View Full Version : Αν ζούσατε σε χωριό θα προτιμουσατε παπί or scooter?
iGiwrgos
11/01/2013, 21:50
δικαιολογιστε την επιλογη σας
Indianos 46
11/01/2013, 21:57
Μια ειναι η μηχανη για χωριο!
Εντουρακι γιατι πας παντου!
Και χωμα και δρομο!
iGiwrgos
11/01/2013, 21:58
αναμεσα σε αυτα τα δυο που αναφερο
Indianos 46
11/01/2013, 22:01
Οταν λεμε χωριο?
Με ασφαλτο η χωμα?
iGiwrgos
11/01/2013, 22:06
πλακοστρωτο και ασφαλτο σπανια σε χωματοδρομο.
Indianos 46
11/01/2013, 22:09
Στην Ικαρια που πηγαινει ενας γνωστος μου και ειναι καπως ετσι και εκει με παπι κυκλοφορει!
παπι με τρακτερωτο λαστιχο, για να πηγαινεις παντου!
Mago Babidi
11/01/2013, 22:34
Σκούτερα παντού και πάντα :)
Εμπειρικα με βάση αυτά που βλέπω μια και μένω επαρχία:
Η συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιεί scooter(όλο και μεγαλύτερα σε κυβισμό) και ελάχιστοι παπί.
Πολλοί είναι επίσης κάτοχοι και μοτοσυκλέτας,συνήθως 1000cc,που η χρήση της προορίζεται κυρίως για τις ηλιόλουστες Κυριακές.
Mέ το σκούτερ νοιώθεις πιο πλούσιος και μιλαω για τα Ευρωπαικά που δεν πετάνε σιδερα και οι επιφάνειες ειναι ομαλές.Ειδικότερα θα κοιταζα την γκαμα της Πιατζιο που εχει και πιο μαλακές αναρτήσεις για άνεση και πολυτέλεια.
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ...............
Παίρνει παπάκι, ντελιβεράδες...........άπλά πράμματα δέ χρειάζεται
νά πώ τίποτε άλλο.
Shiatman
12/01/2013, 08:30
Παπί αβλεπί...:a3:
πυξιδας990
12/01/2013, 08:51
τι εννοεις επαρχια.κατω απο 10000 κατοικους η πανω?
Παπια φιλε.Εχεις δει σκουτερ ξαπλωμενο στην ασφαλτο.....?
279131
Παπι χωρις συζητηση ειδικα αν εχεις πλακοστρωτα σε λιγες μερες δεν θα μεινει πλαστικο στην θεση του
οταν γερασουν λιγο τα μονογκαζα με το ζορι θα ανεβαινεις,στο παπι εχεις και μεγαλους τροχους οποτε παιζει να γλυτωσεις και καμια σαβουρα απο λακουβες που σιγουρα υπαρχουν
Μιλαω βεβαια για κυβικα εως 125 απο εκει και πανω τα σκουτερ ειναι πολυ δυνατα.
intruder
12/01/2013, 11:03
παπι κ του βαζεις κ χωματινα λαστιχα αμα λαχει
Billymuse
12/01/2013, 11:59
παπι κ του βαζεις κ χωματινα λαστιχα αμα λαχει
+10000
και αντι για κόρνα κουδούνα απο κανα γίδι
Παπί με τρακτερωτό λάστιχο, σχάρα πίσω και είσαι έτοιμος να πας παντού.
Σκούτερ με τη καμία σε χωριό!
Παπί με τρακτερωτό λάστιχο, σχάρα πίσω και είσαι έτοιμος να πας παντού.
Σκούτερ με τη καμία σε χωριό!
:a013::a013::a013:
theodosisv
12/01/2013, 16:50
Παπί και τέλος.-
παπποί για να το κανης μετατροπει σκράμπλερ
Drake Ramore
12/01/2013, 17:46
Παπί για όλους τους παραπάνω λόγους που αναφέρθηκαν.-
Παπι γιατι το σκουτερ εχει χωρο για κρανος
7gibernau
12/01/2013, 18:03
Μου αρέσει που όταν ακούτε χωριό σε όλους σας παει το μυαλο στα χωριά του πυλιου με πλακωστροτα και τέτοια..
Παπι γιατί κάνει ποιο καλές σουζες.
Και κάτι άλλο,εμείς εδω τα χιλιαρια τα έχουμε για τις καθημερινές και τα παπΐα για τις Κυριακές...κανα στορκ και τέτοια...
panos farmer
12/01/2013, 18:16
Το χωριο εχει και χωματοδρομους και αλλα δυσκολα σημεια
και το σκουτερ θα τα βρει σκουρα.
Δεν ειναι τυχαιο οτι το παπι ειναι η μοτο του αγροτη
και πιο πολυ των μεγαλων σε ηλικια.
Για μενα ΠΑΠΑΚΙ σας μιλαω εκ πειρας αγροτης ειμαι!!!
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ...............
Παίρνει παπάκι, ντελιβεράδες...........άπλά πράμματα δέ χρειάζεται
νά πώ τίποτε άλλο.+1...
Lioulios
12/01/2013, 19:36
Τα σκούτερ είναι μόνο για πόλη .
Το παπί θα τα κάνει όλα ....Εκεί που έχω μπει με παπί ...δεν μπαίνει κανένα σκούτερ
Το παπί αυτό το είχα 1995-1998 ... Μετά το πήρε ο αδελφός μου και πέρασε και αυτός εφηβεία ...και τώρα το κυκλοφορεί κανονικότατα σε χωριό της Κρήτης φιλαράκι που το έχει ...και ΜΗΝ δεις πως το πάει
TomSummercat60
12/01/2013, 21:43
Παπί με κλειστά μάτια.
Στο χωριο σίγουρα παπί ειναι πιό εργαλείο και λογω μαγαλύτερης ρόδας
nassosxlvbros
12/01/2013, 21:52
Αν ζούσα στο δικό μου χωριό θα έπαιρνα ένα γαιδουράκι να τη σπάσω σε όλους αυτούς τους "αστοχωριάτες" που γέμισαν το χωριό με απαστράπτοντα αγροτικά πολυτελείας και έχουν να πάνε στο χωράφι από την 1η οικουμενική κυβέρνηση....
AUFGEBRACHT
12/01/2013, 22:10
Παπι χωρις συζητηση ειδικα αν εχεις πλακοστρωτα σε λιγες μερες δεν θα μεινει πλαστικο στην θεση του
Κι άμα πάρει κανά Innova; :D
Παπι για μουρη στα γκομενακια.:lol:
LOUKILOUK
12/01/2013, 23:29
Παπί....απλά...για αυτό...:wave2:
iGiwrgos
14/01/2013, 14:56
παπι τεκιλα αποφασισα και να βαλω και μια μπακαζιερα πισω τι λετε ? για ενα crypton x ψηνομαι
el_hymador
14/01/2013, 15:03
Αν ζούσα στο δικό μου χωριό θα έπαιρνα ένα γαιδουράκι να τη σπάσω σε όλους αυτούς τους "αστοχωριάτες" που γέμισαν το χωριό με απαστράπτοντα αγροτικά πολυτελείας και έχουν να πάνε στο χωράφι από την 1η οικουμενική κυβέρνηση....
+1 γαϊδουράκι!
Πέρα από την πλάκα πάντως παπί... πάνω κάτω για ότι είπανε οι προγραψήσαντες και για το ότι αν δεν πιάνουν τα χέρια σου, θα στο επισκευάζει ο μπαρμπά - κάτι που φτιάχνει τα αγροτικά μηχανήματα της περιοχής...
παπι τεκιλα αποφασισα και να βαλω και μια μπακαζιερα πισω τι λετε ? για ενα crypton x ψηνομαι
Εγώ προτιμώ τη βότκα, άλλος το τζιν, αλλά στα χωριά δουλεύει πολύ το ουσίκυ... τεσπα, ό,τι σ' αρέσει.
Τεκίλα κι εγώ. Δεν θα'χουμε που δε θα'χουμε, να φτιάχνουμε κανα μοχίτο να περνάνε τα κρύα βράδια του χειμώνα. :tooth:
Τεκίλα κι εγώ. Δεν θα'χουμε που δε θα'χουμε, να φτιάχνουμε κανα μοχίτο να περνάνε τα κρύα βράδια του χειμώνα. :tooth:
Ναι αλλά τα μοχίτα τα φτιάχνουν με ρούμι... Τεκίλα αν όχι σχέτη, καμιά μαργαρίτα...
Εναλλακτικά, τσικουδίτο.
Ναι αλλά τα μοχίτα τα φτιάχνουν με ρούμι... Τεκίλα αν όχι σχέτη, καμιά μαργαρίτα...
Εναλλακτικά, τσικουδίτο.
Μαργαρίτα, τεκίλα σανραιζ, μπλάντυ μαίρη...
To τσικουδίτο είναι πασέ γιατί δε γίνεται κοκτέηλ. :p
KTM freeride 350 απορώ που κανεις δεν το σκεφτηκε...
Μαργαρίτα, τεκίλα σανραιζ, μπλάντυ μαίρη...
To τσικουδίτο είναι πασέ γιατί δε γίνεται κοκτέηλ. :p
Το τσικουδίτο ΕΙΝΑΙ κοκτεηλ....
BMW 650 x country ... Το λέει και τ' όνομα.
μπα τελευταία έχουν κυκλοφορήσει στο νετ και συνταγές για κοκτέιλ με τσικουδιά
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/krhtikos_ekane_th_tsikoydia_kokteil.2040075.html
α ναι
παπί
devil's animal
15/01/2013, 00:16
σκουτερ για να την σπασω στους αποπανω...
:bawl::bawl:
πλακα κανω...
ω,ρε παπακι...παει στην πΟΥταμια.... (http://www.youtube.com/watch?v=-3MJz5ap8Do)
:beer::beer:
Πέρα από τα παραπάνω που συμφωνώ (και στις τεκίλες συμφωνώ), ένας λόγος ακόμα που πρέπει να προτιμηθεί το παπί, είναι ότι ακόμα και αν σου μείνει από μπαταρία, το τσουλάς, καρφώνεις μια πρώτη και παίρνει.
Με το σκούτερ το ξεχνάς αυτό. :beer:
devil's animal
15/01/2013, 13:37
Πέρα από τα παραπάνω που συμφωνώ (και στις τεκίλες συμφωνώ), ένας λόγος ακόμα που πρέπει να προτιμηθεί το παπί, είναι ότι ακόμα και αν σου μείνει από μπαταρία, το τσουλάς, καρφώνεις μια πρώτη και παίρνει.
Με το σκούτερ το ξεχνάς αυτό. :beer:
καλυτερα δευτερα θα ελεγα εγω...:a13:
MG-KTiNoS
15/01/2013, 14:50
Εγώ και για μερικούς ακόμα λόγους....
(ή μπλαρ ή άλογο, νομίζω ότι έιναι και τσάμπα)
Α και δεν κάνω πλάκα
Lioulios
15/01/2013, 23:32
το παπί εδώ να πούμε είναι πολύ οικονομικότερο (σε αυτά που ζητάει) από άλογο ...ακόμα και από γαιδούρι ...
Παπί φίλος . Τέλος .
:wave2:
το παπί εδώ να πούμε είναι πολύ οικονομικότερο (σε αυτά που ζητάει) από άλογο ...ακόμα και από γαιδούρι ...
Παπί φίλος . Τέλος .
ΦΙΛΑΡΑΚΙ.............
Προφανώς δέν ξέρεις άπό γαϊδαρο....!!!
Φαί τζάμπα στό χωράφι,τέλη δέν έχει,βενζίνα δέν έχει,τεκμήριο δέν έχει
καί άμα είναι καί στά καλά του πάρε καί κανά κιλό γάλα πού ξέρεις πόσο πάει..??
Καί τό σκατό του,κοπριά νά φτιάξεις τίς ντομάτες σου..!!
Γιαυτό πρόσεχε τί λές,έκτίθεσαι.......
nassosxlvbros
16/01/2013, 08:51
ΦΙΛΑΡΑΚΙ.............
Έτσι,πες τα!Το γάιδαρο ή το άλογο μια φορά το αγοράζεις,ζουν πάνω από 25 χρόνια αν δε κάνω λάθος,κι άμα λάχει σε γυρνάνε και σπίτι αν είσαι ντίρλα! :beer:
PortisHead
16/01/2013, 09:07
Τι λετε ρε ?
Σε χωριο ? Χωρις κίνηση,φαναρια ,αγχος κλπ ???
Σιγα μην επαιρνα μηχανη.
Ενα Navara τουμπανο θα επαιρνα, για να μην πω κανα Dodge RAM :lol:
nassosxlvbros
16/01/2013, 09:49
Portis μάλλον έχεις καιρό να πας σε χωριό....Με τόσα αγροτικά αφημένα όπου λάχει,η κίνηση είναι χειρότερα και από Ομόνοια-Παγκράτι-Βύρωνα μέσω Συντάγματος...
MG-KTiNoS
16/01/2013, 10:02
ΦΙΛΑΡΑΚΙ.............
και έχει και ζώο συντροφιά....
(που είναι και γαμώ τα ΖΩΑ)
:D
iGiwrgos
16/01/2013, 14:24
Φταίει ο αυτομάτως ορθογραφικος έλεγχος του κινητού. Τελικα ήθελα να πω όχι τεκιλα. Μπαγκαζιερα βολεύει σε πάπι ;
Φταίει ο αυτομάτως ορθογραφικος έλεγχος του κινητού. Τελικα ήθελα να πω όχι τεκιλα. Μπαγκαζιερα βολεύει σε πάπι ;
ναι.
iGiwrgos
16/01/2013, 18:08
Οπότε μια μπαγκαζιερα λύνει το προβλημα χώρου σε πάπι.
Lioulios
16/01/2013, 18:56
σορυ για το σπαμ .
Μπαρμπα Τερενς ...
Επειδή γαιδουρια είχαμε (παπούς+ θείος) ξέρω καλά τί λέω .
Πρέπει να τον αγοράσεις(ξερεις πόσο πάνε ?) . Χωράφι πρέπει να είναι δικό σου ,αλλιώς τρως μυνήσεις . Στο δρόμο το βράδυ απλά δεν παίζει (θες σταύλο που να τον καθαρίζεις κτλ) και άλλα πολλά .
Α ! Πάνε ρώτα πόσο πάει το σαμάρι ...Και δεν λέω για colori ,givi,kappa ...Θα πάθεις πλάκα .
Αν αρρωστήσει ,πάρε τηλ τον κτηνίατρο να έρθει να δεις πόσο θα σου πάρει απλά και μόνο για μία ένεση .
Παπί φίλος . Τέλος .
Lioulios
16/01/2013, 18:58
Οπότε μια μπαγκαζιερα λύνει το προβλημα χώρου σε πάπι.
Αν δε σε χαλάει οπτικά ... Μεταλικά σχάρα και κουμπώνει απάνω το ..... ΚΑΦΑΣΙ !
279393
Bradipous
16/01/2013, 19:01
καλυτερα δευτερα θα ελεγα εγω... :a13:
Και γιατι οχι τριτη; :a13:
σορυ για το σπαμ .
Μπαρμπα Τερενς ...
Πρέπει να τον αγοράσεις(ξερεις πόσο πάνε ?) . Χωράφι πρέπει να είναι δικό σου ,αλλιώς τρως μυνήσεις . Στο δρόμο το βράδυ απλά δεν παίζει (θες σταύλο που να τον καθαρίζεις κτλ) και άλλα πολλά .
Α ! Πάνε ρώτα πόσο πάει το σαμάρι ...Και δεν λέω για colori ,givi,kappa ...Θα πάθεις πλάκα .
Αν αρρωστήσει ,πάρε τηλ τον κτηνίατρο να έρθει να δεις πόσο θα σου πάρει απλά και μόνο για μία ένεση .
Παπί φίλος . Τέλος .
ΕΓΩ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ..............
Μεγάλωσα........πού νά ξέρω..??
nassosxlvbros
17/01/2013, 08:43
σορυ για το σπαμ .
Μπαρμπα Τερενς ...
Παπί φίλος . Τέλος .
Ναι,σωστά όλα αυτά αλλά να επισημάνω:
-Και το παπί το αγοράζεις δεν είναι τζάμπα!και το ταΐζεις και βενζίνη...
-Για να αρρωστήσει ο γάιδαρος ή γενικά τα ζωντανά πρέπει να έχει πέσει χολέρα στο χωριό,να έχουν τεζάρει όλοι,και να έχει έρθει η σειρά του γάιδαρου...με λίγα λόγια αν κάποιος τηρεί στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής,τα ζώα δεν παθαίνουν τίποτα ποτέ.
-και το παπί χαλάει...και ξέρεις πόσο πάει μια γενική; μια 400σάρα χαλαρά...
-ο γάιδαρος θα κουβαλήσει ακούραστα ΟΛΗ μέρα φορτία των 200-400 κιλών,και το άλογο για πλάκα σέρνει 1-1,5 τόνο στο κάρο...το παπί απλά θα κάνει βόλτες κουβαλώντας...καφέδες...
-Στο χωριό είσαι,δεν πέφτουν (εύκολα) μυνήσεις,άλλωστε δε πας βόλτα με το γαιδουράκι στη Πατησίων για ψώνια...στο χωράφι πας...κι αν δεν έχεις χωράφι νοικιάζεις ένα.
-Το βράδυ το βάζεις στο "κατώι"για να μην κρυώνει...όπως δεν κοιμάσαι και συ έξω δεν κοιμάται κι αυτό...και ο χώρος είναι έτσι φτιαγμένος για να καθαρίζεται εύκολα,άλλωστε και το παπί το βάζεις σε πάρκιν...;)
-Το γαιδουράκι ζεί 40-45 χρόνια...στο διάστημα αυτό αν τα βάλεις κάτω θα έχει ζητήσει το 1/10 των εξόδων από ένα στοιχειωδώς καλοσυντηρημένο παπί...απλά παπί παίρνεις γιατί ζεις στη πόλη,όχι πως είναι και πραγματικά οικονομικό...
-αν θες πραγματική οικονομία αγοράζεις αυτό που σου χρειάζεται:αν χρειάζεσαι παπί και δεν εξυπηρετεί λεωφορείο ή άλλο ΜΜΜ θα το πάρεις,αν όχι δεν.
-αν ζεις στο χωριό αγοράζεις ΜΟΝΟ απαραίτητα πράγματα και όχι μοδάτα...με 1 μέτρο χιόνι θες ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ,όχι μπιχλιμπίδια.
-Και τέλος,η ζωή στο χωριό είναι ΣΚΛΗΡΗ...και δεν εννοώ μόνο από δουλειές....ας μην συγκρίνουμε λοιπόν τα ασύγκριτα αν δεν έχουμε εμείς οι ίδιοι ζήσει και απλά ακούμε ιστορίες από θειάδες και ξαδέρφια...;)
Οσα λιγοτερα πλαστικά τόσο το καλύτερο, αλλίως ετοιμάσου να τα μαζεύεις από τον δρόμο... (μένω σε χωριό, μιλάω εκ'πείρας)
7gibernau
17/01/2013, 11:58
ξεπερασαμε το σκουτερ και τωρα ειμαστε στο αν θα παρει παπι η γαιδαρο..οκ...
αμα παρεις γαιδαρο,κοιτα να παρεις και δευτερο..................
για ανταλλακτικα
δεν παμε καλα.....
dimmie_72
17/01/2013, 14:11
Τη λύση της καμήλας τη σκέφτηκες; Πέρα απ την αξιοπιστία, τη χαμηλή κατανάλωση και το τρελό φόρτωμα, την παρκάρεις στην πλατεία με τον πλάτανο στο κέντρο του χωριού με τα κιλίμια της, τις χάντρες και τα όλα της, κάθεσαι απέναντι στο καφενείο σε 5 καρέκλες και ρουφάς τον καφέ απολαμβάνοντας ADVE καταστάσεις....;)
gregogti
17/01/2013, 14:22
ΠΑΠΙ
7gibernau
17/01/2013, 14:46
δε μπαιρνεις κανα τραχτερ να κανεις και δουλεια σου...
iGiwrgos
17/01/2013, 15:59
Πρώτο το χωριό δεν ειναι σε βουνό ειναι τουριστικό και μην φαντάζεστε τα χωριά όπως τα βλέπετε στις ταινίες. Εχω ταβέρνα το τρακτέρ τι να το κάνω;
7gibernau
17/01/2013, 16:31
Εχω ταβέρνα το τρακτέρ τι να το κάνω;
ενω ο γαιδαρος που σου ειπαν ποιο πανω σε εβαλε σε σκεψεις ε??
για πες και το χωριο σου...
iGiwrgos
17/01/2013, 16:34
ενω ο γαιδαρος που σου ειπαν ποιο πανω σε εβαλε σε σκεψεις ε??
για πες και το χωριο σου...
Ναι θα μεταφέρω με ντελιβερι τα φαγητά με το γάιδαρο. Απλώς θέλω ένα μηχανάκι τωρα τι θα ειναι δεν ξερω ακόμα ίσως πάπι μιας και τωρα πάλι πάπι εχω
Ε με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε. Πες ότι θες εργάτη και όχι όχημα αναψυχής.
Φίλε όπως είδες όλοι παπί προτείνουν και για αυτό το έχουν ρίξει στο καλοπροαίρετο χιούμορ με τα γαϊδούρια και τα τρακτέρ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο από παπί για να κάνεις αυτό που θέλεις.
Έχει το σκούτερ πλεονεκτήματα αλλά δεν αντισταθμίζουν τα αρνητικά (μιλώ για τη δικιά σου περίπτωση). :beer:
Lioulios
17/01/2013, 19:37
:evil: