PDA

View Full Version : Ο θάνατος του εμπορακου κι οι αλητες οι μηχανοβιοι...

SVX
25/12/2012, 11:44
δε μας πειραξανε τα φορτηγα που ξεφορτωνουν με δικο τους ωραριο

δε μας πειραξαν τα γαμωσαραβαλα SUV και Sedan 'status symbol' του χλιδόβλαχου που με Alarm σταματανε στη μεση του δρομου για να αγορασει κουραμπιεδες για την γουρουνο οικογενεια,...

δε μας πειραζει ο μαλακας ο θειος που ξεφορτωνει την πεθερα και τη γυναικα του στο πεζοδρομιο λες και ειναι δικαιωμα του αναφαιρετο .....

ΟΙ ΓΑΜΟΜΗΧΑΝΟΒΙΟΙ παραλυσαν την αγορα και τρομοκρατησαν τους υποψηφιους πελατες -αγοραστες
:plaf:

πηγη-> http://nonews-news.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3376.html

Έβαλαν... χιόνι για να μην παρκάρουν τα μηχανάκια!...

Το σκηνικό στο κάτω μέρος της (μη πεζοδρομημένης) οδού Γεροκωστοπούλου στην Πάτρα παραπέμπει (μέρες που είναι) σε... χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Όμως, το χιόνι που έχει τοποθετηθεί μπροστά από το πεζοδρόμιο δεν μπήκε για εορταστικούς λόγους, αλλά για να αποτρέψει τη στάθμευση των δικύκλων! Ναι, σωστά διαβάσατε!

Καταστηματάρχες της περιοχής πήραν την πρωτοβουλία, έβαλαν το χέρι στην τσέπη και συγκέντρωσαν χρήματα για τη μεταφορά και τοποθέτηση χιονιού μπροστά από τα μαγαζιά τους. Και το έκαναν, όπως τονίζουν, όχι για εορταστικούς (και κατ’ επέκταση διακοσμητικούς) λόγους, αλλά για να μην παρκάρουν τα δίκυκλα μπροστά από τα καταστήματά τους!

«Δεν είναι χιόνι για τις γιορτές. Από μόνοι μας, μαζέψαμε λεφτά για να βάλουμε πάγο στα μηχανάκια» λέει χαρακτηριστικά στο «thebest.gr» καταστηματάρχης, συμπληρώνοντας: «Είδαμε και αποείδαμε ότι ο δήμος μας γράφει και πήραμε μόνοι μας την πρωτοβουλία».

Πάντως, χιόνι έχει τοποθετηθεί και σε άλλα σημεία στο κέντρο της Πάτρας, όχι για να εμποδίζει τη στάθμευση των δικύκλων, αλλά ως πρωτότυπο και ταυτόχρονα απαραίτητο συστατικό του εορταστικού διακόσμου καταστημάτων.

τελικα την κοντη ψωλη της ΦΤΑΙΝΕ κι οι τριχες.....
:a31:

TROOPER
25/12/2012, 11:54
1. μην μπερδευουμε τους μοτοσυκλετιστες με τους χειριστες 2κυκλου
2. δεν ειναι οντως κατασταση αυτη στην εικονα
3. οσο μαλακες ειναι αυτοι που αναφερεις αλλο τοσο ειναι και οι ντεμεκ μηχανοβιοι που τα παρατανε οπου να ναι.
4. μην κρινουμε μονο τους αλλους.ας κανουμε και μια αυτοκριτικη που και που.δεν ειναι κακο.

SVX
25/12/2012, 11:56
1. μην μπερδευουμε τους μοτοσυκλετιστες με τους χειριστες 2κυκλου
2. δεν ειναι οντως κατασταση αυτη στην εικονα
3. οσο μαλακες ειναι αυτοι που αναφερεις αλλο τοσο ειναι και οι ντεμεκ μηχανοβιοι που τα παρατανε οπου να ναι.
4. μην κρινουμε μονο τους αλλους.ας κανουμε και μια αυτοκριτικη που και που.δεν ειναι κακο.

εσυ το μηχανακι προφανως δεν τολμας να το παρεις σε "αστικες" συνθηκες...

