν αποτελείται ακριβώς από πολίτες το κράτος αλλά πάμε παρακάτω. Δεν είναι εκεί το θέμα.
Βλέπεις ότι και πάλι μέσα στον κύκλο παγιδεύεται το επιχείρημα σου. ΑΝ είχαν μεγαλωθεί σωστά. Από ποιους? Από αυτούς που ούτε εκείνοι είχαν μεγαλωθεί σωστά? Γι'αυτό είπα τραβάει χρόνια αυτή η κολώνια και πάει από γενιά σε γενιά. Και οι προηγούμενοι μεγαλωμένοι από κάποιους άλλους ήταν, που ήταν μεγαλωμένοι από κάποιους άλλους που ήταν μεγαλωμένοι από κάποιους άλλους και πάει λέγοντας. Και υπήρχε παράλληλα ένα "κράτος" (τυπικό ή άτυπο, μπορούμε να το πιάσουμε κι από ιστορικής πλευράς αν θέλουμε να δούμε ακιρβώς τι συνεβαίνε ανά χρονική περίοδο και πού χάλασε η μαγιονέζα αν δεν ήταν χαλασμένη αρχής εξ'αρχής, αλλά δεν είναι της παρούσης) το οποίο έπαιζε το γνωστό του ρόλο που προανέφερα και μόλυνε πάντα την κατάσταση.
Αυτό το ΑΝ λοιπόν είναι όλα τα λεφτά. Δε διαφωνούμε. Αυτό που ρώτησα είναι το πώς πετυχαίνεται. ΑΝ μορφωθεί ο λαός θα αλλάξουν τα πράγματα. ΑΝ είχαμε πολιτκούς με τσίπα θα άλλαζαν τα πράγματα (γιατί θα εδιναν και παιδεία στο λαό εκτός των άλλων). Αλλά όλα αυτά τα ΑΝ παραμένουν ΑΝ. Ο τρόπος να γίνουν να πραγματικότητα αγνοείται. Αυτό ρώτησα.
Επειδή μου είναι δύσκολο να παραθέτω έτσι όπως τα έγραψες απαντάω λίγο συνολικά.
Διαφωνώ στο ότι τώρα (που) αποκαλύπτονται όλα θα αλλάξει κάτι και θα μάθει ο Έλληνας το παιδί του να φαίρεται/σκέφτεται σωστά. Την κασέτα που έχει μάθει να παίζει θα του βάλει να ακούσει και μάλιστα θα δυναμώσει και το volume και μπορεί να τροποποιήσει και κάποια ψιλοπραγματάκια κατά το δοκούν (για το ατομικό "συμφέρον" του παιδιού του και βραχυπρόθεσμα). Αυτό που έχει μάθει να κάνει θα κάνει. Και πάνω στην αναμπουμπούλα θα τα κάνει και χειρότερα. (Οι "αποκαλύψεις" βάλανε τους νεοναζί στη βουλή...)
Τα κράτη αυτά δεν μπορώ να πω προσωπικά ότι τα ζηλεύω αλλά για άλλους λόγους.
δεν διαφωνουμε...
εγω απλα ειπα οτι ΤΩΡΑ, αυτη τη στιγμη που μιλαμε, ο περισσοτερος κοσμος (η πλειοψηφια δλδ) πειναει, κρυωνει, ταλαιπωρειται γενικως...
βλεποντας αυτη την καταντια αυτο που μενει, ειναι να μορφωσει τα παιδια του για να ζησουν καλα τα εγγονια ή τα δισεγγονα του...αυτος (σε τριτο ενικο) ειναι ξεγραμμενος...
με την συλλογικοτητα θα γινει δουλεια...ο καθενας μονος του το παιδι του και μετα ολοι μαζι...
:wave2:
ενημερωση:
το φαινομενο της αιθαλομιχλης σταματησε εδω και καμια βδομαδα παρ' ολο που το κρυο εσφιξε για τα καλα (μυστηριο!)
μπορειτε να βγειτε απο τα σπιτια σας και να κανετε πραξη τις παπατζες που τσαμπουνατε.να φτιαξετε παιδεια, νομους, ευνομουμενα κρατη (τετοιο δεν ειμασταν αραγε πριν καποια χρονια?) και οτι αλλο μπορειτε για να βελτιωσετε την ζωη σας η εστω να περιορισετε τον χρονο της κλαψας σας.μεχρι τοτε συνεχιστε να γραφετε στα φορουμς,να τσακωνεστε στα μπλογκς και γενικα να σκορπατε τη ζωη σας οπως σας γουσταρει (δικια σας ειναι αλλωστε).
υ.γ.μεχρι να ξεκουνησετε απο τους καναπεδες να ξερετε οτι καποιοι το εχουν κανει ηδη.αυτο εχει ενα καλο κι ενα κακο.εξαρταται απο ποια πλευρα εισαι.οποιος καταλαβε...καταλαβε.
el_hymador
09/01/2013, 14:51
ενημερωση:
το φαινομενο της αιθαλομιχλης σταματησε εδω και καμια βδομαδα παρ' ολο που το κρυο εσφιξε για τα καλα (μυστηριο!)
μπορειτε να βγειτε απο τα σπιτια σας και να κανετε πραξη τις παπατζες που τσαμπουνατε.να φτιαξετε παιδεια, νομους, ευνομουμενα κρατη (τετοιο δεν ειμασταν αραγε πριν καποια χρονια?) και οτι αλλο μπορειτε για να βελτιωσετε την ζωη σας η εστω να περιορισετε τον χρονο της κλαψας σας.μεχρι τοτε συνεχιστε να γραφετε στα φορουμς,να τσακωνεστε στα μπλογκς και γενικα να σκορπατε τη ζωη σας οπως σας γουσταρει (δικια σας ειναι αλλωστε).
υ.γ.μεχρι να ξεκουνησετε απο τους καναπεδες να ξερετε οτι καποιοι το εχουν κανει ηδη.αυτο εχει ενα καλο κι ενα κακο.εξαρταται απο ποια πλευρα εισαι.οποιος καταλαβε...καταλαβε.
Επειδή φύσηξε βοριαδάκι και ο καιρός το γύρισε στο πιο ξερό (χωρίς υγρασία δηλαδή) δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα ξαφνικά δεν υφίσταται, τα ξαναλέμε όταν το γυρίσει σε νοτιά ;) Πέρα από αυτό, δεν ξέρω που μένεις, αλλά και εχθές στα ΒΠ στην κλάσσική βόλτα με τον σκύλο τρις ημερησιώς, αισθανόμουν σαν μπακαλιάρος που πάει για κάπνισμα, παρ΄όλο που οι συνθήκες δεν ευνοούσαν την εμφάνιση του φαινομένου, φαντάσσου να την ευνοούσαν κιόλας!
Απο εκεί και έπειτα ρε συ Γιώργο τι να πω; Πως μπορείς και μπαγλαρώνεις πόσο κόσμο σε ένα τσουβάλι με ένα μήνυμα σου, επειδή κάνουν μια συζήτηση σε ένα forum δεν ξέρω, το ξέρεις μόνο εσύ...
MG-KTiNoS
09/01/2013, 15:18
Το να μην είμαστε ίδιοι προϋποθέτει αλλαγή αρχικά σε ατομικό επίπεδο. Και μετά θα έρθει το ομαδικό και η αδελφικότητα. Κάποιοι τα καταφέρνουν. Κάποιοι (οι περισσότεροι) τα κάνουν χειρότερα γιατί τα πράγματα πάνε κάθε μέρα και χειρότερα και με αυτόν τον τρόπο αμύνονται. Είναι μια ηθική ωφελιμιστική (χειρίστου είδους πολλές φορές) αλλά δυστυχώς στα δύσκολα, ο άνθρωπος στον ωφελιμισμό αναζητάει τη λύση του προβλήματός του. When the shit hits the fan, που λέν' και οι σωτήρες μας οι Αμερικάνοι, τράβα ζήτα από τον αμόρφωτο/απαίδευτο κλπ να αλλάξει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και χωρίς την ηγετική φυσιογνωμία τον εαυτό του. (γιατί και στην όποια επανάσταση δεν ξύπνησε ξαφνικά από μόνος του ο πειναλέος)
Τελικά λύση υπάρχει ή όχι κατ'εσέ γιατί με μπέρδεψες. Γιατί αν λες ότι δεν παίζει χάπι εντ.....
Τέσπα.
Συμφωνώ με τη βαρύτητα του "εγώ δεν έζησα σα ΜΠΟΥΣΤΗΣ"
Κάτι παραπλήσιο θεωρώ κι εγώ
Αυτιά...
Χάπι έντ δεν υπάρχει στη ζωή, αφού μια μέρα τα τινάζεις.
Η ιστορία διδάσκει επίσης το πόσο σκληρή είναι η ζωή.
Εδώ κουβεντιάζουμε για το πώς θ αρχίσουμε να την κάνουμε κάπως καλύτερη…
Ή πιο σωστά πως θα επιταχύνουμε τα πράγματα.
(γιατί πολλά έχουν βελτιωθεί σε σχέση με το 1940 πχ και πολλά θα μπορούσαν ακόμα ν αλλάξουν)
Τώρα για τα άλλα ισχύει αυτό που σου είπα και πριν.
Ο Νόμος που απαγορεύει να ασκήσεις βία.
Όταν λοιπόν οι άνθρωποι που έχουν ιδέες, ιδανικά και όνειρα για ν αλλάξουν τον κόσμο έρθουν στη θέση του να μπορούν να νομοθετούν εκεί υπάρχει δραστική πια αλλαγή.
Θα μου πεις δεν είναι σωστό, δημοκρατικό κλπ
(και δεν είναι) αλλά προέχει το συμφέρον των πολλών από την «ελευθερία» των λίγων και τις συνέπειες της.
Ως εκ τούτου ρε σ έπιασα να πουλάς ναρκωτικά?
Εθνική Αθήνα Γιάννενα και υπόγεια να μη χαλάει η φύση.
ΓΚΑΖΜΑ και βάρα πούστη ώσπου να λιώσεις.
(τυχαίο παράδειγμα)
;)
MG-KTiNoS
09/01/2013, 15:21
Εγώ θα πάω στον ντιμ Χίος σε λίγο...
:p
MG-KTiNoS
09/01/2013, 15:57
και ένα ιμέιλ που πήρα
---------------------------------------------
ΔΕ...... ΡΕ ΚΡΑΤΟΣ!
Δηλαδή πόσο έξυπνοι είναι οι μηχανισμοί σου, ρε Κράτος, που θέλουν να με βάλουν να πλακωθώ με τους φαρμακοποιούς επειδή μου ζητάνε να πληρώσω τα φάρμακά μου; Πλήρωσα ποτέ ασφαλιστικές εισφορές στο φαρμακοποιό; Τίποτα δε μου χρωστάει εκείνος. Εσύ μου τα χρωστάς, Κράτος απατεώνα.
Πόσο έξυπνο είσαι, ρε Κράτος, που βάζεις τους μηχανισμούς σου να με πείσουν ότι «Κράτος είμαστε όλοι»; Εγώ είμαι πολίτης. Εσύ έχεις υποχρέωση να με υπηρετείς. Εγώ σε πληρώνω χρόνια ολόκληρα. Κι εσύ με κλέβεις χρόνια ολόκληρα. Αν είναι να μπει κάποιος φυλακή επειδή χρωστάει στον άλλον, είσαι εσύ κι όχι εγώ. Δεν είσαι ανώνυμο κράτος. Έχεις το πρόσωπο του κάθε κόμματος που υποσχέθηκε να με υπηρετεί και το ονοματεπώνυμο του κάθε πρωθυπουργού.
Πόσο γαλαζοαίματο είσαι, ρε Κράτος καθώς όλοι όσοι μπερδεύονται με τα της διαχείρισής σου αποτελούν μια τεράστια οικογενειακή συγκέντρωση; Ο Γιάννος Παπαντωνίου βάφτισε την κόρη του Στουρνάρα. Η σύζυγος του Παπαντωνίου, δεν έχει δηλώσει τα χρήματα που είχε καταθέσει σε υποκαταστήματα της HSBC στη Γενεύη, ύψους άνω των 2 εκατ. δολαρίων και τώρα «ελέγχεται». Από ποιους ελέγχεται; Από υπηρεσίες των οποίων o Στουρνάρας είναι πολιτικός προϊστάμενος. Θες να με τρελάνεις ρε Κράτος, και να πειστώ ότι μέσα σ' ένα τεράστιο σόι πολιτικο-επιχειρηματιών ελέγχεστε μεταξύ σας;
Για πόσο μάγκας περνιέσαι ρε Κράτος που αρνήθηκες να χρησιμοποιήσεις την έστω πειραγμένη λίστα Λαγκάρντ με το επιχείρημα ότι δεν προερχόταν από νόμιμη πηγή; Εδώ ρε Κράτος γελοίο έχεις δημιουργήσει τετραψήφιο αριθμό για να ρουφιανευόμαστε ανώνυμα οι πολίτες μεταξύ μας έστω και για «περίεργα πολυτελή βίο», κι όταν πέσει ανώνυμη ρουφιανιά, πας και κάνεις έλεγχο. Αυτό είναι νόμιμο δηλαδή, αλλά η λίστα Λαγκάρντ που ήξερες ποιος σου την έδωσε, δεν είναι;
Πόσο απίστευτος καραγκιόζης είσαι ρε Κράτος που θες να με πείσεις ότι κυνηγάς τη φοροδιαφυγή, την ώρα που για ακόμη μια φορά τη νομιμοποιείς παρέχοντας μια ντουζίνα φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές; Αυτό δεν είναι νόμιμη φοροδιαφυγή δηλαδή; Αλλά επειδή συνήθισες κάθε μέρα να δίνεις στη δημοσιότητα ονόματα συλληφθέντων για χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο και θες να σου λέμε «μπράβο» και «ζήτω», για πες μας πόσα μάζεψες απ' όλους αυτούς; Για εκατοντάδες εκατομμύρια έκανες συλλήψεις. Γιατί δε μας λες πόσα πήρες; Μήπως επειδή δεν πήρες τίποτα; Μήπως επειδή τους ήθελες μόνο για πυροτέχνημα; Μήπως επειδή η νομοθεσία σου που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή, σ' έκανε να πάρεις μόνο τ'.... σου;
Πόσο κωλοκράτος είσαι ρε Κράτος που ενώ ομολογείς ότι δε μπορείς ή το πιθανότερο δε θες να ελέγξεις τα τέσσερα όλα κι όλα διυλιστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα, έρχεσαι και φορτώνεις σ' εμένα την ποινή για λαθρεμπόριο καυσίμων; Δεν πήρα φέτος πετρέλαιο. Κυκλοφορώ στο σπίτι με 5 μπλούζες, 2 παλτά και 3 σώβρακα από μέσα εξ αιτίας των ελέγχων που δε θες να κάνεις και ζητάς να σε σεβαστώ;
Πόσο ξεφτιλισμένο είσαι ρε Κράτος την ώρα που κάνεις τα πάντα για να ενισχύσεις τη φοροδιαφυγή σε κάθε κοινωνικό στρώμα; Εμένα, Κράτος τρισάθλιο, αν έρθει η ιδιοκτήτρια και μου προτείνει να δηλώνω ότι πληρώνω μικρότερο ενοίκιο επειδή της έχεις αυξήσει το φόρο αλλά τον μείωσες σε όσους νοικιάζουν ολόκληρα κτίρια και παίρνουν ενοίκια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, γιατί να της το αρνηθώ; Ούτως ή άλλως Κράτος σάπιο, μου αφαίρεσες το δικαίωμα να δικαιολογώ το ενοίκιό μου στη φορολογική δήλωση, ενώ η ιδιοκτήτρια του σπιτιού θα μου κόψει 30 ευρώ που τα έχω ανάγκη. Αυτό γουστάρεις ανώμαλο Κράτος, να με κάνεις για 30 ευρώ τον μήνα συμμέτοχο στη φοροδιαφυγή κι ύστερα να βάζεις τον κάθε σκατοκουβά σου να δηλώνει ότι όλοι μαζί τα φάγαμε.
Κράτος, δεν τα πηγαίναμε ποτέ καλά εμείς οι δύο. Χαίρομαι που βλέπω όλο και περισσότερους να μην τα πηγαίνουν καλά μαζί σου. Νιώθω ωραία που βλέπω χτεσινούς νοικοκυραίους να σε σιχαίνονται και να σε βρίζουν. Κράτος, κάθε μέρα που ξυπνάω μου ζητάς λεφτά. Δε σε νοιάζει πού θα τα βρω, αλλά μου ζητάς λεφτά για να καλύψεις τις τρύπες που αφήνουν οι πολιτικοί και οι κολλητοί τους επιχειρηματίες. Μου κόβεις κάθε φοροαπαλλαγή, αλλά διατηρείς όλες τις φοροαπαλλαγές στους βουλευτές. Κοροϊδεύεις ότι δε θα κόψεις τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά - λες και κάνεις χάρη - αλλά τα παίρνεις από το τέλος επιτηδεύματος και τα χαράτσια.
Κράτος ασυγκράτητης ηλιθιότητας, μόνο δύο επιλογές μου αφήνεις. Ή να σαλτάρω ή να σε στείλω να πας να ..... Σε πληροφορώ μετά λύπης σου ότι δεν έχω κανένα σκοπό να σαλτάρω. Οπότε, άντε και......
ΟΥΦ, ΞΑΛΑΦΡΩΣΑ........ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!
............
Απο εκεί και έπειτα ρε συ Γιώργο τι να πω; Πως μπορείς και μπαγλαρώνεις πόσο κόσμο σε ένα τσουβάλι με ένα μήνυμα σου, επειδή κάνουν μια συζήτηση σε ένα forum δεν ξέρω, το ξέρεις μόνο εσύ...
πολυ ευκολα.οσοι κανουν κατι παραπανω απο αυτο που λενε οτι κανουν,δεν το λενε (η μαλλον για να ειμαι πιο ακριβης, δεν αναλωνονται στο να το λενε), αλλα το κανουν.
και για να λυσω την απορια σου κωστη,νικαια.:wave2:
και ένα ιμέιλ που πήρα
---------------------------------------------
ΔΕ...... ΡΕ ΚΡΑΤΟΣ!
Οπότε, άντε και......
ΟΥΦ, ΞΑΛΑΦΡΩΣΑ........ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!
:beer:
BLACKGAS
09/01/2013, 20:21
πολυ ευκολα.οσοι κανουν κατι παραπανω απο αυτο που λενε οτι κανουν,δεν το λενε (η μαλλον για να ειμαι πιο ακριβης, δεν αναλωνονται στο να το λενε), αλλα το κανουν.
Μαλλον εχει ερθει η ώρα όλοι να κανουμε κάτι παραπάνω από αυτά που λέμε και χωρίς να το πολυσυζητάμε. Τα "κουκιά" τελειώσανε και είναι καιρός να τα μετρήσουμε.
Ευτυχώς ή δυστυχώς.
AUFGEBRACHT Απόπειρα χιούμορ αγαπητέ σύμφωνα με το πνεύμα του bulmont. Μην θίγεσαι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.
27 σελίδες (!) ανάλυση, επειδή κάποιοι εκ των συμπολιτών μας την είδαν να κάνουν το σαλόνι τους σαλέ στο Chamonix ?:eleison:
Απίστευτοι είσαστε ρε μάγκες...
AUFGEBRACHT
09/01/2013, 21:14
AUFGEBRACHT Απόπειρα χιούμορ αγαπητέ σύμφωνα με το πνεύμα του bulmont. Μην θίγεσαι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.
Μην αγχώνεσαι, δε θίχτηκα ούτε κατά διάνοια, άλλωστε έχω αυτοσαρκαστεί πολλάκις για το ελικοφόρο :wave2::beer:
AUFGEBRACHT
09/01/2013, 21:16
27 σελίδες (!) ανάλυση, επειδή κάποιοι εκ των συμπολιτών μας την είδαν να κάνουν το σαλόνι τους σαλέ στο Chamonix ?:eleison:
Όντως, τo κάναμε το thread chamonix καπέλο...
dimmie_72
09/01/2013, 21:50
και για να λυσω την απορια σου κωστη,νικαια.:wave2:
Μαλλον εχει ερθει η ώρα όλοι να κανουμε κάτι παραπάνω από αυτά που λέμε και χωρίς να το πολυσυζητάμε.
Μπα, μην αγχώνεστε..... Στο indymedia να δεις τι γίνεται μέχρι να βγουν έξω και τα σπάσουν...:D