ή αν το παιρνεις υπαρχουν οι ιδανικες συνθηκες του ΚΟΚ ή νοικιαζεις κανενα extra parking...

ετσι δεν ειναι?

akis_trevor
25/12/2012, 12:03
το συγκεκριμενο κομματι του δρομου το αφησαν χωρις να το πεζοδρομησουν λογο ενος μεγαλου παρκινγκ που υπαρχει εκει.οντως ψιλογινεται χαμος τις ωρες αιχμης.αυτο το κομματι ειναι καμια 100 μετρα και στην αρχη του εχει και κορινες στην ακρη.τις οποιες γραφουν στα π@π@ρι@ τους οι κουτακηδες και παρκαρουν πανω τους.αυτο δεν τους πειραζει ομως....

TROOPER
25/12/2012, 12:08
εσυ το μηχανακι προφανως δεν τολμας να το παρεις σε "αστικες" συνθηκες...

ή αν το παιρνεις υπαρχουν οι ιδανικες συνθηκες του ΚΟΚ ή νοικιαζεις κανενα extra parking...

ετσι δεν ειναι?

εγω ΖΩ σε αστικες συνθηκες.καβαλαω καθημερινα και οχι μονο για διασκεδαση αλλα και για δουλεια και προφανως οι συνθηκες δεν ειναι ποτε ιδανικες.σε αυτες τις συνθηκες λοιπον προσπαθω να μην το παρατησω καθετα στον δρομο ωστε να μην περναει ουτε μυρμιγκι ουτε το κολαω πανω στις τζαμαριες καταστηματων και αν δω οτι εχει πολλα μηχανακια θα το παω λιγο παρακατω σεβομενος και οσους εργαζοντε στην περιοχη που θελω να παω και οσους κινουντε στα πεζοδρομια.επισης αν δεν ειμαι σιγουρος για την θεση που το αφηνω ριχνω και καμια ερωτηση μηπως ενοχλει και αν καποιος μου πει οτι ενοχλει το παω λιγο πιο κει σεβομενος τους γυρω μου και προσπαθωντας να μη προκαλεσω τη δυσαρεσκεια του κοσμου.

ελπιζω να σε καλυψα.και στα δικα σας.

AristidisZ
25/12/2012, 12:10
εγώ πάντως μια εποχή την πάρκαρα κανονικά στο δρόμο
2 φορές μου στραβώσαν το τιμόνι και μια φορά μου την ρίξαν κάτω
έκτοτε πεζοδρόμιο, προσπαθώντας να μην ενοχλώ, αλλά αν είμαι να επιλέξω μεταξύ του "στο δρόμο και νόμιμα" και στο "πεζοδρόμιο και γάιδαρος" προτιμώ να μου κρεμάσουν αυτούκλες :D

SVX
25/12/2012, 12:12
εγω ΖΩ σε αστικες συνθηκες.καβαλαω καθημερινα και οχι μονο για διασκεδαση αλλα και για δουλεια και προφανως οι συνθηκες δεν ειναι ποτε ιδανικες.σε αυτες τις συνθηκες λοιπον προσπαθω να μην το παρατησω καθετα στον δρομο ωστε να μην περναει ουτε μυρμιγκι ουτε το κολαω πανω στις τζαμαριες καταστηματων και αν δω οτι εχει πολλα μηχανακια θα το παω λιγο παρακατω σεβομενος και οσους εργαζοντε στην περιοχη που θελω να παω και οσους κινουντε στα πεζοδρομια.επισης αν δεν ειμαι σιγουρος για την θεση που το αφηνω ριχνω και καμια ερωτηση μηπως ενοχλει και αν καποιος μου πει οτι ενοχλει το παω λιγο πιο κει σεβομενος τους γυρω μου και προσπαθωντας να μη προκαλεσω τη δυσαρεσκεια του κοσμου.

ελπιζω να σε καλυψα.και στα δικα σας.

ο νομος επιβαλλει το δικυκλο παραλληλα με το πεζοδρομιο και κατω απο αυτο...

παρκαρεις την μηχανη σου παραλληλα? και ποτε επανω σε πεζοδρομημενο τμημα? μονο σε οδοστρωμα? ....

ok . με καλυψες ....

οι υπολοιποι καλα θα κανουμε να κρυφτουμε

TROOPER
25/12/2012, 12:16
ο νομος επιβαλλει το δικυκλο παραλληλα με το πεζοδρομιο και κατω απο αυτο...

παρκαρεις την μηχανη σου παραλληλα? και ποτε επανω σε πεζοδρομημενο τμημα? μονο σε οδοστρωμα? ....

ok . με καλυψες ....

οι υπολοιποι καλα θα κανουμε να κρυφτουμε

το ηθικο δεν ειναι παντα νομιμο.πριν κρυφτειτε σκεφτειτε λιγο παραπανω.

χαιρομαι που σας καλυπτω :D

vaska
25/12/2012, 12:48
Πριν κάποια χρόνια χαιρόσουν ακόμα και με αυτοκίνητο την Πάτρα. 2 μεγάλοι και φαρδιοί μονόδρομοι διέσχιζαν κατά μήκος την πόλη και όλες οι κάθετοι ήταν άνοδοι και κάθοδοι εναλλάξ. Ξένος στην πόλη δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί, ακολουθούσε μία κάθοδο κι έβγαινε Λιμάνι ή κάπου εκεί κοντά. Πολύ μεγάλο όμως πρόβλημα με τα πεζοδρόμια, στενά και γεμάτα κακοτεχνίες όπου υπήρχαν (γιατί σε πολλές περιπτώσεις ένα κομμάτι του δρόμου ήταν το νοητό πεζοδρόμιο).

Από τότε άλλαξαν πολλά προς το χειρότερο, ακόμα και η κουτσή Μαρία πήρε αυτοκίνητο και σαν να μην έφτανε αυτό δεν έμαθε ποτέ να το παρκάρει, για να κονομήσουν κάποια λαμόγια που ανακατεύτηκαν με τα κοινά, αποφάσισαν να πεζοδρομήσουν την Αγ. Νικολάου, τα ενοίκια στην πεζοδρομημένη οδό εκτινάχθηκαν στα ύψη και οι επιχειρήσεις ήθελαν τον διπλάσιο τζίρο για να βγάλουν τα έξοδά τους. Το επιτυχημένο παράδειγμα των πρώτων Λαμογιων ακολούθησαν έτερα Λαμόγια και πεζοδρόμησαν και άλλες οδούς του κέντρου της πόλης. Ομολογώ δεν κατάλαβα ποτέ πόσο μ@λ@κες μπορεί να είναι οι κάτοικοι μιας πόλης. Οι δρόμοι πεζοδρομήθηκαν χωρίς καμία αντίρρηση και οι πολίτες δεν κέρδισαν τπτ ούτε σε υπηρεσία αλλά ούτε και σε χώρο που τόσο αισθητή είναι η απουσία του στα αστικά κέντρα. Κάποιοι γνωστοί επιχ/τίες της Πάτρας μόνο γέμισαν τις τσέπες τους λεφτά.
Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος θα σας πω ότι πριν τις πεζοδρομήσεις αν έχανες μια άνοδο μπορούσες να στρίψεις στην μεθεπόμενη γωνία και όλα καλά. Προχθές εγώ που κινούμαι μόνο με το παπί μέσα στην πόλη χειμώνα καλοκαίρι, έχασα μία άνοδο και με τις πεζοδρομήσεις και λοιπές παπαριές, έστριψα νόμιμα 7 γωνίες μετά. Όταν λοιπόν η πλειονότητα των συμπολιτών μου μετακινείται αυστηρά και μόνο με κουτί, φαντάζεστε την επιβάρυνση στο κυκλοφοριακό. Βάλε και τα μόνιμα έργα που γίνονται δεξιά κι αριστερά στους δρόμους κι έχεις μια πλήρη εικόνα του χάους της Πάτρας.

Από την άλλη φέτος οι πατρινοί ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο διασκέδασης στις γιορτές. Να καίω βενζίνη χωρίς λόγο που έγραψε στο μοτο μια ψυχή. Πήραν όλοι λοιπόν τ' αυτοκίνητα και άρχισαν να φέρνουν γύρους στο κέντρο χωρίς να μπαίνουν στα μαγαζιά για ψωνίσουν. Ποιος ξέρει αν τα βάλεις κάτω με χαρτί και μολύβι ίσως να έρχεται οικονομικότερα το να κάνεις κύκλους.

Συμπέρασμα, ας αφήσουν οι καταστηματάρχες της Πάτρας στην άκρη τις άλλες αιτίες της φετινής παγωμάρας της αγοράς και ας επικεντρωθούν στις απαράδεκτες τιμές των προϊόντων τους (καρατσεκαρισμένο σε πράγματα που ήθελα ν' αγοράσω, αύξηση τουλάχιστον 35% σε σχέση με την προεορταστική περίοδο), στην απαράδεκτη παροχή υπηρεσιών και στην οικονομική ανέχεια του κόσμου.

Τώρα όσο για το nonews, αν δεν έχεις τι να γράψεις, με τους λαλάκες τους Πατρινούς και το χιόνι γράφεις οκτάστηλο.

bros400pgm
25/12/2012, 16:00
Ετσι για την ιστορια και επειδη ο καθενας γραφει ο,τι του καπνισει στο νετ, στο συγκεκριμενο σημειο που μπηκε το χιονι, εχει κορινες και απαγορευεται η σταση/σταθμεση.

Zid
25/12/2012, 17:19
Καλά επειδή έγραψε μια μαλκια άρθρο το best για το πεος .gr ...

Αυτό το κάνουν 3 χρόνια τώρα... με το χίονι και στη πάροδο...

Zid
25/12/2012, 17:20
Ετσι για την ιστορια και επειδη ο καθενας γραφει ο,τι του καπνισει στο νετ, στο συγκεκριμενο σημειο που μπηκε το χιονι, εχει κορινες και απαγορευεται η σταση/σταθμεση.

σωστα..

taisteal
25/12/2012, 17:23
η αληθεια ειναι οτι οι κατοχοι δικυκλων ειτε στην Πατρα ειτε δεν ξερω κι εγω που,δεν σεβονται τιποτα στην πλειοψηφια τους.τα πετανε οπου να'ναι.απο την αλλη,δεν υπαρχουν χωροι σταθμευσης δικυκλων.Μπανανια.....

Zid
25/12/2012, 17:26
Στη Πάτρα η πλειοψηφία δεν σέβεται ούτε τον εαυτό της... το 10% φοράει κράνος .... τι να λέμε τώρα..

Lioulios
25/12/2012, 17:37
Άσχετο ....αλλά πήγα τις προάλες στο Ηράκλειο της Κρήτης και απο περιέργεια έκατσα να δω σε πόση ώρα θα περάσει κάποιος με κράνος . Για κάνα 2λεπτο και με συνεχή ροή παπιοσκουτερομηχανών ,κανένας δε φόραγε κράνος .
...Απίστευτο . Δε σας γράφουν οι μπάτσοι εκεί τους Ηρακελιώτες ;

SVX
25/12/2012, 18:10
Καλά επειδή έγραψε μια μαλκια άρθρο το best για το πεος .gr ...

Αυτό το κάνουν 3 χρόνια τώρα... με το χίονι και στη πάροδο...

αυτο ρε φιλε σημαινει οτι αποδιδει... οτι δηλαδη το προβλημα τους ειναι τα παρκαρισμενα δικυκλα και βρηκαν τροπο να το λυσουν...

ΝΑ το κανουμε και στη Λαρισα τοτε...

καταλαβα κατι λαθος? μονο εμενα μου φανηκε υπερβολικο και υποκριτικο?

Zid
25/12/2012, 18:14
καταλαβα κατι λαθος? μονο εμενα μου φανηκε υπερβολικο και υποκριτικο? .. λαθος καταλαβες..

Bradipous
26/12/2012, 11:58
Αμα τυχον και το αφησω μεταξυ δυο αμαξιων ή ακομα και με ενα παρκαρισμενο οι πιθανοτητες να το βρω σε στενη επαφη με τον δρομο και να αγναντευει τον ουρανο ειναι σαφως υπερ μου... και μαλιστα κατα μεγαλο ποσοστο...
Γι΄αυτο το αφηνω πανω στο πεζοδρομιο, καπου που να ενοχλει οσο το δυνατον λιγοτερο και εχω το κεφαλι μου ησυχο...
Και αν καποιος ενοχλειτε τοσο πολυ μπορει να ερθει και να μου το πει ενω παρκαρω για να παω λιγο παραπερα..

georgeIII
26/12/2012, 13:23
ολοι ειμαστε σωστοι και ολοι λαθος. ειτε το βαζουμε το μηχανακι σε μερος που ενοχλει σε πεζοδρομιο ειτε σε μερος που δεν ενοχλει, ειναι παρανονο και κατακριτεο. και εμενα δεν μου αρεσε η πεζοδρομηση στην πατρα στην αρχη αλλα μετα την συνηθησα και μου αρεσει. Εξαλλου στην πατρα δεν χρειαζεσαι αυτοκινητο για να γυρισεις το κεντρο ή να κατεβεις στο κεντρο της... Οσο για τους εμπορους της περιοχης αν εχασαν η κερδισαν απο την πεζοδρομηση αυτο ειναι αλλη ιστορια, το θεμα ειναι εμεις σαν πολιτες πως μπορουμε να κερδισουμε απο το "κερδος" των αλλων. Προσωπικα ευχαριστιεμαι το σουλατσο στο κεντρο οπως και πιστευω και αλλοι πατρινοι.

nicksior
26/12/2012, 16:38
Κοντά στον νου κι η γνώση.
Ολοι γνωρίζουν πότε και αν ενοχλούν.

ΥΓ. Το να μιλούν κι οι Λαρισαίοι για "χλιδόβλαχους" είναι το ανέκδοτο του 2013:bawl:

SVX
26/12/2012, 18:13
ΥΓ. Το να μιλούν κι οι Λαρισαίοι για "χλιδόβλαχους" είναι το ανέκδοτο του 2013:bawl:

συγνωμη φιλος... δεν ειχα προθεση να προσβαλω κανεναν....

Zid
26/12/2012, 19:54
συγνωμη φιλος... δεν ειχα προθεση να προσβαλω κανεναν....

Eγω πάλι είμαι Πατρινός με καταγωγή απο Λάρισα ... και δε παρεξηγήθηκα hehe!!:lol:

imitrelos
26/12/2012, 21:21
Άσχετο ....αλλά πήγα τις προάλες στο Ηράκλειο της Κρήτης και απο περιέργεια έκατσα να δω σε πόση ώρα θα περάσει κάποιος με κράνος . Για κάνα 2λεπτο και με συνεχή ροή παπιοσκουτερομηχανών ,κανένας δε φόραγε κράνος .
...Απίστευτο . Δε σας γράφουν οι μπάτσοι εκεί τους Ηρακελιώτες ;

Αστα τα πράγματα είναι τραγικά εγώ πιστεύω ότι και η αστυνομικοι έχουν βαρεθεί μερικούς :rolleyes:

για να καταλάβεις πρίν μερικές μέρες ήμουν στο κέντρο και είχα παρκάρει πίσω απο τα δικαστήρια
στα 10 μετρα απο εμένα 3 ζητάδες παρκαρισμένοι ...παρκάρω δίπλα σε ένα scooter βγάζω κράνος γάντια στήν βαλίτσα πάω κανω τις δουλείες μου , όταν γύρισα οι ζητάδες εκει και όπως βάζω ξανά γαντια μπουφάν κράνος...νασου ο σκουτεράκιας .....μου λεεί " ποπο ελπίζω να μήν βρέξει μέχρι να φύγω "

του λέω ότι έτοιμη τήν έχει ...αλλά άν είχε φορέσει κράνος μπουφάν γάντια και δέν θα κρύωνε και δέν θα βρεχόταν .....και το κεφαλάκι του θα έχει ασφαλές

Η απάντηση...έλα μωρε ντάξ δέν έγινε και τίποτα

η ζητάδες έχουν ακουσει τήν στοιχομηθεία και όταν έφυγε μου λέει ο ένας καλα του τα είπες σε 2 μέρες η 3ή φορα που τον βλέπω είναι !!!!!!!

στήν κουβέντα που κάναμε για λίγα λεπτά κατάλαβα ότι μας έχουν σε κατηγορείες π.χ είμαστε λεεί μερικοι που μας βλέπουν παντα με κράνος και μπουφάν ( όπως είπε .....τι να τόν σταματήσω ) , αυτός ο κύριος ήταν απο ότι μου είπε κλασικός με το κράνος όλη μέρα στο κέντρο με το σκουτερ κράνος ποτέ ......του έχουν κάμποσες φορές πρόστιμα που πέζει να τα σβήνει κιόλας , υπάρχουν και αυτοι που δέν φοράνε αλλά όπως τους λέω εγώ " απάτσι" ...πάνε απο δρόμους που ξέρουν ότι δύσκολα θα βρούν αστυνομία πάντα έχουν τίς αισθήσεις τους σε ετιμότητα άμα δούν σημάδι μπάτσου ....θα πάνε απο όπου είναι δυνατόν για να μήν τους σταματήσουν (απ παράδρομο και επιτόπου στροφή μέχρι σκαλιά )

οι γενετιστές λόγο τής παράξενης συμπεριφοράς του το έχουν αναλύση διεξοδικά ξεκίνησε το είδος με κάθε λογής dt (ειδικά το 200 και το wr θεωρείται ότι ήταν οι προπάτορες τής φυλής τους , στήν συνχρονη εποχή τους απογόνους τους συναντάμε με κάθε λογής σκουτερ, καραφτιαγμένο παπι ( αυτοι που έχουν ροζ παπιά που κάνουν ντιν ντιν ντιν και βγάζουν μυρωδάτους καπνούς θεωρούνται αρχηγοι τίς αγγέλης )

MG-KTiNoS
26/12/2012, 21:56
( αυτοι που έχουν ροζ παπιά που κάνουν ντιν ντιν ντιν και βγάζουν μυρωδάτους καπνούς θεωρούνται αρχηγοι τίς αγγέλης )

ροζ παπίά που κάνουν ντιν ντιν ντιν?
Με μυρωδάτους καπνους ? (αμ αυτό πάλι που το πας)
Αρχηγοί της αγέλης ????

Είμαι πολύ πίσω ρπσμ....!!!!
Αλλά πολύ !!!!
:sick:

Antwnis
27/12/2012, 16:36
εγώ πάντως μια εποχή την πάρκαρα κανονικά στο δρόμο
2 φορές μου στραβώσαν το τιμόνι και μια φορά μου την ρίξαν κάτω
έκτοτε πεζοδρόμιο, προσπαθώντας να μην ενοχλώ, αλλά αν είμαι να επιλέξω μεταξύ του "στο δρόμο και νόμιμα" και στο "πεζοδρόμιο και γάιδαρος" προτιμώ να μου κρεμάσουν αυτούκλες :D

+1.000.0000.0000 :a56:

πυξιδας990
27/12/2012, 18:48
καφροι,εγω παντως οποιος αραζει μπροστα στο μαγαζι,αν ειναι ωραιο εργαλειο του λεω βαλτο λιγο διπλα να το χαζευω και εγω,αλλα να μην ενοχλει,αλλα αν ειναι καμια βασιλειαδου σχιστοματα,μαυρο φιδι που τον εφαγε.

yumenochikara
17/01/2013, 14:28
Στο τέλος θα μας πουν να τα παρκάρουμε κάθετα στους τοίχους!

pektis
17/01/2013, 15:28
Πριν κάποια χρόνια χαιρόσουν ακόμα και με αυτοκίνητο την Πάτρα. 2 μεγάλοι και φαρδιοί μονόδρομοι διέσχιζαν κατά μήκος την πόλη και όλες οι κάθετοι ήταν άνοδοι και κάθοδοι εναλλάξ. Ξένος στην πόλη δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί, ακολουθούσε μία κάθοδο κι έβγαινε Λιμάνι ή κάπου εκεί κοντά. Πολύ μεγάλο όμως πρόβλημα με τα πεζοδρόμια, στενά και γεμάτα κακοτεχνίες όπου υπήρχαν (γιατί σε πολλές περιπτώσεις ένα κομμάτι του δρόμου ήταν το νοητό πεζοδρόμιο).

Από τότε άλλαξαν πολλά προς το χειρότερο, ακόμα και η κουτσή Μαρία πήρε αυτοκίνητο και σαν να μην έφτανε αυτό δεν έμαθε ποτέ να το παρκάρει, για να κονομήσουν κάποια λαμόγια που ανακατεύτηκαν με τα κοινά, αποφάσισαν να πεζοδρομήσουν την Αγ. Νικολάου, τα ενοίκια στην πεζοδρομημένη οδό εκτινάχθηκαν στα ύψη και οι επιχειρήσεις ήθελαν τον διπλάσιο τζίρο για να βγάλουν τα έξοδά τους. Το επιτυχημένο παράδειγμα των πρώτων Λαμογιων ακολούθησαν έτερα Λαμόγια και πεζοδρόμησαν και άλλες οδούς του κέντρου της πόλης. Ομολογώ δεν κατάλαβα ποτέ πόσο μ@λ@κες μπορεί να είναι οι κάτοικοι μιας πόλης. Οι δρόμοι πεζοδρομήθηκαν χωρίς καμία αντίρρηση και οι πολίτες δεν κέρδισαν τπτ ούτε σε υπηρεσία αλλά ούτε και σε χώρο που τόσο αισθητή είναι η απουσία του στα αστικά κέντρα. Κάποιοι γνωστοί επιχ/τίες της Πάτρας μόνο γέμισαν τις τσέπες τους λεφτά.
Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος θα σας πω ότι πριν τις πεζοδρομήσεις αν έχανες μια άνοδο μπορούσες να στρίψεις στην μεθεπόμενη γωνία και όλα καλά. Προχθές εγώ που κινούμαι μόνο με το παπί μέσα στην πόλη χειμώνα καλοκαίρι, έχασα μία άνοδο και με τις πεζοδρομήσεις και λοιπές παπαριές, έστριψα νόμιμα 7 γωνίες μετά. Όταν λοιπόν η πλειονότητα των συμπολιτών μου μετακινείται αυστηρά και μόνο με κουτί, φαντάζεστε την επιβάρυνση στο κυκλοφοριακό. Βάλε και τα μόνιμα έργα που γίνονται δεξιά κι αριστερά στους δρόμους κι έχεις μια πλήρη εικόνα του χάους της Πάτρας.

Από την άλλη φέτος οι πατρινοί ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο διασκέδασης στις γιορτές. Να καίω βενζίνη χωρίς λόγο που έγραψε στο μοτο μια ψυχή. Πήραν όλοι λοιπόν τ' αυτοκίνητα και άρχισαν να φέρνουν γύρους στο κέντρο χωρίς να μπαίνουν στα μαγαζιά για ψωνίσουν. Ποιος ξέρει αν τα βάλεις κάτω με χαρτί και μολύβι ίσως να έρχεται οικονομικότερα το να κάνεις κύκλους.

Συμπέρασμα, ας αφήσουν οι καταστηματάρχες της Πάτρας στην άκρη τις άλλες αιτίες της φετινής παγωμάρας της αγοράς και ας επικεντρωθούν στις απαράδεκτες τιμές των προϊόντων τους (καρατσεκαρισμένο σε πράγματα που ήθελα ν' αγοράσω, αύξηση τουλάχιστον 35% σε σχέση με την προεορταστική περίοδο), στην απαράδεκτη παροχή υπηρεσιών και στην οικονομική ανέχεια του κόσμου.

Τώρα όσο για το nonews, αν δεν έχεις τι να γράψεις, με τους λαλάκες τους Πατρινούς και το χιόνι γράφεις οκτάστηλο.

Ποσο δικιο εχεις με τους πεζοδρομους... Κανανε ολη την Πατρα με πεζοδρομους οι μαλ@κες και υπαρχει μονο μια Αγ, Ανδρεου και μια Μαιζωνος....(γι'αυτο γινεται και ο χαμος απο κινηση...):a10: